Ministrul învăţământului ne-nvaţă cosorul lui Moceanu

Există o secvenţă formidabilă în ecranizarea romanului lui Marin Preda, Cel mai iubit dintre pământeni – secvenţa instrucţiei exemplare, petrecute în lagăr, sub lentila unei camere de vederi a propagandei. Aici, gardianul, magistral interpretat de Dorel Vişan, explică deţinuţilor, pe silabe, ce-i cu cosorul lui Moceanu: „cosorul lui Moceanu a fost inventat de… Moceanu… El se compune din două părţi… partea lemn-oasă… şi partea fer-oasă…” Deţinuţii – filosofi, profesori, artişti, foşti miniştri îl urmăresc, increduli, năuciţi de însăşi existenţa unui personaj într-atât de grotesc, de grobian – şi, mai ales, năuciţi de faptul că se află în puterea acestuia, fără speranţă.

Mi-am adus aminte de secvenţă citind, luni dimineaţă, ştirea că ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a sesizat Inspecţia Muncii în cazul consilierului prezidenţial Daniel Funeriu, „intrucat acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare”.

Pe de-o parte, Daniel Funeriu are următoarele studii şi activitate ştiinţifică:

– inginer in chimie, European Higher Institute of Chemistry, Strasbourg, France (1991-1994)
– masterat (DEA) in chimie organica si supramoleculara, Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, France(1994-1995)
– doctorat, coordonator J.-M. Lehn (laureat Nobel in chimie) , Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, France (1995-1999)

Activitate profesionala:

– stagiu stiintific (4 luni) la Merck&Co, Rahway, New Jersey, USA (1994)
– stagiu stiintific (3 luni) la Zeneca Fine Chemicals, Huddersfield, Anglia (1994)
– asistent, Universite Louis Pasteur, Strasbourg, Franta (1995-1998)
– conferentiar, College de France, Paris, Franta (1998-1999)
– cercetator stiintific la Scripps Research Institute, La Jolla, California (1999-2002)
-cercetator stiintific la National Institute of Advanced Industrial Science and Tehnology (AIST), Osaka, Japonia, (2002-2006)
– obtine un grant de cercetare EU de aproximativ 2 milioane Euro, Marie Curie Excellence Grant, (2006)
– Marie Curie Excellence Team Leader, Technical University Munich (2006)
– inventii : On-Chip Enzyme Activity Measurement and Applications Thereof, On-Chip Measurement of Enzyme Ubiquitination and Applications Thereof, A New Class of Soluble b-Amyloid Binders and their use in Alzheimer Disease Treatment.

De cealaltă parte, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, sindicalist „la bază”, are, potrivit propriului CV, o serie de foarte onorabile certificate de absolvire a unor „seminarii de formare” organizate de FSLI (sindicatul care l-a şi angajat), o raritate de masterat de la Fundaţia „Sf. Anton de Padua”, din Ulmeni, Maramureş, un „permis european de conducere a computerului”, ceea ce-i permite, desigur, să deschidă rapid, precis şi sigur mailurile pe care le primeşte – şi, magna cum laudae, o carte de muncă la Liceul „Salygny” din Baia Mare.

Sigur, să se aplice legea, n-am nimic a obiecta aici. Dar aplicarea legii nu poate înlătura ridicolul situaţiei. Aşadar, un tip care are titlul de doctor în chimie la Universitatea Pasteur din Franţa, cu o teză de doctorat coordonată de un laureat al premiului Nobel, este trimis la verificări de un ministru-sindicalist cu studii pe puncte – şi care, supremă ironie, face parte dintr-un guvern condus de un prim-ministru aflat sub o gravă suspiciune de plagiat.

Repetaţi după ministrul Pop: „…are două părţi: partea… fer-oasă…”

PS – deja nu mai e nici un dubiu. După mai puţin de două luni de la instalarea guvernului USL, e clar că asistăm la o restauraţie programată, totală, care cuprinde toate zonele sociale şi economice. Înspăimântătoare este doar viteza cu care se desfăşoară această restauraţie – şi, poate, şi tupeul (vezi declaraţia halucinantă a noului preşedinte al TVR, Radu Călin Cristea, potrivit căruia site-ul de ştiri TVR Info „a manifestat o autonomie editorială stranie” când a publicat documentele care probează plagiatul din teza de doctorat a lui Victor Ponta).

Articol din categoria: POLITICĂ

73 comentarii Adaugă comentariu

  1. Antidotul? Că oamenii se cam grăbesc să voteze în toamnă și mi se pare că o cam fac în necunoștință de cauză…

    0
    0
  2. #2 Comentariu nou

    aşteptăm colectivizarea.

    0
    0
  3. #4 Comentariu nou

    „Sangele lor asupra noastra si a copiilor nostri” – ca sa parafrazez un citat celebru – la fel ca si poporul lui Israel, din razbunare si pentru 30 de arginti in plus, romanul il prefera pe Barabas in locul omului bun.
    Pana la urma romanii nu sunt „dus la biserica” si totodata au tendinta de a uita istoria iar, cine uita istoria risca sa o repete.
    P.S. nu sunt un tip religios insa comparatia mi se pare apropiata si articolul minunat.

