Pasajul Basarab şi un necesar apel la violenţă

Nu cred că mai putem spera. Nu există nici o cale de a stârpi metehnele administraţiei publice din această ţară. Nu putem scăpa de coloniile de dăunători care ne-au luat în stăpânire. Nu ne putem scutura de paraziţi. Toate desinsecţiile au eşuat, toate sterilizările au dat greş. Votul este inutil, alegerea imposibilă, minciuna veşnică, noi, victime fără şansă. Suntem blestemaţi. Ne trebuie voodoo, nu democraţie. Ne trebuie descântece, nu legi. Ne trebuie vraci, nu judecători. N-avem ce căuta în lumea civilizată. Nu ştim ce-i aia şi nu putem nici să-nvăţăm.

Iată o ştire transmisă de Mediafax la 19 decembrie 2000:  „BUCUREŞTI – Primarul general al Bucureştiului, Traian Băsescu, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi cei ai Ministerului de Finanţe au semnat, marţi, acordul de finanţare, în valoare de 110 milioane de euro, pentru cinci proiecte edilitare din Capitală. Finanţarea construcţiei Pasajului Basarab, a parcării subterane din zona Gării de Nord, modernizarea a 65 de tramvaie Tatra, contorizarea individuală a consumului de energie termică a fiecărei scări de bloc şi reabilitarea străzilor vor fi asigurate jumătate de către BEI şi jumătate de la bugetul de stat.”

Un deceniu mai târziu nimic din toate astea nu există. Nimic nu s-a făcut. Nici un vinovat, nici o responsabilitate, nici o pedeapsă. Ţara e locuită de nici-oameni care nu merită nimic.

Iată ce-i scria premierului Adrian Năstase reprezentantul Comisiei Europene, Jonathan Scheele, în decembrie 2002: „Dragă domnule Prim Ministru, vă scriu ca să-mi exprim îngrijorarea faţă de impasul continuu referitor la împrumutul BEI pentru Municipalitatea Bucureşti, cauzat de disputa între Primarul Băsescu şi majoritatea din Consiliul General. Situaţia este cu atît mai inexplicabilă cu cît acordul de împrumut a fost deja aprobat de Parlament şi am înţeles că liniile de bază ale proiectului au fost anterior aprobate de Consiliul General.”

Păi ce să înţeleagă englezul din România?

După alţi 2 ani, în vara lui 2004, primarul general Traian Băsescu spunea, într-un interviu pentru agenţia Mediafax, că „pasajul suprateran de la Basarab (este)  în valoare de 67,8 milioane de euro, fără TVA.” Ştiţi la cât a ajuns azi, ziua în care Consiliul General a blocat (din nou) continuarea lucrărilor? 284 milioane de euro, potrivit consilierilor PSD, care au invocat (şi) costul uriaş ca să voteze împotriva investiţiei.

Mai trec 2 ani şi, în vara lui 2006, alt primar general, Adriean Videanu, declară că începerea lucrărilor este iminentă, pentru că „mai sunt de rezolvat unele probleme legate de achiziţia de terenuri sau expropieri, după caz. […] După primele contacte cu proprietarii am ajuns la concluzia că pentru foarte puţine locaţii vor fi necesare procedurile de expropiere. În rest, există disponibilitate, toţi au înţeles necesitatea investiţiei. […] Suma pe care o vom aloca, atât pentru achiziţii, cât şi pentru expropieri, este una destul de mică, pentru că o mare parte din terenuri este proprietate de stat, aş putea spune că în proporţie de 90 la sută este proprietate de stat”.

Toţi au înţeles… nici o problemă… ce vrăjeală! Vă daţi seama că dl. Videanu este acum ministru al Economiei? Înţelegeţi cam în ce hal e ţara asta? Pe mâna cui a intrat?

Iar astăzi, 19 februarie 2009, al treilea primar general care se ocupă de construcţia acestui pod peste pământ, Sorin Oprescu, zice, cf Agerpres: Pasajul Basarab trebuie continuat, indiferent ce spun ‘unii sau alţii’.

