Miza dezincriminării abuzului în serviciu: Marea Prăduială de 6,6 miliarde de euro

Guvernarea PSD seamănă din ce în ce mai mult cu o spargere dată la Trezorerie, plănuită în detaliu de multă vreme și pusă acum pas cu pas în aplicare. Această lovitură e în plină desfășurare.

Abia acum, când au început s-apară detalii din proiectul de buget, ne dăm seama că grațierea colectivă e doar o perdea de fum iar dezincriminarea abuzului în serviciu este un mijloc, nu un scop în sine.

Sigur, dezincriminarea rezolvă o mulțime de dosare și clasează o sumedenie de anchete, dar premiul nu e acesta.

Premiul e un purcoi de bani: 6,6 miliarde de euro de prăduit fără teamă de lege. Marea Prăduială.

Iată:

La 18 ianuarie, guvernul Grindeanu a adoptat o ordonanță de urgență prin care a stabilit alocarea a 30 de miliarde de lei, adică aprox. 6,6 miliarde de euro, pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în intervalul 2017-2020.

Ordonanța a fost publicată abia pe 25 ianuarie. Nu s-a anunțat nimic și nu s-a dezbătut nimic pe tema asta, deși evident că e de mare interes public, iar prevederea cu cele 30 de miliarde e ascunsă pe la jumătate, într-un articol modest. De altfel, „aceeași OUG mai reglementează, la grămadă, majorarea stimulentului de inserție pentru mamele care revin la serviciu, stimularea mobilității forței de muncă, sprijinul financiar oferit organizațiilor românilor de pretutindeni și altele”, scrie Press One. Perdele de fum peste tot (textul OUG, aici).

Ce este PNDL? PNDL este invenția din 2013 a lui Liviu Dragnea, când era ministru al Dezvoltării. În intervalul 2013-2016, fondurile au fost de 5,5 miliarde de lei. Banii au fost alocați discreționar de către ministrul Dezvoltării, fără a se mai controla ulterior cum s-au cheltuit, arată un raport al Curții de Conturi. Practic, bani pentru clientela de partid.

Fondurile cresc acum de la 5,5 la 30 de miliarde de lei, deci de peste 5 ori, cum spuneam, peste noapte și fără nici o discuție.

Cum vor fi distribuite aceste 30 de miliarde de lei, adică 6,6 miliarde de euro? Prin ordin de ministru.

Nu, pe bune.

6,6 miliarde de euro vor fi distribuite autorităților locale prin semnătura discreționară a ministrului Dezvoltării.

Cine este acest ministru? Dna Sevil Shhaideh.

Deci, practic, asta înseamnă că dl. Dragnea va avea la dispoziție 6,6 miliarde de euro de dat la clientelă: autorități locale alese cu grijă care vor ști exact ce firme trebuie să prefere pentru diverse cheltuieli și achiziții pe care nu va mai fi nevoie să le justifice.

De aceea este atât de importantă dezincriminarea abuzului în serviciu, înțelegeți?

Vă reamintesc că, potrivit proiectului pe care PSD încearcă să-l treacă cu forța, în ciuda tuturor protestelor, prăduitorii ar urma să aibă o triplă protecție:

– nu e abuz în serviciu sub 200.000 de lei
– nu se cercetetază dacă nu face plângere partea vătămată (adică primarul împotriva primarului)
– nu se mai cercetează dacă plângerea se face după mai mult de 3 luni de la comiterea faptei (ceea ce anulează, practic, anchetele bazate pe rapoartele Curții de Conturi, care vin, de obicei, după un an).

Dacă liderii PSD reușesc să dezincrimineze abuzul în serviciu conform proiectului lor, înseamnă că vor avea 6,6 miliarde de euro de spart fără riscuri în următorii 3 ani.

Sigur, nu toți primarii vor fi necinstiți. Poate că unii chiar vor folosi banii în interesul comunităților pe care le reprezintă. Dar asta e ca și cum ai spune că, desigur, nu toți cetățenii ar fura din Trezorerie dacă ar fi lăsate ușile deschise peste noapte, fără pază. Nici nu trebuie să fure toți.

Nu uitați că banii din buget sunt ai noștri, de fapt. Avem un partid de guvernământ care pregătește, de fapt, dezincriminarea furtului din portofele, dacă acesta e comis de clientela politică. Frumos, nu?

Liviu Avram își exprima la un moment dat bănuiala că „în Guvernul României au pătruns persoane cu ridicat potenţial infracţional, apte să impună, prin manipularea legislaţiei, un veritabil banditism de stat”.

Cred că, deja, nu ne mai putem permite luxul suspiciunii. Am trecut la certitudinea sinistră că bandiții au luat puterea.

PS: neapărat, citiți-l și pe Moise, care a mai descoperit și alte orori în proiectul de buget. Un citat: „În a doua variantă a Bugetului, Consiliul Fiscal sesizează o reducere inexplicabilă a contribuției României la Bugetul UE! Ieșim din UE și noi n-am aflat? Am râs de Tăriceanu când a zis că ne retragem din MCV… Ce vrea să facă Dragnea cu țara noastră? NATO sau UE? Ce mai sacrificăm pentru banii ăia dați mită baronilor locali prin Sevil Shhaideh? A! Păi nu mare lucru! Tot viitorul!”

Articol din categoria: REVOLTĂ

90 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Niste ganduri:
  1. Toata lumea „stie” ca legea gratierii e data cu dedicatie, dar nu am vazut/auzit vreun jurnalist sa ceara un raspuns clar (DA sau NU) din partea lui Iordache/Dragnea/Grindeanu la intrebarea: „E adevarat ca in forma sa actuala, gratierea va avea efecte nu doar asupra detinutilor/inculpatilor de drept comun, ci si pentru numitii Dragnea Liviu, Voiculescu Dan, Ponta Viorel, Sova Dan, etc etc etc”?
  2. O alta intrebare pentru Dragnea pe care nu am auzit-o: „Daca sunteti autorul programului de guvernare si il cunoasteti la virgula, ar trebui sa fiti la curent inclusiv cu propunerile celor doua ordonante, despre care sustineti ca nu aveati cunostinta fiind plecat in SUA. Acum ca ati luat cunostinta despre continutul lor, ca presedinte PSD va delimitati sau nu de ele?”
  3. O intrebare pentru cei cu pregatire juridica: daca este posibil ca o fapta nedreapta sa fie reparabila (ex. cazul reabilitarii unor erori judiciare chiar si dupa multi ani), cum e posibil ca o lege/ordonanta sa aiba efect *ireversibil* daca e in vigoare chiar si pentru un minut?!? Daca se dovedeste ca acea lege este eronata si ulterior retrasa, de ce nu se retrag automat si toate efectele sale? „Ah, cred ca a fost o greseala cu ordonanta asta, nu ne-o putem asuma politic” – ok, ati fost idioti, intelegem, dar o sa intre la loc toti cei eliberati din greseala pe perioada care le mai ramasese de efectuat iar faptele dezincriminate se vor ignora si judeca in continuare.

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   Gresesti…nu toata lumea stie ca legea gratierii e cu dedicatie…lumea crede ca e normal si ca avem puscarii pline.
   Problema e ca lumea nu iese la vot….si cine iese…sunt tot ai lor….atat timp cat votul nu o sa fie obligatoriu nu o sa se schimbe nimic la nivel politic 🙂

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Pentru punctul 3 vezi art. 5 Cod Penal, cu accept pe alineatul 2.

   Art. 5
   Aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei
   (1) În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă.
   (2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi actelor normative ori prevederilor din acestea declarate neconstituţionale, precum şi ordonanţelor de urgenţă aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori respinse, dacă în timpul când acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziţii penale mai favorabile.

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   La a treia întrebare Îți răspund eu. Legislatiile tuturor tarilor democratice se bazează pe un sistem care nu are voie sa „razgandeasca” cu efece retroactive după ce oferă un drept, fie el și neîntemeiat. Inculpatii/condamnații, vor primi un drept. Vor fi titularii unui drept câștigat. Amnistia/grațierea are efecte pe durata în care va fi în vigoare. Nicio alta lege nu poate opera retroactiv!!! Putem stopa doar fetele viitoare ale ordonanțelor, dar cei care scapa la intrarea ei în vigoare, raman curați ca lacrima.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   Iti voi raspunde la punctul 3. Pe scurt, se numeste principiul legii mai favorabile stipulat in codul penal. Daca o lege i se aplica inculpatului, chiar si pentru o zi, acea lege i se va aplica in judecarea faptei si executarea pedepsei. Deci, indiferent ce s-ar intampla cu OUG, din momentul in care intra in vigoare si-a produs efectele dorite de PSD in mod ireversibil. CHiar daca peste o saptamana sau o luna este respins de Parlament. Este o mica finete machiavelica gandita de niste juristi care au uitat pentru ce au facut dreptul.

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   Am inteles regula cu legea cea mai favorabila, ce nu inteleg este de ce in cazul in care se dovedeste ca aceasta este gresita, sa existe un „rollback” la situatia dinainte, adica sa fie lovita de nulitate. Cine si unde a stabilit ca un nebun poate da o lege de capul lui doar pentru ca e in pozitia sa semneze acea lege? In alte sisteme juridice cum se procedeaza? Cum functioneaza principiul check and balances daca ramane aceasta portita ce poate fi exploatata?

