Am schimbat succesiunea cuvintelor dlui Dragnea, ca să văd dacă iese mai bine

Ce nu pricep în ruptul capului unii politicieni din România este că oamenii se enervează când sunt luați de proști. E mai bine să recunoști adevărul, chiar dacă nu ți-e convenabil, să explici, să-ți prezinți scuze și să mergi mai departe, decât să minți ca nesimțitul, pe față, în ciuda evidenței, inventând conspirații globale și diavoli locali, în încercarea de a scăpa de răspundere.

Uneori, miza este aproape nesemnificativă, dar reflexul de a minți este imposibil de controlat.

Iată cazul dlui Dragnea, prins cu corupția în gură la sfârșitul unui interviu acordat postului public de radio din Elveția. Un elvețian de la postul public, da? Ăia nu inventează lucruri.

„Nu-mi place acest tip de dezbatere politică. Vreau să discut despre program, despre viitorul României, nu despre genul acesta de rahaturi, scuzați – Rusia, corupție, pfff… nu știu.”

Mare chestie. O opinie politică a liderului PSD, care nici măcar nu e o surpriză, chiar dacă, într-adevăr, spune ceva mai multe despre opinia sinceră a dlui Dragnea față de lupta anticorupție decât discursurile oficiale.

Totuși, pus în fața evidenței și invitat să comenteze, dl. Dragnea, ca un hoț de buzunare prins în tramvai cu mâna-n buzunarul vecinului, se zbate fără rost și spune că a confundat haina sau că i-a băgat cineva mâna cu forța în buzunarul altuia.

Ce-a răspuns dl. Dragnea?

Deci „nu facem jocul cu pixelul albastru… eu n-am avut această succesiune de cuvinte”. Observați cum introduce în discuție, reflex, și un parazit pe lângă negare: „pixelul albastru”.

Păi ce să spună hoțul?

E o conspirație, mi-a montat cineva răspunsul… mi-a băgat cineva mâna cu forța în buzunarul altuia.

Răspunsul e circumstanță agravantă în cazul dlui Dragnea.

Dar, fie, să-i facem hatârul. Să încercăm alte „succesiuni de cuvinte”, poate găsim sensul corect?

Poate așa:

Nu? Aha. Bine, atunci așa?

Mmmmm… nici asta nu merge. Hai să mai încercăm o dată:

Ok, ok, știm, dle Dragnea, știm. Noi încercăm dar, vedeți, oricum am schimba „succesiunea cuvintelor”, tot iese nasol. Astea sunt cuvintele dvs, ce să facem.

Hai, încă una:

Deci nu. Nu. Tot varianta originală e cea adevărată.

În concluzie:

Băi! Nu ne mai mințiți! Nu ne mai luați de proști! #neamsăturat

Articol din categoria: REVOLTĂ

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. Imi pare așa de rău că trebuie să o spun, dar Dragnea nu ne ia de proști. El are confirmarea acestei ipoteze. A fost votat să conducă țara asta, in loc să fie trimis la pușcărie. Nu ești ispitit să crezi că tu ești buricul pământului când vezi că ești pus in capul mesei in loc să ți se dea un șut în fund?!

    0
    0
    • #2 Comentariu nou

      Imi pare rau, daca inca nu v-ati prins ca noi votam degeaba? EI isi impart posturile, apoi se fac alegeri si iese intotdeauna cine trebuie.
      Mark Twain a spus: If voting made any difference they wouldn’t let us do it. (daca votul tau ar conta, nu te-ar lasa nimeni sa votezi!) asa ca….sorry.
      Nu l-a pus nimeni acolo, s-a pus singur.

      0
      0
    • Mimai, nu s-a pus singur acolo. L-au votat unii care au pus botul la vrăjeala lui ordinară. Ceilalţi, când ar fi putut să voteze, fix în ziua alegerilor aveau dileme existenţiale elitiste ori citeau Mark Twain. Dacă lumea ar ieşi la vot, toată lumea, ai fi umit să vezi cât de responsabili ar fi conducătorii noştri.