    0
    0
  4. #5 Comentariu nou

    *dusi la biserica

    0
    0
  5. #6 Comentariu nou

    Ulmeni este o comuna cu cateva sate si abia de are o gradinita si un scoala de stat. Are insa o fabrica de diplome liceale si universitare particulara si absolut fictiva ca activitate universitara, la care au studiat tot felul de militieni si alti impostori ca actualul ministru. Anul trecut, la Bacalaureat, procentul de admisi la acest liceu a fost sub 5%, fara sa fie camere de luat vederi instalate. Aceasta institutie a fost protejata de toate guvernele si a produs o sumedenie de agramati cu patalama care lucreaza in institutiile statului.

    0
    0
  6. #7 Comentariu nou

    fuck, da, e groasa, groasa rau.
    o sa merg la vot, dar oare e suficient ?

    0
    0
  7. #8 Comentariu nou

    Imi pare rau sa o spun dar ca sa fii functionar public in Romania trebuie sa ai echivalate studiile. Asa e legea. Mai curand s-ar pune intrebarea cum a ajuns Funeriu ministrul invatamantului.
    Restauratie? Cuvantul a fost lansat de onor domnul presedinte. Ce se restaureaza? Vreo cladire?

    0
    0
    • Restauraţia înseamnă cu totul altceva, fireşte.

      Şi, încă o dată – să se aplice legea, neîndoielnic, doar că situaţia e realmente absurdă. Poate că alţii s-ar da peste cap să folosească în interes public o persoană cu activitatea ştiinţifică a lui Funeriu, nu ştiu…

      Adică, să fim cinstiţi – dacă ai fi manager de firmă privată şi ai avea de ales între Funeriu şi Pop, sincer, pe cine ai angaja?

      0
      0
    • #10 Comentariu nou

      probabil ca l-as alege pe funeriu. dar in acest caz nu este vorba despre competente, se platesc polite atata tot. alta ar fi intrebarea mea: de ce s-a bagat Funeriu in cloaca asta( ma refer la politica), daca are un astfel de CV?

      0
      0
    • #11 Comentariu nou

      Ministrii sunt functionari publici??? Eu stiam ca nu.

      0
      0
    • #12 Comentariu nou

      Ca sa faci o reforma de anvergura celei envizajate de legea Miclea-Funeriu, trebuei sa ai totusi o statura!
      Va imaginati un taraie brau de profesor rafa opera capabil sa anunte cu fruntea sus mecanisme si standarde de performanta la care el nu a reusit sa ajunga intr-o viata!?

      0
      0
    • #13 Comentariu nou

      Daca-ti inchipui ca Funeriu avea habar ce face pe la Minister te inseli. A fost o alta marioneta, iar treaba lui era facuta de d-na invatatoare Oana Badea. Baiatul ala nu intelegea sensul cuvantului reforma, dovada fiind rahatul lasat in sistemul de educatie dupa doar 3 ani. Si pt a face lucruri corecte in educatie nu trebuie sa fii mare savant. Iar daca Funeriu e asa mare savant de ce-si pierde timpul frecand menta pe la Cotroceni si nu preda pe la institutiile mai sus mentionate in articol? Ma intreb de ce marii jurnalisti , savanti si securisti ai patriei nu descoperira si in ultimii ani semidocti cu diplome cumparate ca Igas, Udrea, Boc, s.a.m.d.? Sau poate si descoperitorii de impostura ascund si ei vreo ciordeala?
      Va dau un pont: Base a primit mustrare in clasa a II-a pt ca le fura colegilor pachetelul ………si-l bea.

      0
      0
    • Oh, da, marea opera educationala a lui Funeriu: ordine de ministru (de echivalare de studii) semnate impotriva unei hotarari a ICCJ, ordine de ministru ale caror numere NU exista in registru (sunt anulate), dar pe baza carora Funeriu a semnat echivalari de studii… da, ditai opera! Usor ilegala, dar mai conteaza asta la cate de om de stiinta e?

      0
      0
    • #15 Comentariu nou

      Imi aratati va rog paragraful de lege care obliga ministrii/consilierii sa-si echivaleze diplomele!?

      P.S. Problema este ca din acest punct de vedere, ne purtam fata de coana Europa ca marlanul care invitat in casa isi sterge ghetele de perdea: ea ne echivaleaza cvasi-automat diplomele, noi le trecem prin comisii de trepadusi cu doctorat in echivalat diplome!

      0
      0
    • #16 Comentariu nou

      Legea are la baza relatii sociale… acestea din urma ar tb sa dicteze „legea”, si nu invers! Daca nu se intampla asta, legea e deturnata de la scopurile economice si sociale care a dictat crearea ei „in the first place”.
      Prin urmare, asemenea situatii absurde nu ar trebui sa existe, pt ca dinamica relatiilor sociale este cea care, intr-un stat „de drept” ar trebui sa conduca legiuitorul catre a lua cele mai sanatoase decizii si a adopta cele mai oportune solutii de reglementare… asta, desigur, daca insusi legiuitorul nu lucreaza pentru „alte interese” decat ale statului insusi. Cum este cazul si aici. Si in atatea alte situatii in aceasta tara.
      Vai de capul nostru!

