Cum au smântânit Victor Ponta şi Dan Şova banii de iaurt ai minerilor de la Turceni

Aflu cu stupefacție că o parte din banii încasaţi de Şova şi Ponta în afacerea Turceni au venit din tăierea alocaţiei pentru iaurtul minerilor, la care aceştia aveau şi au dreptul, potrivit legii, pentru că lucrează în mediu toxic.

Mai citim o dată, ca să fie clar: ca să plătească serviciile juridice ale firmei Şova şi Asociaţii, directorul Dumitru Cristea de la Complexul Energetic Turceni a tăiat din fondurile pentru produse lactate ce trebuiau acordate minerilor pentru ca aceştia să nu se îmbolnăvească din cauza mediului toxic în care lucrau.

Este vorba de o sumă de 350.000 de lei, bani care au fost luaţi de la supliment alimentar şi mutaţi la consultanţă juridică printr-o decizie semnată de directorul complexului la data de 6 iunie 2007. Iată documentul:

document-1-referat-turceni-bani-pentru-sova-p1-normal

Citiţi întreaga anchetă semnată de Biro Attila pe Rise Project ca să aflaţi şi restul detaliilor.

Eu, doar un lucru am de spus: în orice ţară normală din lumea asta, ar fi o halucinaţie chiar şi gândul că preşedintele unui partid social-democrat, împreună cu unul dintre liderii importanţi ai aceluiaşi partid de stânga, ar putea face profit din tăierea alocaţiilor de produse lactate pentru muncitorii care lucrează într-un mediu toxic. Asta ar fi piatra de mormânt pe orice carieră politică, fără nici o discuţie.

Articol din categoria: POLITICĂ

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Stii ce mi se pare cel mai trist? Ca am auzit cetateni obisnuiti (persoane neimplicate politic) sustinand ca totul este o inscenare a adversarilor politici, iar social-democratii ar fi cu totul nevinovati.

  0
  0
 2. O singură precizare în apărarea lotrilor: n-au acoperit chiar tot contractul cu banii de iaurt, ci doar mai bine de jumate.

  Suma cu care au diminuat iaurtul, 0,19 lei, înmulţită cu numărul de borcane, dă 190.000 de lei. Au trebuit să jumulească şi din altă parte.

  0,19848 lei x 958.460 porţii = 190.235,14 lei
  Total contract = 346.500 lei
  Găsiţ diferenţa 🙂

  0
  0
 3. #4 Comentariu nou

  Domnilor, doamnelor, care va grabiti sa trageti concluzii, daca cititi cu atentie referatul, si daca aveti idee cum se intocmeste si cum se poate modifica un program anual de achizitii ati fi observat ca este vorba de diminuarea valorii ESTIMATE ci nu a cantitatii necesare de produs (taierea alocatiei pentru iaurtul minerilor), dupa cum s-a „revoltat” dl. Vlad Petreanu.
  Prin urmare, inteleg de aici ca in cadrul procedurii de achizitie pentru iaurt s-a obtinut un pret mai mic decat cel estimat rezultand o economie care a fost redistribuita, cu aprobarea conducerii.

  0
  0
 4. #6 Comentariu nou

  @Petreanu: afli cu stupefacție…după atâția ani de presă mai poți fi stupefiat de o chestie de asta. Ăștia sunt în stare dw ORICE! Ce să zic, te invidiez pt ingenuitate

  0
  0
 5. #7 Comentariu nou

  Știți că nu mă uit la TV și că prefer să citesc și să vă citesc.
  Aveți idee câte din ultimele hotărâri sunt cu dedicație pe ultima sută de metri?
  Asta ar putea explica agățarea de post. Nu?
  link http://www.stiripesurse.ro/document-acte-normative-adoptate-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-23-septembrie_967917.html

  0
  0
 6. asa ceva zici ca nu-i adevarat

  0
  0