Ce ascunde președintele Iohannis?

Dl. Iohannis a torpilat coaliția de dreapta din cauza tentativelor de reformă în Justiție. Tot prin voința lui, alianța contra naturii PNL-PSD se pregătește să preia guvernarea, ceea ce va bloca orice reformă - și nu doar în Justiție. Ce-l înspăimântă atât de tare?

Protest organizat cu hartie igienica insriptionata cu mesajele „VOT” si cu un vas de toaleta cu insemnele USL, la Vila Lac, acolo unde membrii PNL se intalnesc pentru a decide pasii urmatori in formarea unui guvern, in Bucuresti, 8 noiembrie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

De-acum e clar că vom avea o alianță-mutant la guvernare, nășită de însuși președintele Klaus Iohannis, contrară nu doar tuturor angajamentelor politice din ultimii ani, ci mai ales votului popular exprimat cu mai puțin de un an în urmă.

Cu alte cuvinte, mai dă-le dracului de alegeri, nu ne spune nouă pulimea cum și cât să furăm.

Puterea a fost capturată de o coaliție reacționară, anti-justiție, pro-hoție, care va bloca sistematic, instinctiv și îndărătnic orice încercare de modernizare a acestei țări nefericite.

Iar marele demolator al principiilor și bunului simț este, cine ar fi crezut, chiar președintele Klaus Iohannis. Iată cum îi contrazice, spectaculos, pe toți cei care l-au considerat doar o mediocritate cu succes conjunctural. Până la urmă, a făcut și ceva ce nu va fi uitat.

Dar de ce scufundă președintele România?

Să ne reamintim care a fost momentul declanșator al crizei guvernamentale: demiterea pe 1 septembrie a ministrului USR/PLUS al Justiției, Stelian Ion, sub pretextul neavizării Planului Anghel Saligny, pre numele adevărat Marele Jaf de 50 de Miliarde.

Desigur că blocarea startului la această competiție a șperțului național nu putea fi acceptată, dar motivul principal este, totuși, altul. Mai citiți o dată (câteva dintre) explicațiile date de Stelian Ion la câteva zile după îmbrâncirea lui pe scări:

 • La singura întâlnire de la Cotroceni pe care am avut-o cu președintele pe tema reformei din justiție, pe 18 mai, acesta a ținut să-mi transmită cât se poate de clar că ar fi o idee bună să renunț la proiectul de desființare a SIIJ.
 • Despre trecerea unei părți din poliția judiciară în subordinea parchetelor, fapt ce ar conduce la eficientizarea anchetelor și la eliminarea controlului indirect exercitat de șefii din poliție asupra dosarelor penale, mi-a transmis că este bine cum e acum și că nu este de acord cu această propunere (din programul de guvernare).
 • Nici cu procedura de numire a procurorilor de rang înalt cu avizul conform al Secției pentru procurori a CSM președintele nu a fost de acord, deși aceasta este în conformitate cu recomandările GRECO și cu raportul MCV și a fost trecută în programul de guvernare.
 • Am venit cu variante alternative, dar li se găsea tuturor câte un nod în papură. Adevărul este că domnul președinte vrea numiri exclusiv politice.
 • De peste doi ani nu mai avem niciun caz de corupție în justiție. SIIJ este eficient: sunt ținuți în anchete interminabile magistrații incomozi, iar gunoiul adevărat e băgat sub preș. În plus, vin mulți bani europeni. (sursa: O perspectivă asupra crizei și a blocajelor din justiție, Stelian Ion, 9 septembrie 2021)

Ai putea crede că sunt doar cârcotelile unui fost ministru, demis în mod neceremonios, dar iată că prima decizie pe care a luat-o interimarul de la Justiție, Lucian Bode zis Șperaclu (în sensul că se potrivește la toate, și la Transporturi, și la Interne, și la Justiție) a fost să oprească exact procedura de numire a șefilor DIICOT și DNA, concurs lansat de Stelian Ion.

Pe 1 septembrie, Florin Cîțu îl demite pe Stelian Ion.

Pe 2 septembrie, Lucian Bode, numit interimar la Justiție, suspendă concursul organizat de Stelian Ion pentru numirea procurorilor șefi de la DIICOT și DNA, concurs ce se apropia de etapa finală.

Dacă ați mai auzit și de altceva ce-a făcut Bode Șperaclu la Justiție de pe 2 septembrie încoace, ziceți, că eu nu știu.

