Rezultatul alegerilor? Ah, dar ce cădere pentru PSD! De la 45% la 23% în doar doi ani iar acum, cât încă se mai numără voturile, le țâțâie curu’n Kisselleff să evite locul 3, unde PSD n-a fost niciodată!
Un dezastru electoral pe fond de creștere economică, fie ea și pe credit, o dizolvare a jumătate din sprijinul popular după cea mai îndelungată și costisitoare campanie de mituire electorală din România, după creșteri incredibile de salarii și pensii, după bonusuri de toate felurile, tăieri de taxe, cadouri și atenții, toate cu un singur scop: să cumpere măcar complicitatea, dacă nu iubirea alegătorilor.
O palmă cu piciorul dată peste ochi acestor politicieni ticăloși și iresponsabili, care au condus cea mai isterică și mizerabilă campanie electorală din România post-aderare, cu accente anti-europene și anti-occidentale de domeniul psihiatriei.
O pedeapsă binemeritată aplicată de popor acestui partid anti-național, cu modus operandi de grup infracțional organizat, care și-a consumat toată energia în atacurile de o violență nemaivăzută împotriva statului de drept, a Justiției, a oamenilor cinstiți.
PSD este incompatibil cu progresul și nu poate asigura modernizarea României, dar România s-a schimbat în ciuda partidului dominant al ultimelor 3 decenii, care a făcut tot ce-a putut s-o țină pe loc. De-acum înainte distanța va continua să crească. PSD va rămâne reprezentantul segmentului retrograd, reacționar, inadaptabil din societatea românească. Acest segment va exista întotdeauna, dar mă îndoiesc că va mai fi vreodată majoritar.
Cât despre Liviu Dragnea… el nu este o cauză a cancerului PSD. El este doar un simptom.
78 comentarii Adaugă comentariu
Fraza lui Tariceanu spune tot (citez din memorie): sa asteptam numaratoarea finala, noi ne-am bazat pe o participare de 30-35% ca sa trecem pragul, participarea a fost peste asteptari. QED 😀 ALDE avea 4,9%
1. Plecarea lui Dragnea nu este suficienta. La nivel cetral trebuie facut curatenie, dar asta ar insemna sa decapitezi tot (Stefanescu, Vasilescu, Manda, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Badalau, etc. etc. etc.). In plus trebuie decapitati si cei mai multi baroni cum ar fi Oprisan, Arsene si multi altii (nu este amuzant sa vezi ca tocmai Moldova nu s-a prezentat la vot?)
2. De asemenea, ar trebui facut curat printre „functionarii publici” din administratie (centrala si locala). Acolo este de fapt inima incompetentei si coruptiei.
3. Cred ca cei care au castigat ieri, in special Orban si Rares Bogdan, ar trebui sa priceapa un mesaj foarte important: „get your shit together”. Faceti treaba buna si eficienta. Reduceti furturile, accesati fonduri europene si faceti: (i) infrastructure, (ii) digitizati guvernarea, (iii) reduceti birocratia, etc. Daca nu, o sa patiti la fel ca PSD!!!
@bigradu: ref pct 1 – tu nu ești zdravăn?! De ce să facă curățenie? Dă-i în morții lor, vreau să îl pună pe Codrin Ștefănescu președinte, pe Nicolicea preș Senat și tot așa. Ca la parlamentare 2020 să ia 10% și să închidem dracului partidul comunist pe veci
are cineva iluzia ca pesedeul este reformabil?!
Sunt de acord cu toate punctele specificate de tine. În același timp însă, cinic vorbind, n-aș putea să nu fiu de acord cu am8cu
(am apăsat greșit și nu am apucat sa termin)… Cinic vorbind, subscriu spuselor lui Curly, care zice că n-ar strica să ajungă un Codrin sau Iordache la conducere, să ducă de tot în jos PSD-ul. Partea proastă la asta ar fi că tot noi tragem ponoasele până să cadă de tot partidul ăla.
@curly&Bogdan
Dăncilă vi se pare prea puțin?.
Trebuie sa recunosc, sunt puțin dezamăgit de prezenta la vot, mă refer la cea din țară. De acord, mai mare decât la altele dar totuși puțin! Pentru diaspora, nu înțeleg un lucru: daca abia au reușit să voteze vreo 300-400 mii de oameni în cele 400 și ceva de secții, in condițiile in care s-au format cozi încă de dimineață, ce se întâmpla dacă vroiau sa voteze toate cele 4 milioane de oameni care sunt acum în afara granițelor?
La un calcul sumar, abia au reușit să-și exercite dreptul aproximativ 10%!
Ceea ce se poate observa este încă o dată faptul că psd cade în cap rău dacă ar veni la vot 75-80% din cei cu drept de vot și nu ar trebui sa mai suportam toate măgăriile și mizeriile lor.
Eu inca mă tem pentru lipsa prezenței de la următoarele două runde de alegeri…
Erată: ” ceea ce se poate observa încă o dată, este….”
