­čÄž Noul Cod Penal imaginat de politicieni descrie Republica Rom├ón─â a Infractorilor

A╚Öadar, de╚Öi anun╚Ťase c─â va respecta perioada de doliu na╚Ťional ╚Öi nu va lucra la modificarea legilor Justi╚Ťiei, dl Florin Iordache s-a r─âzg├óndit iar comisia sa special─â va continua s─â-╚Öi fac─â treaba ╚Öi azi, acum cu Codul Penal.

Deci c├ót e lumea la priveghi, unii au intrat ├«n cas─â ╚Öi s-au apucat, gr─âbi╚Ťi, de treab─â.

Presa a descoperit unele propuneri de modificare a Codului Penal. Sunt n─âucitoare. Comisia Iordache a trecut la modificarea Codului Penal pe baza unor amendamente care vor transforma Rom├ónia ├«ntr-o republic─â a infractorilor. Vom avea un Cod Penal-Infrac╚Ťional.

De exemplu, “├«n cursul urm─âririi penale ╚Öi al judec─ârii cauzei ├«n procedur─â de camer─â preliminar─â sunt interzise comunic─ârile publice, declara╚Ťiile publice precum ╚Öi furnizarea de alte informa╚Ťii, direct sau indirect, provenind de la autorit─â╚Ťi publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele ╚Öi persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. ├Änc─âlcarea acestei obliga╚Ťii reprezint─â infrac╚Ťiune ╚Öi se pedepse╚Öte, potrivit legii penale.”

S─â lu─âm cazul Belina, un caz de corup╚Ťie binecunoscut, ├«n care ni╚Öte oligarhi cu influen╚Ť─â politic─â au luat o bucat─â de Dun─âre ╚Öi ╚Öi-au trecut-o ├«n folosin╚Ť─â privat─â.

S─â presupunem c─â articolul de mai sus ar fi fost ├«n vigoare acum 3 luni. Acum ╚Ötim c─â erau doi mini╚Ötri implica╚Ťi ├«n acest dosar – dna Sevil Shhaideh ╚Öi Rovana Plumb. Atunci, ├«ns─â, n-am fi ╚Ötiut, cum s─â ╚Ötim? C─â nu ar fi fost permise “comunic─ârile publice referitoare la faptele ╚Öi persoanele ce fac obiectul urm─âririi penale.”

Dar, e chiar mai r─âu. Pentru dna Rovana Plumb, conform legii r─âspunderii ministeriale ╚Öi legilor care asigur─â imunitate ale╚Öilor, DNA a trebuit s─â cear─â Parlamentului permisiunea de a ├«ncepe urm─ârirea penal─â. N-a primit-o, ├«n sensul c─â colegii dnei Plumb n-au permis Justi╚Ťiei s─â se ating─â de una de-a lor. ├Än fine, nu mai revenim. Dar imagina╚Ťi-v─â cum ar fi ar─âtat cererea DNA de ├«ncepere a urm─âririi penale ├«n cazul dnei Plumb dac─â ar fi fost ├«n vigoare acest articol din Codul Penal, care interzice comunicarea declara╚Ťiilor publice pe aceast─â tem─â.

Noaptea min╚Ťii.

Mai mult.

Imagina╚Ťi-v─â c─â acest articol era ├«n vigoare alat─âieri, c├ónd s-a petrecut crima aceea ├«ngrozitoare de la metrou, cu femeia ├«mpins─â pe ╚Öine ╚Öi ╚Ťinut─â acolo c├ónd intra trenul ├«n sta╚Ťie.

Crima a fost filmat─â de camerele de supraveghere. ╚śtim c─â poli╚Ťia a dat imediat publicit─â╚Ťii o captur─â de ecran cu fa╚Ťa suspectei ╚Öi a cerut popula╚Ťiei ajutorul pentru identificarea acesteia. ├Än aceste condi╚Ťii, suspecta a fost re╚Ťinut─â repede.

Cum ar mai fi fost posibil acest lucru dac─â ar fi fost interzis─â “orice comunicare public─â privind faptele penale” din acest caz?

Noaptea min╚Ťii, dup─â cum v─â spun. Asta vor parlamentarii s─â modifice.

Dar sta╚Ťi! Asta nu e tot!

Un alt articol se ocupă direct de intimidarea martorilor care ar putea avea ideea să depună mărturie împotriva cuiva.

Articolul acesta spune, despre un inculpat, c─â are dreptul “s─â participe la audierea oric─ârei persoane de c─âtre judec─âtorul de drepturi ┼či libert─â┼úi, s─â formuleze pl├óngeri, cereri, memorii ╚Öi obiec╚Ťiuni.”

Judec─âtorul acesta de drepturi ╚Öi libert─â╚Ťi verific─â, ├«n cursul urm─âririi penale, cererile ╚Öi pl├óngerile privind m─âsurile preventive, asiguratorii etc. Cu alte cuvinte, dac─â procurorul cere arestarea unui suspect, judec─âtorul de drepturi ╚Öi libert─â╚Ťi verific─â dac─â e cazul, ca s─â spun simplu.

