Mărinimos, sărbătoritul, nu?

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, dl. Liviu Dragnea, a anunțat luni seară¹ că i-a cerut premierului Mihai Tudose „să prelungească și în 2018, prin ordonanță, perioada prin care se pot finanța de la bugetul de stat cheltuielile (în străinătate) pentru tratamentul victimelor din clubul Colectiv”.

Această declarație² a fost făcută în contextul în care opinia publică remarcase, cu un cert dezgust, că dl. Dragnea își organizase o a treia petrecere de ziua lui, cu parlamentarii PSD și alți invitați, la clubul Floreasca, chiar când se împlineau doi ani de la tragedia Colectiv.

Dl. Dragnea a mai spus că „și acum, după doi ani, sunt unii care se folosesc de moartea acelor copii”, dar n-a precizat cine sunt aceștia.

Cert este însă că finanțarea tratamentelor pentru victimele din Colectiv pentru anul 2018 este asigurată deja, încă din noiembrie 2016, prin Ordonanța de Urgență nr. 74 (emisă de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu³ și aprobată de Guvernul Cioloș).

Citez: „Art 1, alin. 1: Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătății a cheltuielilor aferente tratamentului în străinătate pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București, denumite în continuare victime, care beneficiază de tratament medical în străinătate în perioada 2015-2018, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unități sanitare publice din România și din străinătate.

Textul OUG 74/2016 este aici.

Ca atare, declarația dlui Dragnea, cum că i-a cerut premierului să asigure finanțarea „și pentru 2018” a acestor cheltuieli este, în cel mai bun caz, o eroare de exprimare – și în cel mai rău, o ticăloșie, comisă pentru a abate atenția de la impertinența organizării unui chef de amploare într-o zi cu așa niște semnificații tragice.

În aceste condiții, e ceva mai clar cine încearcă să profite de moartea „acelor copii”.


1. Iată şi declaraţia integrală, ca să lămurim unele „neînţelegeri” apărute la dl. chinezu amuzat: „Am discutat acum în coaliție, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier — și bineînțeles că are aceeași opinie — ca în perioada următoare să adopte o ordonanță prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanțeze chetuielile necesare pentru tratamentele supraviețuitorilor de la Colectiv, pentru că ordonanța în vigoare s-a referit la 2016 și 2017. Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume în continuare și vor adopta o ordonanță ca și în 2018 să poată să fie finanțate aceste cheltuieli”- Agerpres. 

2. Sursa.

3. După cum relatează şi Vlad Voiculescu aici.

Articol din categoria: REVOLTĂ

31 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Si te-a socat faptul ca dragnea a mintit?

    0
    0
  2. #4 Comentariu nou

    Parca vad cum chinezu ala ne-amuzant o sa vina sa ceara o lista-ceva.
    Unde si cum Doamne iarta a fost Dragnea mincinos/ipocrit?!? Ca el saracu’ n-ar omorî o muscă…

    0
    0
  3. #5 Comentariu nou

    Un comunist.

    0
    0
  4. #7 Comentariu nou

    Asta , daca ar putea ar vinde tot și pe oricine , numai sa para binefăcătorul , salvatorul etc celor care inca mai cred in el

    0
    0
  5. #8 Comentariu nou

    Cum bine spuneau baietii de la GTG: F*CK ALL YOUR WICKED CORRUPTION! Melodia, aici: https://www.youtube.com/watch?v=APQLbhk-rfY

    Imi e sila…

    0
    0
  6. Eu stiu ca astia sunt hoti si mincinosi, dar credeam ca exista o limita. Banuiam ca nu poti fi mincinos si populist pe seama suferintei oamenilor. Mda… Naiv mai sunt.

    0
    0
  7. #10 Comentariu nou

    Actele normative sunt scrise si verificate de mai multi (si specialisti si decidenti politici).

    Dl. Petreanu, se documenteaza si scrie un articol in linistea biroului.