Nu mai suntem 18 milioane de votanti in tara cum nu sunt eu popa. Mai suntem 13-14 milioane.
Asta inseamna ca am avut o prezenta reala de aproximativ 65% in tara. Nu la prezidentiale, nu la parlamentare, ci la europarlamentare si pentru un referendum legat de justitie.
Asta vi se pare putin? Mie mi se pare extraordinar.
Nu spun că nu aveți dreptate, dar astea sunt datele oficiale, aproximativ 50% din populația cu drept de vot au și votat.
Constantin,
Din 18 milioane de votanţi, minim 7 milioane sunt în Diasporă.
9 milioane de voturi din 11 milioane de votanţi sună altfel, nu?
Şi din cei 7 milioane de votanţi, doar 7000k sunt înregistraţi ca votanţi. Asta cum sună?
Tot nasol suna daca intr-adevar mai suntem doar atâția in țară, la alegerile viitoare e posibil sa ne-o furăm rău din cauza absenteismului, asta daca nu se mai întâmplă ceva ce poate mobiliza la vot poporul. Și încă ceva, daca din cei 7 milioane plecati, păstrând proporțiile dumneavoastră, o să-și poata exercita votul doar 400 de mii iar nu-i bun…Nu vreau sa fiu Gică contra dar mie îmi cam da cu virgulă.
Și să nu uităm, prezența mica=psd câștigă! De aceea, cred că ar trebui umblat la legea electorală cat de repede, astfel încât să putem vota prin corespondență și/sau electronic, asta cred că ar da șanse egale tuturor sa voteze și abia atunci o sa vedem care este opțiunea majorității electoratului deoarece este un proces facil și la îndemâna oricui. Asta dacă, revin la idee, se dorește să se voteze. Din câte am observat se iese la vot în număr ceva mai mare doar în condiții extraordinare, când ne ajunge cuțitul la os!
Iti imaginezi ca procentele erau altele daca toata diaspora era lasata sa voteze? In Birmingham au fost f multi oameni care au stat 8-9 ore la coada si nu au reusit sa voteze… daca pana si in tara, au fost cozi mt prea mari, pentru ca totul se misca cu viteza melcului…
@Andreia
Aia e clar și toată lumea e de acord cu asta, poate doar actualul partid de guvernământ nu, de aia trebuie modificata legea electorală, sa se poată vota prin corespondență sau electronic. Abia atunci vedem cu siguranță cat contează votul și pentru alegători și pentru cei aleși.
@Curly
Din pacate cred ca PSD-ul va da bir cu fugitii si-i va lasa pe PNL/USR-PLUS sa deconteze prostiile facute de ei. Asa s-a intamplat si in 2009, cand Boc si Basescu au trebuit sa deconteze prostiile lui Tariceanu si PSD.
Oricum, pana acum singurul lucru bun este ca ALDE n-a trecut pragul si ca poate il trimite cineva pe Tariceanu la pensie (impreuna cu betiva aia de Norica si cu fandosita de Renate).
Povestea acum 10 ani a fost altfel: după alegerile parlamentare din 2008, Băsescu a poftit marea alianță PDL cu PSD. Și a avut-o cu Boc PM timp de un an. Nu a predat PSD guvernarea că nu avea PM. Doar așa, ca să fim accurate
@curly
Din 2004 când Voiculescu s-a înțeles cu Patriciu să-l pună premier pe Trădiceanu, Băsescu a fost obligat la compromisuri pe care el însuși le dezavuat ca fiind imorale sau nedorite, dar nu avea alternative politice pentru a impune elementele de reformă administrativă care acum au dat roade.
De aceea putem spune că guvernarea dezastruoasă a lui Tăriceanu agravată în urma ultimatumului din 2007 dat de Voiculescu pentru a scoate PD de la guvernare și suprapunerea peste criza globală începută în 2008 se poate compara din punct de vedere administrativ cu catastrofa guvernării Dăncilă, iar guvernul Boc 1 era în fața unei misiuni aproape imposibile.
Justitia trebuie lasata sa isi faca treaba! Punct. Sunt ferm convins ca daca toti baronii si capii PSD ar fi puricati, atatia vor fi gasiti cu probleme incat partidul se va narui de la sine. Ca la jocul acela cu turnul din cuburi de lemn. Scoti suficiente si totul se clatina pana se naruie.
Pe de alta parte in viitorul apropiat orice metoda de a scoate PSD (& ALDE) din joc, chiar si partial, e benefica. Deci chiar si doar un guvern temporar detinut de oricine altcineva decat PSD (& ALDE) e ca o gura de aer.
De platit vom plati toti risipa PSD (& ALDE). De asta nu scapam. In acest moment trebuie sa ne ingrijim a plati cat mai putin. Si asta nu se poate obtine decat actionand cat mai repede si a-i scoate de la butoane pe actualii incompetenti si/sau infractori. Nu, PSD-ul nu e un partid de incompetenti si infractori, insa aceste doua categorii sunt atat de bine reprezentate (atat cantitativ cat si „calitativ”) incat nu se mai vad adevaratii social-democrati.