Pentru asta, judec─âtorul poate audia persoane.

Imagina╚Ťi-v─â acum, v─â rog, urm─âtoarea scen─â, potrivit noului Cod Penal pe care-l propune PSD:

Poli╚Ťia descoper─â o re╚Ťea de trafic de carne vie iar procurorii reu╚Öesc s─â pun─â m├óna pe capii re╚Ťelei. Procurorii propun arestarea acestora ╚Öi cer judec─âtorului de drepturi ╚Öi libert─â╚Ťi ├«ncuviin╚Ťarea acestei m─âsuri preventive. Judec─âtorul cere s─â audieze martorii. Martorii sunt dou─â fete, abia ie╚Öite din adolescen╚Ť─â, terorizate, brutalizate ╚Öi violate luni de zile sau poate chiar ani la r├ónd de trafican╚Ťii de carne vie.

Aceștia au dreptul să participe la audierea martorilor.

Cam ce crede╚Ťi c─â vor spune victimele ├«n prezen╚Ťa agresorului, ╚Ötiind c─â e foarte posibil s─â se ├«nt├ólneasc─â cu el pe strad─â poate chiar ├«n c├óteva minute, dac─â judec─âtorul nu aprob─â cererea de arestare? Cam cum arat─â o astfel de ├«nt├ólnire ╚Öi cam care e moralitatea organiz─ârii unei astfel de ├«nt├ólniri?

Sau, g├óndi╚Ťi-v─â la un corupt ╚Öef, mafiot mare, om bogat, care este denun╚Ťat de un angajat.

Cam ce crede╚Ťi c─â va mai spune acest denun╚Ť─âtor c├ónd inculpatul ├«l va privi cu sub├«n╚Ťeles ╚Öi-i va ╚Öopti printre din╚Ťi – “╚Öi? copiii t─âi, tot la ora 12 termin─â ╚Öcoala azi?”

Sau, alt amendament incredibil.

“Datele ob┼úinute dintr-un sistem informatic sau dintr-un sistem de stocare a datelor informatice care nu au leg─âtur─â cu infrac┼úiunea pentru care se efectueaz─â urm─ârirea penal─â ╚Öi pentru care a fost autorizat─â perchezi╚Ťia ├«n acea cauz─â se ┼čterg definitiv ┼či nu pot fi folosite ├«n alte cauze penale ╚Öi pentru dovedirea altor fapte.”

╚śti╚Ťi ce ├«nseamn─â asta? C─â dac─â pe hardul unui suspect inculpat pentru trafic de droguri, de exemplu, sunt date care probeaz─â s─âv├ór╚Öirea ╚Öi a altor infrac╚Ťiuni – poate o crim─â? – procurorii nu pot folosi aceste probe, ba, mai r─âu, trebuie s─â le ╚Öi distrug─â.

Sau – dac─â ├«n prechezi╚Ťiile f─âcute ├«n cazul TelDrum procurorii dau peste date care probeaz─â ╚Öi alte infrac╚Ťiuni financiare comise de cei suspecta╚Ťi, aceste probe nu pot fi folosite. Convenabil, nu? Ce bine e s─â fii infractor!

Un alt amendament: Corup╚Ťii nu vor mai putea fi aresta╚Ťi preventiv. Pur ╚Öi simplu, PSD ╚Öi ALDE vor precizarea expres─â ├«n noul Cod Penal a infrac╚Ťiunilor pentru care se poate cere arestarea preventiv─â. Corup╚Ťia, sp─âlarea de bani, evaziunea fiscal─â sunt scoase de pe aceast─â list─â. Pur ╚Öi simplu, se interzice arestarea corup╚Ťilor. De ce? Pentru c─â sunt la putere ╚Öi-i deranjeaz─â, de-aia, alt─â explica╚Ťie nu exist─â.

Alt amendament ireal. O persoan─â nu mai poate fi condamnat─â ├«n lips─â dac─â aceasta nu este informat─â direct, ├«n mod expres, ╚Öi citat─â legal ├«n toate fazele procesului. Sun─â bine, ├«n teorie, dar e suficient ca un inculpat s─â plece din ╚Ťar─â pentru a bloca efectiv condamnarea lui – sau poate s─â-╚Öi schimbe domiciliul pentru a ├«mpiedica procesul.

Mai sunt ╚Öi alte modific─âri n─âucitoare pe care vrea s─â le impun─â majoritatea PSD ALDE UDMR, de data asta ╚Öi cu unele propuneri din partea PNL, c─â ╚Öi acolo sunt dureri mari cu corup╚Ťia.

Le g─âsi╚Ťi, de pild─â, foarte bine explicate, pe Hotnews.ro, v─â sf─âtuiesc s─â le citi╚Ťi ca s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi ├«n ce fel de ╚Ťar─â vom tr─âi, foarte cur├ónd.

