Liviu Dragnea e un foarte prost tactician. A ratat din nou o lovitură surpriză și iar și-a băgat partidul într-un război de uzură. În iarnă, a dat pe lângă cu OUG 13, acum n-a nimerit cu demiterea guvernului prin demisia miniștrilor.
După cum spuneam și ieri, metoda aceasta funcționaează doar în măsura în care ținta intră în joc. Iată că Sorin Grindeanu refuză să iasă de după zidurile Palatului Victoria și alege asediul.
Dl. Dragnea va obține demisia prim-ministrului, în cele din urmă (nu se poate altfel) dar ce trebuia să fie o afacere rezolvată simplu și expeditiv în spatele ușilor închise (cu oferte all-inclusive de sinecuri, pentru oblojirea orgoliului rănit) s-a transformat într-o încăierare înnămolită-n proceduri constituționale. Rău!
****
Momentul cheie al declarației prim-ministrului este referirea la „relațiile cu Federația Rusă”. Mai ascultați o dată pasajul:
Dl. Grindeanu pare că încearcă să spună mai mult decât se-aude. Nu știu ce vrea să spună, că n-am informații, dar există o regulă care spune că atunci când ceva ți se pare inexplicabil, e bine să te uiți după coincidențe și să te întrebi cui folosește inexplicabilul.
Ca atare:
– deși relația Dragnea-Grindeanu se răcise de ceva vreme, criza aceasta a izbucnit inexplicabil, ca un trăznet căzut dintr-un cer senin, luminat strălucitor chiar de laudele dlui Dragnea pentru însuși dl. Grindeanu („Liviu Dragnea, 19 mai 2017, la Bacău: „Mă mulțumesc toate ministerele și ca cetățean, și ca președinte de partid, și ca președinte al Camerei Deputaților”);
– acum este moment foarte bun pentru România din punct de vedere al relațiilor internaționale. Întâlnirea președintelui Iohannis cu Donald Trump pare să fi fost un succes peste așteptări și urmează alte două întâlniri de calibru, cu Angela Merkel și Emmanuel Macron. Succesiunea nu cred că este întâmplătoare și cred că putem decela aici un anumit rol pe care țara noastră încearcă să-l joace;
– criza politică survine, neașteptat, chiar când România are mai multe motive să-și invoce atributele de stabilitate politică;
– de la Palatul Victoria, prim-ministrul invocă un joc incorect în privința încercării de demitere a sa și se referă la o acuzație de „nedezvoltarea relațiilor cu Federația Rusă”.
Deci, cine profită?
****
Dar să lăsăm speculațiile și să ne referim la certitudini.
O certitudine este că un guvern legitim al României este atacat și trântit de un infractor cu condamnare definitivă, aflat în perioada de suspendare a pedepsei cu închisoarea (Liviu Dragnea) cu sprijinul unui suspect trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, care a fost refuzat de DNA când a vrut să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, într-atât de convinși sunt procurorii de soliditatea cazului (Darius Vâlcov).
E o perioadă foarte rușinoasă pentru țara asta. Se va învăța la istorie despre ea.
****
Ne îndreptăm tocmai spre situația pe care n-o voia Liviu Dragnea: o moțiune de cenzură a PSD împotriva însuși guvernului PSD.
Cu alte cuvinte, PSD își va trage singur palme-n public până la leșin. Ce spectacol!
63 comentarii Adaugă comentariu
Spectacol, cu noi pe post de victime colaterale…
De ce cu noi victime? Cu ce te deranjeaza asta? Eventual doar daca lucrezi la stat.
@gazpefoc – nu e nevoie sa lucrezi la stat, sa fii victima. La stat oamenii zilele astea stau sa se uite in gura astora, pentru, ca-s decizii (politice sau nu) de luat, hartii de semnat. Sigur isi continua munca, dar si munca aia depinde de vreo semnatura importanta care lipseste. Imagineaza-ti ca Min San a demisionat si poate trebuia sa semneze o hartie pentru licitatia pentru vaccinuri (care licitatie intarzie, aprovizionarea intarzie etc).
