Vodafone

🎧 Noul Cod Penal imaginat de politicieni descrie Republica Română a Infractorilor

Așadar, deși anunțase că va respecta perioada de doliu național și nu va lucra la modificarea legilor Justiției, dl Florin Iordache s-a răzgândit iar comisia sa specială va continua să-și facă treaba și azi, acum cu Codul Penal.

Deci cât e lumea la priveghi, unii au intrat în casă și s-au apucat, grăbiți, de treabă.

Presa a descoperit unele propuneri de modificare a Codului Penal. Sunt năucitoare. Comisia Iordache a trecut la modificarea Codului Penal pe baza unor amendamente care vor transforma România într-o republică a infractorilor. Vom avea un Cod Penal-Infracțional.

De exemplu, “în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declarațiile publice precum și furnizarea de alte informații, direct sau indirect, provenind de la autorități publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește, potrivit legii penale.”

Să luăm cazul Belina, un caz de corupție binecunoscut, în care niște oligarhi cu influență politică au luat o bucată de Dunăre și și-au trecut-o în folosință privată.

Să presupunem că articolul de mai sus ar fi fost în vigoare acum 3 luni. Acum știm că erau doi miniștri implicați în acest dosar – dna Sevil Shhaideh și Rovana Plumb. Atunci, însă, n-am fi știut, cum să știm? Că nu ar fi fost permise “comunicările publice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul urmăririi penale.”

Dar, e chiar mai rău. Pentru dna Rovana Plumb, conform legii răspunderii ministeriale și legilor care asigură imunitate aleșilor, DNA a trebuit să ceară Parlamentului permisiunea de a începe urmărirea penală. N-a primit-o, în sensul că colegii dnei Plumb n-au permis Justiției să se atingă de una de-a lor. În fine, nu mai revenim. Dar imaginați-vă cum ar fi arătat cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul dnei Plumb dacă ar fi fost în vigoare acest articol din Codul Penal, care interzice comunicarea declarațiilor publice pe această temă.

Noaptea minții.

Mai mult.

Imaginați-vă că acest articol era în vigoare alatăieri, când s-a petrecut crima aceea îngrozitoare de la metrou, cu femeia împinsă pe șine și ținută acolo când intra trenul în stație.

Crima a fost filmată de camerele de supraveghere. Știm că poliția a dat imediat publicității o captură de ecran cu fața suspectei și a cerut populației ajutorul pentru identificarea acesteia. În aceste condiții, suspecta a fost reținută repede.

Cum ar mai fi fost posibil acest lucru dacă ar fi fost interzisă “orice comunicare publică privind faptele penale” din acest caz?

Noaptea minții, după cum vă spun. Asta vor parlamentarii să modifice.

Dar stați! Asta nu e tot!

Un alt articol se ocupă direct de intimidarea martorilor care ar putea avea ideea să depună mărturie împotriva cuiva.

Articolul acesta spune, despre un inculpat, că are dreptul “să participe la audierea oricărei persoane de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, să formuleze plângeri, cereri, memorii și obiecțiuni.”

Judecătorul acesta de drepturi și libertăți verifică, în cursul urmăririi penale, cererile și plângerile privind măsurile preventive, asiguratorii etc. Cu alte cuvinte, dacă procurorul cere arestarea unui suspect, judecătorul de drepturi și libertăți verifică dacă e cazul, ca să spun simplu.

Pentru asta, judecătorul poate audia persoane.

Imaginați-vă acum, vă rog, următoarea scenă, potrivit noului Cod Penal pe care-l propune PSD:

Poliția descoperă o rețea de trafic de carne vie iar procurorii reușesc să pună mâna pe capii rețelei. Procurorii propun arestarea acestora și cer judecătorului de drepturi și libertăți încuviințarea acestei măsuri preventive. Judecătorul cere să audieze martorii. Martorii sunt două fete, abia ieșite din adolescență, terorizate, brutalizate și violate luni de zile sau poate chiar ani la rând de traficanții de carne vie.

Aceștia au dreptul să participe la audierea martorilor.

Cam ce credeți că vor spune victimele în prezența agresorului, știind că e foarte posibil să se întâlnească cu el pe stradă poate chiar în câteva minute, dacă judecătorul nu aprobă cererea de arestare? Cam cum arată o astfel de întâlnire și cam care e moralitatea organizării unei astfel de întâlniri?