Aş vrea să fac un apel solemn şi foarte hotărât la violenţă. Haideţi să dăm foc la toate casele astea de nebuni care ne guvernează. Dacă scapă şi din flăcări, măcar avem dovada că România chiar este Iadul, şi astfel ne recăpătăm speranţa că va exista un sfârşit pentru toate, odată cu Apocalipsa.

Articol din categoria: POLITICĂ

39 comentarii Adaugă comentariu

 1. Si uite de-aia, pe zi ce trece, tot mai multi oameni care constientizeaza ca au totusi dreptul la o viata normala, decid sa plece si sa nu se mai intoarca pana la remedierea situatiei – adica niciodata.
  Presupun ca in 2100 Romania va ramane o tara de cimpanzei manelisti.

  0
  0
 2. De zeci de ori am rezonat la ceea ce ai scris. O faci cu pasiune, placere si convingere. Se vede. Si azi suntem pe aceasi lungime de unda. Iar clipa cand acesti misei vorba lu’ conu’ iancu vor plati cred ca nu e departe. Traiesc zilnic intr-un ocean de nemultumire, de frustrare. De fapt traim cu totii. Lipseste micul declic. Si atunci sa te tii. Ce jandarmerie, ce politie, ce servicii! Stii doar ca Base a fost sfatuit de servicii ca de revelion sa nu apara in P-ta Constitutiei. Probemele noastre ale celor de rand, oamenii obisnuiti, nu sunt rezolvate de nimeni. Totul in tara asta e incalcit, genereaza coruptie si haos. Incepand cu traficul rutier, feroviar si terminand cu justitia. Nimic nu e lin, clar, totul e cu subinteles, subtil, si alunecos. Te duci la farmacie si nu gasesti medicamentele fara de care te ia dracu. Te duci la magazin si una scrie pe raft alta platesti la casa. Te duci, culmea, sa dai bani la stat si culmea statul face orice este posibil sa nu iti ia banii si aici vezi lipsa timbrelor juridice de pe piata (pe un asemenea rahat in valoare de 0.3 lei am dat la arhiva de la curtea de apel unei doamne de altfel foarte dragute 10 lei da da citesti bine), programul „pana la 14.00” de la ghiseu, functionari indolenti. Criminalii umbla liberi ca pe timpul lui Ceausescu, pentru ca judecatorii s-au trezit prost dimineata. Poduri nu se fac ca sunt ilegale. Au ajuns toti gangavii si toti lingaii in frumtea tarii. S-a dus dracu si selectia naturala in tara asta blestemata. Cu cat esti mai incompetent cu atat ajungi mai sus, mai bine, traiesti mai in lux. Nu am nimic ca bogatii dar am ce am cu hotii si vai, e plin de hoti omule. Vlad, Romania nu mai are nici o sansa. Aici trebuie sa dea cineva cu bomba atomica iar cei care vor popula pe viitor acest pamant s-o ia de la capat, cu alte legi, cu alte reguli. Ma ingrozesc si eu de cum am ajuns sa gandesc. Copiii mei din pacate vor creste in mizeria asta de societate. Si nu vreau. Ma gandesc din ce in ce mai des sa plec din tara dar nu in europa, nu in america (SUA, Canada) ci in Noua Zeelanda sau in Argentina. Adica pe partea cealalta a lumii. Sa fiu cat mai departe de tara asta plina de jeg. Aici nu mai e de trai.
  Numai de bine.

  0
  0
 3. am si eu o rugaminte, daca se poate. daca incepeti violenta, luati-o si voi, frumos, de la banu manta incolo inspre victoriei, ca incoace riscati sa dati de mine si nu-i frumos. ma rog, ca pana la turda sa zicem ca nu m-as supara, dar nu sariti de caraiman ca-i problem :))

  0
  0
 4. OUCH!
  Si eu care ma plangeam ca birocratii din Toronto nu-s in stare sa-mi trimita un URL 🙂
  Chiar asa, cum se face ca tu esti singurul nu scandalizat, dar care macar pare sa-si aminteasca?!?