╚śi, dac─â crede╚Ťi cumva c─â nu v─â afecteaz─â, c─â ve╚Ťi recurge la solu╚Ťii individuale, ca ╚Öi p├ón─â acum, c─â v─â ve╚Ťi descurca cumva, ei bine, ├«mi pare r─âu s─â v─â spun, dar v─â ├«n╚Öela╚Ťi, de data asta nu mai merge, o s─â fi╚Ťi afectat direct de transformarea Rom├óniei ├«n republica infractorilor. Vom fi fura╚Ťi ╚Öi abuza╚Ťi cu legea de partea infractorilor ╚Öi nu vom putea face nimic.

Degeaba crede╚Ťi c─â o s─â v─â descurca╚Ťi cu o ╚Öpag─â la medic, pentru un medic mai bun, pentru c─â nu vor mai exista medici mai buni, c─â vor pleca, ╚Öi nu vor exista tratamente mai bune, pentru c─â banii de medicamente vor fi fura╚Ťi f─âr─â fric─â. Degeaba o s─â v─â lua╚Ťi o ma╚Öin─â ceva mai bun─â, c─â nu ve╚Ťi putea face nimic cu ea, pentru c─â banii de drumuri vor fi fura╚Ťi f─âr─â fric─â. Degeaba o s─â c─âuta╚Ťi o ╚Öcoal─â mai bun─â pentru copii, c─â nu vor mai fi profesori buni ├«n ╚Öcoli, pentru c─â de ce ar mai fi dac─â afacerea va fi v├ónzarea de manuale ╚Öi culegeri, de posturi de director, f─âr─â fric─â, ╚Öi nu educa╚Ťia?

Viitorul e foarte aproape, s─â ╚Öti╚Ťi, ╚Öi arat─â foarte r─âu.

54 comentarii Adaug─â comentariu

 1. Atata timp cat protestele sunt pasnice nu vom rezolva nimic. Punct!

  Trebuie sa ii scoatem pe toti din guvern si parlament si sa ii omoram! Punct! Am spus-o! Trebuie sa ii omoram. Gata cu chestiile pasnice ca nu mai are sens. Toti membrii PSD, ALDE, UDMR, PNL trebuie condamnati de atentat la siguranta nationala!!! Armata trebuie sa intervina si sa ii scoata de la putere!!!! Acum chiar e nevoie de o lovitura de stat in adevaratul sens al cuvantului !!!!!

  Thumb up 0
  • Nici g├ónd. De ce s─â ├«i omor├óm? Ca s─â spun─â dup─â aia poporul tembel c─â au fost martiri, ╚Öi c─â au fost omor├ó╚Ťi de ni╚Öte tr─âd─âtori?
   Nu, t─âticu’. Las─â-i s─â tr─âiasc─â ╚Öi s─â-i c─âl─âreasc─â bine pe redu╚Öii mintal care ├«i voteaz─â de 30 de ani.
   Noi putem s─â-i pedepsim mult mai r─âu: s─â nu le mai d─âm bani. Emigra╚Ťi, ╚Öi pa pa bani de pe urma voastr─â la ANAF. Cump─âra╚Ťi la nagru sau din str─âin─âtate, nu cump─âra╚Ťi absolut nimic purt─âtor de TVA. Dac─â nu pute╚Ťi cump─âra la negru un lucru (de exemplu un televizor), ab╚Ťine╚Ťi-v─â, am├óna╚Ťi cump─âr─âtura.
   ╚śtiu c─â asta aduce atingere multor oameni (o firm─â care nu mai are v├ónz─âri nu mai pl─âte╚Öte salarii), ╚Ötiu asta, sunt victime colaterale.. dar nu v─âd alt─â solu╚Ťie.
   Cea mai bun─â solu╚Ťie r─âm├óne totu╚Öi emigrarea. S─â plec─âm to╚Ťi din ╚Ťara asta de c─âcat, cum au plecat milioane dup─â mineriad─â. Exact a╚Öa suntem ╚Öi acum, ├«n decembrie 2017, ca ├«n vara lui 1990, suntem dup─â o mineriad─â

   Thumb up 0
  • O atitudine instigatoare la crima ca aceasta asteapta si ÔÇ×infractoriiÔÇŁ care sunt subiectul acestui articol. Nu stiu daca nu cumva esti un instigator care vrea sa interzica aceasta pagina de internet.

   Thumb up 0
  • E evident ca e pierdere de vreme plimbarile de mimoze pe strazi. Daca in 89 nu aveam barbati hotarati si acum eram in comunism si atunci vorbeam de tancuri si arme nu de niste amarate de lacrimogene.mandruta sa se ia de mana cu guran si sa predice in continuare plimbarile de mimoze impreuna cu ceilalti hipioti flower-power.

   Thumb up 0
 2. Praful si pulberea sa se aleaga de ei !!!

