Bitdefender Total Security 2018: noutăți, constatări și câteva licențe gratuite pentru pachetul complet

Bitdefender, compania românească de cybersecurity cu notorietate mondială, a lansat noua versiune a principalului său program anti-virus: Bitdefender Total Security 2018. Nu se numește întâmplător „Total Security”, pentru că este vorba de un pachet complex de securitate informatică ce asigură protecție pentru multiple dispozitive, fie ele desktop sau mobile, Windows, Android, Mac OS sau, în premieră anul acesta, și Bitdefender Mobile Security pentru iOS (revin mai jos asupra acestei noutăți).

Actualizarea la versiunea 2018 se face gratuit pentru cei care au instalate versiuni anterioare – altfel, pachetul de protecție pentru până la 5 dispozitive, timp de un an, este de 149,99 RON.

Ofer 3 licențe Bitdefender Total Security 2018, prin tragere la sorți, acelora dintre voi care explicați, la finalul articolului, ce caracteristică este cea mai importantă pentru un porgram anti-virus, din punctul vostru de vedere (poate siguranță absolută, poate discreția și impactul cât mai redus asupra performanțelor procesorului, poate capacitatea de a fi instalat pe platforme diferite, nu știu, fiecare are probabil propriile criterii).

Puteți menționa, de asemenea, și ce caracteristică din noul Bitdefender Total Security 2018, dintre cele descrise de mine mai jos, vi e pare cea mai bună.

Concursul rămâne deschis o săptămână, după care voi anunța câștigătorii celor 3 licențe printr-un update la acest articol (și pe mail, direct câștigătorilor).

UPDATE: câștigătorii concursului sunt autorii comentariilor cu numerele 47, 3 și 14. Îi rog să-și verifice mailurile.

Linkul spre extragerea cu Random.org este aici.

Eu folosesc Bitdefender Antivirus for Mac, pentru că am renunțat de ceva timp la Windows, dar i-am instalat maică-mii versiunea pentru PC, în cadrul aceluiși pachet comun de licențe pentru mai multe dispozitive, pe care le gestionez din Bitdefender Central.

Bitdefender Antivirus for Mac este un scanner antivirus deosebit de eficient, care detectează toate tipurile malware (ransomware, adware, viruși, spyware, troieni, keyloggere, viermi). Particularitatea este că Bitdefender Total Security 2018 pentru Mac identifică și fișierele periculoase pentru Windows, astfel încât să nu le trimiți colegilor care lucrează pe PC.

De asemenea, pachetul oferă protecție anti-phishing și, dacă activezi extensia Traffic Light, Bitdefender scanează linkurile afișate și-ți afișează gradul de risc în culorile semaforului.

Ca noutăți, Bitdefender Total Security 2018 oferă acum o funcție numită Bitdefender Safe Files, cu ajutorul căreia poți bloca foarte simplu modificarea neautorizată a fișierelor tale selectate. Practic adaugi directoarele într-o listă de monitorizare și Bitdefender protejează fișierele incluse împotriva atacurilor ransomware și a altor tipuri de malware. Pe scurt, singurele aplicații care au acces la Safe Files sunt cele cărora le dai acces în mod explicit. Suplimentar, ai și modulul Time Machine Protection, care oferă un grad suplimentar de protecție față de atacurile tip ransomware.

O altă noutate este funcția Asistență Parentală, care-ți permite să supraveghezi cu discreție, neintruziv, activitățile online ale copiilor tăi pentru a-i menține în siguranță. Poți filtra conținutul necorespunzător, ai localizarea copiilor și rămâi la curent cu activitățile lor online din contul tău Bitdefender Central.

După instalare pictograma Bitdefender apare în Dock iar panoul de comandă al pachetului arată așa:

Observați în partea dreaptă-sus butonul „autopilot”. Eu îl las activat și nu-mi mai bat capul; Bitdefender stă cuminte în background, conectat la cloud, unde face de altfel și cele mai solicitante operațiuni, și verifică pentru mine tot. Folosesc soluția de 3 ani, deja, și n-am simțit niciodată vreun impact asupra performanțelor Macului.

