Delir în buncărul PSD

În dimineața zilei de 22 decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu a mai încercat o dată să vorbească mulțimii din balconul CC. Piața era deja ocupată de manifestanți. A fost întâmpinat cu o dezlănțuire de huiduieli furioase. După acest moment, a urcat pe acoperiș împreună cu Elena Ceaușescu și a fugit cu elicopterul. Fotografia îi aparține lui Ilie Bumbac și reprezintă, din câte știu, ultima imagine cu Nicolae Ceaușescu în libertate. Alte fotografii din Revoluție, aici.

Un individ demențial, plasat în structurile puterii, poate provoca un dezastru uman, zice prozatorul, cu referire la Hitler. Adăugând: iar dezastrul este contagios, răul în istorie se răspândește ca o molimă, în fine, o decizie luată în cabinetul lui Hitler are efecte dezastruoase într-un sat pierdut în Câmpia Dunării – Eugen Simion, recenzie la romanul lui Marin Preda, Delirul.


Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Decizia nu e definitivă. Instanța a anulat suspendarea din dosarul Referendumului și a decis condamnarea cu executare pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. Șeful PSD a fost achitat pentru instigare la fals intelectual. (Hotnews)

Ce urmează?

Nimic bun, cred, pentru că am văzut deja punctajul de la partid pe care au comunicat diverși fideli ai dlui Dragnea – că e o condamnare politică, ba chiar că ar fi „împotriva Constituției” să ceri demisia infractorului care deține funcția de președinte al Camerei Deputaților și că trebuie respectată prezumția de nevinovăție în cazul dlui Dragnea.

Sigur, nu zice nimeni că dl. Dragnea nu este (încă) nevinovat din punct de vedere juridic în Dosarul Angajărilor Fictive, pentru că sentința de ieri nu este definitivă, urmează mai mult ca sigur apelul etc. Totuși:

La dl. Dragnea prezumția de nevinovăție are niște particularități și unele limitări în ceea ce privește funcția pe care o deține, pentru că dânsul se află în poziția în care poate modifica legea în așa fel încât să-și închidă procesul.

De altfel, de un an și jumătate partidul pe care-l conduce doar asta încearcă să facă, să schimbe legislația penală astfel încât să-l facă scăpat pe dl Dragnea și pe mulți alții pe lângă el.

Carevasăzică, da, prezumție de nevinovăție, dar nu din poziția din care-ți poți închide procesul. Dl. Dragnea rămâne la fel de nevinovat și fără funcția asta care e plină de tentații, nu?

Apoi – ce condamnare politică? În acest dosar au fost condamnate la diverse pedepse 7 persoane, dl Dragnea fiind doar una dintre acestea. Nu e vreun montaj făcut împotriva lui, vreo invenție. Este o delapidare abjectă de bani publici care este cunoscută, documentată și care a durat ani de zile.* În plus, să remarcăm că acuzarea a cerut o pedeapsă mult mai mare decât au dat, până la urmă, judecătorii. Păi, dacă era o condamnare politică, judecătorii făceau ce le cerea acuzarea, nu altceva.

În fine, același complet l-a achitat nu demult pe partenerul de coaliție al dlui Dragnea, adică pe dl. Tăriceanu, și tot același complet a mai dat diverse decizii favorabile în cazul altor politicieni cu greutate.

Deci ceea ce pretind acum apropiații dlui Dragnea nu se susține.

Carevasăzică, liderul partidului de guvernământ și președintele Camerei Deputaților are o condamnare definitivă la închisoare și una în primă instanță – iar din spate vin niște dosare mult mai grele, care ar putea să-i aducă alte condamnări.

Răspunsul partidului? Baricadarea în buncăr. Șeful anunță că va lupta „până la capăt”. Fidelii fanatici îl asigură că nu-l vor părăsi. Rațiunea nu mai are nicio relevanță.

Prim ministrul României a comunicat ieri oficial că nu acceptă decizia instanței supreme a României. Schizo much?

Dna Dăncilă susține că decizia Înaltei Curți arată că modul în care se aplică legea în România este „arbitrar”.

În plus, ceva de o bizarerie nemaivăzută: i-a avertizat pe liderii Opoziției care au cerut demisia lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților că se fac vinovați de încălcarea Constituției.

Păi asta face opoziția în general, cere demisia liderilor puterii, cum să fie împotriva Constituției?

Doamna aceasta de la Palatul Victoria continuă să nu înțeleagă ce reprezintă funcția ei.

Ministrul de interne nu e departe. Dna Carmen Dan a stabilit că sentința este „politizată”. Pe ce se bazează? E ministru de Interne, pentru numele lui Dumnezeu, iată că nici ea nu pricepe nimic din limitele funcției sale.

„Cumpătarea este o dovadă de înțelepciune și, atât timp cât lupta nu s-a dus până la capăt, consider că este mai bine să taci inteligent, decât să jubilezi gratuit…”, mai spune dna Dan. Serios? Lupta împotriva cui? Dl. Dragnea a fost acuzat că a luat la partid angajați plătiți din bani publici să aibă grijă de copiii defavorizați din țara asta. Curtea Supremă l-a găsit vinovat. Dna ministru de Interne spune că va lupta în continuare. Împotriva cui, a legii? A copiilor defavorizați?

