🎧 Vaccinarea la chiuvetă, o descurcăreală de proști sinucigași

În mod suspect, mortalitatea în rândul celor care se declară vaccinați în România este semnificativ mai mare ca în restul lumii civilizate. Uite-așa, românii "descurcăreți" îl reconfirmă pe Darwin (de care, probabil, nici n-au auzit).

Ați auzit, probabil, la știri, despre ultimul scandal în privința vaccinărilor la chiuvetă din România: descinderi de amploare și rețineri după ce procurorii au început să ancheteze o afacere de emitere de certificate false de vaccinare care se desfășura în nord-vestul țării.

Mai precis, la centrul de vaccinare de la Vama Petea angajații eliberau certificate false de vaccinare contra a 2-300 de euro bucata. În această primă fază, anchetatorii iau în calcul aproape 3000 de certificate false. 5 persoane au fost deja reținute și probabil urmează și altele, plus detalii despre această nouă afacere sordidă în care niște ticăloși s-au gândit să facă ceva bănuți, ilegal, din îmbolnăvirea și uciderea altor oameni.

Nu e nici măcar singurul caz, din păcate – nu demult, țineți minte, au fost descinderi la un centru de vaccinare din București unde, la fel, angajații eliberau contra cost certifictate false de vaccinare. S-a mai întâmplat și în alte locuri, în Mehedinți, în Prahova, prin Timiș, mă rog, din păcate, pare să fi devenit un fenomen.

Acum, sunt câteva lucruri de spus.

În primul rând, să produci certificate pentru falsă vaccinare e o ticăloșie fără margini.

Persoanele nevaccinate împotriva acestei infecții cu rată mare de mortalitate și de îmbolnăviri severe sunt de zeci de ori mai expuse îmbolnăvirii grave și decesului decât cele vaccinate. Acestea sunt fapte științifice, verificate în lumea reală deja pe miliarde de oameni. Să împarți documente oficiale care atestă, în mod fals, vaccinarea, înseamnă să contribui în mod activ la întreținerea epidemiei, la îmbolnăvirea altor oameni și, foarte probabil, și la moartea unora dintre aceștia.

Apoi, aici e vorba nu doar de ticăloșie, ci și de prostie consolidată.

Cum îți poți imagina că vei comite mii de falsuri, că vei împărți la mii de necunoscuți documente mincinoase, pe șpagă, și nu vei fi prins? Cât de tâmpit să fii, totuși? Ce-ți imaginezi, că nimeni nu va vorbi, că nimeni nu va intra în bucluc cu documentele false de vaccinare? Firește că primul lucru care s-a petrecut a fost că vaccinații la chiuvetă s-au îmbolnăvit grav și au ajuns la spital, unde s-au rugat de medici să-i scape de sufocare – iar medicii au întrebat, păi nu ești vaccinat? Păi nu, domn’ doctor, să vedeți…

În fine, cumva, iar am ajuns să fim priviți noi, românii, ca golanii și primitivii Europei, din pricina câtorva ticăloși care încearcă să fraierească sistemul.

Cazurile cu români prinși în alte țări cu certificate verzi false au început să fie relatate tot mai des în presa internațională. În Italia, care are politici foarte stricte pentru folosirea certificatelor verzi, unii oficiali din domeniul sanitar cer deja să fie impusă carantină românilor și româncelor care vin din țară, la muncă, tocmai pentru că sunt atât de multe certificate false de vaccinare. Presa internațională mai observă și că, în mod suspect, mortalitatea în rândul românilor care se declară vaccinați este semnificativ mai mare decât în restul lumii – ceea ce înseamnă, evident, că acești români foarte inteligenți au mințit că-s vaccinați, după care s-au îmbolnăvit grav și au murit ca nevaccinații, că boala nu se lasă păcălită de șmecheria asta primitivă.

Ieri, colonelul Valeriu Gheorghiță a declarat că vaccinarea „la chiuvetă” nu face altceva decât să decredibilizeze România și corpul medical la nivel european și mondial.

„Vaccinarea în România este o problemă de siguranţă naţională şi dacă cineva nu a înţeles acest lucru până astăzi are o mare problemă – spune dl. Gheorghiță. Trebuie să înţelegem că nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor şi afectează grav credibilitatea României pe plan internaţional.”