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   Cine are urechi de auzit… Ma refer la punctul 1). Excelenta, excelenta remarca!
   Vlad, crezi ca ar fi o idee sa impartasesti in breasla aceasta chestiune. Pentru ca „noi” (cititori de blog) intelegem toate sensurile ascunse ale ordonantei. Dar „ceilalti”, privitori avizi de rtv si a3, au nevoie sa auda aceste lucruri explicit, cu intrebare si raspuns. Si cum sa le auda daca aceste intrebari directe nu sunt puse niciodata?
   Iar daca raspunsurile sunt evazize si evitate, tot este bine. Se adauga la lista de afronturi aduse oamenilor inteligenti si de bun simt din aceasta tara. Pomelnicul asta va fi de folos candva.
   Asadar ziaristii aia buni, ca voi, ar trebui sa verbalizeze intelesul ascuns al minunatelor ordonante cu astfel de intrebari cu orice ocazie li se iveste, indiferent de interlocutor: LD, ministrul justitiei, prim-ministru, etc, etc.
   Parerea mea 😉

   0
   0
  • #8 Comentariu nou

   Ordonanțele noastre sunt modelate după cele franceze. Și la ei opoziția se plânge că uneori sunt utilizate abuziv.

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   din pacate, efectul ordonantelor este definitiv in actuala ordine de drept. Singura varianta pentru inlaturarea efectelor este o revolutie (adica o lovitura de stat populara) cand se poate stabili un nou moment zero.

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   chiar am vazut un raspuns al lui Iordache la o asemenea intrevare : mai departe! Asta e raspunsul lui…

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   pt kenny : de parca asta ar fi solutia, sa iasa 1000 de oameni din puscarie ; pai si dupa ce ies, cei ce raman nu mai au plosnite ? si vor avea psihologi? si apa calda?

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   Las asta aici pentru posteritate, în legătură cu abuzul în serviciu.

   Care sunt limitele și sancțiunile în Texas, US:
   “Sec. 39.02. ABUSE OF OFFICIAL CAPACITY. (a) A public servant commits an offense if […] he intentionally or knowingly:
   (1) violates a law relating to the public servant’s office or employment; or
   (2) misuses government property, services, personnel […]
   ——-
   (b) An offense under Subsection (a)(1) is a Class A misdemeanor.
   (c) An offense under Subsection (a)(2) is:
   (1) a Class C misdemeanor if the value of the use of the thing misused is less than $100;
   (2) a Class B misdemeanor if the value […] is $100 or more but less than $750;
   (3) a Class A misdemeanor if the value […] is $750 or more but less than $2,500;
   (4) a state jail felony if the value […] is $2,500 or more but less than $30,000;
   (5) a felony of the third degree if the value […] is $30,000 or more but less than $150,000;
   (6) a felony of the second degree if the value is […] $150,000 or more but less than $300,000; or
   (7) a felony of the first degree if the value […] is $300,000 or more.”
   De aici: http://www.statutes.legis.state.tx.us/Docs/PE/htm/PE.39.htm

   Pedepsele sunt următoarele:
   Pentru (4) (între $2,500 și $30,000, state jail felony) – pușcărie între 6 luni și 1 an.
   Pentru (5) (între $30,000 și $150,000, felony of the third degree) – pușcărie între 2 și 10 ani.
   De aici: https://www.versustexas.com/state-jail-felony/

   Bonus, condamnările repetate măresc automat durata pedepsei în cazul unei noi condamnări.

   Deci în TX, US faci pușcărie pentru Abuse of official cappacity dacă vorbim de cel puțin $2,500.
   În România, nu pățești nimic dacă vorbim de mai puțin de $47,000. E profund nedrept și revoltător.

   0
   0
 2. Cans o aa plece de la guvernare vor lasa in urma lor o tara falita.

  0
  0
 3. #14 Comentariu nou

  Incredibil….ce naivi ne cred!
  Daca te uiti la rtv si latrina3, toti psd-istii rontaie aceleasi expresii: am marit pensiile, am marit salariile, nu ne lasa sa guvernam. Acum imi dau seama de ce insista pe acestea, ei trebuie sa inceapa sa dea ‘tunurile’, iar noi nu-i lasam….
  Viitorul suna horror!

  0
  0
  • #15 Comentariu nou

   nu pentru noi sunt expresiile si acuzatiile. sunt pentru cei care asta vor sa auda. cei care vor un tap ispasitor. ca doar cineva trebuie sa fie vinovat pentru tunurile ce urmeaza sa fie date. Ce, credea cineva ca vor astia sa de-a ceva firmituri la pensionari?!

   0
   0
  • cred ca opozitia,,care sunteti!/ regretati ca,nu,, rontaiti” dv. ceeace afirmati ca faca ,,puterea”.cat despre ,,tunuri” s-
   o lasam ..mai moale ,pt ca marimea lor este/a fost direct proportionala cu detinerea sau nu a puterii;aceasta spre regretul nostru al tuturor,indif. de si cu cine simpatizam!

   0
   0
 4. #17 Comentariu nou

  Ce e de facut??
  Hai sa facem cunoscuta in media ce ai scris in articol…

  0
  0
  • #18 Comentariu nou

   @Ana-Maria:
   A cui „media”? Nu înțelegi ca exista „media” noastra si „media” lor?

   A noastra, este reprezentata de site-uri, precum acesta, cu o fărâma de cititori.

   A lor, înseamnă TV-ul, care turuie 20 de ore pe zi, pe acelasi canal obosit, întunecând din ce in ce mai mult mințile milioanelor de votanți (cei care chiar au contat la vot).

   0
   0
 5. #19 Comentariu nou

  Santeti intr-o usoara eroare intentionata .Daca banii vin de la buget prin pixul Ministrului Dezvoltarii pagubitul va fi statul ,nu primaria . In concluzie nu poate fi vorba de plangere primar contra primar , ci guvern contra primar .E ca in povestea cu drobul de sare , mai bine sa nu se faca nimic din cauza unor suspiciuni in care nici dvs. nu credeti prea mult dupa cum singur spuneti .Pentru ca sa nu existe nici o suspiciune ar trebui trecut in lege ca finantatorul (ministerul dezvoltarii ) sa isi puna semnatura pe rceptia lucrarii si atunci totul se rezolva .Solutia nu e sa nu facem nimic ,sa ramanem o tara subdezvoltata pentru ca se fura ci sa adaugam la lege pentru a preintimpina acest lucru .

  0
  0
  • #20 Comentariu nou

   Va lipseste nitel logica. „Statul” nu exista ca entitate, iar pagubitul in cazul unui primar care fura nu are cum sa fie nici „statul”, nici guvernul. Cit despre facut ceva in tara asta… de aia nu construim autostrazi? Ca incriminam prea usor abuzul?? Zau cred ca nu are rost sa mai discutam…

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   Statul dacă vorbim de bani este bugetul. Acest buget are banii de la noi, din taxe , impozite si alte venituri generate prin munca noastră. Acești bani sunt produși de noi. Statul nu are să ia bani din altă parte. Totodată acești bani sunt pentru noi. Acesti bani trebuie să se întoarcă la noi sub forma de învățământ, sănătate si alte servicii. Și administrația este făcuta să ne servească pe noi din banii plătiți de noi, direct prin taxe si indirect prin contribuția noastră la buget. Și apărarea, și justiția ne apără pe noi. Statul finanțat de noi trebuie să fie pentru noi.
   Dacă înțelegem acest lucru atunci poate vom înțelege ca la urma urmei se fură din banii prin care noi susținem statul, deci din banii noștri. La fel banii care se fură nu se pot intoarce la noi printr-un învățământ corect finanțat, prin sistemul de sănătate care să ne asigure tot de ce, din păcate de multe ori tot datorită sistemului care nu funcționează cum trebuie, avem nevoie. Și atunci se poate întâmpla ca suntem nevoiți să platim a doua oară, de exemplu în sănătate.

   0
   0
 6. #22 Comentariu nou

  Mai oameni buni, dar daca ordonantele sunt neconstituționale, spetele făcând obiectul unor legi organice, efectele induse după adoptarea lor nu sunt lovite de nulitate? Justiția de supune orbește unei structuri de crima organizata sau unor legi? Cine mai poate face lumina in uraganul care se pornește? Eu nu înțeleg de ce nu inchid ei granițele ca pe timpul ssmd și să ne scoată din toate structurile euroatlantice, ca să știm și noi ce sa facem.

  0
  0
 7. #23 Comentariu nou

  Haha… inocent mai sunteti. Primarul ala cinstit care chiar vrea sa faca bine comunitatii din banii primiti prin PNDL… are si el de dat comisionul la partid, ca doar altfel nu pupa un leu. Apoi primeste biletelul cu ce firma trebuie sa lucreze si cit dublu sau triplu costa (ca si firmulita aia ca sa prinda lucrarea tre sa cotizeze la partid. Nu mai avem nici o sansa, e deja increngatura stil mafiot…

  0
  0
 8. Chiar că suntem în război… Nu ştiu dacă civil, deşi cei care iau apărarea hoţilor pentru că li se promite 100 de lei în plus la salariu ori la pensie este destul de mare.
  E clar că democraţia este sub stare de asediu în România, şi problema este că destui români nu au nici o problemă cu asta. Numai să ne uităm la câţi tineri, da, tineri, declară că era mai bine pe vremea lui Ceauşescu. Insist că în România e război. Bine, măcar, că bunul simţ nu a capitulat.

  0
  0
 9. #25 Comentariu nou

  Buna Vlad,
  Nu stiu unde gazduiesti blogul, dar voiam sa stii ca exista https://projectshield.withgoogle.com/public/ . De multe ori vizitandu-l mai primesc erori (Error establishing database connection,etc ). Poate ar trebui sa te gandesti cum il protejezi.

  Numai bafta,
  Ovidiu

  (Comentez aici pt ca formul de contact nu merge. Da eroarea asta :Fatal error: Class ‘ReallySimpleCaptcha’ not found in /home/petreanu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms-develop/includes/fields/class-gf-field-captcha.php on line 233)

  0
  0
  • Mulțumesc.