A urmat mătrășirea prin pohtă prezidențială a lui Ludovic Orban de la președinția PNL – poate și pentru că Orban, prăfuit și desuet cum o fi el, n-ar fi acceptat niciodată o alianță cu PSD – apoi desemnările-farsă de premieri fără șanse și, acum, combinageala interlopolitică între PNL și PSD pentru „o guvernare pe 7 ani”, că de ce să mai facem și alegeri care să încurce părtașii la pradă?

Dl. Iohannis a presat cât a putut pentru distrugerea guvernării de dreapta, chiar dacă, în acest proces, a aruncat la canal și partidul care l-a susținut în cele două curse prezidențiale.

După marile manevre cotroceniste, PNL a devenit un partid minor în guvernarea cu PSD, forfecat de tensiuni interne, cu un grup parlamentar subțiat, cu un șef de partid nu doar nepopular, ci de-a binelea urât de populație. Îmboldit de dl. Iohannis, PNL s-a străduit, sinucigaș, să devină definiția însăși a politicianismului de cea mai joasă speță, a ciolănismului primitiv, și s-a transformat în doar câteva luni într-un burete pentru ostilitatea și dezgustul electoratului. Vom vedea efectele acestei scufundări mult timp de-acum înainte și mai ales în bulboanele viitoarelor alegeri.

În fine, nu pot să nu mă-ntreb: de ce o fi atât de înspăimântat Klaus Iohannis de pierderea controlului asupra procurorilor?

De ce, așa cum spune fostul ministru al Justiției, președintele a respins constant toate încercările de reformare și de securizare a independenței Parchetelor, până-ntr-acolo încât a contribuit activ („în loc să aplaneze conflictul, a turnat gaz pe foc, parcă tocmai ca să se asigure de compromiterea coaliției”) la apariția și acutizarea crizei? C-or fi și colegii politicieni interesați de niște procurori controlabili, firește, dar de ce și președintele? Iată-l în ultima parte a celui de-al doilea mandat, cu trei ani înainte de pensie și-o sinecură europeană, fără nerv, inițiativă și idei timp de șapte ani la rând, când, deodată, dl. Iohannis descoperă dinamita și-o cutie de chibrituri. De ce? Că doar nu ca să-i salveze pe Flutur, Falcă, Rareș sau Cîțu.

Ce ascunde dl. Iohannis, cu ce o fi într-atât de șantajabil încât nici România nu mai contează?

Articol din categoria: POLITICĂ

59 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Președintele Iohannis ascunde interesele mafioților, teroriști politici, economici și sociali care abia acum după 32 de ani au reușit să obțină controlul total și neîngrădit asupra intereselor, libertății și demnității cetățeanului.
  În final putem spune că Iohannis a îndeplinit cu succes misiunea lui Dragnea și a depășit visele de dictator ale lui Ceaușescu

  55
  1
 2. #2 Comentariu nou

  Am putea sa-l întrebam pe dom’ profesor Voiculescu, cu siguranță știe răspunsul la această întrebare.

  48
  3
 3. #3 Comentariu nou

  Președintele Iohannis ascunde interesele mafioților, teroriști politici, economici și sociali care abia acum, după 32 de ani au reușit să obțină controlul total și neîngrădit asupra intereselor, libertății și demnității cetățeanului.
  În final putem spune că Iohannis a îndeplinit cu succes misiunea lui Dragnea și a depășit în „realizări” visele de dictator ale lui Ceaușescu.

  4
  0
 4. #4 Comentariu nou

  Simplu: șantajabil cu propria-i libertate. Cu siguranța că marioneta a țopăit în acea funcție făcând anumite compromisuri. Că doar nu credem că-l doare prea tare de România. Vorba ta, omu’ de bani nu va duce lipsa după “liberare”.
  Din păcate, dacă am da timpul înapoi în 2014, tot pe ăsta l-am vota, că celălalt era mai periculos.

  22
  0
  • #5 Comentariu nou

   Din pacate in 2024 nu-l mai putem realege.
   Si parca vad ca prezideniabilii din 2024 vor fi mai rai chiar si decat Ponta.
   Sa speram ca nu vor fi mai rai decat Dancila.

   0
   0
 5. #6 Comentariu nou

  Asa cum ne-ai obisnuit ai facut o analiza foarte pertinenta ( si exacta, as spune) a situatiei de fapt in care de aflam.
  As aduga ca, dupa ultimele iesiri, presedintele pare de-a dreptul iritat de USR-PLUS si nu pierde nici o ocazie sa le adreseze reprosuri inventate. Probabil au atins niste pucte dureroare daca l-au scos din calmul nemtesc.
  Nu stiu daca mai putem spera la o democratizare a vietii politice romanesti in viitorul apropiat, cu o astfel de coalitie malefica la guvernare. Sa fim optimisti?