Cred ca mă repet, însă cu ce diferă situația de acum cu cea de acum 3 luni de exemplu.
@gazpefoc:
Hmm, esti din categoria „nu ma interesează de nimeni”?
Evident ca victimele suntem noi, votanții, plătitorii de taxe, etc. Lipsa de profesionalism a celor de la putere, se traduce direct in economia țării, afectând fărâma de stabilitate, care într-un final generează „victime” (i.e. Lipsa locurilor de munca, lipsa investițiilor curate in educație si sănătate, etc).
Sa spui ca nu ne afectează ceea ce se întâmpla in interiorul acelei grupări mafiote, care ne conduce tara, este chiar pueril.
Check cursul bnr.ro
Nu am spus ca nu ne afecteaza, insa nu ne afecteaza mai mult acum. Ne afecteaza de cand au venit la putere. Situatia de acum era de asteptat si nu vad de ce ne-am da de ceasu’ mortii pentru ca suntem fara guvern, sau ca vai, l-au dat jos pe Grindeanu. Asa si?
@morrissey „Leul pierde doi bani in fata euro” fix cat ai dat tu pe ce am zis io. Si cat dau eu pe guvernul lu’ Dragnea.
te afecteaza caci pe extern s-a aprins un beculet si s-ar putea sa mai stam o tura pana se aliniaza iar astrele.
Nu @omule nu s-a aprins niciun beculet acum, am scris si mai jos, UE si US stiu foarte bine cine sunt politicienii nostri. Nu s-au trezit acum – „vai ce de cacat sunt astia din Ro”. Poti sa spui ca nu erau siguri de afinitatile poporului insa dupa iesirile in strada din iarna, si-au dat seama cum sta treaba. Pe de alta parte ca sa revin la ideea mea, Belgia a stat fara guvern o gramada de timp si nu a patit nimic. Cum zicea cineva aici, nu trebuie sa fie un bou in capul ministerului ca sa munceasca angajatii. Stiu ei bine ce sa faca, daca ministrul si-a dat demisia nu inseamna ca a doua zi toti sunt liberi sa stea acasa. Asa cum si daca tara este fara guvern nu inseamna ca ne intorc strainii de la aeroport sau se inchid firmele si pleaca. cristina zicea aici ca daca nu avem guvern nu se pot semna decizii si dadea exemplu pe ministrul sanatatii ca vai nu se pot cumpara vaccinuri.. pe bune, alt exemplu nu gasea? de cand este epidemia de pojar? de ieri dupa-amiaza?
@gazpefoc. Din primul tau comentariu se intelege altceva. Da, tara poate continua si fara guvern (iar exemplul meu cu vaccinil e unul dintr-o mie). Bineinteles, ca functionarii continua sa lucreze, dar ce se intampla cu programul psd pentru care au fost alesi parlamentarii?
Si alt exemplu: pe siteul Min San se afla la transparenta decizionala un HG de compensare 90% a med pt o anumita categorie de pensionari. Ce guvern aproba hg-ul asta? Dc vine urmatorul guvern si vrea altfel, a fost pierdut timp al alora care s-au chinuit sa-l faca pe primul?
Oricum, inteleg ca si tu crezi ca suntem in cacao doar ca tu zici ca suntem de mai mult timp…
Buna ziua domnu’ Petreanu,
Bun, Grindeanu nu-si da demisia dar ministrii lui si-au dat-o. Cum si cu cine va guverna Grindeanu? Singur? Aduce oameni de pe la Timis? Rude, cumatri, prieteni de pe facebook?
Pe oricine ar aduce, cu siguranta sunt mai competenti decat alde Daea sau Olgutza.
de ce nu? o idee. Numa sa fie de acord Johannis… Poate ii pune pe tehnocrati. Ce spuneti? Atata timp cat Dragnea nu baga motiunea, grindeanu pune pe cine vrea.
