Sondaj: cu cine votați în primul tur al prezidențialelor?

N-o să vă vină să credeți, dar la sfârșitul acestei săptămâni se desfășoară primul tur al alegerilor prezidențiale. În străinătate, votarea începe vineri, iar în România va avea loc duminică, potrivit tradiției.

A fost cea mai anostă, plicticoasă și lipsită de miză campanie electorală din cei 30 de ani de când avem președinte ales. Dl. Iohannis, marele favorit, a refuzat orice dezbatere, iar ceilalți candidați nu s-au dat nici ei de ceasul morții să se întâlnească în vreo confruntare publică. E un semn foarte prost pentru democrația noastră, care pare bine împotmolită în faza insulară – fiecare cu aia mă-sii, nu interacționăm în niciun fel cu ălilanții, dar avem pretenția să-i reprezentăm pe toți și toți să ne respecte după ce câștigăm.

Vă rog să dați un vot în sondajul de mai jos. Evident că rezultatul va fi relevant doar pentru comunitatea acestui blog, și de-asta zic să-l și facem, ca să vedem cum înclinăm (politic) noi, cititorii bogului petreanu.ro.

Eu am deja o bănuială și aș fi gata să și pariez cine-o să iasă aici favoritul, dar nu vreau să vă influențez, wink-wink.

Votez eu primul, oricum, deci cine-i iute se prinde :)

Încă un lucru: după campania asta și având în vedere că singura emoție e pentru locul doi, estimarea mea e că vom avea o prezență record la urne… în sens negativ.

85 comentarii Adaugă comentariu

 1. Am votat pentru Paleologu. Votul meu (singurul) reprezinta 16,67% din total! Sa mai zica cineva ca votul meu nu conteaza!

  Comentariu apreciat Thumb up 36
  • Si eu.

   Thumb up 0
  • Deci iti dai seama ca votul pentru Paleologul este vot pentru Dancila nu?

   Thumb up 0
  • Nici eu.

   Thumb up 0
  • Nici vorba! Alternativa era sa votez cu Iohannis, dar cum nu ma omor dupa el si are oricum accesul asigurat in turul doi, pot vota dupa cum am chef. Cu Barna, Dancila sau Diaconu si cu cine mai e pe acolo nu sunt compatibil, asa ca daca nu as fi avut cele doua variante nu as fi votat deloc. Afirmatia e valabila doar pentru cei care daca nu il voteaza pe Paleologu sunt dispusi sa il voteze pe Barna. Nu e cazul.

   Thumb up 0
  • #7

   paleologu rulz, dacă-l comparăm cu oricare dintre contracatindați; în plus, usereplus au promis altfel de conducere, mai degrabă meritocratică…deocamdată nu m-au convins, ba chiar dimpotrivă; vor avea votul meu și ale alor mei pentru parlamentare (pe considerentul de tinerețe, pentru că sunt oricum ultima speranță, pentru mine cel puțin și pentru că Clothilde Armand, Vlad Voiculescu și Dacian) dar pînă atunci cred că merită un cartonaș galben…pentru non-combat;
   plus că mi-ar plăcea un președinte cu papion și care să știe istorie și retorică…dacă de Ion Rațiu n-am avut parte…

   Thumb up 0
  • Grea politica pentru unii, de ce nu vreti sa înțelegeți cei care votați cu Paleologu ca sunteti manipulați si ca ajutați PSD ul.

   Thumb up 0
  • #9

   @Marius: mulțam de aprecieri, greu cu politica, într-adevăr…
   pe tine te bănuiesc de-un 32-35 de ani, IT-ist sau middle corporate;
   așa că îți înțeleg poziția deși, dacă-mi permiți, nu pot fi în asentiment; din ce știu eu, pentru a extrage cîteva sute de grame de diamant, trebuie ca niște mineri să spargă sute de tone de steril…la fel și cu petrolul sau zăcămintele aurifere etc.
   ori Barna este unde este nu prin meritul propriu ci propulsat, culmea, mai ales de colegii din Plus; btw, ești de acord că într-o dispută 1/1 Cioloș îl face arșice? pentru mine, omul este zero barat; pentru infatuare (accept confruntări cu candidații care contează! really?), pentru lipsă de comunicare (personal mi se pare un non-combat) dar, mai ales, pentru lipsă de verticalitate profesională (păi îi dai bani europeni soră-tii?!)…
   și, colac peste pupăză, o campanie execrabilă din parte-i; îmi insultă, la propriu, inteligența formulări de genul “se trezește cu gîndul de a face bine poporului” (citat aproximativ)…really?? oamenii normali la cap se trezesc cu gîndul la o cafea și să meargă la budă…
   așa că, dă-mi voie să votez un perdant căruia nu i se poate reproșa nimic și, în cazul unui duel marele ficus-vevedăncilă (puțin probabil), să-mi anulez (prima oară de cînd votez, doar dreapta) votul…
   mulțumesc

   Thumb up 0
  • Paleologu

   Thumb up 0
  • @costicămusulmanu. Inteleg ca nu il votezi pe Barna pentru ca ti se pare ca are o campanie execreabila, aroganta si fara substanta. Si votezi Paleologu.

   Verifica ce a mai postat echipa Paleologu azi: un clip de campanie în care asociază USR cu mineriadele, Iliescu și FSN.

   Cam atat.

   Thumb up 0
  • @costicămusulmanu
   “trebuie ca niște mineri să spargă sute de tone de steril…la fel și cu petrolul sau zăcămintele aurifere etc.”
   Nu, trebuie ca niste MASINI, care se vor automatiza complet in urmatorii ani, sa le sparga. Munca de genul asta e perimata, si orice incercare a claselor sociale dependente de ele de a evita progresul nu va produce decat efecte nefaste si intarzieri care scad competitivitatea tarilor (vezi cazul birjarilor din New York care au incercat sa impiedice legislatia rutiera , ducand la o intarziere mare a ei comparativ cu restul tarii; vad paralele cu taximetristii moderni).
   Vezi ca urmatoarele masini gandesc si invata:
   https://www.youtube.com/watch?v=atcKO15YVD8&t=66s
   https://www.youtube.com/watch?v=Lu56xVlZ40M
   https://www.youtube.com/watch?v=WSKi8HfcxEk
   Deci muncitorii aia chiar nu au alt avantaj decat creativitatea (pe care ei nu sunt invatati sa o foloseasca; mintea e un muschi). Te adaptezi la lume, nu lumea la tine.