  Thumb up 0
 3. In Biblie, scrie foarte clar in Ioan 10:10 “Ho┼úul nu vine dec├ót s─â fure, s─â junghie ┼či s─â pr─âp─âdeasc─â”. Cred ca niciodata nu am putut vedea mai clar acest verset ca in aceste clipe.
  As putea spune ca ma doare-n dos, ca eu locuiesc in alta tara, dar de fapt ma doare sufletul pentru ca stiu ce oameni faini cunosc in tara, oameni integri, care vor sa faca ceva constructiv. Parintii, sora, nepotii sunt in tara, si nici nu au de gand sa plece, dar acum ma tem la modul cat se poate de serios pentru ei. Nu credeam nici in cele mai negre ganduri ca Romania va decadea atat de tare, ca se va intoarce 180 grade impotriva ei. Spunea cineva pe Fb ca nu mai exista cale amiabila cu nesimtitii astia. Ca putem sa ne strangem si 1.000.000 de oameni, ca pe ei chiar ii doare in cur de noi. In aceste clipe chiar nu stiu ce se va intampla cu Romania. Viitorul arata de cacat :(

  Thumb up 0
 4. OK. Am fost tampiti si i-am ales. Asta inseamna ca suntem la cheremul lor? Chair nu avem solutii legale sa-i oprim? De proteste nu le pasa, isI vad de agenda lor, de UE nu le pasa, ce avem de facut? Le suportam incopetenta, mojicia, aroganta si tot ce au ei de oferit pana ne ingroapa de tot?

  Thumb up 0
  • In principiu se ingroapa si pe ei. pana la sfarsitul lui 2018 criza economica si mai apoi sociala va fi atat de profunda ca se vor cere singuri afara. Nu ca nu le-ar conveni un 2019-2020 de austeritate (eventual cu tehnocrati care sa scoata castanele din foc), pentru a se putea intoarce ca salvatori la alegerile din 2020.

   E un film prost, pe care l-am mai vazut, si il vom mai vedea, atata timp cat educatia in tara asta e la pamant.

   Educatia e cheia de bolta. Fara educatie, generatia asta noua postcomunista este mai jalnica si decat cea de sub Ceausescu.

   Thumb up 0
 5. OK. Am fost tampiti si i-am ales. Asta inseamna ca suntem la cheremul lor? Chair nu avem solutii legale sa-i oprim? De proteste nu le pasa, isI vad de agenda lor, de UE nu le pasa, ce avem de facut? Le suportam incompetenta, mojicia, aroganta si tot ce au ei de oferit pana ne ingroapa de tot?

  Thumb up 0
 6. O tara care se declara 80% crestina (aia de au a 8a porunca “sa nu furi”) in aceasi masura sprijina tacit sau pe fata hotia.
  E genial acest popor.

  Daca eram sociolog aveam material cat pentru 100 de ani, Gusti era nesemnificativ pe langa ce se poate studia azi.

  Thumb up 0
 7. Ok, ca sa sintetizam: un partid plin de borfasi dovediti, condus de un condamnat penal definitiv, alaturi de multi alti parlamentari borfasi dovediti vor sa puna tara pe butuci. Nu ca ar fi ceva nou, situatia se stia de la alegeri, semne au fost despre ce vor sa faca din anii anteriori, ba chiar si din afara tarii ni s-a spus sa avem grija ce facem, ce alegem. Cu toate astea, milioane de romani au votat aiurea si alte zeci de milioane si-au bagat picioarele in el de vot.

  Culmea culmilor este ca nici acum cand iepurele e intrat cu morcov cu tot tot nu intelegem in ce mare de rahat suntem. Inca mai sunt milioane de romani care pentru cativa bani la pensie (pe care oricum ii pierde cu noile scumpiri de preturi) ar vota din nou PSD. Ma ingrozesc gandindu-ma ca daca maine sunt anticipate, tot PSD iese la putere nu pentru ca i-ar vota mai mult de 3 milioane de romani ci pentru ca iar nu vor iesi toti romanii la vot.

  Deci inainte sa iesim in strada, haideti sa le taiem parghiile politicienilor, sa nu-i mai ajutam sa isi faca afacerile murdare. Stiu ca unii se vor simti ofensati de ce spun, dar sa fim cinstiti pana la capat: cine nu a inchis ochii la ceva, cine nu a dat spaga la doctor, cine nu si-a rezolvat anumite probleme apeland la “pile”? Nu are rost sa ne ascundem dupa deget daca vrem sa ne insanatosim ca natie.

  Daca fiecare dintre noi va reactiona corect cand i se cere sa faca ceva ilegal, niciun politician nu ar avea suport financiar pentru magariile pe care le face. Si fara bani, politicienii nu exista, puterea se cumpara cu bani, politicienii sunt pusi in functii doar pentru a face bani pentru ei si pentru cei care ii ajuta din umbra, nu pentru interesul poporului.

  Pe scurt: schimbarea trebuie sa inceapa cu noi, cu modul in care gandim si reactionam la ilegalitati. Tineti minte acest proverb romanesc si haideti sa-l aplicam de fiecare data cand ni se cere ceva ilegal sau ne gandim cum sa rezolvam o problema altfel decat e corect: “CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-i FACE”.