Soluțiile de cybersecurity Bitdefender obțin constant și de ani de zile scoruri foarte mari la testele independente, realizate de diferite organisme de monitorizare. Ultimele testări sunt pentru soluția Bitdefender Mobile Security (AV-Test: „Bitdefender, detecție fără cusur”) și pentru Bitdefender Antivirus Plus (PCmag: „Excelent!”). Din punctul meu de vedere, Bitdefender este o necesitate absolută pentru orice utilizator de internet.

Câteva cuvinte și despre premiera Bitdefender de anul acesta: protecția gratuită pentru iOS. Aplicația Bitdefender Mobile Security for iOS (link) poate fi descărcată din App Store (are 13,4 Mb), necesită minimum iOS 9.0 și este compatibilă cu iPhone, iPad și iPod Touch. Nu vă așteptați nici la o listă lungă de capabilități și nici la vreo complexitate deosebită: iOS este, din construcție, foarte bine protejat la riscurile de cybersecurity, așa că aplicația Bitdefender Mobile Security for iOS nu face decât să ofere redundanțe pentru sistemele de protecție deja existente. Carevasăzică, odată instalată aplicația, ai opțiunea de localizare, blocare și ștergere a dispozitivului de la distanță, din panoul Bitdefender Central (opțiuni pe care userii iOS le au deja preinstalate și trebuie doar să le activeze în contul iTunes). Tot din aplicația Bitdefender pentru iOS poți verifica dacă adresele tale de mail au fost cumva sparte (o verificare rapidă mi-a confirmat ce știam deja, că vechea mea adresă de Yahoo a fost compromisă în mai multe rânduri, în atacuri asupra altor site-uri).

Una peste alta, o aplicație pentru cei care vor să fie realmente în control și doresc straturi suplimentare de protecție pentru un sistem care e deja foarte bine protejat.

Iată și câteva capturi de ecran:

Articol din categoria: ADVERTORIAL

50 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Antivirusul trebuie sa „lucreze” discret pentru persoanele non-tehnice (optiunea auto pilot). Dar in acelasi timp trebuie sa aiba setari avansate si optiuni pentru userii tehnici.

    0
    0
  2. #2 Comentariu nou

    Cea mai importanta caracteristica e sa lucreze ca si cum nici nu stii ca e acolo. Mereu in background, mereu functional 100%, cu updateuri la zi, fara pop-uri neimportante si cu un consum cat mai mic de resurse

    0
    0
  3. #3 Comentariu nou

    Camera protection mi se pare de departe cel mai interesant.

    0
    0
  4. #4 Comentariu nou

    Un antivirus trebuie sa protejeze fisierele din calculator cat mai eficient si sa consume cat mai putine resurse

    0
    0
  5. #5 Comentariu nou

    Sa fie „securitatea” din umbra. Sa fie in background, cat mai discret, cat mai eficient, dar fara a istovi resursele computerului.

    0
    0
  6. #6 Comentariu nou

    Protectia este cea mai importanta, insa absoluta nu au nici prezervativele. Sa nu foloseasca resursele la maxim pentru a maximiza protectia (procesor, memorie, retea), ci intr-un mod cat mai inteligent.

    E mai important sa faca bine putine lucruri decat sa ofere solutii all-in-one mai slabe. Putin si bun decat mult si prost. Calitate vs. cantitate (legat de functionalitati). Poate sa ma intrebe daca am copii si numai dupa aceea sa activeze Asistenta Parentala.

    Sa nu aibe gura mare (sa lase boxele in pace), sa nu fie cicalitor cu mesaje rosii si galbene, sa nu foloseasca majuscule, sa fie cat mai invizibil.

    Sa nu se creada desteptul pamantului si sa-mi stearga crack-urile / hack-urile fara sa ma anunte sau sa pot interveni. Eventual sa ofere un comutator Captain Jack / Captain Hook.

    Dintre functionalitatile noi, desi nu este mentionata aici, apreciez protectia pentru camera web, ca sa nu ma supravegheze NSA 😉

    0
    0
  7. #7 Comentariu nou

    Real time scan-ul mi se pare cel mai important. Ca sa stii de la ce ti se trage (gen, tocmai am instalat ceva) si sa nu mai faci data viitoare.

    0
    0
  8. #8 Comentariu nou

    Consumul de resurse sa fie mic si sa ruleze discret,fara pop-upuri enervate cum au alte programe antivirus.Cred ca cea mai utila e functia Bitdefender Safe Files.