    La interpelarea unui jurnalist, Dragnea a dat o declaratie spontana in strada , cand iesea de la o intalnire a coalitiei.

    Cine ar avea mai multe sanse sa aiba „erori de exprimare” (cum le numeste VP)? Ai zice ca, cel din strada.

    Mesajul lui Dragnea e destul de scurt, i-a cerut premierului Mihai Tudose “să prelungească și în 2018, prin ordonanță, perioada …”.

    1. Despre Dragnea. (nivel clasa a 2-a sau a 3-a)
    – Ce i-a spus premierului sa prelungeasca?
    – Perioada.

    – Cand i-a spus sa o prelungeasca?
    – In 2018.

    – Pentru cat timp?
    – Nu stim, fiindca nu se spune in fraza.

    2. Despre OUG 74/ nov 2016 – Vlad Voiculescu (nivel ~clasa a 7-a).
    „Se aproba … plata … pentru persoanele … care beneficiază de tratament medical în străinătate în perioada 2015-2018, în continuarea tratamentului …”.

    – Ar fi corect ca Dragnea sa spuna ca mai aproba odata plati pentru 2018?
    – Nu, dar nici …

    – Poate o OUG sa prevada ceva deja prevazut intr-o OUG anterior?
    – Logic, NU. Si totusi, OUG 74/ 2016 reacopera 2 ani prevazuti in OUG 56/ 2015 in care este mentionata „perioada 2015-2016”.

    3. Ce spune dl. Petreanu, la ora in care avea pe birou toate informatiile [cel putin, pe cele] publice.
    „dl. Dragnea își organizase o a treia petrecere de ziua lui …”. Scrie asta desi stie ca Dragnea avea in acelasi timp o cu totul alta intalnire (si … nu mai era nici ziua lui). Ma rog, mai scrie si ca a fost un „chef de amploare”, fara sa aiba o acoperire credibila.

    Eu, nu am cum sa fiu absolut sigur daca Dragnea a fost, fie si mai tarziu la petrecerea respectiva. Pot doar banui adevarul din faptul ca niciun ziarist/ reporter/ paparazzo nu l-a surprins.

    Cum zice autorul … „În aceste condiții, e ceva mai clar cine încearcă să profite de moartea “acelor copii”.”

    0
    0
    • Mama, dar s-a lucrat ceva azi noapte la lipirea cioburilor :))))

      0
      0
    • #12 Comentariu nou

      VP – super-logica: m-am apucat de azi noapte sa lipesc cioburile la peștele de sticlă pe care l-ai spart tu … azi-dimineata (!?).

      Iarta-ma ca nu ma mai lungesc acum; ma grabesc sa-nvat cum sa crosetez milieul pe care o sa-l desiri tu … maine 🙂

      0
      0
    • #13 Comentariu nou

      „Logic, NU. Si totusi, OUG 74/ 2016 reacopera 2 ani prevazuti in OUG 56/ 2015 in care este mentionata “perioada 2015-2016”…
      Este de remarcat faptul ca OUG56 a fost emisa pe 25 noiembrie 2015. Era logic sa acopere 1 an calendaristic complet, respectiv 2016. OUG74 a fost emisa pe 26 octombrie 2016. Si acopera 2 ani calendaristici completi, 2017, cat si 2018. Daca se limita la 2017, putea fi valabila afirmatia lui Dragnea. Dar acopera deja si 2018. Are efect de lege. Asa ca nu tine incercarea dvs.

      0
      0
    • #14 Comentariu nou

      oltene,

      Citiși, dar nu pricepuși. OUG 56 fu dată pentru 2015 și 2016. OUG 74 reluă 2015, 2016 și adăugă 2017 și 2018 (deci, încălecă 2015 și 2016). Asta fu istoria, așa o spusei și eu.

      Ce zisăși tu (și VP) că spuse Dragnea, nu se confirmă in text. Nu văzuși „1. Despre Dragnea. (nivel clasa a 2-a …”? Că eu nu am chef să o mai explic odată.