Deci, știți ce avem aici? Din nou, „descurcăreala” românului care crede că a încălca legea e semn de inteligență, nu de prostie și de imoralitate.

Întrebarea e dacă ne putem schimba, cumva, sau dacă ăsta e destinul nostru, să rămânem mereu ultimii în lumea civilizată din cauza celor care nu reușesc și nu vor să se comporte civilizat și responsabil.

Eu încă mai cred că ăștia-s o minoritate, gunoiul care strică un loc altfel frumos – doar că, din păcate, în ultima vreme mi se pare din ce în ce mai des că mă înșel, și că minoritari sunt ceilalți, oneștii.

Articol din categoria: ACTUALITATE, REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

25 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  “Cum îți poți imagina că vei comite mii de falsuri, că vei împărți la mii de necunoscuți documente mincinoase, pe șpagă, și nu vei fi prins? Cât de tâmpit să fii, totuși? Ce-ți imaginezi, că nimeni nu va vorbi, că nimeni nu va intra în bucluc cu documentele false de vaccinare?” Cred ca tocmai lipsa de reactie a autoritatilor incurajeaza genul acesta de actiuni. Ba da, vei fi prins, dar care e riscul? Care e consecinta clara? Cate cazuri cunoastem cu totii in care instantele au decis ca nu constituie un pericol? Cati ani de puscarie au facut unii sau altii pentru “zadarnicirea combaterii bolilor”? Sau pentru coruptie, ca nu stiu sigur unde va fi incadrata fapta. Sa ne amintim de cazul vamesilor corupti, care nu puteau justifica palate si practic luxul in care traiau si care sunt bine-merci. Sau cazurile permiselor auto vandute efectiv ca la piata. Sau multe altele asemenea. Ce au patit oamenii aceia? Mai nimic. Si atunci, de ce sa nu incerce marea cu degetul? Romania a ajuns tara impartita in smecheri si fraieri. Constat cu tristete ca din ce in ce mai multi aleg sa faca parte din prima categorie. Eu imi asum sa nu…

  35
  1
 2. #2 Comentariu nou

  La fel cum în ranița fiecărui soldat stă bastonul de mareșal, in mintea fiecărui român, statistic, stă un mic infractor. Totul pleacă de la o neacordare de prioritate pietonului, forțarea unui semafor deja roșu cînd e la 30 m de El, o parcare pe zona interzisa, o deoășire pe linie continuă. Nu s-a întâmplat nimic rău și devine obișnuință. Poți vedea în trafic spre exemplu, cînd o contravenție minoră e făcută din greșeală, stingace, și cînd e făcută cu experiență. Așa ajungem la fente din ce in ce mai mari și mai grave. Obișnuința de a fenta orice devine un mod de viață. Amenzi, taxe, numai fraierii le plătesc. Cum era vorba aia din comunism: ei se prefac că ne plătesc, noi ne prefacem că muncim. Acum este: ei se prefac că dau legi, noi ne prefacem că le respectăm.
  Să ne imaginăm pentru citeva minute unde eram acum ca nație daca nu am fi fost acceptați in UE. Îmi imaginez că eram Romania lui Năstase etern premier și poate deja președinte la al treilea mandat facind rocada cu Dragnea sau ceva. Am fi cistigat 200 euro salariu mediu (2000 lei la un curs de 10 lei euro), iar la privat 400 euro. Toți inginerii și medicii buni plecați din Romania, iar angajarea la stat ar fi fost singura speranță de supraviețuire. Probabil ar fi avut permise speciale de deținere girofar si trecere pe roșu și peste calea ferată, fără limită de viteză. Limită de o mașină pe familie, permis special pentru mai multe. Am fi fost țara permiselor speciale, a excepțiilor „speciale”. Țara cu o pătură de vreo trei-patru milioane de speciali și restul săraci cu oled de 1.5m, a căror singură speranță e să fie parte din pătura de speciali. Utilități cu preț fix, subvenții pentru toată lumea. Stabilitate politică de am fi fost invidiați de toată lumea. Ah, iar vaccinul ar fi fost făcut de toată lumea pe sub mînă, că nu ar fi fost disponibil pentru toată lumea.