      0
      0
  8. #17 Comentariu nou

    yeee
    Felix, Ponta si cu Rus/Libertate ne-a adus…

    0
    0
  9. #18 Comentariu nou

    inca una…
    dupa „intelectualii lui Basescu”, acum sunt luati la „refec” cercetatorii lui Basescu…

    0
    0
  10. In cazul asta nu e vorba de o persecutie politica? Nuuuuuu, persecutie politica e doar in cazul in care se incearca incarcerarea unuia condamnat la 2 ani de inchisoare.
    Mi-e scarba. Foarte foarte scarba.

    0
    0
  11. #20 Comentariu nou

    Bai, da’ s-aduca cineva diploma aia din Franta, ce naiba, ce-i asa greu?
    Chit ca nu-i sufar pe Basescu & gasca, Funeriu a facut o treaba excelenta cu camerele de supraveghere de la bacalaureat.

    0
    0
    • Thumb up pentru părere. Cel mai cinstit guvern vrea să le scoată acum, „că nu se mai poate așa dom’le!”, adică să mai câștige un pic de electorat.

      0
      0
  12. #22 Comentariu nou

    [ridică două degete, timid, de după mopul cu care spală puntea]
    Dom’ Petreanu… dom’ Petreanu… pot a zâce si io ceva?…

    A naibii chiorenie… ui’ că se ia… că mata vezi numa-ntr-o parte de-o vreme încoace. „Cer arestarea imediată a directorului Institutului Naţional de Statistică pentru fraude grave…”, „Mapa profesionala a doamnei Norica Nicolai”, „Mona, adu-mi si mie mapa”, „M#|e bă, ţi-am zis”, momentele Teodor Atanasiu şi Paul Păcuraru, ambii cu cariera politică aproape compromisă fără motive întemeiate… de-astea uitaşi, hai?

    Dom’ Petreanu, faza făcută de Pop lui Funeriu e grotescă; dar e doar o fază dintr-un război luuuung-lung, pornit de dragu-ţi de preşedinte. El i-o trage oricărui tărănist / penelist / pesedist / uselist apucă (a avut treabă cu toţi, rând pe rând), useliştii îi răspund cu aceeaşi monedă, pentru că într-o bătaie de stradă nu stai să-ţi pui mănuşi de box. I-o tragi golanului să nu se mai ridice, pentru că acesta n-are scrupule şi e perfect capabil să te înjunghie, laş, pe la spate.

    Ce numeşti tu „restauraţie” e doar o parte din bătălia asta golănească, pentru că odată cu preşedintele-ţi viaţa politică românească, şi aşa ca vai de ea, s-a dus rapid către tomberon. Să-ţi amintesc de Ridzi? De Elena „nu ştiu dacă am sunat la radio” Udrea? De „branconierul” Igaş? Toţi – dar absolut toţi – sunt figuranţi în această bătaie de cartier între găşti.

    Să te apuci mata acu’ să hăuleşti „muică, sindicalistu’ omoară doftoru’!” fără să ai sub ochi întregul ansamblu de mişcări pute tare a ipocrizie, dom’ Petreanu!

    PS: Funeriu, dpdv legal, e în ofsaid. Nu doctoratul îi este contestat, ci respectarea cadrului legal naţional. La fel ca şi în situaţia lui Mircea Diaconu: oricât o fi el om de ştiinţă (sau Om pur şi simplu, în cazul Diaconu), odată ce a călcat pe lege, e pa!

    0
    0
    • #23 Comentariu nou

      Daca te uiti un picut mai atent, vei observa ca toti aia carora „le-a tras-o” aveau mici accidente de CV care ii impiedicau sa inteleaga sensul unei reforme menite sa re-aduca normalul in invatamantul romanesc!
      Calculati apoi va rog probabilitatea ca acest fenomen sa fie o „coincidenta intamplatoare”!…

      P.S. Chiar nu v-ati saturat sa-i vedeti pe contestatarii legii educatiei trimitandu-si copiii la scoli in tarile ale caror reguli de evaluare si functionare a educatiei le refuza aplicate Romaniei!?!

      0
      0
    • Poate n-am inteles eu bine, Ovidiu, dar cred ca anonimul vorbea despre razboiul general, nu doar despre educatie. Si, intr-adevar, nici Norica Nicolai, nici Atanasiu, nici Pacuraru (printre altii) n-au avut „accidente” in CV (pentru comparatie, vezi cazurile Igas, Botis sau Ridzi, ca sa dau doar trei din partea asta).

      Pe de alta parte, nu pricep ce „reforma” a vrut Funeriu, in ce consta ea si ce beneficii ar fi adus. Nu ca n-a avut ceva in plan, poate a avut. Dar n-a lamurit pe nimeni mai departe de viteza pumnului prezidential. Or intr-o functie ministeriala incapacitatea de a comunica public te face incapabil, oricat de superdoctor ai fi. Comunicarea publica intra in „core competencies”.

      In plus, nu inteleg de ce echivaleaza lumea titlurile stiintifice cu competenta de a conduce un sistem. Sunt lucruri diferite. Ca sa dau un echivalent brut, un inginer proiectant auto n-o sa poata niciodata face treaba unui mecanic, oricate diplome ar avea, pur si simplu pentru ca e o cu totul altfel de munca. Asta nu vrea sa spuna ca Pop ar fi bun, ci doar ca titlurile doctorale nu sunt un argument pentru Funeriu (cred ca intra la categoria „logical fallacies”). Aroganta lui publica si incapacitatea de a comunica daca nu-i sufla Oana Badea, in schimb, conteaza contra sa.

