N-am spart ecranul niciunui smartphone, niciodată. Am avut mereu grijă de telefoanele mele așa cum cred că e firesc să faci când manevrezi un obiect atât de scump.
În schimb, am spart în mod spectaculos ecranul primului meu smartwatch. A căzut cu fața-n jos și s-a făcut un mozaic de fisuri, cam ca inima mea când am auzit plesnitura seacă a contactului dintre sticla sensibilă la atingere și gresia de pe jos. Ceasul mi-a zburat de la mână, în timp ce gesticulam – și nici măcar prea tare. I s-a desfăcut cureaua, pur si simplu, și n-am mai apucat decât să-l văd cum flutură spre sfârșit. Asta a fost o lecție usturătoare despre calitatea accesoriilor, pentru că luasem cureaua respectivă doar că-mi plăcuse culoarea. N-am fost atent la calitate, iar asta m-a costat, probabil pe merit. Să-mi fie învățătură de minte:
Ceea ce mă duce, dincolo de mica lecție de Stan Pățitul, la descrierea unui alt obicei pe care-l urmez înainte de orice vacanță ce presupune plecări mai departe de Cabana Plăpumioara: mereu am grijă să-mi verific accesoriile de care voi avea nevoie și să înnoiesc, dacă e cazul, ce e de înnoit. Le iau de la GSMnet, unde găsești practic orice-ți trebuie (pentru Apple fanbois ca mine, aici e lista tuturor accesoriilor pentru iPhone 13).
Întotdeauna iau cu mine o baterie externă (și aici, tot o pățanie m-a învățat prudența: a întârziat o dată o cursă aeriană și am rămas într-un aeroport din Berlin, în sala de așteptare, vreo 5 ore, ceea ce a fost bine, până la urmă, că am primit despăgubiri; rău a fost că, deși aveam un încărcător cu mine, era aproape bătaie pe cele câteva prize din încăpere, așa că, non-violent cum mă știți, am rămas curând fără baterie la telefon).
Am găsit la GSMnet un powerbank cu două particularități: e wireless și e și fun (aici). Deci 10.000 mAh, ultra fast charging (80% în 35 de minute), două modalități de încărcare a bateriei prin cele două porturi de intrare, posibilitate de folosire și a cablului pentru încărcarea telefonului (evident), 180 de grame, cover din material ignifug, simplitate mare în utilizare. Dar ventuzele sunt chichirezul. Fiți atenți:
Vă place? E giveaway, la mine pe blog: powerbankul de mai sus se dă, cadou (prin tragere la sorți), unuia dintre voi care lasă un comentariu în care să ne spună, pe scurt, când e cel mai util un powerbank extern.
Câștigătorul, luni (alte baterii externe de luat în calcul, aici).
Apoi, pentru telefonul meu, am mai luat o husă nouă MagSafe, un fast charger de 18 W și un cablu de date de 480 Mbs, capabil să țină și puterea de încărcare a chargerului, dar și o folie de protecție a ecranului, inclusiv la șocuri moderate, care vine cu tot cu un sistem de montare care practic garantează (dacă n-ai două mâini stângi și numai degete de la picioare) aplicarea corectă, fără bule sau margini strâmbe (asta).
În fine, pour la bonne bouche și pentru cei care au luat primă înainte de concediu sau au găsit niște bani uitați prin cine știe ce buzunar, pentru boierii care apreciază calitatea vieții și a lucrurilor pe care le stăpânesc, recomand cu dragă inimă o pereche de AirPods 3 – pentru sunet, evident, care e acum mai curat, mai profund, mai bine adaptat ție, dar și pentru calitatea excepțională a obiectului (obiectelor) în sine, pornind de la senzația de lucru bine făcut pe care ți-o dă cutia MagSafe, cu detaliile sale impecabile de execuție, și până la materialul, butoanele și forma căștilor în sine, care șoptesc experiență premium celui care le folosește.
