S-a rezolvat blocajul. Urmează cufureala

PNL s-a flexibilizat până s-a făcut de 💩 baftă.

S-au auzit trâmbițe și alelui aseară după ce PNL a reușit să-și desfunde constipația politică și să nominalizeze pe altcineva decât Florin Cîțu drept candidat de prim ministru.

Acum, c-a fost eliminat dopul, să facem nota de plată.

Avem așa:

 • PNL a refuzat să mai facă alianță cu USR, pentru că USR nu-l mai voia pe Cîțu (care le dădea afară trimestrial miniștrii). Acum, PNL a făcut alianță cu PSD, care nu l-a mai vrut pe Cîțu. 😵‍💫
 • PNL a spus că nu poate guverna cu USR, deoarece USR a votat moțiunea de cenzură prin care a fost trântit cabinetul Cîțu. Prin urmare, PNL va guverna cu PSD, care a votat moțiunea de cenzură prin care a fost trântit cabinetul Cîțu. 😱
 • Înaintea congresului în care l-au mătrășit pe președintele lor, Ludovic Orban, liberalii au explicat că nu e ok ca șeful partidului să nu fie și prim-ministru, că se creează poli diferiți de putere și nu se poate lucra așa. Drept pentru care l-au ales pe Florin Cîțu președinte, care nu va mai fi, însă, și prim-ministru. 🤢
 • Cu USR în alianță, PNL avea majoritatea ministerelor și era partidul dominant în guvernare. Cu PSD în alianță, PNL va avea mai puține ministere ca partenerul și va fi partidul minor în guvernare. 👻
 • „Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD!”, a răcnit dl. Cîțu până și-a pierdut vocea, la congresul din 25 septembrie. N-a cântat Iohannis de 3 ori și a uitat la ce s-a angajat – e adevărat că nici președinte la PNL nu va mai fi mult timp, deci aici s-ar putea să se țină de cuvânt, chiar dacă mai defazat, așa. 💀

Adică, simplu: dăăăă.

Că veni vorba de dl. Iohannis, care a codoșit cât a putut pentru coțăiala PNL/PSD, dânsul poartă în spate o mare cocoașă alcătuită din numeroasele sale declarații ferme anti-PSD (să punem aici doar câteva, ca să apară în rezultatele Google).

Deci:

lista, cronologie, declaratii, anti PSD, toxic, corupt, baroni, Klaus Iohannis:

PSD şi-a bătut joc de ţară, şi-a bătut joc de justiție, şi-a bătut joc de investiții publice. Așa ceva nu ne mai dorim! (3 dec. 2020)

PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă, a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc (24 noiembrie 2020)

Îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă! (24 noiembrie 2020, în urmă cu mai puțin de un an!)

Nu putem să continuăm sistemul care vedem acum că este falimentar, care a fost construit de PSD (3 noiembrie 2020)

PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic (12 octombrie 2020)

Colaborările PNL și PSD sunt excluse. PNL este motorul schimbării, PSD este, dacă putem să spunem așa, promotorul politicii toxice, pe care o vedem și în Parlament și pe care nu ne-o dorim noi și nici românii (7 octombrie 2020)

PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce (31 august 2020)

PSD nu are soluții pentru români. PSD caută, probabil, soluții pentru baronii care se simt deconectați de resursele publice și probabil suferă (19 august 2020)

Nu mai este un secret pentru nimeni că PSD a infestat cu persoane obediente până și cele mai importante instituții ale statului român. Oameni lipsiți de profesionalism, de caracter și de responsabilitate fac jocurile pesediștilor din funcțiile publice pe care vremelnic le ocupă (7 mai 2020)

PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor (29 aprilie 2020)

PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil, care se joacă cu destinul României (24 februarie 2020)

(și mai sunt și alte declarații la fel de tranșante; colegii de la Hotnews au făcut o documentare exhaustivă aici).

Bun, lăsați asta. Deja retrăim trecutul – soarta noastră de 30 de ani încoace. Dar despre viitor, ce (mai) putem spune?

