Victor Ponta şterge dovezile minciunii de pe Facebook, uită că are şi blog

Minciuna lui Victor Ponta cu votarea Codului Fiscal putea să rămână un incident mărunt, o altă minciună inutilă produsă de acest neobosit fabricant de vânturi verbale. Dar Victor Ponta n-ar fi fost el dacă nu s-ar fi zbătut când l-au prins – iar, cu asta, s-a afundat şi mai tare în mocirlă.

În plus, ne-a oferit un exemplu perfect despre cum să nu procedezi în era internetului când dai o gherlă publică, pentru că s-a apucat să şteargă postări mai vechi de pe Facebook în încercarea de a-şi ascunde murdăria. A fost dat în fapt cu un printscreen, normal, şi, ca ridicolul să fie complet, a uitat să şteargă postările identice de pe blog. Din rău în mai rău.

Un caz perfect pentru un media training pe social media. Iată câteva capturi de ecran pentru ilustrarea cazului.

Mai întâi, Victor Ponta (sau vreun minion din echipă, la cererea şefului) a şters postarea de pe Facebook din 24 iunie în care le transmitea colegilor, din Turcia, regretele lui că nu putea fi prezent „la acest vot istoric”, dar le şi mulţumea, „anticipat”, pentru susţinerea proiectului. Dar ce a ascuns dl. Ponta din fluxul său de Facebook au găsit internauţii (Narcisa Iorga, în speță), care au făcut şi poză, normal:

ponta cod fiscal facebook

Ar fi suficient pentru exemplificarea gherlei, but wait, the best is yet to come! Victor Ponta are şi blog (bwahaha), pentru că aşa au zis strategii, să aibă prezenţă on-line, şi tot pe 24 iunie a avut o postare în care, ce să vezi, strategii care-i pun content acolo au citat exact intervenţia de pe Facebook, cea în care le transmitea colegilor regretele lui că nu putea fi prezent „la acest vot istoric” şamd.

Ei bine, p-asta a uitat (au uitat) s-o mai şteargă. Încă e acolo, iaca şi link – dar şi un printscreen, că mi-e teamă să nu dispară 🙂

Ponta mincinos

Cât de simplu era ca ieri, când s-a dovedit că minţise, să spună „pardon, mă scuzaţi, am făcut o confuzie, am votat în şedinţa de guvern, nu în Cameră, dar cred că vă imaginaţi că susţin din toată inima Codul meu Fiscal care, iată, asigură României o creştere economică blabla blabla”. Dar cât de ridicol este, în schimb, să insişti într-o minciună atât de stupidă, să ştergi postări, să-i insulţi pe cei care te-au prins. Fii bărbat, Victore, odată, asumă-ţi!

Articol din categoria: ACTUALITATE

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Vlad,
  Omu’ a mintit care are master si s-a dovedit ca a furat doctoratul. N-a fost pedepsit pentru furt pentru ca s-a asigurat ca pedeapsa i-o dau cei din subordinea lui. Asa ca niste minciunele neimportante nu mai conteaza pentru el. Doar tu si altii ca tine va tineti de „rautacisme” la adresa mai-noului tehnocrat (asta ma face sa ma c-c pe mine de ras).

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Intai off topic: de ce imi intra pe desktop varianta de mobil?
  On topic: omul e un caz patologic, minciuna e pur si simplu a doua natura. Stire ar fi cand spune un adevar.

  0
  0
 3. #6 Comentariu nou

  la „relativ neutru” apar butoanele „click to edit” si cred ca ar trebui sa apara doar ptr titularul postului

  0
  0
 4. #8 Comentariu nou

  Daca va ajuta cu ceva in depanarea problemei:
  1.Pagina principala imi este afisata in ambele variante: cand desktop, cand mobil. La intrarea pe un articol e la fel.
  2.Si eu am patit sa vad butoanele de edit pentru postarile altor utilizatori.
  3.Pe varianta de mobil sunt butoane jos cu mobil-desktop. Daca apas desktop reincarca pagina dar tot varianta pe mobil.
  4.Browserul pe care il folosesc este Firefox – ultima versiune, pe Windows 7 x64, cu cateva add-on-uri: Adblock Plus, Classic Theme Restorer, NoSquint.

  0
  0
 5. #9 Comentariu nou

  Inca ceva: problemele au inceput sa apara ieri: 3.09, in conditiile in care va vizitez zilnic.

  0
  0
 6. #11 Comentariu nou

  Dupa cum se stie omul asta a obtinut prin furt doctoratul si nu are masterul cu care se impauna.Eu ma intreb:are macar liceul ? Si daca da,diploma de bac e obtinuta legal sau fraudulos ca celelalte diplome ale lui ?

  0
  0
 7. Cineva a zis bine pe twitter: minciuna are picioare scurte si probleme la genunchi :))

  0
  0
 8. #13 Comentariu nou

  Am pretentia sa folositi cuvinte exitente in limba romana atat timp cat cele din engleza isi au corespondent. CONTENT=CONTINUT. Hai ca nu e greu sa vorbim corect mai ales daca ne pretindem oameni de radio si tv, adica oameni cu o cultura si un vocabular peste medie.

  0
  0
 9. #15 Comentariu nou

  Ponta e bolnav. Un om normal nu poate deforma adevărul cu atâta seninătate. Repetat.
  Trebuie îndepărtat. Voi, cei din media, aveți un rol important în a-i arăta adevărata față.

  0
  0
 10. #16 Comentariu nou

  Oare citeste mitomanul bloguri, ziare? Sa vada ce idiot e?
  Vorba lui Prisacariu: „Pleacă, mă, tîmpitule!”

  0
  0