   0
   0
  • #27 Comentariu nou

   Material fara logica, cu un continut plin de ura si dispret. Dorinta continutului este orientata catre disolutia profunda (foarte multi ministri penali- ziceti) a rezultatului alegerilor din 11 decembrie. In subsidiar invocati ca acea majoritate a populatiei care a votat actuala putere au o legatura directa cu puscariasii sau sunt toti puscariabili. Ati pierdut alegerile din cauza lipsei de orizont privind un minim interes pentru dezvoltarea acestei tari pe care ati jefuito 10 ani. Ati pierdut alegerile din cauza ca v-ati batut joc de acest popor tinut 10 ani in postura de sclavi si cersetori. Ati pierdut alegerile din cauza ca specialisti (medici,ingineri,constructori) instruiti in scolile romanesti, platiti de romani pe tot parcursul scolarizarii, i-ati trimis prin mesaj direct afara sau i-ati obligat sa plece din cauza salariilor de mizerie cu care erau platiti in tara lor. Ati facut din marea masa a pensionarilor (exceptie privelegiatii cu pensii de 3000- 9000 Euro) o populatie indezirabila, care isi sacrifica viata pentru 5 sau 10 lei in aglomeratii la inaugurari de molluri, pe care o doriti disparuta pentru ca isi exprima un minim drept cetatenesc de participare la vot in speranta unei vieti mai bune. Ati pierdut alegerile din cauza ca numarati voturi in Parlamentul Romaniei pentru promulgarea unor legi din 20 in 20. Ati pierdut alegerile din cauza ca ati promovat legi pe sub masa. Ati pierdut alegerile pentru ca v-ati batut joc de votul a 7 milioane de cetateni. Ati pierdut alegerile din cauza ca puneati cetatenii sa jure pe Biblie pe drum. Ati pierdut alegerile din cauza ca nu ati atras fonduri europene care sa contribuie al dezvoltarea acestei tari. Ati pierdut alegerile din cauza ca ati taiat pensii si salarii. Ati pierdut alegerile din cauza ca ati desconsiderat invatatorii si profesorii, formatori ai noilor generatii, generatii pe care le doriti cat mai neinstruite astfel incat sa ramana o masa amorfa de manevra stradala. Nu ati dorit sa vedeti ca transformati aceasta tara intr-un bantustan gestionat cu institutiile de forta pe care le definiti institutii ce asigura securitatea tarii, transformind principiile democratice si ordinea constitutionala intr-un soi de vopsea ignifuga care sa va asigure ramanerea perpetua la putere. Asa nu mai merge nu mai putem accepta.

   0
   0
  • #28 Comentariu nou

   Constantin, mesajul tau pare inchegat, fara lacune gramaticale majore, deci probabil ai un anumit nivel de educatie.

   Totusi, ai acelasi mesaj, 10 ani in sus, 10 ani jos, cam ca un robotel preprogramat. Maestre, din capul locului, istoria recenta nu a inceput in 2007. Ai multe puncte valide, dar acele puncte se aplica atat unora dintre cei care au pierdut alegerile, cat si celor care le-au castigat. Daca n-am dreptate, te rog sa ma contrazici. Mai mult, aceste alegeri s-au definit prin absenteism. Cand peste 60% din cei cu drept de vot nu voteaza, ai o problema. Mare. Lipsa unei alternative care sa-i motiveze sa fie prezenti la urne. Din pacate nu pot sa nu remarc faptul ca, oricand ar incerca sa se ridice, o formatiune noua/tanara, o eventuala alternativa, este calcata in picioare de vechea garda. Acest aspect nu pare sa te deranjeze.

   Uite, eu nu pot sa inteleg un lucru. Cei care au castigat aceste alegeri, alternativa ta, au detinut, sub o forma sau alta, majoritatea parlamentara timp de aproape 18 ani (dintr-un total de 27), au detinut majoritatea parlamentara in ultimii 4 ani. Cum poti veni sa-mi spui ca „institutiile de forta” controleaza tara asta, cand ei le pot controla prin comisii, alocari de buget, numiri samd. Daca ei sunt constienti ca e ceva gresit, de ce n-au luat masuri timp de 4 ani? De ce n-au redefinit anumite aspecte de natura constitutionala si nu numai, daca tot au avut o perioada chiar si peste 2/3 din parlament? Sau sunt constienti doar la TV, in timp ce in spatele usilor inchise isi dau mana?

   Faptul ca recent si-au votat pensii speciale iar nu pare sa te deranjeze. Ba chiar au votat de doua ori (si dupa retrimitere, in forma identica). Vad ca te deranjaza fapte intamplate acum 6-7 ani. Sau asta e timpul de reactie mediu al votantului roman? Cele 7.4 mil. de voturi din 2012 nu intra aici, fiindca acolo asa era reglementat prin lege. 50%+1. Sau respectam legea doar cand ne convine?

   Indraznesti sa vorbesti despre „principiile democratice si ordinea constitutionala”, dar nu denunti OUG intr-un domeniu reglementat prin lege organica (gratierea colectiva), iar in prealabil vorbesti de mase de manevra stradala. Ei bine, tin sa te anunt ca masa de manevra o vezi la vot, nu in strada. Un protest pasnic nu „darama” un guvern, ci parlamentul o face.

   PS. Majoritatea pensionarilor au, de vreo 27 de ani, o singura optiune electorala. Acea optiune i-a reprezentat in majoritatea parlamentara in proportie 18/27. Pentru ei nu s-a schimbat mare lucru, dar optiunea ramane. Deloc ciudat, nu?

   0
   0
  • #29 Comentariu nou

   @Constantin Campeanu: ”Ati pierdut alegerile din cauza ca specialisti (medici,ingineri,constructori) instruiti in scolile romanesti, platiti de romani pe tot parcursul scolarizarii, i-ati trimis prin mesaj direct afara sau i-ati obligat sa plece din cauza salariilor de mizerie cu care erau platiti in tara lor.”
   Si oare acesti specialisti plecati in afara, oare ei ce parere au, pe cine invinuiesc ei pentru plecarea lor? Ei oare cum voteaza? Oare de ce e diaspora atat de evident anti-PSD? Multumesc.

   0
   0
 10. #30 Comentariu nou

  Abuzul in serviciu e o mare porcarie care terorizeaza orice functionar public in a-si pune semnatura pe un contract folositor comunitatii!
  USA,Franta, Olanda, Germania NU au asa ceva stipulat in codul penal!
  Oare de ce stimatele tari vor la noi ceva ce nu exista la ele? Pt. ca nu se vrea dezvoltare durabila si democratie reala?
  Intra pe http://www.raduchirita.ro – doctor in drept, si-ai sa ai informatia corecta!
  Orice ar face feisbucilistii , lucrurile vor intra pe fagasul lor normal.
  Astept cu incredere viitoarele proteste cu catel&purcel&sugari&rate&gaste&soacre in agonie&matusi paralitice&veri paraplegici& etc!
  Cui nu-i convine: lista de subscriptie pr. amenda de la CEDO-80 mil. E!
  Si daca tot mergem la referend: de ce platim noi mai mult decat Germania pt. Serviciile secrete? Suntem mai multi, mai bogati, avem nivel de trai mai mare???
  Pt. habarnisti:Ghermanica -300. mil E, Romanica-440 mil. E, la o populatie de patru ori mai mica si fara riscuri derivate din emigratie, populatie kurda, atentate teroriste !

  0
  0
  • #31 Comentariu nou

   E bine ca alegem doar faptele care ne plac. Dar de ce in romania avem asa multi politicieni? Nu mai stiu numarul dar e de multe ori mai mare decat numarul politicienilor din tarile europene. Si de ce ai nevoie de sute de membri si fonduri si etc sa deschizi un partid cand in alte tari poate fi format din 2 3 persoane? Si apoi, de unde au politicienii nostrii atatea averi si firme si etc? Cetateanu de rand trage sa supravietuiasca si ei invart banii cu lopata.

   0
   0
  • #32 Comentariu nou

   „feisbucilistii” – Mircea Badea, tu esti tata ?

   0
   0
  • #33 Comentariu nou

   @corneli : nici chiar badea nu e unicat, are tara idioti destui…

   0
   0
  • #34 Comentariu nou

   Chirita asta al tau spune urmatoarele, referitor la abuzul in serviciu : „Textul spune că merge la pârnaie orice funcţionar (public sau privat) care o încălcat o lege în exercitarea atribuţiilor sale şi o provocat o pagubă cuiva […]”. Nu stiu ce doctor e asta, dar codul penal zice asa: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.” In rest, sunt chestii tehnice care sa abureasca cititorul. A spus articolul 7, a spus Conventia de la Venetia si are autoritate! Sunt si alte analize, nu pareri pe un blog, mai pertinente si care ajung la alte concluzii. E mult prea tehnica discutia sa o dezvoltam si probabil ca nici nu avem pregatirea necesara.

   0
   0
  • #35 Comentariu nou

   zavaidoc>> unde gura matii amenda de 80 de milioane de euro?? UNDE??? lasa te rog link cu exact citatul / documentatia de la CEDO, alfel dispari la hazna.

   0
   0
  • #36 Comentariu nou

   Alioja, nu exista, e dezinformare, Vlad ar trebui sa fie mai dur cu dezinformarile pe cat posibil, fara teama ca striga cineva cenzura. Traim in anul in care stirile false au influentat democratii cu vechime, de la care aveam pretentii, trebuie gasite masuri pentru a contracara postacii si raspindacii.

   0
   0
 11. #37 Comentariu nou

  Vlad, nu ma pricep dar intreb. Dezincriminarea abuzului in serviciu nu reprezinta in sine un abuz in serviciu ?

