Vodafone

Trei întrebări la care TREBUIE să răspundă ministrul de Interne, Gabriel Oprea

1. Care este articolul de lege în baza căruia a solicitat și beneficiază de coloană oficială?

Nu “în baza reglementărilor legale” aşa, în general. Când, de ce, cum a ajuns să primească antemergător şi închizător, în baza cărei legi, pentru ce perioadă, toate detaliile, să înţelegem şi noi pe ce dăm banii şi, mai nou, şi sângele cetăţenilor acestei ţări.

2. Care era urgenţa de marţi seară care a impus folosirea unei coloane oficiale?

Comunicatul poliţiei spune că ministrul “participase la o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice”. Traseul a inclus o escală la o cârciumă? Da sau nu? Şi care mai era graba după ce se terminase “activitatea”? Şi ce căuta ministrul pe Ştirbei Vodă?

3. De ce n-a oprit marți seară când motociclistul din coloana sa a derapat și murit chiar în fața lui?

Dincolo de încălcarea legii, de abuzul de funcţie sau de nerespectarea procedurilor din interiorul unei instituţii semi-militarizate, dl. Oprea trebuie să explice de ce n-a avut acest reflex uman elementar, care ne deosebeşte de animale.

Cine ar trebui să-i adreseze aceste întrebări? Oricine-l vede undeva. Inclusiv procurorul de caz.

Luaţi aceste întrebări cu copy paste şi împânziţi internetul cu ele.

43 comentarii Adaugă comentariu

 1. Dacă presiunea civică îl dă jos pe jigodia asta, reevaluez regretul că n-am emigrat când puteam s-o fac mai lejer

  Thumb up 0
 2. Las asta aici, pentru cei care își mai aduc aminte despre ce e vorba: http://i.imgur.com/2BoNKeBh.jpg

  Thumb up 0
 3. Vad ca domnul Oprea nu a comentat nimic despre moartea acestui om, iar politia a dat un comunicat fara prea multe detalii. Tare ma tem ca domnul Oprea isi pregateste apararea, sau mai bine zis “si-o fabrica”, urmand sa inventeze vreun eveniment “exceptional” si o situatie “extraordinara” care sa justifice lasarea unui om sa moara in fata sa.
  Eu cred ca domnul Oprea tace inca pentru ca are dificultati in “fabricarea” probelor in apararea sa si de aceea a ordonat si politiei sa dea un comunicat de acest gen, ca sa poata el sa spuna ce vrea mai apoi.

  Thumb up 0
  • #4

   a intrebarile pertinente ale dumneavoastra am rugamintea sa mai adaugati urmatoareleȘ
   1. De ce a iesit fortat din Armata marele general?
   2. Cati ani a slujit efectiv in Armata?
   3. Cum de la statutul de aghiotant al lui Miron Cozma a ajuns DOMNUL GENERAL?
   4. Cand are de gand DNA-ul sa se autosesizeze fata de abuzurile si falsurile in acte si declaratii publice ale acestui mare farsor – APROAPE 1000 DE AVANSARI ILEGALE in anii 2010-2012; plagiat la doctorat; FALS SI INSELACIUNE PRIN declaratii la televizor DACA PENSIA UNI SINGUR MILITAR VA FI DIMINUATA IMI DAU DEMISIA;SANTAJ SI INTIMIDAREA parlamentarilor in adoptarea legii pensiilor militare de stat (CAZ UNIC in istoria parlamentare -seara seantul adopta legea si a doua zi o adopta si deputatii -fara ca ei sa poata contribui cu ceva); ABUZ IN SERVICIU IMPREUNA CU MINISTRUL DUSA prin opturarea accesului la proiectele de legi PROIECTUL LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT nu a fost publicat pe nici un site si la nici un sediu al initiatorului, conform OBLIGATIILOR LEGALE.
   Si lista abuzurilor,minciunilor si inselaciunilor poate continua.

   Thumb up 0
 4. Done and Shared. Nu se poate ca lucrurile sa ramana asa! De atatea zile, parca Oprea a intrat in pamant. Unde e? De se nu a iesit imediat cu declaratie? ASTA NU E COMPORTAMENT DE OM VINOVAT!? NU CEL CE GRESESTE SE ASCUNDE?!

