PSD mituiește societatea. Ce urmărește?

Gabriel von Max – Letzte Vorstellung

Mă tot uit la dl. Dragnea, cât de tacticos (și neîntrerupt) își tot citește interminabila listă de făgăduieli electorale pe la televiziunile prietene, și mă-ntreb ce urmărește, de fapt. Adică, a câștigat deja alegerile, campania electorală s-a încheiat, de ce o mai face? De ce insistă?

Ceva nu se potrivește aici.

PSD a tot fost la guvernare, a tot promis și-a mai și livrat, din când în când, dar niciodată n-a deschis baierele pungii ca acum.

Uitați-vă pe lista promisiunilor și-o să observați ceva interesant: practic toate categoriile sociale și/sau profesionale din România urmează să primească ceva, și încă foarte repede.

Și mai interesant: cu câteva excepții, PSD promite că va împărți miliardele acestea repede, în 100 de zile, plus-minus niște săptămâni.

3 luni. De ce atâta grabă? Promisiunile ALDE sunt pe câte 1500 de zile, de ce se precipită așa Liviu Dragnea?

Și fiți atenți despre ce magnitudine a împărțelii vorbim:

Vor fi cadorisiți angajații plătiți din fonduri publice:

– toți angajații cu salariu minim primesc câte 200 de lei în plus (vreo 15 creștere)
– medicii și profesorii vor lua și ei 15% în plus la salariu; actorii, 50% (!)
– vor crește toate salariile plătite din fonduri publice cu 56% (!!)

Vor fi cadorisiți pensionarii:

– eliminarea contribuțiilor la sănătate, mărirea punctului de pensie, scutirea impozitului pe venit la pensiile de peste 1500 de lei, creșterea pensiei minime garantat, medicamente compensate pentru orice boală, ieftinirea medicamentelor ieșite de sub patent cu 35% (asta o să provoace o penurie de medicamente îngrozitoare; va urma o campanie de demonizare a producătorilor)

Vor fi cadorisiți tinerii:

– studenții, creștere cu 250% (!!) a burselor; de asemenea, transport gratuit CFR pentru toți tinerii, 10.000 de burse de câte 200.000 de lei pentru tinerii care vor să-nceapă afaceri

Vor fi cadorisiți oamenii de afaceri:

– creșterea plafonului pentru IMM-uri la 500.000 de euro, reducerea impozitului pentru micro la 1%, TVA zero la vânzarea de publicitate

Va fi cadorisită armata:

– se vor achiziționa fregate, blindate, avioane de luptă

Mai sunt și alte cadouri pentru toată lumea, de-a valma:

– terenuri pentru construcția a 8 spitale regionale și a unuia republican (!), eliminarea a 102 taxe nefiscale (inclusiv faimoasa taxa radio-tv, extrem de nepopulară dar foarte necesară, de altfel), 5000 de hectare de pădure, canalizare, drumuri pentru 5000 de comune, impozit zero la vânzarea locuințelor sub 100.000 de euro, 5000 de ambulanțe în plus (asta este o imposibilitate totală, presupune vreo 30.000 de angajați specializați suplimentari)

Cât vor costa toate aceste cadouri? Eu n-am găsit nimic coerent comunicat de PSD în privința costurilor. Miliarde, oricum. Miliarde.

De unde banii pentru toate astea? Productivitatea n-a crescut deodată cu 30%. N-au urcat exporturile cu 40% an pe an. Gradul de colectare a taxelor (cel mai mic din UE, de 28%) nu va ajunge nici anul ăsta la 50%.

Cu siguranță că banii nu vor fi luați din averile liderilor PSD.

Ca de obicei, banii vor fi luați de la investiții, poate din împrumuturi – și, cine știe, poate dintr-un deficit mai mare de 3%, mai dă-o dracu’ de UE cu regulile ei, noi suntem români! Adică banii vor fi luați din viitorul alternativ al României prospere, ca s-o țină pe loc, în prezentul înapoiat și sărac.

Mai puține căi ferate, mai mult parizer, ăsta e programul de guvernare al PSD.

Dar de ce unge PSD angajații, fie ei la privat sau la stat, tinerii, fie ei studenți sau nu, pensionarii, oamenii de afaceri – de ce unge PSD practic pe oricine are de încasat vreun bănuț de la stat sau de la alt privat în România?

Părerea mea este că PSD cumpără cu bani publici liniștea societății înainte de a comite niște măgării epocale.

PSD bagă o șpagă în buzunarele românilor pentru ca aceștia să închidă ochii când o să sară gardul.

Ce are de gând PSD?

Păi, unde poftește acest partid cel mai tare să-și înfigă colții?

În legislația anticorupție. În instituțiile anticorupție. În statul de drept, în independența puterii judecătorești.

Anticipez o lege a amnistiei până la finalul actualei sesiuni parlamentare, în vară. Anticipez castrarea DNA, ciumpăvirea Codului Penal, mutilarea legii care împiedică infractorii să devină membri ai Guvernului României.

Jocurile sunt făcute, doamnelor și domnilor, camuflajul e asigurat iar pozițiile cheie sunt ocupate: președintele Camerei Deputaților este condamnat definitiv, președintele Senatului este inculpat și amândoi sunt dușmani neîmpăcați ai luptei anticorupție. Ministrul Justiției este un carierist diletant, ministrul de Interne un subordonat de Județeană, prim-ministrul e-un breloc.

Cine să se-mpotrivească?

Societatea, deja ghiftuită cu creșteri de salarii și tăieri de taxe?

Opoziția, complice cu puterea în ura față de Justiție?

Presa, cumpărată aproape toată?

Jocurile sunt făcute.

Articol din categoria: POLITICĂ, REVOLTĂ

212 comentarii Adaugă comentariu

 1. Imi este greata de Romania si o mila groaznica.

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   Bani ar fi,cred eu.Daca s-ar starpi hotia.
   Dar eu observ altceva,domnul Grindeanu o sa fie pentru o perioada scurta sau chiar..foarte scurta !
   Dragnea se pregateste sa preia sefia guvernului,de aceia vrea sa fie foarte bun cu toata lumea,dupa care sa vina cu acea amnistie care sa-l salveze si pe el,iar lumea sa nu aiba curaj sa mai caste gura,sa mai zica ceva.

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Dragnea este unul, noi suntem multi. De ce sa nu sa nu avem curaj? Aici nu este vorba de curaj. Romanul nu se gândește pe termen lung la binele tarii, se gândește la el acum.
   Dacă am vrea sa facem ceva, am ieși la vot când ar fi cazul, am protesta cu sutele de mii când ar fi cazul, nu ne-am culca pe o ureche, nu am fi creduli și fraieri.
   Îmi pare rău de poporul asta! Ii lăsăm pe cei inculți, analfabeți sau creduli sa aleagă pentru noi toți!
   Am bebe de 7 luni, dar am lăsat tot și m-am dus la vot.
   Meritam orice urmează, oricum nu vom învăța nimic! Uitam și o luam de la capăt cu alegerile proaste!

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Eu – din experiența îți spun că pe romani ii doare în cur.
   Nici revoluție nu aveam dacă nu o manipula Iliescu.

   Am avut în schimb mineriade. Iar dacă nu știi ce sunt. Erau un grup mic de oameni (câteva mii) care vroiau o alta romanie, o romanie normală .
   În momentul asta Iliescu fără nici cea mai mica problema a reușit sa ii ucidă fără probleme pe acești idealiști. Cei mai norocoși au scăpat doar schiloditi.

   Pentru cei 21 de milioane de români a fost un episod banal. Cel mult îl poți compara cu un câine mort pe drum, te întristează 2 secunde după care uiți de el.

   Deci. Ce ziceai tu despre romani?

   Singura soluție e „go West”

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   Inceaca cu Furadan in doze mici. Rezultate certe!

   0
   0
 2. #6 Comentariu nou

  Hrusciov. Hrusciov e primul care a promis asa, in 59, la programul septenal.
  Practic, sovieticii urmau sa primeasca totul moaca.

  0
  0
 3. #7 Comentariu nou

  aceste măsuri premeditate se înscriu, ferm, în ceea ce codul penal denumește „subminarea economiei naționale”. prăbușirea va fi rapidă, tot până spre mijlocul anului se termină banii. dacă nu moare Isărescu (mai știi?), tiparnița de bani nu poate porni. iar dacă pornește – vezi Columbia…
  când vor vedea idioții mituiți că le cresc veniturile cu 5-10 % iar prețurile cu 50 -100 %, cât sunt ei de idioți, și tot vor pricepe.
  cineva, un grup de oameni responsabili (câțiva parlamentari onești, unele personalități lucide și curajoase), vor trebui să declare „anomie legislativă” tot ce se petrece acum, pentru a le scoate -cum e normal – de sub cupola parlamentaricmului și a le reintroduce în funcție atunci când se va putea.

  0
  0
  • #8 Comentariu nou

   A mai subminat unul țara acum 27 de ani și noi așteptăm să moară ca să îl judecăm…

   Situația actuală este imposibilă pentru noi, cei care avem copii și ne interesează viitorul țării. Ori plecăm, ori sperăm să facă totuși ceva bun și pentru pulime. Altceva nu avem ce face, nu avem opoziție, nu avem sprijin, nu mai avem speranță. Cel mai rău scenariu: americanii renunță la noi că văd că nu mai au cu cine și în 5 ani suntem ocupați de ruși. Pe Frumoasa oricum îl doare la bască.

   0
   0
  • Cand romanii vor vedea preturile crescute la alimente, taxe despre care nu aveau habar, muntii netezi , bine barbierit, vor da vina pe guvernul Ciolos si pe presedintele Iohannis, pe UE, SUA, klingonieni, oculta mondiala, Baba Cloanta, Soros, Merkel, illuminati, masoni, Statu-Paloma Barba Cot, homosexuali, satanisiti, si altii, si vor ingrosa randurile la mormantul- business Arsenie Boca, vor mai construi cateva biserici, vor pupa iar pe Sf Parascheva si vor face scut in jurul Patidoiului care le va arata el, in continuare, cine sunt adevaratii vinovati, in ciuda eforturilor depuse in slujba celor multi…

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   Alin – rușii nu trebuie sa vina aici și nici nu-și doresc.
   E suficient sa avem un guvern ca în Moldova.
   Asta e tot ce vor rușii.
   O societate coruptă și bolnava.
   E același principiu pe care-l aplica PSD-ul cu românii.

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   Cre’ ca ai omis sa-ti iei pastilele! Suntem in UE si NATO cam de multisor,avem niste tratate si angajamente de respectat!
   Niste perfuzii in cap cred c-ar ajuta !

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   Ce legătură are Columbia aici? Columbia nu trăieste pe baza tiparniței de bani. Documentați-vă înainte de a vorbi. Poate ati vrut să spuneți Venezuela…

   0
   0
 4. #13 Comentariu nou

  Te cam caci pe ele de reduceri, cadouri sau cum vrei sa le spui cand vezi ce impozite se platesc in tara asta.
  Adica unu care are salariul minim practic munceste o luna de pomana numai sa plateasca impozitul pe proprietate … Pentru celelalte impozite sunt alte luni de muncit.
  Traiasca iobagia prostovanilor.

  Personal nu am nicio speranta de la acest guvern
  Ba din contra ma astept la ce e mai rau, la propriu. Nu fantasmagorii cu „ne arata strainii cu degetul”.

  Asa ca eu in contextul asta ma pregatesc de apocalipsa. Cel putin o astept pregatit.
  Anul asta ma duc la tir cu arma pentru ca nu se stie ce vremuri vin.

  0
  0
  • #14 Comentariu nou

   dar ce propietati are ala de are impozit de 800 de lei de platit? De unde?

   0
   0
  • #15 Comentariu nou

   Am un angajat care are o casa veche părintească, ceva grajduri ca la tara și câteva hectare de pământ din care crește ceva animale (ca tot omul de la tara).
   Toată jmecheria îl costă 1500lei pe an. Atât ia în mana lunar.
   Practic omul asta e iobag 30 de zile pe an la stat numai pentru a plăti impozitul pe proprietate.

   0
   0
 5. #16 Comentariu nou

  Păi foarte bine! Așa trebuie! Așa e firesc! Când spuneam pe aici și pe aiurea că e pe viață și pe moarte, și invitam tinerii cool și inteligenți să meargă în pizda mamii lor la vot pe 11, mă umpleam de minusuri și de răspunsuri îngrețoșate că toți sunt la fel, că hurr că durr
  Acuma tinerii ăia frumoși și inteligenți și cool până la limita hipsterelii (dar fără să o atingă, doamne ferește) vor începe să simtă direct, pe pielea lor, ce înseamnă o țară de căcat: vor fi nemulțumiți că profii de facultă sunt niște dinozauri dictatoriali și că unii le mai cer studentelor o felație înainte de lucrările practice sexuale de dinainte de examen (învățământul superior este vaca de muls a mafiei pesediste), corporatiștii vor înjura mult și bine (tăierea investițiilor îi afectează direct și concret, merită un articol detaliat scris de autor) și etc etc TAMAN CEI CARE NU GĂSEAU MOTIV SĂ VOTEZE VOR FI CEL MAI CRUNT LOVIȚI. Să fie primit!

  0
  0
  • #17 Comentariu nou

   Cel mai frumos comentariu citit de foarte multa vreme!
   Un an nou cat de minunat se poate iti doresc, om frumos!

   0
   0
  • johnny, ma tem ca nu numai tinerii aia „cool” au lipsit de la vot. Propaganda pentru absenteism a fost facuta si de o serie de oameni cu titluri si functii, prietenii stiu de ce; iarasi, diaspora a lipsit de la vot, fiindca o mare parte a diasporei e facuta din oameni la fel de ignoranti ca cei ramasi acasa, care au crezut ca presedintele Iohannis, de capul lui, va face sa curga lapte si miere in Romania. Toti cei care habar nu au cine face jocurile in Romania sunt dezamagiti.

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   Cred ca ar trebui sa fiti mai ponderat in a faceti aprecieri privitor la concetatenii dumneavoastra. La Prezidentiale a fost peste 62 % prezenta la vot. Acum 39,5. O diferenta de aproape 23%. Avand in vedere ca PSD isi epuizeaza mereu bazinul electoral, ei atrag aproape tot ce pot la vot, putem aprecia ca undeva la 15% din numarul total de votanti din tara asta sunt dintre cei care au votat cu Johannis. USR a castigat cam 8%. 15% exceptionali in 2014 dar in 2016 nu au mai fost de aceeasi parere cu dvs, asa ca sunt de blamat. Absentii sunt dublu ca numar, totusi. E mai important mesajul lor decat al dvs. Apoi, cand au fost prosti? Atunci, sau acum? Pe langa asta, in Diaspora au fost la Prezidentiale aproape 380.000 de votanti, acum nici 110.000. Oare de ce? Ati cazut in jocul politicienilor.

