Memoria carasului auriu românesc la vremea gripei

Image by Arek Socha from Pixabay

Sindicatele din Educație au cerut ieri guvernului să dea bani pentru vaccinarea antigripală gratuită a profesorilor.

Cererea sindicatelor vine în plin sezon de gripă, dăăă.

E nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca organismul să dezvolte anticorpii specifici după vaccinarea antigripală. De aceea, perioada recomandată pentru vaccinare este în toamnă, cu suficient timp înainte de debutul epidemiei anuale de gripă.

Remarcați că am subliniat cuvântul „anuale”, da? Adică an de an, în fiecare an, vine gripa, în aceeași perioadă calendaristică, și tot an de an medicii recomandă același lucru, vaccinarea antigripală înaintea sezonului epidemic, doar pentru a fi, în general, ignorați de largi categorii (inclusiv profesionale) care, în cel mult două luni, panichează că vine gripa – cine-ar fi crezut, nu?

Populația de carași aurii care se prefac că-s bipezi e constantă în România.

Cât despre cererea sindicatelor din Educație – sincer, înțeleg preocuparea pentru sănătatea profesorilor, care se întâlnesc zilnic cu zeci sau sute de copii în spații închise. Pericolul d econtagiune e real. Dar mă-ntreb de ce sindicatele aleg să-ntindă mâna la încă o cerșeală – și încă acum, când oricum e prea târziu – și nu se-ntrebuințează nițel în timpul anului pentru organizarea unor campanii de informare a copiilor, în școli, privind beneficiile vaccinării antigripale.

Articol din categoria: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

12 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Sindicatele din educatie, ISJ-urile si toata structura asta capusata de politicieni au facut si fac cel mai mult rau tarii asteia in ultimele decenii, la concurenta cu mafia lemnului, si aia capusata de politicieni si infiltrata in tot ce inseamna tribunale, IPJ-uri, vami etc.
  O boala autoimuna.

  0
  0
 2. #4 Comentariu nou

  am comentat si eu la un articol ca de ce vor inca o pomana si mi-au sarit toti in cap „ca sa nu ti se imbolnaveasca plodul”. pe principiul asta casiera de la mega ia contact cu mai multi oameni decat un profesor, sa o vaccinam si pe ea gratis. televiziunile si politicienii au reusit, ne-au polarizat: bugetari – pensionari vs restul (uneori corporstisti care a ajuns un fel de jignire). eu cel putin m-am saturat, pentru fiecare cap de ata scot banu din buzunar, chiar daca uneori ar trebuii sa fie asigurat de stat prin taxele pe care le platesc. in schimb celelalte categorii: tichete de vacanta, vaccinuri, pensii speciale, zile libere, 0 raspundere etc. si tot nu le ajunge, de fiecare data vor mai mult.

  0
  0
 3. #5 Comentariu nou

  hahaha, exista un thread pe reddit.com → choosing baggers. Citind textul, mi-am inchipuit ca bravii ficiori sindicalisti s-ar potrivi de minune acolo.
  E o situatie identica cu posesorii de masini care uita sa isi puna pneuri de iarna si ii prinde troienile prin noiembrie: Ahhh, apoi n-am crezut ca vine iarna asa repede!?!?
  Astia nu isi marita numele de lider(i) sindical(i). Sunt niste indivizi lipsiti de viziune, blazati, depasiti de multe ori de situatie, care nu sunt in stare decat de niste actiuni hei-rupiste de genul mentionate mai sus.

  pe de alta parte, la nivel local, se poate da o informare la nivel de institutii pt a informa/preveni situatii critice: gen GRIPA. La nivel instituional (de ex. scoli), directorul impreuna cu dascalii ar trebui sa faca preventie:
  importanta igienii (spalat des pe maini, stranuntat nu in palma/mana ci la incheietura cotului, a se renunta la datul mainii la salut etc etc)
  De asemenea, ramas-ul acasa daca copilul da semne de boala (Stiu….e greu cand ambii parinti lucreaza si nu sunt bunici in apropiere) sau caz de boala la adulti.

  0
  0
 4. #6 Comentariu nou

  Nu sunt sigur daca sunt ori idioti, ori imbecili. Nesimțiți cu siguranță sunt!

  0
  0
 5. #7 Comentariu nou

  Nu ar trebui sa ne mire ineptia sindicatului cu pricina, ca doar e sindicatul celor care genereaza cei 42% de analfabeti functional din Romania. Un procent de 100% de analfabeti medical e chiar decent.

  0
  0
 6. #8 Comentariu nou

  Pentru ca: incompetenta, dezinteres, iresponsabilitate, durere in dos!

  0
  0
 7. #9 Comentariu nou

  Întreb și eu. Domnii ăștia de la sindicat nu pot….. Bineînțeles vara sa procure vaccin asemănător cu” biletele prin sindicat” sau alta varianta din bonurile de vacanta sa existe posibilitatea cu lista în noiembrie sa le comande și sa fie plătite cu aceste bonuri.

  0
  0
 8. #10 Comentariu nou

  Salut! As vrea sa stiti toti un fapt, in general necomunicat „in masa”: sindicatele din educatie sunt singurele sindicate (din lume, cred!) care retin cotizatia pe statul de plata al personalului! Si este 10% din venitul brut! Si se incaseaza negresit in fiecare luna! Nu ma apuc acum de calcule cit ar costa sa- l plateasca din aceste venituri, dar nu cred ca ar fi o suma care le- ar strica bugetul (care, oricum, nu prea se stie pe ce e cheltuit!).

  0
  0
  • #11 Comentariu nou

   Si la noi sindicatul retine cotizatia pe statul de plata. Si cine stie cate altele. Si nu cred ca la invatamant cotizatia e 10% din brut. Ar fi niste idioti sa plateasca asa mult. La noi cotizatia e 20 de lei pe luna.

   0
   0
 9. Aşa este, vaccinarea antigripală trebuie făcută înainte de începerea sezonului virozelor.
  Orice medic recomanda acest lucru. Odată declarată epidemia, este tardivă vaccinarea deoarece este perioada de cel puţin două săptămâni până la formarea anticorpilor.

  0
  0