Multumesc tuturor europenilor care au votat in ultimele zile si mai ales romanilor! Eu nu am putut sa imi exercit aceasta obligatie, decat pentru alegerea consiliului local al orasului de resedinta.
Tin sa ii „multumesc” domnului Melescanu pentru lipsa de viziune si respect pentru functia pe care o detine.
Vlad, poate ar fi interesant de propagat urmatoare idee: „Votul e o datorie cetateneasca, dreptul e de a alege cu cine votezi!” (eventual reformuleaza, momentan ma lasa inspiratia)
PS: Pot veni chiar cu un articol care sa justifice aceasta idee.
1 – Poate pentru prima data dupa ’89, alegerile de ieri au fost despre principii. Romanii au mers sa voteze principii si valori. Nu a mai fost vorba despre cati bani mai dam la salarii, la pensii, cate subventii si cat de bine ne mai merge
2 – PNL’ul trebuie sa isi revina repede din euforia castigului si sa se apuce de treaba: infrastructura, proiecte europene, digitalizare, eficientizare.
3 – PNL si USR+ trebui sa se puna repede la discutii si sa gaseasca o cale comuna de urmat. Ar fi, cred, un dezastru sa inceapa acum un razboi intre aceste 2 partide/ aliante
4 – O dovada in plus ca prezenta la vot conteaza enorm. Sper sa se foloseasca si PNL si USR+ de cartea asta si sa existe actiuni spre a eficientiza votul, sa se apropie mai mult de cetatean si sa se actioneze inspre a creste din ce in ce mai mult participarea la vot.
5 – PSD nu cred ca va disparea, insa va fi izolat din ce in ce mai mult. La fel cum spunea CTP aseara, acum se infige tarusul in N. Ceausescu. Sper sa fie pentru totdeauna.
La rece asa pe cifre:
1. Care e asemanarea intre prezidentiale si europarlamentare?
Votul pe liste suplimentare, vot in diaspora.
2. Votul pe liste suplimentare: 1.6 milioane – cam 9% prezenta.
3. Care e problema cu parlamentarele (cele mai importante alegeri totusi)?
Nu se poate vota pe liste suplimentare
Daca scadem 9% din prezenta – ajungem pe la 42% (39.6% a fost in 2016).
Cu alte cuvinte, daca nu este introdus votul prin corespondenta macar (preferabil ar fi cel electronic), in noiembrie 2020 ne mananca iar PSD-u.
Say it ain’t so.
Cu digitalizarea și votul electronic, se vor relua fraudele din 2099, numai că atunci toți ticăloșii mârșavi vor zice că e softul de vină și nu ei.
Haide ma, poti sa tii banii electronic in siguranta, si nu poti vota?
Pe bune?
votul electronic este spaima pesedistilor!
supravietuirea pesedeului se bazeaza pe ingradirea dreptului la vot!
Vom vedea atunci cand viitoarea putere il va introduce. Pot sa pun pariu ca vei fi dezamagit . Chiar si asa va fi putin probabil sa voteze mai mult de 800.000 afara.. Majoritatea au alta preocupari decat alegerie. Nici acum nu ii impiedica nimeni sa voteze prin corespondenta, dar necesita un pic de efort si niste formalitati care trebuiau facute inainte. Daca se va introduce votul electronic, cati crezi ca isi vor face semnatura electronica?
Cam 60-70%. Din 5 mil. Scarry nu?
Ce drăguț ești, Ciprian, să crezi că banca nu te monitorizează la fel ca serviciile și n-ai dreptul la anonimat (apropo, dacă ai cont la o bancă străină, toate datele tale private au fost deja împărtășite cu serviciile secrete ale țării de unde provine banca aceea).
Sleep well, the Securitate is global.
Nu sunt chiar fan PNL, eu am votat Usr+.
Dar nu vad zau cum ati vrea sa se apuce acum de „infrastructura, proiecte europene, digitalizare, eficientizare”. Sunt in opozitie, nu la guvernare. Si asa or sa ramana pana la final de 2020.
Chiar nu pot sa faca prea multe concrete in privinta aia, la nivel central. La nivel local, da, acolo unde au primari. Depinde de fiecare primar. Primarii lor de Cluj si Oradea par ca se descurca chiar bine.
Ori ești național & anti-occidental & anti-oriental, ori ești anti-național & pro-occidental & pro-oriental.
Pe românește spus: „nu poți cu sufletul în Rai și cu pula în cur”.
Deci?
A fi national(ist) nu inseamna a fi anti-occidental.
romania fiind parte a uniunii europene, anti-ue = anti-national si viveversa!
doar pesedistii, fiind jigodii penale incearca sa induca o opozitie intre ue si romania, pentru ca apartenenta romaniei la ue le-a incurcat planurile spurcate cu romania!
