Campanie de buy-back la IKEA: până la 100% din valoarea produsului!

Azi începe în magazinele IKEA România Green Friday, adică o campanie de 10 zile în care, în mod excepțional, IKEA va dubla valoarea de răscumpărare a produselor aduse pentru buy-back de clienții din programul de loialitate IKEA Family.

La IKEA, valorile de răscumpărare pentru mobilierul folosit variază de regulă între 30-50% din prețul inițial, în funcție de starea produsului, ceea ce înseamnă că, de Green Friday, clienții care au card IKEA Family pot recupera 100% din prețul inițial. În schimbul mobilierului, clienții vor primi un card valoric pe care îl pot folosi pentru a face cumpărături la IKEA.

Compania anunță că întreg procesul de returnare se desfășoară în condiții de siguranță sanitară impecabilă.

IKEA România se va ocupa, apoi, de dezinfectarea produselor răscumpărate, conform măsurilor de siguranță pentru COVID-19, în funcție de tipul de material al produsului și de starea acestuia. La final, piesele răscumpărate vor fi donate unor proiecte comunitare din țara noastră.

Numele aceste campanii este Green Friday deoarece, spre deosebire de evenimentul global de consum numit Black Friday, în acest caz accentul este pus pe consumul responsabil, reciclare și solidaritate socială.

În buna tradiție a ergonomiei și eficienței IKEA, întreg procesul de returnare și răscumpărare este remarcabil de simplu, sigur, ușor de înțeles și de parcurs. Trebuie urmați doar câțiva pași:

1. Prima parte se desfășoară online: intri pe pagina campaniei Green Friday, aici, și deschizi instrumentul online de evaluare a piesei de mobilier pe care vrei s-o înscrii în programul buy-back.

2. Verifici dacă produsul pe care vrei să-l returnezi este eligibil – din motive lesne de înțeles, saltelele, textilele, paturile, produsele care nu provin de la IKEA și altele asemenea nu intră în campania Green Friday.

3. Alegi categoria din care face parte produsul tău – cameră de zi, dormitor, birou, sufragerie – apoi bifezi subcategoria respectivă – de exemplu, pentru camera de zi există posibilitatea de răscumpărare pentru biblioteci, bufete, comode tv, măsuțe de cafea, taburete etc. Toate categoriile și subcategoriile sunt pe site, prezentate explicit cu fotografii pentru fiecare produs acceptat în parte.

4. După ce-ți găsești în listă piesa de mobilier pe care o returnezi, trebuie să precizezi care e starea ei de uzură. Ai trei opțiuni: aproape nou (buy-back de 50%), foarte bine întreținut (buy-back de 40%), stare bună/semne de uzură (buy-back de 30%). Apoi dai click pe „generează estimarea”. Obții un preț de buy-back, un cod QR și un număr de aplicație.

5. Ultima etapă: duci obiectul la IKEA, la Departamentul Schimb și Retur, unde un angajat IKEA va verifica starea reală a piesei respective, după care primești cardul valoric de retur pe care-l poți folosi în magazin. IMPORTANT: Pentru că între 24 noiembrie – 3 decembrie este Green Friday, pentru estimările generate doar în această perioadă posesorii cardului IKEA Family primesc răscumpărări duble.

Așadar, dacă ai un produs aproape nou și un card IKEA Family, și dacă faci estimarea online în următoarele 10 zile, poți primi valoarea lui integrală înapoi, ca voucher de cumpărături. Tu îți iei o altă piesă de mobilier iar cea pe care ai adus-o la IKEA va fi apoi curățată și donată unei inițiative neguvernamentale comunitare.

Eu am cerut online o estimare pentru un scaun rotativ de birou, de pildă – Markus Glose, care costă 599 de lei dacă-l iei acum din magazin, nou. Am bifat descrierea „aproape nou”. Estimarea finală este de 300 de lei dar, pentru că am card IKEA Family, dacă scaunul va fi acceptat în categoria „aproape nou”, voi primi un voucher de 600 de lei. Iată:

Mi se pare o ofertă excepțională și, mai ales, foarte motivantă: nu doar că primești de două ori mai mult ca de obicei la răscumpărare, dar contribui, în acest fel, și la sprijinirea unor proiecte comunitare neguvernamentale.

Articol din categoria: ACTUALITATE, ADVERTORIAL

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Este un proiect foarte bun, sunt multe mobiliere care pot avea o noua viata. Deobicei cel mai sumplu lucru este sa le aruncam pentru ca nu mai sunt la moda si vrei sa le schimbi, dar idea de a gasi o noua casa pentru ele in loc sa le arunci este cea mai buna ideie. Nu ar trebui sa faca doar 10 zile, trebuie facut 365 zile din an lucrul asta.

    0
    0