      0
      0
  2. #4 Comentariu nou

    Bine ca n-a spus de un stat mafiot-pardon asta a zis-o basescu- bine ca n-a zis Ghinion la 6 case din meditatii (mno, cine gheremezu meu face meditatii la fizica in Sibiu?), bine ca n-a vorbit de protocoalele secrete de politie politico-financiara SRI-DNA( ca nu se cunosteau pe atunci), de comandourile de exterminare a adversarilor, bine ca n-a vorbit despre dosarul penal pe care procurorul general al Romaniei il are pus la pastrare intr-u santaj, bine ca n-a vb. de Coldea -mare cacat pe pisat-, de plagiatoarea Lulutza…….……..!
    Da, a spus ce simte tot votantul : asa-zisa lupta anticoruptie e un mare bluf, un CACAT sustinut din exterior inspre apararea intereselor economice ale multinationalelor! Cati patroni straini au fost cercetati de DNA? Cazuri gen:Microsoft, Chevron, Bechtel, Ikea, Carrefour, EADS, Swaintofer, dar evaziune fiscala si neplata impozitului pe profit?

    0
    0
    • #5 Comentariu nou

      Ați scos capul, păpușei? Mă și uitam că ați lipsit câteva zile, v-a fost angajatorul în derută…

      0
      0
    • #6 Comentariu nou

      Ce te doare pe tine capul bai pacala de politii politice? n-ai vrea sa ii controleze cineva mai amanuntit pe hotii astia?
      nu ti-a trecut prin bostan ca daca ai asa ceva ii verifica si pe „ai vostri” si pe „ceilalti”? nu-ti merge capul este?

      0
      0
    • #7 Comentariu nou

      Face lumea meditații și în orășele din provincie, cum să nu facă în Sibiu? ?? Că a dat sau n-a dat dumnealui meditații, asta nu știu, dar sigur fac copiii meditații în Sibiu.

      0
      0
  3. Lui Dragnea ii rade mustata pentru ca orice kkt face, e vedeta in presa si in online. E hulit, injurat, criticat dar ramane no.1 in gura romanilor.

    0
    0
  4. #9 Comentariu nou

    Vlad,

    Ai văzut, probabil, analizele unor oameni mai deştepţi decât mine care arată că OUG 13/2017 deschide calea încălcării nepedepsite drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului (prin coroborarea alin (2) şi (3) din definiţia abuzului în serviciu).

    Îţi dai seama ce potenţial exploziv are ordonanţa acolo unde există tensiuni inter-etnice? Unde primari xenofobi – de toate etniile – îşi pot face de cap? Cum poate rezista România dacă apar conflicte deschise în mai multe puncte de pe tot teritoriul? Ce situaţie mai bună poate apărea pentru forţele (care or fi alea) care caută destabilizarea României?

    Poate sunt eu alarmist degeaba, dar scenariul ucrainean nu mai pare chiar aşa imposibil.

    0
    0
  5. Pe dragnea il intereseaza doar votantii psd pe care in majoritate nu-i intereseaza justitia ci doar cresterile de venituri, dragnea duce aceiasi politica a trump – pe fiecare il intereseaza doar electoratul propriu in plus in strada nici aici nici in america n-au iesit mai mult de 1% din populatie – asa ca psd nu va ceda, ccr nu va lua o decizie in urmatoarele 7 zile la sesizarea avocatului poporului, iar celelalte actiuni ale lui iohanis,procurorului…sunt degeaba – nu pot modifica fondul ordonantei.

    0
    0
  6. #11 Comentariu nou

    Vlad, am o intrebare apropo de Dragnea, poate tu stii mai multe, ca jurnalist: e adevarat ce a spus referitor la procesul lui, ca nu i s-a dat motivatia si ca nu are cum s-o mai obtina acum? Daca e adevarat… nu e cam dubios? Din cunostintele mele vagi de drept, fara hirtia aia practic nu poate face recurs, adica i se incalca niste drepturi.
    Te rog sa nu ma intelegi gresit, nu sint PSD-ista, nu-mi place personajul, dar daca afirmatia lui e adevarata, povestea mi se pare dubioasa… Adica ar cam da apa la moara celor care sustin ca justitia e folosita in scopuri incorecte.
    Multumesc frumos. As aprecia foarte mult un raspuns din partea ta.

    0
    0
    • Nu se dau motivatii in 30 de zile la nicio sentinta in tara asta.

