Sictirul pușcăriașului

Să ne gândim câteva clipe la asta: România este singura țară europeană în situația asta, în care președintele partidului de guvernământ și al treilea om în stat, președinte al Camerei Deputaților, se duce direct din funcție la pușcărie – ba chiar e recidivist.

Nu există nicio altă țară europeană în care s-a mai întâmplat așa ceva – și probabil că nici nu va mai exista.

În istoria patologiilor psihiatrice care cuprind uneori conducătorii unor țări, Liviu Dragnea și partidul său, PSD, vor fi dați exemplu.

Există un motiv pentru care liderii politici se retrag din funcții când au probleme cu legea, când sunt implicați în scandaluri de corupție: este o chestiune de minimă responsabilitate față de societate. Este modul prin care înțelegi să demonstrezi că, totuși, nu ești doar un morman umblător de cinism și dispreț față de națiunea ta.

Dl. Dragnea s-a comportat ca un dictator care-și disprețuiește atât de tare neamul încât e gata să-l târâie în prăpastie după el, atunci când se prăbușește.

Vă rog să cântăriți și să înțelegeți întreaga grozăvie a situației: dl. Dragnea s-a dus la pușcărie fără să catadicsească, măcar, să demisioneze din funcțiile pe care le deține. Practic, și-a bătut joc de o țară întreagă cât a fost liber și își bate joc și acum, când e la pușcărie.

Tehnic, la această oră, el este în continuare șeful Camerei Deputaților și președintele partidului care asigură guvernarea României. Pur și simplu, n-a considerat necesar să-și lase treburile în ordine – iar de asta depinde, totuși, funcționarea a numeroase instituții.

Intrarea în pușcărie a dlui Dragnea nu este doar o rușine pentru partidul care i-a permis să rămână la conducere atâta timp, este o înjurătură scuipată către națiune. Exact atâta cântărim pentru dl Dragnea, șef de Parlament, care a intrat în pușcărie: suntem, un popor întreg, cantitate neglijabilă, ceva ce nici nu bagă în seamă când e vorba de interesul lui.

Cât despre PSD, ce-i de spus despre acest partid? Își merită soarta. De zeci de ani se împotrivește pe toate căile modernizării adevărate a acestei țări, până când, iată, a ajuns în această situație, cu un val de furie electorală ridicat împotrivă-i și cu o societate profund ostilă din cauza disprețului, jignirilor, minciunilor și dezinformărilor isterice pe care le-a aruncat în capul nostru în ultimii ani.

Peste toate, șeful partidului, un infractor confirmat, e acum și recidivist, și n-a lăsat puterea din mână decât atunci când a trebuit să-și predea efectele și bunurile personale la intrarea în penitenciar.

Da, PSD își merită soarta: un minim istoric, manifestații de stradă împotriva lui. Crede cineva că se poate reforma acest partid? Problema e că nimeni nu crede, de fapt, că ar și vrea asta, cumva. PSD nu știe să trăiască decât în minciună – iar acum, în sfârșit, adevărul l-a ajuns din urmă.

Problema pentru cetățenii României nu este, însă, soarta PSD, ci faptul că acest partid decide, încă, soarta României.

Mita electorala aruncată de PSD în populație, de 2 ani jumătate, și care n-a reușit să salveze partidul în chiar prima rundă de alegeri cu care s-a confruntat, această operațiune total iresponsabilă de mituire electorală de dimensiuni naționale este pe cale să dezechilibreze complet economia.

Țara este supraîndatorată, la costuri de împrumut îngrozitoare, practic toți banii încasați din taxe și impozite sunt băgați în pensii și salarii, nu se investește nimic, nu se repară nimic, nu se cheltuiește nimic pentru dezvoltare. Trăim pe datorie, ca și cum am lua împrumut de la bancă ca să mergem la distracție în loc să muncim pentru creșterea noastră profesională. Cam cât credeți că mai poate dura această politică iresponsabilă și antinațională?

Mi-e teamă că vine nota de plată. Macar dac-am învăța ceva, cu toții, din experiența asta cu un grup de infractori și ticăloși care pun mâna pe putere și-apoi ne-ngroapă în minciună.

26 comentarii Adaugă comentariu

 1. Salut Vlad, din pacate e vina noastra a oamenilor ca avem asa conducatori, intotdeauna am avut solutii decat pe termen scurt si nu am privit in viitor. Ok, l-am dat jos pe acest indivit si acum ce urmeaza?? Alt guvern alti hoti fara un plan bine stabilit pana in primavara cand iar schimbam tot, nu?? Sa ziceam ca la anul iese USR cu PNL si ce se va intampla concret? Niciunul nu are un plan de dezvoltare pe termen mediu si lung in nici un domeniu decat vorbe. Sa nu mai vorbim ca trebuie sa dea salariile si pensiile pe care le-au dat PSD-ul. Repetam epoca Boc. Si uite asa PLEACA AI NOSTRI NOI RAMANEM TOT CA …. Iar pentru cine sustine ca vor veni investiroii sufletului (aia creaza locuri de munca pe 300 de euro si nu SPITALE, SOSELE SCOLI, etc) Din pacate ne invartim in jurul cozii si asa vom ramane mult timp.