  33
  1
 6. #7 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  Un posibil raspuns, partial, in privinta comportamentului d-lui Iohannis: (https://www.g4media.ro/pax-iohanniana-modelul-tacerii-de-la-sibiu-importat-la-bucuresti-pe-tema-procurorilor-sefi-dar-cu-ce-pret.html).
  Si o predictie, poate cam hazardata:
  Daca va rezista coalitia PSD-PNL, pana in 2025 (alegerile parlamentare vor fi in Ianuare 2025, daca ne amintim, actualii parlamentari si-au preluat in mod real functiile in ianuarie 2021) vom avea presedinte Iohannis, prim ministru Ciolacu. Dupa aceea cei doi vor face schimb de functii.
  Este de vazut ce doresc cei doi sa faca in Romania? Daca si ce proiect de tara vor propune?

  3
  3
  • #8 Comentariu nou

   De cand poate o persoana (alta decat Iliescu) sa aiba 3 mandate? Sau presupui ca o sa atinga Constitutia si la capitolul acesta, pe model Putin?

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   @Bogdan
   Am spus mai sus ca nu-l mai putem realege pe Iohannis.
   Dar nu-l impiedica nimic din constitutie sau din alte legi sa fie pri ministru.
   Daca erai un pic mai atent intelegeai acest lucru.
   Iar numarul mandatelor de prim ministru nu este limitat legislativ.
   In cele din urma, Ciolacu face declaratii de presa ca, profitand de faptul ca vor avea peste 70% din parlament, vor putea amenda constitutia. Inca nu a declarat in ce sens doreste acest lucru.

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   a@Pricinosu- e posibil sa fii un vizionar . Dar daca se va ajunge la guvenarea p(d) ln si psd ajungin impreuna la modificarea constitutiei , nu as vrea sa fiu acela care sa-ti spuna ca ai avut „gura aurita „.dar se pare ca asta e varianta „cistigatoare „pentru Klaunus si „desteptul „de Ciolacu .Nu te superi daca nu-mi doresc asta , nu ? Cu stima.

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   @eba lu’tata petrov
   Omule, ti se pare ca eu imi doresc asta?
   Fa o lista cu reformele pe care consideri ca ar trebui sa le faca Romania, dupa ce constientizezi ca trebuiesc facute TOATE (nu se poate altfel), incearca sa calculezi cati dintre romanii le accepta (pe toate) si pe ce partid ar miza pentru a face din Romania o tara CIVILIZATA.
   Eu sunt prea batran ca sa mai pot visa ca plec de aici.
   Am fost ‘analist programator’ si in febra y2k puteam sa ma dic oriunde.
   Am crezut ca Romania va progresa.
   Acum… pentru mine e prea tarziu!

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   @ Pricinosu’-se pare ca am ajuns amindoi la -„Apus de soare „. Si eu sunt virstnic si nu-mi doresc deit sa-i vedem pe copiii nostri intr-o „tara ca afara ” si sa nu mai trebuiasca sa ia calea bejeniei . Cu asta cred ca ti-am raspuns . Fara resentimente , cu stima .

   0
   0
 7. #13 Comentariu nou

  Probabil ca a ajuns cu cineva la o înțelegere ca dna. Carmen sa nu mai facă cărare pe la DNA…

  20
  0
 8. #14 Comentariu nou

  kwi:
  1. a ignorat rezultatul alegerilor. acestea au fost castigate de psd. nu i-a chemat la negocieri. a vrut `guvernul meu`. l-a obtinut
  2. un aliat din guvernul lui a vrut un control mai atent pe procurori. nu se stie de ce, din prea mult zel, din dorinta de a arata o pisica unui anumit personaj,
  3. `guvernul meu` s-a spart.
  4. psd sunt niste fraieri ca aceepta alianta cu pnl
  ….
  karma it is a bitch…… a ajuns la guvernul care ar fi putut rezulta in urma alegerilor de anul trecut.

  you can run, but you can’t hide!

  8
  17
 9. #15 Comentariu nou

  Domnul presedinte se teme ca va iesi de la palatul Cotroceni cu o valiza de scheleti care arata urat in CV si care il vor urma acolo unde isi doreste sa ajunga de vreo 10 ani… presedinte pe la UE la CE sau la PE… ca mereu il vezi la pozat in frunte langa Angela si Emanuel… acolo el, sa se obisnuiasca lumea cu fata lui sa il considere „dea’locului” de pe acolo… si asta cred ca isi doresc si ei sa mai potoleasca valul asta de „anti-UE” din Europa de est… daca mai baga pe unul de pe aici in fata cativa ani…

  4
  1
  • #16 Comentariu nou

   Ce sa caute un personaj ca el, pres la Bruxelles? Poate la muzeul figurilor de ceara expus – pe viu.