3 ani si 6 luni definitiv pentru Dragnea. Esteeee!
Uraaaaa! La mulți ani !
asta e doar prima transa de parnaie, vin celelalte din urma!
Se tot spunea prin presa ca s-a amanat condamnarea lui Dragnea ca sa vada judecatorii cum bate vantul (la vot).
Oare ce rezultat ar fi avut PSD daca l-ar fi condamnat pe Dragnea inaite? Eu cred ca amanand pronutarea, judecatorii n-au facut decat sa-l lase pe Dragnea sa-si sapa groapa in politica, dupa care astazi au aruncat pamant pe el.
Eu cred ca e exact invers. Daca Dragnea ar fi fost condamnat acum o saptamana toti s-ar fi lepadat de el si PSD ar fi avut jumatate din voturi.
Decizia era luată dar nu s-a dorit influențarea scrutinului electoral.
În principiu amânarea pronunțării a fost o decizie înțeleaptă.
Cine spera să fie altfel își făcea iluzii.
P.S.
În principiu nu se servește desertul înaintea felului principal!
livache s-a acoperit singur cu pamant (sau cu altceva!), justitia doar a turnat placa de beton deasupra!
Pesedeii s-ar fi victimizat pe la televiziunile vasale si ar fi obtinut mai multe procente. Romanashul totdeauna raspunde la mila si la kkturi de telenovela/lacrimogene.
Într-un fel, am putea spune ca Dragnea ne-a facut totuși un bine. A distrus acea mizerie de partid (sau cel putin a pornit distrugerea, pentru ca sunt destui viermi acolo in continuare).
Sa speram ca vor ajunge tot mai multi “frățiori” de-ai lui in acelasi loc.
Din pacate psd tot n a intels nimic din ce li s a intamplat… Vad ca mitraliera a iesit tot cu p.. A mare, iar ne face pe toti idioti, cica habar n avem ce am votat (asta fara sa vorbim de foarte cultul lor electorat… ). Deci c7m zicea cineva, degeaba am scapat de dragnea, trebuie sa distrugem flagelul psd. Eu nu cred ca se poate reforma vreodată
@Cristia:
Lupta va fi de lunga durata. Sunt multi ticăloși in politica românească, mult prea multi. Dragnea a fost doar unul. Pedeapsa lui este oricum praf in ochi, iar averea din spate rămâne (i.e. paguba nu este recuperată, nici macar nu poate fi estimată). Privește bine la tabloul “Dancila and Friends” pentru a înțelege cat de mult mai avem de furca.
Asa vad o juisare in grup de nemaintalnit! Oare de ce ? Ca pleaca unii la Brucsel pe 15.000E/lunar? Bun, si care-i schesisu, ca nu inteleg?
Au mai plecat si altii acolo, vor mai pleca si pe viitor, de unde extazul asta paroxistic?
Poate cineva intreg la minte sa ma lamureasca si pe mine?
Deocamdată schepsisul e că se întorc niste rebuturi de la PE, iar alte rebuturi ajung la ”reciclare”.
Altfel spus, s-a facut mai mult ”loc” pentru ”oameni așa cum trebuie”.
Sau altfel spus juisarea era promisă cu placuțele suedeze.
Defineste conceptul de „oameni asa cum trebuie”.
Abia astept ca in PE, „oamenii asa cum trebuie” sa-si inceapa discursurile astfel: Muie PSD, Muie Fidesz, Muie Le Pen, Muie Salvini, atunci ar fi juisare totala proeuropeana, nu?
Ar fi o idee, mai ales ca PSD si merita asta.
@Mihu
Nu noi am ales ”muie PSD” ci invers.
https://www.youtube.com/watch?v=mZeVJBA-2iM
Dacă te refereai la juisarea din Piața Victoriei și de la Rahova că eu alta nu am văzut.
Oamenii așa cum trebuie nu schimbă legile ca să poată fura.
Muie Psd e echiavalent cu „tiganca umputita” al lui Basescu. Cu toata simpatia mea pentru el nu am apreciat iesirea asta. Nu e greu sa justifici astfel de iesiri invocand faptul ca atat PSD cat si ziarista A3 meritau injuriile. Dar nu despre justificari si merite e vorba. Insultand nu faci altceva decat sa aruci cu rahat. Daca tu esti oricum plin de rahat iar cel in care arunci nu, eficienta e maxima. Daca tu esti curat iar cel in care arunci e deja plin de rahat eficienta e zero. Nu faci decat sa te murdaresti si tu de rahat. In final vei avea doua parti acoperite de rahat in care sa alegi. Nu vad nici un mare avantaj in a cobora discursul la un astfel de nivel. Inseamna de fapt sa duci lupta pe terenul adversarului, unde se simte acesta comod.
Ce legatura are? Basescu insulta o jurnalista care-si facea meseria. Muie PSD este furia unei societati de care-si bate joc o clica de paraziti politici.
Ai depășit limitele cu insultele la adresa unui reporter de teren. Liber la program.