Problema e că în 2024 vom avea alegeri totale, cum se spune: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Va fi un an crucial, care va influența hotărâtor viitorul României. Or, în aceste alegeri, PNL (care încă mai pretinde că reprezintă dreapta și valorile democrației liberale) va intra cu balastul încârligării sale împotriva naturii cu PSD. Sigur, PNL și PSD vor fi votate de cadre și dependenți, dar interesele acestor categorii nu sunt, neapărat, compatibile cu nevoia disperată de progres și civilizare a românilor.

Inevitabil, răsuciri politice atât de brutale ca aceasta a PNL (și a președintelui Iohannis) dezgustă și descurajează electoratul onest, moderat, de centru, și energizează alegătorii de pe extreme, oricare-ar fi alea.

La capătul drumului politic pe care a fost împinsă acum România, în 2024 ne așteaptă bizarii și corsarii, prieteni.

Articol din categoria: ACTUALITATE, POLITICĂ

46 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ca de obicei analiza este concisa si exacta ( ca nu de pomana esti jurnalistul meu preferat!). Toata aceasta criza generata de PNL si presedinte a scos la lumina caracterul duplicitar a celor 2 actori politici. Mie unul imi provoaca o greata fizica doar pronuntarea celor 2 nume: Catu si Iohannis, personaje de la care am avut foarte mari asteptari. Este foarte clar ca problema pe care a avut-o PNL-ul cu USR era legata de faptul ca cei din urma nu stiau „cum se face politica in Romania”. Pana la urma cei ce se aseamana se aduna, nu?

  61
  4
 2. #2 Comentariu nou

  Nu inteleg sincer care este panica cu alegerile din 2024. Si despre alegerile din 2020 s-a spus ca sunt mega-ultra-importante pentru ca urmeaza 4 ani fara alegeri in care se pot schimba , reforma , bla bla bla bla lucruri. Cum sunt cei 4 ani fara alegeri se vede acum

  7
  14
  • Pai erau foarte importanti – ca au fost aruncati la canal nu face mai putin grava ratarea.

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Nu e nici o panica. Romanii voteaza masiv PSD.
   N-au invatat nimic in cei 30 de ani de pseudodemocratie.
   Ca si cum atunci cand te doare capul te duci la farmacie si iti cumperi laxative.

   0
   0
 3. #5 Comentariu nou

  „Prin urmare, PNL va guverna cu PSD, care a votat moțiunea de cenzură prin care a fost trântit cabinetul Cîțu”. De fapt, motiunea votata a fost initiata chiar de PSD.

  47
  0
 4. #6 Comentariu nou

  Înțelegerea pnl-psd a fost de dinainte de alegeri. Conform rezultatului de la alegeri, viceprimar al orasului in care locuiesc trebuia sa fie un reprezentant de la USR, dar numirea a fost amânată din diferite motive. In presa locala și undergraund erau sugerate aluzii si zvonuri că cei de la pnl vor sa pună viceprimar pe unul de la psd, ceea ce s-a si intamplat imediat ce alianta pnl-USR s-rupt.
  Arad.

  23
  0
  • Aliante dintr-astea locale sunt, intr-adevar, in multe locuri – foarte mafiotizatul Sector 1 e un caz notoriu.

   0
   0
  • #8 Comentariu nou

   La fel si la Pitesti! De Iasi ce sa mai vorbim…

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   In Voluntari, PNL, PSD, PMP se pupa pe gura de ani de zile – nu s-au impiedicat ei niciun moment de fosta alianta cu USR. Presedintele Consiliului Judetean Ilfov este Hubert Thuma de la PNL, om judecat si condamnat definitiv. Cu totii detesta USR pentru ca ii vad altfel decat corupti/”lasa ca merge si-asa”/”sa fie bine pentru mine si familia mea”/etc.

   0
   0
 5. #10 Comentariu nou

  Gresesti, Iohannis si Citu sunt fani Seinfeld. Evident ca scopul lor este faca un show despre nimic in timp ce conduc o tara. Uite acum au aplicat exact reteta din episodul asta: https://fb.watch/9n8qRHOOX0/

  10
  2
 6. #12 Comentariu nou

  Victima s-a impacat cu violatorul, ba mai mult a acceptat si cererea in casatorie si acum urmeaza violul prin care o sa aiba si un copil. Bravo, PNL!