  0
  0
  • #38 Comentariu nou

   @George: și eu m-am întrebat. Cred că se poate iniția o trimitere în judecată cu ceva succes în sensul ăsta. Dacă se face prin OUG care apoi cade în Parlament. Dacă se trece prin Parlament, chiar cu asumarea răspunderii, nu mai poți face nimic, e expresia aleșilor poporului

   0
   0
  • #39 Comentariu nou

   @Ucurly Daca nu cumva e anticonstitutionala.

   0
   0
  • #40 Comentariu nou

   Ar fi si favorizarea infractorului. Institutionalizata si legiferata. Subminarea economiei, tradare, furt organizat, nimicuri din astea. Nici eu nu ma pricep, da’ cind lasi pe cineva sa faca ce vrea si ii tii de shase…

   0
   0
 12. #41 Comentariu nou

  Vă mulțumesc pentru articol! Ați identificat exact una dintre pușculițele țării pe care guvernul actual PSD-ALDE vrea să le golească. Sunt convinsă că mai sunt și altele, însă această sumă imensă de bani pusă ostentativ la dispoziție prin intermediul contabilei servile și a OUG de dezincriminare a furtului din bugetul țării vor permite multe hoții legalizate, despre care poporul prăduit nu va afla niciodată. Să continuăm protestele pașnice și dezvăluirile până când adevărul și statul de drept vor triumfa în țara noastră! Suntem foarte mulți români patrioți și cinstiți! Să avem curaj!

  0
  0
 13. #42 Comentariu nou

  in articolul dumneavoastra este o eroare pe care ma simt datoare sa o mentionez deoarece afecteaza intr-o oarecare masura mesajul pe care doriti sa il transmiteti.
  Este adevarat ca sumele din PNDL se acorda discretionar (desi oficial exista criterii de alocare) DAR toate contractele cu furnizori se fac prin SEAP (cad sub incidenta achizitiilor publice) si se justifica cu documente justificative/facturi/etc pentru decontare la Minister. In plus Curtea de Conturi verifica cum se aproba/aloca/justifica toate cheltuielile.

  0
  0
  • #43 Comentariu nou

   @teodora Hmmm, ca si cand nu s-a vazut cum poate fi driblat SEAP de o gasca de infractori pusi pe treaba! sau ca si cand nu vedem zilnic derogari de la reguli, care se strecoara legal sau ilegal in administratie – reguli interne care bat legile, spargerea contractelor in cumparari cu valoare sub limita legala de la care SEAP este obligatoriu, etc. Sau ca si cand n-ar putea Dragnea sa mai dea o lege dupa astea, in care sa schimbe si alte puncte din legislatie care-i incurca la mers. Nu trebuie sa cedam niciun pas, orice pas dat inapoi complica situatia enorm, ca deja e complicata rau de tot! Dragnea se bazeaza pe faptul ca absolut toate tarile democratice dezvoltate au propriile lor probleme interne si externe si nu mai au timp prea mult de cheltuit pentru noi. A venit din SUA cu mesajul „…lumea se schimba, o sa vedeti ce tare se va schimba lumea in urmatoarea perioada”, stiind bine ca p-afara lumea e cu adevarat ingrijorata de SUA, Turcia, Rusia, UK, acolo sunt zguduiri ale democratiei societatilor respective, n-o sa-si mai piarda lumea timpul sa se uite ce se petrece-n Romania.

   0
   0
  • #44 Comentariu nou

   Care curte de conturi? Aia o putem desfiinta, cita vreme daca nu e depistat hotul in 3 luni atunci scapa, e perfect legal. Despre ce vorbim aici? Am citit acelasi text cumva?

   0
   0
  • #45 Comentariu nou

   Iti propun urmatorul scenariu. Se constata ca s-a prejudiciat printr-un contract pagubos, dar prejudiciul e de 185k lei. Ajuta cu ceva ca se vede negru pe alb ca ai sifonat bani, cat timp tu te incadrezi frumusel in limita pana la care poti sifona bani legal? Sa mai adaug ca pana la 132k lei se pot contracta servicii si pana la 445k lei se pot contracta lucrari fara licitatie?

   0
   0
  • #46 Comentariu nou

   „Marea praduiala” este un „dead end” care nu face decat sa dilueze focusul care ar trebui sa fie acum pe ordonante. Este „dead end” pentru ca nu este bine documentata si poate fi atacata foarte usor (jumatatile de adevar din articol) dar si pentru ca sumele din PNDL sunt necesare la nivelul administratiilor locale – este vorba in special de proiecte in infrastructura rurala (apa, canalizare, drumuri) care NU se finanteaza prin fonduri europene.

   0
   0
  • #47 Comentariu nou

   Teodora, de ce trebuie inventat un program special, fara reguli bine stabilite, cind avem posibilitatea de a finanta de la buget (tot banii nostri) cu reguli clare, cu licitatii, cu filtrele de rigoare? Nu e clar ca acest program a fost folosit de toate partidele pentru a da bani primarilor lor? Asa ne dezvoltam noi ca tara, numai daca primarul e din partidul de la putere?
   Dar ce spui de regula cu 3 luni? nu putem trai fara aceasta regula, nu merg lucrurile in romania daca hotii nu au un ragaz de 3 luni? Care e justificarea? Valabil si pentru cei doi postaci plecati cu sorcova – se simt ei singurei fara sa ii numesc. Explicati-mi logica din spatele regulii cu denuntul care nu mai e valabil daca e facut dupa 3 luni, ori spuneti-mi ca gresesc.

   0
   0
 14. #48 Comentariu nou

  Scuze dar eu nu pot avea incredere intr-un site care loveste intr-o singura parte, ca DNA, Moise Guran..etc. Cine este Moise Guran? Din ce traieste dupa ce a iesit din televiziune? De ce nu spuneti si de doamna Pruna, domnul johanis, turcescu..etc? Doamna Pruna era de accord cu gratierile in 2016, a recunoscut ca a mintit CEDO si pe 29 ianuarie era in strada. Asta este ca si cum ar iesi Basescu la un miting anti BASESCU. Hahahahaha. Cand era PDL la guvernare, tot impotriva PSD-ului erati? Doriti o ROMANIE mai buna pentru noi toti sau doar pentru unii??. Asta este ca diferenta dintre Catavencii si kamikaze…kamikaze da doar in PSD si Catavencii da in toti si subtil scrie si cateva adevaruri printre randuri.

  0
  0
 15. #49 Comentariu nou

  Respectiv coincide cu marirea plafonului la 500000 euro pt. microintreprinderi.

  0
  0
 16. #50 Comentariu nou

  Un articol intersant de dezbatut:
  Austria deține resursele de petrol, 50% din cele de gaze, un sfert din sectorul bancar și din cel de asigurări și peste două treimi din prelucrarea lemnului dinRomânia, potrivit zf.ro.

  Astfel, companiile austriece au reușit să ajungă în topul firmelor din România, precum OMV Petrom (petrol și gaze), băncile Raiffeisen și BCR, Vienna Insurance și Uniqa (în domeniul asigurărilor), iar Schweihoffer și Egger în industria prelucrării lemnului.

  loading…

  În ultima perioadă se observă faptul că mulți austrieci au început să cumpere masiv imense suprafețe de teren arabildin țara noastră, datorită prețului foarte scăzut, față de cel din statele occidentale, de doar 3-4.000 de euro pe un hectar. De asemenea, Austria deține și alte afaceri importante în România, cum ar fi cele din domeniul producției cărămizilor, zaharului sau construcțiilor.

  Fără discuție, capitalul austriac nu ar fi putut pătrunde atât de mult în România, dacă nu era posibilă circulația fără restricții a fondurilor, odată cu intrarea tării noastre în Uniunea Europeană.

  0
  0
 17. #51 Comentariu nou

  Romani, in nicio tara din lume ,nu sunt oameni corupti in politica. Aici cine este suspectat de o fapta penala isi da DEMISIA. Organele judiciare il verifica .si-l trimit in judecata. JUSTITIA DECIDE. RECOMAND ROMANILOR SA NU ACCEPTE IN POLITICA OAMENI CARE AU FACUT FAPTE PENALE.TREBUIE SA NE VINDECAM DE PROSTIE.

  0
  0
 18. #52 Comentariu nou

  Apreciati tinerii ,educati in afara tarii ,care au o mentalitate diferita de a voastra.Cei care au studiat in tari democratice puternic dezvoltate ,invata multe lucruri care ajuta socitatea ,care are nevoie de ajutor.Batranii si familiile cu mai multi copii au nevoie de ajutorul nostru .Sa dam din surplusul nostru ,celor care nu au strictul necesar.Asa trebuie sa ne educam si sa-i educam si pe copii nostri.

  0
  0
 19. #53 Comentariu nou

  Ce articol de 3 lei – toate guvernele au alocat bani autoritatilor locale. Guran ieri abera exact pe aceiasi tema – astia primesc servitele direct de la sri.

  0
  0
  • #54 Comentariu nou

   Guran a bagat si manipularea ca cica psd ne scoate din ue si nato desi acest lucru se poate face doar prin referendum, mai mult psd ne-a bagat in nato in 2002 si a finalizat negocierile pt. Ue in 2004 prin grupul de la cluj – puscas,dancu,rus….astea-s adevaruri istorice indiferent de manipularile din propaganda de dreapta

   0
   0
  • #55 Comentariu nou

   Interesant rationament. Iti propun un exercitiu de imaginatie. 3 familii, venit lunar 2000 lei/familie. O familie aloca 50 de lei, una 100 de lei si una 1000 de lei pentru bauturi alcoolice. Tragand linie, concluzionam ca ultima familie este o familie de alcoolici. Apoi vii tu si ne spui ca toate 3 sunt familii de alcoolici, fiindca toti au dat bani pe bauturi alcoolice. Are sens, nu-i asa?