Sau, gândiți-vă la un corupt șef, mafiot mare, om bogat, care este denunțat de un angajat.

Cam ce credeți că va mai spune acest denunțător când inculpatul îl va privi cu subînțeles și-i va șopti printre dinți – “și? copiii tăi, tot la ora 12 termină școala azi?”

Sau, alt amendament incredibil.

“Datele obţinute dintr-un sistem informatic sau dintr-un sistem de stocare a datelor informatice care nu au legătură cu infracţiunea pentru care se efectuează urmărirea penală și pentru care a fost autorizată percheziția în acea cauză se şterg definitiv şi nu pot fi folosite în alte cauze penale și pentru dovedirea altor fapte.”

Știți ce înseamnă asta? Că dacă pe hardul unui suspect inculpat pentru trafic de droguri, de exemplu, sunt date care probează săvârșirea și a altor infracțiuni – poate o crimă? – procurorii nu pot folosi aceste probe, ba, mai rău, trebuie să le și distrugă.

Sau – dacă în prechezițiile făcute în cazul TelDrum procurorii dau peste date care probează și alte infracțiuni financiare comise de cei suspectați, aceste probe nu pot fi folosite. Convenabil, nu? Ce bine e să fii infractor!

Un alt amendament: Corupții nu vor mai putea fi arestați preventiv. Pur și simplu, PSD și ALDE vor precizarea expresă în noul Cod Penal a infracțiunilor pentru care se poate cere arestarea preventivă. Corupția, spălarea de bani, evaziunea fiscală sunt scoase de pe această listă. Pur și simplu, se interzice arestarea corupților. De ce? Pentru că sunt la putere și-i deranjează, de-aia, altă explicație nu există.

Alt amendament ireal. O persoană nu mai poate fi condamnată în lipsă dacă aceasta nu este informată direct, în mod expres, și citată legal în toate fazele procesului. Sună bine, în teorie, dar e suficient ca un inculpat să plece din țară pentru a bloca efectiv condamnarea lui – sau poate să-și schimbe domiciliul pentru a împiedica procesul.

Mai sunt și alte modificări năucitoare pe care vrea să le impună majoritatea PSD ALDE UDMR, de data asta și cu unele propuneri din partea PNL, că și acolo sunt dureri mari cu corupția.

Le găsiți, de pildă, foarte bine explicate, pe Hotnews.ro, vă sfătuiesc să le citiți ca să înțelegeți în ce fel de țară vom trăi, foarte curând.

Și, dacă credeți cumva că nu vă afectează, că veți recurge la soluții individuale, ca și până acum, că vă veți descurca cumva, ei bine, îmi pare rău să vă spun, dar vă înșelați, de data asta nu mai merge, o să fiți afectat direct de transformarea României în republica infractorilor. Vom fi furați și abuzați cu legea de partea infractorilor și nu vom putea face nimic.

Degeaba credeți că o să vă descurcați cu o șpagă la medic, pentru un medic mai bun, pentru că nu vor mai exista medici mai buni, că vor pleca, și nu vor exista tratamente mai bune, pentru că banii de medicamente vor fi furați fără frică. Degeaba o să vă luați o mașină ceva mai bună, că nu veți putea face nimic cu ea, pentru că banii de drumuri vor fi furați fără frică. Degeaba o să căutați o școală mai bună pentru copii, că nu vor mai fi profesori buni în școli, pentru că de ce ar mai fi dacă afacerea va fi vânzarea de manuale și culegeri, de posturi de director, fără frică, și nu educația?

Viitorul e foarte aproape, să știți, și arată foarte rău.

54 comentarii Adaugă comentariu

 1. Atata timp cat protestele sunt pasnice nu vom rezolva nimic. Punct!

  Trebuie sa ii scoatem pe toti din guvern si parlament si sa ii omoram! Punct! Am spus-o! Trebuie sa ii omoram. Gata cu chestiile pasnice ca nu mai are sens. Toti membrii PSD, ALDE, UDMR, PNL trebuie condamnati de atentat la siguranta nationala!!! Armata trebuie sa intervina si sa ii scoata de la putere!!!! Acum chiar e nevoie de o lovitura de stat in adevaratul sens al cuvantului !!!!!