  Thumb up 5
 2. Domnule Petreanu, este o dovadă de minim respect a-l numi tovarășul Dragnea.

  Thumb up 3
 3. Hai că pe teleormănean l-aș înțelege până la un punct, omul a făcut orice că să scape de pușcărie, dar psd-ul nu-l înțeleg sub nici o forma. Atâtea sute de mii de membri, mii de membri cu funcții de conducere, de la primar până la vârful partidului și toți au tăcut și au înghițit gălușcă servita de el. Ba mai și umilesc pe amărâții pe care ii târâie pe la tot felul de mitinguri. Oare nu sunt și niște oameni deschiși la minte in psd-ul ăla? Câtă forța de convingere a putut să aibă? Ce a putut să facă încât să le închidă mințile oamenilor? Chiar nu pot sa vadă sau să audă și altceva? Hai că mita electorală e una din metode, antenele alta dar sunt atâtea zeci de metode de a te informa. Pe de altă parte așa cum ziceai într-un articol referitor la “bula personala” de pe Facebook e iar o problema mare, că ți se servește doar ce te interesează pe tine și pe cei apropiați ție, ori daca tu te învârti numai intr-un cerc în care ai numai simpatizanții unui anumit partid, ăla ești! Greu sa mai vezi și altceva!
  Mă uitam pe Facebook la reacțiile simpatizanților psd, deja ne prevăd și ne doresc o viață în întunericul statului paralel, securiștilor și mai știu eu ce o sa fim (slugi, sclavi, etc), și sunt convinși că așa o să se întâmple!
  M-am uitat și pe conturile vârfurilor psd, nicolicea nic’, stefanescu nic’, olguța nic’, akm nic’, ăla de cântă că se p… pe diaspora nic’, doar gabi cu ceva reacții anemice.
  Eu sunt gata sa pun un pariu: gabi o sa fie candidatul la prezidențiale, o sa fie “înduioșată” de soarta țării și de rugămințile membrilor psd,”convinsa” de faptul că poate face bine țării că na, de acu’ are experiența din capitală, unde a demonstrat câte poate face și cat e de pregătită.

  Thumb up 8
  • Dragnea a sacrificat PSD-ul în speranța neatingerii pragului pentru Referendumul pe Justiție. Între a porni mașina de vot pt europarlamentare și a îndemna lumea să nu le pese de inamicul lui nr 1 – Justiția, a ales a doua variantă.
   Și întregul PSD s-a uitat la el cum face asta.

   Și eu cred că Firea va fi “convinsă” să participe, deși e calculată și orice om întreg la cap vede că PSD-ul e cu un picior în groapă. Din reacțiile ei, pe fb, de până acum mi se pare că dă de înțeles că dacă PSD-ul face puțină curățenie și scapă [la suprafață] de niște oameni care duhnesc prea tare a Dragnea (și care au atacat-o și pe ea în ultimul an, de când s-a poziționat împotriva liderului suprem), ea ar fi dispusă să-și ‘sacrifice sănătatea șubredă’ pentru a fi salvatorul partidului. Martir pentru partid ar putea fi un rol pe placul votanților PSD
   Adevărul e că nu știu pe cine altcineva are PSD-ul în mânecă , cu șanse de a ajunge în scrutinul 2.

   PS: cred că și PSD – și Iliescu – ar fi vrut să iasă și ei în piața Victoriei ieri.

   Thumb up 0
  • Păi dacă scapă de cei cu probleme cine mai rămâne? Pe mine aproape mă înduioșează cum s-au lăsat ei săracii sacrificați de liderul maxim.
   Daca aveau coloană vertebrală făceau scandal, ieșeau în fața națiunii și își spuneau durerea, nu cred că putea șeful să-i mazilească pe toți, rămânea singur in partid! Dar sunt prea multi cu probleme penale și l-au lasat pe ăla să-și asume toate riscurile că poate, poate ii scapă și pe ei de probleme.
   Nu au fost în stare atâta timp să facă nimic și acum plâng cu lacrimi de crocodil. Cum naiba să accepți, sa votezi ca șef de partid și ca al treilea om în stat un om care avea deja o condamnare? Și nu e vorba doar despre ei, putem sa îi aducem în discuție și pe cei de la alde, udmr, pntcd…Daca observi că el nu se simte, tu ce faci? Te uiți în altă parte și aștepți să-și rupă singur gâtul? Au pretenția că reprezintă cel mai mare partid din România, huoooo! Mai degrabă o cloacă infectă! Daca e să-mi pară rău de ceva e de omul simplu, care a crezut și încă mai crede in acest partid și l-a votat, cu toate că trebuia și el să-și pună niste semne de întrebare.
   Adevărul e că, cel puțin după părerea mea, ei sunt adevăratele slugi, au rămas fără stăpân (nici macar nu e meritul lor) și acum încearcă să scape, de ochii lumii, de cei din prima linie. Dar nu-i problema, au și ăia neveste, copii, veri, cumnați și alte neamuri sau prieteni pe care ii pot baga in față, așa că nu vă faceți griji, nu o sa le simtim lipsa!

