Ministrul Eugen Nicolicea e un slujitor obraznic

Un reporter Europa FM l-a sunat azi pe Eugen Nicolicea, membru UNPR şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, pentru câteva declaraţii referitoare la cazul poliţistului Bogdan Cosmin Gigina.

Vă rog să ascultaţi dialogul ministrului Nicolicea cu reporterul, are 56 de secunde, şi să-mi spuneţi cum vi se pare. Eu mărturisesc că n-am auzit în 25 de ani de presă vreun ministru al Guvernului României folosind un asemenea ton într-o discuţie cu un jurnalist – o discuţie destinată difuzării, să fim bine înţeleşi, pentru că reporterul i-a precizat că înregistrează pentru o ştire iar el fusese de acord.

Aş vrea să reamintesc care este semnificaţia cuvântului „ministru”. Vine din latină, minister, şi înseamnă „servitor, supus, inferior”, cu dezvoltare din minus, „mai puţin, subordonat” plus sufixul teros. Un ministru dintr-un guvern democratic, aşadar, este supusul, servitorul naţiunii, acţionează în interesul ei şi se pune în permanenţă în slujba ei. Un slujitor, domnule Nicolicea, nu un vătaf.

Ce-i de făcut cu un slujitor obraznic cu stăpânul lui?

Articol din categoria: POLITICĂ

20 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Concluzia pentru noi, oamenii: „Am ajuns la Guvern, multumesc!”

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   Adica : bai coaie , norocul tau ca eram pe drum , altfel nici nu stateam de vorba cu tine.

   0
   0
 2. Bună, Vlad!

  Eu și politica, baba și mitraliera, dar noroc că-s hipotensivă, că mă agită rău invincibilii (*insert bad characteristics*) ăștia, e dezgustătoare neobrăzarea lor!

  Ce putem face, noi, tinerii cărora ne plesnește câte-o venă de fiecare dată când citim așa ceva la tine pe blog?

  0
  0
 3. Asta e obraznic, mai stiu cativa care sunt si obraznici si hoti, unii sunt plagiatori si e unul care le are pe toate. Si obraznic si plagiator si hot. Si ce? Ei sunt bine mersi acolo sus si noi suntem jos aici si ne lamentam. Facem ceva? Nu, stam aici si oftam. Si in 2016 ii alegem iar. Trist.

  0
  0
 4. #5 Comentariu nou

  Incredibil. Mi se ridica tensiunea auzindu-l pe acest domn ministru. Cita nesimtire si aroganta din partea lor.

  0
  0
 5. I-aş interzice deplasarea cu maşina în Capitală, în interes de servici. Aşa cum ministra turismului din Danemarca poate să facă 80 km naveta cu trenul, metrou şi bicicletă din garsoniera ei până la birou, poate şi ăsta, că nu-i cad c… nucile! Dacă mai vrea mandat. Dacă nu, dacă toate rudele lui sunt mulţumite acum, poa´să se retragă, undeva unde nu-i convenţie de extrădare. Preventiv…

  0
  0
 6. #8 Comentariu nou

  De doua lucruri sunt sigur:
  1. cei din politica sunt hoti/nesimtit/nepasatori
  2. majoritatea populatiei din Ro este idioata

  0
  0
 7. #9 Comentariu nou

  observația unei ziariste (andreea udrea) e corectă:

  „E adorabil ce frumos evolueaza cazul cu gabi oprea in ciuda unui embargo mediatic evident. Cumva, s-a creat furtuna perfecta si chiar daca scapa cu functia de chestia asta, oprea a devenit mai urat ca adrian nastase. iti provoaca o scarba pe care numai ponta o mai reusea, anul trecut pe vremea. a devenit detestabil, in ciuda modului in care incearca sa controleze tot, in cel mai pur stil politienesc. si poate mai invata si altii: poti sa ai gramezi de bani, acces la informatii, putere, daca esti umflat artificial tot o sa te prabusesti si nu te mai ridici. e chiar caz de studiat, serios, mie mi se pare foarte interesant:)”

  are dreptate pe fond (deși nu are dreptate ca principiu – nu e nimic adorabil când moare un om), iar oprea începe să devină nefrecventabil. păcat că – repet – a fost nevoie să moară un om pentru asta

  0
  0
 8. #10 Comentariu nou

  observația unei ziariste (andreea udrea) e corectă:

  „E adorabil ce frumos evolueaza cazul cu gabi oprea in ciuda unui embargo mediatic evident. Cumva, s-a creat furtuna perfecta si chiar daca scapa cu functia de chestia asta, oprea a devenit mai urat ca adrian nastase. iti provoaca o scarba pe care numai ponta o mai reusea, anul trecut pe vremea. a devenit detestabil, in ciuda modului in care incearca sa controleze tot, in cel mai pur stil politienesc. si poate mai invata si altii: poti sa ai gramezi de bani, acces la informatii, putere, daca esti umflat artificial tot o sa te prabusesti si nu te mai ridici. e chiar caz de studiat, serios, mie mi se pare foarte interesant:)”

  are dreptate pe fond (deși nu are dreptate ca principiu – nu e nimic adorabil când moare un om), iar oprea începe să devină nefrecventabil. păcat că – repet – a fost nevoie să moară un om pentru asta.

  0
  0
 9. Asta e obraznic, cativa sunt obraznici si hoti, unii plagiatori si mai e unul care e si obraznic si hot si plagiator. Le are pe toate. Doar ca ei sunt acolo sus, bine mersi iar noi suntem aici jos si nu facem nimic. Doar ne lamentam din cand in cand. Si eventual o sa ii votam iar in 2016. Trist.

  0
  0
 10. #12 Comentariu nou

  Inlocuieste reporterul cu Romania si ai exact imaginea: tratare cu dispret, sictir, si o flegma la sgarsit! Astia sunt !

  0
  0
 11. #13 Comentariu nou

  Nu este f. politicos :-), dar este inca in ordine …
  Si in vestul Europei sunt din cand in cand ministrii scosi din sarite, mai ales cand reporterii vin cu teme de importanta minuscula.

  0
  0
 12. #14 Comentariu nou

  Furtună intr-un pahar cu apă!
  Orice prost cu funcție abuzează fix la fel! Pentru ca așa sunt învățați!
  Ciorbea, în ’96 făcea tam-tam că el încă locuiește în apartament în Militari. Și acolo locuia, doar că în fiecare seară venea cu famfară de poliție după el! La 10-10:30, invariabil veneau enshpe motociclete cu trompetă și girofar, plus de două ori mai multe mașini invariabil negre! Și traficul la ora aia era lejer spre deloc!
  Dar era premier, ce kkt!
  Generalul ăsta merită și el, dacă premierul merita încă de acum 19 ani! Acum traficul justifică inclusiv două tancuri ca antemergator!
  Până la urmă, dacă îl împușcă vreunul pe Papă în România era nasol! Dar dacă ăsta o pățește, se rupe guvernarea, și asta ar fi mult mai nasol! Pentru ei! Merită și lege ca să își justifice păstrarea guvernării, nu? Stai, e rezolvată deja!

  Sper ca e clară ironia!

  0
  0
 13. #15 Comentariu nou

  Tipul parvenitului care merge la budă, folosindu-se de coloană oficială cu tot tacâmul.

  0
  0
 14. #16 Comentariu nou

  Este inadmisibil! Am ascultat de mai multe ori și nu-mi vine să cred cu cât dispreț vorbește dl. Nicolicea și cum face afirmații aberante. Cum poți să spui că motociclistul poate lua decizia a ieși din coloana dacă se schimba condițiile meteo?????? De când politistul poate lua decizii impotriva ordinelor superiorilor? Domnule Nicolicea, un polițist a murit pentru că a ascultat un ordin.

  0
  0
 15. #17 Comentariu nou

  Am remarcat tonul astuia astazi, la stirile Europa FM – le ascultam pe calculator.. A trebuit sa sterg monitorul de scuipat apoi.

  Tot ce pot sa zic: Obraznic. Nesimtit. Jigodie. Pana si Ponta, alta jigodie, se adresa jurnalistilor la persoana a 3-a, nu ca mu*stul asta.

  0
  0
 16. Asta nu e obrăznicie, e abuz. Structura afirmațiilor, tonul, sunt elemente ale unui abuz verbal. Faptul că un pulete de ministru abuzează verbal un jurnalist e tot un abuz.

  0
  0
 17. #19 Comentariu nou

  Ce sa te astepti de la un porc comunist care a participat la toate invartelile de dupa 1989? A se vedea rolul lui in ”martea neagra”.
  Iar despre comportament nimic de spus, idiotul asta probabil nu a avut niciodata reflexe de comportament social.

  0
  0
 18. #20 Comentariu nou

  DEMISIA!!!

  0
  0