      0
      0
    • #13 Comentariu nou

      Legea spune clar: judecatorul este obligat sa motiveze sentinta data in 30 de zile! Asta-i si magaria in cazul dosarelor politice: „penalu” nu poate face recurs si nici nu se poate adresa la CEDO(asa cum intentioneaza Dragnea) dar ramane cu anatema pusa.
      Pt. admin, in dosarul Badea-Kovesi motivarea s-a dat in aceeasi zi, deci unde se vrea se da, unde nu…….!

      ps. traim in tara unde judecatorii nu respecta legile, ca de-aia nu vor legea raspunderii magistratilor……ce misteaux!

      0
      0
    • Sentinta in procesul referendumului e din 2015 – au trecut aproape 2 ani in care nu s-a dat motivarea in procesul lui dragnea.

      0
      0
  7. #15 Comentariu nou

    Dar de ce n-ar fi adevarata ipoteza inversa: ca tehnocratii au modificat la Cererea Curtii Constitutionale textul articolului referitor la abuz, dar nu in totalitate asa cum cerea Comisia de la Venezia, ci doar partial si l-a pastrat special ca sa aibe cu ce sa-l bage la pushcarie pe Dragnea? De ce nu batetzi cu gindul ca zeci de oameni au fost bagati la puscarie pentru abuzuri cu prejudicii de pina la 200.000 de lei? De ce nu pricepeti ca un dosar pe abuz de pina in 200.000 de lei i se poate face oricui, oricind, oriunde, si voua, acum, indiferent de ce-ati facut (de exemplu, vine un ti^mpit si va acuza ca nu v-ati facut datoria avind alaturi de el un procuror badit ca multi altzii si un martor mincinos ca forte multi romani? De ce nu sinteti in stare sa intelegeti ca a-l uri^ pe Dragnea e una, dar a condamna pe nedrept un om e alta? De ce nu vreti sa acceptati ca Dragnea, indiferent de cit de tare il uriti, nu a putut fi acuzat decit de trimiterea de SMS-uri la referendumuri si ca angajat pe una care lucra la partid.

    Ca sa va fie clar, n-am votat in viata mea socialism si socialisti, dar acum este evident ca batalia este intre „a avea cu ce sa-l bagam la pushcarie pe Dragnea” si intre „hai sa ma scap”, intre canaliile de securisti care vor sa controleze in continuare totul si cei care lupta sa scapam de securisti. Constat ca toata vinzoleala din perioada asta are un mare avantaj: se auto-deconspira acoperitzii. De la primarul Iasului si pina la ala din guvern care a demisionat, ce-i aflati in serviciu comandat fac un pas in spate. Tot e o treaba!

    Veti vedea ca ordonanta cu pricina (aia cu 200.000 RON) va fi considerata a fi constitutionala fiindca e similara prevederilor din multe tzari civilizate in care prostia functionarului nu e penala decit atunci cind pagubele sint semnificative si fiidca „onor coruptia” e altceva total diferit de abuz. Veti mai vedea ca abuzul a fost pastrat in Codul penal romanesc special ca sa poti aresta pe cine vrei cind vrei pe baza protocolului DNA-SRI si veti mai vedea ca toate nelegiuirile petrecute zilele astea (de la ocuparea Parlamentului ca minerii si pina la publicarea adresei lui Dragnea) vor fi pedepsite.

    Ceea ce se intimpla azi controlat de SRI-DNA este mai mirshav decit ce-au facut comunistii in anii ’50 fiidca aia erau niste trogloditi timpitzi, dar ce se intimpla azi e guvernat de canalii destepte.

    MAre blestem pe tzara asta.

    Sper ca descinderea DNA la Guvern sa fie ultimul abuz al justitiei

    Este evident ca

    0
    0
  8. #16 Comentariu nou

    Nu ca tin eu cu hotul asta… dar o „succesiune de cuvinte” poate fi „fabricata” si din vorbe zise in discursuri diferite… nu in acelasi dialog. Adica poti sa iei un „bullshit” de undeva, un „Russia” din alta parte si sa alcatuiesti destul de usor secventa asta de cuvinte. Faptul ca le-ai permutat tu nu dovedeste nimic.
    Nu zic ca Dragnea nu a zis ce era pe inregistrare. Probabil ca a zis-o. Dar articolul asta pe care l-ai facut ca sa te dai destept in care permuti niste cuvinte, desi amuzant, nu dovedeste nimic.