  Thumb up 0
  • Noi suntem ca un om ├«njunghiat ├«n spate, ╚Öi tu ne spui ceva gen: este indicat s─â m├ónca╚Ťi verde╚Ťuri, c─â au vitamine.
   A trecut demult faza ├«n care sfaturile tale mai puteau schimba ceva. Rom├ónul e corupt moral p├ón─â ├«n m─âduva oaselor, dac─â are el un interes c├ót de mic trece cu vederea chiar ╚Öi o crim─â a unui ter╚Ť
   Lua╚Ťi-v─â g├óndul. Exist─â pe planeta asta ni╚Öte ╚Ť─âri ciudate: Belarus, Republica Moldova, ╚Öi altele, unde poporul NU VREA limpezime. Vrea ape tulburi. De ce crede╚Ťi c─â Rom├ónia e diferit─â de ╚Ť─ârile alea? NU ESTE DIFERIT─é.
   Noi, cei c├ó╚Ťiva care ie╚Öim ├«n pia╚Ť─â suntem diferi╚Ťi. Dar at├ót, suntem un num─âr infim, nici 1%

   Thumb up 0
  • Asa si-a zis si plangaciosul Misa. El pentru un viitor mai bun lupta. Ca urmare si-a angajat onorabila sotie la ASF, unde primeste bani, deloc putini, din asigurarile tuturor.

   Thumb up 0
 8. Eu sunt absolut socat, nu inteleg ce s-a intamplat cu populatia! De ce in februarie am reusit totusi sa iesim, intr-o zi macar, 5-600 de mii de oameni, iar acum iest cateva sute? Parca ne-au drogat, nu pot sa inteleg ce se intampla de nu mai reactioneaza lumea!

  Thumb up 0
  • Eu personal nu am iesit ca stiam ca imi pierd timpul cu protestele pasnice. Am fost in februarie si mi-a ajuns. Am fost si la vot. Mi-a ajuns.

   Ei au spus inca de la inceput ca nu o sa ii opreasca absolut nimic. Ce credeati? Cand ambasada SUA, UE si multi alti le-au spus ca modificariile care sunt facut sunt PROASTE si ei tot au continuat sa faca modificarile acestea credeati ca o mana de oameni in strada i-ar fi facut sa “deschida ochii” si sa nu mai faca modificarile?

   Am spus asta inca de la inceput dar am fost acauzat ca fiind postac si PSD-ist care vrea sa deturneze protestele. Fara sa ii scoatem in strada si sa le punem capul pe garduri nu avem sanse.

   Sunt convins ca mai sunt multi altii de aceeasi parere ca si mine.

   Thumb up 0
  • Lucian Mandruta: “Protestele violente intotdeauna conduc la dictatura. ”

   In cazul nostru prostele inutile si pasnice conduc la dictatura

   Probabil ca acum o luna protestele violente nu si-ar fi avut rostul dar in acest moment e clar care va fi deznodamantul in urma acestor modificari si a protestelor pasnice.

   Thumb up 0
  • b─â b─âiatule (Dan)
   cu violenta nu faci nimic, dar absolut nimic

   vorba lui Cucerai, e suficient sa stai in casa si s-a dus dracu toata sandramaua asta numita romania
   nu trebuie sa iesi in strada, nu trebuie sa protestezi nu trebuie sa faci nimic care sa-ti puna viata in pericol
   ci doar sa te dai lovit dpdv medical sau ce scuza mai timp de o saptamana sau o luna si se alege praful de tara asta.
   cu violenta nu rezolvi nimic
   insa daca s-ar face o greva prin care sa stea acasa un milion de romani, deja va fi panica generala

   Thumb up 0
  • Pentru ca in primul rand in februarie nu au fost 5-600 de mii, cum va place sa credeti. Maxim 200 mii poate. Si pentru ca lumea nu intelege ca important e sa manifesti zilnic nu doar duminica seara, pentru ca sambata e zi de club si vineri se uita toti influencerii la vocea romaniei. Pentru ca mamele si tatii nu inteleg ca e important sa fii in strada pentru medicamente, manuale, spitale curate, pentru alocatie, pentru ca e important sa fii in strada pentru strazi, infrastructura si moralitate, nu doar pentru legile justitiei.
   Pentru restul cititi de exemplu psiholgia multimilor si altele si veti afla mai multe, cum ar fi de exemplu ca totusi fb nu e realitatea