  30
  0
 7. #13 Comentariu nou

  Pai normal ca s-a rezolvat blocajul. Cu USR nu se puteau intelege, dar cu PSD e acum clar: se stie cine si ce fura.
  Toate partidele „traditionale” (care isi au originile in PCR/FSN, fie direct, fie prin baronii si baronasii din provincie) par sa aiba aceeasi problema: flexibilitatea exagerata. Ce ideologie? Ce program de guvernare? Ce promisiuni? Mirosul de bani e deasupra tuturor si orice altceva e in planul secund.

  29
  2
 8. #14 Comentariu nou

  Hai ca nici USR nu e fara cusur! Pentru a evita situatia de acum puteau face multe de multe ori de la a nu-l alege pe Citu in detrimentul lui Orban, a-l ajuta pe Orban la congres spunand public precum ca nu vor mai guverna cu PNL cu Citu nici premier si nici presedinte PNL, trecand prin a numi pe altcineva in locul lui Stelian Ion si altele… pana mai recent a vota un guvern Ciuca minoritar si nu mai era ce e acum!

  Stai sa vezi ca in 2024 cand nu vor lua 50% dar vor fi injurat PSD si PNL vor trebui sa guverneze tot cu PNL sau PSD pe care i-au injurat, la fel cum face PNL cu PSD acum!

  5
  56
  • #15 Comentariu nou

   pnl si psd au declarat deja ca vor guverna impreuna inca 7 (sapte) ani, adica si dupa alegerile din 2024, dar se pare ca mai exista decerebrati care n-au priceput!

   0
   0
  • #16 Comentariu nou

   Prelipceanu, tu esti ma?

   0
   0
  • #17 Comentariu nou

   Pai tu le reprosezi celor de la USR ca au gresit ca nu fost destul de liberali. Adica nu au facut chestii care ajutau masiv PNL-ul si ii bagau pe ei in pamant.

   Puteau sa si calugareasca daca se apucau sa faca ce crezi tu ca era bine. Ca nu ii mai vota nici familia dupa ce faceau in tacere o noua nominalizare in locul lui Stelian Ion sau daca votau un cabinet minoritar Ciuca, asupra caruia nu aveau absolut niciun control. Era o umilire totala fara absolut niciun castig politic, fara posibilitate de a gasi o explicatie plauzibila in fata votantilor lor. Bag mana in foc ca pana la Craciun, USR-ul se apropia rapid de 5% in sondaje.

   P.S. Sustinerea pe fata a lui Orban era oricum inutila, doar aruncau si mai multa benzina pe foc in relatia cu Iohannis/Citu. Delegatii la congres au fost alesi „manual”, unul cu unu. Orban nu a avut nicio sansa.

   0
   0
  • #18 Comentariu nou

   Fara cusur nu e nimeni. Noi ca cetateni trebuie sa ne vedem interesul nostru. Hai sa presupunem ca USR va lua 49%. Cu cineva vor trebui sa faca o alianta. Si nu vor putea decat cu un partid care a trecut pragul de 5%. Nu mergem la vot doar pentru ca ni se spune sa votam, mergem pentru ca credem ca un partid sau altul ne reprezinta, mergem pentru ca o parte din ceea ce promite in alegeri ne convine sau mergem ca sa alegem raul cel mai mic. Macar pentru cel din urma motiv ar trebui sa mearga tot omul la vot. O singura data la 4 ani ai de spus ceva, altfel e in zadar. Degeaba iesi in strada ca te gazeaza, te stropesc cu apa si te bat fara a-i pedepsi nimeni. Poti sa fi afon politic, dar macar un dram de rationament daca ai si te gandesti ca cei care de 30 de ani n-au facut altceva decat sa-i faca pe foarte multi sa-si ia lumea in cap, atunci incerci altceva.