  35
  6
 3. #4 Comentariu nou

  Dragă Vlad,
  Țin să adaug un detaliu! Zici că cei câteva mii de vaccinați sunt excepția… Întradevăr sunt, când vine vorba de români cu certificat verde, și aici sunt de acord cu tine.
  Însă când vine vorba de români în general… Poate nu excepția, dar cei vaccinați sunt minoritatea. Majoritatea sunt cei nevaccinati, iar chiuvetiștii sunt elitele nevaccinaților. Un fel de proștii prostilor, dumb and dumber.
  Prostia și hoția nu cunosc limite, nu discriminează. Nici după sex, nici după religie, statut social, nivel de educație, venituri materiale. Ironic, de data asta mi-aș fi dorit să fie altfel, să discrimineze. Dar nouă ne place să ne împușcăm singuri în picioare, să ne tragem țepe și să ne tăiem craca de sub picioare.
  Păcat de așa țară frumoasă…

  14
  3
  • #5 Comentariu nou

   Ce nu inteleg eu totusi: cat de prost si/sau spalat pe creier trebuie sa fii sa preferi a scoate cateva sute de € din buzunar pentru un fals care iti va periclita sanatatea si viata, in loc sa te vaccinezi pe gratis? Parca eram o natie relativ saraca, nu una cu astfel de disponibilitati materiale.

   PS: Acesti indivizi ar trebuie NEAPARAT sa isi plateasca ABSOLUT ORICE facturi medicale! (success baieti daca ajungeti transferati in tari straine)

   0
   0
 4. #6 Comentariu nou

  Problema de statistica/informatica de 1 zi lucratoare: iei lista vaccinatilor ajunsi la spital cu forme severe, vezi in ce centre si cine i-a inregistrat in sistem, imparti acest numar la numarul de vaccinati din acel centru (sau inregistrati de aceiasi persoana) si pun pariu ca vei vedea doua seturi de date: din unele centre au ajuns foarte multi vaccinati la spital, iar din altele foarte putini. Ghici unde se vaccineaza la chiuveta.
  Mai pun pariu ca 99% din cazuri sunt cu Johnson (vaccinarea la chiveta in 2 etape e deja furt elevat si descurcaretii nu se incurca cu asa ceva).
  De ce domnul Gheorghita, sau ministrul sanatatii nu cer studiul asta la STS, care se ingrijeste de aceste aplicatii? Pe urma ar putea reclama la parchet aceasta suspiciune cerand anchete, monitorizari, flagrante, etc.
  Facem ce facem si tot la impotenta si coruptia clasei politice ajungem… ca fara asta nu ar exista romanii descurcareti.
  … Dar daca cativa dintre medicii si provaccinistii vizibili ar cere aceste studii, in scarba si tot vor fi facute …
  Cat priveste poporul roman in integralitatea lui, faptul ca am iesit analfabeti functionali in proportie de 40% la testele Pisa inseamna optimism, in conditiile in care 60% din romani nu inteleg beneficiile unui vaccin … asta si pentru cei care lauda educatia care se facea inainte (am 47 de ani si stiu ca nici generatia mea nu era mai breaza la scoala, doar ca atunci nu ne punea nimeni oglinda in fata)

  26
  2
  • #7 Comentariu nou

   Vointa, domnule Costin, vointa! E sublima, dar lipseste cu desavarsire! Ca altfel, poate si pe un elev de liceu l-ar duce capul (sau cel putin ar trebui) sa incerce asa ceva.
   Dar poate ma insel si de fapt chiar avem analfabeti functionali inclusiv la varf, oameni care nu inteleg ca daca 1 + 1 nu face 2 e o problema.

   0
   0
  • #8 Comentariu nou

   La Ministerul Sanatatii a fost unu’, Vlad Voiculescu.
   Mai stiti cumva ce a patit dupa ce a indraznit sa faca niste comparatii intre doua baze de date?

