Tăcerile de tinichea

Preşedintele României nu pare să fi fost impresionat cine ştie ce de modul în care cel puţin un ministru a coordonat acţiunile anti-inundaţii, săptămâna trecută. De fapt, preşedintele a fost într-atât de dezamăgit, încât l-a făcut „imbecil” pe acest ministru, la o reuniune a primarilor de comune din România. Potrivit dlui Băsescu, ministrul respectiv s-a gândit să cheme primarii din zonele calamitate la o şedinţă, în timp ce aceştia, înnebuniţi, căutau soluţii pentru a-şi salva oamenii.

Din acest punct de vedere, tind să-i dau dreptate dlui preşedinte. Managerul care cheamă şefii din teritoriu în şedinţe chiar în timpul unei crize sunt oricum, numai inteligenţi nu. Ca subordonat, şi eu l-aş considera imbecil – şi m-aş bucura dacă şeful cel mare i-ar trage o smetie la sfârşit.

Sunt unele discuţii acum privind (ne)potrivirea dintre un asemenea limbaj şi înălţimea funcţiei pe care o ocupă dl. Băsescu. Discuţiile acestea nu mă interesează – m-am convins de vreo 3 ani, deja, că dl. Băsescu n-o să-nveţe niciodată fişa minimală de comportament pentru această slujbă. Asta e, asta avem, cu asta defilăm.

Un alt lucru mă deranjează în toată povestea – şi anume, faptul că preşedintele n-a mers până la capăt şi n-a rostit numele personajului. Întrebat la reuniunea respectivă, a refuzat să spună. A refuzat şi a doua zi, în ciuda insistenţei ziariştilor.

Sper că nu crede cineva că s-ar teme de un proces – dl. Băsescu nu se poate teme de un aşa mizilic, el carele se ia la trântă cu mafia dimineaţa înainte de potroace şi seara după programul artistic.

Dl. Băsescu tace taman când, vorbind, ar putea determina o analiză serioasă asupra procedurilor ministeriale în caz de urgenţe. Dacă ar spune numele, presa ar investiga. Dacă preşedintele a spus adevărul, presa ar confirma iar dl. ministru, imbecil sau nu, ar avea de dat nişte explicaţii. Contribuabilii ar afla cui plătesc salariu degeaba.

Dar dl. Băsescu preferă, s-ar zice, un scandal fără finalitate unei dispute, fie ea neplăcută, care ar putea rezolva totuşi o problemă. Aruncând astfel de calificative fără ţintă, preşedintele nostru arată că stăpâneşte foarte bine arta brută a bârfei de MAT şi chiar deloc viziunea subtilă a managementului de ţară.

Aşadar, avem un ministru care s-ar putea să-şi fi făcut treaba prost şi avem un preşedinte care nu-şi face treaba până la capăt.

Să mai zică cineva că n-avem de unde alege.

Articol din categoria: POLITICĂ

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. Când a dus Băsescu până la capăt o treabă? Totdeauna a mers pe varianta muşcă şi fugi.

  0
  0
 2. Eu cred ca l-au operat de bun-simt..pe el, pe Basescu. Si-a ramas cu sechele…se abtine cand nu trebuie…Opreste ,Base,vaporu’ ! Opreste-l , ne scufundam…!

  0
  0
 3. buna! sunt serban. ai un blog frumos. ai putea intra si tu pe al meu? 🙂 http://sherby2007.wordpress.com/

  0
  0
 4. mai poate impresiona Traian Basescu cu ceva? Nu prea cred

  0
  0
 5. #6 Comentariu nou

  Cind a mers pina la capat (vezi biletelul lui Tariceanu) si-a luat-o in freza. Asa ca, sa-l intelegem si pe el…

  0
  0
 6. #7 Comentariu nou

  într’o ţară în care avem, cel puţin,
  – terorism fără terorişti şi
  – corupţie fără corupţi
  nu se putea să lipsească imbecilitatea fără imbecili.
  Acuma, eu cred că Băsescu se gândea, de fapt, nu la David ci la şeful lui, acel vicepremier fără portofoliu care, de fapt, a dirijat jocurile aducând prin ministere oameni de prin circumscripţia lui şi ni i’a dat pe David (domnu’ ministru, vă întreb şi aici: mamei dumneavoastră nu i s’a făcut ruşine să dea ochii, zi de zi, cu vecinii?), Adomniţei, Ciuaua cel care se va întoarce el şi cred c’or mai fi câţiva secretari de stat sau directori ori secretari generali prin ministere!

  0
  0
 7. politicienii nostrii ne reprezinta in totalitate. nu se pune problema ca ei sunt rai sinoi suntem buni. daca ei ar dispare, s-ar face alegeri, ar veni noi conducatori, curati, imediat vor deveni si ei jigodii. firea noastra ca natie plus sistemul de valori de 2 bani ne fac sa nu avem o reprezentare buna a directiei in care trebuie si putem sa o apucam.

  pacat ca nu suntem mai nemti 🙂

  0
  0