Sunt extrem de simplu de folosit – se conectează la dispozitivele Apple extrem de simplu – e suficient să le apropii de iPhone sau iPad – se opresc automat când le scoți din ureche și repornesc din același punct al redării când le pui la loc, țin până la 6 ore de audiție cu o singură încărcare iar la capacitate maximă, carcasa îți asigură până la 30 de ore de ascultare, plus că, în doar 5 minute de încărcare în carcasă, aceste noi AirPods pot funcționa apoi impecabil aproximativ o oră. Și, foarte important, anularea inteligentă a zgomotului nu-ți bagă vată-n urechi, așa că poți fi atent și la ce se-ntâmplă-n jur, ca să nu intri în bucluc.
UPDATE: UrsuPolar a câștigat bateria cu ventuze – aici e extragerea. Bravo UrsuPolarule 🙂
77 comentarii Adaugă comentariu
Total a pornit de la urâțenia de ceas. A fost un semn😉 Cu un ceas Smart serios, bărbătesc, gen Samsung nu păteai asta. Are rama metalică ieșită și protejează cadranul. In rest e OK, Gsmnet are de toate, doar sa stii ce îți trebuie. Multă bafta appleboisilor 😁
Foarte fericit sunt cu Apple, practic sunt sclavul ideal 🤣🤣🤣
Viața fără Apple e pustiu. 😀
Ai dreptate Luca, dar eu am reusit sa sparg geamul de pe spatele ceasului Samsung (S3). Si, pt ca l-am udat si am vazut ca merge in continuare am intrat si in piscina cu el…si s-a ars ecranul ( pt ca a intrat apa prin crapaturile geamului)
Cand dupa Nspe mii de poze si filmulete te lasa bateria, si fix atunci incepe ceva interesant 😃
In drumetie la munte in mod clar iti trebuie un powerbank.
Pentru drumețiile pe munte cînd bateria se duce foarte repede din cauza lipsei semnalului. Mi s-a întâmplat, fiind nevoit după intuiție sa găsesc drumul spre civilizație.
Un powerbank extern e foarte util cand esti pe munte.
Aveam unul asemanator cu asta de cativa ani si am observat ca tocmai s-a umflat 🙁
Si pentru mine tot in calatorii este cel mai folositor.
Acum cativa ani eram intr-un aeorport sa iau pe cineva si avionul a avut 4 ore intarziere. Eram atat de suparat (ca eram la Oktoberfest cu niste clienti si a picat magareata pe mine sa ma duc la aeroport – ceilalti au plecat la festival, la bere, eu la aeroport) incat efectiv nu am vazut nici o priza si trei ore m-am uitat efectiv pe pereti.
Cand am ajuns acasa primul lucru pe care l-am facut a fost sa imi iau o baterie externa.
Acum am vreo trei, insa nici una nu este wireless si este greu de utillizat cu cablu mai ales cand esti in miscare.
In anul domnului 2022 inca mai exista trenuri fara prize in ele. Si unele drumuri inca dureaza teribil de mult. Nimic nu e mai rau decat un drum de cateva ore, pe un „personal” (Regio parca acum) si cu bateria spre moarte.
Va multumesc pentru premiu, vine la fix, chiar aveam nevoie de un powerbank. o sa sughitati cand o sa il folosesc.
Cred ca cel mai important este in avion sau aeroport, unde nu ai tot timpul acces la o priza sau USB port.
Un powerbank este foarte util pe munte dar si la festivaluri.
Categoric, la un drum București-Satu Mare un powerbank e indispensabil (zise ursul din colțu’ hărții).
Un powerbank e un must have în momentul în care te îndrepți spre locul în care și regele merge singur! 🙂
Powerbank acum e foarte util in aeroport, cand trebuie sa astepti cateva ore bune…:)
Powerbank acum e foarte util in aeroport, cand trebuie sa astepti cateva ore bune…:)
Cand fie-ta, prospat eleva de liceu, pleaca pentru prima oara fara tine la munte. Doar cu prietenii. Pentru un picnic. Mda. Doar nu vrei sa vezi cum punctu’ ala de pe Maps devine gri si zice „powered off”…
Asta merita aplauze :)))))
Din același motiv, în diverse, situații am achiziționat în regim de urgență vreo trei.
Cel mai folositor pentru mine a fost cănd am făcut o călătorie cu trenul, Câmpia Turzii – București.