   0
   0
 10. #17 Comentariu nou

  Jó napot kívánok,PSD!
  Nu vedeti ca pina la urma orice roman se manifesta ca un jeg ordinar.E ceva rau in neamul asta.
  Sper ca PNL-ul sa plateasca scump la urmatoarele alegeri iar turistul Johannis sa fie intrebat mai clar ce i cu casele alea.

  19
  1
  • #18 Comentariu nou

   S-a schimbat modificarea, acum asteptam: „Üdvözöljük PeeSeeDee !”

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   De curiozitate: cum obțineți diacriticele in maghiară?
   Sau sunteți utilizatori de tastatură?
   Am incercat și nu reușesc…
   Mulțumesc.
   Nu e la atac, chiar dacă s-ar preta 😜, chiar mă interesează..
   Mulțumesc

   0
   0
  • Nu stiu cum face Dan, dar, daca scrii pe smartphone, simplu, doar trebuie sa instalezi tastatura in limba respectiva (sau intr-o limba care are accentele cu pricina).

   Sau scrii expresia pe Google si o copiezi dup-aia pe cea cu toate accentele 🙂

   0
   0
 11. #21 Comentariu nou

  Asa ma bucur ca am plecat din tara aia acum 4ani… Am tot sperat ca se schimba lucrurile dar vad ca e din ce in ce mai periculos. Daca pana acum nu am ratat nici un scrutin, de aici incolo… praful sa se aleaga… no offence. Cu o prezenta la vot de 30%… nu meritati altceva, fie ca va place sau nu.

  13
  10
  • #22 Comentariu nou

   Si noi care ne bazam pe oameni ca tine… In schimb tu scuipi in spate sperand ca vantul n-o sa-ti bata in fata.

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   Te asigur ca nu scuip pe nimeni, ca urmare, vantul poate sa bata din fata, nu ma va afecta. Cred ca asta e problema poporului nostru blestemat… asteptam intodeauna o salvare din alta parte. Dupa ce am stat 5 ore la coada sa votez, am vazut ca romanii nu s-au sinchisit sa voteze… Nu intereseaza pe nimeni nimic desi traiti acolo si te astepti sa ma intereseze pe mine? Urmaresc cu atentie stirile si pe masura ce trece timpul, nu inteleg cum se pot intampla astfel de lucruri. Urmaream emisiuni de investigatie, vezi recorder de exemplu, ca sa constat ca pe NIMENI NU intereseaza! Nu se intampla nimic! Si asa va fi pana cand nu va mai ramane nimic.

   0
   0
  • #24 Comentariu nou

   @Al3x De cate ori vad comentarii de astea cu “ce ma bucur ca am plecat” si detasari superioare de cei care au ramas, nu vad decat prostie si egoism. Poate ca si noi am fi plecat, dar uite ca mai avem motive sa stam. Parinti, afaceri, chestii. Care e valoarea adusa discutiei? Ca tu esti destept si noi prosti? Daca dintr-o data ai devenit superior prin simpla plecare, ce mai cauti pe blogurile astea romanesti? Ceva iti lipseste sau ce? Aaa, iti lipseste un loc unde sa te vezi frumos si destept? Mi-e sila.

   Pentru cei care ati plecat, bravo, felicitari. Dar va rog, putin respect pentru cei care au ramas. Nu e ca si cum noua ne-ar lipsi un neuron. Nu avem nicio nevoie sa ne arate altii ce destepti sunt, stim si noi ca avem cea mai mare rata de emigratie. Nu zice nimeni ca nu sunteti destepti, dar nici nu vrem sa fim paharul vostru de scuipati. Si jignirea suprema, “no offence”. Ba este, nu imi face nicio placere sa vad de-astia superiori pe aici.

   0
   0
  • #25 Comentariu nou

   @Al3x: “nu interesează pe nimeni” și totuși văd că te interesează pe tine. De frustrare să arunci cu acuzații aiurea în tot ce mișcă, nu te ajută cu nimic.

