Un caz de nesimţire la Cluj

by Vlad Petreanu on 06/02/2013 · 89 comments

in Revoltă

Duminică dimineaţă, la 9.47, un clujean posta pe Twitter următorul mesaj:

După mai puţin de un sfert de oră, site-ul Ştiri de Cluj prelua imaginea:

Site-ul a publicat fotografia însoţită de un scurt comentariu, în care remarca, printre altele, că în parbrizul maşinii se afla un permis de liberă trecere eliberat de Tribunalul Cluj, şi că parcarea autorizată era la doi paşi, chiar în spatele trecerii de pietoni peste care fusese lăsat automobilul.

58e0c56d70187ecd87a8afd8af54eac6

Încă un mitocan surprins în flagrant delict de nesimţire, nu? Ce raritate. Al câtelea pe ultima oră?

Dar, în mod cu totul neaşteptat, întâmplarea nu s-a oprit aici. La cererea primăriei, poliţia clujeană s-a apucat să-l caute pe şoferul nesimţit. Ceva mai târziu, în Ştiri de Cluj a apărut o declaraţie a purtătorului de cuvânt al primăriei referitoare la vinovat: “Îl cheamă P.V., este din Petroșani și verificăm dacă are vreo legătură cu Tribunalul Cluj”. Ştiri de Cluj a mai precizat că şoferul a fost amendat cu 2.250 de lei şi 3 puncte de penalizare.

Clipboard01

Credeţi că s-a terminat? Ei bine, nu, abia acum începe.

A fost uşor să fie identificat proprietarul maşinii: Valentin Popescu, vicepreședintele Judecătoriei Petroșani. Jurnaliştii au aflat apoi că, în Cluj, maşina ar fi condusă de magistratul Adrian Popescu, de la Judecătoria Cluj-Napoca. Reporterul l-a sunat ca să-l întrebe, firesc, dacă şi de ce a parcat aşa. Discuţia, năucitoare, a fost publicată pe site-ul Ştiri de Cluj, o puteţi citi acolo pe toată, eu vă dau numai câteva replici:

Știri de Cluj: Conduceți mașina aceasta, cu numpărul HD-84-ADI?
Jud. A.P.: Refuz să răspund. Dacă mai aveți și alte întrebări?
[…]
Știri de Cluj: Vi se pare normal să parcați așa?
Jud. A.P.: Din câte mi-ați spus au fost sesizate organele abilitate. Ele vor stabili dacă eu am fost la volan.
[…]
Știri de Cluj: Eu vă întreb dacă ați condus dvs. mașina sau nu?
Jud. A.P.: Eu refuz să fac astfel de declarații. Dacă aveți ceva de vorbit, veniți la birou. Nu puteți să mă întrebați aici, așa, că nu suntem la parchet.

Înţelegeţi cam ce gălăgie e în mintea acestui judecător? Refuză să răspundă, nu e la Parchet, de parcă ar fi cumva anchetat pentru crimă cu premeditare. Mare brânză, parchezi aiurea, mitocăneşte, dar nimic mai mult, totuşi, nu e nici măcar cine ştie ce contravenţie, e numai chestie de obraz, nu? Eşti prins, amendat, ţi se bate obrazul, ok, se poate întâmpla oricui, îţi ceri scuze şi eşti mai atent data viitoare. Adică… mergem şi noi mai departe cu viaţa?

Dar, nu, judecătorul acesta cere acum expertize, anchete din partea “organelor abilitate”, care au fost “sesizate”, un proces, probabil recurs, cere, de fapt, punerea în mişcare a întregii maşinării judiciare pentru un rahat de caz de doi lei juma’, despre un nesimţit care a parcat pe zebră şi se ascunde de răspundere după fustele Justiţiei.

Cât costă nesimţirea asta? Cât vor costa expertizele, anchetele, procesele? Câte ore de muncă va aloca Justiţia pentru mitocanul de pe trecerea de pietoni?

Civilizația începe cu astfel de lucruri marunte: respect față de ceilalți, onestitate, etică, modestie.

1 Stefan Murgeanu February 6, 2013 at 08:12

iar eu sunt de acord sa coste orisicat aceste proceduri, dar sa fie identificat mitocanul si pedepsit

cu astfel de lucruri incepe civilizatia!