   Thumb up 0
 4. Salut Vlad, din pacate e vina noastra a oamenilor ca avem asa conducatori, intotdeauna am avut solutii decat pe termen scurt si nu am privit in viitor. Ok, l-am dat jos pe acest indivit si acum ce urmeaza?? Alt guvern alti hoti fara un plan bine stabilit pana in primavara cand iar schimbam tot, nu?? Sa ziceam ca la anul iese USR cu PNL si ce se va intampla concret? Niciunul nu are un plan de dezvoltare pe termen mediu si lung in nici un domeniu decat vorbe. Sa nu mai vorbim ca trebuie sa dea salariile si pensiile pe care le-au dat PSD-ul. Repetam epoca Boc. Si uite asa PLEACA AI NOSTRI NOI RAMANEM TOT CA …. Iar pentru cine sustine ca vor veni investiroii sufletului (aia creaza locuri de munca pe 300 de euro si nu SPITALE, SOSELE SCOLI, etc) Din pacate ne invartim in jurul cozii si asa vom ramane mult timp.

  Thumb up 0
 5. Acum mă gândesc la ceva funny: funcția de președinte la Cameră va fi rezolvată că există legislație care spune că devine vacantă prin imposibilitatea exercitării de către titular. Dar la PSD? Cât de tare ar fi să nu își de-a demisia? :)) Și să fie nevoie de un congres ca să îl dea jos? Dar cum convoci congres fără acord de la președintele partidului? E incredibil de mișto încurcătura! Ce paradox: Dragnea îmi provoacă și scârba și râsul simultan :) ce e al lui, e al lui

  Thumb up 7
 6. Acum ca ne revenim un pic din mahmureala ultimelor zile, poate ca nu ar strica un pic de prezentare a realitatii curente:
  1.PSD, este in continuare la guvernare si ei vor decide in continuare soarta tarii.
  2.Opozitia, a avut o victorie de etapa, ce-i mai important abia urmeaza si m-as mira sa pastreze procentele actuale, in general euforia trece repede.
  3.Alegerile acestea au fost despre Europa, doar ca noi in buna noastra traditie le-am poluat cu treburile interne, de aici si mareata prezenta. Sigur, noi romanii suntem indragostiti de Europa si de proiectul european, in fond ne-a adus cele mai mari beneficii din ultimii 30 de ani, dar aici alegerile au fost despre PSD si Dragnea si rahaturile facute in ultimii ani.
  4.Urgent, trebuie introdus votul prin corespondenta si evenimentele din diaspora sa devina istorie. In momentul de fata, asta este prioritatea absoluta pentru toata clasa politica, gata pensii, gata salarii, gata abuzuri din justitie. Ce a fost in diaspora nu trebuie sa se mai intample si timp este.
  5.Discursul despre justitie se va inchide, asta e un sfat pentru PSD, daca nu vor sa se tina de mana cu PNTCD.
  Sper sa invatam noi, ca tara ce se intampla cand acceptam indirect aceste situatii si sa aplicam cat mai repede ce am invatat. De azi incepe alta fila de istorie si alte directii.

  Thumb up 8
 7. Eu cred ca sunt bani destui. Stopat imediat PDLN aceasta jugulara deschisa a bugetului si impozitarea tuturor pensiilor speciale ce nu mai pot fi modificate prin noua lege. Nu pot fi taiate dar pot fi impozitate drastic. Ai peste 8.000-10.000 lei? 80-90% impozit ce depaseste suma asta. Pe urma se pot gandi niste baze noi de impozite taxe pe munca dar numai dupa ce informatizezi total ANAF-ul si angajezi cei mai buni profesionisti nu canapiste si pitiponci.

  Thumb up 5
 8. Eu zic ca nu s-a terminat neaparat cu Dragnea. Mafiotii lucreaza si din inchisoare. Santajul se aplica si din inchisoare. Demisiile nu si le-a dat dintr-un motiv simplu: pe 5 iunie se da decizia in cazul completurilor de 3.
  E posibil sa ii fie favorabila. Asa ca saptamana viitoare poate iese, curat inca 1 an macar. Si pentru ca demisiile nu si le-a dat, o sa isi reia toate functiile si activitatea.
  Ce parere aveti?

