Propagandiștii putiniști în România: ori tâmpiți, ori ticăloși

George Simion la un protest. Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

După o scurtă perioadă de confuzie, s-au reactivat trolii putiniști și idioții lor utili. S-au reîmpuțit rețelele sociale (mai ales Facebook, unde proliferează haznalele de propagandă) și sunt împinse din nou în față fecalotemele anti-UE și anti-NATO (o listă aproape completă a acestora găsiți aici).

Unele dintre aceste manipulări sunt jignitor de evidente, altele lucrează cu ricoșeuri.

Iată-l pe Simion Sputnikul băgând vrăjeală la popor: „Sunt cu Zbigniew Ziobro, ministrul de Justiție din Polonia, și spunem împreună NU atacului Bruxelles-ului și Moscovei asupra țărilor din Europa Centrală și de Est”.

Ați prins șpilu’? Adică nu doar Rusia atacă, ci și Brucselu, m-ai înțeles?

Asta e una dintre liniile străvezii de atac propagandistic putinist pentru țările în care rușii nu sunt și nu pot fi iubiți, din cauza traumelor istorice pe care (ni) le-au provocat. Dacă frontul filorus e oricum pierdut, atunci măcar să strice, pe cât se poate, înclinațiile europene ale națiunii respective, agitând momeli naționaliste pentru înțepat fraieri.

„Atacă” și UE, și Rusia? Ce mi-e Mariupol, ce mi-e Galați, tot un drac, nu? Dar cum nu se mută la Harkov, de pildă, acești fini observatori ai identității dintre Moscova și Bruxelles? Că tot sub „atac” e și acolo, și aici.

„Să fim neutri, să stabilim neutralitatea României”, mai rage la ecranul telefonului și madam Șoșoacă, pentru amețirea prostimii. Nu există „neutralitate” pentru România în coasta Imperiului Rus. „Neurtralitatea” pe care ne-o cadorisesc trolii putiniști este a Moldovei, ținută de Moscova în orbita sărăciei din 1991 încoace.

La drept vorbind, nu există decât două posibilități, în cazul în care cineva distribuie propagandă putinistă: ori e ticălos, ori e tâmpit. Din această alternativă el nu poate ieși.

Articol din categoria: ACTUALITATE

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. ce rupți sunt ăia de la Project-e, la fiecare 2 paragrafe întrerup cu recomandări imense. cineva e teribil de prost acolo.

  7
  20
 2. „La drept vorbind, nu există decât două posibilități, în cazul în care cineva distribuie propagandă putinistă: ori e ticălos, ori e tâmpit. Din această alternativă el nu poate ieși.”

  Ori ambele, de ce sa excludem aceasta posibilitate?

  16
  10
 3. #6 Comentariu nou

  O mică sugestie Vlad: tâmpiți și ticăloși.
  Nu l-aș pune pe “ori” intre cei doi termeni.

  Mă uitam la un documentar despre WW2, și era o secvență în film cu vizita nemților de rând în diverse lagăre de concentrare, dupa câștigul aliaților. În acea secvență poți vedea privirile acelor oameni. Din privirile lor poți observa două categorii clare: cei care sunt cu adevărat îndurerați și scârbiți de cele descoperite acolo, și cei care sunt complet pasivi (o buna parte din lungul șir de vizitatori).

  Acea secvență are o corespondență directă în “Uniunea Sovietică” de azi: pe de o parte sunt cei puțini care înțeleg răul pe care-l produce poporul rus (da, nu-i doar Putler de vină, că doar nu conduce el tancurile singur si nu dă el direct cu bombe, ci vina o poartă o bună parte din popor care-l susține orbește), iar pe de alta parte îi ai pe cei care se simt îndreptățiți sa decurgă la astfel de nenorociri (doar pentru ca pot si pentru că au o educație în acest sens).