2 party February 6, 2013 at 08:36

tocmai ca procedurile imbarligate, coroborate cu cateva maini de ajutor colegiale, il vor ajuta pe mitocan sa scape.
cu putin noroc, se va dovedi ca nimeni nu a fost la volan… asa a fost sa fie.

3 VPG April 15, 2013 at 16:33

Problema falsa… amenda (usturatoare) trebuie pusa in plic si infipta in stergator. Nu conteaza cine a fost la volan.

4 Serpico September 13, 2013 at 12:02

si eu sunt de acord cu procedurile scumpe, dar care apoi, evident, sa-i fie imputate vinovatului, nu lasate pe seama banului public.

5 motanes February 6, 2013 at 08:32

Oricât ne-ar lua valul să credem că civilizaţia se impune cu măsuri civilizate… am impresia că greşim.
Unii nu vor să fie civilizaţi şi ne râd în nas, grobianismul lor fiind mai impunător decât bunele noastre intenţii şi maniere.
Soluţia trebuie să vină din registrul în care râgâie astfel de specimene: autoturismul trebuia vandalizat. Trebuia desenat cu spray-ul pe el, trebuia scris pe maşină: “Cocalar parchez aiurea”.
Ăştia nu sunt sensibili la alte argumente.

6 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 09:07

Sunt tentat sa-ti dau dreptate. Chiar ieri am fost gata-gata sa-mi lipesc guma de mestecat pe parbrizul unui nesimtit d-asta… am rezistat. Deveneam acelasi lucru ca el.

7 Bluehand February 6, 2013 at 10:32

Cred ca cel mai simplu in situatii de genul asta, bine intr-o tara in care ar functiona militia ar fi amenda pe loc in geam, maxima si mai departe se descurca proprietarul masinii cu anularea ei, platirea ei, etc
Ideea sa-i apara la fisc, la impozite peste tot ca amenda data…maxima bineinteles si paote si cu ridicarea masinii? Zic si eu…
Chiar militia unde era?

8 ivanG February 6, 2013 at 13:57

Trei povesti cu masini, dintr-o tara din aia, care nu intelege cum e cu spiritul carpato-danubiano-pontic:
1) Masinuta parcata pe jumatate pe o zona hasurata (era zona de acces la o cutie postala). Dupa 10 minute apare un nene, cu o uniforma de ceva comunitar, se uita lung la masina. Ii mai da o sansa si mai face o plimbare pana in coltul strazii dupa care se intoarce si, vazand ca masina mai e acolo, incepe sa scrie… Dupa ce termina, ii pune sub stergator tidula si vorbeste ceva in statie. In 5 minute vine o platforma care, ca sa nu incurce traficul, in cinci minute salta masina si se cara. Gata.
2) Pe o straduta ingusta, in centru, opreste la bordura o duba. La bordura, nu pe bordura. Din duba sar vreo 6 insi care se napustesc intr-un spatiu la parter care se reamenaja si incep sa care cu viteza tot felul de resturi si de materiale de constructii pe care le planteaza direct in duba. In cateva minute apare tot un nene in uniforma comunitara, se uita lung la duba, tzocaie si se duce sa vorbeasca cu soferul, care tinea usa deschisa la duba. Nu stiu ce-i zice soferul dar asta, comunitarul, se trage cativa pasi mai departe, pe trotuar. Soferul le zice ceva incarcatorilor si astia grabesc pasul, aproape alergand spre duba cu galetile si cu bucatile de lemn si rigips. In 5 minute termina, gashca se suie in duba, soferul scoate o matura si matura la rigola toate resturile marunte care mai cazusera de la carausi. Dupa care se uita spre comunitar, asta da din cap ca da, e ok, si duba pleaca. Comunitarul isi continua patrularea.
3) Bulevard central. Pe trotuar, la vreo 30 de metri de un loc amenajat pentru parcat scutere si biciclete, e trasa o motocicleta. Normala, nu din aia suparata. Dar era pe trotuar. Vine o tanti in uniforma de comunitar, o vede si se pune pe scris. Pana sa termine vine si proprietarul, unul mai tuciuriu, care incearca sa negocieze, poate scapa. Tanti zice vreo doua vorbe prin statie si in doua minute apar doi jandarmi, din aia cu bocanci de parasutist si bereta la epolet. Jandarmii se apropie de tanti si impricinat, zambind si fara sa zica nimic decat un scurt salut si se opresc la vreo doi metri de astia. Tuciuriul termina cu gesticulatul si tace brusc. Tanti termina linistita de scris, ii da omului tzidula, saluta si pleaca mai departe. Jandarmii isi vad si ei, agale, de patrulare iar impricinatul isi ia motorul si se cara, mai bogat cu o amenda.

