Marcaj rutier pentru șmecheri la intrarea în Palatul Parlamentului

Un cititor îmi semnalează că la una dintre intrările Palatului Parlamentului au fost montate de curând niște “indicatoare rutiere” care, citez din mesaj, “nu se regăsesc în nici un STAS sau standard în vigoare”.

Mi-a trimis și niște poze. Iată-le:

Care e consecința? Iată, din același mesaj: “aceste indicatoare și marcaje nu ajută nici Poliția Rutieră, pentru că nu se pot emite amenzi pe ceva ce nu este reglementat”.

Logic, nu?

Este vorba despre niște marcaje hașurate făcute în fața porții Parlamentului. Nu e o intersecție acolo – adică e aleea de la Palatul Parlamentului care dă în Bulevardul Națiunile Unite. Așa, fiecare ieșire dintr-o curte-ntr-un drum e intersecție și ar trebui să rămână liberă pentru cine iese la plimbare, nu?

Cu alte cuvinte, nu mai e voie să stai acum în trafic în fața curții parlamentarilor, ca să iasă ei în trafic și să stea în fața ta.

Nu știu dacă e corect ce spune cititorul – că semnalizarea asta n-are nici o legătură cu Codul Rutier – dar gestul de a cere șoferilor bucureșteni să nu se blocheze în trafic la poarta parlamentarilor (în rest e ok), ca să nu-i deranjeze, mi se pare cam jenant. După cum spune foarte bine cititorul meu, “sunt bani cheltuiți inutil, doar pentru a facilita intrarea și ieșirea unor persoane egale în drepturi cu noi.”

15 comentarii Adaugă comentariu

 1. Povestea imi aduce aminte de http://www.mytex.ro/stiri/546-expres/505707-atentie-s-a-montat-cedeaza-trecerea-pe-nicolae-titulescu-iar-pe-strada-diminetii-semn-de-prioritate.html Intre timp acolo a fost remediata situatia.

  Marcajele de acest tip exista insa, se invata despre ele la scoala si sunt sigur ca exista si in lege, la o cautare rapida le-am gasit aici http://testauto.eu/rom/capitol3-6/

  Thumb up 0
  • Pai da “1.28 Linii diagonale încrucişate cuprinse într-un contur – delimitează ÎN INTERSECȚIE locul de intersectare a carosabilelor drumurilor.”

   La parlament e doar o ieșire din curte…

   Ia să fac eu cerere la primărie să-mi pun și la ieșirea mea de pe locul de parcare din fața blocului. Uneori stau și 45 de secunde până mă lasă cineva să ies în trafic! Inadmisibil! :)

   Thumb up 0
 2. Marcajul e de fapt pentru bizoni. :)
  Ei trebuie sa nu se buluceasca la iesirea din staul a smecherilor.

  Thumb up 0
 3. Nu m-ar deranja faptul ca si-au marcat smecherii intersectia daca ar exista astfel de marcaje peste tot, dar se pare ca Bucurestiul e deficitar la vopsea. Probabil nu are niciun smecher fabrica de vopseluri inca.

  Thumb up 0
 4. 1. Din cate am vazut eu, un marcaj similar exista si la interesectia Magheru cu Rosetti. Am inteles ca este facut pentru a-i sanctiona pe bizonii care intra pe verde in intersectie (pe Magheru) si raman acolo pentru ca “n-au vazut” ca e aglomeratie pe Magheru. Cand se face verde pentru cei care vor sa traverseze Magheru pe Rosetti acestia sunt blocati pentru ca bizonul de pe Magheru a vrut sa castige 2 cm in drumul spre casa si, de fapt, a pierdut minute bune in fluenta traficului.
  Marcaje similare ar trebui extinse in cat mai multe interesectii si soferii care blocheaza interesectiile amedati mai des (vezi intersectia Dorobanti – Stefan cel Mare sau altele). Nu cred ca un astfel de marcaj la Parlament creaza avantaje semnificative parlamentarilor.

  Urmatoarele topic-uri sunt expresia unei frustari (politice) nemarginite.