    0
    0
  9. #18 Comentariu nou

    Trebuie sa recunosc ca sunt de acord cu OUG privind gratierea din urmatoarele motive:
    1. cei care sunt dupa „grisine” se uita la cei de afara, cu care au fost partasi la jaful din bani publici si se intreaba pe buna dreptate: „tu de ce esti liber, ce esti mai smecher?”
    2. noi, cei condamnati, „am muncit” ca sa furam acei bani, i-am impartit cat am fost la putere si acum tu te bucuri de beneficii parlamentare si eu stau inchis si cu bucatar care imi pregateste pranzul la penitenciar
    3. fondurile europene si cele de la bugetul de stat, pentru dezvoltare locala, regionala, etc, vor fi impartite celor care ne sustin in aceste momente „grele” prin care trecem noi cu gandul ca daca vom fi prinsi „dand cu vastul in Caraiman” dupa ce am impartit beneficiile functiilor in care am fosti unsi(primari, consilieri, etc)

    0
    0
  10. #19 Comentariu nou

    nu vom fi urmariti sau condamnati ca doar am actionat la comanda – accesezi fondurile, iti folosesti firmele tale sau ale clientelei de partid, umfli preturile de achizitie prin licitatii aranjate, incasezi si apoi faci plata pentru a fi pe lista si la urmatoarele alegeri(ca doar am muncit si riscat pentru a cheltui banii comunitatii)
    Ultima chestie pe care doresc sa o impartasesc este aceea potrivit careia tot romanul daca-l asculti este de parere ca este imposibil daca esti parlamentar, consilier, primar, etc este imposibil sa nu te „lingi” pe degete cu rezultatele muncii tale de gospodar: a facut si pentru el insa s-a ocupat si de comunitate. Daca intrebi majoritatea care este parerea lor despre „meseriasi” vei obtine urmatorul raspuns: este foarte bun meserias insa cam betiv, asa sunt toti! Extrapoland rationamentul toti cei care ajung la putere vor folosi functiile pentru a se baga in combinatii.
    Ce ne ramane de facut? Schimbare de oameni, de generatii, de mentalitate si de o justitie bazata pe legi si reglementari care nu sunt date pentru a le prezenta si apoi sa faci cu ochiul celor de specialitate spunandu-le ca trebuie sa ne asiguram si noi spatele. Deci fara duplicitate si smecherie romaneasca. Va dura ani si ani … eu personal nu voi mai prinde vremurile respective, poate doar copilul meu.

    0
    0
  11. #20 Comentariu nou

    Lovitura de gratie dupa parerea mea ar fi o inca o lege prin care ANAF sa oblige „combinatorul” sa plateasca impozitele pentru sumele praduite, dupa care justitia sa judece, sa stabileasca prejudiciul si sa confiste pana la a 4-a legatura de rudenie toate bunurile materiale pana la acoperirea sumelor datorate. Daca se va intampla astfel parerea mea este ca unii dintre „smecheri” vor prefera sa fie inchisi sau vor muri de sange rau.

    0
    0
  12. Se manipuleaza la greu la tv si pe net – capacitatea pietii victoria e in jur de 50 mii daca lumea sta unul langa altul, insa pe filmari se vede ca lumea se plimba,sunt spatii largi intre oameni…deci in piata erau maxim 30-35 mii + inca cam pe atatia pe bulevardele din jur deci in total au fost max. 60-70 mii in bucuresti iar in restul tarii probabil au fost in total inca pe atatia……de la 100-150 de mii in total in toata tara la aberatiile de pe digi, hotnews…de peste 300 mii e cale lunga

    0
    0
    • #22 Comentariu nou

      Sa inteleg ca trebuie sa iesim milioane in strada ca sa le vina mintea la cap, asa cum
      gandeste si Dragnea care nu se sperie nici de 1 milion? La un moment dat chiar vor iesi
      milioane, care vor matura tot, sper sa nu ajungem acolo, da-le Doamne mintea cea
      de pe urma…

      0
      0
    • #23 Comentariu nou

      Nici măcar atâția nu au fost! Au făcut ca la Lord of the Ring: au fost maxim 1000 de oameni în fața unui ecran verde și i-au multiplicat ăștia de la Digi să pară sute de mii. Daaaaaa, iar ordonanța este data pentru că nu mai sunt locuri in pușcării, pământul e plat și marmota învelea ciocolata in staniol.