  Thumb up 0
  • Nici gând. De ce să îi omorâm? Ca să spună după aia poporul tembel că au fost martiri, și că au fost omorâți de niște trădători?
   Nu, tăticu’. Lasă-i să trăiască și să-i călărească bine pe redușii mintal care îi votează de 30 de ani.
   Noi putem să-i pedepsim mult mai rău: să nu le mai dăm bani. Emigrați, și pa pa bani de pe urma voastră la ANAF. Cumpărați la nagru sau din străinătate, nu cumpărați absolut nimic purtător de TVA. Dacă nu puteți cumpăra la negru un lucru (de exemplu un televizor), abțineți-vă, amânați cumpărătura.
   Știu că asta aduce atingere multor oameni (o firmă care nu mai are vânzări nu mai plătește salarii), știu asta, sunt victime colaterale.. dar nu văd altă soluție.
   Cea mai bună soluție rămâne totuși emigrarea. Să plecăm toți din țara asta de căcat, cum au plecat milioane după mineriadă. Exact așa suntem și acum, în decembrie 2017, ca în vara lui 1990, suntem după o mineriadă

   Thumb up 0
  • O atitudine instigatoare la crima ca aceasta asteapta si „infractorii” care sunt subiectul acestui articol. Nu stiu daca nu cumva esti un instigator care vrea sa interzica aceasta pagina de internet.

   Thumb up 0
  • E evident ca e pierdere de vreme plimbarile de mimoze pe strazi. Daca in 89 nu aveam barbati hotarati si acum eram in comunism si atunci vorbeam de tancuri si arme nu de niste amarate de lacrimogene.mandruta sa se ia de mana cu guran si sa predice in continuare plimbarile de mimoze impreuna cu ceilalti hipioti flower-power.

   Thumb up 0
 2. Praful si pulberea sa se aleaga de ei !!!

  Thumb up 0
 3. In Biblie, scrie foarte clar in Ioan 10:10 “Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească”. Cred ca niciodata nu am putut vedea mai clar acest verset ca in aceste clipe.
  As putea spune ca ma doare-n dos, ca eu locuiesc in alta tara, dar de fapt ma doare sufletul pentru ca stiu ce oameni faini cunosc in tara, oameni integri, care vor sa faca ceva constructiv. Parintii, sora, nepotii sunt in tara, si nici nu au de gand sa plece, dar acum ma tem la modul cat se poate de serios pentru ei. Nu credeam nici in cele mai negre ganduri ca Romania va decadea atat de tare, ca se va intoarce 180 grade impotriva ei. Spunea cineva pe Fb ca nu mai exista cale amiabila cu nesimtitii astia. Ca putem sa ne strangem si 1.000.000 de oameni, ca pe ei chiar ii doare in cur de noi. In aceste clipe chiar nu stiu ce se va intampla cu Romania. Viitorul arata de cacat :(

  Thumb up 0
 4. OK. Am fost tampiti si i-am ales. Asta inseamna ca suntem la cheremul lor? Chair nu avem solutii legale sa-i oprim? De proteste nu le pasa, isI vad de agenda lor, de UE nu le pasa, ce avem de facut? Le suportam incopetenta, mojicia, aroganta si tot ce au ei de oferit pana ne ingroapa de tot?

  Thumb up 0
  • In principiu se ingroapa si pe ei. pana la sfarsitul lui 2018 criza economica si mai apoi sociala va fi atat de profunda ca se vor cere singuri afara. Nu ca nu le-ar conveni un 2019-2020 de austeritate (eventual cu tehnocrati care sa scoata castanele din foc), pentru a se putea intoarce ca salvatori la alegerile din 2020.

   E un film prost, pe care l-am mai vazut, si il vom mai vedea, atata timp cat educatia in tara asta e la pamant.

   Educatia e cheia de bolta. Fara educatie, generatia asta noua postcomunista este mai jalnica si decat cea de sub Ceausescu.

   Thumb up 0
 5. OK. Am fost tampiti si i-am ales. Asta inseamna ca suntem la cheremul lor? Chair nu avem solutii legale sa-i oprim? De proteste nu le pasa, isI vad de agenda lor, de UE nu le pasa, ce avem de facut? Le suportam incompetenta, mojicia, aroganta si tot ce au ei de oferit pana ne ingroapa de tot?