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   Daniel, de ce te deranjeaza bruma de verticalitate usr?
   Da, deocamdata usr nu este un partid perfect, dar este mult deasupra tuturor partidelor din parlament.
   Despre proromania, alde etc etc nici nu merita mentionat.
   Concluzia: era singurul partid care ne putea duce din punctul A in punctul B, unde pct B este spre digitalizare, non-coruptie, non-nepotisme etc.
   Despre numit pe altcineva in locul lui Stelian: tu, ca persoana fizica, ce patesti dc incalci un contract cu altcineva? Banca sau furnizorul de servicii TV sau internet sau chiar cei de la curent si gaz, te lasa sa faci ce vrei tu?
   Spor la toate!

   0
   0
 9. #20 Comentariu nou

  PNL nu mai poate guverna cu USR pentru ca USR a pus condiții (Cîțu și reforme) … PSD nu pune condiții (decât Cîțu și „reforme” populiste fără acoperire financiară, păstrarea SIIJ, renegocierea PNRR, modificarea constituției…)

  4
  1
 10. #21 Comentariu nou

  Nu doar că nu s-a rezolvat nimic în ceea ce privește guvernarea și nici nu par să există semne de luat in seamă, dar deturnarea votului popular ne face spectatori la cel mai grețos, nociv, toxic, pestilențial […] „show politic” din istoria contemporană.
  Desființarea menajeriei politice nu va fi suficientă pentru a aduce o reparație statului de drept și democrației capturate de mercenarii politici – trădători profesioniști.

  3
  0
  • #22 Comentariu nou

   Cata dreptate ai! Din pacate.

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   Be careful Plain Sight.
   ‘Desființarea menajeriei politice’ poate genera dictatura.
   Eventual dictatura militara, ca tot se vehiculeaza numele unui general pentru functia de prim ministru!

   0
   0
 11. #24 Comentariu nou

  Punctele de la inceput care marcheaza „frumos” idiotenia creasa a tripletei Iohanis-Cita-Echipa castigatoare sunt excelente.
  Nu neg ca si in USR sunt extraordinar de multi oportunisti care viseaza la teava cu bani publici, dar USR-ul daca nu se „radicaliza” asta vara isi pierdea exact nucleul dur si disparea.
  Sa nu-i scuzam pe UDMR-isti, care desi au parut cei mai verticali si de bun simt sunt aproape la fel de vinovati pt ruperea aliantei PNL-USR-UDMR. Eu au fost cei radicali, care nu au facut nici o concesie, impotriva reformelor cu care au venit USR (desfiintarea SIIJ, alegere primari in 2 tururi, desfiintarea numirilor politice, etc.). Citu doar a fost prostul care a dat cu bata in balta, pe langa faptul ca s-a crezut zapciu pe mosia lui Iohanis.
  PNL si-a ratat marea sansa sa devina partidul nr 1, lucru pe care l-ar fi realizat daca facea reformele asteptate de partea societatii care inca mai spera la un viitor mai bun.
  Toate cele 3 partide vechi (PSD, PNL si UDMR) isi fac calcule doar pe elctoratul care a iesit ultima data la alegeri. Uita ca 2/3 nu vin la vot si daca din aceia smulgi 10% practic iti dublezi scorul electoral … primii care au inteles asta sunt AUR … dar daca gandesti doar de pe azi pe maine ramai tot sarac.
  Pacat ca sansa lor ratata e inca o sansa ratata pt noi.

  10
  1
 12. #25 Comentariu nou

  Singurul lucru bun din aceasta criza: iesirea USR de la guvernare!
  In rest, vom avea premier un general!
  Prima criza majora intre PNL si PSD va porni/va fi de la banii din PNRR.

  6
  2
 13. #26 Comentariu nou

  Genial scris! Păcat că reprezintă realitatea din politica românească. As fi preferat ca textul să fie doar o ficțiune dintr-un univers paralel.