  Thumb up 2
 9. Cu fiecare acuzatie toti s-au strans mai tare in jurul lui si inca fara sa clipeasca. Toti. Toti bine! Liderul maxim le-a promis si toti s-au pus la rand. Partidul ala nu poate fi reformat. Asa sunt ei… (ne)oameni.

  Thumb up 6
 10. Va rog din suflet, d-le Vlad, sa puneti mereu si audio-ul! Nu reusesc mereu sa am timp sa citesc toate articolele, mai ales ca lucrez intens! Deci audio e perfect! Inclusiv advertorialele ;)

  Thumb up 3
 11. #19

  Am si eu o obsesie, PSD nu era ce e si n-ar fi ajuns aici fara niste gasti din presa care l-au vopsit si i-au prezentat liderii ca pe mari oameni politici, gasti din tv cu audienta adica nu DuckTv. Si mai mult politicienii au impresia ca spun aia e realitatea de-aia Tariceanu a ramas uimit ca n-a facut 5% (dupa cate laude i-a tras Badea peste tot). Costumele din tv induc in societate sentimente si animozitati si creeaza reactii adverse pe FB si uatsap. De-aia afara nu vezi ce vezi la noi ca afara presa e presa sunt profesionisti chiar daca au si ei favoritii lor. Astia la noi n-au meserie n-au nimic in spate n-au facut nimic la viata lor n-au citit decat panouri in aeroporturi si meniuri in restaurante, dar sunt vedete si fac analize seara de seara.

  Thumb up 4
  • După cât s-a discutat pe acest blog despre manipularea din mass-media nu ar trebui să ai nici obsesii, nici dubii.
   Principalul motiv pentru care manipularea dă roade este educația și/sau lipsa valorilor.
   Interesele manipulatorilor sunt atât de evidente și brutale încât ar trebui să te cercetezi periodic de ”leziuni”!

   Thumb up 0
 12. #21

  Domnilor, nu-l mai comparati pe Dragnea cu un dictator, ca e ridicol… E aproape la fel de ridicol ca aia cu “Statul Paralel”… Haideti sa lasam la o parte maniheismul care ne-a ocupat timpul in ultimii ani.

  Thumb up 0
  • #22

   @Aurelian Introspecțiu
   Actualii și foștii colegi de partid au făcut asta.
   Dacă nu te superi poate ai o comparație mai bună!
   Nu vrei să ne luminezi și pe noi niste bieți cetățeni needucați și neinformați?
   Infractor periculos care încearcă să controleze toate instituțiile unui stat cum ți se pare?

   Thumb up 0
 13. #23

  @Devil Shaiseh
  “Infractor periculos care încearcă să controleze toate instituțiile unui stat” este mai aproape de realitate.
  Daca Dragnea ar fi fost macar pe jumatatea dictatorului perceput de unii, nu ar mai fi fost condamnat de doua ori si nici nu s-ar mai fi impotmolit atata vreme sa schimbe niste legi, nu crezi?

  PS: Nu vreau sa luminez pe nimeni. Sunt constient ca pe acest blog isi disputa ideile doar cetatenii educati si informati. Vreau doar sa subliniez ca atunci cand ura si frustrare isi lasa ceata peste mintile oamenilor, e foarte usor sa pici in extrema.

  Thumb up 1
  • #24

   @Aurelian Introspecțiu
   Orice emoție puternică poate afecta rațiunea într-un sens sau altul.
   Dar când rațiunea alimentează emoția, direcția este corectă chiar dacă are ca efect revolta.
   Oricât de ”aurit” ai fi, introspecția îți va revela lupta, inevitabilă dintre bine și rău, care se petrece în tine.
   Fără rațiune și emoție, fără introspecție și fără revoltă schimbarea ar fi imposibilă.

   Astfel este bine de stiut că orice încuiat care reușeste să impună unui grup propriile reguli este un dictator, iar schimbarea nu se poate face decât prin revoltă.

   Thumb up 0
  • #25

   @Devil Shaiseh
   Prea multe cuvinte sofisticate, incrustate la modul romantic pe soclul unei lupte pentru putere, camuflata intr-o confruntare epica dintre Bine si Rau.
   Cum spuneam si mai sus, haideti sa lasam la o parte maniheismul. Poate de data asta vom reusi sa invatam ceva din ce s-a intamplat in ultimii ani…

   Thumb up 0
  • #26

   @Aurelian Introspecțiu

   Dacă te ajută cu ceva, facă-se voia ta!
   O luptă între bine și bine să fie.
   Să fie o luptă între binele infractorilor si binele celor cinstiți.
   Acum esti felix?

   Thumb up 0