Scrie in Constitutie ce se intampla. Deocamdata temporizeaza la guvern si probabil ataca la partid.
Io n-am simtit astea 6 luni ca tara asta ar fi fost guvernata de cineva. Mai degraba demolata. Asa ca din partea mea, sa nu aduca pe nimeni si sa faca ore suplimentare, ma doare fix undeva.
Faptul ca tu n-ai simtit ca a fost guvernata nu inseamna ca n-a fost guvernata. Incearca Somalia ca sa intelegi ce e aia tara neguvernata. Nu fi suficient, gandeste!
E foarte tare sa vezi cum cei care acum 2-3 luni il injurau si ii cereau demisia lui grindeanu acum au devenit cei mai mari fani ai lui….
Nu stiu daca Grindeanu poate sa puna „pe cine vrea” fie el oricat de competent sau incompetent. Din cate stiu eu exista o raspundere ministeriala, un juramant, noaptea nuntii…ma rog. Pina la constitutie, eu vroiam sa stiu CINE guverneaza tara asta, in aceste momente, cand, niciun minister nu are ministru. Secretarii, femeile de serviciu, soferii ….
Ministrii nu pot pleca din guvern de capul lor, se supun unor legi si proceduri, ca guvernul nu-i covrigarie (daca pleaca pur si simplu e abuz, pot fi acuzati in justitie, dar asta ar fi un caz extrem, desigur). Demisiile se trimit de la SGG la Presedintie si dupa aia mai trec niste zile bune pana devin efective. Mai intai trebuie trimise, da? Premierul decide cand. Chiar daca pleaca ministrul, un minister are proceduri pentru situatiile de vacanta temporara a postului si se asigura interimatul functiei. Inclusiv premierul poate asigura interimat pentru anumite ministere.
@razzlazz – evident ca nu poate pune pe cine vrea el – poate pune doar din partidele din coalitie si atunci nu mai trebuie sa mearga prin parlament sau poate pune din afara – insa atunci trebuie sa mearga in parlament unde se poate vota impotriva cabinetului moment in care pica tot guvernul – de aia a hotarat psd-ul ca oricine intra in guvernul grindeanu e automat exclus din psd, practic la ora asta grindeanu nu are nici o solutie – doar poata sa traga de timp cateva zile pe procedurile ce tin de demisia ministrilor.
Nu e nevoie sa numeasca doar din partidele care au compus initial guvernul. Tariceanu a guvernat linistit dupa ce s-a retras PD din cabinet, in 2007.
Insa tariceanu n-a ramas fara toti ministrii, pot pleca cativa ministrii si restul sa preia atributiile insa nu pot pleca toti iar premierul sa preia TOATE ministerele. In cazul lui tariceanu in locul celor care au plecat din guvern (pdl) a numit de la pnl care fusese in coalitia DA – care l-a votat premier pe tariceanu.
Da, dar nu numarul ministrilor conteaza (nu exista prevederi) ci sustinerea parlamentara. Tariceanu a ramas premier dupa ce i s-a retras sustinerea politica din partea unui partid pentru ca a inlocuit-o cu a altuia (PD cu PSD). Grindeanu poate ramane daca face acelasi lucru, dar nu cred ca poate.
Ok.
Multumesc Vlad, multumesc @Marius.
Asa ma gandeam si io. Ca exista totusi niscaiva proceduri in astfel de cazuri. Ca nu-ti iei jucariile si pleci ca gigi ca nu ti-a dat alvita. In orice caz, situatia (pe linga penibilul de rigoare) poate deveni periculoasa. Atat Dragnea cat si Grindeanu dau dovada de imaturitate (nu ca ar fi demonstarat altceva pina acum). Grindeanu trebuia sa stie din momentul in care a fost uns de catre Dragnea, ca principalul lui rol este sa fie marioneta lui Dragnea et co si sa-i scape de pirnaie, ba cu un OUG ba demisia lui Kovesii, etc. Si nici decum sa guverneze Romania (sic !). Se exprima cineva pe site, ca cetatenii, adica noi, vom plati oalele sparte de catre acesti imaturi. Ceea ce, e de asteptat, desigur, dar mie nu-mi convine. In acest caz, nu ar fi normal ca atat Grindeanu cat si Dragnea sa-si dea demisiile?