  Thumb up 0
 5. pentru mine e trist că presa mainstream s-a trezit la 2-3 zile după eveniment. stau și mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă n-ar fi existat internetul și presiunea lui.

  în altă ordine de idei, întrebările sunt relevante doar după demisia lui oprea. un subordonat moare și doar tăcerea ministrului pe tema asta e suficientă pentru a-i cere acestui ministru demisia.

  în rest, cu ocazia asta, poate se pune în discuție statutul girofarelor în țara asta. m-am săturat de mașini de poliție, ambulanțe etc. ce-și aprind luminile câteva secunde, la trecerile de pietoni, pentru că șoferilor le e lene să apese pe frână. m-am săturat de girofare pe mașini anaf, pe mașini ce transportă deținuți, în general pe mașina oricărui se simte mai egal în fața legii decât ceilalți, dar nu are niciun motiv să fie sau să se simtă așa.

  Thumb up 0
  • Presa mainstream nu s-a trezit la 2-3 zile. Unele redacţii au reacţionat rezonabil de rapid. Altele încearcă să-l spele pe dl. Oprea cu nişte clăbuci foarte urât mirositori.

  • Daca va uitati pe Google Street View (iulie 2014) veti vedea la restaurantul Excelsior de pe Stirbei Voda o masina de politie si trei motociclete. Cam astea sunt urgentele….

   Thumb up 0
 6. Coloane oficiala NU OPRESTE. Nicaieri, niciodata.

  Thumb up 0
  • la care coloană oficială te referi?

   Thumb up 0
  • Coloana nu, dar demnitarul poate decide altfel. Oriunde, oricând.

  • Coloana oficiala nu e de la carciuma pana acasa, asta asa…ca un exemplu.

   Thumb up 0
  • ESti imbecil! Asa pot sa spun si io ca aia nu era o coloana oficiala.
   Iar daca masina lui Oprea ar fi intrat in groapa in care a cazut motociclistul, atunci nu crezi ca s-ar fi oprit (nicaieri, niciodata cum zici tu)???? Chiar destul de brusc s-ar opri dl oprea, as putea spune! Crezi ca nu s-ar mai aplica legile fizicii? Ca legile penale si cele morale vad ca oricum nu se aplica!
   Era cumva viata si integritatea ministrului de interne in pericol? Pentru ce avea nevoie de motociclisti si masini de polutie?

   Thumb up 0
  • Velu, o insulta nu serveste la nimic.

  • Ba servește, depinde cum o spui. O putea face mai artistic, dar nu contează, tipul merita și mai grele.deci, subscriu!

   Thumb up 0
 7. vlad, „unele” însemnă o televiziune indisponibilă pentru 80% din populația româniei. nu știu ce înseamnă pentru tine „rezonabil de rapid”. însă e clar că, dacă acest „rezonabil de rapid” e la ore bune după explozia de pe internet, atunci e de fapt, „nepermis de târziu”. și dincolo de aspectele punctuale specifice miasmelor dâmbovițene, observația ține de pragmatism: presa mainstream ce nu ține pasul cu internetul moare.

  Thumb up 0
  • Sunt de acord că a existat o anume încetineală în reacţie, dintr-o sumedenie de motive, nu toate murdare, să ştii. Dar, da, netul a devenit un mediu cu propria sinergie, se pot dezvolta rapid alternative la mijloacele clasice de informare, mai ales când acestea ratează startul sau, mai rău, încearcă să dezinformeze (sau să muşamalizeze). Patronii de presă şi politicienii sunt acum precum generalii din primul răzbi mondial – nu înţeleg că războiul informaţional modern nu se mai poartă după vechile reguli. Televiziunile şi ziarele de manipulare au fost masacrate în noiembrie anul trecut. N-au învăţat nimic, acum încearcă acelaşi lucru.

 8. Ca răspuns la #1, uite OUG 43/2015 http://www.funkycitizens.org/cere-si-tu-coloana-oficiala/ – cică și președinții de partide au voie la coloană

  Thumb up 0
 9. Te rog vlad intra pe http://www.mai.gov.ro, siteul oficial al MAI, pe prima pagina se rotesc poze doar cu domnul oprea in diverse ipostaze, parca ar fi pagina lui personala, un adevarat cult al personalitatii.