E util pentru călătorii, mai ales că în avioanele pe care le avem pe zborurile scurte din Europa nu prea găsești prize și după 2-3 ore de zbor în care te joci pe telefon ajungi la destinație cu el mort..
Pentru mine este un „must” un astfel de gadget pentru ca zilnic fac naveta Bucuresti-Ploiesti, și invers, acolo avand locul de munca. În microbuzul cu care mergem, pus la dispoziție de firma, nu se găsesc întotdeauna prize (firma de transport schimba microbuzele frecvent, și cele mai multe dintre ele nu sunt dotate cu prize/porturi USB). O baterie externa este in capul listei mele de cumparaturi de cand m-am angajat aici, aducă de aprox. 3 luni. Maaare nevoie am de ea! 🤗
Salut! Când se termina bateria tabletei pe care supraveghem bebelușul 🙂
De mare ajutor e o baterie externă când ai de mers cu autocarul până în Franța:))). Butonatul telefonului sau vizionarea unui film te fac să uiți de durerile de spate sau genunchi:)))
Genial device-ul, chiar merita achizitionat pentru orele alea lungi cand astepti un avion sau sau intri la un medic!
Un powerbank e cel mai util in calatoriile de lunga durata si in expeditiile in natura.
Nu stiu de altii, dar cel mai util e cand nu mai ai baterie la telefon si n-au unde sa-l incarci.
A, si mai e util cand vrei sa filmezi o traversare cu velierul cu telefonul lipit pe catarg si traversarea dureaza 5-6 ore.
Nush cum se face, dar mereu ma prind penele de curent cu device-urile descarcate+lampa de veghe descarcata. Imi trebuie un powerbank pt lampa de veghe, ca fara device-uri pot trai lejer..NOT 🥴
Când este folositor un powerbank?
Ați fost vreodată într-o călătorie cu CFR-ul?
Al meu iphone xs se descarca de 3 ori într-o călătorie care mai are și întârzieri. (Știu, e un pleonasm sa spui ca CFR are întârzieri). Ați folosit vreodată o priza într-un tren CFR? Nici eu.
Cand e copchilu’ pe bancheta din spate, pe drum spre Grecia. 😁
Pe langa avioane, aeroporturi, etc., eu personal folosesc un powerbank mai ales pe plaja, cand pot sa urmaresc ceva pe youtube sau sa ascult muzica.
Când adolescenta mea nu se oprește din făcut poze prin excursie !!!
Powerbank-ul e bun când ești sărac, zbori cu low-cost si nu au mufe de încărcare pe spătarul scaunului din fata 😂
Salutare!
Multumesc pt powerbank, nu ca as avea nevoie de el.. 🙂
Cel mai util este când trebuie să iei o mașină de închiriat de genul Spark, și ajungi lângă ea, si ca să o poți deschide îți trebuie telefonul ca sa accesezi aplicația.
Am pățit eu: plec cu un spark din Otopeni, o las la Obor, îmi rezolv treburile și zic sa testez o Dacia Spring. Ma uit în aplicație – cea mai apropiată era la Victoriei.
O iau pe jos sa fac ceva mișcare, si pe drum ascult radio (EuropaFm, normal), si aproape de Victoriei se intrerupe radioul. Eu, înainte sa scot telefonul din buzunar, mă gândesc că „am pierdut semnalul”, când colo, am „pierdut bateria” – de la 35% la 0 in 15minute. Asa ca, nevrând să iau expresul, am luat la picior toate magazinele din Piața Victoriei, sa caut un încărcător. Singurul mai convenabil a fost la Orange. Până la urmă am reușit sa ajung înapoi în Otopeni cu Springul.
Bateria externa e buna pentru acel moment cand uiti incarcatorul acasa, priza, si pleci mai multe zile. Dupa ce ai numarat sfintii, iti amintesti de bateria externa si revii la ganduri mai bune.
