bitdefender-blog-protejat

Un concurs pentru toți Domnii Trandafir 2.0

“Ştim că în România există profesori ce crează propriul conţinut digital pentru ore… dorim să-i încurajăm pe toţi cei interesaţi de educaţie digitală să realizeze materiale şi să le încarce pe platforma www.digitaliada.ro… în acest fel, un număr cât mai mare de persoane va putea avea acces gratuit la aceste resurse” este fraza care explică și motivează Digitaliada.*

fundatia-orange_concurs-materiale-digitaleAceasta este o inițiativă a Fundației Orange destinată în primul rând cadrelor didactice, dar și tutror celor interesați să creeze și să distribuie materiale didactice în format digital pentru predarea materiilor școlare de clasele V-VIII.

Departajarea concurenților va fi făcută de o comisie de experți în educație digitală, iar autorii materialelor selectate vor fi premiați cu echipamente electronice și IT.

Proiectele pot fi înscrise pe platforma online www.digitaliada.ro, până la 25 aprilie 2017. Formularul de înscriere permite includerea de informații sub formă de text, audio-video, aplicaţii sau imagini.

O bună ocazie, deci, pentru cei care au nu doar preocuparea, ci și priceperea de a aduce școala românească în prezent.

Pentru inspirație, de văzut și verificat planurile de lecție pentru învățare prin joc care au fost deja încărcate pe platforma Digitaliada, cum ar fi învățarea înmulțirii numerelor naturale la clasa a VI-a prin jocul digital King of Math (link) sau învățarea procentelor prin jocul iTooch6 Grades Math (link). Alte lecții digitale pentru învățarea prin joc la clasele V-VIII, aici.

Digitaliada este un proiect pilot al Fundației Orange care se desfășoară în 10 școli din mediul rural, în anul școlar 2016-2017. Materialele educative provin de la Harvard Graduate School of Education (sub licență Creative Commons) și de la experți educaționali din România.

Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din Ministerului Educației iar regulamentul concursului poate fi consultat aici.

_________
*Dana Deac, președintele Fundației Orange.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunt off-topic dar a scăpat în text un ”profesori ce crează” și e păcat. (Am căutat declarația doamnei Deac și pe alte site-uri și am găsit-o corect, cu ”creează”).

    On-topic: inițiativa este lăudabilă, am intrat și eu pe câteva filmulețe și le-am găsit instructive.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest blog folosește serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.