De citit

Pentru cei (încă) interesaţi de politică, recomand două analize (diagnoză + prognoză) publicate în ultimele zile.

Prima, a lui Pavel Lucescu de la Cotidianul, care cuantifică şi încearcă să estimeze impactul centrilor locali de putere asupra votului uninominal. Sună cam nedigerabil, dar materialul e scris de un gazetar şi, de aceea, uşor de urmărit. Anticipări interesante, foarte probabil se vor şi materializa.

A doua (cronologic), a lui Cristian Banu, care focalizează pe noii vectori de imagine ce iau viteză în PD-L cu vânt în pânze suflat din Deal. Analiza lui Cristi anticipează efecte de fragmentare în PD-L ca urmare a creşterii importanţei liderilor locali în combinaţie cu izolarea partidului pe scena politică. Poate un pic hazardat, dar conţine multe concluzii pertinente.

Alegerile generale ar urma să aibă loc toamna aceasta, aşa că bucuraţi-vă de vacanţă, când reveniţi începe şi scandalul pre-electoral. Unele semnale-diapazon sunt deja transmise – l-am auzit pe dl. Emil Boc invocând deunăzi „greaua moştenire lăsată de PSD” pentru scumpirile din ultima vreme. Mi se pare un discurs falimentar, dar eu nu mă prea pricep, desigur 🙂

Articol din categoria: ACTUALITATE

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Desigur ca nu te pricepi. Acel discurs era un raspuns la conferinta de presa tinuta de PSD cu vreo doua ore mai devreme in care acestia se dadeau „salvatorii” nostri. Un discurs demagogic care probabil nu ti s-a parut „falimentar”.

  0
  0
 2. Nu am citit inca analiza lui Pavel Lucescu, dar daca as fi eu seful lui l-as concedia. E un fel de Ilie Dobre al gazetariei romanesti (pentru cei mai tineri, Ilie Dobre era un comentator sportiv cu prune-n gura, elegant si bland spus … ).

  0
  0
 3. @ Adi -> Si PSD si PDL sunt la fel de falimentare – sunt FSNul care a dus tara de rapa dupa 1989.

  0
  0
 4. Adi, cu părere de rău, dar publicul nu e atât de preocupat să pună în context ca tine, de-asta spun că e un discurs falimentar.

  Şi, apropo, dacă zic că nu-mi place slănina nu-nseamnă că mă dau în vânt după peşte fiert, să ştii.

  0
  0
 5. #5 Comentariu nou

  Atunci ce sa facem, sa asteptam cu totii carnea de pui? N-avem timp… Pana la urma cineva trebuie sa fie acolo la conducere, pentru ca asa e organizata lumea asta si deocamdata n-avem ce face. Asa ca hai sa-i sustinem pe cei care ne pot ajuta cel mai bine si sa trecem la pasul urmator, ca altfel ne apuca 2020 tot in starea in care suntem acuma.

  0
  0
 6. #6 Comentariu nou

  Din suita de intrebari care ma insoteste si la buda – pentru moment, doua: cate alegeri de presedinte de consiliu judetean se vor organiza dupa parlamentarele de la sfarsitul anului? si, cumva, vor fi decalate in asa fel incat sa coincida cu prezidentialele?

  0
  0
 7. Putin off-topic: despre criza preturilor la energie in Romania.
  PSD acuza PD-L. PD-L acuza PSD. Stiti ce e culmea ?
  TOATA LUMEA ARE DREPTATE.
  Dar noi, noi ce mama dracului facem cu aceste preturi si pe cine stringem de git ?

  0
  0