   Thumb up 0
  • @andrei vulpe – 600.000 de oameni ├«nseamn─â un p─âtrat plin cu latura de 775 de oameni. Dac─â ai r─âbdare ╚Öi numeri c─âp╚Öoarele de pe fiecare latur─â din poz─â ╚Öi ├«nmul╚Ťe╚Öti laturile, ai s─â ai o mare surpriz─â, eu cred c─â ├«n pia╚Ť─â au fost un milion. Am observat c─â at├ót jandarmeria c├ót ╚Öi televiziunile au ochiul format, ╚Öi dau ├«ntotdeauna un num─âr mult mai mic de participan╚Ťi :))). Eram recent ├«n pia╚Ť─â ├«n Cluj ╚Öi Digi a anun╚Ťat c─â suntem aproximativ 500. Pia╚Ťa Unirii fiind plin─â plin─â. Am socotit c─â 500 de oameni ├«nseamn─â un p─âtrat plin cu oameni cu latura de 23 de oameni. Am izolat ochiometric un p─âtrat cu peste 25 de oameni ├«ntr-un singur col╚Ťi╚Öor al pie╚Ťei. Puteam izola cel pu╚Ťin 10 p─âtrate de astea ├«n toat─â pia╚Ťa, dar dac─â ├«i spuneam cuiva c─â sunt 5000 de oameni ├«n Cluj mi-ar fi spus c─â exagerez. Extrem de mul╚Ťi oameni ocup─â pu╚Ťin loc, g├ónde╚Öte-te c─â ├«ntr-un cinema cu 30 de r├ónduri cu 30 de locuri pe r├ónd sunt 900 de oameni

   Thumb up 0
  • Piata victoriei cu capetele bulevardelor adiacente are undeva in jurul a 40 000 m2 – daca eliminam stalpii,gardurile,semnele de circulatie….la.concertele metalica, ac\dc din anii 90 cand mureau oameni din cauza inghesuielii incapeau undeva la 4-5 persoane\m2 – toti imbracati lejer in tricou sau maieu. In februarie era frig lumea era imbracata cu canadiene groase si se vede ca in.majoriatea zonelor sunt spatii largi intre persoane printre care se plimba lumea – pt genul asta de manifestatii politia americana estimeaza o medie undeva la 1,2-1,5 oameni\m2 – adica la dimensiunea pietii au fost undeva intre 50-60 mii de persoane.

   Thumb up 0
  • Sincer, cred c─â discu╚Ťia asta despre dimensiuni trebuie abordat─â din alt unghi. A fost vorba despre cele mai mari manifesta╚Ťii spontane de protest de dup─â 1989, iar asta spune totul ├«ntr-o ╚Ťar─â ├«n care manifesta╚Ťiile spontane de protest sunt foarte rare.

 9. Eu inca sunt in expectativa, daca trec toate astea, daca nu o sa fie reactii ale publicului, ale unor sindicate, etc, o sa plec si eu din tara. Oriunde. Prefer sa nu ma gandesc concret deocamdata. Nu pentru ca tara ar fi neaparat condamnata la nu stiu ce dezastru (desi e perfect posibil), ci pentru ca nu o sa ma mai identific cu poporul asta. Va dau un exemplu, treceam acum 2 zile, seara, grabit prin parcul Izvor. In fata Parlamentului, 100 de protestatari… din dreptul lor pana la metrou, am trecut pe de 2 ori mai multi oameni care se indreptau spre targul de Craciun. Ori ii ignorau complet, ori radeau de ei…. nu va pot explica cata furie am simtit in momentele alea. Eh, cred ca furia aia o sa devina un mod de viata pentru mine, daca trec toate legile astea fara opozitie… Si de-asta, o sa merg la toate protestele care pot si dupa, o sa plec.

  Thumb up 0
 10. Pai, hai sa vedem. Tu ai iesit ieri? Azi? Sotia/prietena? Prietenul cel mai bun? Parintii? Scoate-i pe astia, pune pe Facebook. Fa asta vreo 3 zile la rand. Apoi vezi ce se mai intampla.

  Thumb up 0
 11. Asta inseamna ca Romania este o tara bananiera unde perfect legal poti sa faci orice. Unde sunt serviciile secrete? Banuiesc ca toate conturile de pe afara ale politicienilor sunt cunoscute. De asemenea sunt cunoscute vizitele lui Dragnea pe la Moscova Telaviv si alte coclauri. Serviciile stiu tot si nu fac nimic. Si atunci ce sa fac eu? Sa stau pe trotuar sa beau ceai cald sa strig jos cutare? si el de rusine va pleca?

  Thumb up 0
 12. Cu proteste nu se rezolva nimic. Insusi ciordache a guitat ceva de gen “ca doar nu facem noi cum vor protestatarii”…
  Domnul Iohannis ce face? El respecta doliul national? Mi-e ca intram din 3 zile de doliu intr-o perioada de doliu continuu, cel putin pentru noi astia mai fraieri si care vrem sa traim intr-o tara normala.

  Thumb up 0
  • Cica Iohannis e la Palm Beach. Nu Palm Beach jud Cluj, Palm Beach Florida.

   Si TOATA perioada in care e PSD la conducere e doliu national.

   Thumb up 0
  • Sorry, vazusem la zoso un tweet re Klaus@Palm Beach.

   Oricum speranta asta ca presedintele poate sa faca ceva e cam desarta. Romania e republica parlamentar-prezidentiala. Parlamentara 1st. Si dupa aia prezidentiala. Constitutia si tot sistemul de legi da mai multa putere Parlamentului si mai putina Presedintelui.

