Remus Vulpopie, cel mai ministru nătăfleţ

Ministrul Educaţiei, dl. Remus Pricopie, este din nou vedetă. Aşa e soarta, pe unii doar îi iubeşte faima, iar pe alţii îi şi beleşte. Dl ministru face parte din a doua categorie, cu două decalotări publice în mai puţin de 24 de ore.

Ieri, de exemplu, dl. Pricopie a făcut greşeala unui discurs la şcoala 311 din sectorul 6, cu prilejul nefericit al deschiderii anului şcolar, anul acesta fără manuale pentru elevi. Dar, dl ministru nu s-a lăsat impresionat de aceste mici necazuri fără semnificaţie. Lui i-a plăcut că era lume şi a felicitat tot ce-a prins, cu expresia de neuitat “aveţi una dintre cea mai frumoasă şcoală din Bucureşti”. Ascultaţi-l (sau, cum ar putea spune, mai nimerit, dl. ministru, “auziţi-mă şi pe mine, domnu'”):

Cu o zi înainte dl. ministru (scuzaţi) al Educaţiei a comis-o p-aia cu vulpoaica. “În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus”, a întrebat Elena Vijulie, cu gândul la mitul fondator al Romei dar şi la o eroare dintr-un manual de clasa a patra, unde scrie că ei s-au născut prin Peninsula Iberică. Ascultaţi-l pe Remus (!!!) Pricopie cum se dă deştept până cade-n nas cu cetăţenia vulpii alăptătoare, că altfel nu pot să zic:

Remuc Vulpopie, doamnelor şi domnilor, descoperitorul vulpii cu pene, în restul timpului ministru român.

Veţi spune (deşi nu cred) că sunt rău, că omul a avut o scăpare… două, mă rog. Sau mai multe?

Mai multe. E o stare de fapt, nu un accident. Omului îi scapă păsărici pe cioc pur şi simplu pentru că acestea-şi au cuibul foarte aproape, la un cer de gură distanţă.

Amintiţi-vă de patinajul agramat pe care l-a executat ministrul anul trecut, când a trebuit să explice ce-i cu suspiciunile de fraudă la bacalaureat:

Ecce homo, deci (pentru dl. Remus Pricopie, trebuie adăugată şi o continuare – “după cum spunea nemuritorul Gambetta”). S-ar impune o demisie, dar probabil că nu ştie cum se scrie corect “domnule prim-ministru” şi i-e ruşine.

21 comentarii Adaugă comentariu

 1. Corect se scrie “Domnule Primule Mistrule”! Nu?

  Thumb up 0
 2. Cum demisie măi Vlad, păi acest domn va ajunge vedetă !!!

  Thumb up 0
 3. domnu-le prim ministru

  Thumb up 0
 4. Pai nu se vede domnu’ Vlad?
  De ceva vreme se aleg ministri in functie de IQ, atata doar ca nu il ia pe cel cu IQ mare ci pe cel cu IQ mai mic. Bonus doza de nesimtire.
  O schimbare in bine nu se poate produce atata timp cat nu avem un invatamant de calitate.
  Prin anii ’60 s-a inceput bine cu reformarea sistemului de invataman, pus la punct in anii ’70. Titanii precum G. Moisil si Mircea Malita au continuat ceea ce incepuse Spiru Haret. Nu cred ca putem pune in discutie nici macar la nivel de gluma vre-o comparatie intre inaintasi si actualul ministru al educatiei, e ca si cum ai compara un pigmeu cu un absolvent de MIT.
  Pentru cei interesati, o lectura mai mult decat placuta:
  http://qmagazine.ro/articole/6554/mircea-malita-un-roman-la-nivel-inalt.html

  Thumb up 0
 5. #12

  Inca odata se dovedeste ca toti cei ce trag spre PSD cu obedienta si fanatism sunt niste dobitoci semianalfabeti.Numai cine stapaneste carte si meserie nu are nevoie de sprijin si/sau proptele politice!Culmea e ca macar la educatie ar fi fost important ca si staif sa nu numeasca tot un prost…

  Thumb up 0
  • Gresit!
   Corelatai pe care ati pus-o in evidenta este real.
   Insa legatura cauzala este exact inves: se pot gasi si printre membrii pedesere unii cu IQ peste 35, doar ca aceia nu vor fi nciodata NUMITI intr-un post important.
   Partidul are nevoie de incompetenti, pentru ca unul competent ar putea ca maine sa uite ca a fost pus Ministru de catre Tataia Ilici, si sa incerce sa dezerteze, sa devina independent sau sa treaca la alt partid.
   Insa incompetentul este neconditionat fidel, el stie bine ca fara Partid, nu l-ar angaja nimeni, nici mcar ca maturator …

   Pricopie, ca si multe allet slugi de ale pedesereului, a dat un test inainte de numire, daca ar fi stiut de lupoaica, nu era nominalizat.
   Iar daca spunea de Alba Longa, era dat afara din Partid!

   Thumb up 0
 6. La Radio Erevan:
  – E adevărat că Romulus şi Remus…?
  – Da, e adevărat, numai că pe Romulus l-a născut vulpea, iar pe Remus l-a născut madam Pricopie :D

  Thumb up 0
 7. Bine zicea o doamna, Angela Tocila, pe FB:
  “Nici nu m-așteptam ca madam Andronescu să aibă un fut@ac mai deștept ca Pricopie dar măcar să-l fi ținut acasă sub plapumă, nu să-l pună ministru.”
  QED

  Thumb up 0
 8. Inca un ministru habarnist si incompetent (trecerea la manuale pe smartphone e oficiala?) care nu isi da demisia si societatea civila nu FACE (nu ca nu ZICE) NIMIC?? Tara talambilor, va meritati soarta.

  Thumb up 0
 9. Chiar nu pricep de ce nu s-a multumit doamna Andronescu să-l țină acasă, sub plapumă.

  Thumb up 0
 10. Omul a avut de ales intre o vulpe sireata si un lup, despre care umbla vorba ca ar fi mancat o bunica, cu tot cu nepoata. Acum, in an electoral, voi ce ati fi ales in locul lui?! Carcotasilor!

  Thumb up 0