Ba da, dar asta ar presupune sa fie persoane responsabile 🙂
tariceanu a ramas pt. Ca a pierdut sprijinul unui singur partid din coalitie – pd, insa a fost sustinut in continuare de pnl,partid din care a numit ministrii in locul celor plecati de la pd, iar in parlament a avut majoritate parlamentara cu sustinerea psd. Situatia lui grindeanu e total diferita – nu-l mai sustine nici un partid din coalitia care l-a numit si nici nu are o o alta majoritate parlamentara care sa-l sustina, singura lui speranta ar fi ca majoritatea ministrilor sa se razgandeasca si sa nu-si dea demisia – lucru greu de crezut.
Razgandirea ministrilor nu valoreaza nimic fara sustinere in parlament.
Singurul joc posibil pentru Grindeanu e sa rupa din majoritatea parlamentara suficient cat sa nu treaca o motiune de cenzura.
Jocul lui Dragnea este sa apere aceasta majoritate.
Asta, cu „persoane responsabile”, o voi lua ca pe o gluma. Trist.
In ministere lucreaza specialisti (nu prea multi) si un intreg aparat administrativ. Capul mai multor ministere si-a dat demisia. Paguba in ciuperci; multi din ei erau in afara problemelor ministerului. Daca vrea, Grindeanu are cu cine lucra. Nu cred ca ministerul agriculturii intra in fibrilatie ca ovinul ala si-a dat demisia. Ministerul de interne poate functiona si fara secretara de scoala generala ce il conducea.
E ceva mai nuantat. Un guvern are nevoie sa fie învestit cu increderea parlamentului pentru a ramane in functie. Increderea se acorda la inceput prin votul de învestitura si se poate retrage printr-o motiune de cenzura (in alte tari se cheama chiar asa, vot de neincredere). Intre aceste voturi, guvernul functioneaza chiar daca se supara cineva de la partid pe el.
@Vlad Ba io cred ca tu esti suficient acum, vino cu argumente nu cu Somalia, nu cadea in extreme. Spune-mi ce decizii originale a luat guvernul asta de 6 luni? Care sunt inca in vigoare si care nu au mai fost discutate. Si nu decizii de desfiintare, ceva constructiv. Si fiind blogul tau ma astept la ceva frumos, o lista, un tabel, ceva. Daca vrei trafic pune osul la munca nu doar arunca cu vorbe. Faptul ca vorbesti la radio si ai blog nu te face automat mai destept in ochii nimanui – nu esti singurul care gandeste.
Nu sunt sigur ca se va ajunge pina aici. Am vorbit de regulamente, proceduri, majoritati parlamentare etc. Dar uitam ce clasa politica avem. Probabil Dragnea o va lasa mai moale cu demisiile, dar, prin spate, va cauta scheletele din dormitorul lui Grindeanu. Banaiesc ca, in urmatoarele zile, vor apare baietii veseli cu tot soiul de povesti despre premier, ca-i betiv, curvar, homosexual, mason, iluminati, omul lui Soros, omul lu ….si asa mai departe. Cred ca va fi sarbatoare !!!
@petreanu – eu vobeam teoretic ca grindeanu ar mai putea amana cateva luni daca s-ar razgandi suficienti ministrii care sa preia fiecare cate 2-3 ministere. Evident ca pe termen lung un guvern ostil majoritatii parlamentare n-are viata lunga, ciolos a fost facut praf intr-un an desi in cazul lui pe hartie era sustinut de majoritatea parlamentara. Ma indoiesc ca grindeanu si ponta vor pleca si vor rupe o parte suficienta din psd – din opozitie cu cine sa negocieze – la pnl cu orban sau busoi…. la usr cu aripa pro-lgbt ghinea sau aripa traditionala – clotilde ?