   Thumb up 0
  • #13

   dragii moșului, domnii silicon și șah mat, vă mulțumesc pentru interesul acordat postării mele, interes pe care nu îl merită(m)…
   departe de mine gîndul de a polemiza în ideea de a vă convinge că sunt deținătorul adevărului absolut; recitiți totuși ce am scris și apoi ce ați răspuns voi:
   @s-v: am spus despre barna că pt mine este zero barat, el ca profesionist; nu echipa de comunicare i-a dat fonduri ue soră-sii; tu îmi vorbești de barna-omul vs echipa lui paleologu, care nu știu ce pocinog a făcut; eu am zis doar că lui personal nu i se poate reproșa nimic( ba chiar cred că pe vremuri a fluierat în biserica preotesei pedeliste udrea); iar ce m-a făcut să-l votez a fost reacția lui, absolut stupidă pentru un prof de retorică, din emisiunea Piața Victoriei, cînd Guran l-a întrebat dacă este conștient că este doar monedă de negociere pentru băselu; răspunsul de “credeți că un băsescu poate inventa un paleologu?!”, repet, stupid, mi-a arătat latura lui umană precum și credința sa în ceea ce este; așa că, după ce din ‘92 încoace votez tot răul cel mai mic, dați-mi voie să iau o pauză de la slujba de apărător al democrației și să votez ce-mi place; mulțumesc
   @șah-mat: același îndemn, recitește ce am scris…”niște mineri”, așa am scris; nu o sută, nu o mie sau cinșpe mii; niște; faptul că vor folosi sau nu niște superechipamente nu va face din ei profesori universitari, tot mineri vor fi; spre comparație, vezi ce însemna un șofer profesionist acum nu mai mult de 50 de ani vs acum…AC, ASR, ESP, Cruise Control, GPS, Bord Computer, draci-laci…tot șofer este; la fel și chirurgul care acum 30 de ani tăia cu bisturiul iar acum operează laparoscopic sau cu superrobotul doișpeD…
   în încheiere, îmi permit să vă rog ceva, în caz că sunteți mai tineri: renunțați la parti-pris-uri; urmați sfatul decarului ăluia, nu mai țin minte la ce echipă a evoluat, unu’ Rene…”dubito ergo cogito…”
   și, pentru că vă bănuiesc intelectuali, vă îndemn să căutați un articol de prin ‘33 al numitului Mihail Polihroniade, singurul cap legionar filosemit…departe de mine simpatii de genul, dar la susnumitul am ajuns după ce am citit, nu mai țin minte unde, o opinie (și citez aproximativ) conform căreia intelectualii care fac partizanat politic devin fanatici mai ales datorită capacităților intelectuale superioare; nu că ar fi cazul vostru…
   PS cu maxim interes aștept dezbaterea de mîine seară pe europa fm;
   PPS votanților ficusului le spun doar atît: în clipa cînd a numit-o pe neconflictuală prim-ministru, practic s-a pișat în votul meu; deci nu-i mai trebuie…

   Thumb up 0
  • Nu vi se pare ciudat că un partid de oameni “care se descurcă”, niște “jmecheri” l-au impus candidat pe unul care nu se identifică cu ei? Paleologu este orice, dar nu este Băsescu sau Udrea. Chiar nu pare iepure? Să nu mai spun că și-a construit campania pe educație, care este importantă, dar nu este atribuție prezidențială. E ceva putred cu această candidatură.

   Thumb up 0
  • Costica, tu imi multumesti pentru atentia nemeritata (ah, ce te alinti!), dar dai un raspuns maricel ca sa iti sustii opinia. E ok. Uite cadoul meu pentru tine, o poveste (lunga rau), scrisa de Angi Serban, ong-ista la Casa Activistului) acum o zi. Imi cer scuze pentru lungimea povestii si ii cer scuze gazdei pentru asa postare. Povestea se numeste “Cunoaște-ți candidatul”. Noapte buna, copii!

   “Am fost la Iași, la Summit-ul Tinerilor acum nici două săptămâni. Un eveniment care se ține de vreo 4 ani în orașele care câștigă titlul de “Capitala Tineretului” în baza unor proiecte. Orașul care câștigă devine organizator al Summit-ului pentru anul viitor. La acest eveniment vin mulți tineri foarte isteți din toată țara, de la 15 ani la 35. Au fost prezente și persoane cu vârsta peste 35 de ani pentru că evenimentul nu are o limită de vârstă, dar majoritar este tineretul.
   Aici la Summit este genul acela de loc în care respiri ușurat când vezi câți copii geniali are țara asta și te rogi în gând să nu plece peste hotare. Vreo 450 au participat anul acesta, din ce știu eu.
   Noi am fost acolo ca organizație, Florin a ținut două ateliere și mi-am propus să mă port ca un profesionist. M-am purtat cu câteva excepții pe care o să le regăsiți mai jos în text.

   Unul dintre momentele Summit-ului a fost secțiunea “Cunoaște-ți candidatul”, dezbatere la care au stat față-n față Theodor Paleologu și Kelemn Hunor, ambii candidați la prezidențiale, cu tinerii geniali de mai sus.

   Cum au decurs lucrurile?

   A început drăguț, fiecare s-a prezentat, Paleologu ne-a plimbat pe la Socrate și Platon, Kelemen Hunor mai dădea câte-o ghioagă serios așa, dar la mișto. Mmm.., era așa, nici prea-prea, nici foarte-foarte. A fost un moment în care chiar am râs la un ping pong dintre ei. Au fost întrebați dacă sunt prieteni și dacă vor lucra pe viitor împreună.
   Paleologu a răspuns: “- Da, dacă se leapădă de vechile amiciții (wink-wink la PSD)”.
   Kelemen Hunor a răspuns la asta: “- Cu condiția să te lași și tu de Petrov”.
   Paleologu a răspuns mai departe așaaa.., mult pe lângă tufiș, dar a lăsat să se înțeleagă că ar prefera ca Băsescu să se retragă.

