#9nepasă

Vineri seară, în timpul concertului Europa FM Live pe plajă, pe ecranele scenei a fost proiectat un mesaj de solidaritate al postului nostru de radio cu familiile copiilor dispăruți din țara noastră.

Apoi, Moise Guran și cu mine am urcat pe scenă și am cerut publicului să nu mai accepte abuzul, batjocura și minciuna din administrația publică.

Întregul moment este aici:

Pentru că împreună suntem România, pentru că nouă ne pasă și pentru că, așa cum spunea Moise, societatea a evoluat mai repede decât statul și e vremea să ne recuperăm țara.

21 comentarii Adaugă comentariu

 1. Si pe urma 1. ati venit repede la Bucuresti, sa fiti in Piata Victoriei sambata? Sau B, v-a pasat in continuare de pe plaja? #9nepasa, dar ne simtem bine la mare e cam cum si-ar fi tatuat Terente #metoo.

  Comentariu apreciat Thumb up 21
  • Da, am venit in Piata si am facut si o relatare in direct pentru Live pe plaja. De altfel, Moise si anunta asta, e in filmarea la care nu te-ai uitat inainte sa te faci de rahat.

   Astept scuzele.

  • Fatality :))))

   Thumb up 0
  • La ora 19 Moise era pe colt, langa Antipa. L-am vazut atat sotia mea cat si eu. Vorbea cu doua persoane care erau cu spatele spre mine.

   Thumb up 0
  • @Vlad, atitudinea lui “10 ne pasa” este identică cu cea a “prietenului” tău zoso (vezi Twitter)! Cel care nu scapă niciun prilej să-ți mai pună o talpă! Mă rog, nu ești singurul, acum probabil că ținta principală era Moise și tu ești victimă colaterală, asta spre deosebire de faza dinainte de alegeri! Din păcate pare că are adepți la fel de spălați pe creier.

   Thumb up 0
  • #6

   Da, de fapt chiar au fost in piata Victoriei.
   Am si eu o poza cu amandoi, atat Vlad, cat si Moise, in piata. N-am avut tupeul sa le cer sa fac o poza cu ei, dar le-am facut-o lor. Si-s sigur ca mai au si altii.

   Dar mneah… don’t feed the troll, feed the stray dog.

   PS. https://ibb.co/HNdhznd

   Thumb up 0
  • cum poate trollul pesedist să atace o mișcare care deranjează (în cazul de față #9nepasă)? Încearcă să o ducă în derizoriu, bagă o minciunică (întrebarea aia retorică e minciună în falș, vlad și moise AU FOST LA PROTEST), își pune nick sarcastic la adresa numelui mișcării (10 ne pasă) etc etc.. trollule, îți dedic politicos o plăcuță suedeză tatuată de Terente ;)

   Thumb up 0
 2. :)) Touché

  Thumb up 0
 3. #yeslavot #9nepasa — cred ca sunt unele din cele mai puternice campanii de presa din ultimul an. felicitari!

  chiar daca #9nepasa e doar la inceput, ma astept sa treziti din ce in ce mai multa lume si sa devenim toti mai constienti, mai implicati si, mai ales, din ce in ce mai buni in ceea ce facem fiecare in locul in care suntem: scoala, job, familie, societate. cred foarte mult in schimbarea bottom->up a unei societati. pana nu ne facem treaba foarte bine, onest si serios acolo unde suntem nu cred ca avem vreo sansa.

  Thumb up 2
 4. E bine să-ți pese. E bine să te implici. E bine să te și-ndârjești (însă cu ura, EU aș lăsa-o mai … moale, fiindcă e exclusiv umorală și exclude rațiunea).

  Dar cele de mai sus nu-s de-ajuns. Trebuie să ai și niște fire călăuzitoare … corecte – Principiile. Mai precis îți trebuie sun set de principii pe care să le urmărești (atât la tine cât și la cei cărora le delegi încrederea de a face lucrurile pe care ți le dorești, atât la adversarii politici, cât și la „ai tăi”, atât la legislativ, cât și la executiv, cât și la sistemul de justiție).

  Atunci când faci rabat de la principii importante, înlocuindu-le cu îndârjirea sau chiar cu ura, crezând că implicarea este suficientă, ești deja pe un drum greșit. Dacă mai ești și lider de opinie, lucrurile alunecă în într-o zonă și mai periculoasă, fiindcă îi tragi și pe alții după tine – dar … nu în direcția corectă.