Prietene te-a platit gunoiul ala de psd-ist sa spui treaba asta ca nici nu i-am retinut numele. Da zici ca esti papaglaul lui!
As vrea sa nu uitam, totusi, ca baietii astia se cearta pe banii nostri.
E ca si cum ai angaja niste baieti sa iti puna faianta in baie, iar ei se imbata si se iau la bataie la tine acasa…
La fel, stam si ne lamentam ca pe banii nostri, etc. Cum te afecteaza pe tine chestia asta?
@Andrei – foarte buna observatia.
@Gazpefoc instabilitatea politica se vede in afara (UE). Instabilitatea politica va crea instabilitate economica.
@Oana imi pare rau dar nu cred, nu va fi nicio instabilitate economica din cauza certei din PSD. Din alte motive da, dar nu din cauza ca nu avem noi guvern o saptamana. Iar UE stie foarte bine ce este in tara, as indrazni sa spun mai bine decat noi toti care ne dam cu parerea si-i facem trafic lu’ Petreanu. Nu ca e ceva rau in asta, il apreciez si-i ascult si emisiunea de la radio.
🙂
In teorie Domnul Grindeanu poate da o OUG care sa-i plesneasca pe toti borfasii infipti la carma tarii
Cred ca Presedintele nu ar face decat sa se amuze…si noi cu ei
Toate oug-urile ajung in parlament unde pot fi blocate, modificate sau votate.
In ciuda articolului fara nici o logica si noima, dragnea chiar nu e prost – a stiut ca acum cand opozitia e praf, nu risca mare lucru. Opozitia pe langa ca are doar vreo 40% din parlament (aproape 60% au psd+alde+minoriti care intotdeuna au votat cu majoritatea) sa zicem ca grindeanu si ponta rup o parte din psd – dar cu cine sa negocieze la pnl cu orban sau busoi ?..si la usr cu aripa pro-lgbt – ghinea sau cu aripa traditionala – clotilde ? Fara sa mai punem in discutie ca orice incercare de rupere a psd a fost sortita esecului (geona,vanghelie…) iar la alde s-a rupt deja fara vreun mare castig ca nr. De parlamentari pt. Daniel constantin.psd risca doar sa piarda cateva procente la electorat, dar pe cine intereseaza asa ceva cu 2 ani jumatate inainte de urmatoarele alegeri importante, cam cate proconte credeti ca mai avea psd dupa incediul din colectiv pt. Ca apoi intr-un an sa rupa tot la alegeri obtinand cel mai mare scor din istorie pt. Un partid.
la care articol „fără logică și noimă” te referi?
Pai articolul de fata incepe cu faptul ca dragnea e un prost tactician – si am explicat in post-ul anterior de ce e exact pe dos – la ora asta dragnea nu risca mare lucru, daca mai astepta iar pnl si usr isi alegeau lideri si se intareau in opozitie era cu totul alta situatia.
Dumneata nu explici nimic, doar afirmi. Nu poți explica, pentru că nu cunoști și nu înțelegi. Părerile nu sunt argumentații iar convingerile n-au nevoie de logică. Poate că îți pierzi vremea pe aici, nu crezi? Eu așa cred. ‘ai du-te, du-te.
Tare greu cu argumentele….e o tara libera in care constitutia garanteaza dreptul la libera exprimare.
Pai si ce, iti interzic eu sa te exprimi? Ia, exprima-te cat vrei mai incolo! :))
Politetea fata de gazda e o chestiune elementara. Esti in casa mea, ma astept sa nu scuipi pe jos.
In plus, trebuie sa contribui constructiv la discutie. Un anumit grad de trolling e acceptabil, dar numai trolling te arunca din vagon.