   În fine.. La un moment dat, am constatat că din public veneau întrebări destul de ușoare și foarte nișate pe subiectul “Educație” din partea dreaptă a sălii (stânga candidaților) unde erau toți liderii de consilii, centre de tineret, comitete și comiții și mi-a picat fisa că toată treaba era aranjată. Dincoace, unde stăteam eu, “in the dark side”, eram noi, muritorii de rând cu scurtă la mâinile ridicate pentru a putea pune întrebări. Nu ne venea rândul neam! Pentru că devenise destul de evident și lumea se agita în sală, s-au mai ridicat vreo 2-3 șefuți din ăia de tineret și au propus să se mai ia întrebări și mai din spate.

   Booon! Moderatorul se execută si ia prima întrebare de pe Facebook și zdrang, îi chică fix în moalele capului lui Kelemen Hunor – de ce nu este de acord cu alegerile în două tururi?!
   Eu pt. asta stătusem vreo oră cu mâna ridicată pe acolo și am jubilat când am văzut că în sfârșit întreabă cineva.

   Ce răspunde Kelemen?

   “- Ce, e nedemocratic să se voteze într-un singur tur? Nu e! Așa că nu văd necesitatea.”

   N-am mai putut să o țin cu diplomația și am urlat din spate “nu faceți 5% de-aia! Vă luați la revedere de la Parlament, n-o mai plimbați!”. S-a râs, s-a aplaudat, s-au întors mulți dintre cei nebăgați în seamă să-mi arate ok-ul. Și ei așteptau un backfire din ăsta.

   Paleologu răspunde la asta:
   “- Aș vrea să te contrazic. Dacă mergem pe varianta ta, de ce mai candidăm la prezidențiale? Nu mai bine îi dăm funcția lui Iohannis din prima și terminăm cu bâlciul? Nu sunt de acord cu tine!”

   Toate bune și frumoase, începe la un moment dat să spumege Paleologu la adresa celorlalți candidați și folosește chiar și “rahat” în discurs când zicea ceva de Viorica. Urât vorbea la adresa celorlalți. În sală, nemulțumire totală. La un moment dat strigă unul dintre copiii de lângă mine (care împlinește 16 ani în Decembrie): “- Domnule Paleologu, am venit aici în speranța că veți încerca să ne convingeți cu argumente că meritați să fiți președintele țării, dar în discursul dumneavoastră nu am găsit ce vă propuneți să faceți ca președinte, ci doar mizerii aruncate către ceilalți candidați. Dumneavoastră înțelegeți că noi ăștia mai tineri ne-am săturat de stilul ăsta de a face politică?”
   S-a făcut negru la față Paleologu, a bâlbâit ceva și a trecut la altă întrebare.

   Se ridică un alt tânăr, tot din partea asta despre care tot ziceam, nebăgată în seamă, și-i spune (tot lui Paleologu, de Kelemen Hunor nu prea păreau să fie interesați): “- Domnule Paleologu, cu tot respectul, eu până să candidați la prezidențiale, nu am auzit nimic de dumneavoastră. Ce ați realizat în concret pentru țară? Nu zic că nu e vina mea, poate nu sunt eu suficient de informat, dar chiar nu știu.”

   Ei bine, dragii mei, mai avea Paleologu puțin și sărea să-l caftească pe puștiul ăla. A făcut spume la gură la propriu, i-am văzut scuipații care-i săreau din gură în timp ce-i explica ăluia, pe un ton din ăla de câine turbat, câte panglici a tăiat el.

   I-a pufnit toată reacția în nas pentru că brusc a enervat pe toată lumea și a început odată cu dublarea numărului de mâini ridicate și un rumor continuu în sală.

   Kelemen, profitând de situație a început să explice cum Biblioteca Națională (aia de la Unirii, de pe splai) e construită de el.

   La un moment dat, se acceptă încă o întrebare din public și se ridică Mihaela Enea, o tânără din Bacău pe care o cunosc, am lucrat împreună pentru CIVISTARTER-UL organizat de noi acolo. E muncitoare, inteligentă și ripostează ori de câte ori se simte înghesuită. Ce-i zice Mihaela lui Paleologu?

   “- Domnule Theodor Paleologu, noi apreciem lecția de cultură generală, dar dumneavoastră începeți să răspundeți la întrebări și rămâneți blocat în Socrate și Platon, nu ne răspundeți. Nimic concret! Ceva concret ne spuneți și nouă? Vă ia câte 15 minute de fiecare răspuns în parte. Vedeți câte mâini sunt ridicate în sală? Bineînțeles că nu veți putea răspunde la toate întrebările, dar în ritmul ăsta nu veți răspunde la multe dintre ele. Refuz să cred că trageți de timp.”

   Șoc!

   Recunosc, am aplaudat-o pe Mihaela până m-au usturat palmele. A punctat exact ce comenta șușotind toată sala.

   Răspunde Paleologu fără spume la gură, dar iritat maxim că el din momentul ăla nu mai răspunde la nici o întrebare.
   Băi, fraților, s-a bosumflat exact ca ăia mici, a lăsat buza, și-a încrucișat brațele și tăcere. N-a mai răspuns. Se rugau ăia de el, nimic. A mai vorbit Kelemen un pic până la final și aia a fost.

   Aa! Mi-am amintit ce i-a răspuns Mihaelei de ne-a sărit țandăra tuturor (am editat și am scris aici pentru acuratețe), i-a spus tot așa voalat că nu are nevoie să-i răspundă ei, că are alți tineri cu care stă de vorbă. Că nu-l interesează opinia ei. Cu alte cuvinte, el stă de vorbă numa’ cu ăia care nu-l contrazic și că de votul ălora care-l contrazic n-are nevoie. El, venit la o dezbatere cu tineretul care ar fi trebuit să-l voteze. Jenant..

   Am rămas cu toții blocați. Ne așteptam la cu totul și cu totul altceva de la el. Recunosc că la momentul la care am participat la dezbatere, nu aveam o părere despre el, acum am! Despre Kelemen Hunor aveam și mi-o mențin.

   Moderatorul i-a spus destul de frumos “Domnule Paleologu, despre asta este dezbaterea, primiți și întrebări incomode. Nu trebuie să vă supărați pentru că nu primiți numai întrebări care vă convin!”