PS N-am vazut pe acolo institutia parcangiului. In schimb am vazut-o pe cea a parcometrului. Oare de ce nu le vedem si p’aicea?

9 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 18:10

Povestea mea: Italia, orăşel turistic. Las maşina într-o parcare – credeam eu – publică, un pic cam înghesuit, cu o roată pe-o bordură. Plec în vizite prin zona pietonală. La întoarcere, doi carabinieri îmi puneau biletul de amendă în parbriz. Mă, che fai, aspetta că era liberă parcarea, mascalzone, ai înnebunit? Signore, după ora 18 asta e parcare de rezidenţă, mă-nţelegi? Mă uit la ceas: 18.10. Şi cât e amenda? 50 de euro pentru parcare pe loc nepermis. Cââââât? Plus 50 de euro că aţi parcat pe spaţiul verde. Câââââââââât? Vacanţă plăcută în continuare, domnule. Cred că n-a înţeles ce i-am spus printre dinţi, că altfel mă şi aresta :-)

10 ivanG February 7, 2013 at 07:34

Naspa! Cred ca si eu sunt dat in urmarire prin Austria pentru o amenda de 50 de euro pe care am gasit-o pe parbriz pentru ca depasisem cu 20 de minute timpul de parcare… Mi-a fost ciuda deoarece parcometrul nu accepta plata decat pentru max. 3 ore si facusem mai devreme o tura speciala de-a latul orasului ca sa prelungesc parcarea. Lasasem amandoua tidulele pe bord, special ca sa se vada ca sunt binevoitor. Pe comunitar l-a durut fix in pix si, la ora fixata, mi-a lasat declaratia de amor. Drept pentru care n-am platit-o. Sper sa se fi prescris :)

11 Vlad Petreanu February 7, 2013 at 07:58

Eu stiu ca se prescriu dupa 5 ani. Ma rog, eu pe asta ma bazez :)

12 Marian S February 7, 2013 at 16:00

Italienii şi Subaru Forrester = love???
Ia să fi fost cu un Fiat Albea, îţi dădeau autografe şi se lăsau pozaţi lângă. 😆

13 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 14:19

Amenda lipita pe parbriz, chiar asa, de ce nu? Am vazut asta prin unele locuri, la noi de ce n-ar functiona? Cu un lipici d-ala de neuitat :)

14 valentinj06 February 7, 2013 at 12:12

Nu pot sa nu remarc ce lipsa de coloana vertebrala are judecatorul in cauza. Orice om greseste! si plateste pentru greselile lui. Individul in cauza spera sa scape de plata bagand mana sub rochia Justitiei. Nu pot sa nu ma intreb: ce cadere morala mai are acest individ sa judece cetatenii care vin in fata lui? Oare de cate ori a mai …pipait Justitia pentru sine sau pentru terti? Justitia a ajuns ca Biserica si judecatorii ca preotii: mare majoritate a cetatenilor are incredere in Biserica si in Justitie, dar nu in preoti si in judecatori. Ma intreb de ce oare?

15 cornel February 7, 2013 at 20:48

Aici, in aceasta zona, mai mult decat critica, suntem. Cu exactitate ati indicat aceasta.

16 Calin February 6, 2013 at 09:00

E suficient deja ca omul a umflat o amenda si a aparut povestea asta aici. O sa se gindeasca bine data viitoare.

17 Velu February 6, 2013 at 22:52

O pilula! NU e suficient! Suficient e atunci cand se arde si sufla si-n iaurt.

Cand pe langa amenda mai ia si un -10% la salar pentru ca el e pus sa RESPECTE legea nu sa o incalce cu nesimtire si ulterior sfidare!

18 ivanG February 6, 2013 at 09:09

Iata de ce aia de mai la vest de Nadlac nu inteleg exact cum este chestia cu bun-simtul romanesc: http://goo.gl/oeVwD

19 ivanG February 6, 2013 at 09:14

Ala e clar nesimtit (si nu e o raritate, ca-n povestile lui Stroe…), dar daca nu aparea twitt-ul in presa oare mai lua cineva vreo masura? Nu cred.