Foarte utila cand esti la plimbare cu bicicleta, castile in urechi, stare de bine si sti ca esti SAFE ca ai bateria la tine. :))
Daca mergi la pescuit , pana trage pestele mai butonezi pe retele sociale . Daca ai si prins pestele e bine sa ai telefonul incarcat sa ii faci o poza si sa dai un share 😁
Legat de PowerBank, cel mai util mi-e tot pe plaja când lenevesc pe-un șezlong uitându-ma la seriale 😀
Pentru ca de power bank ai nevoie cand ramai fara baterie evident 😜 in calitate de persoană care nu a spart niciodată un telefon mă simțeam dator sa împărtășesc totusi cum am rămas fără telefon in urmă cu 6 ani. Era dimineața, in baie, fiica mea avea 2 ani atunci o pregateam să o duc la creșă, telefonul pe mașina de spălat dau să mă spăl si eu pe dinți moment in care cineva, nu spui cine, zice „wash wash” și aud ceva căzând in wc 😁. Baterie incorporata deci deși scos repede auzeam cum sfârâie. The end
Ca tot vine sezonul de festivaluri, un powerbank e super util cand mergi la un festival de la amiaz si stai pana a doua zi dimineata. Sigur, sunt locuri unde poti sa re-incarci telefonul on festival grounds, dar credeti ca fac fata 100 de sloturi unor zeci de mii de participanti, fiecare cu telefonul din dotare? Mai bine powerbank-ul propriu.
Ca să fie și mai amuzant ceea ce facem aici, voi folosi power-bancul în stilul reclamelor din anii ’90.
„Pentru a nu rata un apel important folosesc powerbank-ul”!
În cort pe timp de ploaie
Cand fetita de 7 ani pleaca pentru prima data intr-o excursie cu sleep over pentru 1 noapte. Panica si emotii! Nu vreau sa-mi stea inima in loc cand sun si are telefonul inchis. 😀
Cand sotia trebuie sa ramane pe neasteptate la spital cu copilul, dar nu are incarcatorul la ea. Noroc ca aveam powerbankul in masina(incarcat pentru situatii neasteptate)
Mi-e foarte util u power bank când vizitez un loc nou: merg pe străzi ore întregi, de dimineața pana seara și fac poze cu sutele fără sa îmi fac griji ca nu am telefonul încărcat si nu mai găsesc drumul către hotel.
Cand pleci cu cortul e mai mult decat util, sau cand te intorci din vacanta si schimbi tzanspe mijloace de transport, sau cand iti lasa copilul telefonul cu baterie 2% ca trebuia sa ii arate iepurasului muzica preferata.
Bateria e must have iar asta e si haioasa
Cel mai util este power bank-ul atunci cand astepti un avion care intarzie, de obicei printr-un aeroport gen autogara. Cam pe unde zboara low cost-urile.
Cel mai util pentru mine este când fac câte un traseu cu bicla prin pădure. Folosesc doua baterii externe pe bicla: una pt lumina (de 8.4V)si alta, precum cea pe care o prezinți pentru telefon (doar ca de capacitate mai mare), pentru a avea suficient “juice” când vreau sa fac înregistrări.
O de asta ne trebuie neaparat cand facem scufundari,in special in Egipt,ne da power baaaaaank!😁
Buna Vlad! Un power bank e util cand sotia iti ia power bank-ul tau, pe care tocmai ti l-ai cumparat si tu ramai fara…
In masina in vacanta, cind ai Waze-ul sau Google maps-ul pornit pe telefon.
Cel mai util moment a fost cand dupa ore intregi de urlat si plans reușești in sfârșit sa iti adormi copilul de 4 luni…si adoarme pe tine…Stii ca nu o sa te miști, eventual doar respiri in următoarele cateva ore…si telefonul clar se va descarca, deci numai bine ca ai un powerbank la îndemână.
Ar fi fost numa’ bun cand m-a lasat masina pe autostrada si eram fara baterie la telefon… Dar cu powerbank nu ma imprieteneam cu niste necunoscuti (singurii care au oprit dupa aproximativ 15 minute de facut semne care au parut 15 ore), si nici nu realizam ca nu mai tin minte (aproape) niciun numar de telefon.
