Oprea și Tobă, ce cloacă!

Foto: BZI.

Următorul pasaj din comunicatul DNA de ieri privitor la dl. Gabriel Oprea descrie perfect România feudală în care viețuim:

„…în seara de 20 octombrie 2015, când s-a produs accidentul (în care a murit polițistul Bogdan Gigină, n.m.), dispozitivul a fost format din 27 de polițiști aflați în intersecțiile de pe traseu.

În acele situații, intersecțiile în care acționau agenții de poliție nu erau alese în funcție de valorile de trafic, iar manevrele de dirijare nu urmăreau optimizarea circulației, ci reducerea timpului de deplasare a demnitarului.

În condițiile în care numărul de agenți de poliție care desfășoară la un anumit moment dat activități de dirijare a traficului pe raza întregului municipiu București variază între 60 și 80, asigurarea dispozitivului de siguranță pentru fiecare demnitar presupune că o parte importantă din resursele Brigăzii de Poliție Rutieră este alocată exclusiv activității de însoțire, cu afectarea celorlalte responsabilități.”

Ce grozăvie! Bucureștiul, capitala României, cu o populație de 2 milioane de locuitori și cu 1,2 milioane de vehicule, un oraș cu o circulație auto de lume a 3-a, are între 60 și 80 de polițiști de trafic, iar ministrul de Interne folosea până la jumătate dintre ei ca să-i deschidă numai lui și propriului său cur calea de la crâșmă la futai și înapoi.

Dl. Gabriel Oprea este simultan boala și simptomul României corupte, dar numai unul dintre paraziții ce vlăguiesc de zeci de ani această țară.

Potrivit legilor strâmbe pe care și le-a meșteșugit întru propria protecție conjurația ticăloșilor, cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru de Interne va ajunge la Senat, unde senatorii vor vota dacă dau voie sau nu Justiției să-și continue ancheta.

Știți cum fug gândacii care-ncotro când se-aprinde lumina-n beci? La fel de bucuroși sunt și membrii Parlamentului când Justiția încearcă să afle adevărul.

Bașca, situația lui Petre Tobă, ministrul demisionar de la Interne, și el acuzat de DNA de o infracțiune gravă, favorizarea infractorului, în cazul șperțuirii fondurilor operative ale ministerului („…s-a constatat că ministrul Afacerilor Interne Tobă Petre a refuzat, în mod discreționar, declanșarea procedurii de declasificare a unor normative a căror încălcare vizează conținutul constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și deturnare de fonduri… au fost cumpărate bunuri care nu au nicio legătură cu interesul general de maximă importanță pentru care au fost alocate fondurile operative – căsuțe de păpuși cu nisipar și tobogan, în valoare de 7.000 lei, cărți de joc, darts cu săgeți, arcuri de tir, plase de tir, mingi de volei în valoare de circa 4.000 lei, bandă de alergare, în valoare de circa 12.000 lei, cuptor electric, în valoare de circa 17.000 lei, stilouri în valoare de 13.000 lei, uniforme de chestor, pavele, cărți în ediții de lux, legate în piele, pe comandă, mese festive ale ofițerilor neoperativi ai D.I.P.I. – Comunicat DNA.”)

Ce cloacă!

Articol din categoria: REVOLTĂ

12 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  It gets even better. Favorizarea infractorului se traduce simplu: Oprea e infractor, dovedit, dovezile exista, dosarul este gata. Trebuie doar trimis in judecata. frumos

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  De remarcat și schimbarea de perspectivă în ceea ce privește răspunderea: ministrul este acuzat de ucidere din culpă fiindcă și-ar fi folosit autoritatea și l-ar fi forțat pe polițist să își pună viața în pericol. Pe de o parte, este o încercare de pedepsire a abuzului de autoritate, dar pe de altă parte este și o diminuare a persoanei polițistului.

  0
  0
  • #3 Comentariu nou

   „…diminuare a persoanei politistului”
   adica?