      Mă limitez la a spune că ar fi lăudabil ca în 2018 să fie prelungită perioada de acordare a ajutoarelor pentru a le fi ușurată cât mai mult recuperarea celor atât de greu loviți și în anii următori.

      0
      0
    • Pai da, ca asa se si intelege, cand sefu’ tau iti zice ca iti mareste salariul “din 2018”, tu te bucuri ca-ti creste “din 2019” :))))))

      Mai, nene, las-o moarta ca macane rau :))))))

      0
      0
    • Pe de alta parte, ati remarcat cum se construieste discursul: burjuiul ăla de Petreanu stă și scrie la căldurică, în biroul lui de telectual, în tim ce tovarășul Dragnea înfruntă vitregiile naturii și ceilalți jurnaliști burjui, neprietenoși, în stradă, pentru că biroul de lucru al tovarășului Dragnea este ȚARA, tovarăși! (Ura! Ura! Aplauze prelungi, fierbinți, scandări entuziaste).

      0
      0
    • #17 Comentariu nou

      VP,
      15:20
      „… iti mareste salariul “din 2018”, tu te bucuri ca-ti creste “din 2019” :)))”.

      Vad ca te-ncurci in … prepozitii, adaugi la text ce-ti convine si apoi … ne miram ca n-are logica ce zici.

      Iarta-ma, n-am chef s-o dau pe salarii acum. Iti fac aceeasi recomandare ca si olteanului: reciteste „1. Despre Dragnea. (nivel clasa a 2-a …”.

      Hints:
      – revezi citatul (facut chiar de tine) din Dragnea
      – ia nota ca „în” si „din” au intelesuri diferite

      Daca vezi vreo fractura de logica in exemplul de clasa a 2-a, spune-o. Daca nu, urmeaza-ti indemnul si … las-o moarta ca macane rau 🙂 ))))

      16:03
      Te alinti gratuit. Era doar consemnarea unui .. truism. Cine scrie linistit, despre ce vrea el si cu sursele de informare la-ndemana ar fi trebuit sa fie mai judicios in comparatie cu cineva care raspunde spontan unor intrebari. AR FI trebuit, nu-i asa, domn … ‘telectual?

      0
      0
    • Sigur, să prelungească „în 2018” ce e deja valabil în 2018, nu? :))))) Poate pentru 2019? Varzoparf, meștere :)))

      0
      0
    • #19 Comentariu nou

      Si daca-i trimiti in ma-sa sau la Lucifer, trec pe modul mimoza crestina: „vai da’ se poate sa vorbim ne-civilizat/necrestineste, unde-s cei 7 ani de-acasa” 🙂

      0
      0
  8. #20 Comentariu nou

    Draga Vlad,
    Nimic nou din partea tractoristului. Atâta poate atâta face, pentru ca instinctul de autoapărare este super dezvoltat. Este in general instinctul persoanelor cu intelect sub medie, combinatori care se lupta sa reușească in viața prin orice metode. Este de fapt clasa politica de azi. Cu excepția a maxim 10 persoane in politica noastră sunt numai frustrați, fără niciun merit profesional in afara politicului. Aceștia au ajuns împinși de necunoaștere sau pur și simplu lehamite care acum ne costa enorm. Pe mine personal mai puțin findca am o vârsta dar pe voi și pe cei ce vin după voi infinit.
    Nenorocirea României este lipsa/lehamitea celor ce au drept de vot in special in ziua votului. După vot chiar dacă nu au votat in mare parte sunt foarte vocali pe fb și alte rețele.

    0
    0
  9. #21 Comentariu nou

    Mai chinezule. Daca „naste” Dragnea un rahat mare si puturos, tu o sa reusesti sa ne explici ca de fapt ala e dulceata de roze, numa’ buna de papat. Pofta buna!