Sunt, în istorie, lideri care trag după ei tot ce-apucă atunci când se prăbușesc. PSD este acum în această situație.

Când dl. Dragnea spune că „luptăm până la capăt”, cu „brigăzi albe” care să vâneze „șobolanii” și să facă „curățenie” în România, asta sună cumplit de asemănător cu delirul altor lideri politici malefici care au pierdut și ei, la un moment dat, contactul cu realitatea și au luptat din buncăr până la „victoria finală”, distrugând națiuni întregi în demența lor.

Azi, la PSD, are loc o reuniune a conducerii. Dl. Dragnea se va asigura de loialitatea oamenilor săi și îi va întreba dacă luptă alături de el „până la capăt”. Am mai văzut asta – și nu salvează cariera politică a nimănui.

Iată un pasaj din stenograma unui moment istoric: ultima ședință a CPeX al PCR, la 22 decembrie 1989, ora 10 dimineața. Spre centrul Bucureștiului se îndreaptă mari coloane de cetățeni revoltați. Șeful Armatei s-a sinucis, trupele fraternizează cu manifestanții.

Ceaușescu își convoacă țuțerii și-i întreabă dacă vor lupta până la capăt alături de el. În mod evident, rațional, nu mai e nimic de făcut, dar la partid are loc următoarea scenă halucinantă:

Nicolae Ceaușescu: Vreau să-i întreb pe cei prezenţi aici, din Comitetul Politic Executiv, care este hotărât să lupte şi care nu?

O voce din sală: Luptăm toţi. Ce mai avem de făcut?

Nicolae Ceauşescu: Ce spui, Mizil?

Paul Niculescu-Mizil: Să nu luptăm? Luptăm!

Nicolae Ceauşescu: Cine nu se angajează sau nu s-a angajat faţă de alţii să spună. Că nu se poate merge mai departe aşa!

Tudor Postelnicu: Sunt hotărât să lupt până la urmă, tovarăşe secretar general!

Manea Mănescu: Acesta a fost idealul vieţii noastre, deci vom lupta până la ultima picătură.

Nicolae Ceauşescu: Ce spui, Andrei?

Ştefan Andrei: Luptăm, tovarăşe secretar general!

Nicolae Ceauşescu: Să declarăm imediat starea de necesitate în întreaga ţară. Aceasta este conform Constituţiei şi este dreptul preşedintelui. Nu trebuie să convocăm Consiliul de Stat. Sunteţi de acord?

Constantin Dăscălescu: Eu m-am ridicat în picioare de la început.

Elena Ceauşescu: Dacă eşti de acord cu starea de necesitate?

Constantin Dăscălescu: Altă soluţie nu mai există.

Nicolae Ceauşescu: Atunci, să acţionăm!

„Să acționăm.”

Mai puțin de două ore mai târziu, Nicolae și Elena Ceaușescu fugeau de pe acoperișul clădirii CC cu elicopterul, până la Snagov. Acolo, înainte să se despartă de ei, Manea Mănescu săruta mâinile lui Ceaușescu. Cam în același timp, În București, Dăscălescu „proclama” demisia guvernului** din balconul CC, de unde striga către mulțime: „Vă anunţ: sînt alături de popor! Am fost întotdeauna şi sînt alături de popor!” Câteva luni mai târziu, Postelnicu devenea cu adevărat celebru, spunând, public, „am fost un dobitoc”, iar Manea Mănescu ura succes noului regim***.

Și noi ne mai întrebăm cât de demenți și de ridicoli pot fi politicienii care pierd contactul cu realitatea? Oricât, nu există limită.

Vom urmări cu toții, azi, ședința conducerii PSD, convocată pentru a-l asigura pe liderul recidivist că lupta va fi dusă „până la capăt”.

Sunt absolut sigur că și de data asta se va găsi măcar un Manea Mănescu care să pupe mâna șefului. Un Manea Mănescu chiar şi mai neconflictual decât originalul.

_________________________
*) Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”. Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

**) chiar așa: „Proclam demisia guvernului!”

***) „Regimului nou instaurat, bazat pe puterea muncitorilor, inginerilor şi tehnicienilor, îi doresc succes!” – Manea Mănescu, la citirea sentinței de condamnare la închisoare, în 1990.

Articol din categoria: REVOLTĂ

54 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Vlad,
  Cunostintele tzatzei docile despre constitutie sunt la fel de profunde ca si cunostintele despre gramatica linmbii romane.

  0
  0
 2. #3 Comentariu nou

  bine scris. GIO dragnea – aka psd – va merge pana la capat si va face tot ce trebuie: ordonante, ccr, tudorel – ORICE. P-astia ii mai dam jos doar cu sange. Stiu ce spun, am proprietatea termenilor – psdragnea nu se va lasa dat jos, mai ales ca SUA sunt in ceata si nu stiu in ce parte s-o ia, la fel si UE. Doar o noua revolutie, facuta cum trebuie, mai poate pune Romania pe calea civilizatiei democratice.