   0
   0
  • #26 Comentariu nou

   Ma amuza atitudinea asta ofensiva a unora care se complac intr-o mizerie de nedescris. Ma mai amuza si complexul „ramasului” in tara care nu accepta nici o opinie a „tradatorului de neam”. Vedeti numai superioritate si aroganta in spusele oricui a indraznit sa scape de acolo. Vad lucrurile altfel decat voi, prin comparatie cu ce vad intr-o tara civilizata. Sigur ca ma intereseaza ce se intampla acolo, nu din frustrare, nu din aroganta ci pur si simplu din faptul ca, va place sau nu, e si tara mea, pe care am lasat-o in urma cu un milion de regrete. Ma amuza glorificarea asta a „celor ramasi” si culmea, voi va uitati cu aroganta si superioritate catre „cei plecati” Frustrarea e acolo… nu aici.

   0
   0
 12. #27 Comentariu nou

  Pana nu va fi o scurgere de informatii compromitatoare, putem doar sa intuim ce scheleti ascunde Herr KWI.
  Oricum, prin ceea ce a facut in acest an, pe toate planurile, pot sa ii transmit doar atat: Fick dich, Herr Präsident!

  12
  0
 13. #28 Comentariu nou

  D le Pietreanu nu l ai citat corect pe Stelian Ion,a spus ca i a sugerat sa mai astepte cu desfiintarea Siij pana cand si legile justitiei ajung in dezbatere in parlament!Evident ca formularea folosita de dvoastra ar fi un argument solid ptr intregul articol!!

  3
  10
 14. #31 Comentariu nou

  De câteva timp, a apărut informația ca Parchetul european al Laurei Codruța Kovesi investighează o fraudare a fondurilor europene la Sibiu. Sa fie Iohannis însuși? Sa fie doamna Iohannis? Iar, la momentul dezvăluirilor. România va face ca Ungaria, refuzând accesul PE la dovezile incriminate. Mai mult, prin modificarea Constituției, pe același Iohannis îl mai așteaptă alte 2 mandate de președinte al republicii parlamentare.

  8
  2
 15. #32 Comentariu nou

  Iohannis e un mare arogant – sa nu uitam cum a inceput „Ghinion”.
  Voi il credeti pe Iohannis ca a obtinut casele alea 6 din meditatii? Pe bune? Pe vremea aia cine avea nevoie de meditatii la fizica? Pe sistemu asta, profii de matematica ar trebui sa aiba cate 20 de case de caciula. Credeti ca ii placea catusi de putin sa predea? Da’ minte sa dea atatea meditatii? Voi credeti ca Iohannis stie fizica?

  De ce nu a mai fost dna Iohannis sa dea declaratii la Parchet?

  16
  0
 16. #33 Comentariu nou

  Pe el pentru ca Doamna nu rezista la interogatoriu.

  10
  0
 17. #34 Comentariu nou

  Cica ar fi interesant de aflat ce facea, unde era actualul presedinte in ’89. Unii cica stiu si ar fi foarte nasol sa se afle. Poate cu asta este santajat.
  Pe de alta parte chiar uitam ca actualul presedinte a fost premierul desemnat de catre USL? Uitam cum se ducea el la Cotroceni impreuna cu Ponta si Crinut sa il aprobe Basescu. Acum a ajuns presedintele USL 2.0. I s-a implinit.

  3
  0
 18. #35 Comentariu nou

  Prima parte e ca domnul Iohanis este doar un neamt care a aderat de tanar la „valorile romanesti”. Cred ca nu din dragoste pentru doamna nu a plecat din tara, ca daca se iubeau doamna l-ar fi urmat intr-o tara in care se traia de 10 ori mai bine in 1990. Nu a plecat pt ca ii placea sa faca treburile ca in Romania, la limita legii si uneori dincolo.
  Ca argument: a platit impozit pe banii castigati din meditatii si din care si-a cumparat case? NU ! Orice roman de rand plateste impozite si cu restul isi cumpara case … adica orice roman este un ghinionist, ca sa-l citam pe domnul Iohanis.
  Asta inteleg eu, ca dansului nu i-a placut niciodata ca legea sa fie „prea sticta”, prea „nemteasca” .
  A doua parte a domnului Iohanis este oportunismul combinat cu o grandomanie de domn semieducat – a spus tot timpul ce se dorea pentru a urca in functie … si i-a mers.
  Nu cred ca are neaparat ceva cu care poate fi prins in justitie , doar ca este in realitate un personaj pentru care domnia legii e deranjanta … plus ca din oportunism a inteles ca a doua jumatate a 2021 o sa fie groasa si a sperat ca se scoate aruncand proasta gestionare a pandemiei pe USR.