   N-a mai fost cale să-l faci să vorbească. Gata, își strânsese jucăriile, aștepta să plece.

   Pe lângă atitudinea asta de “mare sculă” care bate apa-n piuă pe lângă tufiș a domnului Paleologu, am mai observat o chestie scârboasă. Își adusese în sală aplaudaci. Din ăia care rupeau palmele în două când zicea el câte ceva. Stăteau în fundul sălii, erau toți destul de în vârstă și reacționau exaltați de câte ori zicea Paleologu câte ceva. M-am prins târziu, abia după ce am legat cu ce observasem înainte de dezbatere.

   Ce observasem?

   Stăteam afară la țigară înainte să înceapă dezbaterea și tot veneau unii destul de debusolați așa, cu flori în mână, trecuți de 45 de ani să ne întrebe unde e dezbaterea cu Paleologu. I-am zis lui Badita la un moment dat “ce-o fi, mă, cu ăștia pe aici? Asta nu era cu circuit închis?”. Mai ales că noi știam deja locul pentru că fusesem la prima plenară acolo. 😉
   Abia după ce le-am văzut comportamentul în sală, am făcut legătura și mi-a picat fisa că-și adusese aplaudaci. Unde? La o dezbatere cu tineretul, cu viitorul țării. Să intre aplaudacii peste ăia care aveau vreo opinie diferită de a lui. M-a scârbit treaba asta maxim și am țipat în gura mare “vedeți grupul ăla din spate, stânga? Oamenii aștia sunt aduși să-l aplaude pe domnul Paleologu, în cazul în care vă întrebați cine bate din palme cu atâta convingere?!”

   Concluziile mele după această dezbatere:

   • Despre Kelemn Hunor îmi păstrez opinia. Sper să nu mai facă 5% la alegerile viitoare și să nu mai aud de el și ONG-ul lui. UDMR e ONG, nu e partid politic. Nu mă credeți, căutați pe Google.

   • Theodor Paleologu este un individ care se prezintă fals. O avea cultură, nu zic, dar nu-l ajută de loc presupusa educație. Dar, absolut de loc. Este genul acela de individ care de departe pare ceva și de aproape e fix nimic. Spune puțin în exagerat de multe cuvinte. Și la cât e de instabil emoțional, n-are ce căuta în fruntea țării. Nu are și punct.

   Declarații politice, populism, minciuni și multă, dar foarte multă aroganță. Nimic concret!

   Mă bucur că am participat la dezbaterea asta, a fost cu adevărat ” Cunoaște-ți candidatul”.

   Aveți aici video cu dezbaterea:
   https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/427856264594181/

   Thumb up 0
  • Votul pentru Paleologu e vot pentru Iohannis. Sa vedem cum PMPul se aliază cu PNLul…

   Thumb up 0
 2. #17

  Sincer nu aș dori o confruntare intre candidați,deja mi-am facut o părere despre fiecare ,ce aș mai putea afla de la dancila ,paleologu ,diaconu …..?sper totusi la o confruntare civilizată intre Iohanis si Barna in turul 2….pt ca acum nu aș vrea sa-i văd in același platou alaturi de tot ce urasc pe lumea asta.

  Comentariu apreciat Thumb up 25
 3. Mi se pare penibil sa nu avem nici o dezbatere la TVR1, PRO TV sau orcare din televiziunile cu mare expunere.
  TVR ar fi trebuit sa forteze public o dezbatere intre toti candidatii, ca televiziune nationala. Ar fi putut sa faca public un apel catre toti candidatii si sa spuna public ce au raspuns cei care au refuzat.
  Cei privati nu sunt constransi sa-i aduca pe toti, dar ar fi putut tot asa sa icerce sa-i aduca pe cei de pe primele 5-6 locuri din sondaje.
  Cel mai nasol este ca actualul si probabil viitorul presedinte demonstreaza inca o data lipsa de respect fata de alegatorul roman. Daca nu-i e frica, trebuia sa ceara el o dezbatere “ca sa-si umileasca adversarii” … dar dansul nu este un curajos, este doar o piatra care asteapta sa treaca furtuna … si ca orice piatra nu face nimic.
  Imi pare rau si de domnii Paleologul si Barna ca nu au fost barbati sa ceara ei de la televiziuni aceasta dezbatere si sa mearga numai ei 2, macar sa arate ca sunt barbati, ca au ceva in cap pentru tara asta.
  Domnul Iohanis nu-i in stare decat sa insire platitudini despre o tara normala. Cei doi ar fi putut astfel sa demosntreze ca ei sunt ceva in plus.
  Cu astfel de oameni , pacat de firava noastra democratie …

  Comentariu apreciat Thumb up 17
  • #19

   Dar Barna cere de 3 saptamani o dezbatere electorala lui Iohanis si Dancila ,o cere in toate mesajelr care le da catre rlectorat,numai cine nu vrea sa vada sau sa auda spune ca Barna fuge de o confruntate electorala

   Thumb up 0
  • Poti sa ne spui televiziunea la Care ti-ai dori dezbaterea?

   Thumb up 0
  • Iohanis a făcut exact ceea ce face în ultimii 5 ani – a fost absent, uimitor e faptul e că peste 40% dintre români îl consideră potrivit pentru a fi încă 5 ani presedinte.

   Thumb up 0
  • Barna sa-si intinda cortul la cotroceni si sa strige la iohannis pana vine la dezbarere.
   Daca isi doreste cu adevarat rolul.
   Daca nu, sa zica sincer cine l-a santajat si cu ce sau de ce a redus motoarele pana la liniste. Vrem transparenta!

   Thumb up 0
  • @Vasilache Liviu
   Amuzanta afirmatie legata de Barna. E ca si cum nu ar fi avut cu cine sa faca dezbatere cu toate ca, oh wait!, Paleologu in repetate randuri a cerut dezbateri cu el si i-a lasat invitatii inclusiv pe pagina principala.

   Care a fost reactia “iubitorului de democratie” Barna?

   Citez: “Cred că dacă nu va fi o dezbatere cu *candidații care contează*, voi continua dezbaterile cu cetățenii din România”.

   Prin urmare, Barna a stabilit si limitele democratiei si care dintre candidati de fapt conteaza.