   0
   0
  • #20 Comentariu nou

   Cum se spunea in Filantropica, problema e complexa si are multe aspecte.
   In primul rand o prezenta la vot mai mare nu ar fi dat decat si mai multa legitimitate PSD-ului si lui Liviu Dragnea. Eu unul am fost la vot. Ca, la senat cel putin nu am avut cu cine vota, iar la deputati cel pe care l-am votat nu a iesit e partea a doua.
   In al doilea rand nu Dragnea sau PSD-ul e problema. Ei sunt doar exponentii problemei. Problema apartine la 97%-99% din populatia tarii.
   Sa luam intai alternativele la vot. PSD si satelitii sai ALDE si PRU nu conteaza, ca aici cred ca suntem cu totii lamuriti.
   1. PNL. Cel mai mare partid, dupa PSD. Nu s-a remarcat prin nimic bun in ultimii ani. La algerile locale s-au concentrat mai mult pe o campanie negativa, intai impotriva PSD, iar mai apoi impotriva lui Nicusor Dan. Nu au avut nici o viziune, nici un plan. Ca sa nu mai spun ca si ei sunt plini de dinozauri si de corupti. Sa ne amintim doar ca actuala lege pentru alegerile locale a fost votata si de ei, ca apoi sa urle ca niste copii mici ca nu le convine. Sa mai vedem si astazi cum Pavel Popescu a fost admonestat de un coleg de partid dinozaur ca pune intrbari nepotrivite in comisie. Adevarul e ca PNL-ul este un partid ipocrit. Prin decalratii sustine lupta anti-coruptie, dar prin fapte se comporta identic cu PSD-ul (sa ne amintim din nou ca la sectorul 1 si-a dat mana cu PSD-ul ca sa ascunda niste voturi). Din acest punct de vedere, PNL este mai periculos ca PSD, datorita duplicitatii.
   2. USR. USB si inaintasul sau ONG-ul salvati Bucurestiul aveau proiecte concrete si bune. Acum 4 ani la primaria capitalei pot sa spun ca a fost singura oara in viata mea cand am votat binele si nu raul cel mai mic. Din nefericire, odata cu succesul, au venit si scursurile. USR-ul e un partid fara identitate unde se ragesesc si stalinisti si legionari si extremisti relogiosi. Sunt si oameni de isprava, dar ca partid e inutil, nefunctional si in curand o sa dispara datorita tensiunilor interne. Iar oamenii de isprava oricum o sa fie indepartati si redusi la tacere. Marea majoritate a celor de isprava nici macar nu au locui in Romania in ultimii ani, dar o sa revin la problema asta.
   3. PMP. O relicva unde si-au gasit locul destui nebuni si corupti. Oameni cum sunt si la PSD, si la PNL. Aceeasi dinozauri comunisti pusi pe furat. Nimic deosebit

   Si cam asta e cu alternativele la vot.
   Sa ne uitam acum si la situatia tarii. Marea majoritate a persoanelor importante sunt compromise:
   1. Presedintele: dosare penale in asteptare, printre care si de fals in acte (ca de gainar)
   2. Presedintele senatului: dosare penale
   3. Presedintele camerei deputatilor si conducatorul de facto al guvernului: condamnat penal si dosare penale
   4. Cel mai puternic ministru, cel al dezvoltarii: acuzatii in privinta sotului de colaborare cu regimul Assad, si implicit cu inamicii nostrii
   5. Cam jumatate dintre actualii ministrii au probleme penale
   6. Sefa DNA, insitutie care deja are putere mai mare ca SRI, implicata in diverese fapte necurate, provenita dintr-o familie care controleaza Distrigaz, si cu un frate cu probleme penale. Acuzata de plagiat, dar spalata rapid (sa ne amintim ca totusi decizia a fost de plagiat, dar s-a voatat ca nu e suficient pt. retragerea titlului). Plus acuzatii de dosare facute la comanda, si alte gainarii

   Dar cum de am ajuns in situatia asta? Pentru ca suntem usor de pacalit si ne place sa ne furam caciula unul altuia.
   Sunt destui „oameni de bine” care spre exemplu o sustin pe Laura Codruta Lascu (de ce oare nu vrea ea sa isi poarte numele de dinainte de casatoria din care divortat? Sa fie oare din cauza faptului ca orice Dorel ar fi putut gasi cautand pe Google ce e cu familia ei?), chiar daca de multe ori s-a dovedit abuziva, si nu a facut decat sa isi protejeze propriile interese, cum face si Dragnea.
   Si pana la urma aici este problema. Noi, ca si natie, nu stim echilibrul. Nu putem alege oameni echilibrati. Nu vrem justitie, noi vrem sange. Noi furam, ca natie, aia 97%-99%, dar nu vrem sa fure si altii. Astia 97%-99% au fost de acord cu persoanele compromise care ne conduc. Ca poate unii sunt de acord cu Laura Lascu, si nu sunt de acord cu Dragnea, sau invers, e alta poveste. Dar daca intrebi, 99% va gasit pe lista de persoane compromise pe cineva pe care il stimeaza si ar vrea sa il vada pe viata in functia pe care o are.

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   @deegabrielle #17
   „iarasi, diaspora a lipsit de la vot, fiindca o mare parte a diasporei e facuta din oameni la fel de ignoranti ca cei ramasi acasa”

   FYI, toata diaspora voteaza la parlamentare pentru o singura circumscriptie (43) adica pentru 2 senatori si 5 deputati.

   0
   0
  • #22 Comentariu nou

   @johnny
   să voteze sau să-și anuleze votul!
   dacă am reuși cândva să putem să penalizăm clasa politică prin anulare, nu validare, vom obliga toată șleahta asta de cutre politice să vină la rampă cu o garnitură nouă. eventual. clar cei vechi nu ar mai avea dreptul să candideze. oare poporul român nu are atâta vână și sânge în instalație să se ducă la vot doar pentru a și-l anula?
   sau
   repet ce am mai spus de câteva ori: eu chiar îmi doresc în parlament pe supraviețuitorii din #colectiv și tinerii (da, exact tinerii despre care spui tu, johnny) care au ieșit în stradă în primele două zile, căci dup-aia javrele politice au confiscat totul.

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   @g g #22

   „dacă am reuși cândva să putem să penalizăm clasa politică prin anulare”

   Anularea votului este una dintre cele mai stupide si inutile forme de protest, daca ai merge sa observi numararea voturilor o sa vezi cu ochii tai cum voturile pot fi anulate pentru N motive – pentru ca nu te duce capul sau ca te lasa vederea, ca esti atit de prost incit sa te iei dupa niste timpiti care si-au batut joc de tine si ti-au zis ca daca iti plac candidatii a doua partide ar trebui sa bifezi in ambele casute – si o sa-mi spui ca era forma de protest, ei bine am vazut stampile puse cu extrem de multa grija inauntrul casutei mici cu sigla partidului nu in casuta mare cu numele candidatilor, nicidecum aruncate la misto „fir-ati ai dracu, ia si tu si tu si tu” samd. In final nu exista nici un fel de numaratoare, „in gramada asta avem prosti care nu inteleg cum se voteaza si in gramada cealalta avem baieti super-inteligenti care au decis sa le arate lor”. Nu exista decit voturi anulate punct – poti sa asumi la fel de bine sute de mii / milioane de oameni care isi arata singuri de fapt degetul sau sute de mii / milioane de timpiti care nu inteleg cum se voteaza.

   Pentru ca voturile anulate reprezinta un extraordinar de mare ZERO, numai voturile valabil exprimate participa practic la procesul de alocare. Cind tu iti anulezi votul, in loc sa votezi un oricare alt partid decit cel cu sansele cele mai mari, tu in loc sa balansezi scorul cu 1-1, ai facut un mare efort ca scorul sa ramina tot 1-0 pentru partidul respectiv, care in final se transforma intr-un loc in parlament si oricare ceilalti nu.

   Ah si inca o chestie, pot sa pun pariu ca NU te-ai uitat cu atentie pe intreaga lista a candidatilor din circumscriptia ta (http://alegeriparlamentare2016.ro/). Si o spun pentru recunosc felul in care pui lucrurile – eterna scuza a alegatorului care are impresia ca el ar trebui sa fie prezentat cu cea mai buna oferta pentru ca altfel el nu pune botul, pentru ca EL, marele alegator este chemat sa voteze DOAR un parlament intreg de oameni numai unu si unu, altfel el nu participa la sharada asta, pentru ca cineva cindva ii va reprosa lui, „pai mai Gigi, iti mai aduci ma aminte cum tu i-ai bagat partidul ala X in parlament mai?”. Pentru ca el nu voteaza nicidoata „raul cel mai mic”, NU, el s-a saturat sa faca asta, mai degraba el lasa si apoi suporta raul cel mai mare, pentru ca el este un om cu „printzip”.

   Get off your **** horse, ai fost chemat sa alegi cel mai buni oameni din circumscriptia ta, aia care ii crezi tu ca sint cei mai buni pentru tine, atit. Nu iti place, candideaza ca independent, stringe niste semnaturi, du-te si observa votul si o sa intelegi poate mai bine ca ce faceai tu era doar o fandoseala inutila si pabugoasa. Esti doar chemat sa iti dai un vot pentru cine crezi tu ca ar fi cel mai bine pentru tine in momentul respectiv, lucru pe care il faci in 15 minute dupa care te duci si iti vezi de treburile tale. Atit, nici mai mult nici mai putin. Nu votezi tu in interesul tau, nu-i nimic, voteaza altul in interesul lui si in final te va afecta si pe tine, si chiar mai direct decit crezi, uite-te la ce se intimpla in zilele si saptaminile urmatoare. Sau poate esti tinar, spui ca nu-i nimic, timpul e inca ieftin, dar poate va veni o zi cind ti se pare ca timpul zboara pe linga tine si nu iti mai vine sa te mai pisi pe el de vot si sa mai astepti 4 ani in care nu se intimpla nimic.

   0
   0
 6. #24 Comentariu nou

  OK. Să zicem că-i așa. Amnistie totală. Îndatorare peste măsură. Alunecare spre Grecia. Datorii imense până la 200 miliarde euro. Merg atât de departe și zic că România iese din UE. PSD are 70% votanți, popularitate 90%, se instituie pedeapsa cu moartea, sunt condamnați atei, lesbiene și spioni și sunt spânzurați 3 zile la Universitate să-i vadă lumea. Perfect.

  Dar când nu mai au de unde să ia bani, ce fac? Din clipa în care nu mai poți accesa fonduri europene, eu zic că mașina PSD se gripează. Pur și simplu nu mai pot plăti oamenii din eșaloanele de jos. Problema tiraniilor este că nu sunt viabile, că nu pot da potol oamenilor simpli. ISIS au fost mari și tari, dar cum au început să nu mai aibă bani, s-au cam dus pe apa Tibrului și Eufratului.

  Pe de altă parte, e posibil ca să nu-i intereseze nimic peste amnistia lor. Aș propune să dăm o lege ca să le rezolve situația, de tipul: ”cei de la PSD au derogare și pot ocupa orice funcție în stat, indiferent de câte condamnări au”. Serios, ar merita încercat. Dacă asta e problema lor, de ce să așteptăm să măcelărească economia 1-2 ani? Hai să le dăm pe tavă amnistia și să-i vedem la treabă. Ar fi în interesul tuturor.

  0
  0
  • #25 Comentariu nou

   Nu exista limita.
   Venezuela e un exemplu si inca nu s-a terminat, adica din dezastrul actual tot mai are unde sa se duca in jos.
   Siria iar un exemplu. O societate dictatoriala unde nu credeai ca se poate mai rau. Si totusi e posibil.

   Lasa-i dracu de hipsteri ca asa cum nu le duc grija asistatilor sociali nici astora nu le duc lipsa. Pe ei o sa-i doara crunt in faza in care multinationalele or sa inceapa sa se care de aici. Pana atunci ei sunt fericiti.

   0
   0
  • „Nu exista limitein prabusirea unei tari. Uitati-va la Somalia” – Theodor Stolojan, cca 1991.

   0
   0
  • #27 Comentariu nou

   De fapt bușirea justiției este calamitatea cea mai mare, nu pomenile alea. Pomenile sunt ca o catastrofă naturală singulară, a dat tsunami-ul peste România și avem niște pierderi de 20 de miliarde, ne-om descurca noi cumva, om supraviețui.
   Carotarea justiției în schimb este un cancer la coloana vertebrală a țării: o justiție coruptă afectează buzunarele tuturor românilor în mod automat. O țară care nu are o justiție liberă este ca o masă cu trei picioare la care îi lipsește un picior. AUTOMAT se duce totul pe pluă.
   Am mai spus asta pe aici, românii nu conștientizează chestia asta, legătura bijectivă între libertatea justiției și bunăstarea proprie

   0
   0
  • #28 Comentariu nou

   @Cosmin- se vede ca esti doar un pusti cordit&liber ca altfel n-ai debita asemenea ineptii!
   Un’ sa se mai duca multinationalele? Spre est? Hmm, si-a luat teapa pana si Nokia! Te duci in Russia sau tarile aferente? Eu am lucrat acolo; te beleste Fiscul la un dolar neplatit la timp, si-ti pune lacat pe firma si te aresteaza sotto, iar impozitul pe profit nu-l poti externaliza! Te duci in Turcia, drum bun, ca sigur ai sanse sa mori in primele 12 luni, un’ plm sa te duci? In Bangladesh? In China ? Tocmai Toyota si-a luat o mare mwuie de la Statul chinez cand a vrut sa faca o mantocarie, deci, chill out, ca nu pleaca nimeni din Romania, cum nu pleaca cainele de la macelarie!
   De pe FB. se vede altfel, stiu, si cand nu produci plus-valoare in piata e cam de pork sa postezi aberatii!

   0
   0
  • #29 Comentariu nou

   Tibru ? ! Tibru si Eufrat!!!!!??? Doamne, macar daca ati vorbi si scrie corect romaneste oameni buni! Nu mai folositi genitivul nici dativul dar aveti pareri! Atata ignoranta care vrea sa se exprime in scris asta mi se pare grav in patria noastra! Cautati va rog Tibrul pe harta! Apoi incercati sa aflati unde se afla Eufratul cu fratele lui! Dupa asta poate discutam si despre notiuni de drept, cod civil, cod de procedura, etc. Dar mai intai sa rezolvam cu Tibrul.

   0
   0
 7. #30 Comentariu nou

  As adauga, cu strangere de inima, o noua lege privind dreptul de libera circulatie. Din perspectiva scenariului prezentat de dv, ar urma ca majoritatea romanilor sa emigreze, golind tara de mana de lucru si golind mare parte din bugetul de taxe si impozite. Cine va mai munci? Raman ei si pensionarii. Va fi nevoie de legea ingradirii liberei circulatii.

  0
  0
  • #31 Comentariu nou

   De ce?
   Sa nu-mi pot lua talpasita prin alta parte cu munca dupa ce mi-am facut datoria de cetatean prin votul USR si incurajarea familiei si cunostintelor sa faca la fel, nu pentru ca am eu vreun interes personal cu ei ci pentru ca acel vot ne-ar fi trimis inainte in continuare alaturi de dl. Ciolos. Acum vom da inapoi 20 de ani.
   De ce sa raman eu in tara sa platesc pensiile comunistilor si salariile coruptilor?
   Sunt profesionist in ceea ce fac, un profesionist bun as putea spune.
   Cand simt ca se va duce totul dracului, va salut cu respect si zbor. Voi reveni cand copiii smecheri absenti la vot vor muri de foame si vor incerca sa repare situatia, ba cu iesit in strada pasnic, ba cu violente stradale.
   Atata timp cat batranii au simtul civic de a merge la vot, dar sunt inconstienti de ce fac, iar tineretul sta la cafele in loc sa dea o amarata de stampila pe ce crede ca l-ar reprezenta, tara asta va continua sa fie cum e…
   Eu nu merit sa sufar pentru idiotenia si absenta majoritatii. Dumneata meriti?

   0
   0
 8. #32 Comentariu nou

  Scenariul asta nu ia in calcul dimensiunea europeana, prezenta tot mai puternica a NATO chiar si in Romania, alegerile din toamna in Germania, Brexit, atacuri, Turcia & friends, Moldova/Rusia, Bulgaria, Ungaria cu al lor extremism si tot asa. Nu e ca si cum Rusia nu are nici un interes aici, in Romania, sau credeti ca nu au avut un cuvant de spus in alegerile de pe 11 dec? Defapt toata aceasta pregatire pentru „fidelizarea” romanilor are o data, o dimensiune expansionista cu privire la bazinul electoral al PSD, apoi reducerea participarii populatiei in deciziile „democratice” , pentru ca in final sa ne trezim intr-un conflict european in care ne pozitionam cu vrea Dragnea si papusarul lui.

  0
  0
 9. #33 Comentariu nou

  Problema este ca nici nu era nevoie ca puisorii Anei Pauker sa faca vre-o pomana. Pensionarii traiti o viata in comunism si parazitii sociali voteaza cu ochii inchisi PSD in timp ce restul populatiei are treaba sa vaneze pokemoni pe strada.
  Sau poate nici restul nu isi doresc sa iasa cineva care face treaba, sa nu mai poata da spaga la doctor, la politai, la profesor, sa nu mai poata trage matza de coada si sa nu le mai stranga statul zapada din fata portii.

  0
  0
 10. Mai mult decât ceva grobian, cu morţi, sex neconsimţit cu mamele lor, grijanii… nu mai pot. Sunt indignat. Dar am votat… Şi ce dacă, câtă vreme electoratul de dreapta are atât de multe principii încât lasă stânga să câştige. PLM! (Ăsta nu e un partid.)

  0
  0
 11. #35 Comentariu nou

  E clar ce urmaresc baietii. Eu anticipez miscari masive de protest daca vor incaleca justitia.
  Vad printre comentatorii dumneavoastra cativa agresivi care au impresia ca e o solutie votul „anti”. Ce idiotenie! „Voteaza, chiar daca nu ai incredere in nimeni, doar voteaza!”. Cum ar fi scapi de dracu’ si dai de ta’sau. Nici votul anulat nu are nicio semnificatie. Ei nu inteleg simbolul. E ca si cum i-ai recita poezii unei prostituate. Populatia asta de fatalai uita ca exista si o alta solutie, nu sa schimbi un hot cu altul. Eu nu mai votez decat „pro”, niciodata „anti’. Am mai fost prostit candva (am scuza ca eram necopt) sa pun stampila pe criminalul de Iliescu cand ni se fabricase bau-baul Vadim. Votati voi de frica; in astfel de situatii eu cred in altfel de actiuni. Pana cand o sa ne delegam responsabilitatea?

  0
  0
  • #36 Comentariu nou

   As vrea sa aud si eu acea solutie minune, daca o aveti va rog sa n-o tineti ascunsa! Eu momentan vad doar ca din „scarba” si „miserupismul politic” asezonat cu cretinitatea pomanagiilor am ajuns sa fim la cheremul gastii PSD-iste. Devalizarea tarii si aducerea ei in eventuala incapacitate de plata impreuna cu o dictatura spre care ne indreptam poate o sa va convina mai mult. Trist rationament aveti! La scrutinul acesta alegerea era cat se poate de simpla vechi sau nou, pe urma aveam timp de reglajele fine.