Cind ai treaba la institutiile statului…
I-am luat fetitei un smart watch, cu esim. Totul bine și frumos pana la baterie care ține fix 6h. În consecință ne trebuie o sursa de alimentare portabila. Hai cu tragerea la sorți 😀
Cel mai util mi se pare un powerbank când esti plecat cu cortul (la munte in cazul meu) în sălbăticie. Ai telefonul cu tine, bateria îți este cam moartă, și colac peste pupaza ti se strica masina sau mai exact….bateria. Daca esti in apropiere cat de cat de civilizație, te scoți, daca nu….(cautati voi o completare ca-mi este greu 😂).
Așadar cu un powerbank rezolvi problema cu SINGURA conditie sa ai semnal.
Toate cele bune.
Cand estinplecat un weekend cu cortul. La munte, mare, delta, pe balta la pescuit
Fara un powerbank sincer e cam riscant mai ales cand mergi in concediu. Daca stai pe telefon si verifici maps si il folosesti pentru orientare, poze… clar nu te tine bateria o zi. E nasol sa te prinda seara cand trebuie sa te intorci la hotel si sa vezi ca telefonul e pe moarte si doar el stie drumul 🙂 Asa stai linistit. Mai nou folosesc powerbank-ul si pentru a incarca bateria de la camera foto.
Pe plaja la Vadu.
E superutila la serviciu cand folosesti aplicatii de pe telefon, in conditii de lipsa semnal gsm care rade bateria. Am baterie externa cu fir, dar wireless e o treaba faina.
oricând nu ești pe lângă o priză e util un powerbank!
La pescuit, cu semnal slab, ar fi super ok.
Dar mă gândesc și la springul pe care vreau să-l iau, dacă rămân cumva în pană. 🤣🤣🤣
Cand pica curentul si lucrezi hotspot,cel mai util! Poti lucra linistit!
Un powerbank e util în concediu, în special, când nu ai acces în orice moment la priza.
Un powerbank este util cand mergi spre mare 6 ore si ai un copil care nu doarme pe drum, ca e zi, ca e noapte… si da-i, Camelio, si distreaza-l. Dupa 3 ore de trancaneala, traiasca telefonul, preferabil incarcat 😀
Low battery, no electricity. 😉
Convertiem leagănul celui mic de la baterii R20/D la micro USB. Dar pentru că îmi e lene să mut încărcătorul cu cablu de 3 metri atunci când mut leagănul, am ajuns să folosesc un powerbank. Și nu oricum, cu cu un cablu scurt cu micro USB la un capăt și USB-C la celălalt.
La un moment-dat, când am lăsat bateria prin mașină, am folosit inclusiv telefonul ca și sursă de curent!
Daca esti pilot la X-Alps sau X-Pyr. Daca n-ai, te dau afara.
In rest, daca nu pot aia sa inventeze baterii cat poti tu sa fii de dependent.
E foarte util in multe situatii, cand esti plecat si folosesti telefonul la gps si exact cand ai nevoie mai multa de el, te lasa bateria, cand stai toata ziua la serviciu si nu ai clienti si butonezi telefonul iar la un moment dat si telefonul te lasa, cand esti fb addicted, multe multe utilizari….
Powerbank-ul este esential cand mergem la pescuit cu cortul. Sunt zone fara semnal care consuma destul de repede bateria, plus ca daca stam 2 nopti plecati alta alternativa de incarcat telefoanele nu avem.
În concediu….
Mai, fan Apple nu sunt dar o baterie externa e aur in concediu.
Nu am crezut ca o sa devina, alaturi de telefon si card, obiectul nelipsit din rucsac.
Si asta am descoperit abia de 1 an 😁.
Am un telefon destul de slăbuț pentru vacanță. Deh, dacă am vrut să fie performant, nu am cum să nu sufăr la acumulator. Nimeni nu e perfect. Așa că m-am orientat să îmi aleg cea mai bună baterie pentru telefonul mobil
În vacanță, când fac muuulte poze și bateria se consumă rapid, ar fii ideal să stau cu telefonul fără să atârne de el „mațele” unei baterii externe clasice…. 😊
Eu vreau unul să-l las cadou pentru urmatorul turist la AirBnb-ul unde suntem, care nu are așa ceva și ar fi extrem de util.😅