   La ce sa te astepti de la un candidat care isi suna sustinatorii nu ca sa ii intrebe de sanatate dar ca sa le spuna explicit sa ii convinga pe cei din jurul lor sa voteze cu el, candidatul providential Barna?

   Thumb up 0
  • @Costin

   Btw, Paleologu a avut o dezbatere programata cu Barna la Realitatea. Barna a anulat-o.

   Khelemen,Barna si Paleologu au fost prezenti in acelasi timp la Iasi.

   Asociatiile de studenti i-au invitat pe tot 3. Barna a refuzat sa mearga cu Paleologu si Khelemen si a cerut sa apara singur in fata studentimii.

   Misto Barna, nu ?

   Thumb up 0
  • Paleologu cere dezbateri de la începutul campaniei. Ban Darna le refuză.
   Votați Diaconu ca să ajungă Barna în turul doi (în logica useristă ca votand Paleologu ajutăm psd). Nu l votăm pe Barna nici dacă nu candida Paleologu.

   Thumb up 0
  • #26

   A fost ieri o dezbatere
   https://www.youtube.com/watch?v=obKrM5rC5zA
   Pe mine m-a convins Dan Barna.

   Thumb up 0
 4. Si ca sa nu se uite … si in 2014 domnul Iohanis a fugit de dezbatere, ducandu-se doar in al 12 ceas la Antena 3 …
  Nu vreau un scandalagiu ca Basescu (caruia nu i se poate reprosa lipsa de curaj), dar cu siguranta e mai bun decat un fricos.
  Cred ca si domnul Iohanis reprezinta corect Romania actuala – toti dorim schimbare la nivel declarativ, dar de fapt dorim doar liniste … ca merge si asa – decat sa luptam mai bine se descurca fiecare cum poate (unii pleaca din tara, altii pleaca capul, altii se simt bine in sistem si … cativa nebuni vor schimbare – oare cati suntem noi astia nebuni?)

  Thumb up 8
 5. Voi vota cu Dan Barna. Mai mult ca sigur ca nu va câștiga prezidențialele, insa ar fi o mare rușine ca in turul doi bătălia sa se duca intre Klaus Johannis si Vasilica Dancila.

  Comentariu apreciat Thumb up 31
 6. Cu un singur lucru din ceea ce ai spus nu ma pot impaca sub nici o forma si imi doresc din tot sufletul sa fii contrazis de realitate: prezenta la vot! Inca mai sper ca nu suntem chiar un popor de zombii programati de catre antene, rtv-uri,realitatiplus etc.

  Thumb up 12
 7. Vad și un lucru bun, în lipsa confruntărilor, de ce sa nu aleagă cetățeanu pe baza celor “văzute” și nu pe baza celor spuse, de candidați…?

  Thumb up 4
 8. Eu o văd ca pe o alegere între trecut și viitor.
  Și voi alege mereu surpriza viitorului.
  Niciodată previzibilitatea trecutului inconfortabil.

  Thumb up 5
 9. Era interesant sa adaugi inca un poll cu prezenta la
  vot estimată. Acolo ne-am fi amuzat ceva mai bine 🤓

  Thumb up 4
 10. Am votat cu Dan Barna. Nu ca m-a convins cu ceva. Insa, fiind tanar, sper ca alianta din care face parte, daca vine la putere, poate schimba ceva in tara asta. Speranta mea moare ultima. :)

  Comentariu apreciat Thumb up 16
 11. Dezbateri ca sa ce? Sa ii auzim pe toti cum mint sau cum vorbesc prostii?
  Mai bine am face alte clasamente: –
  1. Cine cel mai mincinos
  2. Cine nu spune nimic cand vorbeste
  3. Locu doi pentru cine e cel mai prost / incompetent
  4 . Cel mai parsiv / nesimtit
  5. Cel mai hot
  6. Cele mai multe case

  Thumb up 2
  • Dezbaterea defineste democratia. In totalitarism, dezbaterea nu exista. Daca crezi ca stii totul dinainte, despre oricine, sigur nu stii nimic.

  • Asta e teoria. Da’ nu cred ca e cazul de totalitarism aici. Aici nu exista dezbatere fiindca niciun candidat nu vrea neconditionat.
   Periculos sa folosesti cuvantul asta in contextul actual. Plus absolutismele astea – stii totul, nu stii nimic – cam extermist.

   Thumb up 0
  • E amuzanta afirmatia ta legata de extremism in conditiile in care cele spuse de tine se refera doar la:
   – cel mai parsiv, hot, mincinos etc;

   Exista unul/doi candidati care au ales sa vina la dezbateri indiferent de conditii, doar ca imparatii: Barna, Iohannis si Dancila se tem ca dracu de tamaie.

   Problema lor e ca stiu ca daca isi fac vreo aparitie publica sunt sanse mari sa piarda procentele pe care le au si:
   – dancila sa nu ajunga in turul 2;
   – Iohannis sa piarda din procente si sa ajunga o amenintare reala la adresa sa Paleolog/Barna;
   – Barna – sa nu mai voteze diaspora cu el, de la care se asteapta ca o sa vina salvarea ca sa ajunga in turul 2;

   D-asta nu fac dezbateri, pentru ca si-au facut calculul electoral si stiu ca au de pierdut. Sanse mai mari sa nu ii taxeze poporul pentru lipsa dezbaterii decat pentru o performanta dezastruoasa.

   Thumb up 0
  • @Dl Dascal
   Balonul de aur – niste unii voteaza cel mai bun jucator de fotbal dintr-un an. Lista e de 30 de jucatori. La sfarsit probabil o sa castige probabil Van Dijk, iar pe locul 30 o sa fie cineva poate mai putin cunoscut. Extremism? N.as zice.
   Dar daca spui ca ala de pe locul 1 stie totul despre fotbal, iar ala de pe 30 nu stie nimic? Extremism? Asa as zice.

   Sesizezi diferenta intre un clasament si absolutism?

   Thumb up 0
  • @Ciprian

   Prea multa poezie inutila in spusele tale.

   Thumb up 0
 12. #44

  Dar Barna cere de 3 saptamani o dezbatere electorala lui Iohanis si Dancila ,o cere in toate mesajelr care le da catre rlectorat,numai cine nu vrea sa vada sau sa auda spune ca Barna fuge de o confruntate electorala

  Thumb up 3
  • Iohannis ar avea numai de pierdut dintr-o confruntare. La fel si VD.
   Barna ar fi bine sa participe la orice confruntare cu oricine pentru ca el ar avea numai de castigat (daca e sa ne uitam la sondajul IMAS). Desi, intr-o confruntare cu Paleologu – s-ar putea sa piarda.