@ventidius
Nu este nicio echivalență între caracterizarea pe care Băsescu a facut-o unei jurnaliste impertinente și revolta care arată dependența PSD de popor și a poporului de PSD.
Asemănarea dintre cele două este că niciuna nu este o jignire.
Prima este o caracterizare exactă, asocierea dintre țigan și împuțit fiind valabilă relativ la comportament pentru orice individ aparținând oricărei etnii.
Cea de a doua este definitorie în mod simbolic pentru raportul dintre acest partid și popor.
Asa a meritat sa stau 5h la vooot. Mi-a dat el mumu ieri… dar azi… a primit inzecit!!!! Am plans azi cand am citit postul lui Moise. Iubesc romanii care s-au mobilizat la vot. In sfarsit o victorie!!!!!!!!!!! Bravo Romania. Mi-ai dat o speranta!
Bun, dar dand la o parte conceptul asta freudian(ca sa-i zic asa) de Muie, ce ramane? Aaaa…aaaaa, pai noi stim decat atat!
Atunci, bine!
Bine pa.
Ce rămâne? Ok, plec de la premiza că nu ești un postac nenorocit și încerc să-ți explic părerea mea.
Rămân oamenii corecți pe care i-am trimis în PE, rămâne sentimentul că moralitatea, valorile și binele înving până la urmă. Uită-te la CV-urile celor de la USR+, vezi ce studii au, ce experientă profesională au. O să vezi că sunt niște oameni foarte capabili.
E o victorie simbolică, o victorie care ne dă speranță.
Mult mai importantă va fi câștigarea alegerilor care urmează.
Ba este, și e vechi, nu te mai obosi.
Apropo, nu-l vad la ospat, aici, pe PSD…sa ne explice ce si cum…
Nici pe ailalti.
Nu presteaza gratis, baietii…s-au terminat fondurile de campanie.
Pesediștii lui Năstase ne-au băgat în UE. 🙂
Dacă ești pro-UE, ești anti-național.
@Rilache
Raportorii UE își puneau mâinile in cap când vedeau ce potențial social, cultural și economic are România și cum era condusă de Năstase și PDSR.
Și poți fi sigur că acea perioadă de preaderare este în mod obiectiv și detaliat consemnată, dar și mult mai bine înțeleasă de cei care ne-au monitorizat.
D-aia antenele și PSD se straduiesc să tâmpească oamenii și tremură când aud de UE.
Răspunde-mi la două/trei întrebări (și nu numai tu, poate și altcineva):
1) Cu ce mă/ne ajută raportorii UE dacă țările din vest, care ne dau prelegeri despre anti-corupție, stochează banii furați alor noștri și-i lasă să cumpere vile, case, de unde au un plan de a scăpa dacă lucrurile o iau razna aici?
Da, da, am priceput, suntem cea mai coruptă țară de pe planetă, okei… cu ce mă/ne ajută asta, dacă tot aceleași țări care ne țin prelegerile ăstea nu ne returnează banii și valutele furați de ei SAU să le confiște proprietățile și să returneze banii?
2) Potențialul ăla social, cultural și economic este implementat sau nu, deja, în România zilelor noastre?
Hai, că l-am auzit pe Roman că industria autohtonă e un morman de fier vechi, okei… cum ne e mai bine dacă devenit o zonă de transit ȘI un centru mic de forță de muncă ieftină? Asta e potențialul nostru, investiții străine și corporații/multinaționale offshore, venite aici pe mână ieftină?
Nu mia zic de bănci și blaturile lor cu tovarășul Manole Isărescu…
Oooo, ce bine, nu m-aș fi gândit când ne-au furat cu portofelul pe față, ca prețul lor să-i lase pe ei să-și consolideze puterea. N-aș fi crezut că vânzarea Petrom a fost un lucru bun în loc să aparțină statului român SAU să nu mai zic de miile de cazuri cu resurse naturale date pe contracte private firmelor străine fiindcă, pfff, României îi e interzis industrie authotonă, privată și publică.
Nu te supăra, dar cât de prost să fii să nu vezi cum suntem furați și de cei care ne țin prelegeri despre anti-corupție, în timp ce acceptă banii noștri (majoritatea furați) în conturi offshore?
Păi, mă Rilache,
1. Există legislație pentru confiscarea extinsă care poate fi aplicată simplu, doar să dea ok corupții de la putere. Oh, wait…
2. Oricum, înțeleg că ai fi de acord, la o adică, cu sancțiuni internaționale aplicate unor cetățeni români, ca pentru ruși. Corruption confirmed.
3. România nu mai e “centru mic de forță de muncă ieftină” decât în județele sărace și roșii tip Teleorman, Mehedinți, Vaslui etc. Curios lucru, cele mai deschise orașe românești către Vest au și cel mai ridicat nivel de trai. Hmmmm.