    0
    0
  10. #22 Comentariu nou

    1. Problema lui Dragnea este ca vorbeste spontan, in strada, nedocumentat (spre deosibire de Vlad). Acu’ daca Vlad (sau vreun chibit dintre cei care comentam aici) mai greseste nu-i mare lucru,. Dar daca greseste Dragnea nu-i bine de loc.
    2. Dragnea da impresia ca minte: cum ar fi proclamarea prieteniei cu Ponta, Antonescu, Grindeanu sau cu Tudose, in conditiile in care era evident ca relatia lui cu acesti oameni sigur nu era de prietenie. Pe urma, mai sunt afacerile Teldrum, Belina si chiar si banii pe care i-a facut si n-a stiut nimeni decat din ce-a spus el dupa 20 de ani.
    3. Dragnea se plange de sistem, dar Dragnea este parte din sistem. Este in administratie de peste 20 de ani a fost ministru si parlamentar, a fost si este la butoane, direct sau indirect. Nu este singurul care se plange de sistem, desi face parte din el. Alte exemple sunt Tariceanu, Basescu, Nastase, Blaga, Ponta, Udrea, etc., oameni care au facut jocurile si, din diverse motive, au ajuns „obsolete” si au fost inlocuiti.
    4. Dragnea nu este singurul care vorbeste ca sa se afle in treaba. Ieri Serban Nicolae si Florin Iordache au dat dovada, inca o data daca mai era nevoie, ca, in cazul multor politicieni si al lor in special, GURA BATE CURU’

    0
    0
  11. #23 Comentariu nou

    M-am prins, chinezu amuzat e Adisor Nastase:
    – name – se stie ca are o pasiune fata de chinezi + e amuzat pt ca noi romanii suntem idioti si l-am lasat bine-mersi cu miliardele lui furate
    – le are cu liste/normative si prostiile lor oficiale, de altfel a fost la viata lui avocat. Si de talent. Plus, cu vorbele la el totdeauna.
    – e totdeauna pro-kktii PSD no matter what.
    Bombonel, mori bre. Impusca-te-n gat, dar pe bune. Nu de vodevil/mamito sarurile.

    0
    0
  12. Un corupt , un mincinos, un tradator si sper sa putrezeasca acolo unde ii e locul !

    0
    0
  13. #26 Comentariu nou

    Paradoxal, eu nici acum n-am înțeles de ce a trebuit să demisioneze guvernul Ponta.

    0
    0
  14. #28 Comentariu nou

    Asta e articolul de astazi ?
    Chiar nu vede nimeni ca astea sunt petarde.
    Pai jigodiile alea, sefii lu chinezu amarat care se prostitueaza pe net pentru un bol de orez, astazi au bagat legile in parlament.
    Pe langa aberatiile din zona economica, acum avem aberatiile de la justitie cu un singur scop sa ii scape pe hoti de judecata indiferent daca au comsi-o pana acum sau o vor comite de acum incolo
    Suntem singura tara din lume care legalizeaza coruptia pana la 45000 de eur.
    In conditiile in care avem salariu mediu pe economie 500 de euro.

    Colectiv nu trebuie uitat niciodata si trebuie readus in minte de fiecare data cand proasta guvernare ne conduc la moarte.
    Dar totusi legile alea care sunt impinse in fata de cele mai atroce slugi ale comunistilor practic fac din partidul scapati detinutii un partid stat.
    Sunt fix pasii urmati de Ungaria in urma cu ceva ani.
    O ancheta cu articole si documente despre schimbarile din Ungaria in comparatie cu cele care se petrec acum in Romania as vrea sa vad de la jurnalistii nostri.

    Dobitocul ala gusat din PARTIDUL SALVATI DETINUTII sau CIUMA ROSIE, de pinde de fraza practic sunt acelasi lucru ieri l’a asmeuit pe Churchill cu Stalin.
    Acel dobitoc incaltat cu pretentii de reprezentant al poporului spune ca regimul comunist a fost bun si corect si aia care vroia alegeri si libertati sunt cei care au produs raul tarii.
    Pai de asta nu mai vorbim ? Nu facem si noi niste plangeri ?

