Bordei în Europa

Afacerea Bordei a ajuns în Parlamentul European, unde mai mulţi europarlamentari români strâng semnături pentru o Declaraţie Scrisă împotriva transformării parcului într-un cartier pentru privilegiaţi. Iniţiatorii acestei declaraţii sunt Cristian Dumitrescu, Daciana Octavia Sârbu, Alexandru Athanasiu, Dan Mihalache şi Radu Podgorean. Dacă va fi semnat de majoritatea europarlamentarilor, textul va deveni un document oficial al PE, care va fi remis (cu scârbă, sper) Guvernului României şi Consiliului Local al Bucureştiului. Cu alte cuvinte, vom avea cu toţii confirmarea faptului că nişte şpăgari şmecheri sunt atât de nesimţiţi încât pot stârni indignarea reprezentanţilor Europei. Ceea ce nu-i de ici, de colo.

Pe site-ul MEP-ului român Cristian Dumitrescu puteţi citi, în segmentul NEWS, şi Declaraţia propriu-zisă. Îmi atrage atenţia un paragraf: “Documentul cere guvernului României şi autorităţilor municipiului Bucureşti să respecte politicile de mediu şi, dacă este cazul, să angajeze proceduri judiciare.” Mă întreb dacă şpaga grasă dată şi luată pentru betonarea Parcului Bordei a inclus, carecumva, şi un procentaj de risc pentru situaţia în care scandalul ar deveni prea mare. Că dacă nu şi treaba chiar se va împuţi, ăi’ de ies în pierdere s-ar putea să se spargă şi să aflăm cu toţii cine ce conturi obeze şi-a mai aranjat pentru semnătura potrivită.

Mă rog, n-ar fi decât o confirmare suplimentară, că bănuim cu toţii cine e Marele Şmecher care a prezidat tunul.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. respectele mele pentru ei.
  de ce tunurile astea nu pot face ce faceau alea din desenele animate cand eram io mica? sau poate ca, cine stie, nu e timpu pierdut.
  Marele stie la ce desene ma refer, ca e fan doar.

  Thumb up 0
 2. Suna sugestiv si trist titlul tau “Bordei in Europa”. Baga acea conotatie de sarac la masa bogatilor. Dar… si cartea “Descult” a lui Zaharia Stancu “a parcurs globul cu sandale de aur” dupa cum chiar autorul avea s-o spuna referitor la succesul cartii, asa ca…prin analogie, poate castigam si de data asta ceva.
  Am ezitat daca sa comentez sau nu articolul, nestiind ce pozitie ar trebui sa am fata. Sigur ca, atunci cand vezi atata hotie si spagareala inghitind indevalmasie legile din Romania, ba si pe cele europene, faptul ca ar veni Parlamentul European sa “remita, in scarba sper” (mi-a placut asta) o hartie prin care sa-i puna la colt pe “obraznici”, nu poate decat sa te bucure, mai ales daca esti si implicat emotional in chestiune (cum e cazul tau cu Parcul Bordei…m-ai facut varza cu textul ala cand l-am citit, dar ti-am spus-o si acolo, la comentarii, nu are rost sa reiau).
  Dar daca stau putin si privesc mai atent la intregul tablou, vad un popor de plangaciosi, de nevolnici care nu mai reusesc sa faca fata coruptiei din propria tara si cheama Europa sa ii puna pe corupti in colt, in coji de nuci. Faza e ca, la final, va fi Romania in coji de nuci, ca o tara fara o justitie functionala, care de cate ori are o problema se duce cu para la profa de europeana.
  Altfel, sa vina, frate, toti: si GreenPeace-ul si Europa si Borat si Angelina Jolie. Atata vreme cat se rezolva ceva, eu sunt de accord…

  Thumb up 0
 3. absolut de acord, innu: problema e că, pentru că noi nu suntem în stare să-i punem pe şmecheri sub control, ne gândim că poate vor putea alţii – ceea ce-i eronat din start, chiar dacă, uneori, apelul la alţii, mai credibili, reprezintă din păcate ultima soluţie.

  Thumb up 0