  0
  0
 5. Dar de cretinii ăia din „societatea civilă”, care au blocat în justiţie proiectul nu ai nimic de zis? Nu te-a interesat cine le dă banu’? Hai să n-o dăm toată pe politicieni, că mai sunt şi alţii în ecuaţie! Inclusiv voi, jurnaliştii, şi ştii bine că aşa e, pentru că Traian Băsescu este produsul vostru. Avea, n-avea dreptate, l-aţi sprijinit, pentru că aţi crezut că trebuie să-l urâţi pe Năstase. Foarte bine, acum suportaţi consecinţele alegerilor voastre. E frumos să faci apel la violenţă, dar poate o luaţi şi voi peste bot. La înghesuială dispar nuanţele.
  Ceea ce n-ar fi tocmai rău: nu doar politicienii trebuie să fie responnsabili, şi restul zuze! Ştii, dezvolţi şi tu, ca şi colegii tăi, un populism la fel de tembel ca şi politicienii, politicieni de care vrei să fugi ca dracu de tămâie. Nu ţine şmecheria!
  Libertatea, inclusiv libertatea de exprimare, nu are sens în lipsa responsabilităţii. Asta ne lipseşte TUTUROR, pentru a forma o societate normală.

  0
  0
 6. #6 Comentariu nou

  Adevar grait-ai !! Si nu doar ca nu mai termina pasajul naibii, dar au si blocat o strada pentru acces din Politehnica spre Grozavesti ca sa aseze pilonii pentru pasajul nimanui. Peste 200 milioane de Euro pentru trei piloni si 2 km de pasaj .. Doamne iarta-ma, prosti suntem ca le permitem, pe cuvant !

  Fain ai scris, mai revin !
  Ciao

  0
  0
 7. #7 Comentariu nou

  Of, dom’ Constantin, iar eşti în confuzie. Vina nu e a celor care au contestat în justiţie lucrarea, ci a celor care n-au respectat legea atunci când au trecut la exproprieri. Acţiunea în instanţă este un efect, nu o cauză.
  Iar că presa nu l-a simpatizat pe Adrian Năstase… tare mi-e teamă că a fost doar o chestiune de reciprocitate în sentimente…

  0
  0
 8. #8 Comentariu nou

  @Zamolxis: Nici cu Toronto nu mi-e rusine, la -20C de 3 luni si 85% indieni si paki…noroc ca nu au descoperit prietenii elefantilor manelele.

  @ Gheorghe Constantin: Pe Basescu l-am votat ca sa ne scape de Nastase caruia incepuse sa ii placa de o mica dictatura, gen Iliescu ’90-’96 si pentru inceput pusese botnita presei. Marinarul mai trebuia eventual sa ne modernizeze. De unde D-zeu sa stiu ca ne va maneliza? 🙁

  0
  0
 9. Tot aud tâmpenia asta cu Năstase dictatorul. Explicaţi-mi şi mie cum stă treaba: de ce era dictatură? Pentru că nu-şi făcea şedinţele de guvern sincron cu televiziunile de ştiri? Pentru că unii luau publicitate de la stat şi alţii nu? Că totul s-a învârtit în jurul acestor bani. Şi a faptului că patronii au luat şi jurnaliştii de teren au luat-o în mână.
  Ia să vedem câte posturi de televiziune, de radio şi câte publicaţii s-au înfiinţat între 2000 şi 2004, că era dictatură, nu-i aşa. Asta cu botniţa n-am văzut-o. Şi am trăit în România asta reală, nu în România din capul unora sau altora.
  Revenind la Pasajul Basarab, el a fost de la început o tâmpenie mult prea costisitoare. N-a cârâit nimeni, cu excepţia locuitorilor din zonă, pentru că jurnaliştii şi societatea civilă avea un duşman, fals, dar duşman, pe Arogant. Acum se fac că plouă, că ei n-au nicio vină. Ba mai şi joacă teatru.
  Şi pentru Vlad: tot n-am aflat cine dă banii celor două ONGuri. Până nu aflu, nu cred în „altruismul” lor. Sau transparenţa e doar pentru proşti? Apropo: ai în Cotidianul cele trei „monumente istorice”, care ar trebui să coste, în cazul în care pasajul nu e de utilitate publică, 140 de milioane de lei noi. Adică vreo 35 de milioane de euro. Adică şi 7500 de euro metrul pătrat. Tu ai ridica mâna fără să-ţi tremure? Cinstit, ai ridica-o?
  De ce ar ridica-o alţii? Doar să dea satisfacţie băieţilor deştepţi?
  Aveţi în spate un trust de presă extrem de puternic şi de influent în România. Ä‚sta chiar e un subiect mustos. Nu prea vă dă afară din casă interesul să vedeţi dincolo de aparenţe. Poate o faceţi…