    0
    0
  9. #9 Comentariu nou

    1. Baza de data cu semnaturi sa fie cat mai vasta
    2. Impactul asupra procesorului cat mai redus
    3. Setarile (default) sa fie cat mai complexe

    0
    0
  10. #10 Comentariu nou

    Sa ruleze mereu in backround, chiar daca consuma resurse, macar sa isi faca treaba 100% si sa ofere protectie. Sa fie optimizat ok, sa isi faca update uri cand calculatorul e in „idle” sa nu deranjeze userul. Protectie buna la platile online, sa identifice site-uri care nu sunt safe.

    0
    0
  11. #11 Comentariu nou

    Prima si cea mai importanta caracteristica a unui anti-virus este capacitatea de protectie: absoluta. Restul (rulare in background fara incetinirea altor procese, instalare pe diferite sisteme) sunt bonusuri bine venite.

    0
    0
  12. #12 Comentariu nou

    Pentru mine cel mai important criteriu, dupa eficienta, este consumul de resurse. Exista antivirusi care incetinesc vizibil PC-ul in momentul in care isi fac update, si toti isi fac zilnic, cel putin o data.

    0
    0
  13. #13 Comentariu nou

    Antivirusul trebuie sa gestioneze inteligent si eficient resursele, nu sa utilizeze cat mai puține. Iar partea de licentiere pe mai multe device-uri e perfectă, ma ajută să protejez calculatorele familiei.

    0
    0
  14. #14 Comentariu nou

    Consumul mic de resurse de calculator. este foarte important, si in ultima vreme a devenit importanta protectia anti-ransomware si anti phishing.

    0
    0
  15. #15 Comentariu nou

    Hmm, antivirus…sa dai banii pe asa ceva, este ca si cum ai accepta sa cumperi o masina noua cu celofan in loc de parbriz. Ah, vrei protecție mai buna împotriva vântului? Cumperi parbriz, noi doar iti dam masina cheală. La fel si cu sistemele de operare. Pai Frățică, plătesc licența la Microsoft? Sa se ocupe naibii si de protecția sistemului pe care-l vând.
    Anyway, aștept voturi negative acum 😀

    0
    0
  16. #16 Comentariu nou

    Nu neaparat cea mai importanta, dar de actualitate este protectia de ransomware.

    0
    0
  17. #17 Comentariu nou

    Posibilitatea de a avea acelasi av pe toate device urile folosite: windows, Android, etc.
    F important este actualizarea semnăturilor pt. protecție cat mai buna.

    0
    0
  18. #18 Comentariu nou

    Capacitatea de a-l instala pe cat mai multe platforme!

    0
    0
  19. #19 Comentariu nou

    – Protectie completa: malware, adware, si, tinand cont de amenintarile din ultimul timp la nivel global, ransomware;
    – Firewall performant si motor de detectie euristica pt orice fel de amenintare;
    – Posibilitate de instalare multi-platforma;
    – Consum de resurse mai redus. Am avut in trecut o licenta BD care a functionat ireprosabil, nu am avut probleme niciodata, dar la cei 4 Gb de RAM de pe laptopul meu procesul de boot dura cam mult. Aici ar trebui implementat un proces inteligent: la instalare BD sa colecteze date despre configuratia sistemului si in functie de resursele disponibile sa propuna o instalare personalizata, care sa crute configuratiile mai modeste;
    – Discretie. Cat mai putin deranj pt un user… ocupat.
    Functia Autopilot existenta in BD mi se pare excelenta din acest punct de vedere;
    – Rapoarte periodice cu site-urile blocate la accesare precum si cu tentativele de phishing, punand accent pe cele mai nocive si avertizand user-ul ca vizitarea acestor site-uri este periculoasa pt siguranta sistemului, in cazul in care acesta decide sa inactiveze antivirusul pt o perioada de timp;
    – Blocarea automata a crack-urilor. Am observat ca unele trec neobserv

    0
    0
  20. #20 Comentariu nou

    – Protectie completa: malware, adware, si-tinand cont de amenintarile globale din ultimul timp-ransomware;
    – Firewall performant + motor de detectie euristica pt orice fel de amenintari;
    – Gestionarea eficienta a resurselor disponibile. Am avut in trecut o licenta BD, care a functionat ireprosabil, nu am avut niciodata prob

