Nu mai se termenă niciodat’

“Păi nici n-avem condiţii. Ia uitaţi acilea, maşini, autobuze, mai ne şi-njură. Noaptea dacă lucrăm ne reclamă la poliţie lumea, că nu poa’ să doarmă. Şi a fost şi mizerii, conducte, ţevi, numa’ de la Enel ce-am găsit… Erea gata dacă aveam loc să ne facem treaba.”

Maistrul dă din mâini în timp ce-mi explică, îmi arată colo maşinile, colo blocurile cu locatari nemulţumiţi, şanţurile din faţa noastră. S-au strâns câţiva muncitori pe lângă noi. “Las’că ne vedem diseară la televizor că frecăm menta p-acilea”, face unul, păţit cu presa.

[nggallery id=2]

De vreo două săptămâni se lucrează în draci la Pasajul Băneasa-Aerogării. Mai ieşim din redacţie la ţigară şi căscăm gura la muncitori. Hărmălaia traficului de la intrarea în Bucureşti a devenit asurzitoare – se combină cu picamere, excavatoare şi foreze. Ce-o fi cu ei?

Nu spun. “Şi pân-acu’ s-a lucrat, să ştiţi, da’ e ca dracu’ cu maşinile, pe un’să le bagi?” Păi văd că trec pe dreapta fără probleme. “Da, da’ colo, la Antena 1, nici nu s-a făcut încă mutările de curent şi canalizare, ce-o fi acolo…” Şi când le-or face? “Păi punem breteaua taman până-n Antenă, ce mai. Hă, s-a termenat cu parcarea lor.”

S-a “termenat” de câţiva ani, deja, dar asta e o altă poveste, care ţine de regulamentele companiei. Mă rog…

“Pân’la iarnă e gata”. Pe bune? Nu cred, poate iarna ailaltă. “Nu, dom’le, în decembre e gata tot. Da’ dup’aia se mută tot balamucu’ dincolo, la Scânteii.” Păi da, că după ce s-au făcut podurile alea pe DN1, la IKEA şi la Metro, la intersecţia de aici, de la Aerogării, s-a împuţit treaba. S-a mutat totul mai încoace.

“Păi ştim, cum să nu ştim – face maistrul. Ce, nu tot noi le-am făcut şi p-ălea? De la anu’, la sigur ne bagă în oraş… şi tot aşa. Nu mai se termenă niciodat'”. Omul îşi subliniază certitudinea cu un scuipat plin de năduf. Bucureştiul ăsta, n-ai ce-i face, dar măcar, uite, îţi dă o pâine de mâncat.

13 comentarii Adaugă comentariu

 1. Pozele alea doua cu otelu’ beton sunt … BETON ! :P

  Thumb up 0
 2. Am gasit si eu una… Si tind sa cred ca de la ea au plecat acele spoturi publicitare cu Dorel … ;)
  http://dragossorinnicula.wordpress.com/?attachment_id=2405

  Thumb up 0
 3. parca vorbeste ciobanul din miorita – nu se mai termena niciodat / brazi si paltinasi i-am avut nuntasi / si la nunta mea a cazut o sosea… ba ia hai sa se termine odata si sa mergem cu masinile ca oamenii p-acolo!!!

  Thumb up 0
 4. da da, sa se termine repede, ca cica 9 femei fac un copil in maxim o luna.

  Thumb up 0
 5. @ LEN ->
  Haioasa poza ta, dar eu ziceam de cele ale lui Vlad ca sunt BETON ca fotografie artistica. ;)

  @ DSN ->
  La linkul tau nu am vazut nici o poza … :(

  Thumb up 0
 6. E greu de urmărit dialogul.

  Şantieriştii dau mai fain când lucrează în teren viran :).

  Cât despre ritm… e dictat de bani şi de capetele peştilor. Dea, alea de se-mput.

  Thumb up 0
 7. Ba da, DSN, e un link greşit. Mai încearcă o dată.

  Thumb up 0
 8. De ce sunt oare numai (sau mai mult) muncitori batrani? Si poza cu foreza imi inspira ceva asa, post-sovietic…

  Thumb up 0
 9. Imi cer scuze, graba dauneaza grav validitatii link’ului! …
  I’am facut loc fotografiei cu pricina intr’un post si acum o puteti vedea in pagina principala sau aici http://dragossorinnicula.wordpress.com/2009/04/16/departe-de-bucuresti/

  Thumb up 0
 10. E Romania, nu ti se pare normal sa se tot amanr lucrarile? sa se mai traga ceva de pe undeva?

  Thumb up 0