  0
  0
 10. @Gheorghe Constantin:
  Matale nu-ti aduci aminte de excursiile fostului premier prin tara cu alai purtator de camere video si microfon, de elogiile aduse prin presa (daca le-ai uitat, iti recomand o excursie in Constanta si cateva minute de vizionare a stirilor TV Neptun), de ziaristi cu urechile taiate prin Vrancea ca au cutezat sa spuna ceva rau de stapanire, de…

  Si acum, Oprescu se face ca se lupta cu Consiliul. Cine a votat in grup pentru declararea pasajului ca obiectiv de interes public si cine impotriva? PDL+PNL au fost pentru iar PSD-ul a votat in corpore impotriva. Ah, stai, Oprescu e independent, nu e din PSD iar in timpul liber lucreaza la fabrica de ciocolata, sectia impachetare cu staniol. Si uite cum se lupta el cu Consiliul, zici ca e Basescu de acum cativa ani. Il asteptam si la presedentie sa se lupte cu aia rai. Ura, ura!!!

  0
  0
 11. Vlad, de ce nu se dă la ştiri în fiecare zi, prima ştire: „Cutare şi cutare blochează construcţia Pasajului Basarab” ?

  0
  0
 12. Eu am zis de mult sa le rasplatim „grija” fata de noi cu citiva plumbi tintiti intre ochi. Plumbi din aia crestati, cu care am fost serviti si noi la Revolutie, stiu astia de la putere despre ce e vorba…

  0
  0
 13. Chestiunea pasajului Basarab va fi , cum spui , transata peste ani si ani .Si cum noi generalizam de obicei , adica avem in singe metoda mersului de la particular la general , nu ma mir ca vom construi multe obiective turistice . Miile de turisti vor putea admira megaliti si dolmene in centrul unor munti ( de gunoaie ) si se vor intreba cine sunt druizii acestia ce au lasat umanitatii asemenea constructii , al caror sens , le scapa deocamdata.plecatdeacasa.blogspot.com

  0
  0
 14. #14 Comentariu nou

  Vlad, ce articol…Ai exprimat toate sentimentele pe care unii dintre noi, repet, unii dintre noi, le au zilnic….Multumesc!
  Nu cred ca romanii vor avea vreodata curajul sa priveasca realitatea in fata, sa constientizeze tarele societatii de r..h..t in care traim, societate pe care noi, prin ceea ce suntem, am creat-o, si sa actioneze in consecinta! De fapt, nu cred ca e vorba de curaj, e vorba de constructia complet tembela si plina de lasitate a romanului, plina „lasa-ma, ca sa te las”, de „las’ ca merge si asa”, de „je m’enfiche, daca am ce manca, eu, zilnic, e ok”, plina de „nu te poti lupta cu sistemul”…Vai de capul nostru, mi-e scarba!