      0
      0
    • #25 Comentariu nou

      Am scris si in alta parte. Si scriu si aici, ca ma mananca buricele degetelor: „Nu doctoratul îi este contestat, ci respectarea cadrului legal naţional”

      Ce lege a incalcat Funeriu? Dar sa fie clar: legea X sau Y. Care e aia? De ce nu poate sa fie un consilier „fara studii” la presedentie? Conform caror legi? care cadru legal?

      In Romania oricine poate sa fie angajat ca bugetar, chiar daca e analfabet. Depinde doar de post. Iar situatia angajarilor, posturilor si a fiselor de post e reglata de codul din COR – Codul ocupatiilor din Romania. Acolo sa precieza daca e vorba de un post care necesita studii si ce studii.

      Si uite ce scrie in COR la posturile de consilier prezidential – acum am gasit exact codul, in alta parte am scris un pic inexact, ca nu gasisem exact codul.

      111229
      Consilier prezidential
      (Subgrupa majora 11, Grupa minora 111, Grupa de baza 1112)
      Nivelul de instruire: – (nedefinit; superior dar nu neaparat)

      Deci, nivelul de instruire: – nedefinit; superior dar nu neaparat

      Cam asta e toata treaba. Practic Basescu isi poate lua consilier pe orice om din tara asta, cu sau fara studii. Funeriu putea sa depuna la dosarul de angajare dovada ca a absolvit 8 clase si atat.

      Eu astept sa scrie un jurist bun in legislatia muncii care sa confirme sau sa infirme asta, dar mie mi se pare clar.

      0
      0
    • eu am foarte mari dubii cat de Om e cineva care alege sa se asocieze cu o gasca care il are exponent pe Cata Voicu si l-a avut in spate pe SOV.
      oricand, la orice ora, asocierea cu Basescu este incomparabil onoranta.

      marele Om Mircea Diaconu, despre starea lui de incompatibilitate: „daca sunt prin in tramvai fara bilet, cobor fara discutie, nu insist!”
      AM Pippidi: „pai, nu trebuia sa va urcati fara bilet de la inceput!”

      0
      0
  13. este o obscenitate crunta.
    ministri ai Educatiei garantati de Vanghelie, promotorii facultatii doar cu buletinul, sindicalisti mediocri, stingheriti de inaltimea fotoliului, aterizati in functii guvernamentale ca sa asigure pacea sindicala, o lume intreaga de plagiatori cu pretentii se ridica impotriva unui tanar intelectual eminent, cu o cariera academica impresionanta.
    daca or avea dreptate dpdv functionaresc, birocratic – OK.
    dar tot ramane un fel de ICR 2.
    a avut rezultate remarcabile? da, a avut. e cu noi? nu, nu e. atunci, sa moaraaaaaaa!!
    apropo, acum realizez ca HR Patapievici pierde detasat la o evaluare populara, chiar si una facuta de Realitatea.
    pai, Gigi Becali n-a fost desemnat unul dintre marii romani?

    0
    0
  14. #28 Comentariu nou

    Sunt curios ce studii avea Dan Iosif, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu.

    0
    0
  15. #29 Comentariu nou

    Revin la obsesia mea… e ok ca aveti revelatii pe blog, cand le vedem si pe TV? Treaba asta trebuie sa ajunga la oameni, stiti foarte bine ca multi nu vor intelege ce li se intampla decat prea tarziu. Aveti un coleg care are „outze” sa spuna in fiecare seara tarziu (hint 🙂 ) ca Nastase a fost un hot, ca Ponta si Antonescu sunt niste sinistri, urmati-i exemplul 🙂

    0
    0
    • #30 Comentariu nou

      Emisiunea lui Banciu e de alta natura decat cele ale lui Petreanu.
      Pur si simplu sunt moduri de exprimare diferite, nu e vorba de „outze” aici.

      0
      0
    • #31 Comentariu nou

      am inteles, pamflet versus… ce? Ai vazut vreun talk-show recent? (nu neaparat al „proprietarului” blogului, in general vorbesc). Cu ce ai ramas dupa? Ce s-a zis acolo?

      0
      0
    • #32 Comentariu nou

      Am vazut. Dar am temerea ca nu esti calificat sa afli cu ce-am ramas.

      0
      0
  16. #33 Comentariu nou

    Luand in considerare ca actuala conjunctura are un aplomb nelimitat si dispune de niste forte care pot impune masuri coercitive……

    O peula!
    Ignorati fraza de mai sus.

    Adevarul e ca ne foot USLamistii dupa cum au chef!
    Asta e adevarul. Fara manusi , fara prezervativ si fara alte suspine penibile.

    0
    0
  17. #34 Comentariu nou

    Avem, la ora asta, o multime de explicatii, care mai de care mai (semi)docte, cum ca ceea ce se intampla in societatea romaneasca, la ora actuala, ar incalca nu stiu cate zeci de legi, care mai de care mai sofisticate in formulare si mai pompoase in continut.

    Realitatea e mult mai simpla.
    Indiferent ca a ramas Frosa gravida, ca i s-a penetrat organul sexual (cu forta sau nu) sau ca Frosa e la dispozitia tuturor organelor (legale si ilegale) concluzia e una singura si simpla de tot.