4. Petrom de stat era cum sunt ceilalți mamuți de stat azi (CFR? RADET ring-a-bell?), adica sursă de pierderi și vacă de muls pentru toți politrucii imbecili. Apropo, un domeniu, unul singur pe care-l administrează eficient și în interesul cetățeanului statul român? Nu? Bănuiam eu.
5. Caută și tu pe net diferența între banii dați de România la UE și bani luați efectiv de România de la UE. E ceva cu zeci de miliarde în față – pentru România.
Panama, Insulele Virgine Britanice, Insula Man, Panama, Insulele Cayman și altele dau flit cu legislația ta.
Ce faci? 🙂
https://www.theguardian.com/news/2018/jul/12/nevis-how-the-worlds-most-secretive-offshore-haven-refuses-to-clean-up
Și de dragul lipsei ambiguităților, scrie aici pentru tonții ca mine legislația aia atotputernică pentru care îți rezemi încrederea.
Da, recunosc. Mă uit la legislația Magnitsky cu invidie, dar, așa cum am spus, toți acei prezicători care ne dau în cap 24/7 cu corupția în sus, corupția în jos, sunt aceeași ticăloși pentru care au făcut înțelegeri cu ai noștri să vândă totul pe nimic (inclusiv resursele naturale).
Deci, de ce să-i trag la răspundere numai pe ai noștri, dacă și ăilanți sunt niște ticăloși capabili de mârșăvii?
Păi stai așa un pic, că revenim la ce am spus eu: o economie zdravănă, pentru care ne uităm cu invidie, râvnă & respect (Germania, Franța, Italia, Olanda, UK, America, Japonia etc) la alții, nu se face din investiții străine.
În România, numai asta aud: firme străine și investiții străine (FDI). Atât! Că atât poate Manole&Co, pe lângă protecția lui de partea ălora mari, pentru care nu suntem lăsați să avem un director bancar național (ciudat că postul se cheamă „guvernator”, nu?)
Nimic, pe nicăieri, nu vorbește nimeni de reindustrializare (cu tot ce înseamnă dânsa) autohtonă. Nimic! România n-are voie cu industrie privată și etatistă dar, ciudat, străinii au voie…
În schimb, avem numai firme străine peste firme străine, multinaționale străine, peste multinaționale străine… care și așa, nu-și plătesc impozitele și taxele.
Și ce spuneai, că România nu mai e centru mic de forță de muncă ieftină? Ia aruncă tu cu ochiul pe prețuri produselor (inclusiv la imobiliare): peste tot inflație, și culmea (cel puțin pe partea imobiliară), din cauza proprietarilor care-și închipuie că fac un ban dacă cer un pic mai mult decât are RA-APPS-ul și vecinii din blocul de lângă.
În București, în Iași, în Cluj, în unde vrei tu ca oraș mare, toate prețurile au crescut, toate chiriile și prețurile la imboiliare! Ce dacă salariile sunt mai mari în orașele mari dacă prețurile îi jecmănesc 1/3 sau 50/50 din salariu!? Tu chiar nu vezi ăstea?! Manole s-a asigurat ca PPC-ul monedei să nu fie niciodată puternic, că are și el niște prietenei externi de la care ascultă și are protecție (ciudat că nu se consideră corupție un mandat de guvernator al băncii naționale de mai bine de 30 de ani!)
Pentru că am ascultat de străini să privatizăm totul. De-asta nu mai merge nimic, am privatizat și vândut totul. Mă amuză cum tu și alții ca tine criticați firmele de stat când alte state au firmele lor (sau cu acționariat majoritar decisiv în sectoare strategice, ca energia, resurse naturale etc) și nimeni n-are nicio problemă. Până și Statele Unite are în componența sa firme („mecanisme”) etatiste. China singură a devenit prima/a doua putere mondială doar și fiindcă are firme etatiste și a sprijin, într-un număr limitat, dezvoltarea masivă/directă a acelor firme câtuși de private.
Dar noi, tu? Să condamnăm capitalismul etatist, când-colo, alții n-au probleme…
Și încă ceva: dacă omul de rând (ca mine, ca tine) nu poate să construiască o întreprindere pe bune (fiindcă ori nu știm cum, ori nu ne dau băncile comerciale străine capitalul necesar și pauzele de rigoare), care să implice producția pe linii de asamblare, producție în masă și/sau prefabricație, de ce condamni capitalismul etatist dacă numai ăla are capacitatea să finanțeze construcția de corporații și potențiale multinaționale?
Chiar nu observi disonanța cognitivă?
Pune-le aici, că nu știu la ce te referi, ce studiu, ce raport. Că acuma, orice pigmeu cu access pe internet poate să inventeze rapoarte și scheme și desene…
Eu las ăstea:
https://en.wikipedia.org/wiki/Frontier_markets
https://en.wikipedia.org/wiki/Periphery_countries
https://en.wikipedia.org/wiki/Dependency_theory
Rilache, ești leneș și rău-intenționat.
