Gestul cu degetul la nas, făcut şi de judecătoarea CCR Iulia Motoc

În stânga, Elena Udrea, la finalul discursului din Parlament din februarie 2015 cu ocazia votului privind încuviinţarea arestării sale; în dreapta, la Cotroceni, judecătoarea Iulia Motoc, în decembrie 2013, cu prilejul ceremoniei de depunere a jurământului de către 3 noi membri ai CCR.

Povestea cu gestul bizar – degetul la nas – făcut de Elena Udrea în Parlament are o dezvoltare curioasă. România TV a descoperit că, în urmă cu 2 ani, judecătoarea CCR Iulia Motoc făcea acelaşi gest în timpul unei ceremonii de la Cotroceni, practic chiar în timp ce dădea mâna cu preşedintele Traian Băsescu.

Asemănarea dintre gesturile făcute de cele două este frapantă:

În stânga, Elena Udrea, la finalul discursului din Parlament din februarie 2015 cu ocazia votului privind încuviinţarea arestării sale; în dreapta, la Cotroceni, judecătoarea Iulia Motoc, în decembrie 2013, cu prilejul ceremoniei de depunere a jurământului de către 3 noi membri ai CCR.
În stânga, Elena Udrea, la finalul discursului din Parlament din februarie 2015 cu ocazia votului privind încuviinţarea arestării sale; în dreapta, la Cotroceni, judecătoarea Iulia Motoc, în iunie 2013, cu prilejul ceremoniei de depunere a jurământului de către 3 noi membri ai CCR. Sursa foto – captură RTV.

Iată şi imaginile:

Iulia Motoc, acum judecătoare din partea României la CEDO, era la vremea respectivă judecător CCR şi era considerată un suporter al preşedintelui Traian Băsescu.

Bizareria gestului este, pur şi simplu, manifestarea lui în public într-un context ceremonial de genul învestirii unor noi judecători. De ce să fi făcut doamna judecător acest gest când era practic faţă-n faţă cu preşedintele? La vremea respectivă, orice-ar fi avut să-i transmită, putea s-o facă între 4 ochi, de ce era nevoie de exprimarea aceasta publică?

Interesant este că, în cadrul ceremoniei de la Cotroceni din iunie 2013, Iulia Motoc a făcut acest gest de două ori: o dată de la distanţă, când preşedintele se afla pe partea cealaltă a sălii, moment surprins periferic de camerele de luat vederi, apoi chiar când dădea mâna cu preşedintele, secvenţă înregistrată mai sus.

Sunt intrigat.

Câte alte personaje publice or mai fi făcut gestul ăsta în public în ultimii ani?

Articol din categoria: ACTUALITATE

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Gotta love this! In ultimele luni politica din Romania si din Europa a inlocuit cu succes Game of Thrones. Aproape imi este teama ca in aprilie cand o sa apara sezonul nou, nu o sa mai simt aceeasi placere… :))
  Pana si oamenii care urmareau Antena Stars si Suleyman au ajuns sa urmareasca cu mai mult interes „DNA tv”.. Suntem cred in punctul in care daca DNA vrea mai multi bani, s-ar strange fonduri fara probleme din donatii.. 🙂

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  eu sint intrigat ce cauta nea minea ala – parca asa il cheama, era de la patronatu’ parlagiilor sau carnatzarilor, ceva cu carnea – la dezbateri pe teme de deshte-n nas. romania tv „a descoperit”?! poa’ sa descopere si pe mama lu’ bosonu’ lu’ higgs si tot ma p… pe ei.

  0
  0
 3. O fi o formă nouă de salut, cine știe…

  0
  0
 4. Pai din cate am citit acest gest ar putea fi unul ancestral, care insemna „stiu secretul”, „avem un secret, dar nu spun” sau „totul e OK”, daca ar fi sa ne luam dupa „The Sting”, cu Paul Newman.

  Ce ma frapeaza e cat de evident este acest gest facut. In mod normal ar trebui sa fie ceva discret, vazut doar de cine stie unde sa se uite. Nu facut de parca vrei sa muti nasul intr-o alta parte a fetei .:)))

  Dar deja incep sa cred ca nu e ceva intamplaor, de genul „ma gadila nasul”, ci intr-adevar e ceva premeditat si cu semnificatie, oricat de neverosimil ar fi.

  0
  0
 5. #5 Comentariu nou

  O fi zis Băsescu ceva, o fi-njurat…

  0
  0
 6. #6 Comentariu nou

  Mare smecherie!Adica vezi Doamne”noi suntem mafioti”pai ce,la o adica nu striam?Ca cei mai mari mafioti din tara sunt politicienii?!?

  0
  0
 7. #7 Comentariu nou

  Eu cred ca gestul are legatura cu teoriile conspiratiei, cu evreii… you know:
  https://www.youtube.com/watch?v=F9RVChMqdqg

  0
  0