Carantinat

De sâmbătă seară, Corbeanca a intrat în carantină locală din cauza incidenței mari de îmbolnăviri covid-19 – peste 8/1000 săptămâna trecută.

Sunt mai multe localități din Ilfov într-o situație asemănătoare sau chiar mai proastă – în Berceni, incidența era de 10,11/1000; în Chiajna, 9,9/1000; în Dobroiești, 9,28/1000; în Bragadiru, 9,13/1000; în Otopeni, 8,8/1000 etc.

Nici nu știi, de fapt, câți din bolnavii de covid din Ilfov s-au îmbolnăvit, de fapt, în București și sunt raportați în localitățile din jur – sau, exact invers, câți dintre cei care locuiesc în cartierele rezidențiale din Ilfov s-au testat prin București, unde mai au poate și domiciliul din buletin, și intră în altă statistică.

Bucureștiul nu mai este, demult, doar orașul din interiorul granițelor sale administrative. Sute de mii de bucureșteni de facto sunt arondați unor UAT-uri ce servesc doar micilor mafii locale și care împiedică dezvoltarea coerentă a întregii zone metropolitane. Încă o dată se dovedește cât de necesară este actualizarea organizării teritorial-administrative în România.

Cât despre carantina propriu-zisă, mari schimbări față de modul în care trăiam deja nu prea mi se pare că sunt. Restaurantele erau oricum închise, petrecerile oprite, cinematografe nu avem, piețe închise nu sunt, la radio mă voi duce la fel, doar că de-acum voi avea și o adeverință ștampilată la mine, iar supermarketurile rămân accesibile, doar că după un program anume: persoanele peste 65 de ani, în intervalul 10.00-13.00, ceilalți în restul programului.

Așteptăm vaccinul.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Buna ziua Vlad,
  De obicei in prefata, dar se poate si in postfata, se aduc multumiri celor ce te-au ajutat.
  Vad ca ai uitat sa multumesti raspandacilor de teorii conspirationiste, protestatarilor antibotnita si sistemului medical romanesc care a lasat vara sa treaca fara sa se pregateasca cu nimic pentru valul II, cam pe principiul
  “Cri, cri, cri, toamna gri,
  Nu credeam c-o sa mai vii”

  Thumb up 2
 2. Din pacate pentru mai bine de 200 copii schimbarile sunt mari; ma refer la cei peste 200 copii care practica hockey sau patinaj artistic la Telekom Arena, care, ce sa vezi, s-a inchis si el, fiind in Otopeni…Si probabil mai sunt astfel de cazuri, care nu se vad.
  Din pacate carantita asta, asa cum este ea aplicata, este complet fara sens; adica, asa cum a spus dl. presendinte, ‘s-a facut o analiza minutioasa si s-a ajuns la concluzia carantinei’, adica s-a ajuns la concluzia ca Mogosoaia – Corbeanca & co sunt la risc, ca astia fac petreceri toata ziua si de aia se infecteaza, asa ca hai sa le aplicam o caractina si sa-i lasam sa mearga la munca in Bucuresti, ca nu este nici o problema…

  Thumb up 0
 3. Bună Vlad,
  Am fost confirmată pozitiv și asta numai pentru că al meu soț a observat că i-a dispărut mirosul, moment în care am luat hotărârea să ne testăm. Eu nu aveam nici un fel de simptom, am fi putut merge nestingheriți la job-urile noastre, unde amândoi avem contact cu o mulțime de persoane, de toate vârstele. Stau și mă gândesc câți dintre noi am fost/suntem purtători, fără să bănuim, și câte persoane s-au îmbolnăvit din vina noastră…… E un virus foarte ciudat. Oare o să se termine vreodată?

  Thumb up 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest blog folosește serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.