Tu sti ce inseamna trolling sau doar vorbesti sa te afli in treaba ?….in rest dreptul la libera exprimare e garantat indiferent ca e spatiu privat sau public, nu ca un blog ar fi un spatiu privat, in plus dreptul la libera exprimare nu poate fi ingradit indiferent de opinia politica,religioasa…sau de orice alt fel.
marius, îți fac o recomandare prietenească, să nu te faci analist politic, ai să mori de foame :)))). M-am oprit la: cu cine să negocieze, cu Orban, sau Bușoi – păi băi nene, Grindeanu nu trebuie să negocieze cu nimeni de la opoziție (care oricum bănuiesc că nu va participa la vot, deci 40% sunt ca și adjudecate), el trebuie să negocieze cu baronii din PSD. Două treimi din baronii PSD sunt fierți pe Dragnea, care a dat toate funcțiile, sinecurile și banii numai la județele din sud. Dacă Grindeanu le promite o împărțire democratică a mălaiului, n-o să se mai vadă mustața lui dragnea de la praful ridicat de gonetă, o să îl fugărească pesediștii prin curtea din kiseleff :))))
@johnny – am mai spus ca au mai fost tentative de rupere din psd (geoana,vanghelie…) si toate au esuat. Ca sa aiba o majoritate grindeanu are nevoie neapatat de pnl,usr,pmp,udmr si minoritati asa ca trebuie sa negocieze cu ei – iar la baronii psd fara sa aiba sprijinul tuturor celor 5 grupuri din parlament se duce degeaba. Sau tu crezi ca grindeanu poate rupe jumatate din psd – asta inseamna ca esti extrem de naiv …pana acum 6 luni nimeni nu stia de grindeanu si nu ma refer la cei din afara psd.
De curiozitate m-am uitat pe profilul premierului. Pe data de 11.06 scria: „România are astăzi în față mai multe oportunități, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului și prosperității. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate și predictibilitate.
Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că și românii vor același lucru: un guvern cu largă susținere parlamentară și stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înșelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt INSTABILITATE.
Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul nostru strategic. Întâlnirile pe care le-am avut în Israel, Austria, Franța și Croația, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge în aceeași direcție: să arătăm că România este capabilă să-și respecte promisiunile, că investitorii pot avea încredere în noi.
Depinde de noi să arătăm că suntem o națiune unită și determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Președinția României, Senat, Camera Deputaților si Guvern este important.
Ca români, avem în față aceste oportunități. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică și viziune să și profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate si predictibilitate!”
Prin urmare ceea ce ni se serveste acum e varful unui iceberg. Ceea ce e sub apa, nu cred ca vom afla nici cu riseproject. 🙂
Dragnea tocmai si-a tras un glonte in picior.
Daca Grindeanu ni-l da pe Dragnea, cu siguranta isi va mai trage un glonte. Poate chiar deasupra celuilalt picior.
Buna Vlad…
Uite aici pe fata razboi. Ma asteptam de la Chirica sa zica ceva, dar asa ceva… 🙂
Da, am vazut live, uluitor
Eu zic ca nu se pupa ceva in toată tevatura asta. Dragnea afirma la investire ca isi asuma si el o parte egala de responsabilitate, fie la reusita fie la esec. Gâlceava asta e altceva decât se vede, nu-s conspirașionist, dar nici Shaideh n-a performat asa cum se presupunea ca o face din postura de prim ministru cu prima propunere. Ceva nu e ok, e altceva, e joc politic, cu evantaie în fata unor creduli, pe teme vagi, cu dedesubturi mârșave.
Dom. Petreanu, ziceti ca nu intelegeti motivele – ce ii mana in lupta. Ca Grindeanu ar insinua de mai multe ori ca Rusia are codita bagata. Cautati motivele pe la Incirlik. O sa gasiti vreo 50 pe acolo care raman fara paza germana. Reluati firul evenimetelor incepand cu momentul cand Trump l-a chemat pe Iohanis la Casa Alba. O sa vedeti ca toate se aranjeaza ca la Tetris.