  Thumb up 0
 6. O tara care se declara 80% crestina (aia de au a 8a porunca “sa nu furi”) in aceasi masura sprijina tacit sau pe fata hotia.
  E genial acest popor.

  Daca eram sociolog aveam material cat pentru 100 de ani, Gusti era nesemnificativ pe langa ce se poate studia azi.

  Thumb up 0
 7. Ok, ca sa sintetizam: un partid plin de borfasi dovediti, condus de un condamnat penal definitiv, alaturi de multi alti parlamentari borfasi dovediti vor sa puna tara pe butuci. Nu ca ar fi ceva nou, situatia se stia de la alegeri, semne au fost despre ce vor sa faca din anii anteriori, ba chiar si din afara tarii ni s-a spus sa avem grija ce facem, ce alegem. Cu toate astea, milioane de romani au votat aiurea si alte zeci de milioane si-au bagat picioarele in el de vot.

  Culmea culmilor este ca nici acum cand iepurele e intrat cu morcov cu tot tot nu intelegem in ce mare de rahat suntem. Inca mai sunt milioane de romani care pentru cativa bani la pensie (pe care oricum ii pierde cu noile scumpiri de preturi) ar vota din nou PSD. Ma ingrozesc gandindu-ma ca daca maine sunt anticipate, tot PSD iese la putere nu pentru ca i-ar vota mai mult de 3 milioane de romani ci pentru ca iar nu vor iesi toti romanii la vot.

  Deci inainte sa iesim in strada, haideti sa le taiem parghiile politicienilor, sa nu-i mai ajutam sa isi faca afacerile murdare. Stiu ca unii se vor simti ofensati de ce spun, dar sa fim cinstiti pana la capat: cine nu a inchis ochii la ceva, cine nu a dat spaga la doctor, cine nu si-a rezolvat anumite probleme apeland la “pile”? Nu are rost sa ne ascundem dupa deget daca vrem sa ne insanatosim ca natie.

  Daca fiecare dintre noi va reactiona corect cand i se cere sa faca ceva ilegal, niciun politician nu ar avea suport financiar pentru magariile pe care le face. Si fara bani, politicienii nu exista, puterea se cumpara cu bani, politicienii sunt pusi in functii doar pentru a face bani pentru ei si pentru cei care ii ajuta din umbra, nu pentru interesul poporului.

  Pe scurt: schimbarea trebuie sa inceapa cu noi, cu modul in care gandim si reactionam la ilegalitati. Tineti minte acest proverb romanesc si haideti sa-l aplicam de fiecare data cand ni se cere ceva ilegal sau ne gandim cum sa rezolvam o problema altfel decat e corect: “CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-i FACE”.

  Thumb up 0
  • Noi suntem ca un om înjunghiat în spate, și tu ne spui ceva gen: este indicat să mâncați verdețuri, că au vitamine.
   A trecut demult faza în care sfaturile tale mai puteau schimba ceva. Românul e corupt moral până în măduva oaselor, dacă are el un interes cât de mic trece cu vederea chiar și o crimă a unui terț
   Luați-vă gândul. Există pe planeta asta niște țări ciudate: Belarus, Republica Moldova, și altele, unde poporul NU VREA limpezime. Vrea ape tulburi. De ce credeți că România e diferită de țările alea? NU ESTE DIFERITĂ.
   Noi, cei câțiva care ieșim în piață suntem diferiți. Dar atât, suntem un număr infim, nici 1%

   Thumb up 0
  • Asa si-a zis si plangaciosul Misa. El pentru un viitor mai bun lupta. Ca urmare si-a angajat onorabila sotie la ASF, unde primeste bani, deloc putini, din asigurarile tuturor.

   Thumb up 0
 8. Eu sunt absolut socat, nu inteleg ce s-a intamplat cu populatia! De ce in februarie am reusit totusi sa iesim, intr-o zi macar, 5-600 de mii de oameni, iar acum iest cateva sute? Parca ne-au drogat, nu pot sa inteleg ce se intampla de nu mai reactioneaza lumea!