    Frosa e la ora asta footuta si rasfootuta, pe toate partile, din toate directiile si de catre toata lumea.
    La cum se comporta USLamul, s-ar putea ca, pana si aia care-au scris Kamasutra, sa fie acuzati de plagiat pt ca USL a dovedit ca stapaneste cel putin vreo 200 de pozitii in plus fata de cele scrise deja in cartea aia…

    O tot luam in brate pe net, pe bloguri, prin ziare, o pupam, o bandajam, o ungem, o scoatem la aer…dar de iesit in strada nu iasa nimeni.
    Trageti voi concluziile, voi (adica noi) astia plini de idei , de doctorate si de diplome!

    0
    0
  18. #35 Comentariu nou

    off-topic (si nu prea): Toti facem compromisuri, mai mici sau mai mari, pentru a ne fi mai bine noua, uitand ca, de la un anume punct incolo, din binele comun vine si binele nostru ca indivizi – clasa politica este oglinda noastra ca popor – noi suntem cei care ii acceptam – si nu e vorba numai de mers la vot si de ales intre doua (sau mai multe) variante la fel de proaste, ci de acceptat cu resemnare ceea ce alesii nostri decid – revolta fata de nedreptate trebuie sa se si exteriorizeze – sunt convinsa ca aveti copii in scoala – stiti cum invata si ce acoperire au notele pe care le iau? Mare parte din ei termina liceul neputand sa gandeasca singuri, considerand ca un copy paste e ok cand ai un referat / lucrare de facut si – cel mai trist – ca a lupta impotriva sistemului e ceva dinainte sortit esecului. Capul plecat sabia nu-l taie – e un proverb romanesc, nu?
    Nu am vazut un parinte de absolvent de liceu protestand public impotriva faptului ca diploma pe care copilul sau o are (dupa 12 ani de invatat si mers la scoala) este egala cu cea a unui absolvent de liceu la fecventa redusa – sau seral – diploma care le ofera ambilor posibilitatea de a urma cursurile unei facultati (de stat sau private, cu taxa sau fara taxa) si de a fi – in ultima instanta) egali din punct de vedere profesional.
    Cosorul lui Moceanu reprezinta povestea umilirii intelectualitatii aflate intr-o situatie limita – cealalta optiune era moartea (sau mai rau) – pe noi (aici si acum) ce ne sperie atat de tare incat sa nu reactionam in nici un fel la ceea ce se intampla?

    0
    0
    • #36 Comentariu nou

      Imi pare rau dar NU! nu toti facem compromisuri!
      Cred ca ati vrut sa spuneti: prea multi dintre noi si-au facut din compromis un mod de viata!… e altceva!

      0
      0
  19. #37 Comentariu nou

    Noi suntem membri ai UE doar cand ne convine. S-a intrebat oare cum pleaca mii de absolventi de liceu la studii in UE, fara sa fie nevoie de o echivalare a diplomei de bacalaureat obdinuta in Romania?
    Bine ca bacalaureatul romanesc e suficient de bun pentru alte tari, dar ce obtinut in Franta trebuie echivalat in Romania.
    Jenant… Daca Franta ar adopta aceeasi pozitie sunt convins ca toata presa romaneasca i-ar acuza de rasism.

    0
    0
    • Cred ca pierzi din vedere esenta. Funeriu nu e un oarecare absolvent, cu sau fara bac; el ocupa o pozitie publica. La o firma privata nu i-ar cere nici naiba diploma (poate aia de la HR, pentru dosar). Cati dintre absolventii romani care pleaca in Franta ajung consilieri ai lui Hollande?

      0
      0
    • #39 Comentariu nou

      Nu stiu cum e exact in Franta, dar in UK poti lucra pt guvern cu conditia sa fii cetatean britanic (din motive de securitate), indiferent de tara unde ai obtinut bacalaureatul sau A-level (fiecare ii spune cum vrea).
      Dar noi suntem mai destepti si bacul nostru e mai valoros, de aceea avem 50 de universitati in top 100…
      Eu zic sa-i dam afara din tara pe toti smecherii astia care au facut studii in strainatate, ca prea sunt ei destepti!

      0
      0
    • #40 Comentariu nou

      @Rares: Nu te obosi, Popescu e gigi contra. Hai sa ne cacam pe ele valori ca doar e o lupta politica. Mi se rupe de basescu, de iliescu, de ponta. Eu vreau doar oameni valorosi sa ne conduca, sa impuna niste directii. Dar cer prea mult unui popor de idioti. O sa fim o tara de doctoranzi muritori de foame.

      0
      0
  20. #41 Comentariu nou

    Uite aici restauratie si razbunare:

    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-12616136-parlamentul-desemna-marti-noul-consiliul-administratie-tvr-valeriu-zgonea-pdl-nu-propune-niciun-membru.htm

    Ne asteapta vremuri foarte, foarte grele. Astia din linia a doua sunt si mai rai decat cei batrani !!!

    0
    0
  21. Funeriu daca era si acum ministru garantez ca era lege facuta in scoli si nu numai. Era un om cu caracter pe fotoliul de ministru si cu coloana vertebrala…acum vin toti PSD-istii si vor lua toti BAC-ul!