  Știu că sunt idealist, dar toate discuțiile din spațiul public despre drumul pe care îl avem de urmat ar trebui să înceapă de la o listă de principii unanim acceptate. Un fel de check list cu ajutorul căruia să evaluezi acțiunile/ comportamentul funcționarilor statului, fie ei aleși sau numiți și acțiunile/ atitudinile persoanelor publice.

  Din păcate, puținele principii invocate de persoanele publice sunt adesea doar simple vorbe prinse „după ureche” și interpretate partizan.

  Thumb up 9
  • Nu e nevoie de un set elaborat de principii. Acțiunile / comportamentul funcționarilor statului trebuie să denote în principal respect față de cetățeni. Asta lipsește. Se aplică și la respectul necesar în interacțiunea cu cetățeanul, și la respectul datorat cetățeanului când stabilesc și execută bugete, și la respectul față de cetățean când prestează un serviciu social (oricum l-am numi: sănătate, securitate, asistență de urgență, protejarea membrilor defavorizați ai societății etc.)

   Thumb up 0
  • Eravorba doar de furie, cerbici, indarjire. Sa nu-ti uiti obiectivele, principiile, sa fii perseverent. Nu despre ura se vorbe acolo.
   Cu multi ani in urma, inainte sa plec, am inceput sa ma intreb si nu am reusit sa inteleg inca: cineva care locuieste intr-un cartier rezidential aranjat (genul Erbasu +, Tiriac, Catarama, unii chiar imbogatiti prin furturi evidente si grosiere) si trebuie sa mearga la birou sau in vizita in partea cealalta a orasului, oare ce simt cand traverseaza zone (si sunt atatea) delasate, devastate, mizerabile? Oare au vreo tresarire, vreun rau de la stomac, vreun moment in care-si spun “asa nu se mai poate, nu mai suport”. Da, esti bine si confortabil la tine acasa, la prieten sau la birou. Dar intre aceste puncte cu te simti?

   Thumb up 0
 5. Nu eram pe plaja, ma uitam pe youtube la concert si s-a transmis acea emotie prin ecran cum nu credeam ca e posibil!

  Thumb up 2
 6. #15

  As vrea, cu voia ta, Vlad, sa lansez un sondaj de opinie aici: ii pasa sau nu ii pasa? Are inteligenta artificiala sau prostie naturala? E om sau bou? Castiga sau pierdem?

  Thumb up 0
 7. Din nefericire este cam târziu pentru #9nepasa.
  Ultima “fereastră” pentru o asemenea “mișcare” a fost cu aproximativ șapte ani în urmă.
  Acum nu ne pasă, acum ne doare!
  A trecut deja și “fereastra” pentru #rezist.
  Îndemnurile la calm, răbdare, principii, rațiune, credință, iubire vin tocmai de la cei care au batjocorit aceste calități și pe cei care le aveau și le respectau.
  In 30 de ani au jefuit, au mințit, au ucis până și limba română, au golit de sens orice fel de morală și orice fel de principii.
  Probabil mulți încep să înțeleagă acum când se năruie “șandramaua” că e grav.
  Cum pot fi aduse lucrurile pe calea cea bună când nimeni nu pare să mai știe care este aceea?
  Cred că vor culege ceea ce au cultivat, așa cum spunea “doamna” Veorica: “ură și solidaritate”.

  Thumb up 4
  • – corect! e prea tarziu!
   – acum sapte ani? adica, 2012? de ce atunci?
   – ne doare, asa este. dar mai este loc de suferinta.
   – ‘rezist’ – ultima mare mizerie postdecembrista,

   Thumb up 0
  • @ bugsy
   – Cea mai mare mizerie postdecembristă a fost planul de destructurare a statului român numită USL
   – #Rezist a fost răspunsul la destructurarea justiției.
   – 10 august 2018 a fost ultima mare mizerie postdecembristă.
   – Durerea sau suferința ar fi ușor de suportat dacă ar exista măcar o speranță.
   – Am rămas doar cu certitudinea că va fi din ce în ce mai rău.

   Thumb up 0
 8. #21

  At Bugsy:
  E un pic diferit, pentru ca intrebarile de la referendum erau cretine. Intrebarile mele, venite din deziluzie si frustrare, cauta un raspuns corect. Cum se face ca un atat de mare impostor se bucura de 40% din intentia de vot? Nu poti, daca iti mai functioneaza, cat decat rotitele, sa sustii ca presedinte un individ pentru care e mai important cum e tratat paltonul personal, sa:-si spuna toate cuvintele din discurs, chiar daca un om sufera langa el, un om de un ego cumplit. Cred ca am facut o singura greseala in post, ca am bagat boul in discutie.

  Thumb up 0