Bittman la Finanţe: pâine puţină, circ prost

Ministrul finanţelor a anunţat că are un nou consilier pentru „probleme cu populaţia”. Este vorba despre dl. Dan Bittman, cantautor şi vedetă tv.

Dl. Vlădescu a explicat că doreşte să afle părerea populaţiei despre acţiunile ministerului pe care-l conduce, şi că dl. Bittman, fiind „un tip popular”, poate contribui hotărâtor la atingerea acestui obiectiv.

Încerc să-mi ţin râsul. În fond, Finanţele ar trebui să fie o chestie serioasă – sau măcar nu ridicolă.

Am tot respectul pentru Dan Bttman, dar cred că singura lui legătură cu finanţele este SRL-ul din titlul show-ului său tv. E nevoie ori de mult curaj, ori de o inepţie monumentală ca să te bagi în aşa ceva, când experienţa ta în domeniu este o cârciumă şi încasările pe bon de mână la concertele Holograf.

A, şi melodia „Banii vorbesc”, desigur – care începe, dacă vă mai amintiţi, cu versul „Mamă, ce se-ntâmplă azi cu mineee?”

Dar întrebarea nu e ce-o fi în mintea artistului. Întrebarea e ce (şi cât) lipseşte din capul ministrului. N-am un răspuns aici. O fi bunul simţ, o fi realismul, o fi respectul faţă de ceilalţi, o fi o bucată întreagă de creier, nu ştiu, dar sigur e ceva esenţial.

În singura filosofie pe care o înţelege guvernul, pâinea-i puţină şi circul e prost. Mai rău, de data asta toate-s pe banii noştri. Măcar romanii le primeau gratis.

Articol din categoria: ACTUALITATE

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. ce-o insemna consilier? care or fi atributiile concrete?
    e si el acolo unul din cei care-si da cu parerea cum ar fi bine sa se faca sau are putere de decizie?

    0
    0
  2. „Ti-am dat un impooooziiit,
    Ti-am dat un impooooziiit,
    Mare cat inima mea
    Mare cat inima mea … „

    0
    0
  3. Guvernul asta e de… nu-ma-uita!

    0
    0
  4. Las’ ca vine el Guta la Finante dupa remaniere, sa-l vad eu atunci pe Danutz ce face… demisioneaza au ba ?… 🙂

    0
    0
  5. Mah… şi mie-i vine să râd, dar e tragic, ştiţi, nu?

    0
    0
  6. Lasa, ca o sa vina si vremea plansului… De ce sa incepem de pe acum ?

    0
    0
  7. Pai tocmai ca e tragic. Umorul nu se dezvolta in cele mai grele conditii ? Trebuie revigorate si bancurile, sa se egaleze epoca de aur.

    Si cand o fi mai tragic, ne apucam de tango, ca in Argentina … 9 ani dupa … 😈

    0
    0
  8. Unde esti tu, Tepes Doamne? … gen 😐

    0
    0
  9. măcar e o ştire haioasă

    0
    0
  10. Lasand gluma la o parte, mi se pare sinistru ce se intampla. Nu cred ca este oportun sa se tot „nasca” diverse comitete si comitii, cand si asa suntem sufocati de prea multe „agenturi”. Ce probleme cu populatia? Faptul ca romanii incep sa aiba o stare tot mai puternica de saturatie in ceea ce priveste sistemul? Si asta se rezolva cu inca un pacalici intr-o functie care nu i se potriveste?

    0
    0
  11. din cate inteleg de la vladescu… avea o problema de comunicare, iar bittman va fi acolo sa o explice pe intelesul tuturor. adica ce? ce sa intelegem? sa ne platim taxele? o facem ca sinistrii an de an, marii datornici fiind tot din gasca lor. asa ca poate era mai bine daca vladescu facea o chermeza si-i chema pe videanu, cocos si bitner la o cantare cu bancnote pe frunte. cu bittman, minune desi in starea sa naturala gheorghe devine foarte simpatic.

    0
    0
  12. #12 Comentariu nou

    Ce pretentii poti sa ai din partea unuia care-si lasa nevasta balta si se insoara cu …fina ( fina fiind ex-a lui Boureanu ) ? Asadar, o sa ne fie greu sa decidem care-i mai muci : Vladescu ca l-a angajat pe Gheorghe sau viceversa? O sa plimbe si Bittman pielea o vreme pe la minister dupa care o s-o dea de gard din plictiseala si lipsa de pricepere.

    0
    0
  13. Vă mai amintiţi spoturile cu Ridzi (ea) din campania de popularizare a cântărilor pentru Ziua Tineretului şi pentru promovarea Elenei Băsescu? Apărea printr-un parc şi ne spunea că e tânără. „Sunt tânar” replica domnul Bittman alături de alţi juni. Ce e de neînţeles? Domnul Bittman este, şi el, un client care, la un moment dat, a „servit patria” pedelista şi care trebuie recompensat.

    Cât despre părerea pe care populaţia o are despre Ministerul Finanţelor… nu-i nevoie de spionajul lui Bittman, dom’ ministru. Oamenii cred că sunteţi praf. Un adevărat McMinistru!