   Ignorand ce-am scris mai sus, imi spui si mie ce parere ai despre adevarurile istorice numite Bechtel si Kaz Munai Gaz?

   0
   0
  • #56 Comentariu nou

   Esti bou. sau ai citit articolul pe diagonala. sau esti postac. sau toate 3.

   0
   0
 20. #57 Comentariu nou

  Daca l-am impuscat pe Ceausescu putem face la fel si cu Dragnea si ceilalti care ne fura !

  0
  0
 21. #58 Comentariu nou

  Pana acum mie imi sunt clare urmatoarele lucruri:
  1. „Lupta anticoruptie” a fost compromisa fiindca:
  (i) a folosita ca tehnica de indepartare a oponentilor
  (ii) a fost selectiva; pe unii DA, pe altii BA
  (iii) a fost folosita pentru a masca furaciunile Uderei& co, Blaga, Videanu si toti PDL-ii
  (iv) beneficiiind de imbecilitatea si obedienta unor procurori de judecatorii transferati in DNA, multe dosare au fost „manufacturate” din probe inexistente
  (v) prin exploatarea slabiciunii si fricii judecatorilor in raport cu DNA, multe sentinte au fost date fara probe, doar pe campanii de presa sustinute de ziaristi finantati ocult de servicii
  (vi) a favorizat hipertrofia SRI mult mai amplu decat Securitatea care era controlata de partid. Azi, SRi face ce vrea cu infiltratii lor peste tot.

  2. Situatia de azi este rezultanta imbecilitatii m-mei Pruna si a bandistismului PSD care este genial in manarii de acest fel; orice minte normala ar fi fost capabila sa anticipeze ca se va ajunge ca CEDO sa ne administreze acelasi tratament aplicat anterior altor tari stiindu-se prea-bine numarul in continua crestere a proceselor pierdute de Romania la CEDO. PSD-ul care urmarea sa disimuleze gratierea prietenilor prin „presiunea CEDO” a lasat lucrurile sa curga, iar prostalanii tehnocrati au crezut ca vor fi vesnici si ca nimic nu se va schimba. Ghinion!, vorba lui Johannis, au pierdut drastic alegerile, iar ambasadorul american se va cam cara pe-acasa. Asa incit, PSD-ul e la butoane, Johannis nu-i Basescu, iar Europa are cu totul alta treaba. Pe scurt, PSD-ul a reusit ce-a vrut, iar Johannis-ii raman cu „Ghinion!” de ce prosti sunt.

  3. Din pacate sunteti suficient de lepre ca sa omiteti sa informatzi natzia ca noul cod penal este o tampenie juridica pe care Curtea Cosnstitutionala a amendat-o de s-a ajuns la un Cod nou. Asta n-ar fi o mare problema daca n-ar fi sute de romani bagatzi la pushcarie pe codurile astea de rahat. Ira faptul ca oameni nevinovati au ajuns in pushcarie pe o lega stramba trebuie sa fie oriunde pe lumea asta un motiv estrem de tare pentru scoaterea lor din pushcarii. Ar trebui sa tzipatzi si asta, aca tot militati impotriva legilor astea.

  4. De cand a venit Basescu la putere s-a schimbat dramatic raportul de forte intre institutzii, in sensul ca SRI pare a fi peste tot de-au ajuns si femeile de servici sa li se para ca le sunt ascultate telefoanele. Romanii traiesc din shmen de sute de ani, e un mecanism genetic pe care nici m-me Macovei cu lupta ei nu a reusit nici macar sa-l atrofieze. Frica de aflarea micilor lor shmenuri i-a facut sa inroseasca tzara prin vot, ei n-au nevoie de anticoruptie sau de pushcarii. Fiindca aici a fost prostia marilor luptatori, au ajuns cu lupta pana la nashii din tren (romanii sunt foarte multumiti de nashi, ca e mai ieftin…), iar in fiecare romanash zace un mic nash care n-are altceva in cap decat cum sa mai ciordeasca putzin de la patron, sa nu declare cat castiga, sa nu plateasca taxe, sa mai deturneze un banutz… Pentru roman, anticoruptia e toxica si trebuie eliminata, asa incat, a votat rosu.

  5. Aia care aveau mai multa educatzie si mai multa minte au sesizat ca lupta anticoruptie „is a fake”, adica este facuta isteric/hormonal (din cauza Macoveii), prosteshte (constatand evolutia si efectele), discretionar (pe dushmanii lui Basescu DA, pe PDL-ii BA), iertand „hotzii lor” si pedepsindu-i doar pe „ai lor”, cu intarirea paroxistica a Noii Securitatii/SRI, de niste prosti monumentali manatzi doar de oportunism si lichelism. Luatzi colectia Catzavencii si vetzi vedea ca asa e.

  Pe scurt, ca sa-l parafrazam pe Freddie Mercury, „too much fight will kill you…”… Adica lupta anticoruptie a fost prea multa, prea „cu tot poporul”, prea „dezordonata (fara rigoare), prea „nelegiuita” (cu proceduri in afara legii) si prea „facuta de lichele ti^mpe”. Dar sa stiti, n-a fost altfel decat Inchizitzia si „lupta impotriva burgheziei” din anii ’50 (adica pui in fata o doctrina pe care o propavaduiesti ca fiind de la Dumnezeu, iar in spatele ei faci toate golaniile ce-ti trec prin cap) si la fel de lipsita de respect de lege, de conatzionali si de morala ca sutele de ani de la 1711 incoace (adica de la fanariotzi incoace).

  Acum, ce- de facut? Mai ales, cum scapam de ura care ii face pe isterici sa tzipe „la pushcarie” ca in pietzele publice din evul mediu cand era ars pe rug Giordano Bruno?

  In primul rand ar trebui sa fie extirpata glanda romanului care secreta ura impotriva altui roman. Cum se face asta? Prin educatzie si prin apeluri repetate la moderatie si intelegere ale oamenilor care sunt respectati. Presedintele care iese in piata ca sa incurajeze un miting neautorizat este un bou monstruos, la fel ca Iliescu, cel care n-a intervenit cind altzi cretini de romani urlau „moarte intelectualilor” in 1990. Un presedinte trebuie sa fie deasupra isteriilor idioate, trebuie sa impace romani, nu sa-i radicalizeze. trebuie sa spuna „venitzi sa discutam si sa ne intelegem”, nu sa ceara prosteste un lucru ce nu va avea loc in veci (PSD-ii vor da gratierea pur si simplu).

  In al doilea rand ar trebui sa intelegem ca pushcaria e solutzia universala doar pentru cei cu un singur neuron inecat in tone de hormoni. Este evident ca pushcaria trebuie „atribuita” doar celor care prezinta un pericol pentru societate. Coruptii si „abuzatorii” n-au pacatuit antisocial ci doar au fost prea lacomi si lipsitzi de frica de Dumnezeu. Daca pe astia ii bagi in pushcarie esti cretin. Pe astia trebuie sa-i atingi la „ce-i defect”, adica la obsesia lor pentru bani si pentru trai bun nemeritat. Pe astia, de ce sa-i bagi la pusgcarie, crezi ca-i sperii? De niciun fel, dovada si marile afecte ale luptei anticoruptie. Eu cred ca pe astia treebuie sa-i descurajezi sa minta si sa fure amendandu-i numai la ce-i doar, la bani. Ii pedepsesti luindu-le tot ce au agonisit dupa ce-au ajuns pe o functie de care au abuzat sau prin care au furat si-i pui sa-ti plateasca pina vor muri cel putzin o treime din ce vor castiga pana la pensie. Trebuie sa l ebagi in cap ca vor ramane pe drumuri daca fura, nu sa-i tziipe banii statului ca dupa ce ies sa se poata bucura de ce-au ciordit si dosit. Pentr asa un lucru, as ieshi si eu in strada, eu, care n-am iesit in viata mea sa rag ca boul.

  Asa incat, va invit sa militati ca sa castigatzi ceva, altceva decat „nedarea” gratzierii, ca asta va fi data oricum. Mai degraba luptati ca sa castigati cel putzin ceva pentru viitor, ca azi vetzi castiga un zero taiat in patru. PSD-ii vor mima ca fac cheful tuturor, o vor da ca lege, va fi supusa dezbaterii, vor mai veni si legile care vor da jos procurorii din categoria magistratilor unde nenorocitzii de rushi i-a pus, vor da si legea cu raspunderea procurorilor si se va ajunge la un pachetzel de legi corect care va aduce in limite normale toata justitzia romaneasca, spre binele hotzilor care au condus, comnduc si vor conduce aceasta tzara.

  0
  0
  • #59 Comentariu nou

   Felicitari! Tie pentru comentariu si dlui. Petreanu pentru ca a permis publicarea.

   0
   0
  • #60 Comentariu nou

   am avut rabdarea sa citesc tot ce ai scris. n-ai spus nimic. pornesti de la convingeri personale, de la observatii pe care le presupui corecte, dar care sunt pline de subiectivism. iti gasesti scuze si, daca nu le gasesti, le construiesti din decrete proprii. vrei sa pari impartial si dai in toti. am intalnit in aceste zile acest tip de personalitate: omul care nu gaseste mediul perfect, care nu gaseste protestul croit pentru sine, care nu intalneste mesajul ideal care sa-l reprezinte. Si de-aia nu protesteaza: pen’ca celilalti nu sunt la fel de destepti ca ei. oamenii ca tine stiu cu exactitate pentru ce trebuie protestat, stiu cu exactitate problemele si solutiile dar contemporaneitatea ii rateaza.

