🎧 La bani mărunți

Am fost invitatul podcastului La bani mărunți, un podcast de inteligență financiară, pentru o discuție despre servitorii și stăpânii noștri cei mai prost înțeleși, banii.

Am vorbit destul de mult despre investițiile în propria dezvoltare și despre cum îți poți folosi curiozitatea și perseverența ca să trăiești mai bine și mai împlinit. Am vorbit și despre vremea când am fost șomer și despre ce am învățat din asta, am povestit și despre cât de important mi se pare să nu depinzi de o singură sursă de venit (ceea ce-ți oferă un confort imbatabil în relațiile cu angajatorii), dar și despre meșteșugul de a distinge și alege între cheltuieli inevitabile și inutile, ceea ce e simplu în teorie dar, după cum vedem foarte des în jur, extrem de greu de aplicat în practică. Toată discuția este aici:

Iar celelalte episoade ale podcastului La bani mărunți pot fi găsite aici, pe Spotify.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Bune sfaturi. Educație pentru viata ,financiara. Curs online line pentru liceu. Vlad Petreanu este un nume, o marca , contează mult și sursa de educație, exemplu personal . Curs on line de economie pe timp de pandemie pentru clasa ix … Cum sa faci diferenta între informație și maculatura … cum sa nu pierzi timp si recunoști o informație sau un curs de educație financiara în colaborare cu un profesor de economie ,pus în vorbe frumoase și atractive de Vlad Petreanu . . De exemplu definiția banilorsi tipuri de bani ,în loc de ariditatea, utila , a formulelor , usurinta si frumusețea limbajului omului de presa .

  Thumb up 0
  • Nu cu mine, Dorule, Doamne-feri :) dar eu cred că este absolut obligatoriu un curs de educație financiară în școala noastră, clar și cu aplicabilitate practică în primul rând. Am mai spus asta – într-o vreme mă obliga o funcție pe care o aveam să semnez niște adrese pentru HR în cazul colegilor care voiau credite (era și o perioadă în care creditele erau foarte ușor de luat). Mi se părea incredibil cu câtă incoștiență, că nu-i pot spune altfel, se angajau unii colegi la cheltuieli ce urmau să ajungă în câteva luni la aproape 100% din veniturile lor.

 2. Buna ziua Vlad,
  Inteleg ca tu esti reticent in a da lectii de educatie financiara, da’ amicu’ Moise de ce nu mai face asta pe nicaieri? (el a avut ani de zile o emisiune de profil la TVR).
  Mai este cineva la Banca Nationala (e chiar guvernatorul, dl Isarescu), periodic afirma ca ar trebui sa se faca educatie financiara in scoli, dar n-am auzit sa se fi dus cu tupeu peste ministrul invatamantului, doar latra din cand in cand, mai mult ca sa nu fie criticat ca nu face nimic!

  Thumb up 0
  • Eu zic sa-l intrebi direct pe Moise, poate are nevoie de incurajari :))

  • Nu-l intreb direct pe Moise, pentru ca pe site-urile lui nu se poate comenta decat cu logare prin contul de FB.
   Eu personal nu am mai intrat pe FB dupa scandalul cu ‘Cambridge Analytica’. Iar chhestia asta, cu log-area prin FB, in conditiile in care FB (si nu numai) devine din ce in ce mai controversat, te rog frumos pe tine, sa i-o spui!

   Thumb up 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest blog folosește serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.