1. http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/succinte-observații-privind-regimul-noilor-modificari-aduse-penal-in-materia-confiscarii-extinse/
2. Ce înțelegeri?
3. Există industrie în RO și export industrial semnificativ. Mai studiază. Ce e aia “reindustrializare autohtonă”?? Trăiești încă în autarhii primitive. Ceaușescu much?
4. Iar conspiraționist băștinos. Una dintre cele mai mari companii de cybertehnologie din lume e românească. Ghici cum o cheamă.
5. Lectură plăcută la surse oficiale: http://www.fonduri-ue.ro/fluxuri-financiare
De asemenea: https://pressone.ro/romania-colonia-europei-o-poveste-cu-propaganda-care-nu-se-mai-termina/?fbclid=IwAR2xNQJbt3Uld8IU_XEvK72zkHoJv55pezpA20TT60YwWWiOyyp3tzyx3-E
România – colonia Europei. O poveste cu propagandă care nu se mai termină, dar … nu la fel de proastă, agresivă, lipsită de fundament și în ultimă instanță dăunătoare ca narativul (n-aș folosi ca-n articolul din PressOne termenul de „narațiune”) cu ciuma roșie care ar vrea să ne dezrădăcineze din Europa și să ne translateze, cu vlădică și opincă, în Federația Rusă.
Ca de fiecare dată, adevărul se învârte în jurul principiilor, care au „proastele” obiceiuri de a fi valabile indiferent de cine le invocă și de a nu-l scuti pe cel ce semnalează un pai în ochiul cuiva de o eventuală bârnă în propriul său organ vizual.
Sunt curios de exemplu dacă sunt mulți pe acest site care se pot lăuda că nu fac propagandă, luând de bun un subtitlu din articolul pressone, propus de Vlad:
“Propaganda promovează adevărul absolut: dacă tu îi crezi pe «ceilalți», ești o slugă a lor și nu mai avem ce să vorbim cu tine”
@de facto
1. ”România – colonia Europei. O poveste cu propagandă care nu se mai termină”
De la sloganul ”nu ne vindem țara” până la ”statul paralel” și basmul ”dublului standard” colportorii și interesele acestei propagande au rămas de 30 de ani pe aceeași poziție. Aceeași ciumă roșie care nu poate fi desparțită de organismul gazdă pe care îl parazitează.
2. Atâta timp cât propaganda este fix în beneficiul ciumei roșii care și-a conservat timp 30 de ani de interesele, privilegiile și discursul nici nu se pune problema a scoate în evidență o diferență calitativă între narativul propagandei și cel al interesului pe care îl are beneficiarului acesteia.
3. “Propaganda promovează adevărul absolut: dacă tu îi crezi pe «ceilalți», ești o slugă a lor și nu mai avem ce să vorbim cu tine”
Afirmația de mai sus nu este o definiție a propagandei, ci doar o metodă de susținere a propagandei, specifică ciumei roșii, care după cum bine știi a etichetat pe oricine nu s-a supus propagandei.
Astfel ”băsiștii” care au invalidat două referendumuri de demitere nu au existat, dar au existat două suspendări în totală bătaie de joc față de votul electoratului.
Leneș poate, că am de ce să fiu când îmi indică cineva „să caut” când există variante peste variante și habar nu am la cer se referă.
Rău-intenționat, nu, niciodată.
Înțeleg asta:
„(2) a) Confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Codului Penal al României şi al Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal”
Și am râs mult, în sec.
Al doilea lucru pe care-l înțeleg, și pe care nu l-ai adresat, constă în faptul că țările care ne țin morala cu anti-corupție sunt aceleași țări care nu vor să ne dea banii înapoit. Cazul Adamescu, cazul Patriciu, cazul Cocoș și încă unul (am un lapsus acum, nu pot să mi-l reamintesc), împreună cu alți oameni (politicieni, bisnismeni de aramă ș.a.) și-au dat toți banii în conturi și care nu le vom recupera niciodată. Exemplele enumerate dovedesc asta, în special cea cu Adamescu.
Industriile ălea aparțin străinilor. Contabilitatea, de pe care se face evaziunea fiscală, este tot a străinilor.
Cât despre „autarhii primitive”, uită-te încă o dată la țările care le privim cu invidie sau cu pledoarie: SUA, China, Japonia, Germania și Franța – toate țările ăstea s-au construit & dezvoltat, într-o formă sau alta, pe ceea ce tu numești „primitiv”. Istoriile economice ale țărilor puternice este rezemată pe așa ceva, da, chit că reacția ta a fost s-o bagi pe Ceaușescu (deci, ca să înțeleg, fiindcă a trăit omul numit Ceaușescu, noi nu mai trebuie să avem firme etatiste… ce logică frauduloasă, mai ales că nu putem, individual, să creem firme & uzine autohtone pe persoană fizică)
Totodată, reamintesc de faptul că un om simplu (ca mine, ca tine, ca alții) nu vom face niciodatăfirme și companii de anvergură mare, deci, având în vedere istoriografia noastră, românul nu poate să facă firme care să crească și care să nu fie „gigs”, dar numai etatismul poate să întemeieze ceva.