    0
    0
  21. #21 Comentariu nou

    am folosit TS 2017, am probat TS 2018, asa ca din perspectiva noului ce are in plus 2018 fata de 2017 evidentiez si recomand: controlul camerei web si Advanced Threat Defense

    0
    0
  22. #22 Comentariu nou

    1. Protectie totala: adware, malware, phishing si – tinand cont de amenintarile globale din ultimul timp – ransomware
    2. Firewall performant + modul de detectie euristica pt orice fel de amenintari;
    3. Gestionare eficienta a resurselor. Am avut in trecut o licenta BD care a functionat ireprosabil, nu am avut necazuri. Totusi, pe laptopul meu cu 4 Gb de RAM prezenta BD se facea simtita mai ales in procesul de boot, care dura cam multisor….Ar trebui, zic, ca la instalarea solutiei antivirus, acesta sa colecteze date despre configuratia sistemului si sa propuna utilizatorului o instalare minimala(restul modulelor putand fi accesate la nevoie din cloud), astfel incat sa functioneze optim si pe sisteme mai modeste
    4. Discretie, fara mesaje sacaitoare care sa necesite decizia utilizatorului. Functia Autopilot din BD mi se pare excelenta in acest sens;
    5. Rapoarte periodice automate cu site-urile blocate in momentul accesarii, punand accent pe cele mai nocive dintre ele si avertizand utilizatorul ca dezactivarea antivirusului pt accesarea acestora poate duce la dezastre greu de remediat;
    6. Instalare multiplatforma

    0
    0
  23. #23 Comentariu nou

    Updatarea frecventa, astfel incat sa nu ramana niciodata in urma infractorilor cibernetici.

    0
    0
  24. #24 Comentariu nou

    In acest moment folosesc antivirusul de la Microsoft pe toate cele 4 PC-uri ce le detin. O sa ma intrebati (logic!) DE CE? Raspunsul este un pic mai complex: In cursul anului 2015, in urma unei promotii pe un site german (cred!), am primit cate o licenta Bitdefender Internet Security 2016, 12 luni, pentru PC-ul ce il folosesc zilnic si pentru laptop. Dupa vreo luna au inceput sa apara problemele: jocurile Steam refuzau sa se conecteze la anumite servere oficiale (in special CS GO), alte programe aveau interzis la net (BOINC, Chrome (!), Driver Booster, etc. Am facut cateva reglaje in optiunile antivirusului care au redus numarul erorilor, dar nu a eliminat problema. Dupa inca o perioada de timp (20-30 de zile), ambele calculatoare au inceput sa functioneze din ce in ce mai greu. Mentionez ca desktopul are o configuratie decenta (i5 4690, SSD Samsung EVO 850 120 GB, 16 GB Ram DDR3 1866, etc), iar laptopul – intre timp vandut – avea un i5-4330M, 8 GB DDR3 si un SSD Toshiba Q Series 128GB.
    Ajunsesem sa astept pana la 80 de secunde pana boot-a laptopul si puteam sa-l folosesc. Am decis intr-un final sa dezinstalez antivirusul si sa vad ce se intampla. Pur si simplu laptopul a inceput sa zburde. Am facut acelasi lucru cu desktopul, cu acelasi rezultat.
    Cum am ajuns la AV de la Microsoft? Il am pe cateva PC-uri la locul de munca. Si cand zic „PC-uri”, ma refer la calculatoare de acum 8-10 ani, cu procesoare Core 2 Duo si 2 GB Ram.

    Prin urmare, un antivirus serios nu iti „omoara” calculatorul, nu iti „fura” resursele. Ce au facut cei de la Bitdefender din 2015 pana in prezent e un mister, dar chiar as fi curios sa le testez ultima versiune de soft. Sper sa fi rezolvat problemele mentionate si, cine stie, poate chiar voi folosi din nou acest antivirus.

    0
    0
  25. #25 Comentariu nou

    Pentru mine important ar fi sa ma lase sa decid cu usurinta ce inseamna amenintari reale si ce sunt doar „impresiile” softwareului. N-as vrea sa ma protejeze excesiv, ca sa zic asa. 🙂 Am intalnit prea multe false positives ca sa ma bazez exclusiv pe ce spune orice software de acest gen.