    0
    0
  22. #43 Comentariu nou

    pentru

    @anoni-mus

    care confunda datul la gioale politic cu epurarea si care se face ca nu pricepe ce o sa insemne „restauratie”:

    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-12616136-parlamentul-desemna-marti-noul-consiliul-administratie-tvr-valeriu-zgonea-pdl-nu-propune-niciun-membru.htm

    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-12616107-tvr-scoate-din-grila-emisiunea-lui-dan-turturica-prim-plan.htm

    va urma…

    PS: sa ne interesam cand e ziua lui Crinut sau Pontica, sa stim cand o sa vedem iar osanale si limbi la televizor.

    0
    0
    • #44 Comentariu nou

      [sprijinit in mop]
      Iti pot oferi echivalentul electronic al unei ridicari din umeri. Cand Sassu a fost schimbat pentru ca Basescu s-a suparat pe el (ti-aduci aminte de „Dl. Sassu, al treilea mogul”?) a fost mai bine? Cand Augustin Buzura, „intelectualul lui Iliescu”, a fost matrasit ca sa-i faca loc lui Horia Roman Patapievici, a fost mai bine? „Fapte de arme” de-astea, din categoria „Ciocu’ mic, ca acum suntem noi la putere” (remeber?) inregistram de ani si ani. Daca tot te exciti acum de indignare: unde erai in 2004? L-ai sustinut si pe Buzura cu aceeasi tarie ca acum?

      Las-o balta cu ascunzisul dupa principii si morala. Il sustii pe Basescu in (mai) tot ce face; bravo tie. Mie regimul lui mi-a facut rau, direct si personal, asadar vreau sa-l vad alungat de la putere. Dar macar nu orbesc selectiv ca tine si nici nu am standarde duble, unul pentru „ai nostri” si altul pentru „ceilalti”.

      PS: „direct si personal” inseamna ca firma mea aproape a dat faliment cand cu forfetarul lui Boc si platile selective ale lui Udrea. N-am fost niciodata partener de afaceri cu statul, angajat la stat sau membru al vreunui partid (nici macar al PCR). Doar am simtit pe pielea mea efectele „reformei statului”.

      0
      0
    • #45 Comentariu nou

      @anoni-mus: ce e deranjant nu e chestia cu schimbatul personalului. s-a practicat si se va practica.
      problema cu scandalul asta e schimbarea legii dupa bunul plac/interesul direct.
      USL-ul a anuntat ca schimbarea regimului ICR prin OU era doar pt moment, urmind ca sa revina la presedentie dupa ce alt presedinte venea (Antonescu). Asta declarata de Geoana la b1.
      Asta nu e stat de drept, asta e stat al bunui plac.
      Asta e problema, nu schimbarea de garnitura.

      0
      0
    • #46 Comentariu nou

      @fish: evident ca e deranjanta schimbarea legii dupa interesul de moment. Nu asta am comentat (poate ca n-am fost clar), metehnele-astea apartin intregii clase politice (nu stiu daca nu cumva ii laud pe astia, numindu-i „clasa”). Eu am comentat privirea stramba: cand o fac ai nostri e de bine, cand o fac ceilalti e de rau. Pedelistii n-au schimbat (de exemplu) legea referendumului dupa propriul interes? N-au cedat udemeristilor de atatea ori, ca sa-i tina aproape? Nici alea n-au fost in ordine, da’ n-am vazut pe cineva sa-si aduca aminte.

      Chestiile-astea de interes marunt ma oftica si la pdl si la usl. Numai sa nu ma faca cineva idiot doar pentru ca eu imi amintesc, iar el nu vrea sa-si aminteasca.

      0
      0
    • #47 Comentariu nou
    • #48 Comentariu nou

      @nikuelektrik: ori nu citesti ce-am scris, ori nu citesti ce-ai postat. Forfetarul initial, varianta Nita, avea in vedere sectoare dificil de fiscalizat (tutun, petrol alcool – toate pline de evaziune). Dragu’ de Boc l-a luat si l-a facut ucigasul IMM-urilor. Asa ca las-o-n balta, ca-ti macane in traista. Varianta Nita nu m-ar fi afectat, ca io n-am taine cu-ai lui Base, sa ma lansez in „afaceri”. Varianta criminalului economic Boc mi-a facut felul.

      0
      0
    • #49 Comentariu nou

      scuze, vere, ca n’am bagat da seama violentza intrinseca caracteristica imm-istilor de la subsolu’ unor anumite „incubatoare de afaceri”

      0
      0
  23. #50 Comentariu nou

    Bine că s-au apris toți când a propus Funeriu clasa zero, cum e prin toate țările civilizate. Să vedem acum ce va propune Liviu Pop, nu m-aș mira să nu te mai primească în țară dacă ai studii în străinătate.

    0
    0
  24. Domnu` Petreanu, fii bun, rogu-te… de unde luăm vize pentru Iran?
    Să-mi las barbă? Definitive se dau?