  Thumb up 0
  • Ar fi de ras daca n-ar fi de plans – am intrat ca sa ma conving, intr-adevar asta zici ca-i frate cu Kim Jong-Un. Departament PR de toata jena, se vede scoala de cadre A3.

   Thumb up 0
  • Am văzut. Ultima ştire cu el era totuşi de pe 15 octombrie – deci nici o acţiune newsworthy marţi.

 10. Te-am auzit de dimineață la radio când vorbeai despre accident. Mai lipsea coloana sonora pentru a-mi da lacrimile :D.

  Thumb up 0
 11. Cum, Ponta a dat dupa accident o OUG cu dedicatie pentru nasul sau ca sa il scoata basma curata?!? Nu pot sa creeeed…

  Thumb up 0
 12. Poate unii nu stiau, dar mi-am adus aminte de asta auzita la Europa Fm:
  Redam mai jos integral textul aparut in numarul 20/2015, aparut in luna iunie, al publicatiei „Migratia si azilul” editata de MAI. (Primul care a semnalat acest articol a fost jurnalistul Catalin Prisacariu pe blogul sau )

  “Reverberatia noastra romaneasca si exprimarea publica a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotatii inalte prin participarea inimoasa-demna-barbateasca si insufletirea intregii festivitati de catre ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Traiesc sentimente de mare respect si aprecieri, alaturi de ceilalti colegi ai nostri din minister, fata de OMUL MINISTRU si MINISTRUL OM – din fruntea Internelor.

  Noi traim in prezent vremuri normale, de apreciere a oamenilor din partea domniei sale, de acordare a tuturor drepturilor conferite de Lege, de creare a conditiilor normale de munca.

  De mult asteptam ziua in care un sef al nostru sa isi aprecieze oamenii, nu numai dupa rezultatele privind statisticile politienesti. De mult asteptam un om care sa ne adune intr-o echipa, sa faca armonie, sa tina la oameni, sa-i determine, sa le ajute familiile celor cazuti la datorie.. De mult asteptam… Si Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a implini si tine toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA – MINISTRUL OM!

  Si politistii, ca si alte categorii profesionale, sunt oameni inainte de toate, si la ei trebuie sa fie loc de a-si putea exprima si trai sentimentele de patriotism, de iubire fata de neam si tara, cu toata demnitatea.

  Va multumim domnule GABRIEL OPREA, Viceprim-Ministru pentru Securitate Nationala – Ministrul Afacerilor Interne – Prim Ministru Interimar – pentru redarea deminitatii cadrelor MAI. Sunt sigur ca fiecare membru al familiilor de romani au spus, dupa festivitatea din 26 iunie 2015, de la Miercurea Ciuc, in gand sau cu voce tare ”Sa-i dea Dumnezeu sanatate!”, si odata in plus cei din Ardeal.

  Iar noi, politistii, alaturi de celelalte cadre ale ministerului nostru, va raportam domnule Prim Ministru Interimar si va spunem, ca oameni: ne bucuram ca, in sfarsit, avem un MINISTRU OM si un OM MINISTRU.

  Cu mana la cascheta, respect si consideratie deosebita

  Inspector general,
  chestor principal de politie
  dr. Nelu POP”

  Thumb up 0
 13. Cum il lauda chestorii lui :

  “Reverberatia noastra romaneasca si exprimarea publica a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotatii inalte prin participarea inimoasa-demna-barbateasca si insufletirea intregii festivitati de catre ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Traiesc sentimente de mare respect si aprecieri, alaturi de ceilalti colegi ai nostri din minister, fata de OMUL MINISTRU si MINISTRUL OM – din fruntea Internelor.”

  Thumb up 0
 14. …si totusi : http://mcscrib.blogspot.ro/
  …sorry, poate-i doar o antiopinie, cine stie ?…

  Thumb up 0
  • Mihai, uite un sfat amical: nu lăsa un comentariu doar ca să-ţi treci linkul şi atât. Participă la discuţie, altfel vei fi marcat ca spam de bloggeri care n-au răbdare cu astfel de trucuri ieftine şi nu mai poţi lăsa dup-aia nici un comentariu vizibil, nicăieri, că nu se duce nimeni după tine în găleata cu junk. ok?