    0
    0
  26. #26 Comentariu nou

    Să fie cât mai autonom, mai ales pentru cei ca mine, care nu se pricep să lucreze prea mult cu calculatorul, şi să mă avertizeze concis şi clar când e o problemă.

    0
    0
  27. #27 Comentariu nou

    Consider ca este foarte important sa am antivirus pe telefon (in acest moment nu am antivirus), mai ales ca fac tranzactii financiare online cu internet banking. M-as simti in siguranta sa stiu ca telefonul imi este securizat.

    0
    0
  28. #28 Comentariu nou

    Impactul cât mai redus asupra performanțelor procesorului, deoarece multi antivurusi „pun pe butuci” performantele unui pc.
    Funcția Asistență Parentală, care-ți permite să supraveghezi cu discreție, neintruziv, activitățile online ale copiilor tăi pentru a-i menține în siguranță. Poți filtra conținutul necorespunzător, ai localizarea copiilor și rămâi la curent cu activitățile lor online din contul tău Bitdefender Central. Aceasta mi se pare o caracteristica foarte importanta, mai ales cand ai copil/copii.

    0
    0
  29. #29 Comentariu nou

    Lucrez in IT de 19 ani. Pana acum 10 ani, aveam si eu antivirus, pe langa alte porcarele pentru monitorizarea angajatului. Era ca si cum conduceam cu frana de mana trasa.

    De atunci, fiindca am putut alege, abordarea a fost alta: aplicatie de whitelisting (doar programele si serviciile cunoscute ruleaza), aplicatie care ma trage de maneca sa am toate programele actualizate, add-on in browser, care nu permite scripturilor sa ruleze by default (sau reclame pe site-urile unde am autorizat, totusi, script-urile). Cu alte cuvinte, conceptul este invers: nu am nevoie de un program sa ma fereasca de necunoscut, atata timp cat multimea softurilor si site-urilor cunoscute si necesare este relativ mica.

    Ei, dar acum, avand copii, lucrurile se schimba: parental control si minim de interactie si penalitate in performanta ar fi o combinatie necesara.

    0
    0
  30. #30 Comentariu nou

    Nu am mai folosit Bitdefender de catva ani cand imi omora efectif pc-ul. Manca resurse de zici ca lansam o racheta pe Marte. Sa vedem, sa testam, ca asa din descriere pare ca l-au imbunatatit.

    0
    0
  31. #31 Comentariu nou

    Protectia completa si impactul redus mi se pare cele mai importante.

    Cred ca majoritatea amenintarilor pe internet consta in malware/adware. Chiar si daca esti atent si eviti site-uri dubioase sau continut piratat tot poti sa te trezesti cu ceva malware instalat care iti incetineste grav sistemul sau care iti schimba setari la browser ca sa deschizi tot felul de spam.

    La a doua e de la sine inteles.

    0
    0
  32. #32 Comentariu nou

    Cel mai important e să prindă toate amenințările și să identifice și unele noi

    0
    0
  33. #33 Comentariu nou

    Consider ca una din cele mai importante caracteristici ar fi protectia predictiva. Va multumesc!

    0
    0
  34. #34 Comentariu nou

    Sa ofere o protectie cit mai eficienta,chiar cu scaderea performatelor PC-ului.

    0
    0
  35. #35 Comentariu nou

    Foarte tare mi s-a părut la bit defender ca nu e stresant. Încă din 2008 de când l-am folosit prima data am apreciat asta. Recent mi-a plăcut foarte mult o aplicație a celor de la BitDefender care scana întreaga rețea de acasă împreună cu dispozitivele conectate și făcea un raport de securitate în care arăta cât de vulnerabile sunt dispozitivele IoT conectate. Cred că aceasta opțiune o să fie din ce în ce mai prezenta în softurile antivirus, IoT fiind un subiect de viitor. Sper sa fie și în update-ul antivirusului. Din nou o opțiune f utilă din aplicația de telefon mi se pare poza pe care o face atunci când este băgată parola greșit. Extrem de utilă mai ales dacă îți este furat telefonul, ea putând ajuta la prinderea făptașului.