  Thumb up 0
  • Eu personal nu am iesit ca stiam ca imi pierd timpul cu protestele pasnice. Am fost in februarie si mi-a ajuns. Am fost si la vot. Mi-a ajuns.

   Ei au spus inca de la inceput ca nu o sa ii opreasca absolut nimic. Ce credeati? Cand ambasada SUA, UE si multi alti le-au spus ca modificariile care sunt facut sunt PROASTE si ei tot au continuat sa faca modificarile acestea credeati ca o mana de oameni in strada i-ar fi facut sa “deschida ochii” si sa nu mai faca modificarile?

   Am spus asta inca de la inceput dar am fost acauzat ca fiind postac si PSD-ist care vrea sa deturneze protestele. Fara sa ii scoatem in strada si sa le punem capul pe garduri nu avem sanse.

   Sunt convins ca mai sunt multi altii de aceeasi parere ca si mine.

   Thumb up 0
  • Lucian Mandruta: “Protestele violente intotdeauna conduc la dictatura. ”

   In cazul nostru prostele inutile si pasnice conduc la dictatura

   Probabil ca acum o luna protestele violente nu si-ar fi avut rostul dar in acest moment e clar care va fi deznodamantul in urma acestor modificari si a protestelor pasnice.

   Thumb up 0
  • bă băiatule (Dan)
   cu violenta nu faci nimic, dar absolut nimic

   vorba lui Cucerai, e suficient sa stai in casa si s-a dus dracu toata sandramaua asta numita romania
   nu trebuie sa iesi in strada, nu trebuie sa protestezi nu trebuie sa faci nimic care sa-ti puna viata in pericol
   ci doar sa te dai lovit dpdv medical sau ce scuza mai timp de o saptamana sau o luna si se alege praful de tara asta.
   cu violenta nu rezolvi nimic
   insa daca s-ar face o greva prin care sa stea acasa un milion de romani, deja va fi panica generala

   Thumb up 0
  • Pentru ca in primul rand in februarie nu au fost 5-600 de mii, cum va place sa credeti. Maxim 200 mii poate. Si pentru ca lumea nu intelege ca important e sa manifesti zilnic nu doar duminica seara, pentru ca sambata e zi de club si vineri se uita toti influencerii la vocea romaniei. Pentru ca mamele si tatii nu inteleg ca e important sa fii in strada pentru medicamente, manuale, spitale curate, pentru alocatie, pentru ca e important sa fii in strada pentru strazi, infrastructura si moralitate, nu doar pentru legile justitiei.
   Pentru restul cititi de exemplu psiholgia multimilor si altele si veti afla mai multe, cum ar fi de exemplu ca totusi fb nu e realitatea

   Thumb up 0
  • @andrei vulpe – 600.000 de oameni înseamnă un pătrat plin cu latura de 775 de oameni. Dacă ai răbdare și numeri căpșoarele de pe fiecare latură din poză și înmulțești laturile, ai să ai o mare surpriză, eu cred că în piață au fost un milion. Am observat că atât jandarmeria cât și televiziunile au ochiul format, și dau întotdeauna un număr mult mai mic de participanți :))). Eram recent în piață în Cluj și Digi a anunțat că suntem aproximativ 500. Piața Unirii fiind plină plină. Am socotit că 500 de oameni înseamnă un pătrat plin cu oameni cu latura de 23 de oameni. Am izolat ochiometric un pătrat cu peste 25 de oameni într-un singur colțișor al pieței. Puteam izola cel puțin 10 pătrate de astea în toată piața, dar dacă îi spuneam cuiva că sunt 5000 de oameni în Cluj mi-ar fi spus că exagerez. Extrem de mulți oameni ocupă puțin loc, gândește-te că într-un cinema cu 30 de rânduri cu 30 de locuri pe rând sunt 900 de oameni

   Thumb up 0
  • Piata victoriei cu capetele bulevardelor adiacente are undeva in jurul a 40 000 m2 – daca eliminam stalpii,gardurile,semnele de circulatie….la.concertele metalica, ac\dc din anii 90 cand mureau oameni din cauza inghesuielii incapeau undeva la 4-5 persoane\m2 – toti imbracati lejer in tricou sau maieu. In februarie era frig lumea era imbracata cu canadiene groase si se vede ca in.majoriatea zonelor sunt spatii largi intre persoane printre care se plimba lumea – pt genul asta de manifestatii politia americana estimeaza o medie undeva la 1,2-1,5 oameni\m2 – adica la dimensiunea pietii au fost undeva intre 50-60 mii de persoane.