      0
      0
  13. #24 Comentariu nou

    Vlad, mie nu-mi miroase bine schimbarea lui Ciorbea, datele de la CCR, toate inclin spre moartea democratiei. Eu cred ca domnii sunt intelesi, Dragnea Ciorbea Dorneanu, sustinuti de adviserii din Israel, faceti-va toti ca e democratie ca sa treaca saptamana. Un milion de oameni in strada cat cred ca o sa fie in weekend, curat si linistit, noi ii respectam nu ii suparam, doar sa treaca zilele. Mai e o singura sansa, greva generala de luni. daca cei din strada, toti cu jobburi, vor boicota , daca toti cei care s-au exprimat pentru proteste vor inceta lucru, poate atunci vor intelege ca nu mai au ce guverna daca nu dau inapoi.

    0
    0
    • Astea-s vrajeli de guran – statul incaseaza peste 80% din venituri din taxe directe – tva si taxele pe salarii – impozit,cass,cas,somaj….astea daca nu le platesc firmele deja e evaziune fiscala – adica puscarie…..pt. Restul de taxe neplatite oricum anaf pune poprire pe conturi isi ia banii – asa ca grevistul realizeaza cel mult o amanare a platii si nu se poate folosi de banii din conturile blocate de anaf.

      0
      0
  14. #26 Comentariu nou

    Tot in strada suntem, javrelor! Tot cu ochii pe voi 😉 Nu scapati nici in ruptul capului! Am haine groase, am ceai in termos, si eu, si sotia mea, si toti prietenii mei. Asa ca no worries, ne vedem mereu acolo! Sibiul rezista!

    0
    0
  15. #27 Comentariu nou

    Inițial specialiștii în justiție ne-au spus că e nevoie de abrogarea OUG 13 de către guvern. Da, atunci așa era. Dar guvernul a refuzat și, între timp, s-au făcut cuvenitele și normalele sesizări ale curții constituționale și ale altor instituții juridice, ceea ce înseamnă că acum nu mai suntem la mâna guvernului și avem șansa să fim salvați de deciziile judecătorilor, care acum pot chiar anula această OUG sinistră. De ce lumea cere în continuare abrogarea,când acum ar fi mai bine să cerem anularea? De ce juriștii nu ne-au spus că acum putem cere, mai corect, anularea sau revocarea acesteia de către CCR? Mai ales că acum se poate.
    Citiți cu atenție explicațiile pertinente scrise pe site-ul parlamentor.ro, care ne fac să înțelegem că dacă se dispune de către CCR anularea, această OUG 13 va dispărea ca și cum nici n-ar fi fost! Dacă e doar abrogată, urmele ei nefaste vor rămâne.
    Nu am studii juridice, însă eu de acum înainte voi cere anularea acestea OUG de către CCR, nu doar abrogarea ei de către guvern.
    http://www.parlamentor.ro/youth-parlamentor-what-s-up/alta-intrebare-despre-oug-13-2017.-toate-raspunsurile-aici-factual-6632

    0
    0
  16. #29 Comentariu nou

    Citatul de astazi 10.02.2017 de la ultimul ascultator:
    https://www.youtube.com/watch?v=krVfvKwOlkU

    0
    0
  17. #30 Comentariu nou

    Toata chestiunea e o iluzie daca stai si te gandesti bine.
    1. Sa presupunem ca vrem sa scriem un cod penal de la 0. Si incepem prin definirea pedepsei pentru abuz in serviciu. In baza carui principiu infailibil si indiscutabil determinam perioada corecta de detentie? Mai simplu spus, cine zice cum e mai bine, 3 sau 7 ani? Eu nu am gasit un principiu obiectiv prin care sa calculam perioada corecta de detentie, deci toata chestiunea e foarte subiectiva.
    2. Cine ar trebui sa defineasca legile care ii afecteaza pe parlamentari? Evident, intr-un stat democratic, legile sunt definite de parlament. Este imposibil ca parlamentarii sa isi voteaza legi aspre, pentru ca sunt oameni ca noi.
    3. Nu exista dreptate. Legile sunt facute pentru a preveni raul si pentru a pedepsi. Justitia nu face reparatii, nu anuleaza un act malefic.

    In concluzie, ne perturbam linistea interioara degeaba.

    0
    0