Două dimineți

Duminică dimineață au coborât împreună la micul dejun, un cuplu prematur, el cu o imitație de încruntătură periculoasă pe fața imberbă, ea căutat-interesantă și toată-n negru, din creștetul capului vopsit pana-corbului și până-n vârful botinelor cu ținte. Au intrat tăcuți în restaurant, au făcut trei pași și s-au așezat la prima masă de lângă ușă. El s-a cocârjat peste telefon, izolându-se instantaneu într-o bulă de lumină albastră. Ea a rămas dreaptă-n scaun câteva clipe, într-o așteptare tensionată, apoi a oftat ușor, dezamăgită. A primit o privire scurtă și o indicație când s-a ridicat cu zgomot. S-a întors cu două farfurii în care așezase omletă, șuncă, brânză, câte o roșie sintetică, o felie de pâine. Au mâncat în tăcere, ea alegând absentă dumicați cu furculița, el înfulecând tot cu ochii-n în ecranul albăstrui. Când a terminat, a-mpins farfuria-ntr-o parte și s-a sprijinit mai bine pe masă. Ea l-a întrebat dacă diseară e-un meci la tv dar el a-nchis chiar și acest început meschin de conversație cu un singur cuvânt: „amical”.

Atunci ea l-a privit atent, intens, încercând din răsputeri să-i ardă fruntea, dar după un timp a obosit iar privirea ei a trecut puțin câte puțin prin el, mai întâi până la masa alăturată, apoi în lungul sălii, până la perete și mai departe, departe de singurătatea dimineții sale. Băiatul a continuat să-mpingă cu degetul în ecranul telefonului, iar și iar, ca un hamster neobosit care aleargă fără rost într-o roată.

Articol din categoria: STOP CADRE

23 comentarii Adaugă comentariu

 1. …De la norii de pe cer, de la reflexiile soarelui pana la asfaltul sau pamantul inverzit sau acoperit cu zapada; lucrurile marunte, detaliile, amanuntele sunt cele care conteaza. Te aduci in locul si in momentul respectiv cu toata fiinta ta…

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Patru pahare de apa pe masa, pentru 2 persoane?

  0
  0
 3. „nu stiu ba de ce m-a parasit, ca n-a zis nimic. curva, da-o dracu”

  0
  0
 4. #6 Comentariu nou

  minunata proza scurta. Superb scrieti, ar trebui sa o comiteti mai des si mai mult, un volum scris de Dvs ar fi o exceptionala imagine de ansamblu a acestui timp si a acestor locuri, si , doi, ar fi un categoric succes urias de librarie.

  0
  0
 5. #10 Comentariu nou

  Deranjant de des intalnit tipul asta de „conversatie”, incet incet devine un soi de tipar din nefericire.

  0
  0
 6. Extrem de trist…

  0
  0
 7. #12 Comentariu nou

  poza e reala?

  0
  0
 8. #13 Comentariu nou

  Relaţiile în care acceptăm să fim, spun multe despre noi, nu despre cel cu care suntem.
  Oricât de cinic sună, ăsta e adevărul. Experienţele personale mi l-au revelat.

  0
  0
 9. #14 Comentariu nou

  Un joc de șah modern…nimic mai mult. Șoarecele si pisica, in varianta 4G

  0
  0
 10. #15 Comentariu nou

  m-as fi asteptat sa fie invers – lumina albastra sa fie pe fata ei. dar asa,….., povestea e mai interesanta.

  0
  0
 11. Toate ca toate, dar oare ce amical a fost aseară? 🙂

  0
  0
 12. Și dacă citea ziarul? 😛

  0
  0
  • #19 Comentariu nou

   Daca citea ziarul, ii dadea ei pagina de sport sa vada singura ce meci era diseara si sa nu mai puna intrebari inutile 🙂

   0
   0
 13. cat mai multi tipi de acest gen … exista atat de multe tipe plictisite si disponibile datorita lor 🙂

  0
  0
 14. #21 Comentariu nou

  Noh… Lasa-l de Dan Alexe să fie Dan Alexe.

  0
  0
 15. #22 Comentariu nou

  Proza de mare efect, insa comentariile delicioase. La urmatoarea sa ceri ca prin comentarii sa se duca povestea catre un final. Fiecare sa scrie cate un paragraf.

  0
  0
 16. #23 Comentariu nou

  frumos ca un jacque prevert

  0
  0