   0
   0
  • #37 Comentariu nou

   am votat cu USR care sprijinea un premier Cioloș și a propulsat miniștri din cabinetul Cioloș în parlament pe listele proprii. Ce plua calului e anti la votul cu USR? Nu trebuia un vot anti, de data asta chiar am avut cu cine vota. Cei care au spus în 2016 că nu au cu cine au retard mintal sever, îmi pare rău, nu am ce discuta cu ei, mai bine discut cu câinele meu, garantat înțelege mai multe

   0
   0
  • #38 Comentariu nou

   ma indoiesc ca ar fi multi carora sa le pese de justitie….nu vor fi nici un fel de proteste „masive”….toata lumea va fi preocupata sa-si cheltuie……mita psd!

   0
   0
  • #39 Comentariu nou

   Pai daca nu ai ce discuta, de ce intri in discutie? Daca tu consideri ca USR e o solutie, e foarte frumos. Eu nu sunt de aceeasi parere.

   0
   0
  • #40 Comentariu nou

   Oameni speriati plini de stereotipuri. Nu va deosebiti cu nimic de cei care voteaza PSD. De fapt, gresesc: macar aia nu au pretentia ca detin adevarul. Credeti ca sunteti singurii informati. Tot turma, acelasi spirit gregar. Daca la 20 de ani dupa 1996 mai aveti atata naivitate sa credeti in Feti-Frumosi e treaba voastra. Dar o sa fiti dezamagiti la nesfarsit si vinovati nu sunt concetatenii vostri. Credeti ca v-ati facut datoria? Ce usor va amagiti constiinta. Ce-ar fi fost ca PSD sa castige cu 88% la o prezenta de 23%? Voi, „cetatenii disciplinati” ii legitimati. Aveti un discurs care le convine la perfectie politicienilor. USR si-a dovedit calitatea. Niciun vot impotriva in CL Buc la acordarea de bilete gratuite la evenimentele de pe Arena Nationala.
   Solutia, d’na Kiss, e ca oamenii sa-si ia soarta in maini. „Singura solutie, inc-o revolutie”. E simplu.

   0
   0
  • Mihail, Gresit. Absenteismul este o pacoste. Se pare ca nu intelegi. Poate vei intelege cand vei vrea sa iesi in strada si te vrei trezi umflat de acasa inainte de a-ti termina idea. In plus, in cazuri grave de absenteism, se fac din nou alegeri, pe banii tai, dar si ai mei. Asa ca, mai gandeste-te.

   0
   0
  • #42 Comentariu nou

   Asta e un adevăr pe jumătate spus.

   Într-adevăr votezi pro. Insa asta nu înseamnă neapărat un partid anume. Ci vezi cum votul tău poate fi folosit astfel încât rezultatul alegerilor sa iti fie favorabil.

   La referendum de exemplu neparticiparea la vot are consecințe pozitive dacă vrei sa cada referendumul.

   Acum de ex am mers pe mâna usr.

   0
   0
  • #43 Comentariu nou

   Cosmin, in ideea asta nu avea sens sa votez Theodor Paleologu, pentru ca era clar ca nu intra in Camera si sa ma reorientez oportunist catre un partid. Deci unde e votul „Pro”? Cred ca am incercat toate variantele. Nu a mers. Vreau sa votez pe cineva in care cred, nu sa-mi fac strategii de anihilare a altora. Iar pentru asta singura solutie este protestul.

   0
   0
  • #44 Comentariu nou

   Deegabrielle, teoretic aveti dreptate. Dar subt situatii cand nu ai de ce sa iesi la vot. Nu ai pe cine sa alegi. Sunt 2000000 care s-au mobilizat in 2014 si acum au preferat sa nu. Or fi toti prosti? Eu prefer sa am incredere in concetatenii mei, nu mai mor de frica unor scenarii apocaliptice pentru ca stiu ca am fost 40-50000 pt Rosia Montana. Stiu ca la nevoie exista si alte metode de echilibrare a societatii nu doar votul. Eu am incredere in noi.

   0
   0
  • #45 Comentariu nou

   Nu exista protest la vot.
   Asta e o gogorita care probabil a iesit din laboratoarele psd pentru a anula din voturile care nu le veneau lor.
   Alta explicatie logica nu am pentru genul asta de gandire.

   Vrei sa protestezi? Iesi in strada
   Dar asa sa zici ca pentru ca nu ai votat ai protestat e de ras.
   Serios si fara nicio conotatie peiorativa.

   Incearca sa intelegi ca te deranjeaza locul de munca, sa zicem ca seful te freaca de te face din om neom.
   Tu ce optiuni reale ai?
   Sa renunti la job sau sa iti confrunti seful.
   Optiunea sa te duci la job in continuare si sa injuri pe un post-it care va ajunge la gunoi nu e o solutie.
   Nu rezolvi absolut nimic.

   Eu cand intalnesc genul asta de gandire imi pun serios intrebarea daca omul asta are un interes pentru a propaga aberatia asta sau pur si simplu nu intelege mecanismele de functionare statului. Bineinteles de cele mai multe ori e varianta „ma doare-n cur”

   0
   0
  • #46 Comentariu nou

   @Mihai : Ce avem și mai ales ce urmează se datorează cam 50% profilului votantului PSD. Celelalte 50% se datorează celor ca tine.

   0
   0
  • #47 Comentariu nou

   Bine, ati gasit vinovatii! Hehe! Va astept in strada cand va fi nevoie. De ce va e frica? USR are 200000 votanti in Buc. Toti cetateni model. O sa stati in casa? Credeti ca se pun cu sute de mii de protestanti daca fac vreo ghidusie?

   0
   0
  • #48 Comentariu nou

   Scuze, protestatari, nu protestanti. 🙂 dar tot nu pricep cum 500000 de votanti USR la nivel national se dau de ceasul mortii ca Dragnea va putea face ce vrea cu justitia. Nu uitati ca mai sunt vreun milion si ceva PNL si vreo 300.000 PMP. De unde teama asta?

   0
   0
  • #49 Comentariu nou

   @mihail #36
   Sint 55 consilieri, dintre care 15 USB, vezi te rog iara scorul votului.

   Plus cum (nu) se anunta convocarile.
   http://adevarul.ro/news/politica/ciucu-despre-convocarea-neasteptata-consiliului-general-trebuie-votez-echivalent-bugetul-ploiestiului-21-ore-vad-e-acolo-1_5862a0265ab6550cb8d22a47/index.html

   Inteleg ca treaba cu biletele a fost introdus in regim de urgenta pe ordinea de zi.
   http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/sedinte/convocare/convocare_20161228.pdf

   0
   0
  • #50 Comentariu nou

   Cred ca deja vad niste idei despre care eu nu cred ca functioneaza
   1. Nu mai avem nicio scapare, nicio solutie, suntem damnati ca natie
   2. Singura solutie e inca o revolutie,
   3. Toti sunt la fel

   Prima e deja prea mult, mai ramane doar sa ne spanzuram, ca sa scapam de viata asta.

   A doua solutie chiar nu functioneaza. Se reluam momentul 1989 e doar o simpla intoarcere in timp. Dupa un astfel de moment ajungem iar la alegeri si acolo nu te poti bate cu electoratul actual. Tot actualele partide o sa castige. Pentru ca asta vrea electoratul, alegerile din 2016 nu au fost trucate.

   Ambele solutii nu tin cont de faptul ca schimbarea in bine nu se poate decat la nivel national. Cand se schimba intreaga populatie, o sa se schimbe si clasa politica. Si asta nu se poate face decat treptat, incet-incet. Ma exprim gresit, nu e vorba de intreaga populatie, ci in fapt de o masa critica, un minim de 20-30% din populatie care sa doreasca schimbarea si sa se implice activ: prin vot constant, prin participarea la viata publica (implicarea prin ONG-uri si, mai ales, prin implicarea politica directa, da, direct in partide!)

   Nu cred ca avem alta cale, decat a ne misca incet, incet in directia asta.

   Si ca un corolar aplicat direct in politica: si aici schimbarea se face tot gradual. De asta votul este mereu util. De asta trebuie sa alegi mereu si mereu (chiar si raul cel mai mic) si sa te implici politic

   Daca adopti o linie dura, nu ajungi absolut niciunde. De genul „USR si-a dovedit calitatea. Niciun vot impotriva in CL Buc la acordarea de bilete gratuite la evenimentele de pe Arena Nationala.”

   Nu am habar ce s-a intamplat la acel vot. Dar daca un astfel de vot pe o problema minora in CL Buc te convinge ca nu mai ai ce vota, atunci chiar am o veste proasta.

   Standardele sunt atat de ridicate incat nu o sa aveti cu cine vota nici acum, nici peste 4 ani si nici peste 8 ani si nici peste 12 ani. Pentru ca schimbarea nu se poate face decat treptat, bagand astazi 10-15 oameni mai buni in consilii si in parlament, bagand maine 50. Altfel nu se poate. Va faceti singur un rau discutand despre politica de pe pozitiile astea, pentru ca o sa o faceti mereu fara solutii. Mai sanatos ar fi sa treceti in cei 40% care nu sunt interesati in niciun fel de politica si care nu voteaza niciodata.

   Si, indirect, ajutati clasa politica actuala, care nu o sa simta nicio presiune sa se schimbe. Ca sa dau un exemplu: in felul asta populatie pune egalitate intre Dragos Paslaru, economist, absolvent al Academiei de Studii Economice si al London School of Economics and Political Science, fost Ministru al Muncii in guvernul Ciolos si Olguta Vasilescu, care a lucrat in viata ei doar 3 ani, ca jurnalista la Cuvantul Libertatii in Craiova, care a fost 16 ani membra PRM, sub directa obladuire a lui Vadim Tudor, care e acuzata de plagiat si are un dosar pentru spalare de bani si care e actualul Ministru al Muncii

   Pai daca nu ai ce vota, atunci mai bine sa fie Olguta ministru, ca nu e nicio diferenta. De ce ar propune atunci PSD-ul un ministru ceva mai spalat? De ce ar insista USR-ul sa il sustina pe Ciolos ca prim-ministru? De ce s-ar schimba ceva in clasa politica daca noi refuzam sa alegem si ii consideram pe toti la fel? Inca o asteptam pe Maica Tereza sa candideze? O sa asteptam mult si bine.

   0
   0
  • #51 Comentariu nou

   Silicon-V – Nu cred ca nu avem scapare, eu chiar am incredere in romanii activi. Nu de genul astora care-si injura semenii. Revolutia n-a mers pentru ca a fost stopata la un moment dat. Apoi a venit mineriada si s-a stopat a doua oara revolutia. Dar in alte tari s-a putut. Nu cred ca sunt toti la fel, dar nici sa votezi fara sa cunosti persoana. Cred ca in momentul in care votez Clotilde si vad ce se intampla in campanie, si dupa, pot sa-mi pun niste intrebari si sa-mi pierd increderea. Apoi am vazut elitismul USR care imi repugna. Mai bine ii las pe altii sa voteze, care cred in ceea ce fac si actionez cand e cazul si cand sper ca si altii nu vor sta cu mana in san. Doar nu consideri ca ai votat si dup-aia gata!. Nu cred in scenariile „economistilor” de pe forumuri si nu cred in apocalipsa, imi repugna dispretul romanilor la adresa romanilor. si cred ca aici am ajuns din cauza comoditatii nu din cauza absentei la vot. Uneori votul nu e suficient. Dar, la momente grave, oamenii s-au miscat si de aceea cred ca jalea e nejustificata.

   0
   0
 12. #52 Comentariu nou

  Atat Moise cat si tu ati fi putut oferi mai multa implicare in alegeri insa voi le inchideati telefonul celor care spune-au ca vor sa voteze cu usr sau independenti. Asa ca vorba lui Moise: ” Si maine iese soarele”

  0
  0
  • #53 Comentariu nou

   Moise din Vechiul Testament? Ie-te cum religia spala omenirea pe creer!
   Cam ca Olivia Steer! Bu-ha-ha!

   0
   0
 13. #54 Comentariu nou

  Dragnea stie si vrea sa fie ultimul lider al PSD.

  0
  0
  • #55 Comentariu nou

   Si va si reusi, va conduce partidul v-o 25 de ani, va ajunge premier, si dup-aia presedinte al Republici!
   Mamaaaa, cata dreptate ai!

   0
   0
 14. #56 Comentariu nou

  Este mult mai simplu sa faci poporul sa inchida ochii, cand vine vorba de infractiuni la nivel inalt, daca le dai inainte circ si paine, El ofera multimii cu o mana, si fura pentru sine cu mult mai multe ( a se vedea ministii cabinetului Dragnea-Grindeanu). Sa fim seriosi, suntem o natie pentru care moralitatea nu a fost niciodata un ideal. Cat timp traim macar binisor, nu prea ne intereseaza daca si copiii nostri vor mai avea viitor in tara asta…

  0
  0
 15. #57 Comentariu nou

  Lasati gargara anti-PSD!!!! PSD rulz! Spasiba. Dasvidania!

  0
  0
 16. #58 Comentariu nou

  inca de la inceput Dragnea mi s-a parut un fel de combinatie monstruoasa a lui Erdogan cu Ceausescu…..deci cand ma gandesc la viitor,il vad asemeni celui di Turcia si mi se suprapune din ce in ce mai mult trecutui dinainte de 1989…..ma doare sufletul, si ma gandesc incet incet s-o iau din lod din aceasta tara, desi m-ar astepta „laptele si mierea ” ..pensionarilor…….

  0
  0
 17. #59 Comentariu nou

  Tot mă încurajez să rămân pe poziții, să nu o iau spre țările calde, sper să mai rezist cu borfașii ăștia.

  Sunt student, aș avea gratuitate la biletele CFR. Dacă se aplică masura asta, eu îmi voi cumpăra bilet întreg, nu vreau pomana lui Dragnea de a mă plimba gratis cu trenul.

  0
  0
  • #60 Comentariu nou

   O intrebare, ai acceptat pomana lui ciolos pt studenti in dec 2016? ca si el a dat gratuitate pe tren pt a vota… cum trebuie…

   0
   0
  • #61 Comentariu nou

   Nu mai unde sa pleci. UK si Germania este sufocata de imigrantii arabi. Inclusiv romanilor de acolo le este frica sa mearga pe strada.

   0
   0
  • Eu zic sa iei banii dar sa ramai cu mintea limpede 🙂

   0
   0
  • #63 Comentariu nou

   Problema nu se pune de un bilet.
   Problema e ca în țara asta nu mai există speranța unui viitor cât de cât normal.

   Acum fiecare își face socotelile dacă merita sau nu sa stea în mocirlă.

   0
   0
  • #64 Comentariu nou

   Mirciulica: N-am avut nevoie să mă deplasez nicăieri pentru a vota, ca să fii liniștit.

   0
   0
 18. #65 Comentariu nou

  Dragnea Grecul !

  0
  0
 19. #66 Comentariu nou

  Felicitari ptr. articol,bine spus,sincere aprecieri si ptr prestatia de la europafm.
  Am o intrebare : cum te simti ca prietena ta (sau sotia,nu stiu exact) Ionela Nastase se prostitueaza la cea mai jegoasa televiziune din lume ?

  0
  0
 20. ne place sau nu place, deocamdata in Romania nu exista alternativa pentru masinaria de partid a PSD-ului. La ultimele alegeri votantul cu ceva neuroni nu a avut alternativa si a preferat sa ramana acasa. Nu putea vota cu PNL-ul condus de Alina Gorghiu si sforarit de Vasile Blaga, s-ar fi prostituat intelectual

  0
  0
 21. #69 Comentariu nou

  Parerea mea este ca toate magariile le vor face pana la primavara, se vor misca foarte rapid, conform unui plan dinainte pus la punct, din 2016. Vor fi OUG-uri si proiecte de lege implementate cu o viteza uluitoare, vizand in principal independenta justitiei. Totul pe repede inainte, cat timp e frig afara si nu are lumea tragere de inima sa iasa la proteste.

  0
  0
  • #70 Comentariu nou

   Dacă suntem așa meteosensibili, ne merităm orice fel de soartă

   0
   0
  • #71 Comentariu nou

   Se pare ca incepe mult mai devreme decat anticipam acum o ora: Avocatul Poporului se pregasteste sa deschida lupta, prima sarja a cavaleriei penalilor.

   0
   0
 22. eu sunt satul gata.

  0
  0
 23. #73 Comentariu nou

  Nimic nou in povestea asta. Acum cativa ani au castigat alegerile (impreuna atunci cu looserii de la PNL) cu aceeasi placa, va aduceti aminte de 1 milion locuri de munca, cresterea salariului minim, impozite mai mici pt IMM samd. Trebuie sa recunosc ca in 2012 au fost mult mai moderati in promisiuni decat in acest an, cumva temperati ca abia ieseam din criza. Da, acea criza in care Tariceanu spunea ca nu vom intra niciodata. Daca mai punem la socoteala si taierile facute de Boc, scena era clar pregatita pentru PSD.

  Cum istoria se repeta pana cand oamenii isi invata lectia, cu suturile de rigoare in dos, iata-ne 4 ani mai tarziu inghitind niste gogosi supradimensionate in care se tot da, orice, oricat si fara numar, de la nasul mare Dragnea catre poporenii care ar trebui sa-i inalte osanale si mai ales, sa-l lase sa fie ce soarta i-a harazit: Il Padrino, Capo di tutti capi, aka Prim-Ministru.