   Thumb up 0
  • Sincer, cred că discuția asta despre dimensiuni trebuie abordată din alt unghi. A fost vorba despre cele mai mari manifestații spontane de protest de după 1989, iar asta spune totul într-o țară în care manifestațiile spontane de protest sunt foarte rare.

 9. Eu inca sunt in expectativa, daca trec toate astea, daca nu o sa fie reactii ale publicului, ale unor sindicate, etc, o sa plec si eu din tara. Oriunde. Prefer sa nu ma gandesc concret deocamdata. Nu pentru ca tara ar fi neaparat condamnata la nu stiu ce dezastru (desi e perfect posibil), ci pentru ca nu o sa ma mai identific cu poporul asta. Va dau un exemplu, treceam acum 2 zile, seara, grabit prin parcul Izvor. In fata Parlamentului, 100 de protestatari… din dreptul lor pana la metrou, am trecut pe de 2 ori mai multi oameni care se indreptau spre targul de Craciun. Ori ii ignorau complet, ori radeau de ei…. nu va pot explica cata furie am simtit in momentele alea. Eh, cred ca furia aia o sa devina un mod de viata pentru mine, daca trec toate legile astea fara opozitie… Si de-asta, o sa merg la toate protestele care pot si dupa, o sa plec.

  Thumb up 0
 10. Pai, hai sa vedem. Tu ai iesit ieri? Azi? Sotia/prietena? Prietenul cel mai bun? Parintii? Scoate-i pe astia, pune pe Facebook. Fa asta vreo 3 zile la rand. Apoi vezi ce se mai intampla.

  Thumb up 0
 11. Asta inseamna ca Romania este o tara bananiera unde perfect legal poti sa faci orice. Unde sunt serviciile secrete? Banuiesc ca toate conturile de pe afara ale politicienilor sunt cunoscute. De asemenea sunt cunoscute vizitele lui Dragnea pe la Moscova Telaviv si alte coclauri. Serviciile stiu tot si nu fac nimic. Si atunci ce sa fac eu? Sa stau pe trotuar sa beau ceai cald sa strig jos cutare? si el de rusine va pleca?

  Thumb up 0
 12. Cu proteste nu se rezolva nimic. Insusi ciordache a guitat ceva de gen “ca doar nu facem noi cum vor protestatarii”…
  Domnul Iohannis ce face? El respecta doliul national? Mi-e ca intram din 3 zile de doliu intr-o perioada de doliu continuu, cel putin pentru noi astia mai fraieri si care vrem sa traim intr-o tara normala.

  Thumb up 0
  • Cica Iohannis e la Palm Beach. Nu Palm Beach jud Cluj, Palm Beach Florida.

   Si TOATA perioada in care e PSD la conducere e doliu national.

   Thumb up 0
  • Sorry, vazusem la zoso un tweet re Klaus@Palm Beach.

   Oricum speranta asta ca presedintele poate sa faca ceva e cam desarta. Romania e republica parlamentar-prezidentiala. Parlamentara 1st. Si dupa aia prezidentiala. Constitutia si tot sistemul de legi da mai multa putere Parlamentului si mai putina Presedintelui.

   Thumb up 0
  • Asta asa e, dar cuvantul si actiunile presedintelui au o greutate si o simbolistica aparte, e seful statului si omul cu cele mai multe voturi. Dl. Iohannis nu pare sa inteleaga intotdeauna asta.

  • @Bo$$: Adevarat. Asta pt ca dom’ Klaus se “intersecteaza” politic (ca diagramele alea din clasa 1-a cu multimi :) ) cu PSD. Sa ne amintim de USL (nu-mi iese din minte o poza de la Timisoara cand Iohannis era intr-un balcon – toti cu fulare tricolore si fraternizand-nevoie-mare cu de-alde Geoana/Ponta/Crin). Nu e un porumbel alb-alb, e un porumbel dalmatian :)

   Thumb up 0
 13. Daca s-a ajuns aici inseamna ca fortele care ar fi putut impiedica aceste rezultate asta urmaresc.
  Si este numai inceputul. Urmeaza razbunarea pe magistratii care au dat decizii impotriva lor, albirea cazierelor. Simultan se va trece la aspirarea banilor celor care ii mai au.