    0
    0
  36. #36 Comentariu nou

    Eu as merge pe siguranta. Imi doresc sa stiu ca am un paznic acolo, asa ca daca fac cumva vreo greseala, inchide cineva portile si nu lasa inamicii sa-si faca de cap.

    0
    0
  37. Pentru mine, caracteristicile importante ale unui antivirus sunt: performanța, consumul redus de resurse și silențiozitatea. Dacă ar trebui să aleg doar una, aș alege performanța.
    La Bitdefender mă impresionează capacitatea de a descoperi dacă o căsuță de mail a fost spartă sau nu.

    0
    0
  38. #38 Comentariu nou

    Să consume cat mai puține resurse. Safepay și Safe files sunt cele mai bune. Safepay are un browser propriu care nu retine datele de autentificare de la internet banking. Safe files pentru că blochează aplicațiile care modifică fișiere din foldere că My Documents și în felul ăsta protejează împotriva ransomware. Daca aplicația care modifică fișiere este dezirabilă, pot sa-i permit accesul din Safe Files.

    0
    0
  39. #39 Comentariu nou

    LA BD APRECIEZ EFICACITATEA SI FUNCTIA AUTOPILOT

    0
    0
  40. #40 Comentariu nou

    Salut Vlad ! În primul rând este siguranţa (care tinde spre 100 %) şi apoi capacitatea de a fi instalat pe platforme diferite precum şi impactul cât mai redus asupra performanțelor procesorului.

    0
    0
  41. #41 Comentariu nou

    Cel mai important factor in alegerea unui antivirus ar fi capacitatea acestuia de a face fata la cele mai noi atacuri de malware.Cred ca ultimele atacuri de tip ransomware au bagat frica si in cei mai reticenti utilizatori si nevoia unui antivirus bun te face sa iti doresti sa ai asa ceva instalat.E foarte bun si controlul parental pentru a fi in contact cu obiceiurile copiilor.

    0
    0
  42. #42 Comentariu nou

    Prin Bitdefender vreau sa salut siguranta de a naviga pe internet cit si grija acestei companii fata de copii si a gadget-urilor aiti de indispensabile din viata de zi cu zi.
    Ma simt mindru ca o companie romaneasca este lider-ul mondial pe acest segment si laud acest produs prin viteza de reactie asupra riscurilor zilnice (virusi, ransomware-uri, etc.) cit si aportul adus printr-un consum redus al resurselor PC-urilor si nu numai.

    Succes maxim in continuare !

    0
    0
  43. #43 Comentariu nou

    Cea mai importanta protectie la antivirus este cea proactiva.

    0
    0
  44. Chiar am mers pe mana celor de la Bitdefender de cativa ani si sunt foarte multumit de alegerea facuta. Recomand celor care isi cumpara licentele.

    0
    0
  45. #45 Comentariu nou

    Numarul de alerte false.

    0
    0
  46. #46 Comentariu nou

    Să mă bucur de posibilitatea de a mă informa fără grija că cineva îşi strecoară privire peste umărul meu şi că mă poate împiedica să mă bucur de realele sucese ale modalităţilor de comunicare.

    0
    0
  47. #47 Comentariu nou

    Eu cred că cel mai important e protecția impotriva atacurilor cu viruși pentru majoritatea utilizatorilor,dar cu cât protecția e mai complexă cu atât e mai eficient.r
    El trebuie să fie cât mai discret și să folosească resurse puține pentru nu deranja utilizatorii decât în cazurile periculoase

    0
    0
  48. Din punctul meu de vedere soluțiile de securitate sunt cel mai necesare în ceea ce nu putem controla permanent: accesul copiilor atât la internet cât și la diversele aplicații offline. Dacă noi, cei maturi, avem responsabilitatea a ceea ce facem(un amic de multă vreme îmi spunea că cel mai bun antivirus e mouse-ul), în cazul copiilor, soluția Bitdefender, care combină controlul parental cu accesul asupra aplicațiilor și fișierelor, e o inovație foarte fericită. Deci ar trebui să fim satisfăcuți că testăm un produs complex și în același timp sprijinim capitalul românesc! 🙂

    0
    0
  49. #49 Comentariu nou

    Protectia completa adware, malware si sa poatafi instalat pe cat mai multe platform.

    0
    0