Si daca miza este alta? Daca premierul a fost un pion sacrificat pentru inaintarea regelui? Daca va fi propus un nou premier, de neacceptat de catre Iohannis, oare pasul urmator nu va fi suspendarea sa?
Cred că dacă stam să ne gândim Putin ne dăm seama cine trage aici sforile
Exact cum a spus domnul Cristian Tudor Popescu, domnul Dragnea deja a pierdut foarte mult pana in acest moment. N-ar fi putut castiga decat daca domnul Grindeanu isi dadea demisia la ordinul domnului Dragnea.
Spunea domnul Dragnea cum ca regreta ca nu s-a consultat cu activul de partid din teritoriu cand l-a numit pe domnul Grindeanu. L-a pus in mod discretionar si acum ca sa ramana lider maxim, si acum ca sa ramana cu autoritatea discretionara, oarba, adica nu demonstrata, nu logica, adica ‘faceti ca asa zic eu’.
E trist…..
„momentul” debarcarii lui grindeanu Nu este ales intamplator de fostii „pedelisti” dragnea+valcov…”bastanul” in PSD este cel care imparte BANII STATULUI….aprobarea PNLD de distribuire a banilor de catre min. dezvoltarii catre autoritatile locale a fost BLOCAT de dragnea…de asemenea,pe plan international „alocarea a 2 procente din PIB” ,masura ASUMATA de Iohannis „trebuia” BLOCATA mai ales dupa vizita „stralucitoare” in USA,respectiv intalnirea cu D.Trump….acesti 2% din PIB sunt tot in „pixul premierului” iar Grindeanu era dispus sa INDEPLINEASCA angajamentele NATO ale Romaniei….poate ca NU intamplator a aparut si „plangerea la parchet referitoare la corvete”,program oricum RESPINS si NEVOTAT in parlament….amanarea=respingerea „achizitiei corvetelor” dar si LIPSA altor programe de DOTARE a armatei va duce la NEINDEPLINIREA ANGAJAMENTELOR de catre Romania=avantaj Rusia!!!….invocarea nerealizarii „fondului suveran” este tot o „fenta tip dragnea”….astfel „alesii locali” DORNICI de fonduri,MINTITI,NU primesc bani NICI prin min.dezvoltarii si NICI prin fondul suveran,nu-i asa numai din cauza lui Grindeanu,desi DRAGNEA este „liderul maxim”!!!…..in realitate NU MAI SUNT BANI nici pentru cresteri salariale,nici pentru armata,nici pentru investitii si in mod logic in asemenea „conditii” NATURAL CADE „unicul cunoscator al programului de guvernare”=Dragnea….disperarea lui s-a vazut si in „santajarea ministrilor cu demisia”,respectiv „manipularea votului in CEx” similar cu cel facut in „condamnarea primita la referendum”….obligarea unui ministru sa-si depuna demisia=un act personal este SANTAJ si tinand cont ca prin aceasta se obtine „un folos personal” de dragnea et.co este CORUPTIE….ministri au depus un juramant in fata presedintelui tarii si nu a lui dragnea,ei sunt subordonatii retribuiti de STAT a lui Grindeanu si NU a lui Dragnea…..multi dintre ei NU fac parte din CEx al PSD si au fost adusi cu forta si pusi sa VOTEZE ELIMINAREA lui Grindeanu=fals,uz de fals,fals intelectual!!!…..mai repede sau mai tarziu in mod NATURAL „bastanul” va cadea asa ca singurul SCOP al celor doi fost pedelisti PENALI,Dragnea si Valcov este MODIFICAREA URGENTA a legilor justitiei pentru a se salva de la puscarie,chiar cu RISCUL aruncarii Romaniei intr-un DEZASTRU pe termen lung!!!