  0
  0
 3. dragnea probabil va astepta motivarea , o va citi si sa vedem cat timp ii va lua s-o inteleaga.

  0
  0
 4. #5 Comentariu nou

  Ce prosteală cu acest dosar politic. Abuzul în serviciu a fost dezincriminat printro hotărăre CCR de vreun an, pe baza Comisiei de la Veneția, doar că judecătorii ăia aplică încă protocolul semnat cu SRI-ul !
  Ce avem noi aici? Paradeală maximă, securism cras, dosar cu țintă fixă cum era la Ponta, doar pt. că ești șef PSD?
  Asta nu-i justiție, e poliție politică, e Gestapo!
  După ce i-am văzut cu toții pe Portocală, Onea, Giluela, mai crede cineva în DNA? In acuratețea dosarelor emise de această instituție?
  După ce-au apărut protocoalele secrete, mai crede cineva în independența justiției?
  Hai să decapăm situația de fapt, justiția e varză, și doar cel care n-a avut nicio legatură cu ea, mai crede în neutralitatea ei!!

  0
  0
  • Paradoxal decizia de ieri il ajuta pe dragnea – in primul rand juridic decizia n-are absolut nici o valoare nefiind una definitiva iar in al 2-lea rand daca era achitat cata valoare mai avea retorica cu statul paralel ?

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   pai si ce a impiericat majoritatea sa transpuna n legislatie deciziile ccr? avetinidee cate decizii stau ignorate n sertarele legiuitorului? de referendumul cu 309 de parlamentari ce ziceti? ce ar ri ca deciziile astea sa fienimplementate n ordine cronologica,nu vi se pare corect asa?

   0
   0
  • Asta cu „dezincriminarea” abuzului în serviciu e noua mantră din punctajul partidului pentru ferma de postaci și trolli.

   Adevărul e că abuzul în serviciu trebuie să încalce legislația primară ca să fie infracțiune – iar dl Dragnea și restul lotului au încălcat legea funcționarului public, legislație primară, în cazul din TR.

   Dar punctajul cu „neconstituționalitatea” a fost stabilit din timp și comunicat acum, ca să pregătească orcimea pentru o anulare de facto a sentinței dlui Dragnea prin OUG sau prin modificarea legii in Parlament – deci o schimbare politică a unei decizii a curții supreme.

   Frumos, nu?

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   dom’ postac pzd, n-o mai da dupa cires: psd = CIUMA ROSIE.

   psd, alde, udmr = partide ilegitime, ar trebui suspendate si scoase in afara legii

   nu poti curata prin mijloace democratice un stat complet mafiotizat. Istoria e plina de asemenea exemple, iar Romania nu este exceptie.

   Reforma trebuie facuta in Romania, dar fara psd, alde, udmr si toti ciracii lor

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   Justitia ca orice institutie poate da rateuri. Asta stie oricine. Mai stie oricine ca PSD-ul este un partid plin de indivizi cinici, fara scrupule, dintre care multi au comis si vor mai comite ilegalitati. PSD este o organizatie politica pentru care conservatorism s-a tradus in practica prin mentinerea si promovarea sistemului clientelar (= pile, cunostinte, relatii). Aceasta anomalie trebuie sa dispara. Sa nu imi spui tu mie ca Dragnea nu a stiut ce se intampla acolo. Faptul ca o resursa umana a fost deturnata de la ingrijirea unor copii aflati in situatii foarte grele, daca ati fi oameni cu scaun la cap, ar trebui sa va induioseze mai tare decat soarta lui Dragnea. Voua va pasa insa de Dragnea mai mult decat de acei copii pentru ca soarta voastra este legata in mod direct de Dragnea si de sistemul clientelar din care faceti parte. Stiti ca faceti mizerii, ilegalitati si va pasa de voi insiva mai mult decat orice altceva. Va stim, va vadem. Acum suntem chititi pe voi. Sa fie clar.

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   @me – deciziile ccr oricum intra in vigoare in 45 zile, indiferent daca parlamentul sau alte institutii le pun in aplicare sau nu. Chiar si in cazul kovesi, la 45 de zile dupa publicarea deciziei ccr, orice semneaza dansa poate fi contestat in instanta ca fiind neconstitutional toate deciziile ccr devin parte a constitutiei, indiferent daca presedintele semneaza sau nu decretul de revocare.

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   Condamnarea a fost decisă de judecători, nu de DNA, nu de procurori. Din păcate pentru matale don Livio lupta cu DNA nu te mai ajută cu nimic în cazul ăsta punctual al angajărilor fictive, timorarea procurorilor are efect doar pe viitor, nu și la dosare deja aflate pe rol, se presupune că procurorii nu vor mai înainta dosare ale mahărilor politici știind că pot fi dați afară de ministrul justiției pus în funcție de mânuța respectivilor mahări. Chiar sunt curios ce se va întâmpla cu dosarul beizadelei lui Toader care a băgat o fată în spital zilele trecute, s-a răsturnat cu mașina (cică ar fi adormit la volan, cică nu consumase substanțe euforizante, ciudat, un tânăr de douăzeci și ceva de ani nu adoarme pur și simplu la volan)