   0
   0
 22. #61 Comentariu nou

  Prin gratierea a cca. 2000 de detinuti se albesc cca 1000 de alesi publici.Alesul abuz in serviciu 200000 lei(roni),nu pateste nimic.Gainarul recidivist 1 leu la parnaie.
  Sunt peste 1000 de alesi cu probleme suma cca. 7 miliarde.Aplicand ordonanta se vor pierde cele 7 miliarde.

  0
  0
 23. #62 Comentariu nou

  Bune observatiile! Ăștia au ajuns extrem de previzibili: ii găsești mereu la punga cu bani. Nu ii motivează altceva in afara banilor. Toți au „imperii” de aparat si de întreținut. Nu există la varf nicio mâna curată. Si ne mai mirăm ca suntem priviti in lume ca infractori. Cine a fost la dezbaterea publica? Cel mai coerent dintre cei prezenti a fost Gigi Becali. Realizați cam la ce nivel ne aflam?

  0
  0
 24. Dragi romani,
  Am 70 de ani, sunt pensionar , intelectual, si vreau sa spun ca stiu si am responsabilitatea vorbelor!!!
  Zi de zi citesc pe net cp 10 ziare, toate posturile TV si fiindca am fost analist in informatica fac o sinteza a punctelor de vedere despre activitatea politica, economica, etc.
  AFIRM CU TARIE CA ROMANIA ESTE IN PRAG DE DEZASTRU DACA NU SE IAU URGENT, DE CATRE INSTITUTIILE DE SIGUTANTA NATIONALA MASURILE STRICT NECESARE PT SALVAREA TARISOAREI NOASTRE. PRIMUL SI CEL CARE A AJUTAT SI AJUTA DARAMAREA INSTITUTIILOR DE FORTA SI STAT DE DREPT ESTE SCORPIA DE TARICEANU SI APOI CRIPTOCOMUNISTUL DE TELEORMAN DRAGNEA. IMI ASUM CEEA CE SPUN SI RASPUND IN FATA LEGII.
  TREBUIE FACUT CEVA CA ACESTI INDIVIZI FARA SCRUPULE SA DISPARA COMPLET DIN POLITICA ROMANEASCA !! Azi a iesit de la procesul amanat pt 14 feb. Analizati cu atentie ce a spus, cu ce mimica, cu cata perfidie ati gasi de ce trebuie urgentat finalul disparitiei lui… !!!
  P. S. Sunt din Piatra Neamt SI ASTEPT SA FIU CAUTAT, AS FI UNUL DIN CEI CARE AR AJUTA LA EVAPORAREA… LUI !!!! Presedintele singur nu poate incalca atributiunile.

  0
  0
 25. #64 Comentariu nou

  Sunt incantata sa constat cat de destepti am devenit in aceasta legislatura. Unde ati fost pana acum DESTEPTILOR? Ati avut posibilitatea sa comentati legile si ordonantele de urgenta in „domnia lui Basescu”, a lui Iohanis si a celui mai perfid guvern (CIOLOS). Unde erati? Ne-am trezit analisti peste noapte si nu permitem celor care vor sa puna cat de cat lucrurile in matca lor sa-si faca treaba. Nu v-am vazut activi cand Iohanis a sfidat o tara intreaga refuzand Legea Padurilor. De ce, nu v-ati intrebat? Ulterior s-a demonstrat ca exista un interes pentru rudele sale austriece. Rautatea si dorinta de a iesi in fata cu orice pret va face sa va aliati cu dusmanii poporului si cu cei care au interese meschine. De ce nu puneti in discutie si pe d-l Iohanis care este PRIMUL PENAL AL TARII. Au planat destule suspiciuni a bunei credinte fata de acest popor. Nu va deranjaza incapacitatea lui de a reprezenta cu demnitate tara aceasta. De fiecare data cand trebuie sa ia o decizie, dupa ce spune numai enormitati, facand greseli pana la limita incalcarii legii (deoarece nu cunoaste nici macar Constitutia), da fuga la ambasadori si la straini sa „ia lumina”. Daca vreti dreptate, fiti impartiali pentru ca altfel riscati sa planeze asupra dv. suspiciunea ca serviti interese straine de necesitatile acestui popor.

  0
  0
 26. #65 Comentariu nou

  Scurte informatii omise evident sau… PNDL-ul este continuarea PNDI-ului care a fost ctitorit de doamna Elena Udrea. Pe vremea doamnei Udrea licitatiile pentru atribuirea lucrarilor se faceau centralizat la Bucuresti, pe vremea lui Dragnea responsabilitatea a revenit Primariilor (UAT-urilor). Deja il vad pe Dragnea negociind cu 3200 de primari cine sa castige licitatiile! Nu e cam absurd?!! Din pacate Dragnea momentan are alte prioritati nu cred ca are timp pentru cei 3200 de primari!! Ce parere aveti de picturile suprarealiste?

  0
  0
  • #66 Comentariu nou

   Da, logic. Pentru că am fost furați de udrea patru ani, tre să ne fure și psdul încă patru, pe lângă cei două zeci și ceva de până acum. Auzi, dar de Cuza nu ne spui ce a furat și ăla? Nu mai amintesc de Ștefan cel mare…

   0
   0
 27. #67 Comentariu nou

  Se poate face si altceva cu niste bani: in loc sa favorizeze o firma sau alta de pe piata (pretins) libera, primaria isi genereaza serviciile de care are nevoie. Am inteles ca d-na Firea s-a apucat deja de asta, si a infiintat in cadrul primariei un serviciu de deratizare si dezinsectie. Daca asta inseamna ce cred eu ca inseamna, ii trebuie sediu, personal, echipament, consumabile etc. Poate face asta cu multe alte lucruri, readucind la stat toate serviciile externalizate in trecut catre piata (in teorie) libera si concurentiala. Ca o sa coste poate mai mult decit ar fi costat in regim concurential n-o sa ne mai pese. Majoritatea hotarit deja, nu?, la vot, ce e important pentru noi…

  0
  0
 28. #68 Comentariu nou

  ia uitati unde s-a ajuns. nu a furat decat 3 masini ce rost are sa stea in inchisoare https://youtu.be/mIh5aYbLFyw

  0
  0
 29. #70 Comentariu nou

  Datoria publică a României ,in anul 2016, este de peste 65 de miliarde de euro !! În condițiile în care în anul 1990 țara noastră nu mai avea datorii. Eu am trăit vremurile , în care Ceaușescu a luat decizia de a plăti integral datoriile României și din 1980 până în 1989 ,au fost ani foarte grei ,cu foarte multe restricții, cu jumătate de pâine pe zi ,2 kilograme de carne pe lună și 20 de litri de benzină pe lună și ierni fără căldură și curent etc, etc. Politicienii actuali ai României fură ,cu o frenezie de neimaginat. Dau legi care sa-i lase să fure fără a fi trași la răspundere și îngroapă viitorul copiilor noștri, a celor care hotărăsc să rămână în țară. Pentru că acești bani ,cineva o să trebuiască să-i dea înapoi. Și în prezent nu avem nimic….nici drumuri nici autostrăzi nici spitale moderne nici școli…oare ce s-au făcut cu acești bani? Pe vremea lui Ceaușescu ,cine își mai aduce aminte de Ștefănescu -Cine , a văzut filmul ”Secretul lui Bahus ”care este un film după un caz real – cel ce a falsificat vinul și a făcut o avere de 1 milion de lei, a fost condamnat la moarte .Astăzi ,unul ca Sebastian Ghiță face ,furând din banii publici, o avere de peste 100 de milioane de euro . Și nu este tras la răspundere . Și este liber, pentru că nu i-a mai trebuit cauțiunea de 13 milioane de euro. Pentru că 13 milioane de euro este foarte puțin ,din cât a furat din banii publici și a putut renunța cu ușurință la ei. Și sunt alte sute de politicieni și foști politicieni care au furat din banul public și au adus România în acest grad uriaș de îndatorare.Trebuie să devenim mai radicali și să impunem politicienilor legi care să-i tragă la răspundere cu adevărat, pentru fiecare ban furat din fonduri publice .

  0
  0
 30. #71 Comentariu nou

  e adevarat ca Sevil Shhaideh e fina de cununie a lui dragnea?????asa scrie in wikipedia despre ea….daca e adevarat,atunci sa-mi bag pwla-n m…tii lor de nenorociti….comunisti ordinari,zdrente penale…

  0
  0
 31. #72 Comentariu nou

  ai aici citeva idei gresite profunD.banuiesc ca personajul din video de la minutul 7 (de la Guran)si tu, nu aveti incredere nici macar in consilierii opozitiei!!!! ii considerati mai corupti decit cei de la putere, doar asa nu va putea sesiza nimeni furturile..in maxim 3 luni ..daca opozitia doarme!!!!banuiesc ca un consilier reprezinta primaria si cetatenii ce sunt prejudiciati..deci tot ce se spune e fals..

  0
  0
 32. fie, crima organizata la nivel de conducere de guvern.