  2
  1
 14. #27 Comentariu nou

  Aș completa că după “trâmbițe și alelui”, a apărut și “prafu’n ochi”: cele două “aceeași mizerie” au căzut de acord asupra unuia dintre punctele mărețului plan de guvernare: creșterea pensiilor si alocațiilor pt copiii!
  ( Uneori stau ca prostu’ și încerc să-mi imaginez ce film aș fi urmărit de-l votam atunci pe Ponta în locul lui Iohannis…)

  3
  0
 15. #28 Comentariu nou

  Cu o prezenta la vot de 33%… vom tot continua sa ratam alegerile…

  4
  1
 16. #29 Comentariu nou

  Problema alegerilor din 2024 nu cred că va mai reprezenta o problemă pentru mine, care sunt plecat din țară de peste douăzeci și șase de ani. Am făcut sute de chilometri, am stat la cozi in ploaie, mai ceva ca pe timpul lu’ Ceașcă pentru doi litri de lapte, ca să-l votez pe individul ăla, iar rezultatul a fost dezastruos, bașca faptul că în timp ce eu mă îmbrânceam să-l votez, majoritatea romanilor stăteau acasă scărpinându-se în dos. Deci, eu cobor la prima. După circul ăsta execrabil am hotărât că ajunge, vând ce mai am prin România și-mi iau gândul.

  5
  3
 17. #30 Comentariu nou

  Marsavia asta cu rotirea la guvernare, pe langa o greata imensa, imi evoca o scena din cartea de istorie, cu Horea si Closca trasi pe roata. Diferenta e ca PNL s-a pus singur pe roata si, culmea, mai da si o mana de ajutor PSD-ului la invartit. Banuiesc ca in cartile de istorie viitoare se va consemna prima rascoala a boierilor impotriva poporului obidit si martiriul de tot rasul al lui P, N si L.

  1
  2
 18. #31 Comentariu nou

  P(d)nl este liberal doar cu numele . Ultimii liberali (care mai aveau stofa si orientari liberale -Mircea Ionescu -raposat si Crin Antonescu-Cacarau pitit pe undeva ) au disparut. Ce pretentii sa ai de la Sica mandolina fiu de securist cominternist ? Sa faca ce ? „Ce se naste din pisica soareci maninca ! „spune o zicala . Cu caCatzu n-am lamurit, la fel si cu : Flutur ,Gorghiu , Turcan. De la Klaus Joiannis Falsificatoris care s-a autodeclarat urmasul Volksgruppe in Roumanien la ce te poti astepta ? Sa dea mina cu psd , psd care i-a retrocedat bunuri ale organizatiei respective .Si cel care striga pe toate drumurile „penalii de la psd „si este in fruntea statului ,sa nu uitam ca a fost condamnat de 2 Curti de Apel -cea de la Brasov care a dat decizie definitiva in dosarul casei de vis-a-vis de muzeul Bruckenthal . A urmat ceva nemaintilnit in istoria jurisprudentei –
  ca la o hotarire definitiva sa poata face apel , cine ? , tocmai KWJ . Si a urmat a doua sentinta definitiva la Curtea de Apel Pitesti. Deci „penalii „lucreaza mina-n mina ! Cit despre psd , Doar cei cu o memorie scurta pot sa jubileze . Marile tunuri au fost date tocmai de ei ( Nastase , Hrebenciuc &co ) . Asa incit din doi sau mai multi hoti nu poate iesi decit o banda de hoti . Iar in incheiere despre psd parerea mea este ca au mai ramas exact tinichelele ce-si zic social -democrati , ca si la p(d)ln . Acum # pe unde-s ? Nu le mai este furat viitorul copiilor ? Cred ca le-a fost furat si al stra-stranepotilor lor . „Somnul ratiunii naste monstri ! ” ,iar pe meleagurile mioritice s-au adunat cam multi . Nu mai avem Feti-Frumosi , Greuceni ,etc care sa-i stirpeasca . Domnule Petreanu -ramineti in continuare acelasi ziarist vertical . Si la cit mai multe articole .

  7
  4
 19. #32 Comentariu nou

  In mod normal ar trebui ca USR sa castige puternic in opozitiem, cel putin majoritatea votantilor PNL de buna credinta. Odata a mers vrajeala USL dar a doua oara deja ar fi prosti sa o mai inghita…
  Votantii PSD vor migra si ei catre AUR cei extremisti si o parte tot spre USR (cei mai intelighenti dintre ei). Cred ca si AUR a dezamagit o parte mare din diaspora care sunt proeuropeni…
  Vom vedea cum stiu sa joace in opozitie useristii si am putea avea si noi schimbarea pe care am vazut-o in Moldova si Bulgaria!