    0
    0
  25. de reamintit și cazul Alexandrei Gătej, tot fost consilier al președintelui Băsescu, o persoană a cărei super-competență profesională nu poate fi pusă la îndoială, și care și-a dat demisia după ce s-a descoperit că semnase un angajament de colaborare cu securitatea, cu vreo două luni înainte de decembrie 89. angajament pe care bineînțeles nu apucase să îl pună în practică în vreun fel. în vreme ce Dan Voiculescu, despre care a reieșit că și-a turnat până și propriile rude a stat bine mersi în parlament până … azi (când a demisionat din senat nu din cauză că ar fi avut remușcări fiindcă și-a turnat rudele, ci pentru că … aflăm noi de ce … )

    0
    0
  26. #55 Comentariu nou

    In primul rand, un profesor nu e un „taraie brau”…eventual vreun nesimtit care a trecut prin scoala precum gasca prin apa.
    In al doilea rand, Funeriu, ca ministru, a fost o calamitate. De habarnisti datatori cu parerea e plin netu, de cretini care lucra la privat si au impresia ca is centrul universului.
    Or fi ajunsi vreunii profesori cu diplome de pe la private, tot felul de rubedenii ale alesilor locali, dar mai e o bruma de oameni care se chinuie, ca asta e cuvantul, sa mai faca cate ceva.
    Asa ca…..”taraie brau” cu figuri si impresii….geme tara de asa ceva…mai subtire cu asemenea cuvinte…..Multumim pentru intelegere, d-le „taraie brau” cu tot cu ministrul omniscient-omnipotent.

    0
    0
  27. #56 Comentariu nou

    Prin 2005-2006 ii injuram cu patima pe pesedisti: lasand la o parte evidentele, cel mai mare rau pe care l-au facut a fost sa fie atat de oribili incat sa-i legitimeze pe „urmatorii” cu catel si purcel. Asa au fost posibili udrea, igas, falca… Si restul.

    2012, si roata se intoarce 🙂 istoria se repeta.

    Si toti au impresia ca ‘ceilalti’ sunt de vina. Grotesc. Insa la fel de grotesc e un cercetator coordonat de un laureat nobel care isi pune toata materia cenusie la contributie sa nege un dos de palma surprins intamplator de o camera orientata aiurea…

    Sa fie iubiti toti 🙂

    0
    0
  28. #57 Comentariu nou

    Eu nu am acut decit sa dau „search” pe titlul lucrarii lui DF…in afara de citarea acesteia in publicatii Ro pe Internet, nimic. Mai mult, am cautat doar pe primele cuvinte din titlu , si am gasit o tona de japonezi si indieni..da’ Funeriu..ioc

    0
    0
  29. #58 Comentariu nou

    Tipul asta, ministru facut la apelul bocancilor, are un blog de lupta sindicala. Cautati-l si minunati-va! Toti profesorii stiu ca liderii de sindicat( cu putine exceptii) sunt nulitati didactice. Fuga de la catedra este sport national, pentru toti cei carora elevii le provoaca repulsie, teama si greata. Este posibil ca acest ,,luptator” sa fie ministru? In gasca lui Ponta se poate orice. S-a vazut!
    De altfel, prima grija a acestuia a fost sa revina, printr-un ordin, la situatia aberanta prin care fie ca esti sau nu membru de sindicat ti se retin, OBLIGATORIU 13 LEI DIN SALARIU. Ori cateva sute de mii de profesorii, ia faceti calculul. Saracii sindicalisti!

    0
    0
  30. #59 Comentariu nou

    Cei care il considera pe Funeriu o calamitate cu siguranta este bugetar si mai lucreaza si in invatamant. Ori este profesor la vre-o universitate particulara si din cauza lui Funeriu nu mai are studenti, pentru ca multi nu si-au luat BAC-ul, ori este vre-un lider de sindicat si caruia Funeriu a refuzat sa-i mai stranga cotizatia. Eu il consider pe Funeriu un om competent, cu studii echivalate sau nu si acest gen de oameni doresc sa activeze in invatamantul romanesc, sa-mi educe copiii. Nu vreau sa emigrez din cauza unor ,,doctori” care isi insusesc munca altora si consider ca, daca opinia publica sanctioneaza abuzurile facute de actualul guvern fara nici o jena, mai avem o sansa pentru a deveni o societate moderna, unde se pune pret pe competenta si nu pe relatii.

    0
    0
  31. Politica a dus de rapa totul. Dar absolut totul. Nu mai gasesti vreun mediu in care politica sa nu fi lasat niste dâre sau pete.
    In timp ce se vantura si se contesta diplome si atestate, tinerii habar nu au, intr-un numat din ce in ce mai mare, cu cati “i” se scrie verbul “a fi”, majoritatea (de la portari de bloc la senatori) habar nu are cum e cu “care pe care” … o natiune care creste gangava, bolovanoasa (in exprimare si comportament), incearca sa isi acopere goliciunea cu hartii pe care sa scrie, cat mai aldin, ce banci “a tocit” coatele lor …

    Aici nu mai este vorba despre contestarea unor studii, despre dezvaluirea unor furaciuni de prin lucrari stiintifice, despre existenta sau inexistenta diplomelor lor, aici este vorba despre mizeria in care cei doi stau pana la genunchi si se lupta. Romania a ajuns un fel de ring cu “bataie in noroi”- asta conteaza, nu echivalarea unor diplome sau dezvaluirea unor furaciuni intelectuale.
    Stau spectator si comentez bataia din noroi si nici nu imi pasa ca sunt si eu stropit de batausii astia.

    0
    0
  32. #61 Comentariu nou

    postacii de partid au inceput sa dejecteze pe aici. mu*e si la gara si unora si altora.
    ceea ce Vlad a sesizat e de jale. e de jalea copiilor care vor fi victimile sistemului asta timpit de scoala.

