Domnu’ Ponta, nu vă mai zbateţi, dom’le!

România are un premier care a şters-o din ţară şi s-a refugiat la Istanbul sub pretextul recuperării după o operaţie laparoscopică la genunchi. Cât va asta acolo? După 7 zile de absenţă, ne transmite că ar mai putea lipsi alte 28. De ce? Pentru că are nevoie „de odihnă şi linişte”.

De-aia devii şeful executivului, pentru relaxare. Ce, dl. Geoană nu se dusese la spa cu o noapte înainte să piardă preşedinţia?

Dl. Ponta nu citeşte cu rotula, nu semnează cu genunchiul şi, deşi adesea aşa pare, nu gândeşte cu picioarele. Ca atare, faptul că nu poate sta pe vine n-are nici o relevanţă pentru fişa lui de post: de stropit, poate stropi prostimea şi din picioare, la fel ca şi până acum. Prim-ministru cu picior în ghips am mai avut. Prim-ministru urmărit penal n-am mai avut – şi nici nu-i normal s-avem. Accidente se mai întâmplă; corupţia nu-i o întâmplare, însă.

Ca să citez un amic: „dl. Ponta e cu-n genunchi în groapă”.

shutterstock_73481152Intrigată şi indignată de fuga premierului, lumea a-nceput să facă liste. Franklin Delano Roosevelt a câştigat 3 mandate prezidenţiale şi al doilea război mondial* dintr-un scaun cu rotile. Ronald Reagan a trântit comunismul dar nu s-a lăsat doborât de un glonţ în piept – şi avea 70 de ani când i s-a întâmplat. Chiar şi dl. Băsescu ne-a reamintit că el şi-a delegat responsabilităţile dlui Văcăroiu numai 2 ore, cât a fost sub anestezie generală în timpul operaţiei de hernie.

Întrebat aseară la Antena 3 dacă e vreo legătură între absenţa sa din ţară şi dosarul de la DNA, dl. Ponta a avut o izbucnire nervoasă, i-a făcut „imbecili băsişti” pe cei care aduc subiectul în discuţie, după care a insistat că el a răspuns tuturor solicitărilor procurorilor, fără să se ascundă.

Mai puţin când a dispărut în ceaţa de la Baku înaintea audierii programate la DNA, de pildă. Mai puţin când s-a ascuns după imunitatea ministerială prin votul majorităţii parlamentare pe care o controlează el însuşi, de exemplu. Mai puţin când a cerut DNA să-i reprogrameze prima audiere exact în ziua citirii moţiunii de cenzură, ca să acuze apoi DNA că face jocuri politice şi că special îl cheamă la audieri în ziua citirii moţiunii de cenzură.

De ce nu vrea dl. Ponta să revină în ţară? De ce trage de timp? Ce speră că se va întâmpla în dosarul său de la DNA în aceste săptămâni? Ce încearcă să aranjeze în această perioadă?

Tot în intervenţia telefonică de aseară, dl. Ponta ne-a explicat că, de fapt, preşedintele Iohannis este de vină pentru tot, că i-a cerut demisia, deci e ca Băsescu, ce să mai vorbim. De asemenea, dl. Ponta a simţit atât de rău palma răsunătoare pe care i-a tras-o ambasadorul Olandei, a cărui soţie s-a operat la Universitar, încât a trântit o mojicie drept răspuns („mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar”).

Că dl. Ponta trăieşte într-o realitate paralelă ar trebui să fie doar problema dânsului, nu şi a naţiunii. Cu alte cuvinte, dacă ne-a tras pe toţi în rahat, măcar să nu se mai zbată.

(Ilustraţie – Shutterstock)
_______________
* formal, al doilea război mondial s-a încheiat în Europa la 3 săptămâni după moartea sa.

Articol din categoria: ACTUALITATE

18 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Oh, Vlade, ce lagatura au FDR sau Ronald Reagan cu Ponta? Aia au fost / sunt oameni, nu viermi.

  0
  0
 2. #3 Comentariu nou

  „Cum să spui la Antena 3 că pentru doamna ambasador s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar și că pentru tine s-ar fi blocat două, când eu am stat acolo, Victore, la același etaj, lângă rezerva ei? Nu ți-e rușine să minți în halul ăsta?! Nu știai că sunt acolo, Victore? Doamna ambasador a fost tratată fix ca oricare pacient. Și eu la fel. ”

  … cind un jurnalist se afla exact la langa rezerva sotiei ambasadorului. cum spune iohannis ‘ghinion’.
  http://www.jurnalistii.ro/opinii/nu-mai-pot-sa-tac-victore-are-si-nesimtirea-bunul-ei-simt/

  0
  0
 3. #4 Comentariu nou

  asta e mitoman, e o boala foarte grea, nu cred ca mai scapa! nu s-a blocat niciun etaj, o alta minciuna marca fonta. http://www.realitatea.net/ovidiu-marincea-victore-cat-de-mincinos-sa-fii-sa-spui-ca-s-a-blocat-etajul_1726769.html

  0
  0
 4. #5 Comentariu nou

  Ce semnal dă propriilor cetățeni premierul României, pe deasupra social -democrat, când alege sistemul privat de sănătate al altei țări ca să se trateze? Ar trebui lege care să-i oblige pe toți cei care ocupă funcții politice să se trateze în propria țară, în sistemul public de sănătate.