   Thumb up 0
  • Asta asa e, dar cuvantul si actiunile presedintelui au o greutate si o simbolistica aparte, e seful statului si omul cu cele mai multe voturi. Dl. Iohannis nu pare sa inteleaga intotdeauna asta.

  • @Bo$$: Adevarat. Asta pt ca dom’ Klaus se “intersecteaza” politic (ca diagramele alea din clasa 1-a cu multimi :) ) cu PSD. Sa ne amintim de USL (nu-mi iese din minte o poza de la Timisoara cand Iohannis era intr-un balcon – toti cu fulare tricolore si fraternizand-nevoie-mare cu de-alde Geoana/Ponta/Crin). Nu e un porumbel alb-alb, e un porumbel dalmatian :)

   Thumb up 0
 13. Daca s-a ajuns aici inseamna ca fortele care ar fi putut impiedica aceste rezultate asta urmaresc.
  Si este numai inceputul. Urmeaza razbunarea pe magistratii care au dat decizii impotriva lor, albirea cazierelor. Simultan se va trece la aspirarea banilor celor care ii mai au.

  Thumb up 0
 14. Isi inchipuie cineva ca Dragnea si Tariceanu fac ce fac fara sprijinul majoritatii politicienilor?
  Fara sprijinul securistilor, fara sprijiniul miilor de generali?

  Thumb up 0
 15. Sa nu-i uitam pe cei din sistemul de justitie. Nu e mai placut sa incasezi mii si zeci de mii de euro salarii si pensii citind de pe foi roz?

  Thumb up 0
 16. Oi fi eu un pic cam conspirationist dar, poate rezista un om de 95 de ani cu leucemie ├«n stare grava 1 an? (oameni tineri cu toate tratamentele posibile s-au curatat in 3-4 luni)Imediat dup─â ce moare urma╚Öii au promisiunea ca vor primi o renta anuala de ordinul milioanelor de euro tocmai de la cei care fac faradelegea legala Cred ca s-a creat diversiunea perfecta ÔÇô l-au scos pe rege de la naftalin─â (sau frigider, sau aparate) exact ├«n momentul zero, iar astia modifica legile parc─â dup─â un program stabilit minut cu minut.
  Cred ca regele s-a dus undeva prin martie-mai cand pesedistii inca cautau metode de diversiune ca sa dea legile, cand pe vreun canal a venit informatia ca regele e mort si s-au gandit cum sa foloseasca acest lucru in folosul lor.Principele Nicolae nu a fost lasa sa-l vada- ma intreb de ce Culmea e ca a inceput sa “nu se simta bine” cand au ajuns legile in parlament(dupa toate diversiunile, fumurile si fumigenele lui Tudorel)
  Asa ca toata lumea e in doliu, toata lumea vorbeste despre rege si regalitate iar in parlament democratia e facuta praf in regim de urgenta la umbra acestui eveniment
  P.S Dumnezeu sa-l ierte. Ma voi duce la palat sa aprind o lumanare, apoi la proteste….
  P.s.2 – 6 luni mai dau sanse acestei tari, altfel copilul meu va avea cetatenie germana, olandeza sau britanica

  Thumb up 0
 17. Parca ieri vorbeai de parlamentarii care se comporta ca un Grup Infractional Organizat. Pe masura ce trece timpul cei de la PSD parca se straduie sa-ti dea dreptate.

  Thumb up 0
 18. Utile cazurile fictive. Si mai util era sa verificati daca si cum se regasesc aceste amendamente in prevederile din Directiva Europeana a carei punere in aplicare este ceruta de UE, si pe care aceasta lege spune ca ar satisface-o.

  Thumb up 0
 19. Pentru conformitate,

  Aceasta este Directiva Europeana 2016/343 a Parlamentului European, pe care legea romaneasca zice ca o transpune
  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016L0343

  Iar acestea sunt amendamentele depuse pana in 13 dec., la proiectul romanesc:
  http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2017-12-14-22176865-0-transpunere-directiva-nevinovatie-13-dec.pdf

  Thumb up 0
 20. Fara sup─ârare, Insa cam astia reprezint─â media rom├óneasc─â. Nu va sim╚Ťi╚Ťi ofensa╚Ťi, voi nu reprezenta╚Ťi clasa medie, ci poate doar 5-10% din popula╚Ťie.
  Pur si simplu, modelul ÔÇťsa-i fie bine familiei meleÔÇŁ a tot fost cultivat cu deceniile in Romanica…iar acum, ce a╚Ötept─âri ave╚Ťi?!