  Pe scurt, PSD a vandut aceeasi bere ieftina si coclita betivilor cu drept de vot care inca isi mai cauta demnitatea pe fundul paharului, batranilor care plang dupa vremuri de mult apuse, tinerilor intoxicati de canale tv gen Antena 3, Romania TV etc.

  Iar cand toata povestea va incepe sa puta, PSD va schimba macazul si va trece in opozitie, aruncand cu rahat in cei aflati in acel moment la putere, pentru ca oamenii au memorie scurta si pot fi usor controlati si manipulati, preferand oricand o minciuna in locul realitatii. Si uite cum vor ajunge din nou la putere, aceeasi Marie cu alta palarie.

  0
  0
  • Da, dar atunci exista un presedinte dispus sa se lupte. Azi nu mai avem asa ceva.

   0
   0
  • #75 Comentariu nou

   @Vlad Petreanu: doar nu-l glorifici pe Basescu. lupta si banditul ala pt casa din Mihaileanu, pentru notariatul lui fi-sa (clienti BRD si Gazprom), pentru ce mai vrei tu, numai pentru tine si pentru mine, nu

   0
   0
 24. Legea trebuie sa fie respectata de toata lumea, indiferent de unde vii si cine esti…cu fumuri!

  Probabil, uita sa respecte guvernul,
  Dar l-am filat si noi; are deja, „fumuri”,
  Sa nu confunde casa, cu Parlamentul,
  Caci, poate face pasi, pe alte drumuri!

  http://epochtimes-romania.com/…/nimeni-nu-este-mai-presus-d…

  0
  0
 25. #77 Comentariu nou

  Sa nu uitam ca Dancu a fost tot timpul langa Ciolos.
  A fost spionul nr 1 pt pesede.
  Stie toate incercarile lui Ciolos de a indrepta cat de cat nenorocirile lui ponta.
  Are cunostinta de toate legile, proiectele in curs pt. aducerea de bani europeni in tara.
  Ganditi-va cati bani nu au mai fost sifonati in ultimul an, de cand pesedeul nu a mai avut acces la fonduri.
  Cate achizitii au fost facute ok, sigur, probabil, nu toate, dar marile achizitii au avut o supervizare mai atenta.
  Cati bani nu s-au scurs catre partide, ca o fi penele sau pesede, nu conteaza acum.
  De toti banii astia se ocupa guvernul viitorului faliment al Romaniei, guvernul Dragnea.
  O sa fie de trista amintire acest guvern, al lui Ponta o sa fie pacalici pe langa ce o sa faca taranul de Dragnea…

  0
  0
  • Dâncu nu e in gașca lui Dragnea. Nici măcar a lui Ponta.

   0
   0
  • #79 Comentariu nou

   Hmm…
   Da-ne doua dovezi, te rog.
   Multumesc!

   0
   0
  • #80 Comentariu nou

   Nu stiu al cui e Dancu, dar era destul de elogios la adresa lui Dragnea. De fapt, am observat o campanie de spalare a imaginii teleormaneanului. Eu mai pot privi doar TVR si inca o televiziune privata al carei nume nu-l dau. In rest, chiar daca au criticat pe ici-colo ministrii, Dragnea e prezentat ca un guru, un maestru, un strateg nemaintalnit.

   0
   0
 26. #81 Comentariu nou

  Ia-ti pastilele! Sa nu faci atac cerebral! Linisteste-te! mai sunt cateva ore si isi incepe Gadea emisiunea! Asa o sa mai faci rost de niste cuvinte in vocabular! Ce te-ai face fara Badea care te-a invatat cateva expresii ( „crucisatorul a mictionat”, „basist zelos”, platit din surse obscure ) ??!?! Viata ar fi pustie, din pacate!
  Ar fi bine daca ar exista implant de creier! poate ai mai avea o sansa! Dar asa, treci frumos in patut, Gadea incepe emisiunea!
  Si inainte sa adormi sa nu uiti sa pupi iconita cu Voiculescu! Va fi mandru de tine!

  0
  0
 27. #82 Comentariu nou

  Cred că, în mare, concluzia finală a articolului este corectă: PSD abureşte societatea „înainte de a comite nişte măgării epocale”! Dar, în opinia mea, prima ţintă, imediată, este debarcarea preşedintelui! Nu neapărat pentru că este un sas încăpăţânat care ţine la principii, ci pentru că, de bine de rău, el este singurul care mai poate apăra justiţia, prin numirile pe care le face şi contestaţiile la Curtea Constituţională. Prilejul pentru suspendare va apărea în următoarele două zile! Dacă respinge vreun ministru – aprobat de parlament indiferent de buboaiele din cap – dl. Iohannis va fi suspendat în cel mult o săptămână! Ghiftuiţi de atâtea pomeni, vă imaginaţi că românii vor ieşi în stradă, dacă nu au făcut-o la vot?! Atacul la justiţie va fi declanşat imediat – cu complicitatea preşedintelui interimar -, dar lovitura de graţie îi va fi aplicată după demiterea prin referendum şi alegerea unuia nou, slugă 100% a „sistemului”. Aici îşi joacă PSD-ul prima mare carte din şirul măgăriilor epocale pe care le-au pus la cale pentru a acapara total şi definitiv puterea în România. Iar următoarele vor fi îngenuncherea completă a justiţiei, amnistierea penalilor, modificarea Codului penal şi a Constituţiei şi înăsprirea legilor anti-demonstraţii stradale. Erdogan este un model perfect pentru PSD, pentru că a demonstrat că se poate, în ciuda UE!.
  Ar trebui poate spus că delirantul şir de măsuri pentru aşa-zisa creştere a nivelului de trai, are ca scop şi diminuarea până la anulare şi uitare a realizărilor Guvernului Cioloş (majore, de fond). Căci, atunci când se va ajunge la fundul sacului, bănuiţi pe cine va fi aruncată vina! Căci Dacian Cioloş, cu capitalul său de simpatie, nu trebuie să mai (re)apară niciodată în mocirla politicii dâmboviţene. De ce?, pentru că a demonstrat că se poate şi altfel, redând speranţa unui oarecare număr de români. Iar aşa ceva nu are voie să se întâmple când vrei să îngenunchezi complet o ţară pentru zeci de ani, păstrând-o la condiţia vacii bune de muls,,,

  0
  0
 28. #83 Comentariu nou

  Ai furat 10 miliarde de la popor si poporul este pe urma ta, vin ca o gloata nestavilita peste tine sa te prinda , sa-ti ia gitul ! Mai au putin , putin si te prind. Tu ai caii obositi, incarcati cu atita amar de banet si nu mai poti rezista mult.
  Cum scapi din situatia asta ? Simplu :
  Incepi si arunci pe drum ,din loc in loc, o parte din desagii grei de bani. Scapi caii de greutate si mai ales opresti prostimea care te alearga. Ei se vor opri la fiecare desag sa ia banii !
  Si, uite-asa ajungi in padure unde te poti ascunde fara a putea fi gasit si , mai ales, poti face oricite cozi de topor doresti !
  Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea lui Dragnea-mparat si programul lui de guvernare !
  Alte povesti precum : „Iohannis cel viteaz si somnul de frumusete”, „DNA in tara minunilor” sint in lucru. In maxim 25 de ani le scriu cuprinsul.

  0
  0
  • #84 Comentariu nou

   @ iulian
   Vă mulțumesc, mi-ați înseninat ziua :).
   Nu e chiar de râs, dar comentariul dvs. este cel mai inedit și mai spumos de aici și cred că dl. Petreanu ar trebui să vă de a un premiu pentru asta.
   Într-o țară ”atât de tristă, dar cu așa mult umor” (folosesc destul de des expresia asta, deși nu-mi aparține – pentru că definește perfect această țară), comentarii ca acesta ne ajută să mai și zâmbim chiar dacă suntem cuprinși de neliniști serioase …

   0
   0
 29. #85 Comentariu nou

  Mă tem că nu am mai văzut de mult o asemenea acuratețe analitică la un vechi jurnalist – cunoscut de mine mai ales datorită undelor radio – și , sincer să fiu , sunt ușor îngrozit…dar nu disperat…încă !
  Sunt întru-totul de acord cu mobilul / motivația ” generozității ” P.S.D.-iste enunțată de dvs. – intră fără pic de tăgadă la celebra ” Panes et circens ” – și , din păcate , pt. a câta oară, Doamne ?! – va și funcționa ! Doar dacă… Doar dacă – din nou, pt. a câta oară ?! – ceva/cineva/altceva denumite fie forțe oculte/coana Europa/abominabilele servicii secrete/angajamente politico-militare-strategice ș.a.m.d. vor sta în calea tăvălugului anunțat ,ce pare mai perfid și hotărât ca niciodată de când s-a tot perindat la guvernare !
  Nu ar fi de mirare ca , deși se și îmbată pe alocuri cu apă rece îndoită cu miasmă de euroi văzuți doar de ei , robinetul mierii și laptelui să se gâtuie brusc odată ce vor consulta registrele și creditorii, iar circul lipsă din parabola mai sus pomenită să fie reprezentat de schelălăielile haitei ajunse la putere pe mâna votantului român – fie el mințit, fie fără alternative credibile reale ! Sper doar ca timpul pe care cred ei că îl stăpânesc actualmente, să le joace festa supremă și să fie suficient de scurt pt. a nu produce daune semnificative decât la nivelul egoului personal al celor care i-au votat din convingere și cu credința fermă a realizării spuselor electorale ! Sper ca să nu retrăim ceea ce am fost siliți să îndurăm din 2008 încoace – nu de alta , dar și unii și alții din așa zisele tabere opuse, vezi Doamne ! – sunt prezenți , din nou , în această cumplită anticameră a Infernului României ce poartă numele aproape angelic – dacă nu am ști cu toții de cine e populat – de Parlament ! P.S. – Cred că Dante trebuia să trăiască alte timpuri…ar fi fost mult mai descriptiv și poate chiar uimit de ceea ce ar fi trăit azi…

  0
  0
  • #86 Comentariu nou

   În primul rând: pomenile partidului care-l bagă în față pe Dragnea seamănă cu aruncatul salamului din camion în primii ani de după revoluție. Asta a fost și înainte de 1989 (și a rămas neschimbată până astăzi) părerea lor despre români: că au un comportament compulsiv de pomanagii.

   În al doilea rând: în România nu există ”Dreapta” din pdv politic. (PNL nu a fost niciodată ”de dreapta” ! Aminitiți-vă cine a fost partenerul PSD în sinistra făcătură numită USL).
   Dogmatic: Un partid de dreapta veritabil este susținut de Capitalul privat care activează în economia producătoare de bunuri.
   În România acest tip de capital este adus – majoritar – de multinaționalele străine.
   Masa de hipsteri care l-a dat jos pe Ponta și a mărșăluit pe Bdul Kiseleff strigând ”Jos PSD” a fost compusă din indivizi ANALFABEȚI POLITIC !
   Salariile acestor protestatari ad-hoc sunt plătite de multinaționalele străine ai căror proprietari NU SUNT INTERESAȚI de educația politică a acestor tineri. Hipsterii NU AU SIMȚIT pericolul noului USL ! Ei nu sunt atinși în orgoliu de ”noile salamuri ale PSD” ! Niciun Hipster NU A CITIT cele 173 de pagini ale elucubrantului ”Program de Guvernare PSD”.
   Nici capitalul privat românesc nu simte nevoia să-și educe dpv politic salariații. (Este normal ! Ne amintim foarte bine că – în proporție majoritară – acest capital a fost prăduit de uzurpatorii Revoluției din Decembrie).

   În al treilea rând: românii plecați la muncă peste hotare sunt salariați ai capitalului privat. În plus ei sunt martori ai democrației occidentale.
   Aceia ar fi cei mai în măsură să susțină valorile de dreapta dar – ce să vezi – nu sunt prezenți în țară ! Iar pentru ei PSD a creat doar O SINGURĂ CIRCUMSCRIPȚIE ELECTORALĂ – DIASPORA care livrează doi deputați și un senator la circa 3,5 mil. votanți. (apropo, nu cumva aici avem o încălcare a Legii Electorale care impune un anumit nivel de reprezentativitate pentru un demnitar ? )

   0
   0
  • #87 Comentariu nou

   Panem et circenses nu panes et circenses ignorantilor! Pe Dante lasati-l in pace – sunt sigura ca nu ati citit un rand din tot ce a scris!
   Infernul e ignoranta crasa si suficienta! Stiti cumva cine e Michel Barnier numit si Le chou de bruxelles!? Cercetati!

   0
   0
 30. #88 Comentariu nou

  Cred ca jocurile nu sunt facute, societatea s-a intarit in ultimul timp si o sa aiba din ce in ce mai multe de spus.
  Un bun exemple este cel al Casei Jurnalistului, care a dat jos un doctor de neatint cu „A fost un experiment”.

  Societatea devine din ce in ce mai transparenta, si o sa-i fie foarte greu guvernului Dragnea sa miste cu opozitia de la USR si Basescu.

  0
  0
 31. #89 Comentariu nou

  Cred ca cel mai simplu raspuns la intrebarea din titlu este acesta: reteta Erdogan.
  Daca umpli oamenilor burta vor fi prea preocupati cu digestia.

  0
  0
 32. #90 Comentariu nou

  E posibil sa fie mai mult de atat.
  Avem Partid unic, cu conducator multiubit fata de care chiar si secunzii apropiati isi declara public loialitatea si obedienta.
  Avem clasa bugetara, perfect manevrabila inainte si dupa alegeri. Ne-am intors in anii ’50, urmeaza sa punem Neamtul sa abdice si sa instituim cenzura.
  Dezbateti acum, cat mai puteti.

  0
  0
 33. #91 Comentariu nou

  daca se mareste gradul de colectare .deci mai putina coruptie vor fi banii pentru toate.si atunci sporeste si productivitatea roamanilor.ca vor fi mai multi la buget….
  De unde banii pentru toate astea? Productivitatea n-a crescut deodată cu 30%. N-au urcat exporturile cu 40% an pe an. Gradul de colectare a taxelor (cel mai mic din UE, de 28%) nu va ajunge nici anul ăsta la 50%.
  frumos spus dl.PIETREANU ,dar totul e posibil….
  mai sunt citeva surse impozitarea multinationalelor aici!!!!! nu in off shore..de acest lucru nu am mai auzit nimic.redeventele????? petrolul se aude ca creste la 100 usd?? deci ce facem cu redeventele????

  0
  0
  • #92 Comentariu nou

   valabil si pt opozitie!!!! USR-PNL :
   mai sunt citeva surse impozitarea multinationalelor aici!!!!! nu in off shore..de acest lucru nu am mai auzit nimic.redeventele?????
   SA-I VEDEM CU LEGI INPARLAMENT DACA SUNT ROMANI!!!

   0
   0
 34. #93 Comentariu nou

  NE-AM saturat de politica facuta pt smecheri ..sa vedem ceva pt aceasta tara..

  0
  0
 35. #94 Comentariu nou

  De opus, are cine sa se opuna cei care inteleg si sunt multi, ca a fi complice cu o banda de hoti nu poate sa asigure viitorul familiei tale !

  0
  0
 36. #95 Comentariu nou

  cand vad atatea discutii politice si pentru romani nimic ,ma apuca groaza..
  de aceea romanii nu au mai iesit la vot…
  nu au avut ROMANI pe care sa-i voteze!!!!!
  nea-m saturat sa votam SIE -BASESCU/USR/PNL SI SRI -PSD /BLAGA
  dorim sa votam oameni corecti si cinstiti…

  0
  0
 37. #96 Comentariu nou

  NEA-M SATURAT DE LUPTE PT CIOLAN…
  DACA EI NU TERMINA MAI AVEM DOAR O SOLUTIE..
  PUNEM MANA PE BATA SI IESIM IN STRADA..
  cu CIOLOS AU AMANAT DEZNODAMANTUL…
  VINOVATI -IOHANNIS -BASESCU -AU PUS O MARIONETA-CIOLOS- SI AM PIERDUT 1 AN..

  0
  0
 38. #97 Comentariu nou

  Dar de ce unge PSD angajații, fie ei la privat sau la stat, tinerii, fie ei studenți sau nu, pensionarii, oamenii de afaceri – de ce unge PSD practic pe oricine are de încasat vreun bănuț de la stat sau de la alt privat în România?
  GRESIT DL.Petreanu , NU ESTE UNS NIMENI . E PLATIT PT MUNCA DEPUSA.SA NU MAI FIM SCLAVII EUROPEII!!!
  CE A FACUT CIOLOS 1 AN..DE CE NU A REFORMAT (sau macar sa fi inceput ) administratia…
  PCR-UL traieste. pile ,cunostinte ,relatii!!!!!!!!

  0
  0
  • #98 Comentariu nou

   Daca ar unge cu untura de la ma-sa n-ar fi nicio problema.
   Problema e ca unge din munca celor care muncesc in romania in privat – pe cei de la stat ii vad ca niste asistati si nimic mai mult.

   Un singur exemplu de interventie imbecila e cazul rca-ului.
   Pentru ca parlamentul populist a vrut sa rezolve problema unui grup (soferii de camion) au dat o lege care plafoneaza rca-ul.
   Rezultatul e ca cei care au autoturisme mici acum platesc un rca mai mare.