    0
    0
  33. #62 Comentariu nou

    Este o regula simpla atunci cand lucrezi cu idiotii – nu le da niciodata dreptate. Aici a gresit Funeriu. Astfel de mizerii fac ca tot ceea ce ai facut bun sa fie neimportant.

    A propus un sistem care incerca sa aduca un pic de miritocratie in invatamant. Poate nu a fost cea mai buna propunere, dar a fost prima oara cand am vazut somitatile de carton punandu-si intrebari legate de cum vor reusi sa pluteasca in continuare.
    Cu cateva dintre aceste somitati, fosta(actuala?) doamna ministru, rectorii din Brasov si Timisoara am fost la o masa de dupa o prezentare de doctorat de un nivel cel putin ridicol (oricum vorba unui batran profesor, macar masa a fost buna). Principalul stres al acestor somitati era de ce se duc tinerii absolventi de liceu la Spiru Haret, iar cand le-am spus ca tinerii lor absolventi servesc cocktail-uri in baruri si ca studentii sunt pregatiti pentru trecut fara nicio legatura cu piata raspunsul lor nu a continut niciun argument pro scoala Polithnica (de oriunde) ci doar contra Spiru Haret.

    Cam asta este problema si acum. Cat timp au motive sa critice altceva, nu vor fi obligati sa faca nimic si ne vom invarti in acelasi cerc vicios care va genera monstruozitati mai mari decat a reusit Marin Preda sa isi imagineze.

    0
    0
  34. #63 Comentariu nou

    D-le Petreanu, pina la urma stiti si vedeti si dvs., „faptele vorbeste”. Unii, ca persoane, or fi avind valoare, altii nu. Mie mi se pare ca „performanta” statului roman din ultimii 23 de ani este deplorabila, in toate aspectele sale. Statul roman este condus ocazional de unii si de altii. Unii au diplome valabile, altii au facaturi, unii sint experti in bransa lor, altii sint scroafe catarate in copac. La rezultat ne uitam cu totii, si nu vad unde se vede valoarea. (In afara de „valoarea mea” pe vreo tzoapa sau pe vreun multi-licentiat.)

    0
    0
  35. #64 Comentariu nou

    Esti un basist si asta nu ar fi nicio problema daca ai fi consecvent!Dar tu esti unul traseit, deci in concluzie esti un basist traseist!B1 Tv este un post tinut artificial in viata de sponsorii Pdl-ului dar care odata cu venirea la putere a usl-ului va inchisa asemenea otv-ului!La intrebarea daca meritati acest lucru raspunsul raspunsul este afirmativ deoarece audientele voastre nu traiesc intr-o economie reala chiar Otv si Cartoon Network dandu-va clase!PS:Cartoon Network nu dezbate cazul Nastase, poate invatati si voi pana nu se pune lacatul!

    0
    0
    • #65 Comentariu nou

      asa, asa Andi, mai zi-i. nu ne lasa ignoranti. Numai atit ai putut? Toata furia si toata disperarea pesedista s-a limitat numai la acele citeva rinduri?

      @Vlad – basistule 😆 In curind te vedem acreditat la controceni sau consilier prezidential 😆

      0
      0
    • Fish, i-am refuzat şi pe unii, şi pe alţii, fiecare la vremea lui.

      0
      0
    • #67 Comentariu nou

      cum asa? 😆 tu un asemenea basist convins …. (rofl)
      esti un tradator al cauzei basismului multilateral dezvoltat (rofl)

      0
      0
    • Trădător, şi asta n-ar fi nici o problemă, dacă aş fi consecvent, dar sunt un trădător traseist! lol

      0
      0
  36. #70 Comentariu nou

    De ce-si ascunde diploma de bac Funeriu? Chiar daca ar fi obtinut 10 (echivalent cu 5 in Romania) in a doua sesiune, pare un motiv prea marunt.
    Mai curand, asa cum s-a spus in alte parti, Funeriu senior a fost agent DIE in Polonia si in Franta, de unde a revenit in 1987. In vara aceluiasi an Daniel Funeriu a plecat la Strasbourg, fiind la ora aceea absolvent a 11 clase. A anuntat ca ramane in Franta, dar familia lui nu a suferit nicio sanctiune. Daniel Funeriu a absolvit un an pregatitor, dar nu era suficient de bine pregatit pentru bacalaureatul frantuzesc, asa ca oamenii lui Plesita l-au dotat cu o diploma de bac falsa, care a fost luata drept veritabila la inscrierea lui la facultate. Insa diploma, daca ar fi exhibata in Romania, ar fi recunoscuta imediat drept falsa.
    Iar legaturile aratate cu oameni banuiti a fi agenti SIE, prin care a si declansat operatiunea „plagiatul”, arata ca SIE este continuatoarea cu succes a DIE.

    0
    0
  37. #71 Comentariu nou

    de ce pupi in pwla asa de mult pe funeriu asta?ai dreptate cand spui ca fostul/noul/viitorul ministru este si va fi aceelasi kakat,dar mai subtire cu pupatu’n kur pe funeriu,omu’ este un imbecil sinistru,te credeam mai inteligent sau si tu esti deja „cumparat” si pentru un confort financiar minim esti dispus sa iti vinzi demnitatea ??? sunteti toti niste curve,nu m-ar mira sa aud ca si tu esti colonel,ca tovarasul turcescu.

    0
    0