  0
  0
 5. Mă fascinează rebutul ăsta… Însumează toate defectele posibile pe care le poate avea o ființă bipedă.

  0
  0
  • #7 Comentariu nou

   Rebuturi din astea sunt destule pe lume, nu e nimic extraordinar…
   Fascinanti sunt aia de l-au votat, tampitii pe care-i duce el de nas.

   0
   0
 6. #8 Comentariu nou

  Noroc totusi ca l-a lasat pe intelepciunea intruchipata, pe tovarasul general Interesul National, la butoane, ca altfel era vai de capul nostru. Sa vezi acum ce vin investitiile straine, sa vezi ce se deblocheaza autostrazile, sa vezi cum o sa infloreasca economia nationala 🙂

  0
  0
 7. #9 Comentariu nou

  Daca nu-l asteapta DNA la aeroport pe jegul asta, cand s-o intoarce, m-as duce sa-l astept eu.
  Pun de pe acum pe pervaz, la soare, doua cartoane de oua. Intr-o luna se fac tocmai bune…

  0
  0
 8. #10 Comentariu nou

  Trebuie sa fim destul de clari ca acest tampit nu se adreseaza oamenilor care gandesc, el (infractorul si lasul demonstrat) are un target tinta pe care il intretine cu bascalia asta de 2 lei.
  Pentru restul oamenilor normali acest individ este un rahat cu ochelari…

  Vai de tara asta cu un asa exemplar.

  PS. doamne fereste sa avem ceva serios din punct de vedere militar ca ne-am ars inainte sa incepem ceva cu un asa ”alergator”

  0
  0
 9. #12 Comentariu nou

  „De ce nu vrea dl. Ponta să revină în ţară? De ce trage de timp?”

  E singura solutie care ii vine in cap. 40 de zile de liniste si pace. Fara reporteri (decat aia pe care ii allege el la telefon, adica carpe gen Gadea), fara chemari la DNA (nu pot sa vin, frate, sunt in Turcia), etc

  Ce spera sa castige? Timp pretios. Se va intoarce la guvern pe furis, pe 20 iulie, in plina perioada de concedii. Spera sa fie lasat in pace pana la toamna, cu cererile de demisie, cu DNA-ul si cu presiunea publica. Mai ales ca nu sunt anchetate decat faptele de dinainte de functie de PM, deci nu se pune problema suspendarii.

  In septembrie poate sa ceara din nou sprijinul PSD-ului: „mai dati-mi 6 luni, sa apuc macar sa numesc eu seful de la DNA in primavera si o sa fie bine”

  Si tot asa. Omul nu e capabil (si nici nu a fost vreodata!) sa infrunte si sa rezolve vreo problema frontal. Armele lui sunt minciuna si eschiva. Omul fuge pur si simplu din tara cand situatia era groasa: vizita lui Nulland – el era in Italia, ziua votului din martea neagra – era fugit prin Africa de Sud, zilele dupa prezidentialele pierdute – cu prietenul Ghita in Dubai, chemarea de acum de la DNA – plecat la o operatie laparoscopica de 40 de zile in Turcia. Asta stie, asta face.

  0
  0
  • #13 Comentariu nou

   Cand am vazut ,,40 de zile de liniste si pace” mi-a venit in minte pomenirea de 6 saptamani la raposati! Sau ai fost doar subtil si te refereai la parasatasul carierierei politice?

   0
   0
 10. #14 Comentariu nou

  nu sesizeaza nimeni ca atunci cand a fost cu demisia a declarat ca nu mai functioneaza nimic fara el, ca intra tara in colaps, ca asta isi doresc rusii ptr ca in secunda urmatoare sa dispara si sa delege pe cineva sa-i indeplineasca atributiile?

  0
  0
 11. #15 Comentariu nou

  eu n-am întâlnit om deștept care să creadă că timpul rezolvă.
  ok, aveți și voi dreptate, Ponta nu e deștept

  0
  0
 12. #16 Comentariu nou

  Vlad, Ponta are „priza” la aceasta natiune, in care cei care gandesc sunt putini, ascunsi prin diverse colturi sau plecati din tara.

  Realitatea lui Ponta, este realitatea natiunii.

  Daca analizezi doar limbajul acestui hotz, intelegi ca e un nemernic demn de Piata Obor (cel mult).

  In ce stat civilizat, primul ministru foloseste cuvantul „smecherie”?!

  0
  0
  • #17 Comentariu nou

   În statul în care folosește jmecheria. Noua nomenclatură de „jmecheri”.
   Păcală era șmecher, adică isteț.
   Ăștia sunt jmecheri, adică niște ticăloși parveniți, cu lipsa bunului simț exacerbată de foamea de bani și de putere…
   Nu i-ar mai răbda pământul ăsta care avem nefericirea să-l împărțim cu ei!

   0
   0
 13. #18 Comentariu nou