  2. Alinunta (Gorghiu) se lauda ca cei din conducerea PNL Bucuresti si-au dat demisia. Dar ea si Buldogul cand isi dau demisia? Mai mult am inteles ca unii sefi de sectoare la PNL ar avea alte pareri decat Alinuta (in privinta demisiilor).
  3. Cei din partidele din dreapta cand isi calca pe orgoliu si se unesc ? M10, PMP nu au facut mare branza iar PNL a fost la baie. Poate ii invata cineva “Hora Unirii”. Nu trebuie sa faca efortul de a o invata toate; e greu. Dar strofa a patra le-ar folosi la ceva (daca si-ar scoate capul din cur).
  4. L-am votat pe Iohannis, ca nu puteam sa-l votez pe Primul Mincinos al tarii. Nu mi-a parut rau si, avand in vedere parerea mea desper Ponta, sunt slabe sanse sa-mi para rau in viitori.
  Din pacate am impresia ca nu i-a spus nimeni lui Iohannis ca a iesit presedinte si ca e timpul sa se apuce de treaba. Inca mai e in vacanta, se plimba, urmareste cu interes unele evenimente (pe celelalte nu le prinde ca-i plecat) si-si exprima ingrijorarea. Da-n rest?
  Nu-mi facem iluzii ca ar fi mai bun ca Base, dar “altfel de politica” nu inseamna sa nu faci nimic. Inseamna sa fii un leader, sa propui proiecte, sa le urmaresti, sa-i faci pe cei de sub tine sa te urmareasca si sa te urmeze. Inseamna sa te bati pentru ideile tale (alea bune, daca ai vreo una). Omu’ are atat de multa treaba incat se duce la meciul cu Franta.
  Chiar nu stiu de ce a mai venit la Bucuersti dupa ce a vizitat Luxemburg-ul. Era mai ieftin sa se duca direct la Paris.

  Thumb up 0
 5. marcajul ăsta este doar una dintre miile de tâmpenii din București

  Thumb up 0
 6. Prea sunteti mimoze si faceti din tantar -armasar!

  Thumb up 0
 7. Nu cred ca e o tragedie chiar atat de mare. Daca masina care iese din curtea parlamentului intra pe directia de mers blocata, o sa ajunga chiar ea in situatia sa stationeze pe marcaj. Daca se duce intr-o directie fara trafic intens, nu deranjeaza pe nimeni.

  Thumb up 0
 8. Democratic vorbind au câștigat alegerile și tot democratic, ca aleși legitimi, pot să voteze diverse legi cum ar fi de exemplu mărirea salariilor proprii sau ieșirea unor fapte de corupție de sub incidența penală. E dreptul lor, POPORUL A DECIS, POPORUL E SUVERAN. Noi ceilalți care dorim standarde occidentale, stat de drept, justiție corectă, moralitate, etc. suntem MINORITARI în comparație cu masele de țigani, țărani și locuitori ai mahalalelor marilor orașe. Iar în democrație numărul voturilor contează!! Nasol nu?!

  Thumb up 0
 9. Abuz? Putem numi asta abuz? Putem afla din dispozitia cui a fost facut marcajul respectiv? Ii putem face plangere? Astea sunt metodele de rezolvare. Cu cat intreaba mai multi cu atat se vor lamuri ca noi nu stam doar sa ne uitam. Ci si sanctionam abaterile.

  Thumb up 0
 10. Sunt si afara asemenea marcaje.Fluidizeaza circulatia in anumite momente ale zilei.Unele semne obliga la prioritate de dreapta chiar daca tu circuli pe un drum principal si se intersecteaza cu o ,, ulita” infundata pt ca la ore de trafic intens ei n-ar mai putea iesi

  Thumb up 0
 11. Era și la Cluj-Napoca unul similar la un moment dat, dar într-o intersecție foarte aglomerată.

  Thumb up 0
 12. Dupa cum zic multi de aici! SUNT LA INTERSECTII DE DRUMURI!!!! Si sa vad ce imi zice politia daca stau in coloana acolo si vrea unu sa iasa. Pe ce baza imi da amenda? Ca am blocat ce intersectie? Care sunt strazile/bulevardele care se intersecteaza in acea zona?

  Thumb up 0
 13. Ca să demontăm niște mituri:

  1. Pe acele porți intră în principal autocarele cu turiști străini care vin să viziteze Casa Poporului (Palatul Parlamentului), cel mai vizitat obiectiv turistic din București. Ca să intri și să ieși din curtea Parlamentului cu un autocar la oră de vârf este un coșmar. Ca dovadă a ospitalității, am putea păstra ieșirile respective libere.
  2. Dimineața, coloana de mașini se întinde de la Podul Hașdeu până la Unirii, iar unele mașini opresc fix pe trecerile de pietoni sau în dreptul întrărilor și ieșirilor, care ar trebui lăsate libere.
  3. Intersecția hașurată e un marcaj folosit de cel puțin 9 ani în București pentru a marca intersecțiile care ar trebui lăsate libere atunci când traficul se desfășoară în coloană.
  4. Intrarea principală în Parlament se face din spate, cu acces din Calea 13 Septembrie, nu din Bulevardul Națiunile Unite, unde sunt făcute pozele respective. Acolo nu au fost hașurate intrările.

  Thumb up 0
 14. Solutia corecta era sa puna un semafor.

  Thumb up 0