20 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 09:17

Probabil ca nu.

21 Haivas February 6, 2013 at 09:17

Citind textul ma asteptam sa fie judecatorul propriei cauze si sa-si dea castig de cauza anulandu-si amenda pe te-miri-ce motive.

22 Cosmin February 6, 2013 at 09:42

Mi s-ar ocupa tot spatiul de pe telefon cu astfel de poze, daca ar fi sa ii fotografiez pe toti cei care parcheaza in bataie de joc. Uneori, chiar mi-ar fi teama sa o fac, cine stie ce gorila ma ajuta sa intind pe asfalt…
Iar cel de sus cred ca a avut ghinionul sa intre in ochii presei, pentru ca, in rest, cazurile de genul asta doar ne oripileaza pe noi, pe astia de pe Twitter. Care, oricum, n-am parca asa…
Nu mai avem solutii. Stiu, e trist, dar asta e.

23 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 10:11

Sa facem un blog cu d-astea.

24 Cosmin February 6, 2013 at 10:38

Eu m-am gandit doar la o sectiune la mine pe blog, dar unul colectiv e mult mai util.
Hai sa-l facem! Domeniul suntnesimtit.ro nu este inregistrat… 😉 Adica nu era…

25 Andrei February 6, 2013 at 17:22

Ma ocup eu de site daca vreti, si pun si 50 de RON la domeniu. Cum facem?

Inca e liber: http://who.is/whois/suntnesimtit.ro

Un overlay la Google Maps in care fiecare poate pune o poza cu geo-location, rating si tags.

26 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 17:44

Pun si eu 100 de lei pentru cine-l poate urca pe net, cu conditia sa aiba un script de mobil, ceva, ca sa poata pune lumea poze direct de pe telefonul mobil, nu de pe desktop, ca nu sta nimeni sa mai descarce poza in calculator ca s-o trimita dup-aia nu stiu unde.

Trebuie un site simplu care, dupa ce faci poza, s-o accepte direct din mobil. Si cu geolocatie, da, ar fi tare. Si cu butoane de Twitter si Facebook :)

27 Andrei February 6, 2013 at 18:05

OK, sa vedem ce iese 😀

Fiind idee aparuta pe blog-ul tau, consider ca ar fi normal sa ai tu ownership asupra sitului, ce parere ai?

Pot sa iti trimit banii prin Paypal sau Bitcoin, cum preferi tu. Eventual Moneybookers, dar numai daca trebuie. Alternativ mai pune cineva bani pentru domeniu si acopar eu hosting-ul, am spatiu la un provider din Romania.

28 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 18:21

M-am facut mogul peste nesimtiti :)

29 ivanG February 7, 2013 at 07:39

Felicitari!
Pune ca motto: “In memoriam lui Adi de la Cluj…”

30 Valentin Vesa February 7, 2013 at 00:13

Discutasem eu cu Vlad de vreo juma de an despre asta si am si pornit situl pe tumblr

Problema e ca tumblr NU accepta uploads direct de pe mobil.

Trebuie un web app care sa poata accepta poze de pe orice os, direct publicabile pe site (cu moderare) si social sharing enabled.

Restul e … arhiva de nesimtiti online

31 Marian S February 7, 2013 at 16:05

Am şi eu o propunere, săru mâna.
Un app simplu care recepţionează MMS şi îl transformă în imagine pe site. Ca să apucăm şi noi, ăştia cu WM, fără androizi şi mere muşcate.
Nota bene: există şi funcţionează la alţii.

32 Cosmin February 9, 2013 at 23:14

L-am facut. I-am si dat drumul: suntnesimtit.ro
Mai greu cu upload-ul, dar ma documentez si revin cu detalii.

33 Andrei February 11, 2013 at 14:45

Excelent,

Iti recomand plugin-ul NextGEN Public Uploader care functioneaza peste NextGEN Gallery, nu garantez ca merge si pe mobile dar sunt sanse.

Alternativa pentru cei cu mobile este sa le permiti sa se autentifice cu conturile de Twitter sau Facebook si in calitate de subscribers sa iti incarce poze (pe care cineva le va modera), sau pur si simplu o adresa de mail pe care sa trimita pozele si o descriere.