   0
   0
  • #13 Comentariu nou

   Pesediștii pricep greu dar compensează uitând repede :)))). Politica este un joc cu sumă nulă, nu poți niciodată impune o regulă care să te ajute doar pe tine, dacă faci poarta mai mică pe jumătatea ta de teren te trezești în repriza următoare că poarta mai mică e la echipa adversă :)))). Vezi cum au modificat mandatul prezidențial pentru Năstase și le-a stat băsescu în coaste 10 ani. Vezi cum au modificat legea referendumului să nu poată fi demis Iliescu și s-au trezit că nu-l pot demite pe Băsescu în 2012. Vezi cum au mințit pesediștii că la Paris au votat vreo 2 oameni pe secundă ca să-l facă președinte pe Băsescu și în 2014 au votat mai mulți oameni la Paris decât în 2009, deși guvernul care a organizat alegerile din 2014 era guvernul Ponta, și deși guvernul PSD micșorase numărul de cabine de vot de 3 ori, pierzând alegerile cu ocazia asta (oamenii au simțit că li se restrânge un drept fundamental). Și tot așa. Au dat acuma aberația asta că Kovesi poate fi demisă de Toader. Să îi vezi ce o să țipe în douăzeci douăzeci când Kovesi va fi numită ministru al justiției și va avea puteri discreționare, conform cu legea pesedistă :))))

   0
   0
  • #14 Comentariu nou

   @Emil
   Adica prietene, tu incerci sa ne convingi ca e normal ca directia pentru protectia copilului sa plateasca doua fufe care lucreaza in sediul PSD? Probabil lucrau pentru copilul din Liviu si pentru copilul prost din tine, ca altfel n-are nici o logica. In lumea aia vostra perpendiculara pe democratie, stat de drept si cinste e normal sa plateasca statul din banii alocati pentru copii fufele care lucreaza la sediul PSD. Tu ce legaturi ai avut cu justitia? Te-a prins si pe tine la furat cineva?

   0
   0
  • E incredibil, nu? Ca undeva, in niste birouri ale celui mai mare partid din Romania, niste domni si doamne concep mesaje care sa invete lumea ca e ok sa furi.

   0
   0
  • Incredibil, nu? Ca in niste birouri de la cel mai mare partid din România, niște domni și doamne concep mesaje care să învețe cetățenii că e în regulă să furi

   0
   0
  • #17 Comentariu nou

   Amuzant e faptul ca nimeni din poporul pzd-ist nu contesta furtul, nimeni nu contesta ca doua fufe au papat banii copiilor amarati si a au prestat pentru don Liviu personal.
   Nu, toti idiotii contesta verdictul pe motiv de procedura, CCR, de Statu-Palmă-Barbă-Cot-Paralel, Gestapo, etc.

   0
   0
  • #18 Comentariu nou

   @Ganezu #10
   Mare dobitoc ești!
   In mintea ta CCR o demite pe Kovesi și implicit îl demite pe președinte pentru că așa vrea ministrul justiției respectiv Dragnea! Toate prerogativele președintelui ca și voința alegătorilor sunt la bunul plac al lui Dragnea!
   De unde v-ați găsit atât de mulți demenți?

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   @plain sight – ccr nu poate demite pe nimeni, in schimb poate schimba legi care nu-s constitutionale sau sa rezolve conflicte intre institutiile statului. Deciziile ccr devin parte a constitutiei asa ca tot ce va semna dna kovesi devine neconstitutional.
   PS- jignirea caracterizeaza pe cei incapabili sa inteleaga lucruri destul de simple care-s foarte clar scrise in constitutie ca si atributiile ccr.

   0
   0
 5. #20 Comentariu nou

  Cea mai amuzanta parte ramane aia cu prezumtia de nevinovatie, pana la o condamnare definitiva.
  Pai in logica asta, Daddy o sa fie nevoit sa-si dea demisia din celula de la Rahova, in timp ce ii fac poze cu numarul de detinut. Ca de obicei la 6 seara se da definitiva si la 8 esti deja la zdup.
  Sper sa pregateasca si oamenii aia un protocol, un stilou, o stampila ceva 🙂

  Dar pana la sentinta definitiva mai e. Pana atunci Mustata are calea usoara de a fugi in Brazilia sau calea mai grea de a ravasi o tara intreaga pe repede inainte.
  Sa fim seriosi, la anu’ pe vremea asta o sa vedem interviuri cu maestrul Cristoiu de la casa lui Don Livinho din Amazonia.

  0
  0
 6. Dragnea de ieri e un om mort politic.
  Faptul că se vorbește atât de mult de sânge de către membrii de vază ai PSD înseamnă că se ascut cuțitele. Și se ung cu otravă.
  Așa că va curge. Sunt prea mulți oportuniști acolo, Dragnea fiind încă, temporar, cel mai bun dintre ei.

  De ieri, Dragnea a devenit din greatest asset (persoana care a știut să dreseze baronimea psd) într-o bloody liability ( e nevoie de prea mult sprijin, prea multă investiție într-un om care are doar 50% șanse. Sau sub.)