   E amorteala mare. Dan Barna ar face bine sa faca cumva sa scoata diaspora la vot masiv, pentru ca de acolo isi poate lua cateva procente bune. E amorteala acolo acum din pacate.

   Thumb up 0
  • @Ciprian: cu tot respectul dar dl. Paleologu spune doar platitudini.

   Thumb up 0
 13. Si intebarile sa fie puse de Lavinia Sandru si de D-na Rifai, cea care si-a gasit intrebarile dimineata la cafea?

  Thumb up 0
 14. O observatie/intrebare oarecum tangenta cu toata campania asta electorala:

  Consider ca intreaga campanie #yeslavot de la europarlamentare a avut un ecou foarte mare si s-a vazut in prezenta la vot. Nu cred ca romanii au fost chiar asa de interesati de europarlamentare, dar prin campania respectiva s-a facut nu doar educatie dar s-a ridicat semnificativ si procentul de prezenta la vot.

  Cred in puterea presei si in rolul acesteia in educarea publicului – dar, de ce nu s-a facut o campanie de constientizare si pentru Prezidentiale? Da, a fost companie anosta, stearsa, plictisitoare – dar de ce oare nu am vazut aceeasi implicare e presei pentru prezenta la vot?

  multumesc!

  Thumb up 4
 15. Dan Barna.
  Marturisesc insa ca nu personalitatea ori campania Dumnealui m-au convins, dar vreau altceva si consider ca Barna merita o sansa in ciuda campaniei slabe, PNL nu-s decat aceeasi marie cu alta palarie comparati cu PSD, au acelasi grup de sustinatori de acelasi fanatism, Dl Orban arata aceeasi atitudine refractara, Dl Iohannis este cel mai slab presedinte din istoria post 89…

  PS: Sper sa nu am surpriza extrem de neplacuta in care dancila ( nu merita ea majuscula ) sa se califice in turul 2. N-are cum sa traim intr-o tara asa defecta…

  Thumb up 8
 16. Din pacate :
  -Iohanis nu mi-a demonstrat in 5 ani decat ca a urmarit sa nu aiba contracandidat, asta cu riscul sa se aleaga praful de tara- nu a combatut cu adevarat PSD-ul, pana la sacrificiul functiei. Asta cred ca si-ar fi dorit cei cateva sute de mii care au iesit in strada dupa Ordonanta 13. Clar nu s-a ridicat nici la genunchiul momentului istoric pe care astfel Romania aproape ca l-a ratat.
  – Paleologul pare ca vrea sa ne vanda mai mult eruditia si istoria din spatele numelui, decat o modificare de paradigma, ceea ce consider eu ca avem nevoie ca tara
  – Barna cel putin nu mare sigur pe el si pe partidul din spatele lui, ca sa nu spun ca imi este neclar ce si cum vrea sa faca cu tara asta
  – Diaconu isi joaca in continuare rolul din “O scrisoare pierduta”, adica ar schimba, dar nimic (asta am inteles eu din argumentatiile lui de cand a fost la Europa FM.
  – Dancila – suntem dispusi sa coboram si mai jos, chiar mai jos de Idiocratie?
  Eram sa-l votez pe Paleologul, pana cand am realizat castie sa vorbeasca superb, dar e prea narcisist si “de moda veche”, in sensul in care a fost politica de dinainte de comunisti … pana la urma cea descrisa tot de Caragiale. Imi pare rau de el, dar nu-i un Ionel Bratianu sau oricare alt mare politician antebelic, cum vrea sa credem.
  Mai imi ramane Dan Barna. Nu sper multe de la el, sper doar ca ajungerea lui Dan Barna in turul 2 sa-l ajute pe Dacian Ciolos sa ajunga Prim Ministru, unul din putinii politicieni care imi mai straneste incredere.

  Thumb up 12
 17. Votul pentru Barna si impotriva PSD in primul tur pare singura miza a acestor alegeri. Sa vedem cat va mobiliza tema asta in mediul urban si in diaspora, unde e cheia.

  Dar poate ca oamenii au uitat ce a facut PSD-ul in ultimii 3 ani si mai vor sa ii dea o sansa PSD-ului si Vioricai. A patra sansa data PSD-ului. Ar fi deja prea mult.

  Thumb up 7
 18. Si eu Dan Barna. Desi m-a cam dezamagit in campania asta electorala, mi se pare ca mesajul pe care l-a transmis pana acum (pe site-ul lui, in principal, dar si in aparitia de la Cafeneaua Natiei) este cel mai coerent si mai credibil din toti candidatii inscrisi in cursa.

  In alta topica, mi-ar placea sa ajung cumva si in alte “bule”, sa vad un poll similar din acele bule si atmosfera si mesajele schimbate de persoanele din acele zone de discutii. Cred ca ar fi foarte interesant de luat pulsul si din zona aia. Altfel, pe zona asta a noastra, rezultatul poll-ului era foarte previzibil.

  Thumb up 5
  • Era un sondaj pe site-ul antena 3 acum o saptamana. Cumpanasu conducea cu 22%, urmat strans de Dancila. Dan Barna era la un 6%. Adica nu e doar alta bula, e alt univers cu totul, … alte legitati.

   Thumb up 0
 19. De ce este sondajul asta mai prejos decat unul IMAS, sau care-or mai fi. Cele oficiale pe care ni le prezinta media sunt facute pe esantioane de 1000 – 1100 persoane… In timp ce aici pe petreanu.ro s-a ajuns deja la 4245 voturi.