    0
    0
  14. Cred ca nu stiti ce consilieri au trecut pana acum pe acolo, daca credeti ca Bittman e o solutie proasta. De fapt cred ca si acum ceilalti sunt altii si mai si, doar ca un principiu al prestidigitatiei este … distragerea atentiei.

    0
    0
  15. Da, intotdeauna CEILALTI sunt mai rai.

    0
    0
  16. @writeman…m-a preocupat si pe mine sa aflu raspunsul la intrebarile tale si am dat peste un interviu…:
    „Wall-Street: Ce veti face mai exact, ce presupune aceasta functie?

    Dan Bittman: Imi voi da cu parerea despre ce se intampla in jurul nostru. Voi discuta cu ministrul Finantelor despre disponibilizari, despre soarta acestor oameni care nu reprezinta niste simple conturi, despre potentiala inchidere a peste 3.000 de scoli din tara si impactul acestei decizii, despre cum se constituie un buget. Sa nu credeti ca sunt singurul care vorbeste cu Sebastian Vladescu despre acest lucru, sunt mai multi consilieri cu care acesta se sfatuieste.

    recunoaste ca e o pozitie de dat cu parerea….

    0
    0
  17. #17 Comentariu nou

    desi e tragic ceea ce se intampla..exista totusi si ceva comic in asta…vom vedea peste putin timp
    felicitari pentru postare..sa stii ca am zambit ..citindu-te..ai un umor in a scrie..cum rar vedem ple blogurile noaste mioritice..

    0
    0
  18. @miorlaicipufos
    Si ce daca s-a insurat cu fufa aia? Ce treaba are asta cu treburile ministeriale?

    0
    0
  19. #19 Comentariu nou

    Pai e foarte clar ce e in capul lui: poPULAtia. El fiind IREFUTABIL un poPULIST care atrage in jurul sau alti poPULISTI mai mici cunsocuti sub numele de putzoi.

    0
    0
  20. daca are macar gram de bun simt Bitman sta la tvr si il introduce in orgigin pe Vladescu.
    intelegeam sa fie undeva la cultura. dar finante?
    ai de plm… in ce tara traim!

    0
    0
  21. pacat ca s-a ajuns in situatia asta…pare-se ca nu mai exista profesionisti care sa ocupe astfel de functii, iar mai marii sunt nevoiti sa apeleze la vedete…arata ca o campanie electorala foarte prost organizata, cand isi spun ca daca atrag diverse personaje din muzica sau tv, fanii lor vor fi extaziati si ii vor vota…sper ca bittman sa aiba o farama de bun simt si sa nu accepte acest post, daca nu l-a acceptat deja…

    0
    0
  22. #22 Comentariu nou

    Apropo de finante,ti-am trimis 2 mail-uri!

    0
    0
  23. @ BDan
    deci ne-am lamurit. e un fel de mascota, il mai distreaza pe Vladescu cu un cantec, un banc…

    0
    0
  24. @writeman: La un salariu de 2000 de lei pe luna e chiar ieftinache. Mai bun decat un abonament la HBO.

    0
    0
  25. @writeman: doua si mai tari 🙂
    „Pe un individ care statea afara si comenta totul l-am convins sa vina la Ministerul Finantelor, iar dupa trei zile era terminat, era muci, nu se mai tinea pe picioare. Nu a plecat din minister, dar acum face zilnic exercitii fizice si psihice ca sa reziste la cat e de munca in Ministerul Finantelor. Ma refer la domnul Andrei Gheorghe”, a declarat pentru Gandul ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, referitor la angajarea omului de televiziune.

    Andrei Gheorghe, deja intrat “in paine”, vorbeste despre primele sale zile la Minister: “Ingrozitor de complicat. Ucigator de complicat. Mai ales ca vine FMI. Pana la urma, Sebastian Vladescu avea dreptate ca eram muci. Este istovitor. Dar in acelasi timp este teribil de interesant. Invat de la oameni tineri, educati afara, inteligenti. E foarte misto”.

    interesant limbajul folosit de un consilier pe probleme de comunicare….

    0
    0
  26. Astia ridica abaterea atentiei la rang de politica de stat…
    http://www.alexmazilu.ro/si-romanii-plang

    😉

    0
    0
  27. Eu zic ca exageram nitel… 😀
    „Titlul” este, cred, mai pompos decat ceea ce presupune a se face.
    Altii sunt din „domeniu” si tot nu se pricep, sau freaca menta… 😉

    0
    0
  28. Ce s-au mai distrat colegii din presa cu numirea lui Bittman… Posibilitati multe de glume si dat coate sugestive. Eu m-am amuzat mai bine cu declaratiile lui Vladescu pe subiect.

    0
    0
  29. #29 Comentariu nou

    am mai publicat comentariul ăasta pe un blog, dar îl public şi aici, că e genial – sunt foarte modest, evident:

    primul raport al lui Bittman către Vlădescu:
    „Baaanii lipsesc,
    Baaanii lipsesc,
    Uuunii-i sifonează,
    Aaalţii îi ciordesc!!!”

    0
    0