  8
  1
 19. #36 Comentariu nou

  Domnule petreanu,astept cu sufletul la gura cite un hai sa-i zicem articol de al dumneavoastra .poate ca din cauza virstei sunt nerabdator sa citesc ce scieti. Acum sa ma intorc la oile noastre: urmarind presa am gasit o referire , parca la G4media , a „domnului „Ciolacu ,care glasuia cam asa: „Noi vrem sa facem un guvern cu pnl si nu vrem sa-l suspendam pe pres edintele Johannis pentru a nu adinci criza „. Cred ca asta spune totul . In plus un confrate ziarist spune ca miza ar fi modificarea Constitutiei pentru a avea o Republica parlamentara ,aceasta forma de guvernamint favorizind personajul politicJohannis de dupa incheiera mandatului prezidential . Parerea mea este ca psd prin Ciolacu il apara pe Johannis ,iar Johannis prin personajele dubioase numite la parchet si in justitie il apara pe „revolutionarul cu merite deosebite la revolutia din 1989 „. Plus ca „taica Lazar „a plecat cam repede pe usa din dos si nu arezolvat dosarele caselor” mult iubitului si stimatului Klaus Werner Johannis ” ,marele urmas declarat al Volksgruppe in Romanien . Iar acum cred ca pesonajul Johannis ar trebui sa se dea la fund ,mai ale cu independeta justitiei ,stiind bine ca el este „penal ” , vorba care-i este draga , el fiind condmnat definitiv de 2 curti de apel -cea de la Brasov si poate unic in analele justitiei ,dupa condamnare definitiva ,cineva , adica el face apel si primeste acelasi verdict la Curtea de Apel Pitesti . Concluzia EGO_ul lui Joiannis este mai mare decit el si functia de PRESEDINTE de tara pe care a dus-o in derizoriu pentru a-si satisface orgoliile. Cu stima.

  6
  0
  • #37 Comentariu nou

   erata- Petreanu cu P si nu cu p , scrieti nu scieti . Deh ,virsta ,graba. Multumesc .

   0
   0
 20. De când a dat cu parpalacul de capota mașinii, mi-am zis, uau, parvenit, orgolios, țâvnos, de-astea…
  Apoi a demis-o pe Laura Codruța…nu a avut încotro, deh…Nu a vrut să riște o suspendare, nesigur, sau mai degrabă, ca să fie sigur că nu pierde tronul. Urât, dar mai rău, fără sânge în instalație și…de fapt, aservit lui Dan Voiculescu, încă de la Grivco. Egal cu ce-l au la mână, nu mai contează. L-am votat de două ori și mai devreme, sau mai târziu, vom afla unde are buba, că ăștia dau din casă. Televiziunile Varanului și cele asemănătoare, sunt tare blânde cu alesul. Oricum, chiar dacă aflăm de ce, tot în deșert…Că acum suntem la Ala- Bala-Portocala, stânga, dreapta, ce contează la o CARACATIȚĂ?

  6
  0
  • #39 Comentariu nou

   Salutare oameni faini. Profesorul Lucia Boia are o carte: „De ce este România altfel? „Multe răspunsuri, de principiu, le ve-ti găsi acolo. In concluzie : țară asta e defectă din naștere.
   Tare rău îmi pare că nu am plecat din țară asta când trebuia, trist dar adevărat acum sunt prea bătrân să o fac.

   0
   0
  • #40 Comentariu nou

   KWI e un păcălici cu un ego cât casa (ok, cât toate casele în cazul lui), parvenit și prost. Sigur a ciufulit niște retrocedări când era primar, dar nu asta vrea să ascundă. Tipul e deranjat că nu toată lumea îl pupă în cur. El crede sincer că ar merita, prin urmare, pedepsește no matter what pe toți care îl enervează. E de psihiatrie, cred. Nu e vreun mare șmecher. E o goangă mică. Uite, unul care e un șmecher mondial, ce a muit o țară imensă de dragul banilor lui Putin e Gerhard Schroeder. Al nostru e doar un viclean din Sibiu dedulcit la sepepiști care îi cară paltonul

   0
   0
 21. #41 Comentariu nou

  A fost și este o marionetă a unor găști din servicii. Așa au dorit serviciile și așa a executat.