  0
  0
 7. #22 Comentariu nou

  m’am rugat la Alah să’l condamne pe acest parvenit și repetent
  să’l salveze evreii, irina și celelalte țiitori pe care le’a pus în fruntea țării
  cu ele să lupte, că pentru armată mai durează dotarea, recrutarea și pregătirea militarilor
  la mulți ani dragnea la pușcărie

  0
  0
 8. #23 Comentariu nou

  Vor merge pana la capat si dincolo de el. Ne vor termina.
  Cred ca este vorba de bani multi. Si baietii cu banii nu accepta alt rezultat.
  Este straniu comportamentul lui Tudorel Toader.

  0
  0
 9. #24 Comentariu nou

  Ce comentarii pe aici… te doare capul. 🙂 Dragnea nu face decat sa joace jocul asa cum e jucat el de la Basescu incoace. Cand Basescu tinea tara in haos interpretand constitutia cum avea chef, domniile voastre juisati in fata televizoarelor. Da, va parea poate cumva in neregula, insa dorinta ca Base sa „le-o traga” va intuneca mintea. Ei, acum altii se comporta la fel… and a dash extra… pentru ca jocul asta nu functioneaza fara escaladare. Cand Iohannis vine si se face ca nu intelege instructiunile CCR, juisati din nou, ca vezi doamne protejeaza lupta anti-coruptie. In delirul vostru insa, din nou, nu vedeti ca pentru o miza mica, dinamiteaza fundamentele democratice ale statului. Acum vine Dragnea si spune ca shit’s gonna get real… voi va puneti poalele in cap. Chiar asa lipsa de intelegere?! Da, ce face Dragnea e gresit dupa orice judecata normala, insa e singura strategie functionala cand ai de-a face cu personaje gen Iohannis. We’re all going down in flames, only fools can’t see that.

  0
  0
  • #25 Comentariu nou

   Nu prea stiu eu cui te adresezi tu aici. Domnia mea nu juisa in fata niciunui televizor. Domnia mea este plecata din tara de 12 ani. Si cand domnia mea era in Romania, nu ma uitam la televizor. Domnia mea asteapta cu interes sa va rupeti gaturile unii altora pentru ca de altceva nu sinteti capabili. Si dupa ce va veti fi canibalizat intre voi o sa construim o tara noua peste oasele voastre nemernicilor. Nu toti ne prabusim maestre. Din contra. Va prabusiti voi astia care faceti parte din clientela sau din clasa politica.

   0
   0
  • #26 Comentariu nou

   Sa vedem dacă odrasla militianului o sa reziste!
   Problema la el, ca și la marinar, e că a început să iasă și să latre punâdu-i pe mulți în gardă.
   Când ai cărțile bune în mână, alta e abordarea… Dar cultura lui de băiat de la țară parvenit, combinagiu, îl trădează!
   Mulți uită de personajul Tănase Scatiu, personaj de secol XIX, care este tipic pentru gândirea și modul de a acționa al celor care parvin din medii sociale modeste, în care primează „școala veții”(cum vezi postat la mulți români).
   Asul din mânâ îl avea până în momentul când a ieșit el Însuși ca să ne povestească, incoerent, sceneta cu cele 2 angajate, apoi să se laude că luptă cu statul paralel trecând peste toată munca din șparlament a idioților utili: Nicolicea, Iordache și a șoferului Șerban.

   0
   0
  • #27 Comentariu nou

   Domnule Petreanu,
   Grund = turambar?

   0
   0
  • #28 Comentariu nou

   bre grund, matale pare ca esti om dăştept, dar în final ai dat cu mucii-n fasole. România n-a fost democratică în totalitate, nicicând. Băsescu deschisese calea democratizării complete; că s-a pishat şi el cu boltă dup-aia pe propria creaţie, e altă poveste, însă faptele rămân. Iar ele arată că de 30 ani, PCR a fost la putere. Alegerile din 2016 au reuşit să aducă şi ALTCEVA în elita politică, decât pcr+securitate, şi asta derenjează grav psd-alde.
   Noile partide politice libere de pcr-securitate vor câştiga teren, indiferent cât s-ar chinui nişte sociologi depravaţi să manipuleze prin sondaje că nu-i aşa. Însă, cine va veni la putere după ciuma roşie va trebui să reformeze statul din temelii. Atunci va fi măcel.

   0
   0
  • #29 Comentariu nou

   @vax albina : Da, el e, mirelu…sau o clona la fel de tampita scapata de la electrosocuri. L-au matrasit dar l-au lasat sa-si arate devotamentul ca postac, saracu’

   0
   0
 10. #30 Comentariu nou

  Oricine este pus de Partid intr-o functie platita de stat primeste o cota de platit pe lantul trofic. De cele mai multe ori cota este egala daca nu mai mare decat venitul. Ce credeti ca va face numitul? Se va da la o parte, cedand locul altuia sau va fura.
  Acesta este sistemul. Severin si-a enuntat „celebra” doctrina stiind cum au construit mecanismul.
  Suntem fara iesire. Cand Tariceanu si Dragnea vorbesc despre justitie imi vine sa ma ascund. De frica.