  Thumb up 1
 20. sunt triste alagerile astea in care p$d nu prea conteaza si putem da un ot pozitiv in sfarsit. doar ca ghinionu ma-sii – nu prea ai cui. Cel mai enervant e ca Ficusu e atat de mult in fata plutonului,nemeritat as zice. Cumoanasu + Dancila sunt exponentii segmentului retardo-ticalos din societate. Restul niate smecherasi mai mici sau mai mari. Cu exceptia lui Paleologu care insa recupereaza ecartul cu anturajul lui Marinel. Pacat ca Usr ul a venit cu un candidat sub nivelul partidului. Putea face diferenta. Si nici tupeu nu are, ciudat de la un avocat. Ma asteptam sa atace mai vehement,sa participe la dezbateri. Se ascunde dupa declaratii din pacate si fuge de orice dezbatere. Nu imi imaginez asa ceva in State de exemplu. Sau orice alt stat cu o bruma de traditie in democratie. Pacat. Pentru prima data n viata voi zice pas la alegeri. cel putin in primul tur.

  Thumb up 0
 21. – pentru a ajunge in turul 2, voi vota cu Barba;
  – dacă iese in turul 2, tot cu Bârna.
  – dacă nu iese, cu Iohannis; dacă e acolo;

  – as vota, dar sunt conștient ca nu are șanse, și nu îmi stric votul, as vota și cu Catarama. Mi se pare un liberal autentic in gândire. Dar “ nu îl reprezintă” prea multă lume.

  Thumb up 1
  • Cristi, consider ca iti strici votul, doar daca nu participi.
   Orice optiune ai avea, orice convingere politica ai, trebuie sa mergi sa o exprimi.
   Sunt convins ca votul tau conteaza.
   Daca sunt in tara inca 100 – 200 de mii ca tine, (daca nu cumva 1 milion sau doua…. ) gandeste-te ce putere au voturile voastre ne-exprimate…..
   Spor!
   R

   Thumb up 0
 22. Se pare ca, in bula asta, 45 de trolli ar vota-o pe Dancila :D

  Thumb up 4
 23. In campania asta toti au fugit de Paleologu. Asta spune totusi ceva!
  Barna a fost cel mai des chemat de catre Paleologu la dezbateri si a fugit ca un las…

  Thumb up 1
  • Paleologu e doar iepurele lui iohanis cu care încearcă să ia voturi de la barna ca să nu ajungă în turul 2. Iohanis vrea sa intre în turul 2 cu dancila, cu barna si diaconu ar avea emoții serioase.

   Thumb up 0
 24. Votez Barna pentru că să dăm o șansă tinerilor, deși sunt puțin dezamăgită de atitudine lui

  Thumb up 2
 25. De 30 de ani astept o schimbare.M-am saturat sa vad aceeiasi oameni la butoanele tarii.Acum am aceasta oportunitate sa votez noul,sa votez schimbarea,sa votez Dan Barna.

  Thumb up 4
 26. Divide et impera

  Ma mai aberez si eu putin. E ultima oara, promit.

  Ganditi-va ce meserie de baza are KWI: profesor de fizica. Una din treburile unui prof de fizica este sa rezolve probleme. Pentru asta el foloseste tipare, metode clasice, rar improvizeaza. Cateodata cauta probleme similare si vede cum au fost rezolvate. Ia de acolo cate ceva care il poate ajuta sa-si rezolve problema lui.

  Problema lui curenta este castigarea alegerilor care de fapt e echivalenta cu a-l bate pe Dan Barna.
  Si ce face KWI? – se uita la cum a pierdut USB (actual USR) primaria Bucuresti in 2016. Si vede acolo ca PSD si madam Firea au aplicat metoda “Divide et impera”. Adica au facut blat cu PNL care nu a renuntat la avea un candidat (ne aducem cu totii aminte sper ca nici macar n-au avut candidat, dar nici n-au vrut sa renunte la el). Ma mir ca USR nu aduce aminte electoratului chestia asta despre PNL.
  Astfel voturile de dreapta s-au spart in doua si a castigat Firea. Suma voturilor de dreapta era mult mai mare decat voturile ptr Firea, dar sparte in 2 – a rezultat nasol.

  Aceeasi problema o are si KWI acum – trebuie sa ii rupa destule voturi lui Dan Barna astfel incat acesta sa nu intre in turul doi. Si ce face? Mai arunca un candiat de dreapta – pe Mister Paleologu.
  Paleologu are vreo 5%. Sa zicem ca 2.5% sunt rupte de la KWI, 2.5% de la Dan Barna. Dar KWI isi permite sa piarda 2.5% in primul tur ca are de unde. Pentru Dan Barna, 2.5% poate sunt esentiale. Personal, eu cred ca Paleologu rupe mai multe voturi de la DB decat de la KWI.

  Inca o chestie – care e mesajul lui Paleologu? “M-am bagat in cursa asta ca nu-mi place de DB.”

  Asa ca, cei care votati cu Paleologu – ganditi-va mai bine. E posibil sa fiti pacaliti.

  Comentariu apreciat Thumb up 24
 27. #65

  L-as fi votat pe Hurezeanu dar nu e pe lista. E cu mult peste toti. Nu cred ca mai are rost sa dau argumente.

  Thumb up 4
 28. Eu voi vota cu Barna in primul tur. Nu pot sa zic ca sunt fericit cu ceea ce vorbeste, se vede o crispare care cred ca vine din ceea ce-i vand piaristii. Lipsa de naturalete s-ar putea sa-l coste. Totusi lectiile pe care le pot trage usr-plus, nu numai el personal, sunt interesante. Sper sa aiba minte destula, s-o faca. Pentru viitor e esential ca Barna (sau orice nume de la ei) sa inteleaga ca nu el personal e candidat, ci ceea ce el (ei) reprezinta. Barna nu pare intotdeauna constient de acest lucru, la fel ca un personaj mediocru ajuns intamplator intr-o pozitie peste nivelul sau.
  Paleologu – nu e o alternativa pentru mine. Infloriturile stilistice nu tin locul substantei.
  In turul doi astept o confruntare televizata intre Iohannis si Barna. Ne-ar revela multe dintre aspectele ascunse ale personalitatii fiecaruia.