  2
  0
 22. #42 Comentariu nou

  Dupa cate stiu eu, KWI e parintele teoriei politicii relativiste, bazata oe faimoasa ecuatie PSD+PNL=miue.
  Merita pe deplin sase-sapte statui, care, bine plasate, ar creste valoarea a tot atatora case pe care cu atentie si ingrijorare le poseda (pe langa faimoasele portrete cu Voiculescu surazand enigmatic spre Grivco)

  2
  0
 23. #43 Comentariu nou

  Cat credeti voi ca va rezista echipa castigatoare la provocarea de a inghiti broaste zilnic ?
  Atunci o sa simta ce a simtit USR-ul pe care atata il arata ei cu degetul ca nu a rezistat broastelor galbene pe care a trebuit sa le inghita. Stiu eu, poate broastele rosii or fi gustoase.. Cred ca nu dau ghioceii si iar avem spectacol cu artificii la Palatul Victoria. Si atunci o sa mai iau un pulovar pe mine, apoi imi trag aproape castronul cu pop corn si o sa ma uit detasat la grotescul spectacol. Pentru ca, ce sa vezi, PSD-istii o sa aiba indrazneala sa comenteze decizii ale presedintelui PNL asa cum cu mare ingamfare rostea Mr. Catzu. Pana una alta, cu mare dezamagire constatam: Fu Catzu prim’ ?! Fu! Ne aranja el cu tactica germana ?! Ne!. De o sa ne tina de cald toata iarna!
  S-au considerat superiori USR-ului fiindca aveau cateva procente in plus si spate sasesc, dar se vezi ce le piere zambetul pe buze cand o sa ia full contact cu masinaria PSD ista. Noi cei care am fost la vot le-am oferit o sansa sa schimbe Romania printr-o alianta cu un partid suficient de onorabil. Nu le-a placut guvernarea pe baza de protocol cu USR (pe principii cu care de altfel PNL a si castigat alegerile). De acum o sa guverneze cu „sula in coaste” ca sa-l citez pe un clasic in viata.

  5
  0
 24. #44 Comentariu nou

  Cum bine zicea cineva. Cum se pot descrie cat mai bine cele doua mandate ale lui Iohannis? Lungul si complicatul drum de la USL la USL.

  Si la subiect: pare plauzibil ca atata energie din partea lui Iohannis spre a restaura alianta PSD-PNL si a controla ferm justitia are o cauza personala. Caci altfel omul pare un sociopat, nu moare de grija nimanui.

  Care ar fi acel schelet? Sunt mai multi? Prin presa a mai razbatut cate ceva. De genul: Dosar aflat la DIICOT in care e implicat patronul de la Ambient Sibiu, Ioan Ciolan. Ioan Ciolan şi soţia sa au fost printre cele 10 cupluri invitate acasă la Klaus Iohannis pe 23 noiembrie 2014, pentru sărbătorirea victoriei în alegerile prezidenţiale.

  5
  0
 25. #45 Comentariu nou

  Mălin Bot tot prezintă de ceva timp niste materiale despre președintele României și legăturile cu anumite persoane mai „speciale”.
  Poate or fi ceva sâmburi de adevăr pe acolo.
  Fără foc nu iese fum…

  2
  1
  • #46 Comentariu nou

   @ Alin – Malin Bot si-a pierdut credibilitatea si apare ca unul care musca mina care l-a hranit si ridicat acolo unde este acum . In afara de ultimile iesiri impreuna cu Tivilica- Morosanu ( prieten al presedintelui -apar si in poza impreuna ) impotriva lui Dragnea nu s-a vazut altceva . Oare simtul civic se rezuma numai la a aparea in public numai cind Dragnea apare si-l blameaza ? Intreb si eu . nu ca as fi fan Dragnea . Singurul care mai face valuri impotriva tuturor e Tivilica -Morosanu zis Ceausecu . Unde-s Bot, Angie Serban ,Dide ,Badita ,Caramitru etc ? Iar pe surse auzim destule si mai si citim . Trebuie sa si discernem .

   0
   0
  • #47 Comentariu nou

   @eba lu’tata petrov
   total de acord „Trebuie sa si discernem”
   doar ca in unele cazuri (mai ales cand nu ii urmaresti zi de zi, caci poate chiar muncesti ceva si ai si familie acasa) nici nu stii pe cine sa mai crezi …
   Numai bine!

   0
   0
 26. Pe termen scurt (și probabil mediu) ce se întîmplă acum în politică e mai mult decît nașpa. Pe termen mediu și lung, însă, s-ar putea să fie o oportunitate pentru partide precum USR (cu condiția să știe să folosească această oportunitate și să aibă oameni buni pentru politică – adică mai buni decît jegurile din PNL și PSD și mai buni decît Barna și cei ca el).

  Vine frigul, foarte probabil o să fim înapoi în stradă ca-n anii anteriori.

  1
  0
 27. #49 Comentariu nou

  Ceva ar putea fi ascuns in intalnirea de taina de la Grivco, cine stie ce val l-a luat pe K WJ, ce promisiuni a facut, ce afirmatii. Si cum dom’ profesor Voiculescu e profesionist, o fi avand vre-un martor in fichetul din spatele tabloului.

