O clădire prinde viaţă

Joi seară am fost gură-cască în Piaţa Universităţii – şi m-am simţit bine cu mirarea mea încântată, la fel ca alte câteva sute de bucureşteni întâmplaţi şi ei prin centru, traşi pe dreapta de imaginea incredibilă a unei clădiri care prinsese viaţă.

Între orele 21-23, pe clădirea Facultăţii de Arhitectură Ion Mincu a fost proiectat un spectacol de video-mapping 3D conceput special pentru trăsăturile faţadei. Ferestrele, cornişele, streaşina clădirii s-au însufleţit, ca prin minune; întreaga clădire a dansat, a vibrat, s-a deschis, s-a împachetat şi despachetat, s-a deconstruit şi s-a reconstruit în 4 secvenţe animate cu ajutorul unor puternice proiectoare HD.

Am tras un pic de video:

Înduioşătoare reacţia spectatorilor din piaţă, uluiţi de cadoul primit aşa, complet pe neaşteptate. Aplauze şi chiuituri la sfârşitul fiecărei proiecţii, cu întrebări oarecum dezamăgite – „asta-i tot?”

Secvenţele (nu sunt toate în filmare) durează, cu totul, 7 minute. Unul dintre băieţii implicaţi în proiect mi-a spus că echipa lucrează din martie pentru această producţie – graficieni, animatori 3D, programatori, tehnicieni etc. Evenimentul a fost oferit bucureştenilor de Orange, care vrea să-şi comunice şi pe această cale noua semnătură de brand – „today changes with Orange”.

Din păcate, acest spectacol nu are decât două reprezentaţii – asta-i vestea proastă pentru cei care l-au ratat joi seară.

Vestea bună e că a doua (şi ultima) proiecţie va fi pe 14 mai după ce se întunecă, în cadrul Nopţii Albe a Muzeelor. Dacă ieşiţi cumva în oraş sâmbătă seară (zeci de mii de bucureşteni o vor face), vă recomand cu toată sinceritatea să treceţi şi pe la Universitate. Chiar merită.

Articol din categoria: ACTUALITATE, ADVERTORIAL

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. Am deja bifat pe lista de TO DO pt maine seara.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Nu am fost acolo, dar am vazut transmisia de pe net. Impresionant !

  0
  0
 3. Am fost si eu si mi s-a parut intr-adevar deosebit. Nu voi pierde nici partea a doua. Se potriveste perfect cu Noaptea Muzeelor!

  0
  0
 4. #4 Comentariu nou

  stie cineva si ora la care are loc treaba? Vreau sa o vad live!

  0
  0
 5. Pai presupun ca tot de pe la 21, dupa inserat.

  0
  0
 6. #6 Comentariu nou

  Doar atit: uau!
  O sa incerc si eu sa ajung miine.

  0
  0
 7. #7 Comentariu nou

  este ceva destul de vechi in lumea artei digitale. Samsung a facut deasemenea o demonstratie in amsterdam anul trecut care mi sa parut destul de impresionanta.

  0
  0