Atentie la legalitatea actiunilor si postarilor de pe site!

34 Val Vesa August 5, 2013 at 09:21

http://www.badparking.mobi – in constructie :)

35 Vlad Petreanu August 5, 2013 at 09:30

Bravo-bravo!

36 Dani February 6, 2013 at 11:01

bine ca nu i-am trimis pe partea economica!

37 camil February 6, 2013 at 11:27

O picătură într-un ocean. În București există trotuare întregi pe care nu mai poți circula decât dacă ești Plastic Man și te strecori printre ziduri și mașinile care le ocupă. Cu atât mai rău dacă ești femeie cu un cărucior de copii sau bătrân, ghinionul tău. De mașini parcate pe zebre n-are rost să mai discutăm, sunt omniprezente. Orașele românești sunt pentru mașini, nu pentru oameni.

38 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 12:00

Am citit ieri un răspuns la ridicarea asta din umeri: ce este oceanul dacă nu o colecţie de picături?

39 camil February 6, 2013 at 12:23

Parțial sunt de acord, e un răspuns frumos, plin de speranță, dar nu știu cât de potrivit în cazurile discutate. De la o picătură la 10^n picături = ocean e o distanță considerabilă, pe care nu sunt sigur că societatea românească o poate parcurge într-un orizont mediu de timp… (asta în măsura în care vorbim, totuși, de o societate, nu doar de o populație care vorbește aceeași limbă și împarte un teritoriu)

40 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 13:32

Eu stiu ce sa spun, Camil… Decat sa ne prefacem ca nu vedem, mai bine sa strigam, desi nu suntem siguri c-o sa ne si auda cineva.

41 camil February 6, 2013 at 14:45

la fel cred si eu, din pacate prea adesea pare mai degraba un strigat in pustiu.

42 Cristian M. June 25, 2013 at 11:38

Puntem incerca!
Sansele de succes sunt insa MINIME: nu numai ca acel “n” este foarte foarte mare, dar, pina sa ajunga sa alcatuiasca un ocean sau macar o mare modesta, picaturile acelea individuale risca sa se evapore complet!
Concret: judecatorul suprins in imagine la Cluj poate ca a facut-o doar din nesimtire, dar sutele de mii de bucuresteni ce blocheaz complet trotuarele cu masinile parcate o fac pentru ca au CERTITUDINEA ca nu se intampla nimic, ca majoritatea oamenilor nu vor reactiona de loc, chiar daca sunt nevoiti sa umble pe mijlocul strazii! DACA ar fi exista o reactie in acest sens, atunci problema pur si simplu nu ar mai fi existat, la ora actuala …

43 Andrei February 6, 2013 at 17:28

Nu era si intr-un film (piratat) recent?

44 omrau February 6, 2013 at 11:36

Domnu’ Adi o fi terminat facultatea la Petroşani? Încep să se umple instanţele de absolvenţi de universităţi particulare. Sunt tot un fel de Dumnezei locali, dar făcuţi la fără frecvenţă … Mitocănia a învăţat-o de la taică-su probabil, în primii 7 ani de viaţă.

45 Vio February 6, 2013 at 12:19

Pana la urma conteaza cine a fost la volan? Amenda s-a dat proprietarului masinii, este problema acestuia (si nu a legii) de unde-si recupereaza banii, nu?

46 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 14:14

Conteaza, ca nu plata amenzii era problema (pe vremuri, cand amenzile se plateau direct la politisti, erau niste belferi d-astia care aruncau suta de dolari pe geam, din mers, strigand “plateste tu si pastreaza restul”). Problema e valoarea de exemplu a cazului, care include rusinarea contravenientului.

47 gadjodillo February 6, 2013 at 13:21

Născut în 1984… şi deja şef. Ştiţi bancul: Aşa tînăr şi deja Gheorghe?

Enfin. Dincolo de asta, mă bucur tare că reţelele sociale încep mici procese de mobilizare care, încet-încet, vor ajuta la schimbarea lucrurilor.

48 zicatorul February 7, 2013 at 21:39

Nu esti atent, masina e pe numele tatului, Valentin Popescu care este vicepresedinte la Petrosani insa o conduce fiul care se numeste Adrian Popescu si este judecator in Cluj. Eu as propune ca toti cei implicati in acest caz sa fie dati in judecata pentru patarea imaginii unei institutii, nu poti sa intrebi un judecator de ce a parcat pe trecerea de pietoni, este evident ca tara i-o cerea.

