Îndrumar de interviu cu dl. preşedinte

Cred că dl. Băsescu insistă atât de mult cu minciuna faţă de legea de mărire a salariilor profesorilor ca să se plictisească lumea şi să renunţe şi să nu mai vorbească despre asta. Recunosc că e o strategie bună când eşti prins cu ocaua mică. Şi mie mi s-a făcut lehamite de atâta ipocrizie.

Totuşi, gazetarilor care vor avea ocazia vreunui interviu cu dl. preşedinte în perioada următoare îmi permit să le recomand doar câteva întrebări – pentru că am văzut că dl. preşedinte scapă cam uşor, de fiecare dată (pe de altă parte, sigur că dl. preşedinte nu prea dă interviuri decât celor cu gheare blânde sau chiar binişor împachetate-n pluş).

Iar înainte, spre documentare, următoarele imagini şi declaraţii:

Deci:

 1. Când spuneţi că „nu am avut capacitatea să anticipăm efectele crizei”, la cine anume vă mai referiţi, în afară de dumneavoastră personal? Cine sunt „am„?
 2. Cine ar fi trebuit să vă informeze şi în ce fel ca să fi anticipat criza, în septembrie anul trecut, când economia globală se afla deja în scădere rapidă?
 3. Ca preşedinte al României, primiţi monitorizări de presă. Subiectul crizei a fost tratat pe larg în ziare şi în audiovizual în a doua jumătate a anului trecut. Aceste preocupări v-au fost semnalate sau nu?
 4. Ca preşedinte al României, primiţi informări, sinteze şi analize din partea serviciilor secrete. Există vreun serviciu secret dintre cele care vă remit asemenea documente care nu a semnalat pericolul crizei?
 5. Caracterizaţi, vă rog, din punctul dvs de vedere, ce semnal transmiteţi populaţiei atunci când, ca preşedinte al ţării, afirmaţi că „nu am avut capacitatea să anticipăm efectele crizei economice”.
 6. Când spuneţi că guvernul Tăriceanu v-a oferit „informaţii false” privind situaţia economică a României, ce anume consideraţi că era fals în avertismentul explicit că mărirea salariilor este imposibilă din punct de vedere economic?
 7. Când, la promulgare, aţi afirmat că „nu este adevărat că nu sunt bani pentru profesori”, cui răspundeaţi şi cărui avertisment răspundeaţi? Cine vă semnalase că nu erau bani pentru profesori?
 8. Aţi spus şi că, chiar dacă refuzaţi să promulgaţi legea, Parlamentul ar fi retrimis-o oricum preşedintelui. Îmi puteţi spune câte legi aţi retrimis Parlamentului în ultimii 4 ani?
 9. Aţi afirmat, în timpul campaniei electorale, că nu puteţi crede că, în România, o lege ar putea să nu fie aplicată, pentru că asta ar însemna că nu mai suntem un stat de drept. Acum 6 luni mai târziu, vă menţineţi afirmaţia?
 10. După 6 luni de la promulgarea unei legi care nu poate fi aplicată, credeţi că premierul Tăriceanu avea atunci dreptate când spunea că insistenţele pentru adoptarea şi promulgarea legii au fost determinate doar de apropierea alegerilor?
 11. Credeţi că poziţia dv publică dinaintea şi din timpul campaniei electorale faţă de chestiunea legii de majorare a salariilor în învăţământ a influenţat în vreun fel rezultatul alegerilor?
 12. Credeţi că aţi acţionat în spiritul sau împotriva spiritului Constituţiei, care impune preşedintelui republicii un rol de arbitru şi moderator în România?

La sfârşit, să ziceţi mulţumesc şi la revedere subiectului, că n-aveţi nimic personal cu el, e doar agresivitate profesională.

Articol din categoria: POLITICĂ

14 comentarii Adaugă comentariu

 1. Visezi!

  0
  0
 2. eu l-as intreba pe Base numai atat: Base, ti-e frica de Dumnezeu?

  0
  0
 3. @ abstract writerman
  Da, de Dumnezeu i’e frica, a spus’o intr’un interviu la radio !
  Dar numai de Dumnezeu ii e frica!
  Off topic ! Interviu cu cine nici nu ganditi ! 🙂

  0
  0
 4. Aş vrea să-i am în aceeaşi emisiune pe Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Emil Boc. Dar… îmi trece mie!

  0
  0
 5. #5 Comentariu nou

  As fi vazut in montaj si o vorba-doua de la Tariceanu sau Vosganian, ca dovada a faptului ca avertismente au fost, dar presedintele nu a vrut sa le auda.

  0
  0
 6. #6 Comentariu nou

  Steels, aşa e. A fost un sincron, dar l-am scos. M-am temut ca materialul să nu debalanseze în favoarea unuia dintre actorii politici. Am greşit, omul a avut dreptate. Rezerva mea încăpăţânată faţă de politicieni mi-a jucat o festă de data asta.

  0
  0
 7. #7 Comentariu nou

  Da, inteleg. Cu un sincron liberal inclus, acest montaj poate deveni cel mai bun clip de camapanie electorala pentru PNL. Din toata povestea asta Tariceanu ar iesi erou si nu stiu daca e cazul. Nu putem sa ignoram insa ca a fost singurul cu mintea intreaga in perioada aceea.

  0
  0
 8. Senzational materialul…l-am pus si pe blogul meu…si intrebarile. Vlad, nu te dezminti. Dan

  0
  0
 9. #9 Comentariu nou

  Hi hi.. coltul vesel a prostit profanii.
  (Fac si eu haz de necaz).
  Ce pretentie sa mai am de la cei fara de carte.
  In toamna tot dintre ei o sa fie presedintele. 🙁

  0
  0
 10. #10 Comentariu nou

  Domnu’ Petreanu, am impresia ca nu ati fost atent la ce se intampla in tara. Pai bomnul Presedinte v-a raspuns mai demult la toate intrebarile astea! N-a zis el ca sunteti toti niste tonomate platite de moguli? Ce mai vreti? Sa va ia microfonul si sa va fac tigan imputit? In privat, desigur.

  0
  0
 11. #11 Comentariu nou

  sa inteleg ca PNL nu a gresit cu nimic in campania electorala?
  Ei sunt MESIA pentru Romania? PNL este FARA DE PACAT .?????

  0
  0
 12. #12 Comentariu nou

  aaa gata stiu, PNL este atat de mic incat nu conteaza .

  0
  0
 13. #13 Comentariu nou

  Horia, să ştii că dacă unii mint, minciuna nu e justificabilă şi pentru ceilalţi. Sau, altfel spus – judecata „ba p-a mă-tii” este primitivă.

  0
  0