Moscheea mântuirii neamțului

Miercuri, la Istanbul:

Preşedintele Republicii Turcia, domnul Recep Tayyip Erdoğan: (…) Între timp a fost oferit un teren în București Muftiatului musulmanilor din România pentru construirea unei moschei în București. Muftiatul se ocupă de obținerea autorizațiilor necesare. Iar Turcia este gata să acorde tot sprijinul pe care îl poate acorda acestui proiect. La rândul nostru, și noi am stabilit câteva terenuri la Istanbul unde vor putea fi construite o capelă și un loc de cazare pentru pelerinii români. Aceste aspecte, aceste detalii le-am discutat cu prietenul meu, cu domnul Iohannis. (…)

Jurnalist: În discuțiile dumneavoastră, ați stabilit și un calendar legat de construirea moscheii în București? Domnule Președinte Erdoğan, vă doriți să demarați proiectul acestei moschei în acest an cu finanțare din partea statului turc, deși în țară s-a creat și un curent de opoziție față de acest proiect?

Preşedintele Republicii Turcia, domnul Recep Tayyip Erdoğan: Bineînțeles, vocile contra se pot auzi în orice țară. În timpul vizitei pe care am făcut-o la București, am discutat această chestiune cu domnul Președinte. În momentul de față, colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile necesare, avem și un proiect definitivat, dar, în acest moment, noi dorim să dezvoltăm acest proiect. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: În ceea ce privește construcția din București, ați auzit în care fază ne aflăm. Pot să confirm acest lucru, pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție. După cum știți, chestiunea este de competența Primăriei și se lucrează la aceste documentații. (Sursa: declarația comună de presă.)

Totuși, de ce pe banii statului turc? Care-i jena? “Dom’le, noi n-am prea vrut, dar au insistat oamenii ăia, au dat și banii…” Vorba lui Teo, de ce nu-și asumă statul român acest gest față de comunitatea musulmană și umblă cu curu-n două luntri?

Dacă nu va putea fi niciodată un președinte bun, Klaus Iohannis are toate șansele să devină, în schimb, o memă de succes.

Una:

A doua (sursa):

Și bag mâna-n foc că mai urmează.

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. Si cu riscul de a fi nepublicat sau catalogat, ma bucura ca statul roman nu mai arunca si acesti bani pe o moschee. Imagineaza-ti daca era implicat statul roman cat ar fi costat moscheea respectiva, cate alte tunuri, spagi si tot asa. Mai bine nu.
  P.S.: oricum nu-mi place ideea unei alte moschei in Romania!

  Thumb up 0
 2. Bre, Vlad Petreanu, dacă dă statul bani – de ce dă statul bani? Dacă nu dă statul bani – de ce nu dă statul bani? Rău așa, rău altfel.

  Thumb up 0
 3. Ahem. Nici Băsescu nu cred c-a picat atât de rapid în sondaje cum s-a dus neamțu’. Am ajuns să cred că are consilieri infiltrați de pe la PSD care-l pun să facă și să declare numa’ tâmpenii d-astea, că altfel nu-mi explic cum poate să-și dea cu stângu-n dreptu’ SINGUR atât de urât.

  Thumb up 0
 4. Eu cred ca statul roman era pregatit sa plateasca pentru moschee daca turcii insistau.

  Thumb up 0
 5. Asta e problema? Cine finanteaza moscheea? Nu daca se construieste sau nu?
  Vrem ca Bucurestiul sa arate ca Molenbeek peste 20 de ani?

  Thumb up 0
  • Să nu ne-mbătăm cu apă rece! Nu aruncă islamiștii Bucureștiu-n aer. Mai bine de jumătate din el e oricum cumpărat de arabi și turci, direct ori prin interpuși. :)) Și nu doar din București.

   Thumb up 0
 6. Nu e suficient ca plătește pentru construcția clădirii prietenului imaginar al lui Dănuț? Acum trebuie sa plătească și pentru al lu Recepuț?

  Thumb up 0
 7. Cine n-a fost la Istanbul! Cine n-a urmarit pe magnificul Suleyman? Diplomatic, Turcia e o mare putere, iar musulmanii sunt pe toate continentele. Cusurul politicienilor nostri e ca nu prea gândesc economic in postromânism! Olanda, de pildă, nu e musulmana, dar nu ne vrea in Schengen si face cu altii comert. În schimb, musulmanii au ajutat hotarâtor la initializarea zonei comerciale Europa Colentina-Voluntari de lânga Scoala Solenoid a lui Cartarescu, încât au convins multe feseniste in anii 90 care sunt beneficiile economiei de piaţă.

  Thumb up 0
 8. dupa ce se taie pamblica, oare vor porni megafoanele de 5 ori pe zi, mai ales la 3 30 am?

  Thumb up 0