   Si asta se va intampla peste tot si in orice domeniu.
   Cand dai undeva trebuie sa iei din alta parte.

   Daca tu nu muncesti si esti asistat e normal sa nu te intereseza amanuntele astea.
   Insa daca muncesti te asigur ca vei plati si tu personal pentru aventura asta.

   0
   0
 39. In afara de cresterile de la pensii ai salarii restul masurilor nu au impact bugetar si se vor acoperi fara probleme doar din cresterea salariului minim in conditiile in care la stat sunt un nr. Nesemnificativ de salarii minime (cateva zeci de mii) fata de privat unde sunt peste 1.5 milioane care vor plati aprox. 60 lei/lunar in plus la stat deci doar de aici statul incaseaza peste 1 miliard de lei in plus. Iar la pensii toate cresterile nu reprezinta mai mult de 2-2.5 milarde de euro in plus anul asta (cresterea de 56% de la salarii e in 4 ani pana in 2020) care se pot acoperi fara probleme din cresterea economica care daca va fi in jurul a 5% inseamna aprox. 10 miliarde de euro in plus la PIB si peste 3 miliarde de euro in plus la buget (gradul de colectare a taxelor e de 31-32% PIB).

  0
  0
  • Ma refeream ca nu au impact semnificativ nici o masura in afara de cresterile de la pensii si salariile. Bursele studentilor cresc de la 87 lei la 201 lei adica 114 lei in plus/luna pt. Cateva zeci de mii de studenti reprezinta doar cateva zeci de milioane de euro/an, la fel si celalte masuri cu bilete gratuite, ajutoare…..adica toate impreuna nu vor reprezenta nici macar 1 miliard de lei cat se incaseaza din cresterea salariului minim pt. 1.5 milioane care lucreaza la privat. Fregate,blindate….se vor achizitiona pe bugetele din 4 ani nu doar din bugetul de anul asta,la fel cheltuielile cu spitalr,impaduriri….

   0
   0
  • #101 Comentariu nou

   Cred ca am inceput sa ne timpim din prea multe vorba si prea putine cifre. Bugetul consolidat in 2016 prevedea venituri de vreo 230 miliarde de lei, in crestere cu 1.6% fata de 2015, bazat pe o crestere economica de 4% si un deficit de 26 miliarde de lei. Deci cum ramine cu convenabilele cresterile din pix de PIB, venituri la buget de cite miliarde de euro pentru 2017?! https://openbudget.ro/buget/2016/

   0
   0
  • #102 Comentariu nou

   „Iar la pensii toate cresterile nu reprezinta mai mult de 2-2.5 milarde de euro in plus anul asta”
   Adica vreo cit sa zicem, 10-11 miliarde lei deficit al fondului de pensii IN PLUS pe linga dracu stie ca a fost in 2016, ca in 2015 era de 18 miliarde de lei, platit de la bugetul de stat? Cu putin noroc ajunge deficitul jumatate din fondul de pensii, si in total un sfert din bugetul consolidat. Hai, eu zic ca se poate, trebuie doar sa avem vointa. http://www.zf.ro/eveniment/deficitul-sistemului-de-pensii-in-scadere-cu-16-in-primele-cinci-luni-ale-anului-15542361/poze/

   0
   0
 40. #103 Comentariu nou

  citate din nicusor dan -USR:

  „Speranta pentru un nou inceput ar fi trebuit sa o regasim in oamenii care ne sunt astazi propusi drept ministri. (…) Primul om demis pentru incompetenta dupa incendiul de la Colectiv, chiar de guvernul condus de Victor Ponta, ajunge azi ministrul Tineretului si Sportului.
  REFORMA ADMINISTRATIEI!!!!!!
  CONCURSURI CINSTITE …NU PE PILE!!!!!
  DACA SAU DUS INCOMPETENTI IN CONTROL SI AU LUAT SPAGA (SAU NU SI-AU FACUT DATORIA) TREBUIE SA PICE SEFUL????
  DEGEABA SCHIMBI SEFUL DACA ANGAJATII VOR FACE LA FEL IN CONTINUARE….

  0
  0
 41. #104 Comentariu nou

  APROPO DE CIOLOS…
  MAI E VREO TARA DIN EUROPA CE NU ARE IN VIGOARE LEGEA FALIMNETULUI PERSONAL???
  LA NOI EL A MAI AMANAT-O CITEVA LUNI…
  DAR TAXA PE STILP LA MULTINATIONALE A LASAT-O SA DISPARA..
  CU CINE TINE ?? CU URSUL..

  0
  0
 42. #105 Comentariu nou

  ce sa zic altceva decit DATE IN PULA MEA DE OFTICAT SI PREZENTATOR TV RATAT.
  sa sugi pula lui dragnea si tariceanu

  0
  0
 43. #107 Comentariu nou

  Deja au inceput. Ciorbea ataca maine la CCR legea care il opreste pe Dragnea sa ajunga Premier.

  0
  0
  • #108 Comentariu nou

   Mi se pare f. normal. Tu daca-i fi fost condamnat politic n-ai face la fel??
   In plm, intre a indemna oamenii sa iasa la vot si a sfatui sa Nu faca asta,io cre’ ca Bas-ul ar trebui condamnat , asa zice la Contitutionen!
   Capisci?

   0
   0
 44. #109 Comentariu nou

  Mai erau citeva promisiuni, spre exemplu 2500 de gradinite. In fine, e si greu sa le retii pe toate avind in vedere ca-s fara numar si fara logica.

  Cit despre ce urmareste Dragnea… am doua variante:
  – una soft, in care incepe sa dea de toate la toti si in paralel amputeaza justitia, (linisteste dna-ul, baga o amnistie, etc)
  – una hard, in care chiar se apuca de implementat timpeniile alea si destabilizeaza finantele tarii pina iesim din UE: e suficient sa propuna PSD niste cresteri de deficit ca sa traiasca romanul bine, UE sa zica ca nu e de acord si pedalind pe mindria prosteasca a romanului coroborata cu suta de lei in plus la salariu sa uesim din UE in aplauzele generale.

  Sau pur si simplu Dragnea a repetat atit de des aberatiile alea, incit a ajuns sa creada in ele. Si ii place atit de mult sa le repete in aplauzele publicului, incit nu se poate abtine.

  Oricum, in citeva luni vom afla deznodamantul, pentru ca ori nu se aplica si PSD scade in sondaje, ori se aplica si intram in incapacitate de plata.

  0
  0
 45. #110 Comentariu nou

  N´am inteles pe care justitie o s´o anihileze Dragnea… aia a Codrutei, plagiatoarea cu voie de la sistem? aia a lui Coldea?… si cu voia dumitale, aia fosta a lui Ghita fugarul care rade acum de ceilalti doi? aham, pai e grav rau ca ne´o anihileaza pe codruta si ne mai da si bani pt asta…

  0
  0
 46. #111 Comentariu nou

  Trist dar adevarat!

  0
  0
 47. #112 Comentariu nou

  PSD VA VREA PRESEDENTIA, IAR POMENILE ASTEA TOATE DUC SPRE O CANPANIE FASTUOASA…

  0
  0
 48. #113 Comentariu nou

  Nu vor renegocia deficitul bugetar, asa cum USL s-a laudat, dar a renuntat. Se vor incadra in deficit de 3%. Cum? Doar taind investitii nu ajunge. Schema e alta: se infiinteaza un Fond Suveran (de fapt 2 fonduri), iar investiile se vor derula in afara bugetului de stat, prin urmare nu vor fi contabilizate acolo; spatiu fiscal ramas liber se va ocupa cu cresterile de salarii si alte masuri de relaxare fiscală. Va creste accelerat datoria publica a României. Fondurile respective vor fi sub semnul intrebarii, putind fi devalizate romaneste, iar ultimele resurse nationale pierdute pe veci in urma unor insolvente a acelor fonduri, cu o Romanie care instant poate ajunge o Grecie in deriva.

  0
  0
 49. #114 Comentariu nou

  Asa cum a fost precizat in articol, PSD intr-adevar mituieste poporul! Isi doresc cu ardoare sa aiba legi speciale pentru ei, sau mai exact legi care sa-i ajute sa nu rapunda in fata legilor! Doar sunt caini adevarati nu catei! Legile tarii sunt pentru oameni prosti care traiesc din salariu. Ei fiind oameni speciali, alesi prin vot popular(adica 45% din 39%) trebuie sa aiba parte de legi speciale. Si noi restul gloatei trebuie sa ne bagam mintile in cap si sa ne supunem vointei specialilor. Nu cred ca o sa fie bine vreodata in tara aceasta cat timp oamenii se lasa manipulati, mintiti si umiliti in schimbul unor lucruri pe care ar trebui sa le primeasca in mod normal nu sub forma unor favoruri!

  0
  0
 50. #115 Comentariu nou

  „Nu m-ai vrut prim-ministru, iti iau locul la Cotroceni!”, asta cred ca-i scopul!

  0
  0
 51. #116 Comentariu nou

  Dar alegerea presedintelui intr-un singur tur?! (First past the goal post / „Ca in Anglia” / Ca la primari)
  Despre asta de ce nu discutam inca?

  0
  0
 52. #117 Comentariu nou

  E clar ca aceste pomeni vor fi folosite ca peste 3 ani sa se castige de catre psd si postul de presedinte. Cred ca vor uimi prin pomenile pe care le vor acorda. Totusi, riscam sa intram intr-o criza foarte mare din cauza acestor cadouri.

  0
  0
 53. #118 Comentariu nou

  Tocmai s-a instalat noul Guvern! Aferim! In ciuda basismului&binomist crunt ce polueaza de 12 ani societatea romaneasca prin manevre mafiote,iar in ultimele zile am avut destule probe, in ciuda depasirii Constitutiei de catre Mut, in ciuda Binomului care voia oameni in ministerele strategice, Dragnea&Tariceanu le-a aplicat o mare mwuie, in ciuda faptului ca Sistemul controleaza majoritatea presei si intoxica prin agenti platiti NU din piata, ci din salarii neimpozitate platite „la negru”, in ciuda acestei represiuni nemaivazute din anii ’50, poporul a ales, poporul a decis: Da, vrem salarii si pensii si ajutoare mai mari, conforme cu munca depusa, vrem TVA mai mic, vrem ca multinationalele sa plateasca in Romania impozitul pe profit-asta ar fi cam 50 mld E, suficient pt. un salariu minim de 500 E, vrem ca justitia sa fie facuta de judecatori NU de campul tactic, vrem NU politie politica, vrem ca investitorii romani sa nu fie beliti de ANAF, iar firmele straine sa nu fie favorizate de interventiile unor ambasadori straini, vrem demnitate si coloana vertebrala in relatiile internationale, vrem SA MUNCIM PE BANI ADEVARATI!!
  Asta pt. admin, care nu stie cum e sa stai la forja, 60 grade C, pe un 2000lei, cand mai bine faci propaganda pe 700 E frecand-o pe duda, cu 2 articole pe luna!!!
  Ca o concluzie uvriera: sa vorbeasca unii care chiar produc plus-valoare, autoturisme, masini-unelte, elicoptere, termoficare, SMURD, ordine publica, sanatate, asistenta sociala, invatamant, si NU mestecatorii de vorbe care cotizeaza ZERO la Bugetul Consolidat al Statului!!!

  0
  0
  • #119 Comentariu nou

   radu – trecand peste mocirla specifica a3 din comentariu
   azi salariul minim in romania e 1535 lei
   pentru orice activitate pe care o prestezi in romania si angajezi un om te costa minim 1535 lei.
   si se presupune ca va creste la 1779 lei in 2017.

   dar sa ne oprim la ceea ce avem acum. adica 1535 lei
   convertit in euro de dinainte de alegerile castigate de psd reprezenta 340,96 Euro
   convertit acum la o luna dupa ce psd-ul a castigat alegerile reprezinta 338.10 Euro
   asta inseamna ca salariul minim a scazut cu 3 euro la o luna (de fapt e mai putin de o luna) dupa ce psd-ul a castigat alegerile.

   imagineaza-ti romania peste 48 de luni in care guvernul pesedist aplica programul intocmai cum e prorocit la mocirla3

   in lei salariul va creste cu siguranta (nu e dificil sa tiparesti bani) insa pot sa fac pariu ca in euro va scadea.

   asa ca somn usor si ne auzim peste 48 de luni.

   0
   0
  • De parca cresterea euro din ultimele saptamani n-a avut nici o legatura cu iohanis care timp de 20 de zile a refuzat sa recunoasca votul liber exprimat in 11 dec ….de altfel imedia dupa ce a fost desemnat noul guvern euro a scazut de la 4.54 la 4.51 si va mai scadea spre 4.4 asa cum a fost in timpul guvernarii ponta cand timp de 3 de ani jumatate euro a ramas constant in jurul valorii de 4.4 lei desi nu s-au facut imprumuturi semnificative ca pe vremea basescu-boc.

   0
   0
  • #121 Comentariu nou

   domnu radu, vezi ca ai ramas in urma, domle, cu basismul, acum basescu e prieten cu astia.

   praf esti.

   0
   0
 54. #122 Comentariu nou

  Bine fac sa fure sa dea bani multi la bugetari sa si ma faca inca o pensie speciala,bravo lor pe cedin domeniu privat sa i faca sclavi,sa nu faca legi sai ajute sa mai puna niste impozite in plus,sa le dea la patroni si scorbaci sa ne si bata si sa ne angajeze pe minimul pe economie sa de mana libera la banci sa platesti proptiri tot salariu ,bravo lor baieti destepti sacastige cei de la stat mai mult, ca ei aduc bani la buget nu domeniu privat,sa o tina tot asa

  0
  0
  • #123 Comentariu nou

   Sa le dea patronilor …ca verbul a da cere complement direct. Cand ai sa vorbesti corect romaneste o sa pot sa citesc aiurerile pe care le scrii! Salariul minim stabilit pentru 1450 lei este stabilit atat pentru angajatii la stat cat si pentru cei angajati in societati cu capital privat.

   Salariul minim brut pe țară garantat în plată crește la 1 februarie cu 200 de lei (brut) conform HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017.

   Mai exact, salariul minim brut va creşte de la 1 februarie a.c. de la 1.250 lei la 1.450 lei, pentru un program complet de lucru de 166 de ore, în medie, pe lună, reprezentând 8,735 lei/oră. Asta înseamnă că salariatul plătit cu minimul pe economie va primi lunar suma netă de 1.065 de lei, cu 140 de lei mai mult. decât încasează în prezent.
   Numarul total al bugetarilor era in noiembrie 2016 1 981 921 persoane. Din acestia 502 822 sunt angajati in administratia centrala (inclusiv Senat si Camera deputatilor – numarul alesilor a scazut asa cum stiti deci scade si numarul de birouri ale parlamentarilor). In octombrie 2016 in Romania erau 5 081 700 pensionari iar efectivul salariatilor era de 4 749 100 fata de 6 060 000 in august 2015. Acestea sunt date INS. Prin urmare ………… mai putin cu 1 310 900 salariati si cu 55 462 pensionari care intre timp au „iesit din sistem”. Poate la aritmetica va pricepeti mai bine.

   0
   0
 55. Dacă veniturile cresc pentru toată lumea, fără o legătură directă cu productivitatea, atunci vom avea inflație și toată lumea va putea cumpăra de fapt cam aceleași lucruri, dar la prețuri mai mari. Standardul de viață nu se poate îmbunătăți cu adevărat decât prin creșterea eficienței muncii. Desigur, un aspect important este să ne asigurăm că bogăția suplimentară generată este împărțită în mod echitabil cu toți cei care participă la generarea ei.

  0
  0
  • #125 Comentariu nou

   S-a incercat comunismul. Nu functioneaza.
   Singura tara comunista care prospera e China insa acolo doar sistemul politic e comunist.
   Economia chineza e una din cele mai liberale din lume.

   0
   0
  • In Romania productivitatea muncii e aprox. La 50% din media UE in conditiile in care salariile sunt doar la 20-25% din media UE. In plus masa salariala din Romania reprezinta doar 31% din PIB fata de media ue a carei masa salariala reprezinta 45-50% din PIB.

   0
   0
  • #127 Comentariu nou

   Din ce studii reiese ca productivitatea la noi e 50%?

   Dpmdv suntem undeva la 10%, dar na, depinde si ce indicatori se folosesc

   0
   0
  • #128 Comentariu nou

   Zici ca esti moise guran, in plm, oi fi ai tu vreun analist economic la B1 TV?!

   0
   0
  • @cosmin – sunt calcule facute de eurostat (institutul de statistica al comisiei europene) care spun ca in romania productivitatea muncii e la 53% din media ue in conditiile in care salariul mediu e doar undeva la 22% din media ue. De asemenea masa salariala e doar 31% din PIB in Romania fata de 45-50% media din ue ….explicatia e foarte simpla – in romania economia e in proportie de 70% controlata de capitalul strain care scoate din tara tot profitul….de ex. Omv per angajat face un profit mult mai mare in romania fata de austria iar daca in romania omv plateste un angajat cu 600-700 euro in austria il plateste cu 3-4000 euro.

