Senatorii ar vrea arest la domiciliul… din Monte Carlo

PSD încearcă din nou să protejeze corupţii prin mutilarea Codului de procedură penală. O iniţiativă legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae a parcurs tot lanţul procedural şi urmează să intre în dezbaterea din plen parcurge zilele acestea lanţul procedural şi ar putea ajunge curând la dezbaterea finală.

Printre prevederi: persoanele acuzate de corupţie nu mai pot fi arestate preventiv decât, cel mult, la domiciliu.

Mai mult, cel arestat poate stabili la care domiciliu doreşte să fie arestat. Dacă are unul undeva, teoretic chiar şi la Monte Carlo, apăi ăla să fie.

De asemenea, perioada de arest la domiciliu va fi scăzută din pedeapsă, în cazul în care va fi pronunţată una.

În fine, potrivit propunerii senatorului Şerban Nicolae, cei acuzaţi de corupţie nu vor putea fi încătuşaţi la reţinere – şi niciodată, de fapt – decât dacă devin cumva violenţi.

Ca atare, coruptul devine răsfăţatul Justiţiei – sau redevine, la drept vorbind. Dacă e parlamentar, beneficiază de imunitate parţială. Dacă e parlamenatr şi fost ministru, colegii pot bloca, pur şi simplu, începerea urmăririi penale împotriva lui – cazul lui Borbely, al lui Vosganian. Dacă, totuşi, soarta e potrivnică şi, na! ajungi pe mâna procurorilor anti-corupţie, păi atunci ar urma să-ţi poţi petrece ancheta între sufragerie, dormitor şi bucătărie, cu încheieturile delicate ferite de strânsoarea rece a neprietenoaselor cătuşe.

Ţineţi minte: Şerban Nicolae, senator PSD, fost consilier al preşedintelui Ion Iliescu, cunoscut şi pentru o altă iniţiativă creaţă, prin care voia să trimită la puşcărie jurnaliştii care scriau despre dosare de corupţie.

Tipul din stânga e Cătălin Voicu, fost senator PSD, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie. Şoferul lui e Şerban Nicolae, fost consilier al preşedintelui Iliescu, acum senator PSD, permanent preocupat de schimbarea legii penale - o vrea mai dură pentru jurnalişti, mai blândă pentru corupţi.
Tipul din stânga e Cătălin Voicu, fost senator PSD, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie. Şoferul lui e Şerban Nicolae, fost consilier al preşedintelui Iliescu, acum senator PSD, permanent preocupat de schimbarea legii penale – o vrea mai dură pentru jurnalişti, mai blândă pentru corupţi.

Găsiţi aici întreaga documentaţie oficială legată de acest proiect jegos – şi forma iniţiatorului pentru proiectul jegos.

De notat că proiectul a fost avizat pozitiv de Comisia pentru drepturile omului şi de Consiliul Legislativ, dar a primit aviz negativ din partea Guvernului. Totuşi, întrebat insistent zilele acestea ce crede despre iniţiativa colegului său de partid, Victor Ponta, şeful PSD, a spus că nu ştie nimic (nici) despre asta. Haidade!

Articol din categoria: POLITICĂ

14 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Asemenea idei fantastastice merita o actiune in forta din partea societatii civile, cel putin. Nu o sa le scoatem gargaunii din cap, dar o perioada nu ar mai indrazni sa debiteze chestii din astea.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Noi am ales asemenea specimene. Sa nu ne plangem! Avem ce meritam.

  0
  0
  • #3 Comentariu nou

   Formularea corecta ar fi:
   Noi NU am ales asemenea specimene!

   Nu cred ca cineva, cat-de-cat alfabetizat, ar fi putut alege asemenea indivizi patibulari.
   Ei au fost alesi cu 60% din cei aproape 40% care s-au prezentat la vot, adica mai putin de 25% din alegatori (incluzand si mortii lui Dragnea…).
   Si pentru asta vina nu o au nici macar cei manati la vot de galetile de partid sau cei ametiti de televizor.

   Vina o au cei 75% dintre alegatori care au preferat sa stea acasa si sa-i doara-n cot.
   Sper ca ei sunt multumiti de rezultat si de modul cum ne-am dezvoltat in ultimii 3 ani.

   Eu nu consider ca meritam asa ceva, dupa 25 de ani de tranzitie, de compromisuri. De aceea cred ca avem tot dreptul sa ne plângem!

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Cineva „cat-de-cat alfabetizat” ar ști ca responsabili pt rezultatul unui vot sunt cei care votează, nu cei care se abțin.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   Cineva cat-de-cat alfabetizat ar avea nitica responsabilitate din punct de vedere social si n-ar sta pe coada sustinand ca el se „abtine” (democratic, of course…).

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   votul – iluzia democratiei!
   tie iti mai trebuie 25 de ani de tranzitie ca sa intelegi!

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   Eu sunt in sectorul 2, unde a candidat baiatul asta. Baiatul asta chiar m-a fortat sa merg la vot, ca sa votez contra. Si mai si fac agitatie intre cunoscuti.

   Asa ca in 2008 am reusit sa il rejectez afara din parlament.

   In 2012 nu mai mi-a iesit, flacaul a candidat in Mehedinți pe Colegiul 1, dupa cate vad pe site-ul lui, si mi-a fost un pic dificil sa votez acolo 🙁

   Ceva imi spune ca o sa repete formula in 2016, o sa caute un colegiu sigur din sudul tarii, ca nici Moldova nu mai e ce a fost.

   Si o sa i se dea si „coledgi”, cu siguranta.

   Asta pentru ca baiatul asta, fost carator de servieta la Iliescu si Voicu, e folosit pentru toate treburile murdare din parlament, ma refer la propuneri legislative. Probabil asta e rostul lui in PSD. Apoi toti se spala pe maini, nimeni nu stie nimic, propunerea legislativa a venit asa, din senin, adica din capul sec al domnului senator Nicolae.

   De asta il tot ajuta sa intre in parlament si de asta o sa il vedem si dupa 2016 in actiune.

   0
   0
 3. #8 Comentariu nou

  ca Mircea Basescu e arestat la domiciliu desi a fost prins in flagrant nu deranjeaza pe nimeni. nu am vazut articole cu #NeVremTaraInapoi si din astea…

  0
  0
 4. #10 Comentariu nou

  Cum sa faca arest la domiciliu la Monte Carlo cand nu are voie sa paraseasca tara? Vezi Art. 221 alineatul (8).

  0
  0
  • #11 Comentariu nou

   Nu-i bai, au iesit ei din chestii mai nasoale. De fapt cu asta chiar e simplu, au sa spuna de ex ca proprietate privata in afara e tot ‘tara ta’. Cum e cu ambasadele pe teritoriu strain care sint considerate ‘teritorii’ romanesti 🙂

   0
   0
 5. #13 Comentariu nou

  Ar trebui sa faca cineva si o propunere de modificare a art. 399 al.9 Cod procedură penală, care prevede: „Durata măsurii arestului la domiciliu se deduce din pedeapsa aplicată prin echivalarea unei zile de arest preventiv la domiciliu cu o zi din pedeapsă” in „(…)echivalarea a 10 zile de arest preventiv la domiciliu cu o zi din pedeapsă”. Poate asa arestul la domiciliu nu ar mai parea atat de atractiv, chiar si pentru \jmekerii cu vila la Monte Carlo sau la Sarata Monteoru….

  0
  0