  3
  2
 20. #33 Comentariu nou

  Scârbit e puțin spus. Mă întreb ce-i in sufletul tuturor celor care au ieșit în stradă la Colectiv sau #Rezist.
  Legat de 2024 … Eu nu mai vad nimic, numai dacă iarăși se va naște un partid cu 2 luni înainte și ne va lua ochii

  5
  2
 21. #34 Comentariu nou

  Cand pare ca o luam pe un anumit drum sunt trimisi „minerii” sa ne arate „adevarata” cale.

  1
  1
 22. #35 Comentariu nou

  Offf, Vlad, frumos articol da’ nu’ș de ce te temi să spui lucrurilor pe nume…
  PNL-ul – mai ții minte cîți PSD-iști a adus Orban în partid – este tot PSD, doar că-i „pe galben”, în timp ce Ude-Mereu e tot PSD – aripa maghiară.
  Așa că, pe scurt, în Parlament avem:
  – partidul „unic” (urmașul PCR) cu cele trei „steaguri”: roșu, galben și verde
  – partidul naționalist AUR – legiune, sputnik, șoșoacă… acolo lucrurile’s mai amestecate decât într-un bazin de dejecții
  – un partid, vezi Doamne, al reformelor… care a dărîmat chioșcurile de la Metrou și atît. Și care partid, pînă n-o să-l dea jos pe Barna, sau pe Voiculescu (și pe alții) de unde i-a cocoțat, nici n-o să facă multe parale!

  Dacă ne prinde 2024 cu „oferta” electorală de mai sus, absenteismul va fi o reacție sinceră, normală și deloc condamnabilă! Unde mai pui că, în urma celor petrecute în ultimele 2-3 de zile, electoratul și-a dat seama că nici măcar votul conjunctural nu-și mai are rostul…

  6
  4
  • #36 Comentariu nou

   Barna si Voiculescu dusmanii pesedezilor, ai lu Iohannis si ai serviciilor… O da, trebuie reformati pe calea pelista! 😀

   0
   0
  • #37 Comentariu nou

   Barna si Voiculescu sula in coastele lu Iohhanis, a pesedeilor si al serviciilor… Sa-i reformam ca pe pelisti

   0
   0
 23. #38 Comentariu nou

  Nu are nici un sens guvernarea asta. Nu e despre PNRR, maxim pot lua avansul de 3 miliarde din care pot fura 20/30%? Ca oricum nu o sa aplice restu de reforme, sa fim seriosi… Si de ce UDMR? Ca nu aveau nevoie de ei…
  Totul pare sa fie doar despre schimbarea constitutiei. Daca stam sa ne gandim e singura sansa a PSD sa reuseasca asta. Si Iohannis pare foarte determinat chiar si cu sinuciderea PNL.

  0
  1
 24. #39 Comentariu nou

  Ma intreb daca guvernul asta PSD/PNL (nu pot sa scriu PNL/PSD din motive obiective :)) ) va fi in stare sa gestioneze acest PNRR. Am mari dubii si cred ca o sa-i doara la bascheti ca de obicei.
  Da, e clara optiunea PNL-ului, mai bine guverneaza cu PSD si se aleg cu ceva decat sa ramana in coalitie cu USR.
  E ca si cum ai sta in chirie impreuna cu unul care iti pune in vedere mereu sa nu furi ca te da pe mana politiei. Pai nu faci tot posibilul sa-l dai afara din casa si sa-ti alegi un tovaras … mai meserias ca tine si care pe deasupra e tare in „networking” ?!

  4
  1
 25. #40 Comentariu nou

  Cand Ciolacu se uita peste ochelari si este de acord cu ce spun ceilalti – e o problema. In cazul in care l-am citit bine, o sa fie de acord cu orice pericliteaza coborarea pianului pe scari. Genul de escroc care insala batranii cu metoda accidentul.