   0
   0
  • #130 Comentariu nou

   tonys, nu prea are sens ce spui.
   productivitatea reiese din cat profit face o companie de pe urma unui angajat.
   daca ceea ce spui e adevarat atunci omv ridica nivelul productivitatii in romania.
   ceea ce e un lucru bun.

   dar per ansamblu daca ne referim la 90% din forta de munca din romania angajata in privat treaba sta foarte prost.
   iar asta se datoreaza:
   1. calitatea precara a oamenilor, angajati sau „patroni” (majoritatea sunt in zona de cimpanzei dresati)
   2. nivelul de capitalizare a firmelor.

   partea proasta e ca nici nu exista speranta unui viitor mai bun,
   cel putin eu nu vad o romanie prospera in urmatorii 20-30 de ani
   bruma asta de prosperitate din ultimii ani s-a datorat UE fara de care eram inca la nivelul anilor 2000

   0
   0
 56. #131 Comentariu nou

  BINGO !!!

  Cand romanii se vor trezi din jmechereala, va fi prea tarziu si vor fi putini aia care pot si vor.
  Jandarmii o sa fie pe pozitie cu bulanele pregatite, sa-si pazeasca salariu dodolet. Iar gurile de la TV for latra cum „agenturile staine” vor sa destabilizeze tara.

  0
  0
  • #132 Comentariu nou

   Deci emigreaza si du-te!Basistule care esti tu basist!!
   Oricum nu produci plus-valoare in piata!

   0
   0
 57. #133 Comentariu nou

  De acord cu Radu , IN TOTALITATE !
  Lucrez la carton ondulat 12 ore pe zi, nevasta „baga” 8-10 nopti la anestezie si terapie intensiva la un spital in Brasov, am doi copii de 8 si 12 ani si am asistat la campania desantata de dreapta in ultmii 14 ani, iar CRIMINALII boc si basescu si-au batut joc de fostii mei parinti si de actualii mei socri !
  Sunt fericit ca a castigat PSD-ul si sper sa se schimbe intreaga paradigma de viata in tara mea, nu sa fim BATJOCORITI de dreapta, m-am saturat sa se tot faca misto de moldoveni si olteni si mi-e o scarba infinita de votantii lui iohannis din Banat si Ardeal !
  La 48 de ani ma voi duce la o sala de KUMITE si voi plesni pe oricare jmecher ce calca in picioare demnitatea familiei si unitatea romanilor !
  Hai sictir dreapta, stanga va fi solidara !

  0
  0
  • George: tu, familia ta și milioane de alți români trăiți (trăim!) atât de prost tocmai pentru că, de zeci și zeci de ani, politicienii din țara asta n-au fost preocupați decât de traiul lor și să mituiască populația cu câte un salam. Ai uitat când „se băga” carne la Alimentara, pe vremea lui Ceaușescu? Exact asta se întâmplă și acum, diferența nu-i decât de proporție și de metodă.

   Faptul că tu, familia ta și milioane de români nu reușesc să facă legătura între politicienii pe care-i votează de 27 de ani – aceiași, de fapt, indiferent de partid – și sărăcia în care trăiesc este marea tragedie a acestei țări.

   Politicienii sunt direct interesați să mențină milioane de români în sărăcie, lipsiți de informație corectă și de educație politică. În acest fel de mențin la putere.

   Simpatizez cu tine, înțeleg cât de greu trăiești, dar nu-ți pot spune mai mult de-atât: bucură-te cât poți de suta de lei pe care ți-o dau rând pe rând guvernele, că mai mult nici n-o să vezi.

   0
   0
  • #135 Comentariu nou

   Prietene, eu ca si tine, stim ce-i aia munca si plus-valoare ,si profit pt. firma, si oase rupte, si salarii de mizerie , si ore suplimentare neplatite, si lucru in mediu toxic&periculos, toate astea pe salar minim!
   Si vin gusterii astia care n-au produs un surub toata viata lor sa ne invete: Buey, voi sunteti tare prosti , nu le aveti cu „economia de piata” ,cu trendurile, cu Bursa, cu cash-flow, cu kakat-blow,deci sunteti idioti si ascultati comanda la mine!
   Bai, cacatilor platiti de Sistem: Grindeanu premier, Tariceanu sef la Senat, Dragnea sef la Deputati!

   0
   0
 58. #136 Comentariu nou

  dom` petreanu, ori esti invidios ca psd a avut o lista (buna, rea – nu conteaza) iar dreapta a avut doar lozinci goale si s-a multumit sa fluture in vant imaginea lui julien crezand ca e de ajuns?

  0
  0
  • #137 Comentariu nou

   De fapt veneau bani de la ong-uri ciudate, toate inspre usr!
   Banii n-au miros, si gurnalisti care se vand pe 30 de arginti am mai vazut prin Romania!

   0
   0
 59. #138 Comentariu nou

  Auzii de la domnu’ presedinte ca „egzista” si are verb. Poate daca „misca” mai devreme, nu trebuia sa ne „punem” pantalonii maro …

  0
  0
 60. Cat defetism pe aici, dom’le … oleaca de gandire pozitiva, tovarasi, ce naiba …
  Scuze, nu m-am putut abtine 😀

  0
  0
  • #140 Comentariu nou

   Eu sunt foarte nou pe aici, e prima mea vizita pe acest blog, dar am observat foarte repede rasfoind prin comentarii cat de destept esti.

   0
   0
 61. #141 Comentariu nou

  Tocmai Ghita dezvaluie zilele astea cum Sistemul mafioto-securist a pus mana pe majoritatea presei ,tocmai pt. a spala pe creier prostii care mai cred in Statul de Drept, in Justitie facuta de madam Lulutza&Coldea, dar Ghinion ca trustul Intact le-a aplicat o mare mwuie, indiferent ca Voiculescu e la parnaie nevinovat!
  Constiintele adevarate nu se vand, dar impotentii accepta bani negri pt. a posta mizerii ca asta!
  Vine si Payday, iar vandutii din asa-zisa presa vor muri de foame, ca pwula bani de la Binom!!
  E timpul ca basismul abject sa fie eradicat. Iar Petreanu sa nu se devoaleze ca al doilea „colonel” turcescu, in PLM, adica Partidul Liberal Muncitoresc!

  0
  0
 62. #142 Comentariu nou

  Suntem fara scapare. PNL a facut tot ce a putut pentru a se ajunge aici. Sunt parte din Marele Plan.

  0
  0
 63. #143 Comentariu nou

  As crede ca vrea sa fie presedinte pe langa extirparea DNA.

  0
  0
 64. #144 Comentariu nou

  Mi-e sila de acesti nenorociti cinici dar, daca se ingroasa gluma, 50000 de indivizi din Pipera care coboara la Victoriei le mai inmoaie politicienilor curajul. Eu voi fi acolo. Daca veniti si voi, mai avem sanse!

  0
  0
 65. #145 Comentariu nou

  Petreanu, gresesti mult, fiindca economia nu e punctul tau forte. Probabil ai uitat ca in 4 ani tot PSD a coborat inflatia de la 44% la 9%. „A livrat cateodata” e putin spus. Astea sunt cifre, nu lozinci. Publice, verificabile. Fara aia 4 ani acum eram Angola.
  PSD s-a priceput intotdeauna la colectare. Chiar in exces, daca iti amintesti amenzile ANAF pentru bacsis de 3 lei. Nu trebuie sa storci bani de nicaieri. Ei exista. Miliarde de euro in evaziune fiscala. Miliarde de euro in fonduri europene pentru investitii in capital, ca sursele locale sa poata fi directionate in salarii. Ca peste tot in Occident. Doar la noi e invers, toti banii merg in Capital in timp ce noi ramanem saraci si prosti. Mai ales prosti. Jurnalistic ar fi sa ai rabdare sa-si puna oamenii pe roate programul si sa urmaresti ce si cum iese. Punctual, cu date.

  0
  0
  • #146 Comentariu nou

   Sa mai amintim si reducerea drastica a TVA-ului-despre care toti prostii tipau ca-i nefezabila si duce tara in faliment- despre reducerea taxelor pt. angajatori, crestere economica de 3,4%, reducerea deficitul bugetar, reintregirea salariilor, cresterea pensiilor, absorbtie de 54% a fondurilor europene, reducerea la jumatate a taxelor parafiscale etc, crestere solida a salariului minim pe economie etc!
   Si asta, atentie, in conditiile in care Ponta a avut de luptat cu 2 presedinti potrivnici care au facut totul pt. al sabota, Basaul si Mutuleanu aka Malai Mare!

   0
   0
  • #147 Comentariu nou

   Daca tot amintim, sa amintim ca in acelasi timp investistiile in infrastructura au fost la minim pe ultimii 10 ani. Pentru ca schema o sa repete, sume mari alocate in infrastructura prin buget la inceputul anului care dau bine, dupa care proiectele nu se fac, banii nu se cheltuie si se realoca prin rectificare bugetara. Nu cred ca a fost nimeni impotriva scaderii TVA, ci impotriva scaderii bruste a TVA. Asta a facut intr-o anume masura sa creasca economia pe consum, dar in cea mai mare masura cresterea economica are de a face cu revenirea economica europeana. Cresterea „solida” a salariului minim s-a facut pentru ca nu au reusit sa produca milionul de locuri de munca promis, si era nevoie de cresterea veniturilor la fondul de sanatate si in special la fondul de pensii, care este in deficit serios si in crestere in ultimii. Care erau platiti cu salariu minim pe hirtie si restul in mina, in urma cresterii au fost doar fiscalizati, lucru care merge pina la un punct. In afara de pensiile speciale, valoarea punctul de pensie nu a crescut asa spectaculos, 100 de lei in 4 ani (https://www.cnpp.ro/evolutia-valorii-punctului-de-pensie). Cresterea salariului minim impreuna cu revirimentul economic a facut sa impinga salariul mediu brut in sus – haios este ca valoarea punctul de pensie se face anual pe legea pensiilor L263/2010 care spune sa acopere inflatiei si 50% din cresterea salariului mediu brut. Oricine e la guvernare si observa crestere economica trebuie sa mareasca legal pensiile – chiar Guvernul Ciolos a facut-o cu 5.25% de la 871,7 lei la 917,5 lei acum in Decembrie. Problema e ce dracu faci cu deficitul fondului de pensii care a luat-o razna si are sanse sa ajunga anul asta la 40-50%, care trebuie acoperit de la buget. Daca te uiti in urma si ti-a iesit treaba e totul minunat, dar ce te faci daca te arunci cu capul inainte si nu iti iese?

   0
   0
 66. #148 Comentariu nou

  Se da, tovarasi, se da!
  De ce sa ne impotrivim?
  E un fel de furt autorizat la nivel national!
  Fascinant cat de putini par sa inteleaga ca fura din PROPRIUL BUZUNAR (national).
  Ca sa se dea de undeva trebuie sa se ia!
  my2c

  0
  0
  • #149 Comentariu nou

   Nu’s cum e pe la tine prin Australica, ca d-aia intreb: tie cand iti mareste Guvernul salariul (presupunand ca esti bugetar), sau ajutorul de somaj ( presupunand ca esti somer) sau ajutorul social (presupunand ca esti asistat social-putoare nationala) inseamna ca neaparat fura de undeva banii aia?
   Sau o face pt. ca: dezvoltare, crestere economica, colectare mai buna a taxelor, atragere de investitori potenti?? Ai?

   0
   0
 67. #150 Comentariu nou

  În primul rând: pomenile partidului care-l bagă în față pe Dragnea seamănă cu aruncatul salamului din camion în primii ani de după revoluție. Asta a fost și înainte de 1989 (și a rămas neschimbată până astăzi) părerea lor despre români: că au un comportament compulsiv de pomanagii.

  În al doilea rând: în România nu există ”Dreapta” din pdv politic. (PNL nu a fost niciodată ”de dreapta” ! Aminitiți-vă cine a fost partenerul PSD în sinistra făcătură numită USL).
  Dogmatic: Un partid de dreapta veritabil este susținut de Capitalul privat care activează în economia producătoare de bunuri.
  În România acest tip de capital este adus – majoritar – de multinaționalele străine.
  Masa de hipsteri care l-a dat jos pe Ponta și a mărșăluit pe Bdul Kiseleff strigând ”Jos PSD” a fost compusă din indivizi ANALFABEȚI POLITIC !
  Salariile acestor protestatari ad-hoc sunt plătite de multinaționalele străine ai căror proprietari NU SUNT INTERESAȚI de educația politică a acestor tineri. Hipsterii NU AU SIMȚIT pericolul noului USL ! Ei nu sunt atinși în orgoliu de ”noile salamuri ale PSD” ! Niciun Hipster NU A CITIT cele 173 de pagini ale elucubrantului ”Program de Guvernare PSD”.
  Nici capitalul privat românesc nu simte nevoia să-și educe dpv politic salariații. (Este normal ! Ne amintim foarte bine că – în proporție majoritară – acest capital a fost prăduit de uzurpatorii Revoluției din Decembrie).

  În al treilea rând: românii plecați la muncă peste hotare sunt salariați ai capitalului privat. În plus ei sunt martori ai democrației occidentale.
  Aceia ar fi cei mai în măsură să susțină valorile de dreapta dar – ce să vezi – nu sunt prezenți în țară ! Iar pentru ei PSD a creat doar O SINGURĂ CIRCUMSCRIPȚIE ELECTORALĂ – DIASPORA care livrează doi deputați și un senator la circa 3,5 mil. votanți. (apropo, nu cumva aici avem o încălcare a Legii Electorale care impune un anumit nivel de reprezentativitate pentru un demnitar ? )

  0
  0
 68. #151 Comentariu nou

  NORMAL CA VA FOLOSI TOATE TACTICILE SI SFATURILE DATE DE ILIESCU….CA ACESTE AMIBE ,EUGLENE VERZI ,DROSOFILE MELANOGASTER ,GIBONI SI ALTI CERCOPITECI LA ASTA SE PRICEP CEL MAI BINE :SA CISTIGE ALEGERILE SI APOI SA-I INSELE ,DUPA CARE RAD SI-SI FREACA MAINILE DE BUCURIE CA SI-AU ARANJAT AVEREA SI NEAMUL…… VINA MAI MARE O AU BOTANISTII CARE AU FOST CREATI DUPA 1945 ….CAND AM FOST VANDUTI LU’ STALIN DE CHIURCYL SI ROSWELT PRIN METODA 3 F = FOAME,FRICA,FRIG {ASA A PIERDUT SI NAPOLEON,HITLER IN FATA RUSILOR]….SI LA FEL CA-N 89 CAND , CREDEAM CA MAMALIGA NU EXPLODEAZA UITE CA INTERVENTI DIVINITATII A FACUT DREPTATE NEMAIOFERINDU-I LU ” CEAUSESCU PROTECTIE……ASA SI ACUM DRAGNEA &CO FIIND BETI DE PUTERE ISI VOR TAIA CREANGA DE SUB PICIOARE SI VOR DISPAREA …..

  0
  0
 69. #152 Comentariu nou

  Buna dimineata! Subscriu la temerile dumneavoastra. PSD-ul renaste in generatia Dragnea vechiul sistem comunist de castigare a alegerilor prin promisiuni neonorate, prin alocarea unor posturi cheie slugilor si milogilor care depind de partid si implicit de conducerea acestuia, precum si incercarea de a legifera si legaliza coruptia si furtul prin distrugerea institutiilor de drept sau tragerea pe linie moarta a profesionistiilor din sistem. Incepe o perioada neagra in istoria Romaniei, unde se prefigureaza iara zambetul lui mos Ilici, care castiga degajat alegerile si pesederizeaza societatea romaneasca cu instituirea unei situatii de urgenta in care cine nu este cu noi este impotriva noastra. Asa ca cine nu va fi in cuget si simtiri cu PSD (sau mai bine zis in nesimtiri) va avea de suferit. Noapte buna Romania!

  0
  0
 70. Doar minciuni spun tinerii frumosi si liberi – PSD ne-a bagt in NATO in 2002 si a finalizat negocierile de aderare la UE prin grupul de la cluj (puscas,dancu,rus) ca sa nu mai zic ca dpdv economic psd a redus inflatia galopanta din vremea conventiei democratice,a redus tva dupa ce basescu-boc l-au marit,au marit salariile si pensiile dupa ce aceiasi basescu-bic le-au redus resp. Impozitat.

  0
  0
  • #154 Comentariu nou

   Ar fi haios daca nu ar fi trist. Poate ar trebui sa ne aducem aminte cum aceleasi idei marete pedalate de fostul prim ministru Tariceanu, acum ALDE, partener in nou guvern, aplicate in 2008 in cresteri de venituri in plina criza mondiala de care noi nici nu auzisem au generat exact cresterile de TVA si reducerile de salarii in 2009-2010 (http://www.tradingeconomics.com/romania/government-budget), iar de atunci ne tot chinuim sa reducem deficitul bugetar si sa reintregim salariile. Dar deh, atunci era criza si acum avem crestere economica, zicem noi cu speranta. Daca le iese bine, bravo lor. Eu tot cred ca nu vor face practic mai nimic 4 ani de zile, va fi un muls usor al unui mic val de crestere economica, cu cresteri de venituri mai mari sau mai mici dar bine mediatizate, cu terminarea citorva investitii in infrastructura de la guvernul anterior dupa care pauza, aceeasi schema ca in 2012-2015, o gramada de bani alocati pe investitii si infrastructura, care nu se fac si apoi se realoca la sfirsitul anului prin rectificare bugetara catre cresteri de venituri. Si cel mai grav, exact cum sugereaza si Vlad Petreanu, „pomenile” nu vor fi de dragul nimanui, vor fi ca lumea sa stea la locul ei cind vor incepe modificarile pe justitie.

