Duda săptămânii vine de la senatoarea mirului

Uncomfortable design – Romul Nutiu

Senatoarea UNPR Ruxandra Jipa, în discursul ținut pe marginea cererii de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva dlui Gabriel Oprea: „În calitatea pe care dânsul o avea, avea dreptul la ceva ce nu a uzat niciodată. Persoane din trupe antitero.” (sursa)

Persoane, da?

Dna Jipa, păi de ce să fi fost protejat dl. Oprea antitero? Ce terorist să-l atace? Teroriștii vor să facă rău societății, nu bine!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Apropo, senatoarea Jipa este:

 • fostă judecătoare la Tribunalul Bucureşti (!)
 • intrată în politică la PRM (ah, se mai explică unele lucruri)
 • miruitoarea lui Dan Şova înaintea votului pentru ridicarea imunităţii acestuia
 • autoarea celebrei replici exasperate „mai lăsaţi-mă cu Constituţia!” când presa i-a atras atenţia că Senatul încalcă legea fundamentală în cazul votului privind imunitatea aceluiaşi Dan Şova
 • şi, chiar în aceste condiţii, aproape candidată la un post de judecător la CCR, renunţând în ultimul moment la intenţie, din motive rămase neclare (Poate un moment de luciditate? O privire în oglindă?)

Mi se pare că pe merit e membru UNPR, n-am ce zice. Măcar de-ar fi singura.

Nu știu dacă există o tendință de aglutinare a exemplarelor de acest tip în câte un partid, dar așa pare. Asta ar putea reprezenta un avantaj, dacă cineva chiar și-ar dori să deratizeze politica românească.

Ar fi suficient, de pildă, ca alde Liviu, Alinuța și nea Vasile să-și promită unul celuilalt, într-o întâlnire foarte, foarte secretă, că nici PSD și nici PNL nu vor mai lua în cârcă vreun grup dintr-ăsta de paraziți politici la parlamentarele din toamnă. Nici UNPR, nici ALDE nu pot depăși pragul de 5% de unele singure – și, chiar dacă ar reuși, prin cine știe ce minune, în Parlament tot la mâna partidelor mari ar ajunge pentru accesul la resurse. Adică, zău, în politica de pe Dâmbovița nu există nici ranchiună și nici memorie când e de supt o măduvioară de la stat (în 2011, PSD intrase practic în grevă parlamentară din cauza recunoașterii grupului UNPR de către coaliția de guvernare a dlui Băsescu; asta nu i-a împiedicat pe pesediști și uneperiști să pupe toți piața endependenți după căderea cabinetului MRU).

Mai puțini calici de la UNPR, mai puțini nehaliți de la ALDE, asta înseamnă că rămâne mai multă cărniță pentru restul. De ce nu? Zău dacă le-ar duce cineva lipsa.

Articol din categoria: ACTUALITATE

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  De unde au apărut frățioare lipitorile astea? Se va mai subția vreodată rândul? Adică, la naiba, eu nici nu pot sa privesc la TV cand apar la știri astfel de personaje. Prețuiesc TV-ul si nu vreau să-l sparg.
  Mama, ar trebui sa le punem meclele într-un atlas al corupției, incompetentei si lăcomiei, pentru generațiile următoare.
  Ah, „clasa politica” românească…câta scârbă mi-e de toți paraziții ăștia.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  printre putiele articole in care iti dau dreptate ,pe langa faptul ca are fata de terorista intarziata ,este si o habotnica de ultima speta ,Desi sunt de stga .,[ nu avem stga. in tara ] acest. unpr este o mascarada pe scena de ras a politicii romanesti,precum si acest udmr ,o gasca de talhari ,care de la lovit. de stat din „89 sta agatata de cate o formatiune politica precum raia pe cel mai jegos patruped ,Populatia cu drept de vot ar trebui sa i bage in tomberonul cu laturi al timpului . Cu bine !

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  Daca numarul de parlamentari ar fi in conformitate cu referendumul din 2009, adica 300, astfel de specimene ar disparea pe cale naturala!

  0
  0
  • #4 Comentariu nou

   @George: Ai impresia ca ai de unde alege 300? Specimenele despre care vorbești sunt pretutindeni in societatea românească actuala. Da, uscături are orice pădure, însă la noi au cam rămas doar uscăturile, pădurea a emigrat 😉

   0
   0
 4. #5 Comentariu nou

  Ei.. zici ca n`ai auzit`o p’aia cu cine`i MCV? 🙂 as pune-o deasupra la asta cu antitero’u ei..

  0
  0
 5. #6 Comentariu nou

  Hahaha ce prost e Oprea, putea sa manance micul dejun pazit de mascati si n-a facut-o. Hahaha. De fapt stai, ca nu-i tarziu 🙂

  0
  0
 6. #7 Comentariu nou

  Specimenele ca acesta ar trebui mai mult mediatizate. Aratate intregii tari in toata goliciunea mintii si sufletului. Pentru orice tampenie si nesimtire ar trebui aratati la toate jurnalele si „hartuiti” pe oriunde sunt prinsi atat ei cat sefii lor de partid care au avut nesimtirea si „nepasarea” sa-i puna pe liste. A se vedea Cristina Anghel, finul lui Ponta (cel care considera demnitarul superior celorlalti cetateni), cei 33 care au depus contestatia la CCR impotriva legii fumatului, etc. Consider ca avem prea multa rabdare si suntem prea toleranti cu aceste accidente din parlament, care nu sunt deloc asa putine precum par… Numai bine!

  0
  0
 7. #8 Comentariu nou

  Teoria democratica zice ca e mai bine cu mai multi

  0
  0
 8. #9 Comentariu nou

  Mama lor de ticalosi si ticaloase !!!!!
  Se acopera unii pe altii …ca in zicala cu corbii ,

  0
  0
 9. #10 Comentariu nou

  Si cu toate astea PSD + UNPR = LOVE . Trebuie sa fi cu adevarat idiot sa te asociezi cu UNPR-ul in zilele astea. Si cu toate astea Dragnea o face.

  0
  0
 10. Parcă-i şi văd pe nepoţeii ei:
  – Vai, bunicuţo, dar de ce ai urechile aşa mari?
  – Ca să pot auzi mai bine prostiile pe care le debitez.
  Sincer, n-am văzut unele mai mari decît la ferengi. Ştiu, sunt un superficial. La fel ca toţi politicienii la adresa noastră. Deci suntem chit.

  0
  0