  0
  0
 11. #31 Comentariu nou

  dragă Vlad, îmi pare-amsori dar nu e nici un delir în buncărul piezdi…este scenariul standard pentru o astfel de organizație (mă refer la ordinul de mărime nu la domeniul de activitate);
  eu am o vorbă: prieten mi-e ăla care-mi spune cînd sunt prost…cînd sunt deștept (rarisime cazurile) pot să-mi dau seama și singur; pe același principiu s-a bazat și inventarea formelor colective de conducere (CA-uri, etc); ori cînd apare “el lider maximo”, omniscientul, omniprezentul, omnipotentul, organizația îl urmează pînă cînd acesta atinge limita inferioară a propriei incompetențe; de la acest punct mai departe, individul joacă rolul bunicii moarte plasată în geam, să mai încaseze nepoții pensia pînă cînd s-o prinde poștașul că mamaie nu mai mișcă…
  așa că, în cazul de față, livache e mort doar că nu știe încă; iar aplaudacii raționează așa:
  primo: dă ăsta codurile (OUG, suspendare, doesn’t matter, mai ales că și alde peneleu’ are niște exemplare…) => scăpăm cu toții, yeeeee!!!
  bemic: hipsterii, serviciile, iohanis (btw și ăsta-i un cadavru politic dar nu realizează încă) ies la proteste/referendum=> plecăm de la guvernare (că doar n-om fi proști să refuzăm propunerile de PM și să mergem la anticipate) și lăsăm niște proști (ideal ar fi vreo 2 anișori) să mulgă vaca stearpă (economia) în încercarea de a hrăni poporul (salariile și pensiile majorate, dom’ne!!!)
  trei roman: scandal în partidoi, livache executat, restul schimbat păr, pilit dinții, pus miere pe limbă; eventual, dacă-s deștepți, schimbă garnitura de vîrfuri de atac, pen’că și lupii tineri, pe care încă nu-i știe poporul, pot face treabă bună, nu?
  și uite-așa și iar așa, cîștigă din nou alegeri…
  să nu-mi zici mie musulmanu’ de n-o fi așa…

  0
  0
 12. #32 Comentariu nou

  Justitia e ultimul aliniament al bataliei intre cele 2 Romanii (cea bananiera si cea normala). Daca mai sunt judecatori cu coloana vertebrala si atat de puternici incat sa reziste propagandei infernale a sceleratilor de partid, ei trebuie sa primeasca toata recunostinta noastra si tot sprijinul nostru moral. Ignorand actoriii politici care nu si-au invatat inca rolul si nu fac decat figuratie pe scena pe care se scrie istoria Romaniei, ar trebui sa ii sustinem pe cei de pe baricade (cred ca CSM-ul ar trebui sa fie purtator de drapel).

  0
  0
 13. #33 Comentariu nou

  @grund – tocmai dubla masura ii ajuta pe psd sa se victimizeze si sa castige clar alegerile. Cand ciolos si pruna schimba peste noapte prin oug codurile penale e ok, in schimb daca o face psd e sfarsitul lumii, cand basescu si iohanis macelaresc constitutia e ok, in schimb daca psd il suspenda pe iohanis si nu fac referendum de demitere e sfarsitul democratiei, majoritatea populatiei nu intelege lucrurile astea si atunci sta acasa sau voteaza psd pe care-l percep ca o victima a unei prese partizane care sanctioneaza derapajele doar dintr-o parte a spectrului politic.

  0
  0
  • #34 Comentariu nou

   Si intotdeuma cel mai mare impact il au imaginile – cand a fost lovit batranul e ok – e doar un comunist batran care o fi injurat, o fi vorbit urat cu tinerii frumosi si liberi. Cand pe bacalbasa sar 20-30 din haita lui malin bot – e ok e doar un parlamentar pesedist care abereaza , tinerii frumosi si liberi au dreptul sa-i inchida gura cu pumnul.

   0
   0
  • Ganezu, codurile penale n-au fost schimbate “peste noapte” de guvernul Ciolos, asta e o gulguta a coalitiei borfasilor. De altfel, stenograma sedintei respective a fost publicata si este relevanta, mai ales prin comparatie cu stenograma desintei in care s-a aprobat OUG 13.

   Nici Basescu si mici Iohannis n-au afectat Constitutia. Suspendarile lui Basescu au fost, ambele, fara niciun alt motiv dcat politic si electoral. Insa daca suspenzi presedintele fara referendum chiar e sfarsitul democratiei. Nici nu stiu ce ar fi de discutat aici.

   Presa partizana e a PSD. A3 si RTV sunt masinarii de propaganda care domina piata televiziunilor de stiri. De partea cealalta sunt vreo doua-trei site-uri si emisiunea lui Rares Bogdan, care e mai mult un monolog.

   PSD a devenit maestru la auto-victimizare. Partidul e la putere din 2012 si a fost la putere, direct sau prin conditionare parlamentara, aproape 20 de ani din ultimii 28. Tehnica inventarii cate unui dusman si a intretinerii unei stari permanente de razboi cu acesta e veche si totalitarista. Daca nu poti observa nici macar asa o evidenta, esti idiotul util perfect pentru acest partid, vorba lui Lenin.