   0
   0
 71. #155 Comentariu nou

  am citit articolul. iar din curiozitate bolnavicioasa am citit si comentariile. multe si sfatoase, hazlii, de toate felurile. nu degeaba se zice despre romani ca sunt inteligenti. citesc mult pt ca sunt blocat in camera cu o bronsita urata, da urata de tot. acuma trece ca au venit si doctorii din vacante. sunt perfect de acor du dl pietreanu, sunt chiar uimit de cat de bine poate sa redea ceea ce multi dintre noi gandim , adica chiar asa. Ce urmareste Dragnea cu bunastarea pentru tot romanul, asa dintr-o data a pornit raul cu miere si se opreste la Bucuresti. si eu sunt ingrijorat de ce urmeaza dar sper sa revina cu picioarele pe pamant micul Erdogan al Romaniei si sa nu duca razboiul pana la capat. stim toti ca Razboiul se pr egateste in biroul lui Tariceanu dar nu au avut curaj sa-i dea drumul. am 62 ani si nu pot inghiti galusca cu pensiile marite, salariile dublate, taierile de taxe, si bla, bla bla…intrebarea este daca tara noastra mai poate sa sacrifice vietile catorva mii de romani tineri care sa se puna baricade in fata tavalugului PSD si Dragnea???!!! sunt prea batran si prea bolnav, operat cu 3 by-pass-uri, deci sunt prea batran si prea bolnav dar as iesi din nou in strada cum am facut si in 1989. nu imi pare rau, de avansat avanseaza si tara noastra cu chiu si vai dar avanseaza. intrebarea este cati mai suntem???? altfel sa auzim de bine!!!

  0
  0
  • #156 Comentariu nou

   Sigur nu esti tatal si mamal Mutalaului?
   Ca prea te oftici pe aia de ti-au reintregit pensia dupa ce basaii(actualii iohannisti) ti-au belit-o v’o 2 ani!
   Chiar, ce urmareste Dragnea cu maririle astea de salarii si pensii?
   Poate bunastarea natiei?
   Sau esti mazochist, si-i adori pe aia care ti-o miscoreaza??!

   0
   0
  • #157 Comentariu nou

   Ah nu, ca aia nu au facut-o de nevoie, nicidecum, ci din masochism. „Bai, cum dracu sa facem noi ma natia asta sa ne urasca si sa nu ne mai voteze niciodata? AH STIU! o sa reducem salariile bugetarilor cu 25% si o sa impozitam pensiile cu 16% pe diferenta de la 1.050 de lei in sus si le aplicam si un CASS de 5.5% peste ce depaseste valoarea punctului de pensie. Genial baieti, hai, la treaba!”. Absolut nici o legatura cu cresterile de venituri din pix PSD + Tariceanu (acum ALDE) din 2008, pur si simplu totul a fost o coincidenta (http://www.tradingeconomics.com/romania/government-budget). Eu zic sa o mai facem o data, dar sa nu dea dracu o mica criza.

   0
   0
 72. #158 Comentariu nou

  Cat a fost guvernul Ciolos s-au strans bani..nu s-au furat.
  Acum Dragnea a deschis pusculita si a lesinat de bucurie. A zis hai sa prostesc pe prosti cu maruntis. Noi d’acilea sa ne luam si noi partea pt ca la cat aruncam la pu**me nu se vede ce bagam si noi in buzunare.

  0
  0
 73. #159 Comentariu nou

  Domnule Pietreanu…dumneavoastra personal aveti bani…multi…acum va trebuiesc autostrazi sa circulati cu limuzina [nu aveti bani de elicopter…ca atunci vroiati aeroporturi…}…va roade faptul ca hotii astia care au venit acum vor sa dea saracilor{….multi, fratee..} niste mustar la parizerul ala contrafacut? intrebati unul dintre saracii aia…ba,voi vreti autostrazi pe care sa merg eu …ca voi nu aveti cu ce…sau niste mustar prapadit?…reflectati un pic…NU VA INTREB VENITUL DUMNEAVOASTRA LUNAR !!!…DAR CHIAR VRETI AUTOSTRAZI DIN BANII DE MUSTAR ?{…ce dracu ai frate cu mustarul asta..}

  0
  0
 74. #160 Comentariu nou

  …cu siguranta a-ti trimis comentariul spre aprobare la dl de la Cotroceni…prea dureaza mult…trebuie sa reflecteze…analizeze…ERA DOAR UN PAMFLET DOMNILOR…nu ma interesa salariul domnului PETREANU….scuze pentru mustar….nu am gasit alta rima…v-a sarit MUSTARUL, NUUU?

  0
  0
 75. #161 Comentariu nou

  Citind comentariile de pe pagina aceasta, am impresia ca Romania va ajunge ca Somalia pana in 2020.

  1) Marea Britanie si Franta au inregistrat deficite de peste 3% in 2016, fara a fi amendate.
  http://www.digi24.ro/stiri/economie/romania-una-dintre-cele-opt-state-ue-cu-probleme-de-deficit-bugetar-498291
  Nu ca ar fi o scuza pentru Romania, evident.

  2) Imi place cum, dupa publicarea tuturor anchetelor referitoare la profilul alegatorului (rural/urban, varsta, educatie), inca se presupune ca PSD-ul a castigat prin „mituirea” unor categorii intregi de populatie, nu pentru ca ar fi avut un program de guvernare mai coerent (nu neaparat mai bun), votat inclusiv de oameni din privat.

  3) Putem sa asteptam primele masuri ale guvernului, pana sa incepem cu plansetele pe forumuri? Nu de alta, dar pana in 2020 mai e.

  4) Ce critici suntem fata de Grindeanu ca fiind un simplu „executant”. De parca Boc n-a fost un „yesman”.

  0
  0
  • #162 Comentariu nou

   Nu trebuie sa te mire acest comportament insalubru. Toti, dar absolut toti cei denumiti pana de curand „martorii lui basescu” s-au transformat brusc in „adoratorii mutalaului cu 6 case”, aplicand aceleasi tehnici de dezinformare si ostracizare a unor oameni complet decenti (vezi cazul Sevil), marteland cu ardoare stalinista orice program al PSD-ului, inducand idei cretinoide de genul : se vrea decapitarea justitiei, penalii cotropesc tara, se doreste amnistia hotilor si-a spagarilor, au votat doar bosorogii, cretinii si asistatii social, de fapt poporul vrea altceva si presedintele e dator sa dea guvernarea……cui vrea pwula lui etc!
   In zilele astea, cand se devoaleaza hidra din asa-zisa justitie „independenta” si lupta „anticoruptie”, cand oameni din Sistem arata cum se fabrica dosare de politie politica, cand crima organizata este faptuita de magistratii de la cel mai inalt nivel-procurori si judecatori celebri- sa vii cu asemenea alegatii de gaga, tre’ sa fii ultra-mega-super platit de mafioteala asta sinistra!

   0
   0
 76. #163 Comentariu nou

  IN SFARSIT!
  Ma bucur ca aveti viziune! Chiar daca apocaliptica!
  Vedeti, daca si PNL-USR-Ciolos ar avea viziune, anvergura, cum vad la Petreanu, Moise si majoaritarii de pe prezentul blog, ar forma actualul Guverm al Romaniei.
  Dar ei, nu au!
  Va trebui sa ne multumim cu viziunea dlui.Dragnea. El vrea….si acum poate!

  0
  0
  • #164 Comentariu nou

   Poate, pt. ca a luat pastile de putut!
   Nu se gasesc in farmacii, trebuie comanda speciala tomnai in Tibet!

   0
   0
 77. #165 Comentariu nou

  ..de curiozitate…care era cuvantul obscen…mustaru’ sau salaru’ ?…adio…a-ti scapat de mine….inchid…

  0
  0
 78. #166 Comentariu nou

  VREAU SA ADAUG CEVA!
  DORESC SA FAC UN PARIU, pe o lada de vin, CU ORICINE DE PE ACEST BLOG.
  Dl.Dragnea, PSD-ul dlui.Dragnea, se va tine de promisiuni si va incerca sa le indeplineasca pe toate asa cum apar in programul lor de guvernare, urmarind nu doar „mituirea alegatorilor” si modificarea legislatiei anticoruptie ci si castigarea alegerilor parlamentare si prezidentiale din urmatorii 20 de ani!
  CINE SE BAGA!
  Atentie am scris „o lada de vin” (36 de sticle cu vin), nu o baterie! Hai ca nu e mult, trebuie doar sa asteptam 20 de ani! Trec repede!

  0
  0
  • #167 Comentariu nou

   Ma bag si eu cu 6 sticle de Moet!
   Dragnea presedinte in 2019!! Dixit. Vreau presedinte penal, ca m-am cam saturat de inocentii: Bas si Malai Mare!

   0
   0
  • #168 Comentariu nou

   Merita si romanii sa vada ceva in buzunarul lor dupa zeci de ani de zile.
   Trebuie sa ridicam nivelul de trai.
   De ce va speriati ca nu au de unde ?

   Daca il pui pe Ali Baba presedinte este simplu :
   – Dam ce am promis si furam ce mai ramane.

   0
   0
 79. #169 Comentariu nou

  ne chinuim sa gasim explicatii ,sa aratam cu degetul, ne punem toate intrebarile posibile referitoare la ce se intampla cu tara asta insa uitam de ce nu ies oamenii la vot, uitam de ce sare toata lumea in sus la promisiunea fiecarui banut in plus primit si a fiebine dotate denatura sau de doctorii plasticieni
  carui banut in minus luat, ne uitam mereu spre vest, ca la closca cu pui de aur ( fara sa vedem insa ce se intampla si acolo cu cele cate 2, 3 servicii, cu datoriile pe la banci, cu cei care nu au asigurari medicale platite, la familiile facute cioburi), insa nu realizam ca suntem tinuti intr-o stare crasa de incultura,indoctrinati cu tot ce poate fi mai rau intr-o societate si intr-o cultura.
  televiziunile ne arata tot ce este rau, tot ce este pervers, tot ce poate constitui un vis pentru un tanar ( parintii cu saci cu bani,inavutiti care nu stiu pe ce sa mai cheltuie,” vinerea neagra” care tine 30 de zile si in care romanii cheltuie tot ce nu au,frumuseti pe sticla inculte insa dotate de natura sau de doctorii plasticieni, sportivi care se antreneaza prin baruri si fac schimb de asa zise prietene………..
  parintii nu mai au cu ce cumpara in fiecare an telefoane noi pentru copiii care cred ca asa ceva li se cuvine de drept si isi sacrifica vacantele pentru hainele de sfarsit de liceu////
  cine sa aiba o opinie corecta, de unde sa o ia, cum sa o puna in practica? si vine PSD cu sacul fara fund, oferind alternativa ratiunii?: lasati-ne pe noi sa hotaram, voi, dormiti in continuare!!

  0
  0
  • #170 Comentariu nou

   S-a hotarat la vot, pe 11 decembrie, deci ia cu Furadan in doze mici. Sa stii ca ajuta foarte mult la relaxare!

   0
   0
 80. #171 Comentariu nou

  ne chinuim sa gasim explicatii ,sa aratam cu degetul, ne punem toate intrebarile posibile referitoare la ce se intampla cu tara asta insa uitam de ce nu ies oamenii la vot, uitam de ce sare toata lumea in sus la promisiunea fiecarui banut in plus primit si a fiebine dotate denatura sau de doctorii plasticieni
  carui banut in minus luat, ne uitam mereu spre vest, ca la closca cu pui de aur ( fara sa vedem insa ce se intampla si acolo cu cele cate 2, 3 servicii, cu datoriile pe la banci, cu cei care nu au asigurari medicale platite, la familiile facute cioburi), insa nu realizam ca suntem tinuti intr-o stare crasa de incultura,indoctrinati cu tot ce poate fi mai rau intr-o societate si intr-o cultura.
  televiziunile ne arata tot ce este rau, tot ce este pervers, tot ce poate constitui un vis pentru un tanar ( parintii cu saci cu bani,inavutiti care nu stiu pe ce sa mai cheltuie,” vinerea neagra” care tine 30 de zile si in care romanii cheltuie tot ce nu au,frumuseti pe sticla inculte insa dotate de natura sau de doctorii plasticieni, sportivi care se antreneaza prin baruri si fac schimb de asa zise prietene………..
  parintii nu mai au cu ce cumpara in fiecare an telefoane noi pentru copiii care cred ca asa ceva li se cuvine de drept si isi sacrifica vacantele pentru hainele de sfarsit de liceu////
  cine sa aiba o opinie corecta, de unde sa o ia, cum sa o puna in practica? si vine PSD cu sacul fara fund, oferind alternativa ratiunii?: lasati-ne pe noi sa hotaram, voi, dormiti in continuare!!

  0
  0
 81. #172 Comentariu nou

  Ai dreptate !!! VAE VICTIS !! societatea romaneasca merita asta ! dar scoate te rog frumos poza aceea gretoasa cu maimutele . Multumesc .

  0
  0
  • #173 Comentariu nou

   Victis esti tu si maimutele basisto-securoide care aplaudau si ovatinau derapajele Basaului&lupta anticoruptie!
   Penalii la putere, asta a vrut poporul, si-n 2019: Dragnea presedinte, ca daca mareste toate alea-alea (pensii&salarii) si mai face si crestere economica, cine sa-i stea in fata?? Malai Mic?

   0
   0
  • Ajunge, „Radu”. De cand ai aparut pe aici nu faci decat sa insulti restul comentatorilor. Imputi atmosfera. Dispari.

   0
   0
 82. #175 Comentariu nou

  Un popor de idioti!

  0
  0
 83. #176 Comentariu nou

  O disperare si o neputinta neagra ma cuprind.
  Exact asa simteam in anii de dinaintea Revolutiei. Oare chiar nu se mai poate face nimic? Spcietatea civila, opzitia… Chiar toti sa fim legati de mâini si de picioare?

  0
  0
 84. #177 Comentariu nou

  Nu inteleg de ce atunci cind se promite si se da ceva claselor sociale cu venituri mici se traduce in fel si chip(mita ,pomana si altele )Oare nu asta este rostul conducatorilor sa ridice nivelul de trai a celor multi ?A procedat bine guvernul condus de Boc care a taiat salarii si a impozitat pensiile fara discernamant ?Credeti ca numai cei imbuibati au dreptul sa traiasca bine iar cei saraci sa fie si mai saraci pentru a putea fi usor pusi la munca fara sa emita pretentii la negocierea salariului ?Din pacate nu avem o presa independenta fiindca daca ar fii nu ar primii retributii ca nu le pot duce .Asa ca urmeaza linia trasata de cei bogati care detin ziarele.(Daca nu urmaresti stirile nu esti informat ,daca le urmaresti esti dezinformat )

  0
  0
  • „Ridicarea nivelului de trai” e ceva foarte diferit de pomana.

   De curiozitate, de ce credeti ca nu „se dau” salarii minime de 5000 de lei?

   0
   0
  • #179 Comentariu nou

   De curiozitate, salariul de 1450 brut e pomana? Oamenii nu muncesc pentru banii aia? Daca un om nu produce 400 euro lunar, ce drac de firma e aia care il angajeaza? Mai nasol e ca nu se da nici ala si oamenii sunt angajati nici macar pe 4 ore, ci pe 2… de la 1450 la 5000 e diferenta mare. E putin cam jignitor sa considerati ca un salariu minim de 350 euro e pomana.
   Daca nu gresesc, Boc a taiat salarii si pensii dupa ce seful lui a ignorant toate semnalele crizei si a obligat marirea nesustenabila a unor lefuri, cu toata opozitia lui Tariceanu. Dar acum s-au facut studii care sa demonstreze ca 200 lei in plus nu sunt meritati de oameni, pentru c aeficienta lor e mai scazuta de atat?

   0
   0
  • #180 Comentariu nou

   Ionel – banii intr-o firma nu vin din taxe si impozite ca la stat.
   Banii sunt munciti.
   In momentul de fata am si 10 angajati pe principiul „sa faca si ei ceva” – adica muncitori necalificati.
   10 oameni care munceau cat 5.
   Aveau salariul minim plus spor de vechime de 20-25%.
   De la 1 februarie astia ori vor fi o parte disponibilizati iar la restul le tai sporul de vechime.
   Nu mai merge.
   In firma vor ramane doar cei care produc.
   Restul sa se descurce cum stiu ei mai bine, eventual sa le scrie celor de la guvern sa-i angajeze in vreo institutie de stat. Eu nu mai am loc pentru ei.
   Cam asta e realitatea la mine.

   mihail – salariul minim de la 1 februarie va fi aprozimativ 400 euro cu toate taxele. atat ma costa pe mine ca firma
   daca pana acum imi permiteam sa ii tin asa cum sunt
   de la 1 februarie nu ii mai pot tine pe cei angajati pe salariul minim (cel putin o parte)
   si ca sa-ti raspund la intrebare, salariul minim e pomana.
   pe salariul minim muncesc cei mai prosti din cei mai prosti – gen cimpanzei dresati.

   pentru cei care inca nu inteleg, cresterea salariului minim ii va lovi tocmai pe cei care aveau nevoie de salariul minim.