  Thumb up 0
 14. Isi inchipuie cineva ca Dragnea si Tariceanu fac ce fac fara sprijinul majoritatii politicienilor?
  Fara sprijinul securistilor, fara sprijiniul miilor de generali?

  Thumb up 0
 15. Sa nu-i uitam pe cei din sistemul de justitie. Nu e mai placut sa incasezi mii si zeci de mii de euro salarii si pensii citind de pe foi roz?

  Thumb up 0
 16. Oi fi eu un pic cam conspirationist dar, poate rezista un om de 95 de ani cu leucemie în stare grava 1 an? (oameni tineri cu toate tratamentele posibile s-au curatat in 3-4 luni)Imediat după ce moare urmașii au promisiunea ca vor primi o renta anuala de ordinul milioanelor de euro tocmai de la cei care fac faradelegea legala Cred ca s-a creat diversiunea perfecta – l-au scos pe rege de la naftalină (sau frigider, sau aparate) exact în momentul zero, iar astia modifica legile parcă după un program stabilit minut cu minut.
  Cred ca regele s-a dus undeva prin martie-mai cand pesedistii inca cautau metode de diversiune ca sa dea legile, cand pe vreun canal a venit informatia ca regele e mort si s-au gandit cum sa foloseasca acest lucru in folosul lor.Principele Nicolae nu a fost lasa sa-l vada- ma intreb de ce Culmea e ca a inceput sa “nu se simta bine” cand au ajuns legile in parlament(dupa toate diversiunile, fumurile si fumigenele lui Tudorel)
  Asa ca toata lumea e in doliu, toata lumea vorbeste despre rege si regalitate iar in parlament democratia e facuta praf in regim de urgenta la umbra acestui eveniment
  P.S Dumnezeu sa-l ierte. Ma voi duce la palat sa aprind o lumanare, apoi la proteste….
  P.s.2 – 6 luni mai dau sanse acestei tari, altfel copilul meu va avea cetatenie germana, olandeza sau britanica

  Thumb up 0
 17. Parca ieri vorbeai de parlamentarii care se comporta ca un Grup Infractional Organizat. Pe masura ce trece timpul cei de la PSD parca se straduie sa-ti dea dreptate.

  Thumb up 0
 18. Utile cazurile fictive. Si mai util era sa verificati daca si cum se regasesc aceste amendamente in prevederile din Directiva Europeana a carei punere in aplicare este ceruta de UE, si pe care aceasta lege spune ca ar satisface-o.

  Thumb up 0
 19. Pentru conformitate,

  Aceasta este Directiva Europeana 2016/343 a Parlamentului European, pe care legea romaneasca zice ca o transpune
  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016L0343

  Iar acestea sunt amendamentele depuse pana in 13 dec., la proiectul romanesc:
  http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2017-12-14-22176865-0-transpunere-directiva-nevinovatie-13-dec.pdf

  Thumb up 0
 20. Fara supărare, Insa cam astia reprezintă media românească. Nu va simțiți ofensați, voi nu reprezentați clasa medie, ci poate doar 5-10% din populație.
  Pur si simplu, modelul “sa-i fie bine familiei mele” a tot fost cultivat cu deceniile in Romanica…iar acum, ce așteptări aveți?!

  Thumb up 0
 21. ce sar romanii la tastatura…opriti-va curajozilor!!!! mai pe scurt, taceti din gura si inghititi!! cand mergeam la proteste la Victoriei eram printre putinii / singurii care s-au bucurat cand a vazut un mic scandal in partea din dreapta a Guvernului (acei “ultrasi” care se luasera la tranta cu jandarmeria), spuneam ca doar asa se poate schimba ceva, cu violenta, nu cu vorba buna, dupa care veneau oamenii frumosi, pacifistii si spuneau” vai, cum sa sa se ajunga la asa ceva ?! Continuati sa mergeti la proteste cu sugacii, cu cainii, pisicile, cu bunicii, strabunicii pana va vine acru in bot ca astia oricum o sa violeze tara foarte frumos! parerea mea este ca HABAR NU AVEM CAT DE MORTI SUNTEM!!! dar macar ma simt bine ca o sa ies duminica pe afara, poate dau si pe la protest, mai cunosc si eu cativa oameni frumosi, mai uram de sanatate, ne umplem de energie, cum ne va umple PSD-ul gurile (nu?!) si seara ma duc acasa implinit .