  @Sorin: Sorin, ce declic? Ma faci sa rad!!! Romanii nu vor reactiona nici dupa 100 de ani plini de declicuri…Niste lasi…

  0
  0
 15. #15 Comentariu nou

  Unde esti tu Tepes-doamne , ca punand mana pe ei ,/ sa-i imparti in doua cete : in smintiti si in misei /. Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni / sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni……………..”EMINESCU” Cata dreptate avea ! Si pe zi ce trece incep sa cred ca ar fi singura solutie

  0
  0
 16. eu sunt sigur ca oprescu va termina pasajul…adica il va darama din temeli. si gata!

  0
  0
 17. temelii ..

  0
  0
 18. pt cealalta elena schimbati te rog nic name nu vreau sa fiu confundata pe blog. acum sa revenim la oile noastre privind din provincie capitala apare ca un balamuc. indiferent cine afost la putere a considerat orasul o vaca de muls dar mai ales a cautat sa ocoleasca legile care de care mai fistichiu ca sa se poata lauda cine a fost ce mai cel in domeniu. degeaba toate autoritatile nationale sint la voi , de fapt orasul e al celui mai smecher si mai tare dintre hoti. si ca o generalizare in realitate toata romania e no mans land . scuze daca n-am scris corect in engleza da n-am studiato si am scris dupa ureche si apoi sint prea suparata pe bucuresti dupa ce de acolo ne vin toate nenorocirile

  0
  0
 19. Eu am impresia că uneori mă adresez unor retardaţi mintali, care nu înţeleg nimic din ceea ce citesc. Cum mai putea vota Consiliul Municipal declararea pasajului de interes public, când tocmai asta reproşează instanţa: că a votat acest statut fără a avea dreptul s-o facă? Poate nu mă credeţi pe mine, atunci citiţi aici: http://www.ziare.com/Continuarea_procedurii_de_expropriere_la_pasajul_Basarab_respinsa-681437.html. Era vorba de continuarea procedurilor de expropriere. Adică , aşa cum am spus, de aruncat pe fereastră încă 105 milioane de lei, adică circa 25 de milioane de euro pentru o poartă şi două coşmelii. Şi chiar dacă se aproba suma aia, sentinţa tot bloca lucrările. Am întrebat, dar toată lumea se face că nu înţelege: cui aparţin acum coşmeliile alea, cine ia banii?

  Cine a luat comisionul de succes pentru împrumutul de la BEI? De ce a plătit Traian Băsescu, din bani publici, fără aprobarea Consiliului Municipal, studiul de fezabilitate? Cum a scăpat de procesul de la Curtea de Conturi, care îi imputa peste un milion de euro în această afacere? Unde este acum consilierul PSD care i-a salvat pielea lui Băsescu, votând pentru aprobarea studiului de fezabilitate DUPÄ‚ ce plata fusese făcută, hotărâre nulă de drept, şi DUPÄ‚ ce Curtea de Conturi se sesizase? Aici DNA nu are nimic de căutat? Sau Morar are orbul găinilor când e vorba de gaşca asta de hoţi din jurul lui Băsescu?

  Mă doare în cot de toţi: politicieni, jurnalişti, analişti, directori de conştiinţe, care fac o mare şi fericită familie de jefuitori ai banului public. Nu pot suporta să fiu minţit în faţă, mai ales când ştiu ce şi cum.

  0
  0
 20. Stai linistit Vlad ca murim noi singuri. Doar am refuzat sa ne facem vaccinul anticancer, ai uitat ?

  0
  0
 21. #21 Comentariu nou

  Am votat încrezãtor cu Bãsescu, iar acum îmi dau cu pumnii în cap în fiecare zi, înainte de micul dejun.
  Pentru cã boul e consecvent, am votat la fel de încrezãtor si cu Oprescu, iar acum fac pregãtire fizicã si mentalã pentru încã o reprizã zilnicã de pumni, dar în ouã.
  La apelul ãla solemn si foarte hotãrât, mã înscriu foarte solemn si extraordinar de hotãrât, cap de listã. Eu aduc canistre, chibrituri si fitil. De benzinã n-am bani, puneti si voi de-o chetã.