   0
   0
  • #36 Comentariu nou

   Victimile statului paralel: „socialiști democrați români” cu averi comparative cu cele ale „democraților creștini – conservatori din vest.”
   „Mândri că sunt Români” conducând numai bolizi de fabricație străină, pe volanul cărora se odihnesc mâinile purtătoare de ceasuri scumpe (Elveția -vizită-recent?) fabricate de cei care vor răul țărișoarei ăsteia.
   Familia tradițională socialistă democrată-dar numa’ pentru pulimea care ne votează, eu îmi etalez prospatura căreia i-am reamenajat trompa, prin operație estetică plătită cu banii economisiți la partid de pe vremea când au lucrat două fraiere despre care eu, mustache preș Pzd Teleorman n-am avut habar, le-am văzut în sediu dar le-am ignorat așa cum ignor o mare parte a țării și nu cum cred niște șobolani că ignor doar județul meu de suflet, Teleorman!
   Dublă măsură?
   LOL!

   0
   0
  • #37 Comentariu nou

   In cazul lui basescu ma refeream la felul in care controla guvernul, lucru interzis de constitutie – basescu a anuntat cresterea tva, taierile de salarii si.pensii, nu boc-prim-ministru. Iar in cazul lui iohanis e felul smecheresc de bisnitar de coltul strazii cum trateaza o decizie a ccr desi constitutia spune clar ca deciziile ccr se pun in aplicare si presedintele nu are atributii de a analiza si contesta o decizie ccr.

   0
   0
  • #38 Comentariu nou

   i-auzi ce visează pesedistul, când dau slugile lui dragnea din CCR o pârț anticonstituțional și Iohannis trebuie să sară în bocanci să semneze repede. Nu zău :)))). Cu cea mai mare plăcere ne supunem CCR dacă și numai dacă CCR însăși ar respecta propria jurisprudență (deci constituția):
   – nenea judecătorul care a depășit mandatul constituțional trebuia disponibilizat la data de 21 martie 2018, conform deciziei CCR din 20 martie 2018.
   – 4 judecători din 9 au considerat că este conflict între instituțiile statului numite Președinția României și Guvern. 2 judecători din 9 au considerat că este conflict constituțional între instituțiile numite CSM și Guvern. Deci nu există o opinie majoritară de aprobare sau respingere a sesizării guvernului privind conflictul constituțional între președinte și guvern, sunt doar 4 judecători din 9 care au admis sesizarea, orice vise umede ar avea Dorneanu
   – nu există un termen constituțional la care președintele trebuie să semneze
   Hai, ușurel așa, o să pricepeți și voi, pesediștii, că nu suntem o națiune de cretini 🙂

   0
   0
  • #39 Comentariu nou

   @johnny – sunt toate aberatii
   1.lazaroiu n-are nici un mandat complet terminat asa cum scrie in constitutie, el a inlocuit 2 ani un alt judecator ccr care murise iar mamdatul actual i se termina in 2019.
   2. Opinie separata au avut 3 judecatori, nu 2, insa votul a fost de 6-3 adica majoritar.
   3. Exista in constitutie termenul de 45 zile in care o decizie ccr intra in vigoare indiferent daca orice dintre institutiile statului aplica sau nu decizia ccr.

   0
   0
 14. #40 Comentariu nou

  @Grund
  Din cate vad lupta cu Basescu nu s-a incheiat inca. Dementa statului paralel ii face pe multi sa se lase condusi de infractori pentru ca doar lupta cu Basescu poate sa le justifice crimele.
  Acesti combatanti care lupta „pana la capat” impotriva legilor si impotriva tarii vor sfarsi tragic. Nu va fi cum a fost cu Ceausescu. Garantat.

  0
  0
  • #41 Comentariu nou

   @grund și ganezu
   E adevărat ca și PSD a respectat constituția doar atunci când i-a convenit.
   O idee colosală a avut-o nea mustață în iunie 2014, pe când era vicepremier în guvernul Ponta când s-a ocupat personal cu suspendarea legilor și a CONSTITUȚIEI și au promulgat Oug valabila 45 de zile, prin care sute de primari au migrat la pzd, lege care ulterior a fost atacată și declarată neconstituțională abia în decembrie 2014
   Așa că nu vorbiți de funie în casa cui nu trebuie.
   Asta nu justifică faptul că Kiwi nu a demis-o încă pe Koveshi dar…omu’ a zis că, spre deosebire de Viorica Spalacilă – care aproape știe să citească, preș. a zis că încă citește cu atenție și poate cu ceva îngrijorare, aici nu e nimic anticonstitutional deocamdată. Nu a zis ca nu o va revoca!