49 yephet February 6, 2013 at 13:41

O mai tineti minte pe judecatoarea aia din Pitesti care s-a inteles cu primarul din nu’s-ce localitate argeseana sa zica ca soferul masinii de gunoi (apartinand primariei) i-a lovit masina in curtea primariei, ca sa-si faca masina pe care ea insasi o busise pe asigurarea primariei?
O fi vreo boala profesionala asta…

50 Goe February 6, 2013 at 14:12

Jud. A.P. face parte dintr-un sistem care-ti micsoreaza “c8aiele” atat de mult incat nici o parcare aiurea nu poti sa o mai recunosti.
Iar in acest sistem functioneaza teorema: cu cat le ai mai mici cu atat e mai mare painea pe care o bagi in gura.

@motanes – ar fi mers scris pe masina si “n-am c8aie”

51 EXASPERAT February 6, 2013 at 14:18

Deși ar părea o sugestie “golănescă” dar
dacă în astfel de cazuri se scot ventilele de la roțile ce nu se află în zonă regulamentară cred c-ar fi cea mai memorabilă sancțiune pentru conducătorul ce se află într-o astfel de situație și a doua oară va ezita să mai parcheze așa anapoda (pentru unii valoarea amenzii e ca și cum ar scăpa o monedă pe jos, dar să te trezești cu 4 roți “pe jantă”-în speța actuală ar fi o amintire vie permanent)
și nici nu poate fi acuzat nimeni de distrugere

52 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 14:18

Iaca :)

53 dan ionut February 6, 2013 at 15:53

Dar lasate politicos intr-o punguta pe parbriz (ele, ventilele) ; pacat ca nu prea mai sunt capace de ventil cu cheita/ crestatura aia care se foloseste pentru desurubare.

54 Velu February 6, 2013 at 22:59

Sustin! Am mai propus si eu aceiasi metoda, relativ neinvaziva si cred foarte eficienta.
Functioneaza cel mai bine cand cocalarul se si grabeste, ca doar deaia si-a lasat masina aiurea, dar totusi isi va face timp sa dea la pompa vreo juma’ de ora.
Ar trebui o HCL care sa le dea libertate politistilor locali sa faca acest lucru.

55 Cristian M. June 25, 2013 at 11:41

Este o idee buna!
VANDALIZAREA nu reprezinta o soutie, insa aceste gen de “atentionare” este neinvaziva, dar suficent de sugestiva ca sa puteam macar SPERA ca respectivul a priceput ceva …

56 groovee February 11, 2013 at 00:48
57 Dani February 6, 2013 at 14:51

Numai sa nu fie interpretata ca presiune asupra justitiei din Romania!

58 petrescs February 6, 2013 at 17:02

Proprietar este Valentin Popescu iar soferul este Adrian tot Popescu, numarul masinii este “ADI” – e vreo relatie de rudenie intre cei doi? Nu ca ar conta prea mult, poate e un cadou de la tata la fiu, dar de ce nu este proprietar chiar “ADI”?

59 tedy February 6, 2013 at 17:26

Cata nesimntire, eu unul îi dadeam cateva chei pe masina daca eram acolo.

60 ps February 6, 2013 at 20:46

Salutare,

Eu am o mică colecție cu astfel de imagini aici http://mergesiasa.ro/category/asii-parcarilor/

Poate contribui oricine.

61 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 22:49

Buna treaba!

62 Daniela February 6, 2013 at 22:39

Acces liber la prostie. :) Nu ii incalzeste cu nimic ca apar tot felul de poze pe net.

63 Vlad Petreanu February 6, 2013 at 22:49

Nu îi “incalzeste”? Poate nu-i… raceste :) Si, oricum, n-as fi atat de sigur. Mai vino maine pe aici, vei vedea un caz cu un functionar zburat dupa ce l-a luat netul la suturi.

64 Sicovitol February 6, 2013 at 23:59

Justiția română nu mai e de mult a doua putere în stat, este stat în stat. Membrii săi și-au asigurat privilegii separat față de cetățenii de rând. Au inclusiv asigurări sociale și de sănătate aparte (ceea ce este absurd și fundamental incorect într-un stat care se vrea democratic). În mod declarat, cetățenii care trebuie să asigure serviciul Justiției sunt, chipurile, speciali.