   0
   0
  • #181 Comentariu nou

   Urat vorbesti de proprii angajati! Si in acelasi timp de firma ta…

   0
   0
  • #182 Comentariu nou

   Asta-i realitatea.
   Salariul minim e pentru idioți.
   Oameni fără pregătire, fără dorința de munca, fără inițiativă.

   0
   0
 85. #183 Comentariu nou

  Intotdeauna pe acest blog, am venit si cu solutii concrete.
  Adevarat, eu avand o viziune liberala.
  Asa ca PNL-USR-Ciolos, haideti sa intocmim un program liberal….”PRIN NOI INSINE!”
  Liberalii stiu ce e! Hai ca nu e secret; incultii, maimutele si ….taranii de la PSD, nu stiu!
  Se baga cineva si la pariu!?

  0
  0
  • #184 Comentariu nou

   Fac pariu ca n-ai luat bac-ul, si lucrezi la o spalatorie de masini din comuna Daramata din Deal! Avand o viziune liberala incepi spalatul de pe dreapta, n-asa??

   0
   0
  • #185 Comentariu nou

   @daniel: cand spui „Prin noi insine!” te referi la onanie?

   0
   0
 86. #186 Comentariu nou

  dar nu ne mituieste nimeni, este dreptul nostru sa traim decent si este dreptul nostru sa fim respectati, este dreptul nostru sa fim condusi de oameni responsabili, asa ca in caz de ceva necurat toata lumea sa puna mana pe furci si pe torte si s-a o luam la pas spre parlament si spre guvern! in cazul unei nefacute se va vedea cat mai invart rotitele creierului romanesc!

  0
  0
 87. #187 Comentariu nou

  Despre ce normalitate vorbim cu trai decent,o viata mai buna pentru toti nu numai pentru cei alesi?Eu nu gasesc motivul pentru care in ultimii 27 ani,cu PSD sub diferite denumiri,inafara de campaniile electorale in care TOTI participantii au promis cite in luna si in stele,sa imparta ceva cu mine, acel ceva pe care il detine numai el.Eu apar doar la numarul de voturi valide.Ce stie PSD despre mine? Uitati-va la procentul de votanti care au ales altceva.Nu toata lumea crede in minuni facute de cei condamnati care nu au reusit sa faca pentru ei minuni la tribunal.Si o sa faca pentru mine?Ei nu vin cu bani de acasa sa imi dea mie la pensie sau la salariu. Sa creada cine o vrea ce vrea. Dar care dintre ei a facut acte de caritate in vazul lumii din averile din declaratiile lor de avere?La cite exemple sunt in massmedia de familii si copii defavorizati, ati auzit de vreun ajutor de la stat?Cum s-a putut vota o lege pe repede inainte pentru contributii pentru cei cu mai multe legislaturi, bani grei in fiecare luna, credeti ca se va da o lege pentru ajutorul copiilor bolnavi de cancer?Toate ajung la romanul milos care stie ce este necazul.
  Puteti pune pariu, putem sa ne imbatam cu apa rece ca daca nu ne convine iesim in strada.RATIUNEA este adormita de promisiuni. Daca nu suntem PREZENTI in PREZENTUL nostru, cum credem ca vom fi PREZENTI in VIITOR? VIITORUL este PREZENTUL de acum.

  0
  0
 88. #188 Comentariu nou

  Radule, nu fi nervos!
  Sunt jurist. Si administrez si o firma finantata de un fond de investitii private din Germania (fondul este listat la bursa din Stuttgart).
  Si ca sa stii si tu! Unde sunt probleme trebuie sa vii cu solutii nu cu lamentari! Ca or fii solutii bune, mai putin bune, rele, ….riscurile afacerii!

  0
  0
 89. #189 Comentariu nou

  Care este rezolvarea? sau suntem intr-un cerc fără ieșire?

  0
  0
 90. #190 Comentariu nou

  Cit ne-am zbatut noi aici in dezbateri, teorii economice, drepturi, cine a fost de vina pentru ce, i-a raspuns raspuns noul ministru al justitiei Florin Iordache (bine, nou pentru o anumita parte a audientei) si intrebarii lui Vlad Petreanu (video):

  http://www.mediafax.ro/politic/florin-iordache-propus-pentru-functia-de-ministru-al-justitiei-se-vor-construi-noi-penitenciare-procurorii-sub-controlul-ministerului-justitiei-16048757

  Iordache, acuzat în mai multe rânduri de reprezentanţi ai societăţii civile că încearcă să limiteze puterea justiţiei şi a procurorilor, le-a spus parlamentarilor jurişti că în mandatul său se va concentra asupra articolului 132 din Constituţie, care reglementează activitatea procurorilor.

  „Voi căuta ca un text din Constituţie, fie ignorat complet de unii miniştrii ai Justiţiei, fie exercitat de alţii, să devină operaţional. Am în vedere articolul 132 din Constituţia României, privind statutul procurorilor, potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea conform principiului legalităţii, imparţialităţii şi controlului ierarhic sub autoritatea ministrului Justiţiei”, a declarat Iordache, punând accent pe ultima parte a enunţului legislativ, care face referire la faptul că activitatea procurorilor se desfăşoară sub autoritatea ministrului.

  Clar da? bun.

  0
  0
 91. #191 Comentariu nou

  Ah, ma scuzaț, mi-a scapat un pic din partea a mai buna 🙂

  „Viitorul ministru al Justiţiei a declarat, de asemenea, că va propune Primului Ministru o revedere a principalelor acte normative, în special a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, pentru a pune în acord o serie de legi ce acum se contrazic.”

  http://www.mediafax.ro/politic/florin-iordache-propus-pentru-functia-de-ministru-al-justitiei-se-vor-construi-noi-penitenciare-procurorii-sub-controlul-ministerului-justitiei-16048757

  0
  0
 92. #192 Comentariu nou

  Uite promisiunile lui Stolojan in 2008 cu PDL . https://www.youtube.com/watch?v=9DQINawoA3Y
  https://www.youtube.com/watch?v=9DQINawoA3Y
  https://www.youtube.com/watch?v=fvB41G5Ifwk
  minciuni guvernamentale ale guvernului lui BOC premierul lui Basescu
  https://www.youtube.com/watch?v=izTrGhJIDWE

  0
  0
  • #193 Comentariu nou

   Vezi explozia deficitului in 2009-2010 in plina criza mondiala cauzata de cresterea numarului de bugetari sub Guvernul Tariceanu (atunci PNL, executiv pina la sfirsitul lui Decembrie 2008), impreuna cu cea de salarii si pensii din timpul lui 2008 la initiativa parlamentara PSD si cu opozitia inexistenta a Guvernului Tariceanu. http://www.tradingeconomics.com/romania/government-budget

   0
   0
 93. iohanis pune bete-n roate guvernului pt. ca stie ca daca dragnea reuseste sa implementeze 60-70% din programul de guvernare, va pierde in fata lui dragnea la prezidentialele din 2019. Sa fim seriosi in afara de cresterile de salarii,pensii,spitale si dotarile de la armata restul nu sunt masuri cu un impact bugetar semnfricativ care sa nu poata fi aplicate in 4 ani si chiar si la salarii daca cresc cu 30-40% in loc de 56% in 4 ani, pensiile cresc cu 40-50% in loc sa se dubleze in 4 ani – lumea va fi supermultumita si il va vota masiv pe dragnea in 2019, restul spitale,armata nici nu vor mai conta….de altfel trebuie sa fii extrem de stupid sa crezi ca te poti apara in fata rusiei cu 12 f16 si 3 fregate….securitatea Romaniei depinde de lobby-ul care trebuie facut la republicani si chiar de alinate puternice regionale – de ex. cu Polonia tara care e pe cale sa devina o forta economica si militara europeana …insa noi il ave, pe iohanis preocupat doar cu ce „vazuram” aseara la TV.

  0
  0
 94. iohanis pune bete-n roate guvernului pt. ca stie ca daca dragnea reuseste sa implementeze 60-70% din programul de guvernare, va pierde in fata lui dragnea la prezidentialele din 2019. Sa fim seriosi in afara de cresterile de salarii,pensii,spitale si dotarile de la armata restul nu sunt masuri cu un impact bugetar semnificativ care sa nu poata fi aplicate in 4 ani iar la salarii daca cresc cu 30-40% in loc de 56% in 4 ani, pensiile cresc cu 40-50% in loc sa se dubleze in 4 ani – lumea va fi supermultumita si il va vota masiv pe dragnea in 2019, restul spitale,armata nici nu vor mai conta….de altfel trebuie sa fii extrem de stupid sa crezi ca te poti apara in fata rusiei cu 12 avioane f16 si 3 fregate….securitatea Romaniei depinde de lobby-ul care trebuie facut la republicani si chiar de aliante regionale – de ex. cu Polonia tara care e pe cale sa devina o forta economica si militara europeana …insa noi din pacate il avem pe iohanis preocupat doar cu ce „vazuram” aseara la TV

  0
  0
 95. #196 Comentariu nou

  In ziua de azi foarte putini oameni gandesc asa . Te ..si contra vantului . Remember TUTEA . Emigreaza. E o tara de …tini .

  0
  0
 96. #197 Comentariu nou

  Nene, poti sa-mi explici si mie legatura dintre „productivitate” (ca vad ca bati acelasi fier ca Isarescu si dreapta politica) si retributie?
  Hai sa-ti arat io ca „productivitatea” este o inventie propagandistica menita sa justifice de ce lefurile sunt mizere in Romania:
  – The Japanese Big Mac is $3.64. (http://www.swifty.com/lifestyle/4767/14-big-mac-prices-around-the-world/#page=1)
  – Pret Big Tasty Romania 12,50 Lei. (http://preturimcdonalds.blogspot.ro/2011/10/big-tasty.html)
  Tehnic, este acelasi produs. Denumirea sub care fransiza comercializeaza produsul poate varia de la tara la tara.
  Dupa cum vezi, pretul este sensibil apropiat.
  Cum fransiza McDonald are standard identic „all over the world”, stim ca timpul de servire la Tokio este identic cu timpul de servire in Dristor.
  Cu vorbele tale si ale Isarescului si ale „dreptei politice autohtone”, avem aceeasi „productivitate”.
  Acum, la aceeasi „productivitate”, in aceeasi „intreprindere”, de ce in Japonia se plateste ¥670 – ¥881 / ora (https://www.glassdoor.com/Salary/McDonald-s-Japan-Salaries-EI_IE432.0,10_IL.11,16_IN123.htm), adica o medie de 6$/ora, iar in Dristor, la aceeasi activitate „salariul de intrare brut al unui angajat McDonald’s a ajuns la 1.450 de lei, suma la care se bonuri de masa in valoare de 200 de lei” (http://incont.stirileprotv.ro/companii/mcdonald-s-majoreaza-salariile-de-intrare-in-comapanie-cat-castiga-angajatii-din-romania-ai-lantului-de.html). Ceea ce, la 5 zile pe saptamana a cate 8 ore/zi, duce la aprozimatix 10lei/ora, cu alte cuvinte la 2.3$/ora. Daca zilele pe saptamana muncite si orele aferente zilei de munca sunt mai multe, scade mult acel 2.3$/ora.
  Sa nu cumva sa indraznesti sa ma arunci in „acordul global” al lui Ceausescu si sa imi spui ca daca restul „iconomiei” nu merje, trebuie sa taiem salariile de la toti.
  Mai dumiriti-va, ca lumea nu este doar propaganda. Adevarul este in fata ochilor vostri, trebuie doar sa-i deschideti!

  0
  0
 97. #198 Comentariu nou

  Vlad, tu ești mai resourceful și știi unde să cauți:
  Dacă am vrea să protestăm împotriva acțiunii lui Ciorbea, unde ar trebui să mergem? În față la Curtea Constituțională, ca să vadă că suntem niște unii care așteptăm să ia decizia corectă? Când se discută/ia o decizie?

  De asemenea, înțeleg că „saptamana viitoare va veni la Bucuresti secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, pentru consultari pe MCV. Va fi un moment bun ca un oficial al Comisiei sa ia contact nemijlocit cu realitatea din Romania si sa faca o evaluare a situatiei.” (Hotnews).

  Se poate afla programul omului, când anume vine, unde se duce? Că un protest spontan în zonele respective ar fi probabil singura chestie în momentul de față care ar putea să pună bețe în roate planurilor care se coc. Să se sesizeze UE că ceva chiar pute aici.
  (Las la o parte faptul că un protest pe „urgia albă”, când e cald în casă, e puțin probabil, dar măcar să avem toate datele)

  Mulțumesc.

  0
  0
 98. #199 Comentariu nou

  bugsy?…ma rog cine ai fii!
  Esti cumva dintre …. votantii PSD? De la ei ma astept la astfel de expresii, dar de la tine, ….un civilizat, …. scolit, un…. activist civic, asteptam mai mult!
  Dispari de pe aici!

  0
  0
  • #200 Comentariu nou

   Daca tot vrei sa faci curatenie in ograda asta, mai bine pune mana pe o lopata si da zapada. E si asta o forma de implicare civica!

   0
   0
 99. #201 Comentariu nou

  Un adevar spus intr-un mod meticulos. Mi-e frica de anul 2018, si cei care vor urma.Atunci apar consecintele cadourilor PSD.

  0
  0
 100. #202 Comentariu nou

  Haideti sa nu ne mai lamentam! Nu vom ajunge ca Venezuela asta e sigur.Nu depindem doar de petrol!!! Ca sunt promisiuni multe si nefondate este adevarat.Care este problema reala a tarii noastre, a societatii este ca nu suntem uniti, toti lupta doar pentru el.Cand vom invata sa fim un bun cetatean, sa ne platim contributiile, sa facem curat in fata casei noastre, sa ingrijim ceeea ce primim, aceste promisiuni vor avea acoperire, insa romanul e invatat sa primeasca fara a da inapoi.Trotuarul din fata casei e inghetat, de vina e primarul nu, nu proprietarul?.Trebuie sa invatam sa fim uniti, sa platim pentru ceea ce primim si da cei cu probleme penale sa plece.

  0
  0
 101. Nu stiu de ce zic unii ca PSD nu e de dreapta … Ia uitati ce cadou frumoa le-au facut samsarilor imobiliari … Plafonul de 450.000 lei probabil acopera 99% din locuintele din Romania…
  http://m.hotnews.ro/stire/21516194

  0
  0
 102. #205 Comentariu nou

  Nu mă prea pricep la IT, sa atasez poze, dar în fata casei mele, pe alea din curte, către gradina și țarcul câinelui ese curatat. Va ca și la vecini poți trece fără probleme…. Noi țăranii dîn satele Ardealului, avem case, curți și grădini, mari, ne mândrim cu ce facem, ca nu primim curățenia pe scara, de la firma și nici nu trimite primăria utilaje sa curețe strada…. curățăm noi, dar nu se vede la TV…. Asta înseamnă PRIN NOI ÎNȘINE! Voi așteptați, dacă nu vine utilajul trimis de primăria PSD , poate va da Sprost vreun dolar sa plătiți vreun năpăstuit sa curețe în locul vostru….ca ăsta înseamnă capitalism dodv al comuniștilor.

  0
  0
 103. #206 Comentariu nou

  Dar ce or sa faca cand se goleste pusculita si economia o sa se inputa ?

  0
  0
  • „Păi, unde poftește acest partid cel mai tare să-și înfigă colții?
   În legislația anticorupție. În instituțiile anticorupție. În statul de drept, în independența puterii judecătorești.”
   Care stat de drept?! Care anticoruptie. E de-ajuns sa nu faca nimic, deocamdata, PSD-ul iar cei care slujesc in institutiile statului, asa zis de drept, in justitie se vor sfasia reciproc.
   Poate nu esti la curent cu serialul „Ghita”. Bani au fost si mai sunt, asta n-ar fi o problema!

   0
   0
 104. Am vazut stirea asta si iar mi-a sarit mustarul … http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21516162-raluca-turcan-declaratia-lui-sorin-grindeanu-confirma-planul-psd-introduce-impozitarea-progresiva.htm
  Sa recapitulam … US – impozit progresiv, Canada – impozit progresiv, Germania – impozit progresiv, UK – impozit progresiv (mi-e lene sa caut si altele, sunt sigur ca mai sunt) … Romania in schimb e o tara cu adevarat capitalista …

  0
  0
 105. #210 Comentariu nou

  Recitind articolul pe 19 ianuarie 2017: pareti un Nostradmus mai mic 🙂

  0
  0
 106. #211 Comentariu nou

  DIn pacate ai avut dreptate….numai la articolul tau ma gandesc….

  0
  0