  1
  0
 28. #50 Comentariu nou

  Casele le ascunde. Cele mai multe luate cu japca. La tribunalul Brașov, unde au ajuns câteva dintre dosarele pe tema asta,se știe adevărul. Știu personal pe cineva din sistem care le-a văzut și sunt beton. Omul e vinovat și condamnabil penal cu ochii închiși !

  2
  1
 29. #51 Comentariu nou

  @ Alin – Malin Bot si-a pierdut credibilitatea si apare ca unul care musca mina care l-a hranit si ridicat acolo unde este acum . In afara de ultimile iesiri impreuna cu Tivilica- Morosanu ( prieten al presedintelui -apar si in poza impreuna ) impotriva lui Dragnea nu s-a vazut altceva . Oare simtul civic se rezuma numai la a aparea in public numai cind Dragnea apare si-l blameaza ? Intreb si eu . nu ca as fi fan Dragnea . Singurul care mai face valuri impotriva tuturor e Tivilica -Morosanu zis Ceausecu . Unde-s Bot, Angie Serban ,Dide ,Badita ,Caramitru etc ? Iar pe surse auzim destule si mai si citim . Trebuie sa si discernem .

  0
  0
 30. #52 Comentariu nou

  Daca ne uitam mai bine in urma s-ar putea sa vedem ca Iohanis a „lucrat” mereu alaturi de fauritorii noii „justitii”, a noii „lumi”. Umar la umar cu Voiculescu, Dragnea, Tericeanu,….

  2
  0
 31. #53 Comentariu nou

  Nu inteleg de ce lumea continua sa creada ca PNL/Presedintele a luat aceasta decizie din prostie/nestiinta etc.

  Daca toata cearta cu Orban este simulata tocmai ca sa salveze aparentele la urnatoarele alegeri? Credeti ca au luat deciziile astea fara sa se asigure?

  Personal nu ii mai banuiesc de prostie pe acesti hoti de foarte mult timp.

  2
  0
 32. #54 Comentariu nou

  Pe același model de promovare, ca al ficusului din Sibiu, de o perioadă incoace este promovat un alt ,,liberal”, Bolovan de la Oradea, un tovarăș rebranduit.

  0
  2
 33. #55 Comentariu nou

  Inainte de week end:
  Orban este dat afara din PNL,
  PNL se uneste prin absorbtie cu PMP,
  ALDE asteapta si ea pe marginea terenului sa fie absorbita,
  PSD alianta cu Pro Romania,
  UDMR – ighen!
  AUR vrea sa decoloreze certificatul verde,
  USR: Amen!
  Premier cred ca va fi generalul.

  3
  0
 34. #56 Comentariu nou

  @Pricinosu- e posibil sa fii un vizionar . Dar daca se va ajunge la guvenarea p(d) ln si psd ajungin impreuna la modificarea constitutiei , nu as vrea sa fiu acela care sa-ti spuna ca ai avut „gura aurita „.dar se pare ca asta e varianta „cistigatoare „pentru Klaunus si „desteptul „de Ciolacu .Nu te superi daca nu-mi doresc asta , nu ? Cu stima.

  0
  0
 35. #58 Comentariu nou

  Iohannis probabil a fost securist responsabil cu minoritățile, în cazujl lui cea germană. Probabil că cei din zona aceasta, gen Voiculescu au câte ceva despre aceasta activitate. Când nu vor mai avea nevoie de el, vor ieși la iveala, la fel ca în cazul lui Băsescu. Că nu a făcut banii în mod cinstit pentru a cumpăra atâtea case este clar pentru oricine. NU am auzit încă de niciun politician de frunte care să nu fie șantajabil, dacă știe cineva vreunul vă rog să-l numiți. Pe de altă parte sper că doamna Kövesi nu va uita modul în care a fost schimbată și cu prima ocazie va sosi nota de plată, deh oameni suntem.
  Poate știe Dan Teodorescu ceva 🙂 Nu știu de ce nu începe deșteptarea cu acest cântec atât de fain – Un sas. este pur și simplu perfect!

  0
  0
 36. Sincer, toată lumea are ceva de ascuns, aşa că probabil şi al nostru Preşedinte. Alianţa asta nu o să ţină prea mult, data trecută când au facut-o pesediștii și peneliștii erau exasperați după primele șase luni şi au fost o foarte multe conflicte, pe numiri și pe tot felul de contracte. Chiar dacă contextul actual este altul, provocat de criza sanitară, alianţa o să dea faliment în curând.

  0
  0