PSD şi PNL s-au despărţit în votul pentru proiectul Roşia Montană

Prfoiectul de lege privind exploatarea minieră prin cianurare de la Roşia Montană a fost votat joi, în şedinţă secretă, de comisia parlamentară constituită special pentru analizarea documentului.

România liberă notează că pentru proiect s-au pronunţat 9 parlamentari, din partea PSD, PC şi PPDD. Împotrivă au votat 7, aparţinând PNL şi UDMR. Decizia comisiei înseamnă că proiectul de lege va intra acum în procedura clasică de dezbatere.

Following the dollar - via Shutterstock.
Following the dollar – via Shutterstock.

Cu acest vot se confirmă şi în fapt, nu doar în declaraţii, despărţirea dintre PSD şi PNL pe tema proiectului Roşia Montană. În plus, se verifică şi majoritatea parlamentară graţie căreia PSD va rămâne la guvernare după ce se va sparge USL. În ultima perioadă, PSD a preluat numeroşi parlamentari din PPDD, într-un soi de repetare a pregătirilor din primăvara lui 2012 pentru capturarea guvernării de la PDL şi aliaţii.

Încă un lucru. Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, de la PSD, a declarat după vot că proiectul a fost schimbat astfel încât să nu se mai refere la o singură companie, ceea ce ar fi fost neconstituţional, ci „la exploatări auro-argintifere în general”.

Adică o golănie juridică pe care PSD şi-o asumă în ciuda tuturor protestelor, suspiciunilor şi avertismentelor venite din partea comunităţii ştiinţifice.

Articol din categoria: POLITICĂ

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  9 vs. 7, da-n bloc frate. 9 bucati albastre, 7 bucati galbene. mandria de a fi…

  0
  0
 2. Ce imi place mie e ca astia inca mai lupta impotriva legionarilor, desi atat Zelea-Codreanu si Sima sunt plecati de ceva vreme dintre camarazi… Asta nu este decat o dovada in plus ca actuala clasa politica este sange din sangele (unii chiar aceeasi) nomenclaturii comuniste. Si ei infierau vesnic legionarii, in timp ce ei omorau sufletul si chiar fizicul acestui popor. Asta in timp ce unii fosti legionari faceau rezistenta in munti. Asta va spun doar ca sa stiti cum stau taberele, sa vedeti ca tabara vesela nu s-a schimbat, doar si-a luat haine noi 😉 Si mai este inca o frica justificata, cei care ati mai cetit vreun arlamah, stiti ca legionarii omorau distinsi politicieni care, intamplator, erau corupti…. pai sa iti tot fie frica de legionari in conditiile astea, cum naiba sa nu, nu mai poti fura in liniste in tara asta, ca hop apar neofascistii naibii!

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  e greu de spus ca astfel se verifica majoritatea post-usl, in primul rand pentru ca parlamentarii pdl nu participa in comisie, deci raportul de forte e denaturat.

  0
  0
  • #4 Comentariu nou

   pdl-ul o vrea, poate, dar n-o sa-l invite nicicum psd-ul sa le completeze „majoritatea post-usl”, atat timp cat beneficiaza de anexe mult mai docile.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   ideea era alta: la nivelul parlamentului, psd, pc si ppdd nu au majoritate

   0
   0
  • De fapt, din ce vad pe politicieni.mediafax.ro – psd ar putea încropi o majoritate la nivel de Parlament usurel. Ar strange 48,53% fara „alții” – care reprezinta totusi 14%, deci nici macar nu trebuie sa „convinga” prea multi sa alerge dupa un ciolan de alta culoare. Oricum, la „altii” intra si cei 2,7% ai UNPR, alti comunisti re-respălați. Deci ar strange 50% lejer.

   Trist moment.

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   48,53 este psd+pc+ppdd, adica ce spun eu 🙂 (adica cele 3 partide nu au majoritatea). ca pot face usor majoritatea si cu altii e evident.

   0
   0
 4. #8 Comentariu nou

  Aparent s-au despartit „la misto”, sa poata sa mai amane o luna toata treaba. Nu de alta, da poate ninge si mai stau si oamenii aia acasa.

  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-am-decis-prelungirea-cu-30-de-zile-a-mandatului-comisiei-pentru-rosia-montana-11536838

  0
  0
 5. puterea gandului De ce PNL şi PSD nu au puterea să recunoacă faptul că a venit timpul să se confrunte bărbăteşte, pe faţă, unii cu alţii, aşa cum se întâmplă de când a apărut politica?

  0
  0