  În Romania îi avem pe cei slabi de minte, care au înghițit toate “rahaturile vărsate” de presa “liberă” în ultimii 15-20 de ani. Dacă în primii 10 ani de democrație românii erau interesați mai mult de “entertainment” la TV, în ultimii 15-20 de ani pare să fi migrat tot mai mulți către politică. Ei înțeleg acum limpede (din informațiile pe care le înfulecă de la RTV si A3) că totul este o făcătură a vestului pentru a acapara cat mai mult teren al dacilor liberi.
  Toti acești măscărici (din păcate unii sunt chiar printre amicii mei sau membri de familie) se bucură de libertatea de exprimare, de călătorii oriunde doresc în lume, de tehnologie dezvoltată în vest, etc. Cu toate acestea ei acuza vestul rău, însetat dupa bani. Ipocrizie de manual 🤢

  28
  11
 4. #7 Comentariu nou

  „„Să fim neutri, să stabilim neutralitatea României”, mai rage la ecranul telefonului și madam Șoșoacă, pentru amețirea prostimii. Nu există „neutralitate” pentru România în coasta Imperiului Rus. „Neurtralitatea” pe care ne-o cadorisesc trolii putiniști este a Moldovei, ținută de Moscova în orbita sărăciei din 1991 încoace.”

  Sosoaca nu este nici neutra si nici patrioata, ci un antiroman si filorus pur pana la nivel celular si acesta este cel mai clar exemplu: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/liderii-protestelor-anti-restrictii-se-cearta-intre-ei-sosoaca-diplan-a-deturant-protestul-mi-am-cerut-scuze-ambasadei-rusiei-1486569

  Pentru cei ce nu stiu ce s-a intamplat la Fantana Alba la 1 aprilie 1941: https://www.g4media.ro/80-de-ani-de-la-masacrul-de-la-fantana-alba-cand-armata-sovietica-a-ucis-mii-de-romani-civili.html

  Cei care continua sa sustina ca acest personaj este patriot si iubeste Romania sunt ori naivi, ori sunt de aceeasi parte a baricadei cu Sosoaca.

  25
  8
 5. #8 Comentariu nou

  Ahahha, neutralitate :))) Pana nu o vedem pe Sosoaca cu flori in par, la bustul gol, o fusta multicolora, „Imagine” pe fundal si strigand Make Love, not War, nu o credem.
  Ma scuzatz, ma duc sa vomit nitel.

  16
  6
 6. #10 Comentariu nou

  Mai sunt şi multe alte posibilităţi domnule Petreanu:
  – frica. Frica de moarte şi de război care e activată prin trigger potriviţi de către cei nemernici şi de către cei netoţi (care sunt atraşi în coloanele V tocmai prin triggerii din zona de pe care creierul lui o recunoaşte de confort. (Fără a fi zonă de confort)
  – lipsa educaţiei referitoare la ce înseamnă neutralitate şi la faptul că aceasta se apără, nu se garantează.
  – lipsa exerciţiului gândirii critice. Avem un procent năucitor de 67% analfabeţi funcţional. Însă, nu mai trăim acum 500 de ani când un om putea fi rezonabil de alfabetizat în majoritatea domeniilor cu care se confrunta. Poţi fi un geniu medical şi să ai o viaţă personală tragică, fiindcă habar nu ai de ce înseamnă echilibru în viaţa ta. Poţi fi un profesor genial de muzică şi să nu înţelegi absolut nimic din teoria stringurilor. Sau invers. Însă, aşteptarea socială e să iei decizii cultivate şi educate în TOATE domeniile. Prin urmare, d-aia avem o clasă de nemernici care înfloresc: oferă pe un domeniu dat un script similar cu cel al stimei de sine pornind de la premise false.

  16
  7
 7. #12 Comentariu nou

  Vaca MUGE ! (leul RAGE)… :0))

  1
  7
 8. #14 Comentariu nou

  Ma mir cum de omuleti precum Simion, Sosoaca, etc chiar mai pot fi luati in serios si inca au o buna parte din voturi, dupa cate prostii au debitat in ultimul an. Bine ca trendul macar e in jos.

  6
  6