Radioul este magie

Un scurt dialog în Deșteptarea, de o emoție incandescentă, îmi reconfirmă legătura miraculoasă între ascultători și vocea de pe frecvență.

„Când ai fost cel mai mândru de copilul tău?” – am întrebat ascultătorii într-o dimineață, la radio, și a venit imediat un val de răspunsuri, mai serioase sau mai haioase, dar unul dintre ele m-a emoționat și, în același timp, mi-a reconfirmat ce mediu de comunicare aparte este radioul.

Așadar, a intrat în direct un bărbat care a început așa: „eu am trei copii și sunt mândru de fiecare dintre ei”. Aici, glasul lui s-a frânt prima dată. A tăcut două secunde, apoi a continuat: „dar cel mai mândru sunt de fiul meu cel mare care, după ani de terapie…” – încă o tăcere – „…a reușit să se înscrie într-o clasă cu program normal”. Aici, aproape că i-am auzit lacrimile care l-au podidit. N-a mai adăugat nimic, iar noi i-am spus că înțelegem ce victorie uriașă este ascunsă în spatele acestor câteva cuvinte, câtă muncă, efort și speranță au fost cheltuite pentru obținerea acestui rezultat, de care trebuie să fie mândru împreună cu fiul lui.

Apoi am mers mai departe cu emisiunea, dar mi-e mi-a rămas în minte intensitatea incandescentă a acelui moment.

În ce alt mediu realizatorul unui program este atât de apropiat, atât de intim cu cei care-l urmăresc încât aceștia să-i împărtășească în mod spontan asemenea trăiri, lupte, înfrângeri și reușite?

Oamenii ascultă de obicei radioul în timp ce fac altceva – în timp ce șofează, gătesc, grădinăresc etc – dar legătura ascultătorului cu vocea care i se adresează este atât de puternică încât, aproape miraculos, cineva pe care nu-l vei întâlni față-n față probabil niciodată te poate suna la radio ca să-ți vorbească despre cele mai profunde emoții ale sale, emoționându-te și pe tine și pe toți cei care sunt pe frecvență, în același timp.

Radioul creează și emite empatie ca nimic altceva.

Articol din categoria: MEDIA

10 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Cand te gandesti ca in Romania, in astfel de cazuri, parintii se descurca practic singuri!
    Si sunt putine cazurile in care tatii raman alaturi de familie, de cele mai multe ori mamele sunt eroinele care trebuie sa se descurce SINGURE.
    De si mai mult ori niciunul dintre parinti nu are acces la informatiile necesare pentru a putea realiza o relativa recuperare a copilului.
    Cetateni europeni ?!?

    7
    3
  2. #2 Comentariu nou

    Poate pentru ca radioul este mai intim .
    Stiu cum este victoria lui. Noi nu am avut-o… Informatiile nu ajuta in aceste cazuri.

    2
    0
    • #3 Comentariu nou

      In primul rand, Cinste tie ca ai ramas alaturi de familie.
      Sunt cazuri in care informatiile ajuta, si cazuri in care doar informatiile nu ajuta.
      Sunt si cazuri in care, din pacate, nu ajuta nimic.
      In mod sigur, lipsa informatiilor NU ajuta.
      Multa sanatate si viata lunga voua, parintilor.
      Dumnezeu sa va ajute!

      0
      0
    • #4 Comentariu nou

      Am auzit live intervenția. Cu tot talentul tău în scris, dar nu reușești să descrii emoția respectivă, fără supărare. Mi s-au blocat mâinile pe volan. Simțeam nevoia să îl îmbrățișez pe ascultătorul vostru. Și eu sunt al dracu la faza asta, nu iau lumea în brațe ușor

      0
      0
    • Sigur că nu pot descrie momentul cu pricina la intensitatea adevărată, d-aia e radioul inegalabil 🙂 Și mulțumesc că mă asculți.

      0
      0
  3. Salut dragă Vlad.
    Întâmplarea a făcut să fiu pe recepție când ai discutat cu domnul respectiv. Și da, mi-au dat lacrimile, pentru că și noi avem aceeași luptă cu integrarea lui David. Am renunțat pe rând la școala de stat, școala privată românească și singurul loc unde David s-a putut integra a fost o școală cu curicula britanică. Cu eforturi mari din partea noastră, dar cu o bucurie incredibilă a lui David.
    Și pentru noi a fost un moment de fericire maximă, pentru un lucru atât de firesc pentru alții.
    În același timp, trebuie să recunoaștem că suntem norocoși, David vorbește, zâmbește și mai mult, împreună cu noi își dorește să facă ceva pentru a spune oamenilor mai multe despre autism. Sunt mulți copii și tineri care mai au multă luptă de dus.
    Iar voi, la Europa FM faceți o treabă minunată vorbind despre astfel de lucruri. Banale pentru unii, extraprdinare pentru alții.
    Vă păstrăm mereu în gândurile și inima noastră!

    5
    0
  4. #7 Comentariu nou

    Mi-ar placea sa ascult acest moment Vlad, il pot gasi pe spotify ?

    0
    0