   0
   0
 5. Nu, România nu se poate schimba. Așa sunt, totuși, românii, chiar dacă mai sperăm ca toți „descurcăreții” ăștia să fie o minoritate. În orice caz și dacă sunt o minoritate ei afectează majoritatea în mod esențial. Așa o să ne trezim că românii cu certificate verzi vor fi obligați la carantină de către statele CIVILIZATE.

  7
  2
 6. #10 Comentariu nou

  Da’ te miri?

  – cand tie, ca onest cetatean, nu ti se da voie sa-ti tii nunta sau botezul si vezi la tv 5000 de membri PNL inghesuiti la congres?

  – cand tu, ca onest cetatean, esti fugarit pe strada de politie ca nu ai masca si il vezi la tv pe Prea Hodinitul stand fara masca la acelasi congres?

  – cand ti se spune ca pandemia e sub control si ca e sigur sa mergi la vot si apoi afli de armata mortilor din trecut?

  As putea continua exemplele, sunt multe momente din aceasta pandemie cand romanilor, si celor onesti, le-a fost demonstrat clar ca autoritatile ii mint, nu doar ca sunt incompetente si ca nu le pasa de cetateanul obisnuit. Mint, activ, constient, asumat. Te miri atunci ce balaur s-a nascut?

  24
  3
  • #11 Comentariu nou

   Pai tu ca roman onest, ar trebui sa fii mai atent cu cine votezi, nu sa incerci si tu tot felul de smecherii! Vedem si prezenta la vot, asadar nu prea se inghesuie lumea sa schimbe ceva, sa lasam placa ca „nu ai cu cine vota”, incet incet s-ar mai filtra.
   Dar adevarul este ca acei politicieni corupti si incompetenti, acei capi ai mafiei BOR, sunt reprezentativi pentru popor.

   0
   0
 7. #12 Comentariu nou

  „Cât de tâmpit să fii, totuși?” -> adecvat de tampit :D.. He-he, make foto :D…

  5
  2
 8. #13 Comentariu nou

  Dacă se poate „guvernarea la latrină” de ce să nu se poată și „vaccinarea la chiuvetă”?

  9
  1
  • #14 Comentariu nou

   Toti subestimeaza capacitatea romanului, de a se descurca.. forteaza-l sau impune-i sa faca ceva ce nu vrea sa faca, nu e curios, nu il intereseaza si o sa se descurce sa le evite si sa nu il afecteze.. in franta sau in belgia au descoperit un medic cu 3000 de adeverinte false.. se poate peste tot, iar marimea e aceeasi. Si in uk sunt de vanzare…
   Obligativitatea, restrictiile, au dezvoltat o piata neagra foarte banoasa pt cei care le ofera si foarte benefica pt cej care le cauta.
   Stiu cazuri de nevaccinati, care nu au avut nimic, altii, au avut 2 zile febra, altii au avut prb 2 saptamani. Dar, este alegerea fiecaruia, cat vrea sa riste 🙂
   Avea dreptate cineva, vedeti cate vaccinuri johnson s-au facut in ro si minim 95% dintre ele sunt la chiuveta, pentru ca singurul efect advers la vaccinul asta, e la buzunar 🙂

   0
   0
 9. #15 Comentariu nou

  Aici vedem cat de mare e decalajul intre vointa poporului si a unor lider ce impun reguli impotriva vointei votatilor lor.

  Pentru a respecta regulile, acestea trebuie sa fie logice, de bun simt si agreate de marea majoritate. Reguli impuse de un grup de smecheri ce au ajuns conjunctural in varful statului nu au legitimitate in ochii romanilor.

