Mafia taxiurilor de la Otopeni revine

Cu 3 ani în urmă, un val de indignare publică provocat de violarea şi uciderea unei studente japoneze determina autorităţile să alunge, în sfârşit, haita taximetriştilor mafioţi de la aeroportul Otopeni.

Soluţia găsită de autorităţi a fost selectarea companiilor de taxi cu acces la Sosiri şi instalarea unor automate cu touchscreen în interiorul aeroportului, de unde îţi poţi alege compania de taxi pe care o doreşti şi tariful care-ţi convine. Automatul tipărește un bon cu indicativul maşinii şi durata estimată până la preluare. Afară, identifici maşina, arăţi bonul și-ți vezi de drum. Simplu, elegant, sigur.

Acum, lucrurile revin la starea iniţială.

shutterstock_308802485

Când ieşi din terminal, cu bonul tipărit în mână, descoperi că toată esplanada este deja ocupată de un lung şir de taxiuri în aşteptare. Stau la ce pică, fluieră şi hărţuiesc potenţialii clienţi, negociază tarife cu câte un turist neştiutor şi, în general, fac exact ce făceau şi până acum 3 ani, când stăpâneau locul. Sâmbătă seară am văzut acolo tot soiul de maşini rablagite şi sigle de companii necunoscute. Un nene dintr-un Mercedes bejuliu, vechi de 15 ani, aproape că m-a apucat de mână ca să mă bage în maşină – mă confundase cu ceva vizitator străin. Taxiurile chemate prin automatele din interior pur şi simplu nu mai au acces unde ies pasagerii. Ca să-l găsesc pe al meu, a trebuit să o iau cu valiza în braţe pe lângă toată coloana de taxiuri nechemate, dar parcate în drum.

Nesfârşit jeg şi nesfârşită corupţie orientală a administraţiei româneşti. M-am săturat până peste cap de ea.

(Ilustraţie – Shutterstock)

Articol din categoria: POLITICĂ

23 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Din greșeală în greșeală
    Spre victoria finală…

    0
    0
  2. Pai nu mai bine chem Uber? 🙂

    0
    0
    • #3 Comentariu nou

      Uber nu are acces in zona de taxiuri de la aeroport, lucru normal, pentru ca nu au autorizatie de taxi.

      Cu taxiurile acolo nu am avut probleme. Exceptie ar fi doar unele firme legale, dar care dau timp mai mic decat cel real.

      0
      0
    • #4 Comentariu nou

      Pai uber nu e taxi. Are access acolo ca orice alta masina privata care vine sa culeaga un prieten. Problema e ca uber nu acopera si aria Otopeni decat ca destinatie.

      0
      0
  3. #5 Comentariu nou

    Confirm, am avut exact aceeasi experienta weekendul trecut. Daca esti strain, e greu de imaginat ca te descurci sa iti chemi un taxi cu tarif normal.

    0
    0
  4. #6 Comentariu nou

    E timpenie mare chestia asta cu bon si sa-ti iei taxi de la o anumita firma. N-am mai vazut la nici-un aeroport mare. De obicei taxiurile trebuie sa plateasca o taxa de aeorport. Cei care n-au sticker-ul de aeroport sint dirijati de politaiul de pe rampa: circulati, circulati!

    0
    0
    • #7 Comentariu nou

      Nu iei bon de la o anumita firma. Selectezi doar categoria de tarif (normal sau scump).

      0
      0
    • #8 Comentariu nou

      credema ca exista cu pe acel aparat fiecare firma si ce tarif practica se vede ca nici nu stii cum arata

      0
      0
  5. #9 Comentariu nou

    Exact de treaba asta ma lovesc de fiecare data cand ma intorc acasa. Cateodata mai este cate un angajat al aeroportului care durijeaza pe acolo – total depasit de situatie. O totala dezorganizare…si nu numai la taxi’uri. Cam la tot ce tine de aeroport. In plus de asta cam de fiecare data trebuie sa chem al doilea taxi pt ca de obicei primul venit are data aiurea la aparatul de taxat si nu mi se deconteaza bonul.

    0
    0
  6. #10 Comentariu nou

    Ciudat, eu am venit acum 3 săptămâni în România și am fost surprinsă de cât de bine merge sistemul. Am făcut ce a trebuit să fac la tonomat, mașina a venit la timp, a tras fix la ușa unde eram și am plecat. Nu am observat nimic în neregulă/deranjat la ieșirea de la terminalul Sosiri.

    0
    0
    • #11 Comentariu nou

      Tonomat e ăla unde bagi fisa/transferi nişte bani şi cântă o melodie. Nu toată lumea e aşa norocoasă ca atunci când comandă taxi să vină Dan Teodorescu pentru cursă ca orbit(ă) de surpriză să nu mai remarce problemele locului respectiv.