  0
  0
 22. hai ca sunt destui care traiesc in ro cu senzatia de claustrofobie. ok. le dam foc nesimtitilor.
  si dup’aia?

  0
  0
 23. #23 Comentariu nou

  Mi-a venit sa plang citind, pentru ca este atat de adevarat ce ai scris incat doare al naibii de tare. Doare al naibii de tare cu fiecare secunda care trece si-mi dau seama cat de tare ne scufundam in mocirla asta de tzara si-mi vine sa ma dau cu capul de pereti ca INCA mai am puterea sa sper. In ce? nici eu nu stiu…
  PS: Contribui si eu cu un cocktail Molotov 😉

  0
  0
 24. #24 Comentariu nou

  Petreanu, inteleg ca tu esti un fel de NEO scapat de sub Matrixul rudotelului. Mi-a placut. Da’ daca am ajuns la violenta, ok, radem, glumim, da’ ce-ar fi sa-ti iei tu totusi rudotelu….)) Nu de alta, dar citind posturile mi-am dat seama ca ai inceput sa aduni emoiotzi. La fel cum tu nu vei deveni niciodata violent nici ei nu-shi vor taia vreodata venele deci sunteti cu totii ok. Mai ales daca maine nu uitati rudotelu, da?

  0
  0
 25. @constantin gheorghe: normal e sa te informezi din surse cat de cat normale, in care autorul articolelor chiar se semneaza.

  In alta ordine de idei: nu banii sunt problema acum, atata timp cat ei exista. Oprescu a reusit anul trecut chiar sa ramana cu bani necheltuiti, bani pe care Primaria i-a pierdut din cauza asta. Problema e ca stam de o groaza de timp cu santierul ala acolo. In afara de asta traficul e cum il stim. Banii i-am dat deja.

  Poarta aia de berarie e, dupa cum scrie in Cotidianul, al Heineken, Heinken care a vrut sa o darame dar nu a primit aprobare.

  0
  0
 26. Naşu mare, tu înţelegi cum funcţionează finanţele publice? Banii ăia necheltuiţi erau din împrumutul pentru pasaj, şi nu pot fi cheltuiţi pentru altceva. Nu au fost pierduţi, ci se plătesc pe măsură ce se construieşte ceva. Plăteşti doar nişte penalizări dacă nu-i foloseşti la timp, plus costurile finanţării.

  Poarta aia e o poartă, pentru că pasajul nu trece prin fabrică. Băieţii care deţin fabrica de bere se folosesc de ocazie pentru a o dărâma cu totul, ghici de ce! Acolo e un ghem de interese ce trebuie descâlcit de DNA, care, cu Morar în frunte, nu va mişca un deget, pentru că dâra de căcat duce direct în poarta Cotrocenilor, trecând, evident, pe la poarta Ministerului Economiei. Când tocmai ţi-a semnat decretul de numire, tu i-ai face aşa un pocinog Marelui Cârmaci?

  Aşa că dacă vlad tot are vise piromane, poate începe de altundeva, nu de la pasaj. Pasajul e consecinţa, cauza e alta.

  0
  0
 27. Nu, primarele a pierdut alti bani, nu pe astia pentru pasaj. Oricum, problema e aceeasi: banii sunt facuti sa fie cheltuiti si pierdem mult mai multi bani daca o lalaim si nu numai din dobanzi si penalizari ci din timp pierdut, nervi, transport, etc.

  Aparent nu ai nicio treaba cu zona daca ti se pare suma mare, macar pentru igenizare. E o zona considerata centrala, trecuta in zona zero in toate proiectele de impoztitare, dar care colcaie de prostituate si e plina de case de tigani considerate monumente arhitectonice.

  0
  0
 28. #28 Comentariu nou

  . ..eu zic să arunci tu prima piatră, Petrene!
  Că la vorbe ştiu că eşti bun. Fapte aş vrea să văd, de la tine, o data în viaţa ta !