De aici n-a mai fost decât un pas până la “power trip”. Trăim într-o societate din ce în ce mai litigioasă, în care sistemele justiției sunt din ce în ce mai ermetice și mai ineficiente. Toată lumea e cu “te dau în judecată” la gură, de parcă, de când se știe, tot agricultorul de drept comun și-a spălat onoarea lezată prin tribunale. Apelul la meandrele justiției pe care-l face acest mârlan nu surprinde. Atâta știe, din asta trăiește. Și poate, pentru că, asemeni oricărei alte instituții românești, Justiția nu aparține cetățeanului, ci se erijează în unul dintre zeii crânceni căruia acesta i se prosternează.

65 Andrei February 10, 2013 at 00:49

Tocmai de asta unii promoveaza solutia mult mai civilizata a mediatorilor, sa nu se duca tot poporul la judecata tam-nesam. Stii ce viata au judecatorii in Romania, totusi?

66 Rodica February 7, 2013 at 09:01

Chiar alaltăieri au scris şi cei de la gandul.info:
http://www.gandul.info/news/imaginile-nesimtirii-parcarea-de-la-universitate-a-costat-12-milioane-de-euro-ca-sa-decongestioneze-trotuarele-din-centru-10542540
Doar că nu se întâmplă nimic. Primarul dă din umeri, Poliţia n-are… nimic. Ce mi se pare ciudat e că nici hingherii de maşini nu acţionează – măcar ei ar câştiga din afacere. Chiar nu înţeleg… Nesimţirea e deci pe ambele părţi ale baricadei.

67 Marian February 9, 2013 at 12:20

Bai, stati putin. Mi se pare mie sau aici musteste superficialitatea? Ala e nesimtit, am inteles, dar despre limbajul public al “jurnalistilor” ce spunem? Ca se incadreaza si el in registrul nesimtirii, ca e ok sau il ignoram in continuare?

Mie-mi pare ca avem aici 2 cazuri de nesimtire la Cluj. Sau poate-s eu superficial.

68 jiji February 11, 2013 at 14:51

Intr-o singura chestie ii dau drepate nesimtitului care a parcat asa…cand il trimite la plimbare pe “jurnalistul” transformat adhoc in justitiar/procuror.
E cazul ca “jurnalistii” sa devina constienti ca nu in fata lor trebuie sa raspunda cineva, ci in fata institutiilor abilitate. Ciocanitoarele de la televizoare care se cred doamne invatatoare ce pun la punct pe toata lumea trebuie sa isi mai vina in fire.

69 Vlad Petreanu February 11, 2013 at 14:56

…si o presă scopită, care să nu pună întrebări. Numa’ procurorii să aibă dreptul. Suzana Gâdea ar fi mândră de tine.

70 Marius B. February 11, 2013 at 16:18

Si uite cum un dobitoc de asta care nu are discernamant sa-si judece propriile actiuni/inactiuni si efectele pe care le pot avea acetea, ia decizii cu privire la viata altor oameni.
Ar fi interesante rezultatele testelor psihologice de la admiterea la INM. :)

71 Vlad Petreanu February 11, 2013 at 16:21

Care teste?
:(

72 Caruno Rent a Car Cluj February 14, 2013 at 10:15

E inacceptabil asa ceva , mai ales in Cluj

73 Jigodie February 14, 2013 at 11:34

Uite cateva exemple aci http://jigodie.ro/?s=politia
Cititi si http://jigodie.ro/politia-fie-prosta-fie-nesimtita-dar-sigur-ilegala-rezolvarea/ sunt 3 parti, delicioase toate.

Sau..poate http://jigodie.ro/protest/ 😉
Deci, da…de cate ori le permitem, ei ne … in gura!

74 oli March 9, 2013 at 10:28

– Cum este posibil ca la un meci de fotbal, jucătorul să fie la 50 cm de spectator iar acesta să nu-l flegmeze sau să-l agreseze în vreun fel? întreabă un român pe-un englez. Acesta din urmă răspunde: – Păi, noi timp de 300 de ani n-am făcut altceva decât să tăiem capete.
Să revenim la idiotul în High Definition născut în 1984. Amendă? Noooo, nu așa, pentru că în snobismul și cretinismul lor, toți cei care se comporta ca imbecilul acesta ”nu se uită la bani”. Pușcărie tati, 5 ani cu suspendare iar la următoarea parcare ”dă șmecher” să intre. Eu aș desființa amenzile pentru foarte multe infracțiuni și nesimțiri de genul acesta.