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Abuz de autoritate nu exista in Codul penal.Exista abuz in serviciu-la functionarii publici,si abuz de functie-la privat!
   Ceea ce face acum Parchetul este o incalcare flagranta a oricarei norme juridice:transforma abuzul in serviciu intro infractiune de omor din culpa!Cata cretinatate,dar de ce ne mai miram,cand acest sistem abject conceput de basinosu&machitor a functionat bine mersi 10 ani?
   Pt. basistii opariti:omul era in misiune;era antemergatorul unei coloane folosita de ministru!Circula pe o sosea bucuresteana destinata acestui scop.Groapa nu e

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   Abuz de autoritate nu exista in Codul penal.Exista abuz in serviciu-la functionarii publici,si abuz de functie-la privat!
   Ceea ce face acum Parchetul este o incalcare flagranta a oricarei norme juridice:transforma abuzul in serviciu intro infractiune de omor din culpa!Cata cretinatate,dar de ce ne mai miram,cand acest sistem abject conceput de basinosu&machitor a functionat bine mersi 10 ani?
   Pt. basistii opariti:omul era in misiune;era antemergatorul unei coloane folosita de ministru!Circula pe o sosea bucuresteana destinata acestui scop.Groapa nu era semnalizata.Pai,atunci,Oprea criminal!!
   Pt. basistii si mai opariti:omul isi facea datoria,aia care era inscrisa in fisa postului:sa motocicleasca bine.De-aia era si platit.I se putea intampla cand se deplasa spre locul unui accident,la o tentativa de jaf,la o luare de ostatici!
   Daca groapa nu era,multi tembeli n-ar fi avut subiect de aruncarea cu piatra,dealtfel sport national la romani!
   ps.Toba,n-are cum,ca asta-i tehnocracanat cu sange albastru!E la fel de competent ca si ailalti 8 ministrii care-au plecat in 9 luni de guvernare.
   pps.parafazandu-l pe basinosu&machitor:soseaua cu gropi nu-i ca aia fara…mai ales cand esti pe motorbike!
   ppps.comment venit din partea unuia care-l uraste pe Oprea.

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   @Curly cred că „diminuare a persoanei” face referire la faptul că persoana/poliţistul avea opţiunea să nu accepte să-şi rişte viaţa (să nu iasă în misiune) şi avea şi opţiunea să nu meargă cu viteză datorită condiţiilor de vreme.

   Prin afirmaţia că „abuzul de autoritate” = „omor din culpă” se ignoră opţiunile pe care persoana le avea la îndemână pentru a nu-şi risca viaţa.

   Bineînţeles nici opusul afirmaţiei precedente nu este 100% adevărat deoarece abuzul de autoritate funcţionează prin coerciţie, şantaj — rişti să pierzi loc de muncă, salariu, mâncarea familiei etc..

   0
   0
 3. #8 Comentariu nou

  Vlad, pe imbuibatul asta cu ochi de vipera, il portretizez direct in rolul colonelului Jessep, din „A Few Good Men”, cu celebra replica „you can’t handle the truth”.
  Din pacate pentru noi, aceasta replica este cat se poate de reala 🙁
  Rămășițele Securității sunt cat se pote de active si de reale in Romanistanul de astăzi 🙁
  Apoi, strict legat de ierarhia din poliție, sa reamintim un alt film, „LA Confidential”, unde căpitanul Dudley era capul răutăților, controlând lumea interlopa.

  0
  0
 4. #10 Comentariu nou

  @curly: Se pornește de la premiza că nu era responsabilitatea polițistului să calculeze corect riscurile și să acționeze în consecință.

  0
  0
 5. #11 Comentariu nou

  Bre frateeee…da’ ce se „pricepe unii” la Codul Penal…ceva de speriat !!!!
  Facultăți de Drept unde a fost coordonator de doctorate domnul general Izmeană ?? Se prea poate.
  Abuzul în serviciu este o infracțiune, iar omorul din culpă este alta. Cea mai gravă o absoarbe în conținut pe cea mai puțin gravă. Îi las pe distinşi chibiți intr-ale dreptului penal, să stabilească „ierarhia” acestor infracțiuni.

  0
  0