  Thumb up 0
 21. ce sar romanii la tastatura…opriti-va curajozilor!!!! mai pe scurt, taceti din gura si inghititi!! cand mergeam la proteste la Victoriei eram printre putinii / singurii care s-au bucurat cand a vazut un mic scandal in partea din dreapta a Guvernului (acei “ultrasi” care se luasera la tranta cu jandarmeria), spuneam ca doar asa se poate schimba ceva, cu violenta, nu cu vorba buna, dupa care veneau oamenii frumosi, pacifistii si spuneau” vai, cum sa sa se ajunga la asa ceva ?! Continuati sa mergeti la proteste cu sugacii, cu cainii, pisicile, cu bunicii, strabunicii pana va vine acru in bot ca astia oricum o sa violeze tara foarte frumos! parerea mea este ca HABAR NU AVEM CAT DE MORTI SUNTEM!!! dar macar ma simt bine ca o sa ies duminica pe afara, poate dau si pe la protest, mai cunosc si eu cativa oameni frumosi, mai uram de sanatate, ne umplem de energie, cum ne va umple PSD-ul gurile (nu?!) si seara ma duc acasa implinit .

  Thumb up 0
  • interesant c─â ai dat exemplu exact conspira╚Ťia pesedist─â organizat─â de Negoi╚Ť─â cu ultra╚Öii dinamovi╚Öti la hotel Rin ╚Öi ├«nregistrat─â de SRI pe band─â.. At├ót de t├ómpi╚Ťi erau pesedi╚Ötii c─â de╚Öi ╚Ötia toat─â lumea c─â urmeaz─â s─â fie organizat─â o sesiune de provoc─âri, p├ón─â nu a anun╚Ťat SRI c─â a pus la dispozi╚Ťia MAI toate datele pe care le are, ─âia ├«i tot d─âdeau ├«nainte cu planul :))))
   Sau, pe scurt: domnu’ pesedist, nu v─â merge domnule, nu suntem t├ómpi╚Ťi .. ├«ncerca╚Ťi ╚Öi voi altceva

   Thumb up 0
 22. Asta se intampla cand ai un parlament in care predomina borfasi si infractori. Sunt prea incompetenti sa-si faca treaba asa ca mai bine isi rexolva problemele cu legea. Ideea cu violenta mai se pare o mare greseala, dar trebuie sa fie si alte metode de constrangere;

  Thumb up 0
 23. Asta se intampla cand ai un parlament in care predomina borfasi si infractori. Sunt prea incompetenti sa-si faca treaba asa ca mai bine isi rexolva problemele cu legea. Ideea cu violenta mai se pare o mare greseala, dar trebuie sa fie si alte metode de constrangere; nu cred ca ar ramane indiferenti la o greva generala cu blocarea oricarei activitati. Dar pentru asta e nevoie de milioane de oameni hotarati sa ramana pe strazi si sa nu raspunda la eventuale provocari la violenta. O buna organizare at fi obligatorie si cred ca lipsa violentei e un mare atu.

  Thumb up 0
 24. Solutia e una singura. Si e simpla!! Sa furam și noi de la hotii de politicieni!! Sea pe ei!! toata lumeaaa!!!

  Thumb up 0
 25. Eu daca trec astea ma gandesc sa fac o haiducie. Una bucata infractiune din care sa iasa multi bani. Eventual informatic. Dupa care ma autodenunt pentru “Detinere de materiale pornografice cu minori” sau alt rahat FARA NICIO LEGATURA cu ce am facut eu.
  Vine militia, imi ia calculatorul, nu gaseste nimic legat de autodenunt, dar gaseste dovezile pt ceea ce am facut. OHBUTWAIT, nu le pot folosi, trebuie distruse :(
  #achievementunlocked.

  Thumb up 0
 26. Intre 1945 si ianuarie 1946 Regele acesta pe care toti se grabesc sa-l slaveasca acum, a refuzat sa semneze si sa promulge actele guvernului Petru Groza. Ma gandesc ce-ar fi daca Iohanis ar refuza sa promulge aceste legi? Ar avea majoritatea un motiv sa declanseze suspendarea lui? Si ce daca… ne-am vedea la referendum.
  Si chiar daca ar pierde ar ramane in Istorie ca un Presedinte …..
  doar o parere….

  Thumb up 0
 27. ├Än sf├ór╚Öit, au studen╚Ťii o reac╚Ťie! :)
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1597097060351482&id=568228499905015

  Thumb up 0
 28. Legat de disputa “violenta vs. proteste pasnice”, dati`mi si mie va rog niste exemple in istorie cand s`a produs o schimbare reala cu proteste pasnice, ca eu nu stiu. Nu sunt ironic, accept ca nu le stiu pe toate.

  Altfel, indemnul la violenta e periculos, indubitabil. Dar eu nu vad alta solutie in afara de proteste violente sau, poate, o forma de nesupunere civica.

  De altfel, eu nici macar nu cred ca alesii sunt principala problema (desi sunt o mare problema), ci sistemul. Sistemul e canceros, sistemul in sine incurajeaza coruptia si mismasurile. Ar trebui schimbat din temelii, insa din pacate nu vad prea multa lume care sa fie de acord cu acest lucru. Asa zisa democratie cu 500 de parlamentari ramane holy grail`ul sistemelor politice actuale.

  Thumb up 0
 29. Dar de republica procurorilor de ce nu vorbesti de loc

  Thumb up 0