  0
  0
 33. Am scris pe acest site pentru ca este civilizat si lipsit de injuraturi ale PSD istilor si oamenilor lui Dragnea si penalilor.
  1. De ce nimeni nu spune ceva despre coalitia de guvern in care un loc important a fost al UDMR(7) si nu al ALDE(2)
  2. UDMR vrea sa distruga Romania si au intrat pe poarta deschisa de Dragnea , altfel nu ar fi fost membru la nivel de partid-coalitie de guvernare.
  3. Dragnea nu este doar un penal care vrea sa scape si sa organizeze alte jafuri cum au mai facut-o inainte dar e un tradator de neam.
  4. UDMR vrea autonomie tinut secuiesc si parte din Banat.
  5. S-au si pus pe treaba caci pe ei nu ii intereseaza ce se intimpla in tara ; ii intereseaza doar proiectul de lege initiat de Lazlo Tokesh prietenull lui Dragnea care trebuie sa stringa 100,000 semnaturi care sa ii permita sa il introduca in Parlament- ei sint parte din partidul de guvernare!- si au sanse s ail aprobe. In acel moment tinutul frumos al Harghitei locuit de niste vipere care nu isi lasa copiii sa fie educati in limba tarii care ii hraneste, acel tinut frumos din inima Carpatilor…si din Banatul dulce al Romaniei vor sa fie ale lor, ale unor straini care urasc Romania de mult timp.
  6. Sintet doar reminiscente ale unui timp istoric cind subjugasera partea asta de tara in imperiul habsburgilor. Ar acel monet a trecut de mul insa ei tot nu renunta. Tara s-a reinters in matca veche dar ei tot vor sa msute din ea.
  7. Dragnea le-a dat voie sa intre si acum nici nu ii supravegheaza ce fac.
  Lui ii pasa sa inghita fondurile aduse de la Europa de PM turcoaica care intra in Parlamentul unei tari ca Romania cu mina pe Coran…
  Ea ar trebui sa se dea la o parte. Una ca ea nu are ce cauta in Parlament cit ar fi Romania de deschisa; acum cind Italia si Europa pling ca in mai putin de zece ani balanta se va schimba in favorul muslimilor , …Romania ce face?
  8. Atentie la aceste zbateri maghiare care vor sa distruga Romania …
  9. Romanii sa protesteze in pietele tarii si pentru asta nu numai contra coruptiei…
  10. …multe de spus dar Dragnea e un tradator de neam nu nuami un penal hot si in continuare organizind hotii- crima organizata la nivel de guvernare…
  11. Singurul care apara Romania e presedintele. Sprijiniti-l. asa “sas “ cum e ekl a dat dovada de mai mult Romanism decit multi alti romani;
  12. Lucian Lucifer Boia si Paul Cernat-jurnalistul, – sint apologisti contra neamului roman; ar trebui sa se retraga din publicitate si universitate unde unul ca Boia otraveste mintile tinerilor nostri studenti. El nici nu e roman ca sa inteleaga “miturile” romanilor si deci nu e cazul sa distruga ceea ce nu intelege.

  0
  0
 34. erc sa adaug niste linkuri care sa arate de ce Romania trebuie sa considere o politica pentru tara asa cum face si America acum, si cum fac alte tari de mult timp. nu inseana ca daca sintem in EU trebuie sa renuntam la independenta finaciara(ungurii cer ca in bancile lor capuitalul aghiar > decit 50%), eii isi creaza armata de grup(Visegrad 4), , ei se pun bine si cu Putin si cu Trump…deci Romaia ce face?
  Sint linkuri care rarata pericolul musulmaniei in Europa(cam in 10 ani Europa va deveni musulmana!!), si noi propunem PM musulman?
  Si ce e mai grav e pericolul de distrugere a ROmaniei dinauntrul tarii- virf de lance Dragnea si LAszlo Tokseh si nu din afara!).
  Nu reusesc sa le trimit pe site.

  0
  0
 35. #77 Comentariu nou

  Daca va intrebati ce vreau eu sa zic cu lunga poveste de mai jos, aflati ca vreau sa va conving ca astazi nu se-ntimpla altceva decit ce-a inceput in 1989, ca azi are loc o noua batalie intre Securitate si Partid, mai exact intre noua Securitate si noul Partid. Introducerea fiind facuta, va rog sa aveti rabdare sa citit interesanta poveste de mai jos.
  ——————
  Cica a fost odata ca niciodata o tzara condusa de un Partid Comunist care controla tot, inclusiv Securitatea “civila” care-o conducea pe cea militara. Lucrurile erau “ashezate”, toate arestarile “majore” erau facute de Partid cu manutzele unui tovaras de nadejde numit Ion Dinca, al’ supranumit “Dinca Te Leaga”. In esentza, singurul “in drept” sa puna catushe potentzatzilor era acest Dinca, iar aprobarea Partidului era obligatorie pentru orice arestare “importanta”, de la medici la lideri de Partid.

  Pentru propria paza, Partidul a inventat Securitate, un fel de Eva facuta din coasta lui Adam-Partidul.

  Iar Partidul asta comunist avea un bun obicei: epura periodic Securitatea. Conform lectiei bine invatate de la intemeietorii Lenin, Stalin si Hrusciov, shefii serviciilor care ajungeau sa stie prea multe capatau un glontz in cap. Astfel, Securitatea “napirlea”, dar noua “piele” ce crestea avea aceeasi “culoare” si “consistenta” cu aia pierduta. In acest mod simplu, serviciile erau tzinute sub control si asta multumea pe totzi.

  Numai ca in Securitate erau baietzi net mai destepti decit aia din Partid, iar primii, cei care isi riscau viata pe coclauri pentru binele prostalanilor din Partid, au inteles ca Partidul ii cam incurca, au inteles ca ei pot vinde arme, doroguri si alte “bunuri” la fel de bine si fara Partid si ca, mai ales, pot face aceeasi bani, numai ca doar pentru ei si nu pentru Partid. Asa incit au planuit sa scape de Partid, iar pentru asta au pornit sa-l infiltreze.

  Inceputul s-a produs in mama Rusie. Beneficiind de cretinismul lui Brejnev care a auitat sa-o mai epureze, Securitatea, shantajind idiotzii din Partid, a reushit sa-l puna pe cea mai inalta pozitie in Partid pe fostul sef al Securitatii, pe tovarasul Andropov. De aici totul a devenit foarte simplu, shantajul a devenit mecanismul bazal de conducere, iar astfel s-au creat premizele aruncarii la cosh a comunismului si a Pertidelor de felul asta din toata Europa.

  In tzarishoara din poveste s-a intimplat la fel. Astfel, in 1989, a avut loc si s-a si sfirshit imediat, lupta Securitatii de eliberarea de sub jugul Partidului. Dupa o pregatire care a durat citiva ani (timp in care s-a raspindit zvonul ca va veni Mesia-Ilici, cel care a fost coleg cu Gorbaciov, liderul rus), in citeva zile, Partidul a fost tradat, Securitatea a pus mina pe putere, iar prostalanii (adica poporul) au crezut ca au scapat in libertate.

  In timp ce fraierii marshaluiau prin orashe si se impuscau ca prostii, Securistii care cistigasera meciul cu Partidzii au trecut la treaba astfel:
  1. Au pus mina pe banutzii tzarishoarei. Cum au facut asta? Foarte simplu. L-au schingiut la Viena pe ionel, fratele fostului secretar general, iar dupa ce au aflat de la el toate conturile in care tzarishoara isi tzinea banii, l-au omorit. Dupa asta, insushirea banilor din banci a fost o banalitate; just like that;
  2. Si-au securizat puterea. Cum? Omorindu-l pe fostul secretar general si pe vaca de nevasta-sa si bagind in pushcarie pe comunistii cu potentzial de pericol. La fel de simplu;
  3. Au reactivat oamenii de business ai fostei Securitati pe care i-au readus la treaba in folosul lor personal, de data asta; in acest scop au infiintzat firme fantoma care fie vindeau lucruri “sensibile” (arme, tzigari de contrabanda, petrol la sirbi sub embargo etc.) fie operau in domenii cu valoare adaugata mare (firme de IT, de distributzie etc.); asa au aparut si au functionat Trutzuleshti, Sivecoleshti, Ghitzaleshti, Condreshti si multi altii care au finantzat ocult noua Securitate.
  4. Au activat retzeaua de informatori ai Securitatii (pe care i-au shantajat cu “daca nu faci ce-ti cerem, te dam in presa c-ai fost informator); astfel, informatorii au fost pushi pe pozitziile-cheie de la toate nivelurile;
  5. Au mimat “napirlirea” Securitatii. Pentru asta i-au dat afara pe securistii notorii (dar nu i-au schingiuit) si au recrutat din informatorii destepti;
  6. Cind totul a fost gata, s-au oficializat sub numele de Serviciul de Ruinat Indivizi (SRI);

  E adevarat ca a existat si inca mai exista o batalie intre securistii “filo-luminitza” si “filo-bezna”, dar aceasta lupta a fost transata in favoarea primilor in ultimii 12 ani.

  0
  0
 36. #78 Comentariu nou

  In plus, SRI a folosit cu multa arta si eficienta tehnica shantajului care a devenit lectia numarul 1 in functionarea statului. Ca sa-l parafrazam pe Orwell, “shantajabil BUN, Neshantajabil RAU”. Multzi au ajus in slujba lor numai fiindca au fost suficeinti de prtosti si de slabi pentru a accepta sa traiasca bazat pe un shantaj imputzit ce a exploatat informatziile compromitzatoare adunate la SRI. Cum zicea Roger Waters, “don’t be afraid, it’s only business”. Ca sa reuseasca, noua Securitate numita SRI a compromis Biserica (pentru ca prostimea sa nu mai aibe de cine sa se teama astfel incit sa poata fi facute toate blastamatziile de pe lume), a distrus shcoala (prin punerea ei la dispozitia intereselor meschine/materiale ale profesorilor si ale parintzilor), a distrus familia (prin ducerea femeilor “la serviciu” si inventarea cretinismelor privind “drepturile copiilor” si eliberarea copiilor de obligatia indeplinirii cerintelor parintzilor), a permis tolerarea hotziei si iresponsabilitatii care a condus, in final, la tradarea inetreselor natziei tarishoarei. Ca sa conduca ei, au fost in stare de orice, lucru ce se intimpla si azi.

