Măşti cu pampoane şi pistoale cu apă

Cu ce se mai ocupă aleşii noştri: un senator PSD cere interzicerea percheziţiilor la domiciliile suspecţilor la primele ore ale dimineţii, pentru că percheziţiile sperie copiii.

Senatorul PSD, Florin Butnaru, i-a cerut ministrului Justiţiei să îi explice care sunt reglementările naţionale cu privire la percheziţii şi să modifice procedura în privinţa percheziţiilor, în sensul ca acestea să nu mai aibă loc dimineaţa la primă oră, deoarece sunt afectaţi copiii minori ai suspecţilor.
Senatorul Butnaru a invocat drepturile copilului în solicitarea sa.

“Percheziţiile matinale la domiciliul unor suspecţi uneori pot afecata membrii familiei acestora, printre care copii minori, aceştia asistând involuntar la aceste proceduri. Având în vedere cele menţionate vă rog să îmi comunicaţi măsurile pe care intenţionaţi să le luaţi în legătură cu modificarea procedurilor pentru punerea în acord cu principiul interesului superior al copilului”, se arată în întrebarea senatorului PSD pentru ministrul Justiţiei.

Potrivit Codului de procedură penală, percheziţiile domiciliare se fac între orele 6-20, iar în caz de flagrant, oricând.

De ce e o prostie cererea senatorului PSD Butnaru? Mai întâi d etoate, pentru că nu statul e vinovat că trebuie să aplice legea. Nu te apuci să furi pentru ca dup-aia să fii nemulţumit că-ţi sperie poliţia copilul când îţi bate la uşă.

Doi, după ce oră n-ar mai fi afectaţi copiii? Ce înseamnă “matinal”?

Trei – dacă percheziţiile ar fi cu desăvârşire interzise între anumite ore, ce i-ar opri pe interlopi să-şi împartă prada, de exemplu, exact între orele respective?

Eu propun câteva măsuri pentru îmbunătăţirea propunerii senatorului Butnaru:

shutterstock_1629047271. sirenă cu 12 melodii pentru maşinile de poliţie care se prezintă la percheziţie
2. berbece gonflabil cu ţiuitoare pentru spart uşile
3. uniforme viu colorate, măşti cu pampoane şi nasuri roşii, de clovn, pentru mascaţii care participă la acţiune
4. pistoale-mitralieră cu apă parfumată
5. suflătoare de bule de săpun pentru dezorientarea persoanelor agresive
6. trompeţele cu pompiţă, bocăncei cu bombeuri supradimensionate, pantaloni bufanţi de intervenţie cu turul jos, vestuţe cu buzunăraşe speciale pentru şoricei şi porumbei, monocicluri cromate pentru urmărirea suspecţilor care încearcă să fugă
7. în fine, dubă X5 cu climă bizonică pentru transportul celor reţinuţi. (Ilustraţie – Shutterstock)

Articol din categoria: ACTUALITATE

22 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    „Senatorul PSD, Florin Butnaru, i-a cerut ministrului ”
    de ce virgule?

    0
    0
  2. #13 Comentariu nou

    Please, somebody, think of the children!
    idioți 🙂

    0
    0
  3. #16 Comentariu nou

    O mica corectie: „…intai d etoate…”

    Acum, moral vorbind, nu cred ca raidurile acestea galagioase, in stil american, chiar sunt necesare in majoritatea cazurilor. Singurele cazuri care ar trebui sa primeasca unda verde pentru astfel de practici, ar fi cele cu violenta in desfasurare si/sau privari de libertate.

    0
    0
    • #17 Comentariu nou

      Dar, moral vorbind, este ok sa bagi mana pana la cot in banii statului?
      Cand te apuci sa furi, iti asumi riscul spectacolului cu mascati noaptea (sau in zorii zilei), catuse si televiziuni, daca esti mai mare-mahar asa. Mascatii merg si la aia mici si la aia mari, numai ca la astia din urma mai apar si televiziunile, deh.. mananca si gura lor ceva.
      Care crezi ca ar fi subiect de presa la stirile orei 20:00: 7 gealati s-au dus dupa Giani Spoitoru sau 7 gealati au umflat un Ministru de Interne…? 🙂

      0
      0
  4. #18 Comentariu nou

    La ‘climă bizonică’ m-am gindit prima oara la clima potrivita pentru bizonii retinuti.

    0
    0
  5. #19 Comentariu nou

    @miluch: la infractorii „cu cravata” se preteaza cu atat mai putin invazia mascatilor.

    Cred ca trebuie umblat la legislatie, astfel incat acuzarea sa-si poata construi un caz solid din datele acumulate in urma unui filaj discret.

    Nu ma incalzeste cu nimic ca ii ridica in mod spectaculos, daca ulterior justitia ii scapa printre degetele mereu unse cu alifiile coruptiei. As prefera sa ii salte 2-3 politisti, in civil, discret…dar sa si ajunga dupa gratii.

    0
    0
  6. #20 Comentariu nou

    …clima bizonica?? ce e aia?? 😀

    0
    0
  7. #22 Comentariu nou

    dar mai ales, de ce sa nu fie anuntati cu 24-36h inainte, sa aiba vreme sa duca dom’le copilu’ la bunici, sa nu il streseze ca tac-su ii hot… ca doar ii dreptul copilului, ce pana lu’ peste…

    0
    0