Nu se vede (ridicol și faptul că există doar una și nu o sumedenie):
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_technology_companies_by_revenue
Știai că UE interzice României să-și dezvolte propriile întreprinderi medii și mari?
Ceva, ceva, „avantaj neloial”, asta în timp ce Franța & Germania vor să calce pe reguli: https://www.euractiv.com/section/competition/news/france-germany-call-for-a-change-of-european-regulatory-rules/
Hopa! Când e vorba de România sau Grecia (sau altcineva), sunt probleme & încălcări. Când e vorba de Franța & Germania, nu e nicio problemă, se lasă.
„Autarhia primitivă” ar fi o creștere fabuloasă, spre deosebire de ce [nu] avem acum pentru economia noastră.
@Rilache
Măi Rilache, dacă esti atât de bine intenționat precum susții, fă-ți și tie un bine!
Pentru asta ar trebui să renunți la propaganda cu care un actual condamnat a făcut campanie unui partid care a pierdut alegerile pentru ca a distrus o țară și a luat mințile unor oameni ca tine care încă mai votează: idioți, impostori, imbecili, infractori.
Plain Sight
Ești prea îndobitocit și spumat la gură, că la orice defracție, îi acuzi pe alții că sunt pesediști. Ești bolnav la cap și nu mai discerni realitatea (sau te prefaci? atunci e mai rău).
@Rilache
Dacă tu ești satisfăcut cu propaganda latrinelor pe care o promovezi aici și nu te simți îndobitocit!
Dacă încă porți reverberațiile unei campanii electorale demente și nu simți că esti în afara realității!
Dacă te simți la fel de ”patriot” ca și cei care fură și batjocoresc țara fără să simți duhoarea impostorilor!
Mă poți acuza de orice dorești, dar răul pe care ți-l faci este cu mult mai mare.
@Rilache
„Ești prea îndobitocit și spumat la gură” Ai mare dreptate dar cu baiatu’ asta nu reusesti sa porti dialog.
@Rilache
Asta da consolare!
Mare lucru să primești susținerea ”necondiționată” a ciumei roșii!
@Vlad
– „cu sancțiuni internaționale aplicate unor cetățeni români, ca pentru ruși. Corruption confirmed” Da ceva sanctiuni internationale si pentru bancile care spala bani rusesti si smecheresc EURIBOR0-ul ar merge? Pe noi trebuie sa ne intereseaza de banditii astia pentru sa suntem europeni (nu colonie) la fel cum si pe alti europeni ii intereseaza de coruptii de aici.
– „Petrom de stat era cum sunt ceilalți mamuți de stat azi (CFR? RADET ring-a-bell?), adica sursă de pierderi și vacă de muls pentru toți politrucii imbecili” – Politrucii imbecili fura iar ‘justitia libera’ ii acopera. Daca tot e libera justitia si unii lupta ca sa nu fie subjugata de hoti, ai idee de ce nu s-au facut dosare pentru hotiile de la Petrom, Sidex si alte sute de companii furate de politruci? De dosare care totusi s-au facut dar a stat cineva cu curu’ pana s-au prescris (EADS) am auzit dar nu comentez ca sa nu sara baiatu’ ala rau sa zica ca sunt platit de rusi ca sa schimb subiectul. Nu comentez nici de gagiul care a zis despre el ca este politruc care a dat gaura de 330000 euro tot din acelasi motiv.
– „Caută și tu pe net diferența între banii dați de România la UE și bani luați efectiv de România de la UE” Trebuie un profesionist sa faca o situatie corecta. Sa puna toate cifrele si apoi sa vedem situatia reala. Romania a primit mai multi bani decat a platit la UE dar o parte din cei primiti s-au intors la firme din UE. La asta se adauga banii tirati pentru a nu se plati taxe. Se numeste optimizare fiscala, se poate numi oricum insa tot bani pierduti de Romania sunt. Daca cineva comenteaza il sfatuiesc sa faca firma si sa faca optimizare fiscala si apoi sa traga concluziile.
Se tot comenteaza ca e rau ca cineva sa sustina interesele nationale, suntem europeni si e nasol cu suveranistii si populistii. Pe aia din Germania ii doare in popou de ioropa si valorile ei atunci cand fac afaceri cu rusii. Isi urmaresc interesele proprii (nationale) in contra cu interesele europene. Coloniile nu au voie sa faca asa ceva ca vin cei 12 ambasadori tristi sa dea indicatii pretioase. Ar trebui sa ramana 11 ca ala din Austria nu se mai califica. Poate si aia din tarile cu banci care spala bani rusesti.
@Plain Sight
Iar ai ramas fara medicamente? partenerul tau nu prea are grija de tine.
@Vlad Petreanu @Plain Sight
Sunt trei pagini. Citire plăcută:
http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/grup_intrep2013r.pdf