    Avem nevoie de un vector de imagine sa incepem sa distrugem falsurile despre noi prezentate de acesti infecti.
    Trebuie facuta o miscare de gherila in care sa raspandim tot atatea atrocitati despre ei personal, familiile lor si toti cei care ii cunosc incat sa creem aceeasi imagine pe care o creaza ei despre cei care au luptat pentru niste valori universale.
    Recomand metoda Kaiser Soze :He waits until his wife and kids are in the ground and then he goes after the rest of the mob. He kills their kids, he kills their wives, he kills their parents and their parents’ friends. He burns down the houses they live in and the stores they work in, he kills people that owe them money.
    Adaptata pe troling.
    Voluntari gasim trebuie doar sa pornim de undeva.
    Teoria jocurilor spune ca la rau raspunzi cu rau, la bine raspunzi cu bine, pana la bine sa raspundem cu rau, sa raspnadim ura si team printre scarbele astea de la CIUMA ROSIE
    Trebuie aplicate aceleasi metode ca si ei, pentru ca ei au planul si metoda de la cei mai abjecti manipulatori ai omenirii si anume RUSIA.
    Partidul Salvati detinutii ne va vinde rusilor fara menajamente

    0
    0
  15. #29 Comentariu nou

    Vlad Petreanu, e blogul tau si ai tot dreptul sa faci ce doresti cu/ pe el *1.

    Mie, nu e nevoie sa imi cenzurezi postarile – mai ales ca s-ar interpreta gresit, nu-i asa? Ar avea unii impresia ca, din contra, eu te-am lasat fara replica.

    Cu mine este mai simplu. Vrei sa nu mai scriu pe aici o saptamana, o luna, un an … niciodata – e suficient sa imi spui. Nu trebuie nici macar sa imi dai o justificare.

    Parca ar fi [si] mai barbateste. Tu, faci cum vrei/ te simti.

    ––-
    *1 pentru postari mult mai ponderate decat cea de la 15:59, in SUA s-au trimis oameni la inchisoare

    0
    0
    • Nu te cenzurează nimeni, nu te mai alinta aşa, fii bărbat – eu ştiu ce mizerii ai făcut tu de pe IP-urile tale de ajungi mereu în spam? Ştii cât de neplăcut e să-ţi recuperez mereu comentariile de printre colegii tăi de folder cu reclame la levitra, scrisori nigeriene şi alte asemenea? Ai putea să apreciezi efortul 🙂

      0
      0
  16. #31 Comentariu nou

    @Vlad Petreanu

    Da domnule, ai dreptate cu nota de subsol 1. Gresesc si eu, dupa cum se vede. N-am verificat atent din mai multe surse. Nu mai are importanta asa mare nici ca Nota 1 nu este tocmai declaratie integrala ci este chiar o alta declaratie fata de cea pe care ai citat-o, intre ghilimele, prima oara.

    Nu-l mai scuz pe Dragnea. O fi vrut sa se dea marinimos cum zici sau n-o fi stiut pur si simplu, fiecare poate avea propria explicatie de acum. E clar ca a gafat.

    Am mai facut o greseala si doresc sa o recunosc. Am afirmat, dupa ce am citit in graba, ca si Voiculescu a dat ordonanta 74 care cuprindea o perioada de ajutoare deja aprobata (prin OUG 56). Vezi citatele de mai jos.

    „OUG 56/ 2015 (1) Se aprobă plata … pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment … în perioada 2015-2016, în continuarea tratamentului …”

    „OUG 74/ 2016 (1) Se aprobă plata … pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment … în perioada 2015—2018, în continuarea tratamentului acordat …”

    In realitate, OUG 74/ 2016, modifica textul OUG 56. Prin urmare, este foarte corect ceea ce a facut. Nu este vorba de o suprapunere de perioade.

    0
    0