 15. MA intreb oare cata influenta sa ai astfel incat nici o televiziune de stiri sa nu sufle o vorba despre acest incident cu exceptia digi 24.
  Inseamna ca ori sunt platite din bani murdari, ori cei insarcinati cu alegerea subiectelor sunt ofiteri sub acoperire

  Thumb up 0
 16. Ponta: “vreua sa multumesc tuturor celor care isi fac datoria si celor care uneori platesc un pret mult prea mare pentru ceea ce fac, pentru ca societatea romaneasca sa functioneze.” Acum macar stim de ce functioneaza societatea romaneasca asa cum functioneaza: pentru ca oprea reuseste sa manance cartofii calzi. Va dati seama ce se intampla daca se enerveaza din cauza cartofilor reci?!?! Specimene de idioti…

  Thumb up 0
 17. Aș întreba și care a fost traseul real. Inițial s-a spus că veneau de la un restaurant din Cotroceni. Ce să caute un traseu din Băneasa prin Știrbei Vodă?

  Thumb up 0
 18. 4. De ce au acoperit groapa aşa rapid? Deja s-a făcut ancheta?
  (Şi la Mihăileşti tot aşa rapid au acoperit-o.)

  Thumb up 0
 19. Atenție! Pentru toti aceia care am vazut ca au postat diverse articole referitoare la domnul ministru Oprea si nefericitul accident rutier…De cateva zile si mai ales astazi, vad pseudo-jurnalisti printre care si doamna Mandruta, care incep sa foloseasca cazul politistului mort in accidentul din Bucuresti in cel mai populist si ieftin mod cu putinta. Pe langa pseudo/jurnaliști apar si pseudo/avocați si pseudo/analiști politici care isi mai dau si ei cu părerea ca deh…De la colegii din opozitie, nu am asteptari. Ei fac o politica marunta pentru ca asta ii caracterizeaza. Ce ma doare cel mai tare este sa vad insa ca oameni de buna credinta si prieteni au ajuns sa creada aceste lucruri. Intr-adevar cazul politistului decedat este unul real si de regretat. Ministerul Afacerilor Interne a dat un comunicat de presa in acest sens si cred ca lucrurile trebuiau lamurite si incheiate. Cred ca pana la a arunca cu noroiul pe care l-ati improscat in ultimele zile, ar trebui sa va mai documentați putin referitor la cat de mult tine dansul la cadrele de poliție si armata si at de multe a facut pentru fiecare dintre aceștia si familiile lor.Lucrurile bune se vad cu ochiul liber si va spun sincer ca astfel de oameni care sa se lupte pentru interesele angajatilor, ar trebui sa existe in toate institutiile publice. Alt lucru dezamagitor pe care il vad este ca de cateva ore circula o pagina din Monitorul Oficial care spune fel si fel de bazaconii despre o Ordonanta de Urgenta care a fost discutata si a aparut inca din 14.10.2015, fiind in discuții de peste o luna, nu de azi sau de ieri. Ne place sa speculam pentru ca nu avem cu ce sa ne umplem timpul din pacate si nu știm sa apreciem lucrurile bune pe care le fac putinii oameni de caracter din Romania. Sa fim serioși. E penibil sa dam vina pe un om pentru un ACCIDENT regretabil, regret. Condoleanțe familiei si succes romanilor in a-si schimba mentalitatea…

  Thumb up 0
 20. Apar tot mai multe voci care spun ca venea de la spa ul stejari de langa meteo de unde oficial spune ca s a preluat coloana. Poate apar ceva martori care pot confirma sau infirma aceasta ipoteza

  Thumb up 0
 21. Alexandra , pe ministrul om sau omul ministru. Nu iti este rusine acoperitule.

  Thumb up 0
 22. @Petreanu: bre, eu sunt atehnic și poate spun prostii, dar nu poți să afli ce hram poartă “Alexandra”? Și să ne zici după? Mi s-ar părea relevant

  Thumb up 0
 23. Ii tremura postul, oare cui ii va mai duce ea cafeluta calda. Vorba unuia, ce daca a murit un politist bine ca nu s a racit ciorba d lui ministru. Rusine acestui sistem corupt pana in maduva oaselor. Nivelul de indignare a atins cote maxime. Cat sa mai rezistam?

  Thumb up 0