  8
  9
 10. #16 Comentariu nou

  Nu pot sa inteleg si basta!
  Cum poti plati 300EUR pentru ceva ce poate fi gratis? Adica, nu platesti un schimb de pneuri sau sa-ti revizuiesti cosul de fum (las’ca-l fac eu gratis, zici) si dai 300EUR pe ceva ce poti avea gratuit. Bun, si cu vaucere sau zi libera in plus… Sa inteleg ca iti este frica de o injectie (sau doua)? Tie, care esti in stare sa iei medicamente cu pumnul, fara reteta, esti capabil sa inghiti ivermectina pentru uz veterinar sau alte medicamente cu efecte secundare muuult mai grave (pastilele anticonceptionale au efecte adverse 1/1000, nu 1/250.000 ca vaccinul si cu mult mai severe), te-ai tatuat din crestet pana in talpi la cineva care nici nu stia poate de existenta dezinfectantilor sau credea ca manusile chirurgicale se folosesc doar in filme, si-ti faci griji pentru un vaccin facut si testat pe cateva miliarde de oameni.
  Cred, totusi, ca nu e doar frica, prostia, lipsa de informare sau anti-vaccinismul sosoacelor si teodosilor din Romania. Cred ca sociologii, antropologii, psihologii si alti priceputi trebuie sa studieze temeinic fenomenul si sa ne zica si noua ce si cum. Dar credeti ca cel ce ia deciziile poate urma sfatul si recomandarile unui raport facut de catre specialisti mai priceputi ca el, cum se intampla prin Canada, Germania, Danemarca, Suedia….

  18
  3
 11. #17 Comentariu nou

  Pe langa zadarnicirea combateriii bolilor, chiuvetarii pot fi cercetati si pentru subminarea economiei nationale: o gramada de cipuri aruncate la canal, cand peste tot e criza !!!!

  20
  2
 12. #18 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  Update: „In cazul de vaccinari ‘la chiuveta’ de la Vama Petea, au fost arestati pentru 30 de zile doua asistente, doi registratori si un intermediar” (stire Europa FM).
  Cu alte cuvinte doua fluxuri de vaccinare, dar FARA medicii aferenti.
  Supozitii:
  i – fluxurile respective functionau fara medic (oare?);
  ii – medicii nu erau la curent cu practicile ilegale ale asistentelor (sau poate nu doreau sa fie la curent?, oare?);
  iii – medicii sunt protejati de catre procurori (de ce oare?).
  Daca medicii nu sunt implicati in ancheta, iar asistentele si registratorii stiu bine care este situatia, in ce masura vor fi condamnati cei anchetati?
  –-
  Sunt convins ca indignarea manifestata de tine in articol este sincera.
  In ce masura declaratiile colonelului Valeriu GHEORGHITA sunt sincere, daca nu se ordona statistica sugerata de Costin (https://www.petreanu.ro/vaccinare-la-chiuveta/#comment-244251)?

  8
  0
  • #19 Comentariu nou

   @ Pricinosu’ In sfirsit un comentariu corect . Fara medic nu se putea sa se obtina un certificat de vaccinare . Cel care avea acces la laptop era medicul. De ce nu sunt culpabili medicii ? Am facut ambele vaccinuri la un spital militar iar cel ce era la laptop si introducea datele era medic militar . Ma rog poate aberez ,dar in vama cred ca tot medici militari erau . Cu stima

   0
   0
  • #20 Comentariu nou

   Poate revedem declaratia lui Arahat in care acesta cerea ca medicii implicati in vaccinarile la chiuvetă, sa nu fie trași la răspundere.

   0
   0
 13. #21 Comentariu nou

  La noi difera doar magnitudinea, infracțiuni cu certificate de vaccinare (Impfpass) falsificate sunt peste tot. Știre de ieri (17.11.21) din Germania/Hessen: https://www.hessenschau.de/panorama/zwoelf-festnahmen-bei-razzia-gegen-corona-impfpass-faelscher,razzia-impfpaesse-100.html

  5
  1
 14. #23 Comentariu nou

  Te rog sa reamintesti publicului ”ratele uriase de mortalitate” in aceasta pandemie. Altminteri, comparatii de genul ”mor de x ori mai mult nevaccinati” imi amintesc de stirea anului 1995, cand Romania devenea tara cu cea mai mare rata de crestere a numarului utilizatorilor de Internet din lume: 1000%. Crescuse in anul ala de la 50 la 500. Asadar, sunt satul de istericale de presa pe date ”colorate” si chinul zilnic din multe redactii de a mai gasi un caz prin spitale care ilustreaza asta.

  10
  14
 15. Romania asta nu se mai face bine niciodata. Din pacate prea multa, lipsa de informare…prea multi care s-au prins de asta si profita din plin de naivitatea celor multi si saraci cu duhul.

  1
  2