  Thumb up 0
  • interesant că ai dat exemplu exact conspirația pesedistă organizată de Negoiță cu ultrașii dinamoviști la hotel Rin și înregistrată de SRI pe bandă.. Atât de tâmpiți erau pesediștii că deși știa toată lumea că urmează să fie organizată o sesiune de provocări, până nu a anunțat SRI că a pus la dispoziția MAI toate datele pe care le are, ăia îi tot dădeau înainte cu planul :))))
   Sau, pe scurt: domnu’ pesedist, nu vă merge domnule, nu suntem tâmpiți .. încercați și voi altceva

   Thumb up 0
 22. Asta se intampla cand ai un parlament in care predomina borfasi si infractori. Sunt prea incompetenti sa-si faca treaba asa ca mai bine isi rexolva problemele cu legea. Ideea cu violenta mai se pare o mare greseala, dar trebuie sa fie si alte metode de constrangere;

  Thumb up 0
 23. Asta se intampla cand ai un parlament in care predomina borfasi si infractori. Sunt prea incompetenti sa-si faca treaba asa ca mai bine isi rexolva problemele cu legea. Ideea cu violenta mai se pare o mare greseala, dar trebuie sa fie si alte metode de constrangere; nu cred ca ar ramane indiferenti la o greva generala cu blocarea oricarei activitati. Dar pentru asta e nevoie de milioane de oameni hotarati sa ramana pe strazi si sa nu raspunda la eventuale provocari la violenta. O buna organizare at fi obligatorie si cred ca lipsa violentei e un mare atu.

  Thumb up 0
 24. Solutia e una singura. Si e simpla!! Sa furam și noi de la hotii de politicieni!! Sea pe ei!! toata lumeaaa!!!

  Thumb up 0
 25. Eu daca trec astea ma gandesc sa fac o haiducie. Una bucata infractiune din care sa iasa multi bani. Eventual informatic. Dupa care ma autodenunt pentru “Detinere de materiale pornografice cu minori” sau alt rahat FARA NICIO LEGATURA cu ce am facut eu.
  Vine militia, imi ia calculatorul, nu gaseste nimic legat de autodenunt, dar gaseste dovezile pt ceea ce am facut. OHBUTWAIT, nu le pot folosi, trebuie distruse :(
  #achievementunlocked.

  Thumb up 0
 26. Intre 1945 si ianuarie 1946 Regele acesta pe care toti se grabesc sa-l slaveasca acum, a refuzat sa semneze si sa promulge actele guvernului Petru Groza. Ma gandesc ce-ar fi daca Iohanis ar refuza sa promulge aceste legi? Ar avea majoritatea un motiv sa declanseze suspendarea lui? Si ce daca… ne-am vedea la referendum.
  Si chiar daca ar pierde ar ramane in Istorie ca un Presedinte …..
  doar o parere….

  Thumb up 0
 27. Legat de disputa “violenta vs. proteste pasnice”, dati`mi si mie va rog niste exemple in istorie cand s`a produs o schimbare reala cu proteste pasnice, ca eu nu stiu. Nu sunt ironic, accept ca nu le stiu pe toate.

  Altfel, indemnul la violenta e periculos, indubitabil. Dar eu nu vad alta solutie in afara de proteste violente sau, poate, o forma de nesupunere civica.

  De altfel, eu nici macar nu cred ca alesii sunt principala problema (desi sunt o mare problema), ci sistemul. Sistemul e canceros, sistemul in sine incurajeaza coruptia si mismasurile. Ar trebui schimbat din temelii, insa din pacate nu vad prea multa lume care sa fie de acord cu acest lucru. Asa zisa democratie cu 500 de parlamentari ramane holy grail`ul sistemelor politice actuale.

  Thumb up 0
 28. Dar de republica procurorilor de ce nu vorbesti de loc

  Thumb up 0