  Pentru a-si pastra puterea, au exploatat faptul ca natzia-i timpita si au folosit cu succes scoaterea ei in strada pentru a apara “credintze” bazate pe “principii” pentru care trebuie “sa luptzi”. Asa a functionat “apararea valorilor Revolutziei” de catre minerii care nu intzelegeau nimic, asha a functionat si campania “Vrem in NATO” la momentul respectiv, asa functioneaza si actuala “lupta impotriva coruptziei” care s-a desfasurat sincron cu cea mai mare furaciune facuta vreodata in tzarishoara (care a culminat cu numirea unui ambasador al celei mai mari lumintze in functia de Presedinte al unei mari furaciuni numite “Fundul Popii”). Este adevarat ca tehnica asta a fost exploatata de milioane de ori in mii de ani si consta, in faza pregatitoare, in bagarea in capatzinele timpite ale natziei a unor “pericole iminente” impotriva carora trebuie “luptat pina la moarte” pentru apararea unei “credintze fanatizante”. Faza “de executzie” debuteaza prin imprashtierea zvonului ca X este “dushman”, acesta este arestat, este plimbat prin piatza publica pentru ca prostimea sa zbiere plina de ura “moarte lui X” , este judecat in viteza si condamnat la o oarecare forma de moatre, de la cea psihica si pina la cea sociala sau fizica. De la Inchizie si pina la “perioada MacCarthy-sta” si, mai ales, pina la “lupta anticoruptzie” din tzarishoara, acest mecanisma fost folosit cu mare randament, pe termen scurt, dar cu repercusiuni majore pe termen lung.

  Ca sa-si consolideze puterea pe vecie, SRI a inchinat tzarishoara “marei luminitze” (tot asa cum a fost inchinata de alte canalii timp de sute de ani ba turcilor, ba polonezilor, ba austriecilor, ba nemtzilor, ba, in oarecare masura, rushilor). Asta ca sa aibe sustinere de afara. In interior, au facut toate blastamatziile posibile (au ajutat la modificarea discretionara a legilor, au ascultat mii de convorbiri pe “siguranta natzionala”, au determinat judecarea strimba a cauzelor penale, au condamnat fara dovezi oameni nevinovati, s-au inconjurat, ca intotdeauna de sute de ani, de “cozi de topor” oportuniste, capabile sa-shi vinda mamele pentru a trai mai bine si cu mai putzin efort. “Marea liminitza” a venit in tzarishoara la fel ca in alte tzari pe care le-a cotropit (Vietnam, Corea, America Latina, Nicaragua lui Oliver North etc.), cintind la trompeta “feedom for all”, dar, in subteran, oamenii Agentziei Centrale de Inteligentza au facut la greu comertz cu arme, droguri, resurse locale etc. in folosul lor personal. Asta nu inseamna ca “filo-beznicii” au facut sau ar fi facut altfel, dar asa procedeaza tzarishoarele mari cu cele mici dintotdeauna, le iau totul.

  0
  0
 37. #79 Comentariu nou

  Odata securizat “exteriorul”, in interior s-au putut face sub controlul “marii luminitze” toate nelegiuirile necesare noii Securitati. Astfel, au fost modificate legile care au devenit cele mai aspre din lume, a fost inventat o Procuratura precum Inchizitia din Spania, a fost pusa o slabatura de inger pe post de Torquemada, au fost semnate protocoale atit intre noua Inchizitie si noua Securitate cit si cu toate organizatiile furnizatoare de informatii, in noua Inchizitie au fost recrutate fara examen canalii tinere, timpe si nestiutoare de carte carora li s-au permis toate capriciile, inclusiv sa bage in pushcarii discretionar, pe baza propriei agende personale, tot fara examen au fost transformati in judecatori toate canaliile de procurori care au servit cu brio noua Securitate, “cu nashu-n suflet” fiind, au speriat toata natzia cu ascultatul telefoanelor, au bagat in pushcarie pe cine au vrut, cind au vrut, de cele mai multe ori fara dovezi, au pus judecatorii sa judece dupa probe din afara dosarului, au ingrozit judecatorii care erau in puterea noii Inchizitii, au subjugat aproape toata presa prin amenintzari sau bani negri, pe curt, au terorizat toata natzia intens si, mai ales, prea mult. “Eradicarea coruptziei prin teroare” a fost scopul, dar caracterul discretionar si ilegal al “luptei impotriva coruptziei” a compromis-o in ochii natziei atit de tare, incit alegerile au fost cistigate “en fanfare” de partidul care s-a exprimat fara echivoc a fi impotriva acestui razboi intre noua Securitate si natzie.

  Ce vedem astazi in tzarisoara cu lupta pe Codul penal este strict o perdea de fum care mascheaza adevaratul razboi fara sfirsit intre Securitate si Partid. Ma indoiesc foarte tare ca toti cei care piloteaza manifestatiile de strada le pasa daca scapa sau nu vreun corupt, dar, pentru ei, este extrem de important ca dusmanii lor declarati (Dragnea si Tariceanu, cei care vor dez-procurorizarea si dez-Securitizarea tzarishoarei) sa intre in pushcarie. Pentru asta sint in stare de orice. Dar nu ca sa fie o tzaridhoara curata, ci pentru a nu fi date in vileag toate nelegiuirile ultimilor 12 ani, asa c um cei doi au promis. Asta e adevarata batalie.

  In esentza, aducerea abuzului de pina la 200.000 de tzechini strict in civil si reducerea pedepsei de abuz pina la 3 ani sint absolut benigne fiindca ele nu fac altceva decit sa faca sa semene Codul Penal al tzarishoarei cu codurile penale de prin-prejur. E o vrajeala. “De viata si de moarte” sint in schimb sa nu se afle numele acoperitzilor, interceptarilor ilegale date pe siguranta nationala, continutul protocoalelor secrete, condamnarile fara probe si toate celelalte nelegiuiri intimplate. Noua Securitate vrea sa-i bage pe cei doi si ai lor la puschcarie ca sa nu fie ei si ai lor bagatzi la pushcarie. Asta e tot.

  Din pacate, natzia tzarisoarei este pusa azi sa aleaga intre doua rele:
  (i) un sistem politic hiper-Securist facut sa bage frica-n totzi ca sa poata fi furata tzarisoara inchinata;
  (ii) un sistem politic Securist moderat, bazat pe legi non-isterice, moderate, asemanatoare tzarilor Europei
  Intrebarea e “cien va cistiga?”. NeoSecuritatea care scoate oameni in strada ca sa-si acopere blastamatziile facute sau prostii ce-au gresit de pina-n 200000 de lei?
  Eu aleg (ii) cu recuperarea de pina la 10 ori a prejudiciului facut prin hotzie decit sa bag in puscarie oameni care ar outea face bani pentru ei si pentru tzarishoara, muncind pe slujbe in care sa nu poata ciordi.

  Sa dea Dumnezeu sa se dez-isterizeze natzia, spre bine tuturor.

  0
  0
 38. #80 Comentariu nou

  Aloooo, domnu Petreanuuu, ati uitat usa deschisa si intra toti gindacii…

  0
  0
 39. Buna ziua,

  Am citit cu mare interes articolul dumneavoastra „Miza dezincriminării abuzului în serviciu: Marea Prăduială de 6,6 miliarde de euro”.

  Va cer permisiunea sa folosesc informatiile prezentate de dumneavoastra in articol, traduse in limba engleza, intr-un filmulet pe care il voi posta pe YouTube cel mai probabil duminica, ce va contine imagini pe care le voi filma la protestele de sambata seara, despre care cred ca vor fi cele mai mari din istoria Romaniei.
  Un filmulet facut de mine zilele trecute despre proteste puteti vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=eZ-TEyVEdkg
  Imi cer scuze pentru calitatea imaginii, este filmat cu un telefon prost, nu am acces la echipament mai bun.

  Cu stima,

  Dorin Enache

  0
  0
  • #83 Comentariu nou

   Colectivul a luat cunostinta de initiativa dumneavoastră si va asigura de toata sustinerea in viitoarele demersuri de acesta natura!
   Presiune maxima!

   0
   0
 40. Buna ziua,

  Am facut filmuletul bazat pe informatiile expuse de dumneavoastra.
  Il puteti vedea aici https://youtu.be/tfDwMvGHZGY

  Cu stima,

  Dorin Enache

  0
  0
 41. #85 Comentariu nou

  Imi cer scuze ca ma bag si eu in seama, dar am facut un simplu calcul matematic : cei 30 de miliarde de lei, daca ar fi impartiti in model egal TUTUROR satelor ( 13.285 – https://ro.wikipedia.org/wiki/Comunele_Rom%C3%A2niei0 si comunelor (2859 – https://ro.wikipedia.org/wiki/Comunele_Rom%C3%A2niei ) si oraselor ( 319 https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_ora%C8%99elor_din_Rom%C3%A2nia) din Romania ar rezulta o medie de 1.822.268 lei, mai mare deci de 200.000 lei, si care ar intra sub incidenta (anulatei) ordonante de urgenta…..altfel, daca imparti cei 30 de miliarde la 200.000 de lei, ar rezulta ca avem 150.000 de sate , orase, si comune….poate doar impreuna cu intreaga Europa de Est….si ceva din Franta si Germania, sa zicem…..deci, cum ramane ? Multumesc

  0
  0
  • #86 Comentariu nou

   Dap, ai înțeles tot. Să stai liniștit, dragnea nu are cum să fure peste 50.000 euro. Ce bine ar fi dacă i-ar lua doar de la tine, să vezi deodată ce te trezești la realitate…

   0
   0