75 Perkele May 22, 2013 at 00:43

un singur lucru vad ca nu a fost remarcat: nesimtitul respectiv a raspuns asa in fata unui ziar, nu in fata organelor de ancheta. are dreptul sa nu comenteze nimic, nu e obligat sa raspunda la vreo intrebare a ziaristilor. unii ziaristi se poarta ca judecatori sau procurori, cand nu e absolut deloc treaba lor sa faca asta, iar apoi sunt si ofensati ca niste domnisoare cand primesc no comment-uri.

76 Vlad Petreanu May 22, 2013 at 08:20

In esenta ai dreptate, nimeni nu e obligat dpdv legal sa raspunda la intrebarile presei, dar nu despre asta e vorba aici. Nesimtirea nu e o infractiune, ci doar o forma de mitocanie, asa ca intrebarile celor deranjati de mitocan sunt perfect legitime.

77 Lapusneanu June 6, 2013 at 01:52

Luat masina de către hingeri (cum se-ntampla-n tarile civilizate), acordat amenda, si suspendat carnet la dobitoc, care sigur nu-i la prima abatere. Si îndepartat din functie – MUSAI ! MAGISTRAT ??? f-ing jerk ! E de neconceput – dat afara pentru SFIDARE, si luat salariu de cand e in functie, plus anulat diploma !

78 grAS August 2, 2013 at 14:39
79 Val Vesa September 13, 2013 at 19:05

Acum puteti urca pozele cu idioti din astia care parcheaza cu curu’ direct de pe telefoane la http://www.badparking.mobi

80 codo February 5, 2014 at 09:55

Masina trebuia sa dispara ridicata rapid de “organele abilitate” si nu mai era rost de atat palavrageala. “Omul” platea amenda si cheltuielile cu ridicarea si probabil se gandea mai bine data viitoare cand il lua cheful de parcat aiurea. Inactiunea autoritatilor a facut posibil acest demers al jurnalistilor care, desi putin exagerat, a scos la iveala mitocania judecatorului.

81 mitocani.ro February 6, 2014 at 12:27

Si uite asa se poate dovedi mai eficienta expunerea mitocanilor in mod public. Pentru ca se simt mai presus decat regulile care se aplica altor muritori si pentru ca expunerea asta ii poate atinge la orgoliu. Macar pe unii!

82 alexandru muszka February 6, 2014 at 18:56

Faceti ce vreti. Daca cititi cum a raspuns la telefon si cum pune problema, nu avem sanse sa-l aducem in lumea civilizata. Poate sa aiba orice functie, Acum merge bine roata. E suus. Dar nu stie ca se intoarce, jos. Daca nu este un prost, poate revine, dar eu nu-i dau sanse. Poate in alta viata.

83 alin February 8, 2014 at 13:55

Cine inca se mai mira, in 2014, ca in Romania e plin de nesimtiti si de dobitoci in justitie sau politica, inseamna ca nu stie pe ce lume traieste, asdar isi merita soarta !

84 dolarel February 11, 2014 at 09:17

In Paris exista o etica a parcatului, fiind un oras foarte aglomerat. Am vazut o data o masina parcata mitocaneste, ca smekerul la diesel, pe trotuar, si un cetatean care si-a scos cheia si i-a zgariat masina ca penalizare pentru ca nu putea trece pe trotuar. Ma intreb si acum daca e bine sau nu, insa sunt sigur ca tipul nu a mai parcat aiurea.

85 civis rumanum sum April 1, 2014 at 12:37

Un cutit la cauciucuri sau o cheie pe caroserie nu s-a gândit nimeni ? Atunci sa vezi anchete.

86 Valentin Vesa April 1, 2014 at 15:09

Pai si atunci te faci si tu de-o seama cu el?
De sa distrugi bunul omului?
Il raportezi organelor abilitate. Daca ne facem toti dreptate unde vom ajunge?

Comments on this entry are closed.

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: