Zdravănă palmă pe-un gros obraz

Am anticipat corect: 70% dintre alegători au refuzat să voteze. Electoratul a tras o palmă straşnică specimenelor ce aglomerează politica românească. Specimenele, cum era şi de aşteptat, rânjesc satisfăcute, precum curvele pocnite peste ochi de ‘ăi de le poartă de grijă prin ganguri: „da, electoratul ne bate, înseamnă că ne iubeşte”. Cred că asta cu palmele n-a mers, trebuie să trecem la gesturi chiar mai clare.

Gem televiziunile de demagogi în miez de noapte. Boc vede „partea plină a paharului”. Stolojan se felicită că, remorcă fiind, n-a deraiat înainte de vreme. Geoană se felicită că şi-a confirmat rolul de numărul doi. Tăriceanu, aiuritor: „e o seară minunată pentru PNL”.

Peste toţi, preşedintele. Vizibil descumpănit, dl. Băsescu s-a scremut să mai scoată o dată iepurele din joben, la Palatul Cotroceni, aproape de miezul nopţii. Iepurelui i-au scârţâit urechile şi i s-a lungit gâtul, supus la asemenea contorsionări neverosimile: „prezenţa scăzută e un semn de neîncrede în clasa politică…” Păi da, sigur, numai că la referendum au votat şi mai puţini, deci n-ar trebui să fie încrederea în preşedinte chiar mai mică decât în politicieni? „Legea referendumului e inechitabilă, un preşedinte poate fi demis prin majoritate simplă…” Păi şi alegerea preşedintelui la fel se face!

Ce mi-a dat frisoane, rău: referirea insistentă la „nucleul dur” al „românilor interesaţi de politică”, pentru care, ca să poată să-şi impună voinţa, ar trebui modificate legile. Am mai citit despre şi am mai trăit sub asemenea mnorităţi mai îndrituite decât majorităţile să ia decizii în numele poporului. Clase cu „înaltă conştiinţă revoluţionară”, care au instaurat dictaturi teribil de eficiente… Într-atât de eficiente încât ţării ăsteia îi vor trebui 50 de ani să se refacă.

Ce mi-a plăcut, totuşi: povestea cu „primenirea clasei politice”. E ca-n bancul ăla: „copii, vreţi să vă spun o poveste?” „Copii, vreţi să primenim clasa politică? Copii-vreţi-să-primenim-clasa-politică-copii-vreţi-să-primenim…”

DA, VREM, PRIMENIŢI-VĂ DREAQ ODATĂ!

Articol din categoria: POLITICĂ

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ai perfecta dreptate, Vlad. Acest ultim an politic mi-a rafinat un gust pentru… dezgust. Un gust amar, de ranced, de mucegai…Infinitele scandaluri televizate, s-au topit in mine si in loc sa ma aprinda, m-au stins. Mi-au stins dragostea de neam si de tara. Mi-au stins dorul de stramosi si setea de istorie. Vlad, de un an de zile nu mai am rabdare sa-i ascult, nu mai am motiv sa mai vorbesc…Sa sper, sa sper ca voi mai putea spera. Sunt vlaguit si nu mai cred nimic. Nici nu mai pot sa ma intreb la vot ce-as cauta. Vorbele fara de fapte, ilegalitatile nesanctionate, promisiunile desarte, scandalurile deliberate m-au sleit definitiv de energie. De un an de zile ma simt al nimanui. Nici tara nu mai simt ca este catusi de putin a mea… E-a lor si si-o impart cum vor. Vlad, stii ce? De fapt ma-ntreb cine sunt ei? Cum de=au putut intra in viata mea? Ce ar putea vreodata cineva sa-mi spuna sa pot din nou politica sa-aud? Astazi sunt orb si surd si mut. De-un an de zile nu mai cred in tara, in adevar eu nu mai cred deloc. Mai dreapta-i nedreptatea lor, mai adevata e minciuna pe care-o trambiteaza la televizor. Vlad, aici in Romania, unde am strigat din toti plamanii LIBERTATE, LIBERTATE am plans de bucurie pentru stramosii nostrii ce s-au jertfit la’datorie’ iar astazi, ma intreb ce-ar zice Tepes, Stefan, Cuza, Mihai, Horia, Closca dac-ar stii? Ma-ntreb ca prostul…oare acesti barbati s-ar mai jertfi? Doamne feresete!!! De data asta ar muri degeaba…Pacat!

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Am auzit ca prin tari demult civilizate procentele de cetateni votanti sunt chiar mai scazute. Paradoxal, la ei e un semn ca lucrurile merg bine (vorba englezului: daca nu-i stricat nu-l repara !). Numai sa nu se-apuce astia ai nostri, alesii poporului, sa ne dea exemple de procentaje de prin Scandinavia…

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  Si acum ce urmeaza?

  0
  0
 4. #4 Comentariu nou

  incercam o definitie a politicianului din ziua de azi!?

  0
  0
 5. #5 Comentariu nou

  Bai eu am fost unul dintre cei care nu au fost la vot si nu vor mai merge prea curand de acum inainte pana cand nu voi vedea cate ceva din ceea ce cred eu ca ar trebui sa schimbe societatea. Deocamdata ce arata politicienii este doar wrestling.

  0
  0