      0
      0
  7. #12 Comentariu nou

    Presiunea asa mare se datoreaza faptului ca taximetristii au inceput sa moara de foame ;eu mai am obiceiul sa vorbesc cu ei de una de alta,si treaba e groasa;
    atata timp cat taximetristul stie cum se dau la noi licentele,de ce ar trebui sa aruncam tot pe niste oameni care au niste obligatii de tot felul!?
    putem investi miliarde in promovarea de tara;primul cu care intra in contact turistul strain este nimeni altul decat taximetristul si va spun eu ca are multe de povestit despre
    ….micul Paris,micul hexagon samd

    0
    0
  8. #13 Comentariu nou

    La Sosiri pot comanda taxi doar prin aplicatia Taxi la comanda de pe terminalele touch-screen? Daca voi comanda telefonic un taxi nu i se va permite accesul in aeroport -Sosiri ?

    0
    0
  9. #16 Comentariu nou

    Eu folosesc un taxi din Corbeanca. Are tarif fix pana la Aeroport: RON 40. Ii dau telefon si vine si mai ia de acasa. Ii spun cand ma intorc si vine si ma ia de la aeroport (trebuie sa cobor rampa, dar nu-i bai). Omu’ e spalat, e corect, e civilizat si mai si dau bani in comunitate nu la te miri ce jegosi.

    0
    0
    • Îl știu 🙂

      0
      0
    • #18 Comentariu nou

      Imi pare rau nenea radu sa-ti spun dar limbajul tau este total derapat de la realitate daca ai nimerit tu unu care este asa cum ai zis nu toti sunt la fel asa ca ar fi mai bine sa te pui putin in pielea lor si dupa sa faci afirmatii in primul rand am sa te rog sa deschizi ochii in ce masini te urci ,vrei lux exista o gramada de firme care au serviciu premium dar si platesti ,se pare ca la tine bani sunt problema nu taxi-ul

      0
      0
  10. #19 Comentariu nou

    Uber poate urca în parcarea etajata,acum schimba regula de acces la aeroport cică din motive de securitate trebuie permis special care costa o gramada doar pt cei ai lor

    0
    0
  11. #20 Comentariu nou

    Pe tine cred ca te deranjează faptul ca găsești mai greu un TAXI CU TARIF SOCIAL DE 1,39….ȘI VREI SA MERGI DE LA OTOPENI PANA ÎN BUCUREȘTI CU 5-6 EURO….ASTA CRED CA TE DERANJEAZĂ. ..CA AIA DE SUS AU TARIF DE 3,5 RON/-KM…CARE ĂLA ESTE UN TARIF REAL ȘI CORECT….DA VOI VREȚI SA MERGEȚI APROAPE MOCA…CU 1,39….ASTA VĂ DERANJEAZA…

    0
    0
  12. Mi s-a intamplat si mie acest lucru cu o saptamana in urma, cand m-am intors din delegatie. Pacat ca lucrurile incep sa o ia razna din nou.

    0
    0
  13. #22 Comentariu nou

    Vorbești de „mafia taxiurilor de la otopeni”..care mafie???
    Ai idee măcar câte acte Îți trebuie sa poți primii ecuson pentru a urca sus pe esacada? ? Ai idee cum și în ce fel este ținut tariful ăsta de 1,39 din 2009 pana-n prezent??? Crezi ca este real acest tarif?? Crezi ca acoperă cheltuielile???
    De ce nu exista în BUCUREȘTI tarif de : ZI / NOAPTE ȘI EXTRAURBAN? ? PESTE TOT ÎN LUME ESTE TARIF DE ZI/DE NOAPTE ȘI DE EXTRAURBAN…CHIAR ȘI ÎN MAJORITATEA ORĂȘEL DIN ROMANIA…DE CE ÎN BUCUREȘTI NU???
    NU ARE CUM SA TE INTERESEZE….CA TOT CE VREȚI ESTE 1,39….
    CREZI CA DACĂ FACI COMANDA ȘI ÎȚI VINE UNU CU 1,39 DE LA UN DISPECERAT „SERIOS” ĂLA ESTE LEGAL 100%…???
    ÎȚI DAU UN PONT …PE SITE-UL PRIMARIEI CAPITALEI http://WWW.PMB.RO/TAXI/ SITUATIA TAXIURILOR….ACOLO GĂSIȚI O LISTA CU TOATE AUTORIZAȚIILE VALABILE SAU RETRASE …descărcați aceea lista..
    DACĂ MERGEȚI DES CU TAXIUL CU 1,39…VERIFICAȚI ACEL TAXI PE LOC DOAR cu nr de inmatriculare…și vedeți dacă autorizația valabila sau nu….
    Dar nu va interesează ăsta. ..Va interesează doar 1,39…sa aibă. .Atât. ..părerea mea….

    0
    0