   0
   0
  • #42 Comentariu nou

   Gogu, exact asta e problema. Toti iau constitutia la ula dupa cum le convine si se dau virgine cand partea cealalta face la fel. In plus, exista o progresie in gravitatea incalcarilor. Nu ai iesire din acest joc decat daca cineva spune stop loss, rescriem constitutia ca sa nu mai fie asa usor de violat. Bet you anything you want ca noul Dragnea, oricum s-ar numi si de oriunde ar veni, il va face pe Dragnea 1 sa para un moderat – it’s the nature of this game. Gotta stop the game…

   0
   0
  • #43 Comentariu nou

   @Grund #41
   Tehnica asta de prostire cu „toți sunt la fel” a funcționat până am ajuns aici. Cei care au folosit ca și tine aceasta tehnică au fost cei care au profitat in mod neîntrerupt 30 de ani.
   Este evident că nu suntem toți la fel și se va vedea atunci când vom ajunge la capătul de care vorbea Dragnea.

   0
   0
 15. #44 Comentariu nou

  Codrin Stefanescu, acum cateva minute la televizor (citat aproximativ): +3000 de alesi locali PSD si +1000 alesi locali PNL sunt cercetati pentru abuz in serviciu. Aici este cheia problemei. Ca PSD-ul e putred se stie. Ca si PNL-ul e putred e important de stiut.

  0
  0
 16. #45 Comentariu nou

  Alin Teodorescu afirma la emisiunea „In fata ta” ca marea majoritate a membrilor PSD sunt oameni cinstiti. Afirmatia este un neadevar. Daca ar fi fost asa, nu am fi in aceasta situatie. Sunt dupa chipul si asemanarea marelui conducator.

  0
  0
 17. #46 Comentariu nou

  Interesanta poza. E prima data cind aud c-a mai avut o incercare pe 22… Tin minte ca azi cum marea din pix salariul minim pe 21.
  Exista undeva transcriptul cuvintarii din 22 ?

  0
  0
 18. #49 Comentariu nou

  Cum se zice corect?
  1. Îmi cer scuze românilor din pușcărie!
  2. Îmi cer scuze românilor, din pușcărie!
  (Facebook_Nedu Meritu)

  0
  0
 19. #50 Comentariu nou

  Un paragraf excelent sintetizand toata istoria PCR-PSD din ultimii 30 de ani:

  „Un lider prost și aerian (Ceaușescu) a fost trădat de Iliescu, un tip care a mimat democrația în timp ce chema minerii și se făcea că nu vede că toți în jurul lui fură de rup și maltratează justiția ca pe o târfă de bordel. Iliescu a fost trădat de Năstase, un tip mai diplomat, mai ager, dar mai hămesit de bani și de putere, care viola jurnaliști în timp ce se pretindea european și culturalist. Năstase a fost trădat de Geoană, un fiu de securist finanțat de un primar țigan, prost, dar ambițios și dispus să calce pe cadavre ca să ajungă președinte. Geoană a fost înlocuit de Ponta, un țărănuș ambițios și fără foarte multă carismă și diplomație, care era de vreo 4 ori mai mincinos, mai crud și mai incompetent decât Năstase, mentorul său. Ponta a fost aruncat din partid de Dragnea, un tip fără nici un fel de abilități omenești, care a călcat pe cadavre toată viața lui.
  Și proștii satului, analiștii/editorialiștii/opinatorii cred că următorul lider PSD va fi mai bun.”

  De pe https://www.zoso.ro/urmatorul-lider-decat-dragnea/

  Fragmentul asta ar trebui sa fie in toate manualele de istoria contemporana a Romaniei. Pt ca e succint, adevarat + explica si de ce PSD e un factor negativ/anti-romanesc, in totalitate. Nu ca mai sunt si baieti ok sau ca s-a dus in PSD ca numai prin PSD se poate face ceva. Astea-s baliverne ieftine.

  0
  0
 20. #51 Comentariu nou

  Mai lasati vorbaria! Daca vreti sa faceti si ceva util pentru locul asta in afara de a va da destepti cu ipotezele, ideile, expresiile etc, atunci convingeti cativa prieteni, rude etc sa vi se alature in strada. Asta daca presupunem ca toti cei care postati sunteti si in strada, sau tot nu v-ati convins ca doar asta ne-a mai ramas?! Scuze, rar ma exprim asa, dar imputitul ala cu mustata si ai lui ma jignesc doar prin simpla lor existenta in viata publica. GREVA GENERALA punct

  0
  0
 21. #52 Comentariu nou

  Eu am convingerea ca in afara de cateva cucoane cu creierul neted care probabil ca au fost/sunt indragostite de Livache (Dancila, Dan,) si de cativa berbeci cu un singur neuron si ala beat (Paul Stanescu s.a.) majoritatea celor din Cex-ul PSD este santajata de Dragnea. A avut el grija de-a lungul timpului ( cu ajutorul unor amici ai sai din „statul paralel”) sa isi faca frumos o mica si oculta listuta cu ce invarteli/mismasuri/ilegalitati, mai mult sau mai putin posibilie de dovedit in justitie, a facut fiecare din ei. Asa ca acum nu indrazneste nici unul/una sa deschida gura decat ca sa spuna „luptam pana la capat”. Eu sper ca acest capat sa fie la poarta inchisorii si cat de curand aceasta gasca de slugoi si santajabili sa isi tina Cex-urile comunistoide la vorbitor .

  0
  0
 22. #53 Comentariu nou

  Da. Absolut de acord. Vlad e mai tare ca MoiseGuranu… 😛

  0
  0