  2
  1
 26. #41 Comentariu nou

  Ceea ce pare să se contureze acum este o guvernare PSD asumată politic de PNL.
  În realitate atât garnitura conducerii PSD cât și cea a conducerii PNL sunt formate acum din personaje iresponsabile, superficiale, fără substanță, fără caracter și stofa de lideri politici. Personaje de sacrificiu pentru interesul celor care țin România de 32 de ani sub o dictatură a serviciilor care l-au trădat pe Ceaușescu și au făcut numeroase victime de la revoluție, inclusiv, până azi.

  3
  2
  • #42 Comentariu nou

   Pare logic ceea ce scrii.
   Totusi, intr-o tara cu un venit mediu mai bun, averile consistente, chiar daca sunt dobandite mai putin legal, atrag mai putin atentia.
   Iar ‘serviciile’ au si oameni inteligenti pe care i-ar fi putut utiliza.
   Un exemplu este chiar M. R .Ungureanu, care a si fost prim ministru cateva luni.
   poate ca totusi, la o analiza mai atenta, chestia cu ‘serviciile’ nu e decat o fumigena!

   0
   0
 27. #43 Comentariu nou

  Vlad, putin „off topic”.
  Nu ti se pare curios ca Patriarhul Daniel a spus ieri ca s-a vaccinat?
  Mai mult de 1 an de zile a tacut malc, ba chiar i-a lasat pe cei din esaloanele 2-3 si preotimea/calugarii sa intoarca populatia impotriva vaccinarii, in conditiile in care el s-a vaccinat (oare va avea cineva curajul sa prezinte public profilul psihologic al unui astfel de individ? … pe scurt l-a prezentat frate-su)
  Coincidenta ca s-a intamplat exact acum cand a ajuns PSD la guvernare? … si va avea ministerul sanatatii, deci PSD va trebui sa demonstreze ca invinge pandemia, ceea ce PNL+USR nu au putut.
  Pun pariu ca mesajele provaccin ale BOR si clerului se vor intensifica in perioada urmatoare … iar anul viitor PSD va rasplati ajutorul primit cu multi bani pentru catedrala si alte nevoi ale bisericii … ca doar nu dau de la ei.
  Daca lui Teoctist ii gaseam circumstante atenuante pt colaborarea cu comunistii (avea de salvat biserica, mai ales in sensul de institutie), lui Daniel pot sa-i gasesc doar minusuri pt pacturile cu diavolul pe care, in opinia mea, le prefera.

  2
  0
  • #44 Comentariu nou

   @Costin
   In pledoaria ta omiti doua aspecte:
   i – Imensa majoritare a preotilor, in special cei in functii de decizie, au varsta si mentalitatile induse de perioada comunista, cand nu erau lasati nici o clipa sa uite ca ideologia oficiala doar ii tolereaza si ii poate desfiinta oricand;
   ii -Prea Fericitul, mitropolitii si sinodul BOR isi incipuie ca ei manipuleaza puterea politica. suntcategoric impotriva USR pentru ca Barna si compania n au fost nici macar de acord sa se prefaca ca pot ajunge la o intelegere cu BOR. Iar ministerul sanatatii a fost atribuit USR.
   Te asigur insa ca IPS Teodosie va continua sa boicoteze vaccinarea, indiferent ced ar spune Prea Fericitul.
   In fond, chiar daca unii ziaristi sunt in extaz pentru ce a facut ieri Prea Fericitul, el nu a spus decat ‘Ii indemn pe credinciosi sa dea ascultare medicilor.’. Sa nu uitam ca inca sunt medici care au opinii critice cu privire la vaccinare.

   0
   0
 28. #45 Comentariu nou

  La targul de Craciun Bucuresti se intra pe bani: 7 lei biletul. Cat de imbecil trebuie sa fii sa faci asa ceva?

  3
  0
 29. #46 Comentariu nou

  Daca te cheama „plicusor dan „orice este posibil. Cind faci matematica la innalt nivel si nu faci matematica aplicata ….cauti sa faci bani prin orice mijloace , nu ? Parca Vespasian ii spunea fiului sau ca: pecunia non olet- adica banii nu au miros ., Asa si plicusor… Nu conteaza de unde vin banii , doar sa vina !

  0
  0