  Thumb up 1
 29. Daca ar fi candidat Obama, as fi votat cu el. Cu toate ca ne-a tras-o cu Obamacare.
  Sunt prea multi candidati, unii milogi, si cum sa nu ai nici macar o dezbatere? Incredibil…

  Thumb up 0
 30. Am votat Barna, dar nu neaparat din convingere. Simpatizez cu USRul, dar domnul Barna nu m-a convins absolut deloc. Daca ai fi avut in sondaj si optiunea de “Anulare vot”, probabil aia as fi ales.
  Mai am cateva zile de gandit, inca nu stiu ce o sa fac. N-as vrea sa nu ma prezint la vot totusi…

  Thumb up 2
 31. ….deci, probabil, că sondajul tău a evidențiat..
  evidența cititorilor tăi, precum și așteptările pe care le-ai avut.
  O întrebare faină a fost” de ce sa nu luăm de bun acest sondaj?”
  Am înțeles și motivul, fapt evident!
  În același timp, avem 3, trei bucăți de candidați de dreapta!, care nu au demonstrat nimic, nici unul, în această campanie!
  Debate? La ce? Unul are mandatul in buzunar, altul… poate o da de gard și nu vrea să riște, iar al treilea ne sufoca cu ” superioritatea” dansului, culturală! Și atât.
  (Pe RRA, de la 12 sunt dezbateri electorale. Cu “Cumpănași”!( definiție preluată de la un comentator) Majoritatea prezenti in personam, alții cu delegați. Fraate, să vezi acolo debate! Nu am reușit să ascult mai mult de 5 minute…! 😜👉)
  Dar nu aici am vrut sa ajung: un comentariu pe rezultatul sondajului sper sa avem!
  Nu-i așa?
  Cinstit, ar fi înainte de alegeri!
  Deontologic, tu ști!
  Mulțumesc.
  M-am amuzat, a fost funy.
  Și sunt convins că comentariul la rezultatul sondajului va fi pe măsură. Poate chiar ” sociologic” decât contabil! Contabil le citim de la Moise! 😁👍
  Seară faină!

  Thumb up 0
 32. De ce nu vad sondajul…?

  Thumb up 0
 33. Este uimitor ce se petrece!
  Suntem în miezul celei mai spectaculoase campanii electorale începute cu aproape 3 ani în urmă.
  Campanie care a crescut în intensitate începând cu summitul de la Sibiu, referendumul și alegerile europarlamentare urmate de arestarea lui Dragnea…
  Campanie care cu precizie matematică răstoarnă un guvern de impostori trepăduși, politruci, analfabeti și infractori chiar înaintea alegerilor prezidențiale.
  Ne aflăm în prima campanie electorală cu conținut obiectiv, fără discuții interminabile și dezbateri aprinse pe focuri de paie și perdele de fum. E prima campanie bazată pe fapte, cu demonstratii reale, palpabile, cu rezultate practice evidente.
  Iar noi ce facem? … ne zbatem în “dileme existențiale”… în timp ce inteligența, simțul practic sunt pulverizate de aprecieri subiective, superficiale, susceptibile de a fi rezultatul zecilor de ani de alienare în care manipularea a lucrat în subconștientul maselor.
  Așadar…
  Votați cat mai mulți!
  Votați bine din primul tur!

  Altfel vă dați șansa de a vă mai învârti încă 20 ani în jurul cozii!

  Thumb up 7
 34. Face maine EuropaFM dezbatere cu cine se prezinta.
  La ora 1, Moise vorbeste cu lumea despre intrebari ptr candidati. Nu o sa apuce prea multa lume sa intre in direct.

  Asa ca de curiozitate – voi ce i-ati intreba astfel incat sa va ajute sa votati informat?

  Thumb up 0
  • De ce ar trebui sa-l votez si ce crede el ca defineste un stat de drept :)

  • Eu i-as intreba ce sefi de stat au fost in poza la Summitul de la Sibiu. Daca KWI rateaza macar unul, a imbulinat-o.

   Thumb up 0
  • Eu cred ca un sef de stat nu trebuie sa fie campion la Jeopardy. Ce relevanta are raspunsul asta pentru definirea unei viziuni nationale?

  • Ca l.a interesat cat de cat job description? Nu am pretentia sa ii stie pe toti. Dar macar cativa in afara de aia super cunoscuti.

   Thumb up 0
  • Sa vad ca macar a citit ceva despre familia lui. Nu trebuie sa ii stie pe toti, macar 2 din aia mai putin cunoscuti. Eu cand ma duc la interviu, aia ma intreaba – dar despre firma noastra ce stiti? Sa se simta si ei ca la un interviu pentru un job.

   Thumb up 0
 35. #81

  Ramin consecvent. Acum 5 ani am votat Iohannis. Merita inca o sansa.

  Thumb up 0
  • asa usor vorbesti de “inca o sansa” de parca ai da de la tine.
   inca o sansa, inseamna 5 ani.
   Fiul meu are 8…peste 5 ani are 13. la 18 ani e major si poate sa plece din tara …daca intelegi unde bat!
   NU, nu ii mai dau inca o sansa! NU, nu ii mai dau 5 ani, din moment ce ultimii 3 ani i-am petrecut mai mult in strada decat cu familia!
   meritam o viata linistita, sa fim condusi de un presedinte implicat pentru drepturile natiunii!
   fara sa fiu rau, se mai doveste inca odata ca “merge si asa” este o mentalitate incetatenita in printre Romani.
   Nu vreu sa “mearga si asa”!!!! asa suntem de 30 de ani …si inca 45 de ani din comunism au fost tot asa…
   Pe banii mei, vreau ca statul sa faca totul pentru mine!
   ies la vot si voi vota pentru schimbarea clasei politice!
   asa voi vota acum si in 2020 !

   Thumb up 0
 36. #83

  Ca fost votant Johannis voi vota Barna pentru că îi vreau pe cei doi în turul doi al alegerilor prezidențiale din acest an.
  Fie ca cel mai bun să învingă!!!!!
  La 30 de ani de la Revoluția care ne-a fost confiscată de clica criminalului Iliescu.

  Thumb up 0
 37. Relevant pentru votantii online, nerelevant pentru marea masa a votantilor. Dar tot John iese

  Thumb up 1
 38. Trimiteți-o, domnule Klaus Werner Iohannis, la o confruntare electorală cu Dan Barna, măcar pe…. doamna Mădălina Dobrovlschi. Dânsa pare să fie mai curajoasă și oricum vă este scut pentru toate momentele delicate în care Dvs., ca bărbat de stat, evitați aparițiile publice riscante (precum cel referitor la revocarea din funcția de procuror-șef DNA a doamnei Laura Codruța Kovesi).

  Thumb up 1