  0
  0
 29. Hai sa facem si putin haz de necaz.
  Mai multi pustani cu pancarte si liste opreau masinile la intersectie. / Ce faceti voi aici, dragii mei ? / Pai facem o cheta publica, incercam sa scapam de parlamentari. / Si cam cit da lumea ? / Pai circa 5-6 litri de masina, cit are si omul in rezervor.

  0
  0
 30. #30 Comentariu nou

  Mare talent in ale scrisului ai mai Vladute,felicitari!
  Cred ca noi romanii ne-am obisnuit sa traim in minciuna,in jeg, in ticalosie.Nu ne mai doare, nu ne mai afecteaza,ne-am imunizat.
  Mi-e teama ca toate aceste scursori au sa persiste si ca asta-i lumea in care vor trai si copii mei.Asta nu-mi da pace!

  0
  0
 31. #31 Comentariu nou

  @mishu
  Iti raspund cu mare intarziere, probabil ca n-o sa mai citesca nici dracu’ randurile mele, dar le scriu si eu asa, de amorul artei.
  Mai draga @Mishu, dacã nu ai sesizat cã apelul din finalul articolului e doar un mod amar, ca si numele blogului, de a face haz de necaz, inseamna ca nu stai prea bine cu intelectul. Ba chiar as putea zice, cu convingerea cã nu gresesc, cã stai rau de tot, daca nu ai inteles ca si comentariul meu, cel cu canistra si chibriturile, a fost dat tot in gluma. Si, nepricepand ceea ce pentru neuronul tau era prea complicat, m-ai etichetat drept emoiot.
  Din pacate, pe tine nu te poate ajuta nimic, nici Rudotelul, nici altceva. Norocul tau e ca boala asta a ta, chiar daca e incurabila, cel putin nu doare.
  Mai bine du-te si te pishu, Mishu.

  0
  0
 32. #32 Comentariu nou

  niciodata pina acum nu am simtit o nevoie dureroasa de a pleca din tara asta si de a lasa totul in urma. nu e zi lasata de dumnezeu in care sa nu aud de vreo grozavie sau de-o nenorocire. daca ma uit in jur, la felul in care se intimpla lucrurile, mi-e scirba. si nu vreau sa aud de la nimeni bla-bla-ul cu puterea e in noi… ce pot eu sa fac daca trei proiecte mari erau bugetate cu 110 mil de euro si peste 8 ani numai pentru un singur proiect dam 300? sa ies in strada, sa dau cuiva in cap, sa urlu? CE? daca deschizi televizorul vezi cum politicienii se dedau la actiuni populiste, incearca sa reactiveze electoraul lui Vadim si se iau de maghiari. sau o minunata televiziune de stiri prezinta la ora de audienta pe perkins, asasinul economic ca sa intelegem noi prostii cum altii ne-au vindut tara si de asta sintem rupti in coate.
  cred ca romania devine din ce in ce mai mult tara lui no comment.

  0
  0
 33. @Samuel de la CN Tower
  hai frate, da’ de casele de carton nici un cuvant ? nici despre mancarea de plastic ? ca sa nu mai vorbim de absenta vietii sociale, robotizare si celelalte marote. ce dracu, au inceput baietii cu ochi albastri sa oboseasca ?
  ps : cine dracu te pune sa stai la toronto la -20 cu paki ? vino la vancouver, poate-ti plac kinejii
  @restul
  e o vorba din bobor, cica nu-mi da doamne cat pot duce. se pare ca domnu inca nu v-o dat destule, ca vad ca le duceti destul de bine, asa ca e loc de la mai mare

  0
  0
 34. vlade, da-l la dracu de pasaj, ma pish pe ele de autostrazi, nu ma intereseaza soselele de centura. dar sa mor eu daca inteleg de ce nu iesiti in strada cand apar cazuri ca cel al violatorului lasat liber ca nu prezinta pericol social. DE CE ?

  0
  0
 35. e, uite ca datorita lui basescu s-a facut pasajul basarab. Voi puteti sa va sinucideti.

  0
  0